|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
bo po nospie nie przejdzie a tak poważnie to ja tez nie biorę, teraz byłam 3 dni na wiosce w kieleckim i wzięłam bo skurcze mam w aucie a w życiu bym nie chciała tam rodzic
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto do kogo rozumiem ze ja do pracodawcy tak ![]() To napisze na jednym wniosku odrazu oświadczenie malza
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to jutro zaczynam myć okna i zobaczymy ale chyba ![]() Oczywiście od środy ma lać
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka uuuu a moze cos sie rozkreca
![]() Futbolowa wspolczuje tesciowej... Tantum rosa mialam cale opakowanie, ale do szpitala chyba 2 czy 3 saszetki spakowalam. My wlasnie wrocilismy z meczu. Maly sie na nim rozszalal. Ja teraz padam na twarz. Zgaga mnie meczy strasznie i glowa peka.
|
#515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
umieścić trzeba jak to w pismach urzędowych żeby ładnie i profesjonalnie było
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i dziewczyny czy Wy magnez też odstawiacie/odstawiłyście? |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro napisze i wydrukuje,ale pracodawcy zaniose po porodzie z aktem urodzenia
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja magnezu nie odstawiam bo skurcze i bóle nóg mi wrócić mogą. No ale u mnie jeszcze kawał czasu do tp.
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w piatek jedziemy też z kumpelą na zakupy, w tym tygodniu nie ma tej mojej znajomej anestezjolog w szpitalu wiec szanse na znieczulenie z 5 % spadną do zera... a pozatym muszę we wtorek isc na jeden dzien do pracy więc najwczesniej od srody moge rodzić.... ![]() i zamówiłam tą torbę skip hop
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-12 o 20:46 |
|
|
|
|
#520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie czego, będziemy Cie nekac smsami hehehena wszelki wypadek! i zebys szybko zasnela! Cytat:
jak tu zrobić żeby było rozwarcie hehehehe Cytat:
TZ pojechal do pracy, a ja powinnam pozmywać, a tak mi się nie chce...ze jej...
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
magnez biorę cały czas...
|
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zwymiotowalam kolację, ale już mi lepiej, choć całą macica mnie boli, ale ja dziś też nie rodze, leze w łóżku i odpoczywam.
Ja na plecach nie śpię, bo się duszę, ale mam wrażenie, że czasem jak śpię na boku to zbyt mocno się do przodu wychylam i o brzuch opieram.
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pózniej imprezy hallowinowe, odwiedzić cmentarz trzeba, prezenty na święta, wigilia i sylwester moze na styczeń przedłożymy? ![]() Martha ja zaczynam okna myć, zobaczymy czy coś to da
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jak wezme za mało to tez mnie skurcze lapia w nocy, ale tylko w prawej lydce hehee
|
|
|
#525 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
...co to w ogóle za teksty, że w pysk by dostał jakby stanął po Twojej stronie...jestem w szoku...a ta rozmowa i swkitowanie jego ojca... żałosne i smutne.. nie odwiedzałabym takich dziadków z wnuczkiem... w ogóle traktowanie dzieci jak inwestycji w przyszłość.. dziecku powinno dać się wyfrunąć z gniazda... żeby cieszyło się życiem.. mam nadzieję, że Twój tż zmieni podejście i będzie stawał po Twojej stronie..że nie będzie takim "syneczkiem mamusi" w ogóle jakbym taki komentarz w stosunku do mojego brata usłyszała. i mój tż by nie zareagował.to odpowiedziałabym tym samym "jakby was tak obu pie*dolnęło - to w ogóle podwójna ulga dla wielu ludzi by była"... pewnie by z domu Cię wyprosili... zniżanie się do ich poziomu niby nie jest rozwiązaniem, ale mi by ulgę przyniosło... a to mi ma być dobrze.. ..a tak serio serio... ja to po tym tekście..bym wstała od stołu... i nei odzywałabym sie do nich... jak powietrze bym traktowała... co do drugich teściów... kurde mąż powinien być przy żonie.... wiadomo rodzicom się pomaga... no ale kurde.. facet ma kobiete w ciaży i to nią się powinien zająć.. tym bardziej jak jest sytuacja z paseeem ..!! jak można wysyłać w 9 mc ..3 autobusami.. KARYGODNE...chyba bezmyślnie tak mówił.. Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-10-12 o 20:59 |
|||
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na plecach tez nie spie, nie lubie jakos. brakuje mi spania na brzuchu tak lubiłam przed ciaza, a tu od marca nie mogę tak lezec. Cytat:
kurcze, to może ja podloge zaczne myc????ale w następnym tygodniu, nie w tym ?
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja okna będę myc jutro albo w środę......
TŻ wrócił z pracy i oświadczył ze nie ma wolnego we wtorek
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Może u mnie by któraś umyła? Ja jeszcze wywoływac nie moge bo ciaza nie donoszona a okna az sie prosza o mycie.
Futbolowa ja bym z ta baba nie utrzymywała kontaków na twoim miejscu. |
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Co do macierzyńskiego..
Ja mam umowę do dnia porodu - niestety moja kochana szefowa uszczęśliwiła mnie taką wiadomością jak odchodziłam na L4, Do pracy chciałabym wrócić od września ( jestem nauczycielką) i teraz nie wiem czy brać roczny urlop i zrezygnować, czy brać pół roczny i przedłużać.. Czy któraś z Was orientuje się co się bardziej opłaca, i jak to można przedłużać jeśli chodzi o pół roczny i potem kolejne części? |
|
|
|
#530 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale żeby sobie przypomnieć te czasy..robię tą pozycję wygodną..co już dwa razy próbowałam Wam opisać... (co ulgę przynosi dla spania na bokach i niemożności oddychania jak się na plecach leży) ja pranie ręczne zrobiłam.. odkurzyłam .... wyszorowałam dywan..okna umyłam.. mam problem z 2 oknami-bo to są takie na zaczynającym się poddaszu.. i nie wiem jak z drugiej strony umyć..ręką nie sięgnę - trudno torba do szpitala leży otwarta... i co jakiś czas coś tam wrzucam.. łazienkę posprzątałam... tż jutro chory idzie do pracy... nie zdążył wyzdrowieć.. kaszel mu został... rodzić jeszcze nie mogę..bo tż jeszcze choruje... i gdzieś tak za tydzień w pracy powie, że żona w ciąży..i musi być w stanie gotowości... rozmawiamy z synkiem, że najlepiej jakby chciał wyjść na weekendzie... no i nie w godzinach szczytu, bo korki... idę na tv ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
trochę tak chamsko nie przedłużać umowy ..a potem z powrotem przyjmą Cię od września ? Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-10-12 o 21:21 |
||
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od jutra ruszam z oknami, firankami i innymi powierzchniami płaskimi mimo, ze okna nie sa jakoś bardzo brudne No ale Lilka musi przyjść do czystego mieszkanka a poźniej mi sie nie będzie chciało i mogłabym nie zdarzyć No ale w środę ma padać w weekend żniw ładnie ale wtedy tylko przetrę moze nawet podłogi wypastuje będzie sie błyszczała jak psu jajca
|
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście ze sie należy urlop 52 tyg. Poprostu wszystko załatwia sie z zus a nie z pracodawca
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wiekszosc z nas dzis spala po poludniu ja tez ale tylko 30 min.... Cos mnie wybudzilo i koniec spania, potem bylam taka rozbita....
|
|
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie oddałabym, o tyle dobrze, że możemy się z mezem wymieniac opieką. A w razie W jest jeszcze moja mama... no i mam opiekunkę która jeszcze do chłopakow mi przychodzila i wiem ze w razie potrzeby moge na nią liczyć
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram się rozumieć, że przede wszystkim musi minąć długi czas, aby jego mama zrozumiała, że nie odebrałam jej syna i uświadomiła sobie, że taka jest kolej rzeczy. Chciałabym mieć z nią takie stosunki jak dawniej, bo to były naprawdę dobre lata - rodzina Marcina była dla mnie bliższa niż moja własna. Teściowa całe życie siedzi w domu - wychodzi raz w miesiącu na zakupy, mąż pracuje teraz całe dnie, synowie się wyprowadzili, a mój Mar zawsze robił wszystko - zakupy, sprzątanie, czasem i gotowanie. Pewnie dlatego tak trudno jest jej to znieść, że go nie ma i odbija się to na mnie... Cytat:
Doceniam jednak to, że Mar przez półtora roku wspólnego mieszkania zdążył dojrzeć do tego, by stawiać nas na pierwszym miejscu i nie dawać się tłamszącej rodzinie. Bywa, że unika konfliktów i woli nie stawać po żadnej ze stron, ale wiele razy już udowodnił mi, że to my jesteśmy dla niego najważniejsi i z tego się bardzo, bardzo cieszę ![]() ---- Chyba muszę, tak jak Wy, zacząć znowu przyjmować magnez. Niby bebech już nie pobolewa, ale za to wróciły mi irytujące drgania powieki, które doprowadzają mnie już do szału...
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

bo po nospie nie przejdzie 

23.06.2011
01.06.2013