9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-10, 17:58   #2341
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
myślisz że to po tym jabłku??

ja dzisiaj zaliczyłam karmienie małej w parku... a to wszystko przez moja babcie
poszłam z babcią na spacer i jak nigdy mała obudziła się po 30 minutach i nie chciała zasnąć... ja bym się w ogóle do niej nie odzywała ale babcia zaczeła do niej gadać i mogłam pomarzyć o tym że zaśnie
po jakiś 30minutach mała zaczeła być marudna (nudziło jej się ) - no ale babcia oczywiscie stwierdziła że na pewno coś jej jest bo to nie jest normalne aby dziecko tyle płakało (hmm marudziła i trochę jęczała ok. 10minut)
- babcia uparcie szła że to kolka więc wyjełam małą z wózka żeby jej pokazać jaką Oliwka ma straszną kolkę - dziecko zamilkło
uspokoiłam ją i wsadziłam do wózka, po chwili mała nadal marudzi więc babcia orzekła że na pewno ma pieluche brudną... - wymieniłam pieluche na czysta
- babcia uznała że pewnie jej za gorąco i mówiła żebym jej nie ubierała spodenek bo pod kocykiem gorąco - spodenki zostały ubrane a kocyk ściągnięty
Oliwka nadal niespokojna więc na 100% jest głodna, dla świętego spokoju usiadłam na ławeczce i ją nakarmiłam - jadła króciutko, ładnie ją odbiłam i do wózeczka a ta po 10 minutach znów w ryk - no to babcia już nie wie co jej jest ale zakłada że coś zle zjadłam i ją boli brzuszek
zmieniłam trase naszego spaceru na bardziej wyboista droge i mała po paru minutach odpadła
nawet nie wyobrażacie sobie jak się we mnie gotowało jeszcze w między czasie stwierdziła że skoro Oliwka tak pcha rączki do budzi i nie jest głodna to na pewno ma pleśniawki
zazwyczaj jak idę z babcią na spacer to mała śpi, dziś miałam pecha ogólnie mała nie spała od 11-12 na spacerze i przez całą godzine słuchałam że coś jest nie tak, za to jak zasneła o 12 to spała do 15 bez przerwy
to ciężką masz Babcię
moja też ciągle miała różne pomysły, ale raczej się zachwycała tylko niezależnie co by było... jakie piękne uszka i włoski cudne, nie tak jak inne dzieci łyse, tylko tej pieluchy nie mogła do końca życia zrozumieć że w niej może nie być mokro... jak zasnęły dzieciaki, to że pięknie śpią i jakie grzeczne, jak marudziły, to że dziecko musi płakać, bo to pierwszy etap mówienia - jak się nie nauczy odzywać to co będzie, itd. itp. moja Babcia była bardzo kreatywna, jeśli chodzi o pomysły na to dlaczego to co akurat zrobiły moje dzieci jest najlepsze na świecie... jedynie jej się nie podobało że nie mówimy do dziecka po dziecięcemu, bo jak niby dwulatek ma powiedzieć "na dwór", "na spacer" - to za trudne, a "ata" by jednak dał radę... no i że nie mamy kotka, lalki - bo to proste słowa są (Jeremi późno mówił i myślę że babcia się martwiła, bo zaczęła te teorie dopiero jak już było widać że jest trochę opóźniony w stosunku do rówieśników) ale co prawda to prawda, że "ata" łatwiej powiedzieć niż "na dwór"
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 18:04   #2342
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:

ja dzisiaj zaliczyłam karmienie małej w parku... a to wszystko przez moja babcie
poszłam z babcią na spacer i jak nigdy mała obudziła się po 30 minutach i nie chciała zasnąć... ja bym się w ogóle do niej nie odzywała ale babcia zaczeła do niej gadać i mogłam pomarzyć o tym że zaśnie
po jakiś 30minutach mała zaczeła być marudna (nudziło jej się ) - no ale babcia oczywiscie stwierdziła że na pewno coś jej jest bo to nie jest normalne aby dziecko tyle płakało (hmm marudziła i trochę jęczała ok. 10minut)
- babcia uparcie szła że to kolka więc wyjełam małą z wózka żeby jej pokazać jaką Oliwka ma straszną kolkę - dziecko zamilkło
uspokoiłam ją i wsadziłam do wózka, po chwili mała nadal marudzi więc babcia orzekła że na pewno ma pieluche brudną... - wymieniłam pieluche na czysta
- babcia uznała że pewnie jej za gorąco i mówiła żebym jej nie ubierała spodenek bo pod kocykiem gorąco - spodenki zostały ubrane a kocyk ściągnięty
Oliwka nadal niespokojna więc na 100% jest głodna, dla świętego spokoju usiadłam na ławeczce i ją nakarmiłam - jadła króciutko, ładnie ją odbiłam i do wózeczka a ta po 10 minutach znów w ryk - no to babcia już nie wie co jej jest ale zakłada że coś zle zjadłam i ją boli brzuszek
zmieniłam trase naszego spaceru na bardziej wyboista droge i mała po paru minutach odpadła
nawet nie wyobrażacie sobie jak się we mnie gotowało jeszcze w między czasie stwierdziła że skoro Oliwka tak pcha rączki do budzi i nie jest głodna to na pewno ma pleśniawki
zazwyczaj jak idę z babcią na spacer to mała śpi, dziś miałam pecha ogólnie mała nie spała od 11-12 na spacerze i przez całą godzine słuchałam że coś jest nie tak, za to jak zasneła o 12 to spała do 15 bez przerwy
OMG Ty to masz anielską cierpliwość, ja bym nie wytrzymała...
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 18:52   #2343
agnes208
Zakorzenienie

Malwiska ty to masz cierpliwosc ja bym chyba babcie wozkiem rozjechala i jeszcze nawrocila
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 19:42   #2344
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

A cholera ją wie ale tak sobie tłumaczę. A do babci to masz anielską cierpliwość mistrzu Yoda
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 20:27   #2345
bambusiek
Zakorzenienie

Malwiska - no nieźle Ci babcia umilała spacer... ja bym nie wytrzymała

A po jabłuszku kupa jak najbardziej. Synkowi jak miał problem dawałem deserek suszona śliwka albo jabłuszko i leciała bomba w pieluchę

Dzieci śpią, a my zaraz robimy sałatkę owocową
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 21:40   #2346
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
tylko cierpliwość i zrozumienie...
Ehhhh, no właśnie... Nie widziałaś gdzieś w płynie?
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Integra - pochwal się swoją twórczością jak skończysz
W niedzielę mąż obiecał, że zajmie się dziećmi, to sobie pobrykam na nowej maszynie Już się nie mogę doczekać...
Cytat:
teraz ulubione powiedzenie to " uspokój mnie bo zaraz będę ryczał tak długo i się nie uspokoję aż do nocy"
U mojego od dłuższego czasu króluje "ale z tym jest za duuużo roboty" - obojętnie czy to mycie zębów, ubieranie czy zjedzenie kolacji...
debesciara widzę, że to nie tylko u nas tak jest...

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc jak tak czytam o problemach ze starszakami to dochodzę do wniosku że nie będziemy robić konkurencji naszej pierworodnej
No coś Ty i chcesz zostawić córę potem samą na świecie? A z kim będzie na rodziców narzekała?
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
A z rodzeństem ja mimo przeciwności i minusów gorąco zachęcam, plusy posiadania rodzeństwa moim zdaniem znacznie przewyższają minusy
Też tak uważam

Mój mąż dziś baluje z kumplami, ciekawe w jakim stanie wróci. Już mu zapowiedziałam, że jak ma spać z miską, to niech od razu idzie na budowę, bo ja trzeciego dziecka do opieki w nocy nie potrzebuję

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 22:34   #2347
bambusiek
Zakorzenienie

Ze starszym dzieckiem to u nas problemem jest uciekanie na spacerze, odmowa ubrania/ wyjścia/ posprzątania zabawek itp., no i wszelkie kombinowanie czyli psucie, sięganie po wszystko czego normalnie nie rusza itd.
Ale są dni, jak teraz w środę, że nic takiego nie robił i było super.
G. 9.1O.18
Stary 2014-10-10, 22:36   #2348
kularek
Zadomowienie

mamaya - no to super, że jednak udało się Wam jeszcze dostać gdzieś
u nas od razu mówili, że dopiero w listopadzie będzie więc nie wiem już sama

debesciara - a na mnie Twoja teoria by się sprawdzała bo brodawki dość duże mam - choć wolałabym troszkę mniejsze - ale pamiętaj, że wyjątek potwierdza regułę - więc nadal nic straconego w tych Twoich badaniach

Eydrith - no to faktycznie bez auta ciężko :/
rodzeństwo - coś ty te wszystkie problemy o których piszemy to nic takiego przy tym jak może być cudownie ... mój Jasiul jeszcze ani raz nie powiedział, że odda komuś Franulka zawsze mówi, że go kocha i nie odda, ostatnio jak już byliśmy padnięci i była moja mama to mówimy, że jedziemy (zawsze jedziemy na Malediwy i wrócimy za dwa dni synuś nas łapie w korytarzu i trzyma żebyśmy nie jechali tylko zostali a pytamy czemu przecież on woli być z babcią a Jasiul : ale mamusiu a Franek ? przecież on będzie głodny i zdechnie ! nie możesz go zostawić mamusiu ja nie mam cycusiów !
teraz uczymy się co kiedy i w stosunku do kogo się mówi - bo to zdechnie to przyniósł z przedszkola i za nic nie możemy się tego pozbyć.
ja nie wyobrażam sobie życia jako jedynaczka bez mojej siostry zawsze było mi szkoda, że jesteśmy tylko we dwie -dlatego ja chciałam mieć kiedyś troje dzieciaczków - chociaż to chyba niestety w sferze marzeń pozostanie ...

Malwiska - masz kobito cierpliwość do babci

Oldzia - pierwsze koty za płoty, , że się postawiłaś i powiedziałaś co myślisz

dziewczyny mam pytanie jak zmienia się mleko to miesza się stare z nowym, żeby nowe stopniowo wprowadzić a jak chce się przejść z mleka bebilonu4 konkretnie na np. mleko w kartonie to też tak można trochę tego trochę tego żeby smak powoli się zmieniał ?

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-10-10 o 22:39
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 02:24   #2349
malwiska
Zakorzenienie

Hej. Dzięki dziewczyny, nawet nie wiecie jaką mam ulgę ze wy też tak myślicie - odnośnie babci - bo juz miałam wyrzuty- kocham ją bardzo ale wczoraj już miałam myśli ze ja udusić : brzydal:
KUL AREK myślałam że padne z tekstu Twojego synka... jak wam tak powiedział to zachowaliscie powagę? ?
My dzisiaj karmimy się wyjątkowo o 2 - spałam w innym pokoju żeby się " wyspac", zawsze jak się przebudze do daje małej smoka i ona śpi dalej a mąż ma to widocznie w nosie.
Jutro jedzie na kawalerskie i musi się wyspać choć umowa była taka ze w weekend on czuwa a od 10minut mega głośno chrapanie. .. a ja przeziębiona -no ale cóż - ja urlopu od dziecka wziąć nie moge

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-10-11 o 02:42
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 03:02   #2350
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Podaj mi rękę, mój właśnie mówi przez sen...
Stary 2014-10-11, 05:27   #2351
katulla
Raczkowanie

Malwiska moja córka w nocy tak samo jak się wierci to czasem wystarczy tylko smoczek i spi dalej. Tej nocy juz przed północą się kręciła ale smoczek widocznie jej byl potrzebny tylko bo spala do teraz,zjadła niewiele i śpi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ----------

Od 4 miesiaca (czyli za ponad miesiąc) zmieniamy małej mleko. Przechodzimy z Nutramigenu na Bebilon Comfort. Nutramigen kupuje w aptece na recepte. A wiecie jak jest z dostępnością Bebilonu Comfort?Jest w zwykłych sklepach? A w Biedronce?bo jeszcze nie robilam rozeznania bo u pediatry bylam dopiero wczoraj ustalić tą zmiane mleka.

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ----------

Mojemu dziecku zalecono Nutramigen już w szpitalu ze względu na problemy brzuszkowe, ktore i tak mimo tego byly. Mala nie miala objawow skazy bialkowej i z moja pediatra uważamy ze jej nie ma dlatego bedziemy najpierw probowac z Comfortem a jak się uda nam to, wtedy za jakis czas zwykle mm
strasznie bym chciała, zeby okazało się że faktycznie nie ma alergii pokarmowej i ze bede niebawem mogla wprowadzac jakieś deserki czy zupki. Bo mi w szpitalu mówiono ze karmiac Nutramigenem,wprowadzanie nowych posilkow nie rozpoczyna sie wczesniej niz w 7 m.ż.
katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 08:10   #2352
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

katulla, Bebilon komfort jest wszędzie. Przynajmniej w Warszawie.
Ale ja go nie polecam. Jeden wielki syf.
Przez krótka chwile stosowaliśmy, jak Jeremi miał problemy z brzuchem, ale szybko przestaliśmy, bo to pic na wodę.
Na szczęście od ponad miesiaca mamy spokoj z bólami brzucholka.

Jimmy pokochał dynię. Z jabłkiem nie przepada, ale jak tylko poczuje dynię to aż sie trzęsie Jak Mu wczoraj juz zabrałam miseczkę to rozwył się.

Byłam wczoraj u fryzjera i jestem bardzo zadowolona. Dziewczyna z polecenia znajomej stylistki. Strzał w dziesiątkę. Fryzjerka idealnie dobiera fryzurę do urody a przy tym jest bardzo miła.
Do tej pory miałam innego fryzjera, ale nie chce mi sie jeździć do niego. Poza tym jest 3 razy droższy niż ta dziewczyna

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 08:18   #2353
robaczek-85
Rozeznanie

A u nas ciężka noc, Kinga przeziebiona, katar gigant i goraczka, bylismy wczoraj u pediatry ale osłuchowo i gardłowo jest czysto. Zakrapiamy nos, odciagamy ale biedna spać nie mogła, całą noc na rękach a tz w pracy :/ padam na twarz

Kularek my mamy traktor na pedały z przyczepą więc na akumulatorach się nie znam

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło
Baza adresów onion
Kuchennie
BRUTAL SEARCH
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 09:06   #2354
dusia_tcv
Zadomowienie

Bycie jedynaczką nie jest przyjemne ja nie wyobrażam sobie życia bez mojej wspaniałej trójki mimo że czasem nie ma się czasu dla siebie to wiem że na pewno któreś na stare lata zajmie się schorowaną matką i będę szczęśliwą babcią z gromadką wnuków
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 09:06   #2355
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
katulla, Bebilon komfort jest wszędzie. Przynajmniej w Warszawie.
Ale ja go nie polecam. Jeden wielki syf.
Przez krótka chwile stosowaliśmy, jak Jeremi miał problemy z brzuchem, ale szybko przestaliśmy, bo to pic na wodę.
Na szczęście od ponad miesiaca mamy spokoj z bólami brzucholka.

Jimmy pokochał dynię. Z jabłkiem nie przepada, ale jak tylko poczuje dynię to aż sie trzęsie Jak Mu wczoraj juz zabrałam miseczkę to rozwył się.

Byłam wczoraj u fryzjera i jestem bardzo zadowolona. Dziewczyna z polecenia znajomej stylistki. Strzał w dziesiątkę. Fryzjerka idealnie dobiera fryzurę do urody a przy tym jest bardzo miła.
Do tej pory miałam innego fryzjera, ale nie chce mi sie jeździć do niego. Poza tym jest 3 razy droższy niż ta dziewczyna

iPhone
Czemu syf?
Stary 2014-10-11, 09:09   #2356
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Ehhhh, no właśnie... Nie widziałaś gdzieś w płynie?

niestety nie, ale jakbyś gdzieś trafiła to podaj namiary

Cytat:
mamaya - no to super, że jednak udało się Wam jeszcze dostać gdzieś
u nas od razu mówili, że dopiero w listopadzie będzie więc nie wiem już sama
...
dziewczyny mam pytanie jak zmienia się mleko to miesza się stare z nowym, żeby nowe stopniowo wprowadzić a jak chce się przejść z mleka bebilonu4 konkretnie na np. mleko w kartonie to też tak można trochę tego trochę tego żeby smak powoli się zmieniał ?
no u mnie mówili że w październiku będzie... ale i tak postanowiłam nie czekać i dobrze w sumie

ad 2 to ja nie mieszałam, ale chyba można - spróbuj zmieszać, nie dawaj małemu, tylko poczekaj chwilę czy się nic nie wytrąca i jak będzie ok, to myślę że tak możesz zrobić... ale jeśli on lubi słodycze itp. to możesz spróbować mleczko waniliowe w kartoniku na początek, albo sama robić waniliowe po prostu, albo kakao na zwykłym mleku... choć w waniliowym łatwiej zmniejszać ilość "smaku" niż w kakao... ja słodzę dzieciakom zwykłe mleko, bo niesłodzonego nie chcą wcale co prawda nie próbowałam swojego (z niego przechodziłam) to słyszałam że jest słodkie, niby zwykłe też ale chyba jednak niewystarczająco dla moich dzieci...
Stary 2014-10-11, 09:13   #2357
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Oj słodycz nieporównywalna Dobra ide na kawe bo tu cieżki dzien sie zapowiada.
Stary 2014-10-11, 10:21   #2358
agnes208
Zakorzenienie

Oj tak piszecie o tych mlekach itdbodciaganiu a moj mlody niebawem skonczy 4 miesiace a ja ani razu nie karmilam go butelka musze sprobowac bo czas leci i do pracy trzeba bedzie wrocic. Maly wczoraj odwrocil sie z brzuszka na plecy dwa razy ale w sumie nie wiem czy nie przypadkiem zobaczymy dzis.

dusia jedynakom wcale nie jest tak zle ;-) poprostu punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Znam tez rodzenstwa ktore dra koty i zwalaja obowiazki z jednego na drugie wiec nic nie jest oczywiste.

mamaya to korzystajcie poki sezon na dynie tu w irlandii jest ich zatrzesienie bo swieto potworow niedlugo.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-10-11 o 10:24
Stary 2014-10-11, 10:46   #2359
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mieszałam, ale synkowi krowie smakowało, no i wprowadziliśmy je jak jeszcze pił mm.

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Mój synek też uwielbiał dynię w sezonie dyniowym przerabiałam kilogramy na jego potrzeby i miałam mrożone

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
A u nas ciężka noc, Kinga przeziebiona, katar gigant i goraczka, bylismy wczoraj u pediatry ale osłuchowo i gardłowo jest czysto. Zakrapiamy nos, odciagamy ale biedna spać nie mogła, całą noc na rękach a tz w pracy :/ padam na twarz
Zdrówka u nas pomógł olbas, chociaż jest od 3 lat niby.

Agnes - moja piła z butelki raz jak miałam kontrolę u ginekologa, która się sporo opóźniła.
---------
Cześć

Nie zapeszając moja córa ma coraz dłuższe przerwy między posiłkami. Od wczoraj jadła o 10, 13,17,19:30, 00:20, 7:15 i nadal nie woła, bo śpi, a miałyśmy iść na zakupy

Mąż zabrał synka na rower, pogoda cudna
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2014-10-11 o 10:48
Stary 2014-10-11, 11:22   #2360
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Oj tak piszecie o tych mlekach itdbodciaganiu a moj mlody niebawem skonczy 4 miesiace a ja ani razu nie karmilam go butelka musze sprobowac bo czas leci i do pracy trzeba bedzie wrocic. Maly wczoraj odwrocil sie z brzuszka na plecy dwa razy ale w sumie nie wiem czy nie przypadkiem zobaczymy dzis.

dusia jedynakom wcale nie jest tak zle ;-) poprostu punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Znam tez rodzenstwa ktore dra koty i zwalaja obowiazki z jednego na drugie wiec nic nie jest oczywiste.

mamaya to korzystajcie poki sezon na dynie tu w irlandii jest ich zatrzesienie bo swieto potworow niedlugo.
a kiedy wracasz? i ile godzin będziesz poza domem? bo jak wracasz później niż 6-7miesiąc, to możesz nie wprowadzać butelki jeśli chcesz... ja Oli w ogóle nie dawałam butli i teraz też nie planuję... moja opiekunka od Oli była nieszczęśliwa, ale po kilku dniach się przyzwyczaiła... jak szłam do pracy to przed wyjściem karmiłam, po 3h kaszka łyżeczką taka w miarę gęsta, po kolejnych 3 obiadek + woda z niekapka (ewentualnie można dać mleko z niekapka) i jak wracałam to myłam ręce i od razu do karmienia... tylko że ja wracałam jak dzieciaki miały po 8miesięcy, ale myślę że jakby zacząć wprowadzać "obiadki" wcześniej niż po 6miesiącach, to nie powinno być problemu żeby jeden z posiłków zastąpić bezmlecznym już wcześniej... bo kaszka to w końcu mleczny, nawet jak łyżeczką
Stary 2014-10-11, 11:40   #2361
agnes208
Zakorzenienie

Agatka wracam na dobre jak mlody skonczy 6miesiecy a moze za miesiac tak dorywczo na kilka godzin bo mam taka okazje. Tylko u nas ten problem ze ja wracam na wieczory do pracy a przed snem po kapaniu jednak chyba mlody wolalby mleko. Narazie ucze go smoczka i gryzaka bo zaczal mi bardzo rece ssac wiec choc jestem zdecydowana przeciwniczka smoka to jednak z dwojga zlego jest on lepszy niz paluszki.
Stary 2014-10-11, 12:03   #2362
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja mam 11lat młodszą siostrę więc wychowałam się jak jedynaczka i teraz chciała bym mieć siostrę albo brata której mogła bym się wygadać ale niestety to nie realne
Stary 2014-10-11, 13:26   #2363
malwiska
Zakorzenienie

Byłam z mama na mieście kupić sukienkę na wesele i po powrocie tak zostałam tz z małą

Stary 2014-10-11, 14:10   #2364
Oluch_
Raczkowanie

Cytat:
Byłam z mama na mieście kupić sukienkę na wesele i po powrocie tak zostałam tz z małą

Mega słodko
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 14:12   #2365
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:

Oj jak fajny widok ciekawe kto kogo wymeczył
Stary 2014-10-11, 14:52   #2366
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Malwiska super widok my ze spaceru wróciłyśmy. Znalazłam 1 wadę wózka przednie kola nie mieszcza sie na te pochylnie na schodach i troche gimnastyki z tym jest. Czy oprocz gerbera pierwsza łyżeczka znacie jakieś jednoskładnikowe słoiczki?
Stary 2014-10-11, 15:07   #2367
dusia_tcv
Zadomowienie

bobovita humana i hipp
Stary 2014-10-11, 15:48   #2368
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Celebrinfea, syf, bo Jeremi robił po nim takie kupy, ze trzeba było wietrzyć pozniej. Tragicznie śmierdzące i brzydkie. A to nie świadczy dobrze o mleku.

W kwestii sloiczkow to ja w ogole ich nie bede uzywac, takze nie interesuje sie tym tematem

Ach! A co do Bobovita to znajoma znalazła ostatnio DWA KAWAŁKI PLASTIKU w słoiczku...

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-11, 16:05   #2369
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Czy oprocz gerbera pierwsza łyżeczka znacie jakieś jednoskładnikowe słoiczki?
Ja zawsze lubiłam babydream

Ja tam będę kupować słoiczki 2-3 miesiące, bo dostępne warzywa są zbyt napakowane chemią jak na pierwsze posiłki a te rzekomo bio to ponoć podobna jakość jak reszta

No i jakoś nigdy mi się nie zdarzyło znaleźć cokolwiek złego w słoiczku, a przerobiłam pewnie ok. 100 słoiczków różnych firm.

Malwiska - słodko my przy synku często tak zasypialiśmy w trójkę na tapczanie, synek często z piersią w buzi
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2014-10-11 o 16:09
Stary 2014-10-11, 16:38   #2370
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No patrz to też słoiczki robią będę temat musiała zbadać.

Mamaya czyli Jimmy średnio toleruje comfort, u nas sprawdza się zaraz za Humaną. Za to mamy całą listę które się nie sprawdziły. Osobiście wypiłam już tego morze do kawy... Uświadomiłam sobie że jak nie karmię to wreszcie mogę moje długo wyczekiwane kakao wypić... I of course zapomniałam go kupić... Ehhh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości