|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Ewel co u was?
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3093 |
|
Konto usunięte
|
Sytuacja ze wczoraj z busa:
wsiada obok nas babcia z wnuczkiem w wózku. Daje mu paluszki i częstuje Artka. Z faktu, że widziałam, jakie to były paluszki (takie same, jakie ja podaję), pozwoliłam mu wziąć. Zjadł oba. Wyciąga ręce i am am. Ja płomień. Babka mu daje następne Ja mu mówię, że jak wysiądziemy to kupię (a przed chwilą zjadł jabłko). Zjadł wszystko i am am. Babka ochoczo daje mu następne. Ja się zapadam pod ziemię . Am am am, wyrzuca. Uff myślę, już nie będzie chciał. Gdzie tam. Rączki i am. Mówię babce, żeby mu już nie dawała, bo wyrzuca. A to będzie miał na potem. Trochę jeszcze podjadł, a tu jakiś dziadek żul menel się oferuje z cukierkiem... Artek chyba sprawił wrażenie wygłodzonego |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Monika Widzisz wszystko ok, nie stresuj więcej tak Maluszka
Barbie Pochwal się zakupami. Zeberko Człowiek uczy się na błędach. Mnie też teraz wszystko idzie sprawniej, wiem już co i jak. Choć bywają dni, że mam ochotę uciec i nie wracać. A co do aparatu to pewnię kupię. Maga Jak Olek? Wyzdrowiał? Panika Michaś lepiej sie czuje? Dwakolory Współczuje wydatków.. Nam tez pralka sie psuje, ale i tak musimy nowa kupic |
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co (oprócz kwiatka), można kupić na parapetówkę?
albo co wy byście mile widziały? z góry dzięki za podpowiedzi |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Waderka czekamy
|
#3097 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3098 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym kupiła storczyka lub drzewko bonsai, ewentulanie jakiś fajny zestaw szklanek do drinków czy kolorowych napojów, takich rzeczy nigdy dość.. |
|
|
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Waderka,
![]() co kupias szalowego? ![]() bo to sobie truuudddno wyobrazic ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48484044]... Artek chyba sprawił wrażenie wygłodzonego ![]() ![]() Michal nie wyglada na chorego. Chlop nie wytrzymal i zabral go na spacer. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
fiol gdybym z nimi miała jakiś lepszy kontakt to bym pewnie podpytała, ale ani nie mam do zadnego z nich nr ani na co dzien się "nie znamy"
to taka świeża znajomość, póki co mój tż widuje się z tym kolegą, ja z tą kobitką tak tylko z widzenia się znam. byłoby motania zanim bym się cokolwiek dowiedziała fajne propozycje dajecie Kurde biedronki atakują! włażą nam do pokoju na potęgę, tzn do dziś to było ich po 3-4 do wygonienia, a dzisiaj nawłaziło z 20 ;/ wyczytałam że to nie są te nasze polskie przyjemniaczki, tylko jakieś azjatyckie szkodniki. Póki co próbuję je wygonić amolem,to jest ostrzeżenie ale jak nie da rady to tż jak wróci musi je potraktować ostrzejszą bronią
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ========================= ========================= == no i po leniuchowaniu teściu przywiózł mi pełną siatkę warzyw z działki - łącznie z natkami i koperkiem...zanim to wszystko przebrałam, obrałam, umyłam, pokroiłam minęło jakieś 2-3h ale dzięki temu mam warzywka na 4 zupy i 3 pojemniki z koperkiem, natką pietruszki i liśćmi selera tż mówi, że "śmierdzę" warzywniakiem
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-10-11 o 17:48 |
|
|
|
|
#3103 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48481770]Wiem, wiem. Cieszę się, że jest dobrze ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]no to czekamy ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48484044]Sytuacja ze wczoraj z busa:
wsiada obok nas babcia z wnuczkiem w wózku. Daje mu paluszki i częstuje Artka. Z faktu, że widziałam, jakie to były paluszki (takie same, jakie ja podaję), pozwoliłam mu wziąć. Zjadł oba. Wyciąga ręce i am am. Ja płomień. Babka mu daje następne Ja mu mówię, że jak wysiądziemy to kupię (a przed chwilą zjadł jabłko). Zjadł wszystko i am am. Babka ochoczo daje mu następne. Ja się zapadam pod ziemię . Am am am, wyrzuca. Uff myślę, już nie będzie chciał. Gdzie tam. Rączki i am. Mówię babce, żeby mu już nie dawała, bo wyrzuca. A to będzie miał na potem. Trochę jeszcze podjadł, a tu jakiś dziadek żul menel się oferuje z cukierkiem... Artek chyba sprawił wrażenie wygłodzonego Hihi zawsze poza domem lepiej smakuje. Cytat:
Zebra my rotateq 220zl x 3,jest jeszcze rotarix 330zl x2. My byliśmy dzisiaj u mojego taty (łącznie 5 osób) i znowu to samo! Maks krzyczał i zlał się potem.... Tzn spocił W nikt go na ręce nie brał ani nic. Chyba domator rośnie... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio była dostawa warzyw i kawałków "szczęśliwego" kurczaka i pewnie tak samo zadowolonej z życia kaczki. wszystko dla J.---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Pani, specjalnie dla Ciebie, kawałek naszego dzisiejszego poranka z motywem śpiworka w roli głównej. Rano J. się obudził, w śpiworku, przeszedł do mnie do łóżka, leżeliśmy, tuliliśmy się. Później usłyszał klucz wkładany w drzwi, zerwał się wołając tata (tż akurat wrócił po nocnym dyżurze), zszedł z łóżka, przeszedł przez pokój, otworzył drzwi i poszedł do tż, przywitał się i poszedł do pokoju do zabawek. Wszystko w śpiworku, który jakby zupełnie mu nie przeszkadzał
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Wam? nie mieliście wizji, że fiknie? no czyste zawody w worku
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Było ok przez tydzień, a dziś znowu smary z rana, teraz ciągnące, ku mojemu przerażeniu :/
|
#3109 |
|
Konto usunięte
|
Zdrówka dla wszystkich potrzebujących
![]() Ja to jestem jednak taki próżniak, że aż dziw, że mi w tym pustym łbie nie huczy wiatr. Kupiłam sobie buty i mam taki dobry humor, że szok ![]() Powiedzcie mi, czy takie buty można nosić do spódnicy? (z czarnymi kryjącymi rajtami): http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-3024/333469 Bo do spodni wyglądają super, przyznaję szczerze. A, i jutro może pójdziemy do kina Może, bo nasze ostatnie wyjście do teatru skończyło się na... może. W każdym razie jak nie będzie armagedonu, to idziemy. Tylko już się przygotowuję na litanię, co robię źle (w końcu babcia spędzi z A. 4h, to kupa czasu na obserwację wszystkich moich błędów ). Ale trudno.Mam nowe buty, więc muszę się pokazać na mieście, no nie?
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perse Fajne te botki, sama może nawet takie zakupie, bo obcas jest nie wysoki. |
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol, tak daję mu dicoflor dwa razy dziennie. Dodatkowo Cebion
A jak Franio? Lepiej już? Monika, aż jestem ciekawa jak J. wygląda chodzący w tym śpiworku ![]() Rena, też nie lubię takiej pracy, ale faktycznie przyjemnie później tylko wyjąć z zamrażarki ![]() Perse, mi też się bardzo podobają Twoje buty
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Perse u nas ok Z małej niezła gaduła i mądrala, często powala nas na kolana swoją inteligencja
zaczęła lepiej jeść wiec jestem mega zadowolona, bo jest kruszynka Tż jest już jakieś 3tyg w domu, ale niestety dużo się kłócimy Czytam w miarę na bieżaco ale nie potrafię się już odnaleźć ![]() Monia wyobraziłam sobie J w tym śpiworku i mega się uśmiałam słodko to musi wyglądaćHope u mnie tez inwazja biedronek Maga zdrówka dla Olka |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Perse buty super i beda pasowac do spòdnicy.Na co idziecie?
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Maga Zauważylam, że jak piję reguralnie koper to F. nie ma brzuszkowych sensacji. Choć w szpitalu lekarka kazała mu dawać koper do picia słodzony. Więc mam dylemat czy dopajać czy nie..
Ewel Pokaż nam swoją księżniczkę |
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48488856]
Ja to jestem jednak taki próżniak, że aż dziw, że mi w tym pustym łbie nie huczy wiatr. Kupiłam sobie buty i mam taki dobry humor, że szok ![]() Powiedzcie mi, czy takie buty można nosić do spódnicy? (z czarnymi kryjącymi rajtami): http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-3024/333469 Bo do spodni wyglądają super, przyznaję szczerze.[/QUOTE] fajne. myślę, ze można do spódnicy ale ja bym nie założyła bo mam grube łydki. Cytat:
my dziś byliśmy w odwiedzinach u młodszego kolegi Krzysia. troszkę wyszłam do ludzi ![]() a zakupy niewielkie, jedna bluzka i jedna narzutka/kamizelka. i oczywiscie body dla Krzysia ![]() u waderki na ktg skurcze 20-25, więc sobie jeszcze troszkę poleży w szpitalu. cieszy się, że w szpitalu będą jakieś bezpłatne kursy o laktacji i opieki nad noworodkiem, to chociaż skorzysta. Bardzo się cieszy na serduszko u Moniki.
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
monika, bardzo się cieszę
Gryzia, mocne kciuki waderka i agatka też Perse, sytuacja z Artkiem fajna co do bucików nie doradzę, bo teraz ich nie zobaczę, ale ja jestem wielki próżniak, bo mnie cieszy każdy bucik, kremik i bluzeczka ![]() a ja w nocnym pociągu z Wrocławia. Wyjechaliśmy po południu, dotarliśmy na dworzec szczęśliwi, że męczący tydzień za nami (mieszkanko lśni) a na dworcu w naszym pociągu kobieta zmarła
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
wika- to się Wam podróż trafiła....
Perse- towarzyskiego masz syna ![]() rena- ja też właśnie skończyłam segregować asortyment do zamrażalki- ale ja to chyba kurnikiem śmierdzę (wolałabym warzywniakiem tak jak Ty) bo wieczorem teściowa podrzuciła mi koguta...a nać pietruchy Mama mi posłała i też siekałam i mroziłam... ![]() dzisiaj mało nie umarłam na zawał jak zobaczyłam, że biegająca po podwórku Kasia- pod opieką Tz-eta- jest świadkiem jak Babcia koguta skubie z piórek....nawet się do niej przysiadła.... potem do wiaderka z zakrwawioną wodą celowała ziemniakami.... ja tu kiedyś na zawał umrę a piaskownica nie domyka się od zabawek.... dzięki dziewczyny za info o rota- muszę zgłębić ten temat, po tym jak Kasia zaraziła się w szpitalu rotawirusem będąc przyjęta z infekcją dróg moczowych rozważam poważnie szczepienie Tosi Monia- latem będziesz mieć dwa kangurki w domu
|
#3118 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny!!!
Tak Fiol, butki są mega wygodne, niestety teraz muszę szukać modelu pt. żeby dało się biegać za uciekającym kurczakiem :P Ewel dla Laurki ![]() Iza na "Bogowie". Berbie ja najzgrabniejsza nie jestem, ale na żadne wybiegi też się nie wybieram, więc myślę, że jak mi przyjdzie ochota, to założę spódnicę (choć pewnie i tak zostanę przy spodniach).Waderko ![]() Wika straszna historia... |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
hope- my dostaliśmy między innymi: ręczniki, ściereczki do kuchni, czajniki na sok czy herbatę z podgrzewaczem, łyżeczki do deserów- takie długie, formy na muffinki, filiżanki, kwiaty, pościel
osobiście sama na parapetówki chętnie kupuję szkło- bo tego nigdy dość- filiżanki, literatki, kieliszki różne, salaterki, pucharki na desery czy mrożone kawy- i też bardzo polecam Pep.co kiedyś też (ale to do bliskich znajomych) zabrałam dodatkowo ładnie zapakowane w koszyku po kilogramie- sól, cukier i mąkę - każde opisane (z zawieszką) sól- żeby w domu nic się nie psuło cukier- żeby życie w nowym domu słodko upływało mąka- żeby nigdy nie brakło chleba ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Perse- chętnie poszłabym na ten film, ubrałabym te nowe buty i spódnicę ![]() litania się nie martw- co byś wysłuchała w ratach przez2 miesiące odsłuchasz hurtem za dwa dni zapomnisz albo my Ci z głowy wybijemy---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- ewel- rozłąki to generalnie nie służą...życzę ocieplenia klimatu u nas wieczór dzisiaj jedna płakała w jednym pokoju, druga w drugim- obie chciały do snu Mamę....mimo, że tata i jednej i drugiej się oferował...
|
#3120 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Ja mu mówię, że jak wysiądziemy to kupię (a przed chwilą zjadł jabłko). Zjadł wszystko i am am. Babka ochoczo daje mu następne. Ja się zapadam pod ziemię
. Am am am, wyrzuca. Uff myślę, już nie będzie chciał. Gdzie tam. Rączki i am. Mówię babce, żeby mu już nie dawała, bo wyrzuca. A to będzie miał na potem. Trochę jeszcze podjadł, a tu jakiś dziadek żul menel się oferuje z cukierkiem... Artek chyba sprawił wrażenie wygłodzonego 
jak to jest???

ale dzięki temu mam warzywka na 4 zupy i 3 pojemniki z koperkiem, natką pietruszki i liśćmi selera
). Ale trudno.
dla Laurki