Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-12, 20:30   #511
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Może to już

W ogóle dziewczyny czy na naszym etapie jest sens brać nospe? Bo mnie też jak męczą skurcze to nie wiem czy brać tą nospę czy czekać w którą stronę to pójdzie.
Jest sens żeby sprawdzić czy to nie poród bo po nospie nie przejdzie a tak poważnie to ja tez nie biorę, teraz byłam 3 dni na wiosce w kieleckim i wzięłam bo skurcze mam w aucie a w życiu bym nie chciała tam rodzic
Stary 2014-10-12, 20:32   #512
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
U mnie w pracy wypisują taka prośbę

W związku z uroodzeniem dnia....... Córki/syna ....... (Imie i nazwisko dziecka) proszę o udzielenie mi urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego (rodzicielski wtedy kiedy bierze sie więcej niz pol roku) w łącznym wymiarze 52 tyg.
Oczywiście wszystko ładnie obrobione, kto i do kogo kieruje pismo
Aha nie mozna zapomnieć o oświadczeniu ze druga osoba nie będzie z tego korzystać!

A tu znalazłam taki wzór bo ZUS raczej tego nie ma bo to sie do pracodawcy składa https://mamotoja.pl/wniosek-o-urlop-...,14848,r1.html

A kto do kogo rozumiem ze ja do pracodawcy tak
To napisze na jednym wniosku odrazu oświadczenie malza

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:34   #513
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
o nie ja w tym tygodniu nie rodzę
idę sie położyć może zasnę, bo mam stresa...a i jeszcze zostawię moj numer w klubie...
Hehehe mnie tez wyskoczyła kolacja w gronie znajomych w przyszła sobote i tez poród przeniosłam
A tak poważnie to jutro zaczynam myć okna i zobaczymy ale chyba z tego będzie bo szyjka ostatnio miała ponad 3 cm
Oczywiście od środy ma lać
Stary 2014-10-12, 20:35   #514
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka uuuu a moze cos sie rozkreca
Futbolowa wspolczuje tesciowej...
Tantum rosa mialam cale opakowanie, ale do szpitala chyba 2 czy 3 saszetki spakowalam.
My wlasnie wrocilismy z meczu. Maly sie na nim rozszalal. Ja teraz padam na twarz. Zgaga mnie meczy strasznie i glowa peka.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:35   #515
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

A kto do kogo rozumiem ze ja do pracodawcy tak
To napisze na jednym wniosku odrazu oświadczenie malza
Tak, Ty do pracodawcy umieścić trzeba jak to w pismach urzędowych żeby ładnie i profesjonalnie było
Stary 2014-10-12, 20:36   #516
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Jest sens żeby sprawdzić czy to nie poród bo po nospie nie przejdzie a tak poważnie to ja tez nie biorę, teraz byłam 3 dni na wiosce w kieleckim i wzięłam bo skurcze mam w aucie a w życiu bym nie chciała tam rodzic
W sumie fakt. Na IP mi powiedzieli, że nospa na porodowe bóle nie pomoże.
A i dziewczyny czy Wy magnez też odstawiacie/odstawiłyście?
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:39   #517
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Tak, Ty do pracodawcy umieścić trzeba jak to w pismach urzędowych żeby ładnie i profesjonalnie było

Jutro napisze i wydrukuje,ale pracodawcy zaniose po porodzie z aktem urodzenia

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-12, 20:43   #518
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
W sumie fakt. Na IP mi powiedzieli, że nospa na porodowe bóle nie pomoże.
A i dziewczyny czy Wy magnez też odstawiacie/odstawiłyście?
Ja magnezu nie odstawiam bo skurcze i bóle nóg mi wrócić mogą. No ale u mnie jeszcze kawał czasu do tp.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:45   #519
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe mnie tez wyskoczyła kolacja w gronie znajomych w przyszła sobote i tez poród przeniosłam
A tak poważnie to jutro zaczynam myć okna i zobaczymy ale chyba z tego będzie bo szyjka ostatnio miała ponad 3 cm
ja we wtorek mam kolację z kolezanka która przyjechała dzisiaj z niemiec i ma dla mnie zamowienie z kosmetykami,sab simplex i haribo
w piatek jedziemy też z kumpelą na zakupy, w tym tygodniu nie ma tej mojej znajomej anestezjolog w szpitalu wiec szanse na znieczulenie z 5 % spadną do zera...
a pozatym muszę we wtorek isc na jeden dzien do pracy więc najwczesniej od srody moge rodzić....

i zamówiłam tą torbę skip hop

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-10-12 o 20:46
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:45   #520
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
o nie ja w tym tygodniu nie rodzę
idę sie położyć może zasnę, bo mam stresa...a i jeszcze zostawię moj numer w klubie...
zostaw! Kostka zostaw numer w razie czego, będziemy Cie nekac smsami hehehe
na wszelki wypadek!
i zebys szybko zasnela!

Cytat:
moja szyjka tez dluga i zwarta
jak tu zrobić żeby było rozwarcie hehehehe

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kostka uuuu a moze cos sie rozkreca
Futbolowa wspolczuje tesciowej...
Tantum rosa mialam cale opakowanie, ale do szpitala chyba 2 czy 3 saszetki spakowalam.
My wlasnie wrocilismy z meczu. Maly sie na nim rozszalal. Ja teraz padam na twarz. Zgaga mnie meczy strasznie i glowa peka.
a mnie cos dzisiaj nie meczy zgaga... chociaż jeden problem na chwile z glowy!

TZ pojechal do pracy, a ja powinnam pozmywać, a tak mi się nie chce...ze jej...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:47   #521
Kostka09
Zakorzenienie

magnez biorę cały czas...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:48   #522
Indra83
Wtajemniczenie

A ja zwymiotowalam kolację, ale już mi lepiej, choć całą macica mnie boli, ale ja dziś też nie rodze, leze w łóżku i odpoczywam.

Ja na plecach nie śpię, bo się duszę, ale mam wrażenie, że czasem jak śpię na boku to zbyt mocno się do przodu wychylam i o brzuch opieram.
Stary 2014-10-12, 20:50   #523
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
ja we wtorek mam kolację z kolezanka która przyjechała dzisiaj z niemiec i ma dla mnie zamowienie z kosmetykami,sab simplex i haribo
w piatek jedziemy też z kumpelą na zakupy, w tym tygodniu nie ma tej mojej znajomej anestezjolog w szpitalu wiec szanse na znieczulenie z 5 % spadną do zera...
a pozatym muszę we wtorek isc na jeden dzien do pracy więc najwczesniej od srody moge rodzić....

i zamówiłam tą torbę skip hop
No to rzeczywiscie czasu brak pózniej imprezy hallowinowe, odwiedzić cmentarz trzeba, prezenty na święta, wigilia i sylwester moze na styczeń przedłożymy?

Martha ja zaczynam okna myć, zobaczymy czy coś to da
Stary 2014-10-12, 20:50   #524
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja magnezu nie odstawiam bo skurcze i bóle nóg mi wrócić mogą. No ale u mnie jeszcze kawał czasu do tp.
aleksandretta ja tez nie odstawiam, moje lydki by nie wytrzymaly
teraz jak wezme za mało to tez mnie skurcze lapia w nocy, ale tylko w prawej lydce hehee

Stary 2014-10-12, 20:56   #525
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Anetka ale jakbys wczesniej porozmawiala,opisała sytuacje -kobiecie w ciąży się nie odmawia przeciez
Ma któraś wzór wniosku o roczny macierzyński? Tak myślę zeby juz mieć napisany i potem tylko daty wpisac
ja jakiś z neta najładniejszy wybrała..i uzupełnię datami... ale w pracy pewnie u mnie będą chcieli abym ich wypełniła...

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja to bym najchetniej w styczniu do pracy wrocila i nie wiem jak to ugryzc...
zmieni się jak dzidzia przyjdzie na świat... mamusia tak sie wpatrzy, że nie będzie chciała do pracy

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Każdy jej mówi, że zachowuje się jakby chciała przytrzymać syna przy sobie do końca życia. Zauważamy to nie tylko my, ale i jej rodzeństwo, teściowa, szwagierka. Generalnie zachowuje się tak, jakby dzieci miały być inwestycją w przyszłość - tzn., że po to się je ma i wychowuje, by zostawały z rodzicami na zawsze. Marcin mój był właśnie taką nadzieją - nigdy się nie stawiał, był na każde zawołanie, zawsze był przykładnym synkiem. I tak przez pierwsze 5 lat naszego związku wszystko było okej, bo nie odzywałam się na ten temat i stawałam z boku. Zdarzyło się jednak, że w Boże Narodzenie siedzieliśmy przy stole i jego brat rzucił do mnie żałosny tekst w stylu: 'widziałem wczoraj Twojego brata na ulicy, miałem w niego pierd**nąć', teść dodał: 'i tak nikt by nie płakał' i zaczęli się śmiać. Mar nie zareagował, ja przyjęłam to na klatę, żeby nie robić afery, ale jak odprowadzał mnie do domu, zrobiłam mu o to megaawanturę. Właściwie to prawie się wtedy rozstaliśmy i mieliśmy pierwsze w historii ciche dni. Podzieliłam się tym z jego sąsiadką, naszą koleżanką, a ona poszła z tym do teściowej mojej i powiedziała, że rzuciłam Marcina [co wcale nie było prawdą]. Po paru miesiącach dowiedziałam się o tym - teściowa wypomniała mi, że w obronie bezwartościowego brata postanowiłam rozstać się z jej synkiem. Powiedziała mi wtedy, że gdyby stanął w mojej obronie dostałby w pysk i musiał się wyprowadzić To, w połączeniu z aferą tatuażową i późniejszym 'odebraniem' jej synka, przeważyło - nasze naprawdę świetne relacje poszły się chrzanić. Żałuję, bo długi czas miałam teściową za świetną, wyluzowaną babkę. Z czasem pokazała prawdziwą twarz i tak już zostało...
bo zawsze może być gorzej
kochani, co za paranoja. Wie, że jesteś już na finiszu i takie numery odwala? Nie dziwię się, że się wkurzyłaś...
oooo matko ! takie teściowe to masakra jakaś... wkurzyłam sie...
...co to w ogóle za teksty, że w pysk by dostał jakby stanął po Twojej stronie...jestem w szoku...a ta rozmowa i swkitowanie jego ojca... żałosne i smutne.. nie odwiedzałabym takich dziadków z wnuczkiem... w ogóle traktowanie dzieci jak inwestycji w przyszłość.. dziecku powinno dać się wyfrunąć z gniazda... żeby cieszyło się życiem..
mam nadzieję, że Twój tż zmieni podejście i będzie stawał po Twojej stronie..że nie będzie takim "syneczkiem mamusi"
w ogóle jakbym taki komentarz w stosunku do mojego brata usłyszała. i mój tż by nie zareagował.to odpowiedziałabym tym samym "jakby was tak obu pie*dolnęło - to w ogóle podwójna ulga dla wielu ludzi by była"... pewnie by z domu Cię wyprosili... zniżanie się do ich poziomu niby nie jest rozwiązaniem, ale mi by ulgę przyniosło... a to mi ma być dobrze.. ..a tak serio serio...
ja to po tym tekście..bym wstała od stołu... i nei odzywałabym sie do nich... jak powietrze bym traktowała...

co do drugich teściów...
kurde mąż powinien być przy żonie.... wiadomo rodzicom się pomaga... no ale kurde.. facet ma kobiete w ciaży i to nią się powinien zająć.. tym bardziej jak jest sytuacja z paseeem ..!! jak można wysyłać w 9 mc ..3 autobusami.. KARYGODNE...chyba bezmyślnie tak mówił..

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-10-12 o 20:59
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 20:57   #526
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
A ja zwymiotowalam kolację, ale już mi lepiej, choć całą macica mnie boli, ale ja dziś też nie rodze, leze w łóżku i odpoczywam.

Ja na plecach nie śpię, bo się duszę, ale mam wrażenie, że czasem jak śpię na boku to zbyt mocno się do przodu wychylam i o brzuch opieram.
oooo, Indra TY nas tu nie strasz bo będziemy zaraz domysły robily.

ja na plecach tez nie spie, nie lubie jakos.
brakuje mi spania na brzuchu tak lubiłam przed ciaza, a tu od marca nie mogę tak lezec.

Cytat:
No to rzeczywiscie czasu brak pózniej imprezy hallowinowe, odwiedzić cmentarz trzeba, prezenty na święta, wigilia i sylwester moze na styczeń przedłożymy?

Martha ja zaczynam okna myć, zobaczymy czy coś to da
nie lubie myc okien kurcze, to może ja podloge zaczne myc????
ale w następnym tygodniu, nie w tym ?

Stary 2014-10-12, 21:01   #527
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja okna będę myc jutro albo w środę......

TŻ wrócił z pracy i oświadczył ze nie ma wolnego we wtorek

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-12, 21:06   #528
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Może u mnie by któraś umyła? Ja jeszcze wywoływac nie moge bo ciaza nie donoszona a okna az sie prosza o mycie.

Futbolowa ja bym z ta baba nie utrzymywała kontaków na twoim miejscu.

Stary 2014-10-12, 21:07   #529
pati12345678
Raczkowanie

Co do macierzyńskiego..
Ja mam umowę do dnia porodu - niestety moja kochana szefowa uszczęśliwiła mnie taką wiadomością jak odchodziłam na L4,
Do pracy chciałabym wrócić od września ( jestem nauczycielką) i teraz nie wiem czy brać roczny urlop i zrezygnować, czy brać pół roczny i przedłużać.. Czy któraś z Was orientuje się co się bardziej opłaca, i jak to można przedłużać jeśli chodzi o pół roczny i potem kolejne części?
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:17   #530
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
o

brakuje mi spania na brzuchu tak lubiłam przed ciaza, a tu od marca nie mogę tak lezec.

ja spałam tylko na brzuchu... też moja ulubiona pozycja
ale żeby sobie przypomnieć te czasy..robię tą pozycję wygodną..co już dwa razy próbowałam Wam opisać... (co ulgę przynosi dla spania na bokach i niemożności oddychania jak się na plecach leży)

ja pranie ręczne zrobiłam.. odkurzyłam .... wyszorowałam dywan..okna umyłam.. mam problem z 2 oknami-bo to są takie na zaczynającym się poddaszu.. i nie wiem jak z drugiej strony umyć..ręką nie sięgnę - trudno
torba do szpitala leży otwarta... i co jakiś czas coś tam wrzucam.. łazienkę posprzątałam...
tż jutro chory idzie do pracy... nie zdążył wyzdrowieć.. kaszel mu został...

rodzić jeszcze nie mogę..bo tż jeszcze choruje... i gdzieś tak za tydzień w pracy powie, że żona w ciąży..i musi być w stanie gotowości...
rozmawiamy z synkiem, że najlepiej jakby chciał wyjść na weekendzie... no i nie w godzinach szczytu, bo korki...

idę na tv

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Co do macierzyńskiego..
Ja mam umowę do dnia porodu - niestety moja kochana szefowa uszczęśliwiła mnie taką wiadomością jak odchodziłam na L4,
Do pracy chciałabym wrócić od września ( jestem nauczycielką) i teraz nie wiem czy brać roczny urlop i zrezygnować, czy brać pół roczny i przedłużać.. Czy któraś z Was orientuje się co się bardziej opłaca, i jak to można przedłużać jeśli chodzi o pół roczny i potem kolejne części?
czy te URLOPY macierzyński / rodzicielski etc.. (te 52 tyg) nie przysługuje przypadkiem TYLKO osobom pozostającym w zatrudnieniu..?? (tak mi sie wydaje). a Tobie umowa się kończy w dniu porodu... myślałam, ze wtedy pozostaje jakiś zasiłek macierzński z ZUS.. i potem rejestracja jako bezrobotna.. nie ma urlopu...

trochę tak chamsko nie przedłużać umowy ..a potem z powrotem przyjmą Cię od września ?

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-10-12 o 21:21
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:23   #531
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
rozmawiamy z synkiem, że najlepiej jakby chciał wyjść na weekendzie... no i nie w godzinach szczytu, bo korki...
Ja swojej mówię, że na tygodniu i rano zaczynamy się rodzić bo wtedy jest szansa na znieczulenie

Stary 2014-10-12, 21:27   #532
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
oooo, Indra TY nas tu nie strasz bo będziemy zaraz domysły robily.

Od jutra ruszam z oknami, firankami i innymi powierzchniami płaskimi mimo, ze okna nie sa jakoś bardzo brudne No ale Lilka musi przyjść do czystego mieszkanka a poźniej mi sie nie będzie chciało i mogłabym nie zdarzyć No ale w środę ma padać w weekend żniw ładnie ale wtedy tylko przetrę moze nawet podłogi wypastuje będzie sie błyszczała jak psu jajca
Stary 2014-10-12, 21:28   #533
pati12345678
Raczkowanie

Cytat:
czy te URLOPY macierzyński / rodzicielski etc.. (te 52 tyg) nie przysługuje przypadkiem TYLKO osobom pozostającym w zatrudnieniu..?? (tak mi sie wydaje). a Tobie umowa się kończy w dniu porodu... myślałam, ze wtedy pozostaje jakiś zasiłek macierzński z ZUS.. i potem rejestracja jako bezrobotna.. nie ma urlopu...

trochę tak chamsko nie przedłużać umowy ..a potem z powrotem przyjmą Cię od września ?
Jeśli pracownik jest zatrudniony w dniu porodu to przysługuje normalny urlop macierzyński wypłacany przez ZUS, i jak się skończy roczny urlop to wtedy na bezrobotny, lub podjęcie pracy. Pracowałam w prywatnym przedszkolu, szefowa by mi przedłużyła, ale musiała by mi wypłacić za zaległy urlop a to się już jej nie opłaca. Powiedziała mi , że jeśli będę chciała to mogę wrócić po macierzyńskim, no ale wiecie jak to jest, jak będzie miała komplet nauczycieli to mnie nie przyjmie.. Także będę szukała w państwowych, a jak nie znajdę to się jej zapytam czy mogę wrócić ( akurat to przedszkole jest naprzeciw mojego domu, miałabym super)
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:30   #534
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
ja spałam tylko na brzuchu... też moja ulubiona pozycja
ale żeby sobie przypomnieć te czasy..robię tą pozycję wygodną..co już dwa razy próbowałam Wam opisać... (co ulgę przynosi dla spania na bokach i niemożności oddychania jak się na plecach leży)

ja pranie ręczne zrobiłam.. odkurzyłam .... wyszorowałam dywan..okna umyłam.. mam problem z 2 oknami-bo to są takie na zaczynającym się poddaszu.. i nie wiem jak z drugiej strony umyć..ręką nie sięgnę - trudno
torba do szpitala leży otwarta... i co jakiś czas coś tam wrzucam.. łazienkę posprzątałam...
tż jutro chory idzie do pracy... nie zdążył wyzdrowieć.. kaszel mu został......

idę na tv

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Oczywiście ze sie należy urlop 52 tyg. Poprostu wszystko załatwia sie z zus a nie z pracodawca
Stary 2014-10-12, 21:40   #535
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja to bym najchetniej w styczniu do pracy wrocila i nie wiem jak to ugryzc...
Dwu miesieczniaka to chyba ciężko gdzieś oddać...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:47   #536
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się rozstępy na biuście zrobiły tydzień temu A ponoć i po porodzie mogą dopiero wyjść.

Ja mam staniki miękkie, bez fiszbin. Kupiłam na all takie za 10 zł. A jak będę karmić i rozmiar się ustabilizuje bo kupię wtedy jakieś porządniejsze i ładniejsze. Szkoda mi było kasy na kupowanie lepszego teraz jak nawet nie wiem jaki rozmiar będę mieć po porodzie.

Mam dziś jakiś śpiący dzień. Przespałam się 2 godziny ale nadal mi się chce spać.

Chyba wiekszosc z nas dzis spala po poludniu ja tez ale tylko 30 min.... Cos mnie wybudzilo i koniec spania, potem bylam taka rozbita....
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:48   #537
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Dwu miesieczniaka to chyba ciężko gdzieś oddać...
Nie oddałabym, o tyle dobrze, że możemy się z mezem wymieniac opieką. A w razie W jest jeszcze moja mama... no i mam opiekunkę która jeszcze do chłopakow mi przychodzila i wiem ze w razie potrzeby moge na nią liczyć
Stary 2014-10-12, 21:52   #538
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio któraś z dziewczyn narzekała na wandali, którzy auta niszczą pod blokiem, moj maz właśnie chciał jechac na mecz a tu opona przebita i ewidentne widac ślad po nożu jakis kutas musiał przebić, co za ludzie... Dobrze ze to służbowe auto i mamy drugie, co jakbym zaczęła rodzic? Wtedy tylko taksówka
Co za....
Stary 2014-10-12, 21:57   #539
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Futbolowa ja bym z ta baba nie utrzymywała kontaków na twoim miejscu.
Chciałabym, ale to nie takie proste, bo muszę liczyć się z uczuciami męża, który z rodziną zawsze był bardzo związany. Kiedy był dzieckiem, przestał chodzić, był operowany i rehabilitowany długi czas - wtedy była z nim tylko mama - od rana do nocy. Nie chciałabym oddzielać go od rodziny, nie chciałabym stawiać go przed niewygodnymi wyborami. Szczególnie, że i tak w stosunku do nas zawsze byli bardziej w porządku niż wobec jego brata. Tam to odstawiali najróżniejsze numery, byle tylko rozstał się ze swoją dziewczyną i urządzali naprawdę wielkie awantury o nią, zatruwając obojgu życie.

Ja staram się rozumieć, że przede wszystkim musi minąć długi czas, aby jego mama zrozumiała, że nie odebrałam jej syna i uświadomiła sobie, że taka jest kolej rzeczy. Chciałabym mieć z nią takie stosunki jak dawniej, bo to były naprawdę dobre lata - rodzina Marcina była dla mnie bliższa niż moja własna. Teściowa całe życie siedzi w domu - wychodzi raz w miesiącu na zakupy, mąż pracuje teraz całe dnie, synowie się wyprowadzili, a mój Mar zawsze robił wszystko - zakupy, sprzątanie, czasem i gotowanie. Pewnie dlatego tak trudno jest jej to znieść, że go nie ma i odbija się to na mnie...

Cytat:
oooo matko ! takie teściowe to masakra jakaś... wkurzyłam sie...
...co to w ogóle za teksty, że w pysk by dostał jakby stanął po Twojej stronie...jestem w szoku...a ta rozmowa i swkitowanie jego ojca... żałosne i smutne.. nie odwiedzałabym takich dziadków z wnuczkiem... w ogóle traktowanie dzieci jak inwestycji w przyszłość.. dziecku powinno dać się wyfrunąć z gniazda... żeby cieszyło się życiem..
mam nadzieję, że Twój tż zmieni podejście i będzie stawał po Twojej stronie..że nie będzie takim "syneczkiem mamusi"
w ogóle jakbym taki komentarz w stosunku do mojego brata usłyszała. i mój tż by nie zareagował.to odpowiedziałabym tym samym "jakby was tak obu pie*dolnęło - to w ogóle podwójna ulga dla wielu ludzi by była"... pewnie by z domu Cię wyprosili... zniżanie się do ich poziomu niby nie jest rozwiązaniem, ale mi by ulgę przyniosło... a to mi ma być dobrze.. ..a tak serio serio...
ja to po tym tekście..bym wstała od stołu... i nei odzywałabym sie do nich... jak powietrze bym traktowała...
Chciałabym sobie ulżyć w ten sposób, ale obserwowałam przez długi czas z zewnątrz, jak wygląda takie zachowanie i sama nie chciałabym robić cyrków, awantur i pyskówek. Szwagra dziewczyna zawsze była specjalistką od strzelania fochów, bicia faceta przy stole, wszczynania kłótni i urządzania scen, co zawsze wprawiało wszystkich w zażenowanie i niszczyło atmosferę. Wolę prezentować inny poziom, myśleć sobie swoje i ograniczać kontakty, zamiast zniżać się do ich poziomów.

Doceniam jednak to, że Mar przez półtora roku wspólnego mieszkania zdążył dojrzeć do tego, by stawiać nas na pierwszym miejscu i nie dawać się tłamszącej rodzinie. Bywa, że unika konfliktów i woli nie stawać po żadnej ze stron, ale wiele razy już udowodnił mi, że to my jesteśmy dla niego najważniejsi i z tego się bardzo, bardzo cieszę

----

Chyba muszę, tak jak Wy, zacząć znowu przyjmować magnez. Niby bebech już nie pobolewa, ale za to wróciły mi irytujące drgania powieki, które doprowadzają mnie już do szału...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:57   #540
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Narazie skonczylo sid na tym ze wyzwalam tesciowa i tez kazalam sie jej ruszac a nie wszedzie du.. wozic. Obraza majestatu nastapila...
Z mezem nie wiem ma dzwonic i jakos z nia to zalatwiac chwilowo sie nie odzywamyy. On sie jej często stawia po ostatniej porannej awanturze jak wpadla sie wyzyc wyzwal ja od idiotek ale ma dobre serce a ona to wykorzystuje i placze jak sobie poradzi, nikt jej nie pomaga i jego babcia zaraz tez dzwoni i wchodzi mu na sumienie, wiec on jej ustepuje wtedy. Takie szantaze emocjonalne
Co za babsko, kompletnie nie pojmuje takiego zachowania.... przeciez to chodzi o jej wnucze...no co za jedza...zaslepiona tylko swoja wlasna wygoda...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości