|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
mamuśki ! pytanie do mam ktore wyczesują ciemieniuszkę
![]() oliwkujecie.. i czy długo odczekujecie do wyczesania czy od razu ?? no i drugie pytanie. w tym tyg mamy badanie usg bioderek ... jak wygląda takie badanie , czy maluszka to boli, czy ma byc nad czczo ..? dzięki za infoo |
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Aliszcze ja jem malo i zdrowo,robie 10km dziennie spacerujac z malym i co? dupa jak 3 drzwiowa szafa
88Ekaterina88 ja normalnie się kąpię w wannie,bo prysznic mnie tez meczyl Mandragorrka dzieki za info co do biegania ![]() anesh_ u mnie tez sie polozna nie umawia zresztą jest stara i 100lat za murzynami przychodzila co tydzien,byla w sumie 4 razy i teraz ma przyjsc ostatni raz za 2 tygodnie czyli w sumie bedzie 5razyNadszedl wieczor i oczywiscie rączki i rączki
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-11 o 21:52 |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Usg bioderek nie boli, trwa chwile. Nie pamietam czy trzeba bylo byc na czczo ale raczej nie.
Ja dzis mialam mowe wychowawcza ze starsza bo chciala by tata ja usypial a tata mecz mial. Poza tym caly dzien z nia cos robil,wychodzil na dwor wiec relaks mu sie nalezy. No i mloda zasnela obrazona na mnie. No ale musi sie nauczyc,ze nie zawsze ma sie co sie chce i trzeba tez pomyslec o innych. Teraz obie corki spia i ja tez ide bo okolo polnocy karmienie.
|
#664 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie nam dziś pokazała jakie błędy robimy przy podnoszeniu i noszeniu. Okazuje się, że do 3 mc dziecko powinno być noszone w takiej lekko przygietej pozycji, żeby ćwiczyło mięśnie brzuszka. No i z układaniem na brzuszku też nam pokazała pozycję na kolanach bo tak na łóżku czy przewijaku że maluch sam leży to podobno też nie za dobrze. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
mam już -2kg od wagi sprzed ciąży.
|
|
#665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kazdy mowi co innego
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#667 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sliczna pokaz co kupilas ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Anesh zaacytowalam bo wydawalo mi sie pomocne dla wysypki corki Latte, dziewczyna miala podobny problem.
|
|
#668 |
|
Rozeznanie
|
)) moja córka kiedyś sie zapytała " mamo, kiedy ja bede miała piersi jak Ty? Bo ja mam tylko 3 pepuszki." )))"Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
Wybaczcie ze sie tak malo odzywam ale niema kiedy. Staram sie byczwami na bierzaco ale juz na pisanie nie starcza czasu. Sluchajcie potrzebuje porady Czy u ktoregos z waszych maluchow wystapila krew podczas oddawania kupki? Wybaczcie za szczegoly ale musze to sprecyzowac. Nie mam na mysli krwi w kale tylko jak juz idzie ostatnia ''porcja'' i wyplywa zawsze troszke tego plynu (?) to on jest podbarwiony krwia. Kolor taki czerwono- pomaranczowy- nie zywa krew. Dzisiaj zdarzylo sie nam to drugi raz. Pierwszy jakis tydzient emu, potem ani sladu krwi i dzisiaj znowu a co ciekawe kupka rano byla bez tego.. Ja juz nie wiem martwie sie i napewno to skonsultuje z lekarzem ale wolalabym zeby ktos mnie uspokoil.. Cholera no smutno mi, mam wrazenie ze wszystko zle co sie u niej dzieje jak np kolka czy teraz ta krew to moja wina ![]() ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Dodam tylko ze kupki sa dobrej konsystencji i koloru, mieciutkie- brak zaparc ktore np moglyby spowodowac jakies podraznienie czy obtarcia.
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
Misstic kiedys czytalam ze to moze byc uczulenie na mleko czy tez na samo bialko. Nie martw sie i nie stresuj kochanie
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Misstic nie pomogę niestety bo się nie znam za bardzo,a szukałaś może na internecie, w sensie na stronach z poradnikami nie forach? Albo może coś jest w tych ulotkach co się dostaje w szpitalu? Jak się martwisz to może zadzwoń do swojej położnej, jeśli masz numer?
Karmimy się, kurcze dni normalnie przelatują mi przez palce. Nie zdąże nic zrobić a tu już wieczór i tak w kółko. Wczoraj byliśmy na zakupach i Małż kupił sobie 3 pary spodni, bo Jego to już powycierane a ja kupiłam sobie dwie bluzeczki i jeden sweterek i od razu humor lepszy... A no i kupiłam biustonosz do karmienia ale pani mi dobrała miseczkę E i jest za duży a już zerwałam metkę. Trudno będzie rezerwowy...
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris jak tam ?
Moje dziecię już śpi ![]() Kiedy te problemy ze wzdeciami i gazami się skończą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Mój tez juz spi choć dziś to jak w zegarku co 3h sie budzi. A juz tak ładnie co 4-5 wstawał
![]() I to fakt ze dni mijają za szybko.. "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
Denaris slyszalam wlasnie o tym uczuleniu, ale to chyba powinno sie powtarzac przy kazdej dwojce a nie ''od czasu do czasu'' tzn tak mi sie wydaje.. kurcze jak cos sie dzieje malej to odrazu czuje ze jestem zla mama
![]() Elffirko czytalam rozne artykuly ale u nas to nie jest typowa krew w kupce tylko to zabarwienie krwiste wyplywa z ta ociupinka ''wody'' przy ostatnim napieciu sie bo juz kupki brak. Nie wiem jak to inaczej wxtlumaczyc.
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny boli mnie gardlo,chyba przestane mowic
jestem przerazona tym ze zarażę małego Misstic Na kolki nie masz wplywu wiec nie wymyslaj ![]() co do tej krwi to cytuje "twarde,granulkowane,obec nosc śluzu lub krwi - zaparcia" "ze smużkami krwi - pękniecie odbytu lub uczulenie na mleko" ale skoro tej krwi jest troszeczke a mowisz ze konstystencja jest ok czyli brak zaparć to mysle ze to uczulenie na mleko Dziewczyny a to ze dziecko sie pręży po jedzeniu?to pewnie bol brzuszka? bo moj tak robi i puszcza głośne bąki tak ze wibruje pielucha i trwa to kilka minut ale nie placze przy tym... wiec nie wiem czy mam cos kupic w aptece na ten brzuszek?robi sie tez czerwony na buzi ale to trwa chwile
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-12 o 08:35 |
|
|
|
#676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas na dzczescie problemy brzuszkowe sie skonczyly ale sa inne - maly domaga sie wiecej uwagi i czasem trzeba go zabawiac z 3h teraz juz nie spi tylko bryka ![]() Miss czytalam o tym z jakies ulotki z SR ze to uczulenie to sa jakby nitki krwi z kupce a nie zywa krew. Skocz do lekarza ze to pilne to cie wezmie moze bez kolejki.
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja ze szpitala wyszłam z katarem, chrypa i bólem gardła i małej nic nie było.
|
|
|
|
|
#678 |
|
Rozeznanie
|
Paulina hehe a Ty jak puszczasz baczka to uzywasz troche sily? Dzieci jak pra to sa czerwone bo maja cienka skore i wszystko widac
- pytalam polozna kiedys o to i tak mi odpowiedziala
|
#679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
))Wyspalam się wieć jest fajnie. Dzisiaj zapowiada się ładna pogoda wieć rano wybieramy się do lasu, a później idziemy do restauracji na obiad. Otworzyli u nas nowa knajpe - temat przewodni pkp, dzięki czemu jest kolejka która do stolików rozwozi napoje. Idziemy tam bo zapewne corcia będzie miala radoche, ona uwielbia ciuchcie. Cytat:
Pamiętam, że miałam nApisać tylko muszę poszukać linka. I w tym celu muszę przeszukać wiadomości na fb - kiedys wyslalam go koleżance. Już raz szukałam i linka nie dojrzałam, moze dzisiaj to zrobię. Cytat:
Cytat:
Ciekawe jakie ja błędy popełniam przy noszeniu dziecka. Cytat:
Oby to nie było nic powaznego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
Cos dla mam z przeciekajacymi wkladkami http://drogeria-ekologiczna.pl/eko-d...aktacyjne.html
|
#681 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Misstic nie obwiniaj się ciągle kochana! Zadzwon do poloznej i zapytaj o tą krew ![]() Jak Ja wam zazdroszczę że wiecie o ktirej dzieci wasze wstana w nocy! Ja jestem.kompletnie uzależnionia od córci... Wstaje co godzinę/ półtorej, karmienie raz trwa kilka minut, raz godzinę... Wyglądam jak cień
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet,bo u Ciebie to poczatki, potem sie unormuje. A moja dzis w nocy dala mi pospac prawie 6 godzin. Za to potem o 4 rano jakies 20 minut czekalam az cala kupke wydusi. Ona robi max 3 kupki na dobe ale za to spore, zrobienie ich ich zajmuje jakies 20 minut:-D
|
#683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj zrobię aferę przez telefon,bo mają zapisane kto i w jakim wieku przychodzi i skoro zbliża się ta 14.30 to powinna ta pielęgniarka wyjść i powiedzieć wszystkim,że teraz ja bez gadania. Ja to bym jakoś nie miała sumienia nie puścić matki z niemowlakiem na badanie... ![]() Cytat:
Nie wszystko przecież zależy od nas,bo przecież my chciałybyśmy akurat jak najlepiej dla dzieci. Może to faktycznie alergia,w końcu przy mm bardzo często występuje.Dobrze,że ciągle ta krew nie leci. Pamiętam tylko,że mój siostrzeniec miał jak był mały ale akurat wtedy męczył się z zaparciami i to było przez to. Cytat:
choruję boję się,że małego zarażę Najpierw Tż był chory a teraz ja... Będzie wesoło
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet a Ty sobie myslisz, ze one tak od poczatku budza sie po 4h? Przez pierwsze 3 tygodnie karmilam Gabiego co 2h, pil z butelki 1.5h! :P
Ty sie ciesz, ze dzieciatko ladnie ssie
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet nie martw się to początki są takie trudne, z dnia na dzień będzie lepiej. Mnie polożna pocieszała że około 3 tygodnia dziecko będzie się najadać w 10minut a u mnie szybciej zaczął i teraz w nocy budzę się na góra 20minut. A nie możesz odciągnąć trochę mleka i jedno karmienie w nocy zlecić Małżowi? A Ty w tym czasie się prześpisz? Mi tak właśnie radzono... I Małż wstawał jak dokarmialiśmy mm, później nie było takiej potrzeby... Trzymam kciuki kochana za szybkie unormowanie się, jeszcze trochę dasz radę...
|
#686 | ||||
|
Konto usunięte
|
Denaris-teraz nie zrobie zdjeć zakupów bo dopiero usiadłam na
ale kupiłam jej szara malutka bluze we wróbelki w Zarze, szesciopak bodów i skarpetko buciki jak robione na szydełku w h&m i bluze-kurteczkę dwustronna w Okaidi no i z Weledy balsam do kąpieli i krem na buzie na brzydka pogodę pomijam fakt, ze sama nie mam kremu, róż mi sie kończy, ciucha nie kupiłam sobie bardzo dawno matka wariatka :pCytat:
A próbowałaś kropli bigaja? Ja mam z Pl i nazywają sie tam biogaja i to jest to samo probiotyk na malutkie jelitka i ja teraz podaje to...bo to naturalne bardziej i polozna mi poleciła koleżanka ma tez maluszka i podawała mu teraz sab simplex i pediatra kazała bigaje bo sab niby wraz ze sobą wypłukuje z organizmu maluszka cos ważnego z naszego mleka...i bądź tu człowieku mądry...Cytat:
Cytat:
No wlasnie moja przy kupie sie napina bardzo i taka czerwona biedna i sie denerwuje i az mi jej szkoda i normalnie prawie proszę kupę zeby wyskoczyła Denaris uspokoilaś mnie w takim razie ![]() Cytat:
6 godzin? Ze tak ciągiem? Złote dziecko moja ma 4 tygodnie jutro ale w sumie daje czasem pospać 4 godzinki ale częściej sa to 3 Mamy dzisiaj gości...w ogole mi to nie pasuje bo widze cudną pogodę za oknem i byśmy poszli na długi spacer a tu siostra tz przyjedzie mam nadzieje, ze krótko posiedzą to pójdziemy pod wieczór pochodzić moze a jak nie to balkon Dziewczyny czy u Waszych dzieciaczków pępek sie zagoił i juz? Bo mojej cos sie sączy cały czas i sypie pudrem od położnej ale non stop to samo a lekarz za tydzień...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
Witamy sie jeszcze z łóżka😉 wlasnie sie karmimy...
Nie wiem co sie dzieje, ale moj chłopaczek ostatnio śpi mi prawie cała noc... Dzis od 22 do 6.30 😳 jestem w szoku, nie wiem czy to dobrze??? Maż stwierdził żebym nie robiła obiadu to skoczymy na miasto cis zjeść, a pozniej do jego brata w goście...😊 moze troche odpocznę, a oni pobawią malego️
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
moze troche z innej beczki ...
czy któraś z was zamawiała dla maluszka ze sklepu 5 10 15 ?? jak z przesyłką i wogole ?? a moze macie jakieś fajne i niedrogie sklepy ?? prosze o linki bądz dane na priv żeby nie było reklamy .. no chyba ze tu mozna tak na legalu ;-) |
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czesto zamawiam dla starszej z 51015. Bardzo lubie ten sklep. Czesto maja fajne przeceny,rzeczy dobrej jakosci,wytrzymuja harce przedszkolaka;-) przesylka szybka, czesto bywaja promocje ze jak np kupisz cos za 50 zl to przeaylka gratis.
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- C&A tez fajny i smyk ale w Smyku tylko na przwcenach kupuje bo drogi jest
|
#690 |
|
Konto usunięte
|
No Ja bym chciala juz sobie pospac w nocy :-D
Dzisiaj babcia malutkiej ma urodziny, trzymajcie kciuki żeby udało nam się wybrać hehe. Na 16 to juz powoli trzeba się zabierać choć to 300m od nas ![]() Ja lubię smyk i h&m ale trzeba szukać promocji bo drogo. Tanie ciuszki są w pepco, kupowałam i jestem zadowolona Dziś poszła żółta kupka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

zresztą jest stara i 100lat za murzynami
przychodzila co tydzien,byla w sumie 4 razy i teraz ma przyjsc ostatni raz za 2 tygodnie czyli w sumie bedzie 5razy

.
to jest silniejsze ode mnie.

jestem przerazona tym ze zarażę małego

boję się,że małego zarażę