Mamusie Maj -Czerwiec 2014 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 14:35   #4711
inezz6
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Ale cudowne dzieciaczki mamy

My dziś po pierwszym pół słoiczka brokułów. Średnio była Ania zachwycona, ale otwierała buzię i jadła z krzywiącą się buzią

Ania coś charczy i nie wiem czy udaje kaszel czy faktycznie go ma.. Chyba we wtorek jak wrócimy pojedziemy do lekarza..

Ja nie podaje w ogóle soczków.. Jeszcze jabłka nie dawałam nawet.. Ehh.. Jestem w tyle z rozszerzaniem diety Ale nadrobię mam nadzieję
Franek też jakoś średnio brokuły przyjął i kalafor też, tzn wcinał, ale jakos bez entuzjazmu Na razie najbardziej smakowała marchewka z ziemniaczkami, wczoraj wciągnąłby więcej gdyby było

O soczki pytałam, bo kilka takich dostałam, na razie dałam rozcieńczony mocno z wodą jabłkowy, tam jest tylko naturalny cukier, więc chyba ok

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Justyna "dopiero" trzeci? u nas żadnego :P

Ja nic nie podaję do picia. A do jedzenia podaję już normalnie 150gram. Jak wprowadzam nową rzecz to tak jak dzisiaj np. ziemniak, marchewka i seler. I Ziemniak i marchew już znana więc jak coś będzie nie tak to wiadomo że seler. Smakowało Marcelowi. Jeszcze nie przełkną dobrze tego co miał w buzi a już otwierał żeby więcej mu dać
U nas też żadnego ząbka nie ma, ale ostatnio coś bardzo nerwowo do tej buzi wszystko pcha, więc może coś się wykluje

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 15:40   #4712
Myska0
Zakorzenienie

Harakiri - to zastepujesz jeden posilek mlecznu warzywkami?

Jednak poszlam z Ania do lekarza. Nie znioslabym niepewnosci przez caly weekend. Wepchalam sie bez kolejki, zle mi z tym, ale nie mialam wyjscia.. Ania osluchowo zdrowa uff.. Mozemy spokojnie jechac Pani doktor przepisala wit. C do wzmocnirnia, calcium - nie wiem czy dawac jak jest w nim benzoesan sodu i jeszcze syrop prawoslazowy.. Doczytalam ze jest z etanolem to nie bede podawala.. Ja nie wiem czy dobrze ona mi to przepisala.. To byla nie nasza pediatra i nie wiem..
No nic to.. Poki co podam jej wit c i bede czyscic nosek standardowo ale dzis piekna pogoda wracamy ze spacerku do domku pakowac sie na wyjazd

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Inezz - Ani tez najbardziej marchewka z ziemniakami podeszla w sumie to za duzo nie jadla bo marchewke, marchewke z ziemniakami, dynie z ziemniakami i dzis brokula. Jak jutro skonczy sloiczek brokula to nastepna leci zupka jarzynowa w ktorej jest marchewka, ziemniak, groszek zielony i kalafior troche sie boje ze za duzo nowosci dlaAni na raz (groszek i kalafior) ale chyba nic jej nie bedzie
U nas zabkow tez nie widac, ale dziasla ma rozpulchnione jak to powiedziala pediatra

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 18:25   #4713
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Myska my ostatnio dostaliśmy sansynovit calcium syrop, chyba ma dobry sklad

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2014-10-10 o 21:43
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 19:24   #4714
Harakiri
Rozeznanie

Myska u nas karmienie zazwyczaj wygląda tak:
MM w granicach 9-10, potem po 3 godzinach czyli 12-13 warzywka około 150gram, czasem mniej i po jakiejś godzinie, półtorej wypija mały tak z 70-120 mleka, różnie i nie wiem od czego to zależy.

A chcialam dać Marcelowi mango, i nawet kupiłam ale przeczytałam że w połączeniu z mlekiem daje rewolucję żołądkową więc nie podałam.

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-10 o 19:55
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:14   #4715
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A u nas znow szal z jedzeniem... maly w srodr i.dzis nie chc mm... a na wieczor walka ze spaniem i plucie mlekiem i.placz... dopiero jak jrst w polsnie to akcrptuje mleko. A. Ciagu dnia dzis zjadl 90 ml 120 ml i 60 ml.no i na noc jakies 200 ml.
Czy to.moga byc zeby??? Takie niechciejstwo mleka??? Sloiczki wsuwa chetnie

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:38   #4716
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Witam
bylismy dzis do szczepienia Adrianek wazy 9800 ... sporo I za sporo eh pediatra mi mowila zebym przeszla mu na diete... no I mam troche zalamke bo ja mu wcale duzo mm nie daje... a teraz zjada sloiczki jiz wiec nie wiem skad az tyle wazy :-( nie wiem co mam myslec. .

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:43   #4717
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hej. U nas dwa bardzo dobre dni. Mały płacze przy cycu tylko troszeczkę. Leki działają. Niestety wieczory są pełne wycia, pisku, krzyków, a jak chce mu dac jeść to płacze jak tylko się przy nim położę. Dziwne to. Ja chce go nakarmic, żeby mial brzuszek pełny, a ten się drze jakbym mu krzywdę robiła. Ależ mnie to złości.
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:54   #4718
kasiab91
Zakorzenienie

Justynko podobno przy zebach brak apetytu to normalka. Smoka ciagnie bo mu pomaga przy masazu dziasel.

Lucynko ale jak mialaby wygladac ta dieta??

Ieman bidok maly... Oby to przeszlo.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:01   #4719
asia27100
Zakorzenienie

Iemand a masz pewnosc że wtedy jest glodny? moze na sile mu dajesz to sie wnerwia?

mi dzisiaj piter kichnął z buzia pełna marchewki. i bezczelnie po tym rozprysku sie rozesmiał

a na wieczor nie umiał sam zasnać, co chwila jęki. po ktores probie przez przypadek rączka uruchomił sobie konika z fp...i kimnął :P

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

justyna może mały lubi słoiczki bo łyzeczka mu dziąsła masujesz automatycznie?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:03   #4720
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Kasiab powiedziala tylko duzo warzyw I malo slodkich napojow ale ja mu herbatem nie slodze... a duzo warzyw w sensie ze jak? Mleko/warzyea/mleko/warzywa/kaszka? Bo na noc daje mu kaszke. I w nocy je raz...

A I tak chamsko troche powiedziala pozniej jak GO badala tylko cie zeby ratuja ....
Przykro mi troche bo ja chce dla niego jak najlepiej I moze za duzo wazy ale przekarmiac nir przekarmialam normalnie jadl 5/6 razy na dobe...

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2014-10-10, 21:29   #4721
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Hej. U nas dwa bardzo dobre dni. Mały płacze przy cycu tylko troszeczkę. Leki działają. Niestety wieczory są pełne wycia, pisku, krzyków, a jak chce mu dac jeść to płacze jak tylko się przy nim położę. Dziwne to. Ja chce go nakarmic, żeby mial brzuszek pełny, a ten się drze jakbym mu krzywdę robiła. Ależ mnie to złości.
Nie zlosc sie, wyobraz sobie,ze bola Cie dziasla i masz sie napic goracego mleka.. a przy tym jestes strasznie glodna.... Tez bys sie wila i krzyczala.. ja przynajmniej tak do tego podchodze i strasznie mi ciezko,ze moje dziecko musi tak cierpiec. U Nas od dwoch dni problem zebowy przybiera coraz bardziej na sile.. i tylko caly dzien podaje miliony roznych gryzakow,smoczkow,nosze i tule,tule i tule. Dzis kapiel musiala byc wczesniej,bo juz nawet tulenie bylo zle. No a karmienie odbywalo sie w pieciu sesjach..

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Kasiab powiedziala tylko duzo warzyw I malo slodkich napojow ale ja mu herbatem nie slodze... a duzo warzyw w sensie ze jak? Mleko/warzyea/mleko/warzywa/kaszka? Bo na noc daje mu kaszke. I w nocy je raz...

A I tak chamsko troche powiedziala pozniej jak GO badala tylko cie zeby ratuja ....
Przykro mi troche bo ja chce dla niego jak najlepiej I moze za duzo wazy ale przekarmiac nir przekarmialam normalnie jadl 5/6 razy na dobe...
No to moze chodzilo o to,zeby nie dawac jakichs deserkow slodkich i sokow.. a w ogole to dziwna lekarka
Stary 2014-10-10, 21:48   #4722
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Lucynka no kurcze takich maluchów sie nie odchudza :/ zacznie chodzić to zgubi jedyne co to kaszka tucząca no ale bez przesady

Justyna a to niechciejstwo mleka nie związane z mamą w pracy?

Moje teraz nie ruszy nic prócz mleka a i na cycka specjalnego apetytu nie ma... dzis już lepiej pół dnia bez temperatury ufff ale zębola nadal nie widać, na bank to nie ja go pierwsza zobacze

Marianek i Rysiu
Stary 2014-10-10, 21:48   #4723
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Powinien być głodny. Wczoraj u mnie płakał a męża ssal na potęgę. Dziś się przyssal od razu ale zanim mu dobrze polecialo to już w płacz. Potem w końcu zjadł i znowu w płacz. Wcześniej to zwalalam na kolki a teraz juz nie wiem. Jak usnal to po 40 minutach się obudził i dał się uśpić tylko na cycu i podjadl sobie juz normalnie... Ja się broń Boże na niego nie zloszcze. Po prostu mnie wkurza że nie umiem mu pomoc. Zęby do mnie nie przemawiają, bo pediatra wykluczył, tydzień temu a dziasla dalej wyglądają normalnie.
Stary 2014-10-10, 23:08   #4724
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Powinien być głodny. Wczoraj u mnie płakał a męża ssal na potęgę. Dziś się przyssal od razu ale zanim mu dobrze polecialo to już w płacz. Potem w końcu zjadł i znowu w płacz. Wcześniej to zwalalam na kolki a teraz juz nie wiem. Jak usnal to po 40 minutach się obudził i dał się uśpić tylko na cycu i podjadl sobie juz normalnie... Ja się broń Boże na niego nie zloszcze. Po prostu mnie wkurza że nie umiem mu pomoc. Zęby do mnie nie przemawiają, bo pediatra wykluczył, tydzień temu a dziasla dalej wyglądają normalnie.
No to nie wiem,moze w innej pozycji sprobuj karmic? Albo moze troche pomietol piers,zeby mleko troszke polecialo? A moze jest za bardzo zmeczony i glodny zarazem, i dlatego jest problem?
Stary 2014-10-10, 23:35   #4725
asia27100
Zakorzenienie

Lucynka a ile ml wypija adrian?

Nie wiem ile maly wazy ale u nas tez 6 karmien w tym jedno warzywne. Wypija 150 ml kazdorazowo

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Iemand jeszcze jedna sprawa przyszla mi do glowy... a moze michal jest gotowy na rozszerzanie diety??? Bron boze nie namawiam bo jestescie cyckowi ale czytalam o przypsdkach gdzue dziecko odrzucalo mleko a za to ladnie wcinalo warxywa i kaszki. Chyba gosius tak miala

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2014-10-10 o 23:32
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 23:56   #4726
madziarek1
Rozeznanie

Hej, ja też mam problem z niechciejstwem. Zauważyłam że mała jak jest bardziej głodna albo zmęczona to nie chce jeść w pozycji klasycznej:/ chce leżeć koło mnie jak w nocy i wtedy spokojnie je i zasypia. Miała też kryzys zębowy, pamiętam że starsza tez tak miała, bolały ja albo swedzialy dziąsła, gryzqki i masaże, do tego żel. Niechciejstwo mleka, katar i gorączka, a zębów nie ma. Nagle ucichło. Wydaje mi się, że tam się coś zaczęło ale jeszczecsie nie wyzynaja... Starszej wyszedł pierwszy ząb jak miała 9 miesięcy, a cyrk był już jak miała 5.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez madziarek1
Czas edycji: 2014-10-10 o 23:58
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 00:18   #4727
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Witam nocnie

My dziś byliśmy na ogrodzie i zrobiłam małemu test, czy jest gotów na pokarmy stałe, dostał "dwie kulki" malin (malina składa się z takich jakby okrągłych poduszeczek i to były takie dwie "poduszeczki) ale wypluł je po chwili czyli na pewno czekamy aż skończy pół roku i wtedy pomyślimy o rozszerzaniu diety

Za osiem dni skończy 5 miesięcy i będę się przymierzać do wprowadzenia glutenu ( totalnie mi się nie chce bawić w robienie kaszki z trzech łyżek wody/mleka czy czego tam )

Poza tym jak byliśmy na ogrodzie, Wiktor "macał" liście malin i jak zerwałam malinę taką razem z tym środkiem to mu dałam do rączki tyle że nie wpadłam na to, że malina zostanie zaciśnięta w pięści i zgnieciona niczym w wyciskarce i potem tylko trzymałam rączkę upaćkaną na czerwono biegnąc do wózka po chusteczkę, żeby zaraz się cały tą maliną nie zabrudził durna matka

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 03:09   #4728
JJJustynAAA
Zakorzenienie

JUSTIWI hahha dobre z ta malinka

MADZIULA w srode caly dzidn bylam z Frankiem i tez nic nie jadl. Chyba to nie to mam nadzieje no bo jakbym miala mu wytlumaczyc zr musze go zostawic i isc do pracy???

Franek od 20 ciagle spi? I jeszcze nie jadl juz wstawalam zobaczyc czy oddycha...

Mama Franka

Stary 2014-10-11, 06:56   #4729
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Justyna to przynajmniej sie ciesz z przesypianych nocy

Madziarek to mnie nie pocieszłaś

U nas znow tragiczne noce najgorzej że wybudza sie z krzykiem i cycek nie pomaga a ja tam nie mam siły w nocy usypiać

Marianek i Rysiu
Stary 2014-10-11, 07:42   #4730
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Madziula wspolczuje tych nocek! A wiesz czemu Papryk tak placze? Zeby?

Franrk przed 4 zrobil kupe i sir obudzil alr mm nir chcial ani wody. Usnal.ze mna w lozku i spal dosc niespokojnie poplakiwal pojekiwal ale doyrwal do 7,20 i zbow byla kupa i mm tez nie chcial??? 12 godzi bez jedzenia!

Wreszcie laskawie zjadl ale.czemu on tak po macoszemu traktuje. To mm ostatnio to ja nir wirm! ?

Mama Franka

Stary 2014-10-11, 08:16   #4731
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Dzięki dziewczyny za rady. Problem w tym że próbowałam już i innych pozycji, i odciagania i przetrzymywania żeby bardziej zglodnial, i zelu na dziasla. Może i trzeba mu już rozszerzyć dietę, ale nie mozemy póki nie odstawimy leków. Na dodatek mąż jest na nockach a mały mi się budzi co 1,5 godziny i rano mąż odsypia a ja punkt 6 mam kupę a potem padam na pyszczek
Stary 2014-10-11, 09:12   #4732
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Asia roznie zjada od 110 do 180 ml. Ale widzialam ze Maly jak zjadl 180 I wzielam mu butelke to plakal I szwagierka mi doradzila zeby mu zageszczac mleko no I w sumie dopiero pare dni mu zageszczam I nie raz przerwe ma nawet 5 godzin a nie zje juz 180 tylko 130 do 150 max tego zageszczonego ... no nic zobaczymy jak mu bede dawac warzywa czesciej niz mm.. choc niedawno zaczelismy rozszerzac diete... a kaszke na noc mu daje bo budzil sie w nocy 2 razy na jedzenie a odkad kaszke je to znow raz...

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Edytowane przez Lucynka20xd
Czas edycji: 2014-10-11 o 09:19
Stary 2014-10-11, 10:34   #4733
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Madziuula straszne te nocki Wasze niech sie już skończą i wcale Ci sie nie dziwię, że nie masz siły usypiać malucha w nocy. Słuchaj a to jego wybudzanie co godzinę nie ma nic wspólnego z wyprowadzką z waszej sypialni?

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 14:14   #4734
kasiab91
Zakorzenienie

Madzia ja stwierdzam ze te dzieci nasze to identyczne!!!
Umnie tez co godzine.
Tyle ze u nas gora idzie...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-10-11, 18:22   #4735
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Madziuula straszne te nocki Wasze niech sie już skończą i wcale Ci sie nie dziwię, że nie masz siły usypiać malucha w nocy. Słuchaj a to jego wybudzanie co godzinę nie ma nic wspólnego z wyprowadzką z waszej sypialni?

Nie raczej. Bo wyprowadzilismy wczesniej i ma poczatku ladnie spał od 3 dni śpi pól nocy w moim łózku i to samo.
No dziś już skapitulowałam, bo doslownie musi kilka minut pobeczeć cokolwiek robie, leżałam obok i czekalam aż placz zamieni sie w mantre i zaśnie

Ale dobra strona tych pobudek ze część nocy sypia na plecach

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Madzia ja stwierdzam ze te dzieci nasze to identyczne!!!
Umnie tez co godzine.
Tyle ze u nas gora idzie...
Mimo wszystko zazdroszcze, że juz coś macie
A Olcia ni goraczkowała?

Ja teraz musiiałam zrezygnować z wprowadzania stałych bo pluje znów, tak wiec bedzie pół roku kp

Marianek i Rysiu
Stary 2014-10-11, 19:51   #4736
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Dziś Michaś rano trochę pomarudzil, a potem cały dzień był wspaniały a wieczorem nareszcie zjadł spokojnie. Przetrzymalismy go tzn. jak zwykle je co 2-2,5 godziny tak teraz nie jadł 3 i nawet bardzo nie wołał, ją rozgrzalam piers sciagnelam troche mleka i poszło. Wprawdzie trochę poplakiwal a teraz usypia na rękach u męża, a nie jak zwykle sam w lozeczku, ale jest super. Może to wszystko przez te kolki było? A one już chyba odchodzą w niepamięć

Stary 2014-10-11, 20:57   #4737
kasiab91
Zakorzenienie

Madziuuula nie goraczkowala. U niej jest maksymalne marudzenie i wymuszanie wszystkiego placzem. Teraz doszlo gryzienie.
No widzisz czyli Papryk nie gotow. Ola wsuwa wszystko. I zjesc nam nie da bo przejada i slini sie niesamowicie. Dzis mama jej dala zupki poprobowac to malo lyzki nie zjadla
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-10-11, 21:45   #4738
JJJustynAAA
Zakorzenienie

My po operze. Super bylo spedzic te 2 godz w innym swiecie franio zostal.z dziadkami. Wykapali go i spi. Byla podobno walka z niechciejstwrm alr w koncu skapitulowal i wsunal 180 ml mm. Teraz spi. A ja relaksuje sie teraz

Mama Franka

Stary 2014-10-11, 22:32   #4739
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Asia roznie zjada od 110 do 180 ml. Ale widzialam ze Maly jak zjadl 180 I wzielam mu butelke to plakal I szwagierka mi doradzila zeby mu zageszczac mleko no I w sumie dopiero pare dni mu zageszczam I nie raz przerwe ma nawet 5 godzin a nie zje juz 180 tylko 130 do 150 max tego zageszczonego ... no nic zobaczymy jak mu bede dawac warzywa czesciej niz mm.. choc niedawno zaczelismy rozszerzac diete... a kaszke na noc mu daje bo budzil sie w nocy 2 razy na jedzenie a odkad kaszke je to znow raz...
Ja bym się nie przejmował tą lekarką. Ciesz się że mały ładnie je i chce jeść. Znam dziecko które na samej piersi jak miało 10 miesięcy było takie duże ze nosili rzeczy rozmiarowo na dwa lata i jakoś gl nie odchudzili. Może ta baba myśli że nie wiadomo co mu dajesz zd dietę proponuje.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 14:56   #4740
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A co tu taka cisza?

Mama Franka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości