![]() |
#2251 |
Konto usunięte
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Hej dziewczyny!
W końcu odstawiłam furaginę po tych 3 dawkach. Myślę, że dobrze zrobiłam. Byłam wczoraj u ginekologa i mówi mi, że to przeczulica wywołana antybiotykoterapią. Dostałam leki odczulające. Dziś jest trochę lepiej. Poza tym lekarka powiedziała mi, że mam nadżerkę i zrobiła cytologię. Jestem zaskoczona, bo w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca byłam 4 razy u ginekologa (w tym 2 tygodnie temu u tej pani) i nikt mi nic o nadżerce nie mówił... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4830796 5]Hej dziewczyny!
W końcu odstawiłam furaginę po tych 3 dawkach. Myślę, że dobrze zrobiłam. Byłam wczoraj u ginekologa i mówi mi, że to przeczulica wywołana antybiotykoterapią. Dostałam leki odczulające. Dziś jest trochę lepiej. Poza tym lekarka powiedziała mi, że mam nadżerkę i zrobiła cytologię. Jestem zaskoczona, bo w ciągu ostatniego 1,5 miesiąca byłam 4 razy u ginekologa (w tym 2 tygodnie temu u tej pani) i nikt mi nic o nadżerce nie mówił...[/QUOTE] Nie martw się na zapas, tylko poczekaj na wynik cytologii.
![]() |
#2253 |
Konto usunięte
|
Dzięki, ale nie martwię się, tylko mnie to zastanawia, dlaczego mimo częstych wizyt u ginekologów dopiero mi powiedziano o nadżerce - jak wyżej. Szczerze to dla mnie ta nadżerka to jakaś abstrakcja - nie uprawiałam seksu, problemów zdrowotnych też nie miałam przed tymi ostatnio - a poszłam do ginekologa od razu, i to nie raz. Dziiiiwne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4831606 1]Dzięki, ale nie martwię się, tylko mnie to zastanawia, dlaczego mimo częstych wizyt u ginekologów dopiero mi powiedziano o nadżerce - jak wyżej. Szczerze to dla mnie ta nadżerka to jakaś abstrakcja - nie uprawiałam seksu, problemów zdrowotnych też nie miałam przed tymi ostatnio - a poszłam do ginekologa od razu, i to nie raz. Dziiiiwne.[/QUOTE]
No to fakt, nadżerki raczej się nie zdarzają u kobiet niewspółżyjących... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Jednak z tego co mi ginekolog powiedziała to można ją mieć od urodzenia tj. nadżerkę.
![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Powiedziała mi, że każda dziewczynka się z nią rodzi, jednak się ona chowa w większości przypadków. Bo pow, że niby ja mam taką. Ile w tym prawdy nie wiem.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Konto usunięte
|
Ciekawe czym byłoby uzasadnione posiadanie nadżerki przy urodzeniu... No ale ciekawa jestem. W takim razie by wychodziło, że to nie jest nic strasznego - a internet grzmi, że stan przedrakowy.
Ja tam mam zamiar w ciągu 2 tygodni pozbyć się nadżerki przy pomocy czopków z propolisu, zdrowego odżywiania i pozytywnego myślenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Konto usunięte
|
Ech dziewczyny,
Minął tydzień brania leków odczulających, jest lepiej, momentami nie czuję już tego pieczenia wcale (wieczorem to jakoś przechodzi), ale rano... Wstaję bez pieczenia, ale poranne siku i potem prysznic - i znowu mnie piecze ![]() Jestem taka zmęczona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
Witam.
Proszę o szybką pomoc, radę. Biorę antybiotyk raz w tygodniu o nazwie azycyna - na trądzik i ostatnio przez 20 dni brałam duomox na wykryty u mnie wysoki wzrost paciorkowców w pochwie. (wyniki bakteriologiczne) w czasie trwania kuracji mniej więcej w połowie odbyłam dosyc ostry stosunek i po tym czasie przez 2 tygodnie miałam takie objawy: - lekkie pieczenie (wzrastajace podczas mycia żelem intymnym) to na pewno nie uczulenie od niego - lekki świąd (szczególnie podczas mycia się i po myciu) i przy dotyku - dosyć zaczerwieniony srom i wzrost świądu gdy tworzył sie nalot upławów (były koloru jasnego kremowo żółtawego. Osadzał się na sromie. w dodatku powstały ranki szczególnie nad łechtaczką i po bokach przy ujściu pochwy. Po 2 tyg dostałam okresu podczas którego troche to wszystko osłabło ale po miesiaczce (9 dni) pojawił się już śluz tzn. o białej konsystencji takiego rozrzedzonego kremu. nalot jest lekki. niestety przy badaniu się zauważyłam że robi mi sie znów ranka pomiedzy ujściem pochwy a odbytem . Teraz pewnie bedzie to szczypało znów. Chciałam ostatnio odbyć stosunek ale od razu poczułam kłócie i pieczenie w środku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Duomox to silny lek, więc bardzo możliwe, że Cię wyjałowił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Konto usunięte
|
Ok, ja też napiszę co nieco.
Odebrałam dziś wynik cytologii. Wyszła mi nadżerka. Nie stwierdzono neoplazji śródnabłonkowej ani nowotworu złośliwego. Inne zmiany nienowotworowe: odczynowe zmiany komórkowe związane z zapaleniem (łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi). Grupa II. Niewielki naciek zapalny w okolicy ujścia. Rozproszone i w grupach komórki metaplastyczne. Podczas pobierania cytologii lekarka powiedziała, że nic niedobrego nie widzi, jestem zdrowa. Przypomnę, że biorę leki odczulające i globulki z propolisu (wczoraj nie zastosowałam, bo myślałam, że od tego tak piecze). No ale chyba wychodzi, że zapalenie jak w mordę strzelił? Co teraz? Szybko do lekarza po leki? Powiedziała, żebym przyszła po 2-3 tyg zobaczyć co z nadżerką... Chyba na zapalenie się bierze jakieś lekarstwa, prawda? Bo sam propolis to hmm chyba mało? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
To jeszcze ja mam pytanie.. na początku września leczyłam grzybicę. Po lekach i maściach stosowałam Lactovaginal. Później przyszedł okres (po dwóch tygodniach) i od razu po nim znowu stosowałam Lactovaginal. Ale przez cały czas mam pewien dyskomfort. Jakby to opisać.. upławy są bardziej wodniste (ale nie pachną brzydko), tylko jest ich dużo i co zauważyłam dzisiaj na wkładce, mają taką domieszkę bardzo bardzo cienkich, małych brązowych struktur, jakby nitek. I ciągle mam delikatne bóle podbrzusza. Nie jest to wszystko jakoś mocno uciążlliwe i nawet nie wiem, czy warto iść z tym do ginekologa, bo może po prostu jestem przewrażliwiona. A któraś z Was tak miała?
![]() |
#2266 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak skutecznie pozbyc sie grzybicy???
Witam, mam takie glupie pytanie, zauwazylam u siebie objawy jak w 1 poscie, a nie mam chwilowo za bardzo mizliwosci isc do lekarza, czy jesli sprobuje leku z apteki na grzybice, a jej nie mam, to moze to jakos zaszkodzic?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, ale stosuj też probiotyk w trakcie "leczenia". W aptece najczęściej proponowane są maści na grzybicę, które stosuje się na zewnątrz, a wewnątrz najlepiej aplikować probiotyk, np. Lactovaginal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Mam nawracającą grzybicę i zamierzam zapobiegawczo stosować jakiś probiotyk ze dwa razy na tydzień. Jaki polecacie, który ma najwięcej szczepów bakterii?
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Cześć, czy u którejś z Was grzybica objawiała się nieustannym parciem na pęcherz i bardzo częstym oddawaniem moczu ?
![]() ![]()
![]() |
#2271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Ech, chyba nie brałam probiotyku tak długo jak trzeba, bo po miesiącu coś mi wraca
![]() Posmarowałam na razie clotrimazolum i zobaczymy...
![]() |
#2273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może np. coś uciska na pęcherz (jelito/kręgosłup/macica?) - idź może najpierw do rodzinnego, on Cię dalej pokieruje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś miałam co chwilę grzybicę, a teraz od pół roku nic. Nie wiem czy to ma związek ale w marcu tego roku usuwali mi torbiel z gruczołu bartolina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, próbowałyście tego? Climbazole w składzie i ma świetne recenzje, że nie dopuszcza do infekcji grzybiczych właśnie. Ja się chyba skuszę.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2279 |
Are you talking to me?!
|
Ja na tabletkach miałam to samo. Zaczęłam brać i bach! pod dwóch tygodniach grzyb. Najpierw globulki, pomogło na miesiąc, po miesiącu znowu nawrót i już Flucofast doustnie dla mnie i dla partnera, plus Lactovaginal dopochwowo. Ale i tak, co 2 może 3 miesiące paskudztwo wracało. Nieważne czy stosowałam osłonę czy nie. Kiedy tylko zaszłam w ciążę (jeszcze o tym nie wiedziałam), co się pojawiło? Oczywiście grzyb! Teraz w dodatku mam małą nadżerkę, pewnie przez tego cholernego grzyba.
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie próbowałam tego preparatu. Pozostaję wierna Ziaji ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.