|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIV
znad jogurtu naturalnego ze Strzałkowa który niestety muszę paskudzić otrębami i innym świństwem w postaci płatków i ziaren
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 A ona ma jakieś uprawnienia? ... Nie znam też dobrze prawa... A szukałaś darmowych porad prawnych? 3 Przykre że to przyjaciółka była...
|
|
#693 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
2. Ja mam znajomego prawnika, który mi pomagał i pomaga w całej tej mojej sytuacji mieszkaniowej (wszystkie pisma do sądów, komornika itp.) i wszystko za dziękuję. Chodzi o to, ze ja nie mam żadnych dokumentów - a zatem żadnych podstaw prawnych, żeby udokumentować swoje prawa do tej nieruchomości, w związku z czym nie bardzo nawet mam z czym do sądu uderzać. Tak, mogłabym wszcząć postępowanie o ustalenie praw do spadku, tylko też nie mam na podstawie czego. O numer KW jak wystąpiłam do sądu to do dziś odpowiedzi nie dostałam - a za pobór elektroniczny się płaci, i zawsze są pilniejsze wydatki ![]() A tak w ogóle to przepraszam, musiałam się wygadać.
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro ta nieruchomość należała do Twojej rodziny to nie ma żadnych podstaw?
|
|
#695 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Dobra, EOT, nie smęcę już. W naszym kraju już tak jest, ze złodziejom się dobrze wiedzie, a normalni ludzie się muszą męczyć.... Chyba kupię tego schabu i jutro poeksperymentuję
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to jest polska właśnie... I specjalnie z małej litery...
|
|
#697 | ||
|
BAN stały
|
Koty znowu gołębia jakiego dopadły, pełno śladów zbrodni w ogrodzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#698 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
a najgorzej się o tym fakcie przekonać na własnej skórze.....Dla poprawy nastroju weszłam na fejsbukową (brrr!) stronę autorki bloga Kobiety i historia, gdzie znalazłam cudny opis różnicy pomiędzy strojem panny a mężatki ![]() Bo wizytę Cherezińskiej w warszawskim MPiK-u jak się okazuje, przegapiłam ![]() I nadal nie rozumiem, jak można jeść otręby
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja wolę rzadkie, w wszystkich gęstych widzę i czuję żelatynę wieprzową
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- przy wysokim chol trzeba ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
a nusz widelec
|
|
|
#700 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie o to mię szlo
ja rozumiem, ze określone potrawy (?) są wskazane przy określonych schorzeniach, tylko osobiście nie jestem w stanie tego przełknąć. Rośnie mi w ustach i mam odruch wymiotny.A, to by mi najbardziej odpowiadało - taki przedpłacony najchętniej
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2014-10-10 o 14:53 |
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#702 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś własnie M. tłumaczyłam, że to ładne, co mu się tak podoba na murach mijanego fortu, to dzikie wino ![]() Margota, po nr księgi wieczystej idź do wydziału geodezji urzędu miasta/gminy - dostaniesz od ręki (jeśli chodzi o dom, nie wiem, czy do mieszkania też Ci wydadzą), koszt poniżej 10 zł - płatny zwykle w kasie urzędu. Tylko przygotuj sobie odpowiedź, jaki masz interes prawny, skoro nie jesteś właścicielem - info, że potrzebujesz nr KW do wszczęcia sprawy spadkowej powinno wystarczyć. |
||
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
ale że jak się błyszczę?
![]() zmyłam już, a dziś użyłam rozświetlacza oszczędniej ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------
|
|
#704 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
jak dostanę kawałek urlopu, to się przejdę I zależy mi na numerze KW całej nieruchomości, nie tylko wyodrębnionego mieszkania.
|
|
#705 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja lubię wszelkie "paprochy", tj. otręby, siemię, nasiona, płatki owsiane, ale: albo z jogurtem naturalnym, albo w chlebie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#706 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
W postaci jogurtowej papki kłuje mnie to-to w ząbki ![]() A względem dzieci, też uważam, ze to powinna być indywidualna decyzja rodziców. W końcu chyba oni najlepiej wiedzą, czy ich dziecko jest na tyle dojrzałe /rozwinięte/ ogarnięte, żeby je puścić do szkoły.
|
|
#707 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie majty uwierają, gryzą, rolują się, wpijają w tuszcze, nie lubie Cytat:
![]() 2. spodnie domowe mam luźne i wiszące w kroku, więc szwy mi niegroźne , wiadomo pod dżinsy umieram bieliznę i fogle na wyjścia nawet pod legi 3. )i nie, nie dochodzę publicznie Cytat:
Cytat:
ad2. i o to chodzi Cytat:
Cytat:
![]() ad2. no wiem, że się boisz ale z tym konkretnym nie masz przecież kontaktu, daleko jest i raczej nie wsiądzie w pociąg aby osobiście Ci podziękować ![]() ad3. święte słowa dopra ide robić spageti puttanesca
|
|
|
#708 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
(pod dżinsy umieram ino wkładkę hig. Cytat:
|
|
#709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad2. no to zadzwoń i się dowiedz, może to tylko jakaś dostawka jest Cytat:
![]() Cytat:
wkładek nie lubię
|
|
|
#710 | ||
|
BAN stały
|
![]() Tak napisałem o tym jogurcie z paprochami, jakbym jadał codziennie, a to się raptem ze dwa razy w miesiącu zdarza ![]() Cytat:
Cytat:
Z tą lodówką exa Betty, u nas był podobny przypadek (ja nie pamiętam, ale znam z opowieści) - sąsiadka miała doglądać naszego mieszkania podczas wakacji, a w związku z kumulacją nieszczęść: wybita szyba w oknie + uchylona lodówka (czy tam zamrażarka), po powrocie było podobno mało ciekawie Smród nie dał się dość długo zlikwidować
|
||
|
|
|
#711 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale wypatrzyłam, że inglot 395 chyba jest spoko.
|
|
|
|
|
#712 |
|
niecnotliwa dziewica
|
No, to się już dowiedziałam, ze licznik przedpłacony nie wchodzi w grę
|
#713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ad pszczół, to nie musiały byc "dzikie" często się jakimś hodowcom wyroją (czy jakoś tak, nie znam się) nagłe opuszczenie ula etc. Doświadczyłam tego na podwórku, nagle słyszę cholernie głośne buczenie podniosłam oczy - czarno Serio widok jak biblijne plagi, pomyślałam sobie, juz po mnie, (jestem uczulona) już nawet widziałam jak osiadają moją sylwetkę i wyglądam jak czarny ludek z pszczół - można się śmiać Nie wiedziałam czy biec czy udać, że mnie nie ma. Wybrałam chyba to gorsze, uciekłam, ale nogi mi biegły 5 razy wolniej niż zwykle, jakiś paraliż ze strachu. Masakra, jaki ze mnie przestrach ![]() No i odleciały, aaaaa pamiętam, już Was urzekałąm tą historią, jak biegłam i odbijały mi się od twarzy. Cytat:
Cytat:
No ale straszne. Koszmar koszmar - musiałyśmy przystanąć i poczekać. Nad wodą stroje kąpielowe w ręce i heja w bojówkach. Nigdy więcej 2. Stąd moje czecie pytanie - gdzie musi podziewać się rzecz, która zawsze podziewa się na rzeczonych wkłądkach/majtach etc. Ale zostawiam je jako retoryczne W sumie wiem gdzie musi. ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Efekt tandety na oku, taka stara tandetna perła. Biała. Na mnie i w moim odczuciu. Wygląda na powiekach brzydko. Tylko, że ja mam żółtą cerę, może dlatego? Jak słoczowałam na ręce to bajka No iw sztucznym świetle podkreśla zmarchi ![]() Ale mogę mieć pecha, lub inne preferencje do cielaczków
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-10 o 15:51 |
|||
|
|
|
#714 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakieś takie ciemnobrązowe były Cytat:
|
||
|
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się nie chciało szukać ideału, skutkiem czego mam pełno bzdur, pseudo-tanich, bo leżą i się kurzą. Marnują, stracona kasa Gdyby mi się chciało szukać byłabym zadowolona i bogatasza o w sumie kilkadzieścia zeta Bo tu 13, tam 10, gdzieś 15. Eeeeech. No ale bywa, problemy pierwszego swiata ![]() Nie używam go bo ilekroć to zrobię, wmawiając sobie, że eeeeeeeeeee pewnie wydziwiam, pewnie widzę coś czego nie ma, to wyglądam potem tandetnie, gorzej niż bez i żałuję. ![]() Chyba Max Factor ma takie szampańskie single, albo Astor nigdy nie rozróżniam, wychodzą nie tanio, ale na -40% można by kiedyś się skusić. Zawsze o tym jednak zapominam. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() 2. Już o nic
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-10 o 16:03 |
||
|
|
|
#717 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stać Cię Kobo nie jest drogieCytat:
![]() Cytat:
ad2. , dla mnie to normalna sytuacja, więc nie robi aż takiego wrażeniaad3. no kumam, ale wiesz ja dużo piję i często sikam więc co nie wytrę to umyję ![]() oszukali mnie wybrakowana będzie ta moja puttanesca ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#720 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie masz? drewniane czy plasticzane? ![]() Cytat:
babica ![]() Cytat:
![]() krupnik, wontrupki drobiowe, sałatka, ryż z jabłkami zapiekany... Cytat:
![]() Cytat:
![]() w zeszłej robo po jakimś szkoleniu szef kazał nie wyrzucać resztek tylko zebrać do wiaderka zamykanego, bo świnkom zawiezie. wszyscy myśleli, że na kogoś innego zmianie zawiózł i odstawił czyste puste wiaderko. aż pewnego dnia koleżanka pokazuje mi fotkę w telefonie, a w wiaderku jakieś szare futerko... podobno jak babci pokazała, to ta zapytała: a co to? kotek? ![]() Cytat:
2. no właśnie to mnie najbardziej zastanawia ![]() chyba bym nie wyrobiła z praniem, bo bieliznę, to nawet 2-3 razy na dzień zmieniam, a zajmuje dużo mniej miejsca w pralce i na suszarce
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

który niestety muszę paskudzić otrębami i innym świństwem w postaci płatków i ziaren

a nusz widelec

jak dostanę kawałek urlopu, to się przejdę
trzeciego nie zadam
Zostawmy to
Acz ma to swoje plusy, można spokojnie "dojść" tyle, że publicznie.
brrrrrrrrrrrrr
Gdyby mi się chciało szukać byłabym zadowolona i bogatasza o w sumie kilkadzieścia zeta