|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
wańka wstańka
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
SunnyGirl:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2480 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2480 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1902 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2349
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Ajah były lepsze .. nawet w tamtym roku całkiem sporo kwiatów.
|
#3933 |
|
wańka wstańka
|
Wiem, wiem. To tylko kilka losowo wybranych.
Zapewne listopad nas niejedy tego typu ogłoszenie uraczy. Tak trochę poza tematem: mam znajomą, której syn ma 21 lat i nigdy niegdzie nie pracował. Akcja się rozgrywa w UK (gdzie ofert pracy dla młodych jest więcej iż w Polsce). Poza tym młody przez rok odmawiał pójscia do pracy jak i zarejestrowania się jako osoba bezrobotna. Po roku doszedł do wniosku, że będzie szukał pracy. I szuka, ale absolutnie odrzuca wszelkie oferty przez agencje pracy. Do gospodarstwa domowego nc nie dokłąda, zasiłku nadal nie ma, dochód zerowy. A koleżanka mói, że precież go nie wyrzuci, cisnąć go nie będzie ... i tak się oto chłopaczek buja.
|
|
#3934 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie moja sprawa, ile kto sobie funduje dzieci do chwili, gdy nie próbuje nimi epatować w celu uzyskania korzyści materialnych. No i przepraszam, ale czy Przemek, Monika i Sebastian nie mogliby ruszyć się do pracy, choćby w weekendy, by ulzyć jakoś finansowo rodzinie? I jakim trzeba być człowiekiem, by sprowadzać na świat dzieci, które od początku mają utrudniony start przez nieodpowiedzialność takich reproduktorów (przepraszam, ale rodzic to za wielkie slowo w tym przypadku). Facet od 4 lat bezrobotny, bez zasiłku i na to konto zapewne wyprodukował następne dziecko? Toż człowiek, w przeciwieństwie do zwierzaka panuje nad instynktem rozmnażania, więc albo się zabezpieczać albo szklanka wody zamiast, skoro religia im zabezpieczeń zabrania. Jedyne, czego żałuję (jak zapewne większość ludzi) to tych dzieci a tacy ludzie doskonale o tym wiedza i potrafią ten ludzki humanitaryzm idealnie wykorzystać do swojego nieróbstwa i głupoty.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie mogę na te zapite twarze patrzeć, kuźwa jak człowiek może się tak stoczyć
![]() I nie wiem jak można sobie nastukać 10 dzieci. Tzn wiem, że to się robi bezmyślnie, na zasadzie zwierząt (podąża za instynktem ), ale kurna no. Jakie szanse maja te dzieci na dobrą przyszłość
|
|
|
|
#3936 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Można mieć dziesięcioro dzieci i nie być patologią, odchować wszystkie pociechy porządnie- mam taki przypadek w rodzinie ale to raczej wyjątek potwierdzający regułę.
|
|
|
|
|
#3938 |
|
BAN stały
|
Żeby odchować 10 dzieci to trzeba mieć pieniądze.Innej możliwości nie ma , żeby miały dobrą przyszłość.
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba mieć masę pieniędzy
![]() nawet nie chcę sobie wyobrażać, ile taka suma powinna wynosić, żeby było, powiedzmy, dostatnio
|
#3940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i mój dziadek miał 8 rodzeństwa i żyli w domu złożonym z 2 izb. Dzieci porządnie wychowane, bez patologii. Dziadek i część rodzeństwa nawet po studiach, co nie było standardem w tamtych czasach. W domu zawsze musiały być książki itd. Ale i koszty były mniejsze wtedy... |
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, juz widzę te bogate księgozbióry w wielodzietnych rodzinach ze SzP
Kolejne zapewne zaniedbane dzieci, które od pierwszej klasy podstawówki nie będą dawaly sobie rady.
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku czeka nas zakup 2!! kurtek zimowych ( 3 w rodzinie) bo dzieci rosną 2 (4 w rodzinie) !!! par butów zimowych. Sobie nic nie kupię, jak co roku, bo mam stare, ale mam. Dzieci marzą o telewizorze, komputerze ( w domu mamy tylko jeden) na którym mogłyby oglądać bajki lub grac. Chciałyby tez drogie zabawki, których im rodzice nie kupują takie jak lego- mega zestawy, monster high o furbym biedaczki nawet nie słyszały bo brak telewizora uniemożliwia im kontakt ze światem i nie wiedzą co modne. Może się też zapiszę do SzP? Czy już pisałam że moje biedne dzieci nie mają nawet własnego pokoju ale gnieżdżą się w malutkiej klitce o powierzchni 8 m2?( jak się wprowadzimy do teściowej to przypadnie 3-4 osób na pokój??) Edytowane przez dacn Czas edycji: 2014-10-11 o 08:56 |
|
|
|
|
#3943 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Kiedyś często na centralnym bywałam. Ciekawe przeżycia a, że zajmowałam się tematem bezdomności to sobie z bedomnymi trochę romawiałam. Bywali różni, równieź tacy, że im się życie do góry nogami wywróciło. Wiele znich to osoby, które taki styl życia wybiera. Cytat:
|
|
|
#3944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet niekoniecznie o dziwo. To były trochę inne czasy, pokolenie moich rodziców, więc w zasadzie bieda była wszechobecna, zwłaszcza na wsiach. No ale dziadkowie, chociaż sami niewykształceni (a może właśnie dlatego?) kładli ogromny nacisk na edukację, cała dziesiątka zdała matury, większość skończyła studia, mają typowe, średniackie rodziny nauczycielskie czy podobne. To był ewenement na skalę wsi- dzieci regularnie w szkole, nawet jak żniwa czy wykopki. Drugi ewenement- w domu się nie piło. Wtedy wystarczyło, by dać przyzwoite (choć nie mówię, że całkowicie beztroskie) dzieciństwo i jakiś start w życie. I nie wierzę, że dzisiaj gwarantem rodzinnego szczęścia ma być Furby, a bez datków od obcych ludzi (uwierzycie, jak powiem, że to moi dziadkowie i ich gromadka pomagali innym, nie odwrotnie?) nie da się poprawić swojej egzystencji. |
|
|
|
|
#3945 |
|
Wredny kotecek
|
Popłakałam się czytając to https://www.facebook.com/sila.obrazu...e=1&permPage=1 tutaj na pewno warto pomóc.
Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-10-12 o 20:22 |
|
|
|
#3946 |
|
Konto usunięte
|
no. ja od zawsze jestem za wspieraniem osób niepełnosprawnych i dotknietych choroba. wolontariusze szlachetnej paczusi lepiej by zrobili światu gdyby zebrali siły i pomogli rozbudowac hospicja dla dzieci czy klinike budzik
|
|
|
|
#3947 |
|
Wredny kotecek
|
Czytałam że ten mężczyzna od 20 lat nosi go na rękach, cholernie przykre!
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Konto usunięte
|
Pomoc nie trafia tam gdzie powinna.
|
|
|
|
#3950 |
|
Konto usunięte
|
Ja piernicze, ile sily trzeba miec. I on i ojciec. Robie przelew.
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po raz kolejny narażę się na lincz - mam mieszane uczucia.
Wybaczcie, ale mnie oraz wiele innych tu obecnych także nie jest stać studia, gdzie czesne zaczyna się od 10tysięcy. Podziwiam zapał chłopaka, ale istnieją też tańsze opcje. |
|
|
|
#3952 |
|
Konto usunięte
|
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeee
mając do wyboru darmozjazdów zapijaczonych dzieciorobów co chcą chanele i laptopy, a chłopaka bez kończyn którego tata nosi na zajęcia to to nawet nie można nazwać wyborem, tak bardzo oczywiste jest ... |
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie wybieram między jednymi i drugimi. Jak pisałam - podziwiam chłopaka. Ale mam mieszane uczucia odnośnie braku pieniędzy na czynsz i proszenia o nie w obliczu koszmarnie drogich uczelni, które można zastąpić opcją tańszą, a także renomowaną - chociażby PW.
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Nie doczytalam o kosztach uczelni, gdzies to bylo napisane?
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronie, w opisie jego historii napisane jest, że studiuje w Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych, na kolejnej jest także informacja jaki kierunek. W czasach kiedy jeszcze żyłam marzeniami orientowałam się jak wygląda finansowo nauka na tej uczelni i studia dziennie to koszt ponad 1000zł miesięcznie, za samo czesne.
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie wpadlo mi to w oczy, pisze tylko o wozku, o protezach. Jest wiec wysoce prawdopodbne, ze jest na tyle zdolny, ze z czesnego jest zwolniony, prawda?
|
|
#3957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem skąd się brały te opisy, ja w zeszłej edycji nie spotkałam się a na szkoleniach wolontariusze są bardzo uczulani na opisy typu wychowywania dziecka w wieku 35 lat.. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie wiem co mam powiedzieć. I w zeszłorocznym szkoleniu w którym brałam udział oraz w tegorocznym byliśmy uświadamiani w tej kwestii..EDIT: co mnie pociesza.. że to jest mały odsetek opisów.. U mnie na rejonie Poznania nie widziałam takich akurat wcale
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] Edytowane przez SunnyGirl Czas edycji: 2014-10-13 o 13:13 |
|||
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoła jako taka sama z czesnego nie zwalnia. Jedyna szansa, że chłopak ma jakiegoś sponsora, ale o tym raczej byłoby wspomniane w artykułach. O jego niespotykanych zdolnościach tym bardziej. |
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli chlopak nie zbiera na szkole, to znaczy, ze poradzil sobie w jakis sposob. Zbiera na wozek, ewentualnie protezy i nie ma co filozofowac nad tym ile i kto placi za szkole. Bo nie wiemy jak to wyglada. Widac, ze i chlopak i jego rodzice radza sobie nad wyraz dobrze, a ze akurat nie stac ich na specjalistyczny wozek, to nie dziwi. I na to zbieraja, widocznie z reszta sobie radza.
|
|
#3960 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam cię linczować nie będę. Jemu chcę pomóc i pomogłam, bo jego postępowanie mi się podoba. Ty masz wątpliwości i więc nie pomożesz. I tyle.
Bo obie chyba się zgodzimy, że kaliber paczki to to nie jest. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

), ale kurna no. Jakie szanse maja te dzieci na dobrą przyszłość