|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
moja też ciągle miała różne pomysły, ale raczej się zachwycała tylko niezależnie co by było... jakie piękne uszka i włoski cudne, nie tak jak inne dzieci łyse, tylko tej pieluchy nie mogła do końca życia zrozumieć że w niej może nie być mokro... jak zasnęły dzieciaki, to że pięknie śpią i jakie grzeczne, jak marudziły, to że dziecko musi płakać, bo to pierwszy etap mówienia - jak się nie nauczy odzywać to co będzie, itd. itp. moja Babcia była bardzo kreatywna, jeśli chodzi o pomysły na to dlaczego to co akurat zrobiły moje dzieci jest najlepsze na świecie...
|
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska ty to masz cierpliwosc ja bym chyba babcie wozkiem rozjechala i jeszcze nawrocila
|
|
|
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do babci to masz anielską cierpliwość mistrzu Yoda
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska - no nieźle Ci babcia umilała spacer... ja bym nie wytrzymała
![]() A po jabłuszku kupa jak najbardziej. Synkowi jak miał problem dawałem deserek suszona śliwka albo jabłuszko i leciała bomba w pieluchę ![]() Dzieci śpią, a my zaraz robimy sałatkę owocową
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh, no właśnie... Nie widziałaś gdzieś w płynie?
![]() Cytat:
Cytat:
debesciara widzę, że to nie tylko u nas tak jest... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż dziś baluje z kumplami, ciekawe w jakim stanie wróci. Już mu zapowiedziałam, że jak ma spać z miską, to niech od razu idzie na budowę, bo ja trzeciego dziecka do opieki w nocy nie potrzebuję |
||||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Ze starszym dzieckiem to u nas problemem jest uciekanie na spacerze, odmowa ubrania/ wyjścia/ posprzątania zabawek itp., no i wszelkie kombinowanie czyli psucie, sięganie po wszystko czego normalnie nie rusza itd.
Ale są dni, jak teraz w środę, że nic takiego nie robił i było super.
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
mamaya - no to super, że jednak udało się Wam jeszcze dostać gdzieś
![]() u nas od razu mówili, że dopiero w listopadzie będzie więc nie wiem już sama debesciara - a na mnie Twoja teoria by się sprawdzała bo brodawki dość duże mam - choć wolałabym troszkę mniejsze - ale pamiętaj, że wyjątek potwierdza regułę - więc nadal nic straconego w tych Twoich badaniach ![]() Eydrith - no to faktycznie bez auta ciężko :/ rodzeństwo - coś ty te wszystkie problemy o których piszemy to nic takiego przy tym jak może być cudownie ... mój Jasiul jeszcze ani raz nie powiedział, że odda komuś Franulka zawsze mówi, że go kocha i nie odda, ostatnio jak już byliśmy padnięci i była moja mama to mówimy, że jedziemy (zawsze jedziemy na Malediwy i wrócimy za dwa dni synuś nas łapie w korytarzu i trzyma żebyśmy nie jechali tylko zostali a pytamy czemu przecież on woli być z babcią a Jasiul : ale mamusiu a Franek ? przecież on będzie głodny i zdechnie ! nie możesz go zostawić mamusiu ja nie mam cycusiów ! teraz uczymy się co kiedy i w stosunku do kogo się mówi - bo to zdechnie to przyniósł z przedszkola i za nic nie możemy się tego pozbyć. ja nie wyobrażam sobie życia jako jedynaczka bez mojej siostry zawsze było mi szkoda, że jesteśmy tylko we dwie -dlatego ja chciałam mieć kiedyś troje dzieciaczków - chociaż to chyba niestety w sferze marzeń pozostanie ... Malwiska - masz kobito cierpliwość do babci ![]() Oldzia - pierwsze koty za płoty, , że się postawiłaś i powiedziałaś co myślisz ![]() dziewczyny mam pytanie jak zmienia się mleko to miesza się stare z nowym, żeby nowe stopniowo wprowadzić a jak chce się przejść z mleka bebilonu4 konkretnie na np. mleko w kartonie to też tak można trochę tego trochę tego żeby smak powoli się zmieniał ?
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-10-10 o 22:39 |
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Dzięki dziewczyny, nawet nie wiecie jaką mam ulgę ze wy też tak myślicie - odnośnie babci - bo juz miałam wyrzuty- kocham ją bardzo ale wczoraj już miałam myśli ze ja udusić : brzydal:
KUL AREK myślałam że padne z tekstu Twojego synka... jak wam tak powiedział to zachowaliscie powagę? ? My dzisiaj karmimy się wyjątkowo o 2 Jutro jedzie na kawalerskie i musi się wyspać choć umowa była taka ze w weekend on czuwa a od 10minut mega głośno chrapanie. .. a ja przeziębiona -no ale cóż - ja urlopu od dziecka wziąć nie moge Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-10-11 o 02:42 |
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Podaj mi rękę, mój właśnie mówi przez sen...
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Malwiska moja córka w nocy tak samo jak się wierci to czasem wystarczy tylko smoczek i spi dalej. Tej nocy juz przed północą się kręciła ale smoczek widocznie jej byl potrzebny tylko bo spala do teraz,zjadła niewiele i śpi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ---------- Od 4 miesiaca (czyli za ponad miesiąc) zmieniamy małej mleko. Przechodzimy z Nutramigenu na Bebilon Comfort. Nutramigen kupuje w aptece na recepte. A wiecie jak jest z dostępnością Bebilonu Comfort?Jest w zwykłych sklepach? A w Biedronce?bo jeszcze nie robilam rozeznania bo u pediatry bylam dopiero wczoraj ustalić tą zmiane mleka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ---------- Mojemu dziecku zalecono Nutramigen już w szpitalu ze względu na problemy brzuszkowe, ktore i tak mimo tego byly. Mala nie miala objawow skazy bialkowej i z moja pediatra uważamy ze jej nie ma dlatego bedziemy najpierw probowac z Comfortem a jak się uda nam to, wtedy za jakis czas zwykle mm ![]() strasznie bym chciała, zeby okazało się że faktycznie nie ma alergii pokarmowej i ze bede niebawem mogla wprowadzac jakieś deserki czy zupki. Bo mi w szpitalu mówiono ze karmiac Nutramigenem,wprowadzanie nowych posilkow nie rozpoczyna sie wczesniej niz w 7 m.ż. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
katulla, Bebilon komfort jest wszędzie. Przynajmniej w Warszawie.
Ale ja go nie polecam. Jeden wielki syf. Przez krótka chwile stosowaliśmy, jak Jeremi miał problemy z brzuchem, ale szybko przestaliśmy, bo to pic na wodę. Na szczęście od ponad miesiaca mamy spokoj z bólami brzucholka. Jimmy pokochał dynię. Z jabłkiem nie przepada, ale jak tylko poczuje dynię to aż sie trzęsie Jak Mu wczoraj juz zabrałam miseczkę to rozwył się.Byłam wczoraj u fryzjera i jestem bardzo zadowolona. Dziewczyna z polecenia znajomej stylistki. Strzał w dziesiątkę. Fryzjerka idealnie dobiera fryzurę do urody a przy tym jest bardzo miła. Do tej pory miałam innego fryzjera, ale nie chce mi sie jeździć do niego. Poza tym jest 3 razy droższy niż ta dziewczyna ![]() iPhone
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
A u nas ciężka noc, Kinga przeziebiona, katar gigant i goraczka, bylismy wczoraj u pediatry ale osłuchowo i gardłowo jest czysto. Zakrapiamy nos, odciagamy ale biedna spać nie mogła, całą noc na rękach a tz w pracy :/ padam na twarz
Kularek my mamy traktor na pedały z przyczepą więc na akumulatorach się nie znam
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Bycie jedynaczką nie jest przyjemne ja nie wyobrażam sobie życia bez mojej wspaniałej trójki mimo że czasem nie ma się czasu dla siebie to wiem że na pewno któreś na stare lata zajmie się schorowaną matką i będę szczęśliwą babcią z gromadką wnuków
|
|
|
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie, ale jakbyś gdzieś trafiła to podaj namiary
![]() Cytat:
ad 2 to ja nie mieszałam, ale chyba można - spróbuj zmieszać, nie dawaj małemu, tylko poczekaj chwilę czy się nic nie wytrąca i jak będzie ok, to myślę że tak możesz zrobić... ale jeśli on lubi słodycze itp. to możesz spróbować mleczko waniliowe w kartoniku na początek, albo sama robić waniliowe po prostu, albo kakao na zwykłym mleku... choć w waniliowym łatwiej zmniejszać ilość "smaku" niż w kakao... ja słodzę dzieciakom zwykłe mleko, bo niesłodzonego nie chcą wcale co prawda nie próbowałam swojego (z niego przechodziłam) to słyszałam że jest słodkie, niby zwykłe też ale chyba jednak niewystarczająco
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj słodycz nieporównywalna
Dobra ide na kawe bo tu cieżki dzien sie zapowiada.
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak piszecie o tych mlekach itdbodciaganiu a moj mlody niebawem skonczy 4 miesiace a ja ani razu nie karmilam go butelka musze sprobowac bo czas leci i do pracy trzeba bedzie wrocic. Maly wczoraj odwrocil sie z brzuszka na plecy dwa razy ale w sumie nie wiem czy nie przypadkiem zobaczymy dzis.
dusia jedynakom wcale nie jest tak zle ;-) poprostu punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Znam tez rodzenstwa ktore dra koty i zwalaja obowiazki z jednego na drugie wiec nic nie jest oczywiste. mamaya to korzystajcie poki sezon na dynie tu w irlandii jest ich zatrzesienie bo swieto potworow niedlugo. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-10-11 o 10:24 |
|
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas pomógł olbas, chociaż jest od 3 lat niby.Agnes - moja piła z butelki raz jak miałam kontrolę u ginekologa, która się sporo opóźniła. --------- Cześć ![]() Nie zapeszając moja córa ma coraz dłuższe przerwy między posiłkami. Od wczoraj jadła o 10, 13,17,19:30, 00:20, 7:15 i nadal nie woła, bo śpi, a miałyśmy iść na zakupy ![]() Mąż zabrał synka na rower, pogoda cudna
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-10-11 o 10:48 |
|||
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka wracam na dobre jak mlody skonczy 6miesiecy a moze za miesiac tak dorywczo na kilka godzin bo mam taka okazje. Tylko u nas ten problem ze ja wracam na wieczory do pracy a przed snem po kapaniu jednak chyba mlody wolalby mleko. Narazie ucze go smoczka i gryzaka bo zaczal mi bardzo rece ssac wiec choc jestem zdecydowana przeciwniczka smoka to jednak z dwojga zlego jest on lepszy niz paluszki.
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 11lat młodszą siostrę więc wychowałam się jak jedynaczka i teraz chciała bym mieć siostrę albo brata której mogła bym się wygadać ale niestety to nie realne
|
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwiska super widok
my ze spaceru wróciłyśmy. Znalazłam 1 wadę wózka przednie kola nie mieszcza sie na te pochylnie na schodach i troche gimnastyki z tym jest. Czy oprocz gerbera pierwsza łyżeczka znacie jakieś jednoskładnikowe słoiczki?
|
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
bobovita humana i hipp
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Celebrinfea, syf, bo Jeremi robił po nim takie kupy, ze trzeba było wietrzyć pozniej. Tragicznie śmierdzące i brzydkie. A to nie świadczy dobrze o mleku.
W kwestii sloiczkow to ja w ogole ich nie bede uzywac, takze nie interesuje sie tym tematem ![]() Ach! A co do Bobovita to znajoma znalazła ostatnio DWA KAWAŁKI PLASTIKU w słoiczku... iPhone
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam będę kupować słoiczki 2-3 miesiące, bo dostępne warzywa są zbyt napakowane chemią jak na pierwsze posiłki a te rzekomo bio to ponoć podobna jakość jak reszta![]() No i jakoś nigdy mi się nie zdarzyło znaleźć cokolwiek złego w słoiczku, a przerobiłam pewnie ok. 100 słoiczków różnych firm. Malwiska - słodko my przy synku często tak zasypialiśmy w trójkę na tapczanie, synek często z piersią w buzi
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-10-11 o 16:09 |
|
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
No patrz to też słoiczki robią będę temat musiała zbadać.
Mamaya czyli Jimmy średnio toleruje comfort, u nas sprawdza się zaraz za Humaną. Za to mamy całą listę które się nie sprawdziły. Osobiście wypiłam już tego morze do kawy... Uświadomiłam sobie że jak nie karmię to wreszcie mogę moje długo wyczekiwane kakao wypić... I of course zapomniałam go kupić... Ehhh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

) - no ale babcia oczywiscie stwierdziła że na pewno coś jej jest 

A do babci to masz anielską cierpliwość mistrzu Yoda 

, że się postawiłaś i powiedziałaś co myślisz 

Jak Mu wczoraj juz zabrałam miseczkę to rozwył się.

co prawda nie próbowałam swojego (z niego przechodziłam) to słyszałam że jest słodkie, niby zwykłe też ale chyba jednak niewystarczająco