|
|
#841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
A proszę
sorter taki mamy, ale mniejszy i fakt, lubi bardzo, do 5 mamy.
|
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i melduję, że jesteśmy już w domu. Wróciliśmy wczoraj w nocy, dziś dzień zupełnie rozbity przez to, Ania dalej nie śpi więc lecę się wykąpać i do wyrka razem z nią. Więcej relacji zdam jutro mam nadzieję
![]() ps. rozmowa została przesunięta, trzeci etap rekrutacji w środę
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
szajka, ja wiem ze malutkie elementy ale chodzi o sama farme, w sensie budynku, zagrody wlasnie
dac "stare" zwierzatka, jakis traktorek i jest wypas ![]() jak cos Ci sie rzuci odpowiedniejszego to zapodaj link
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-10-12 o 22:28 |
|
|
|
#844 |
|
Konto usunięte
|
Nooo to trzymamy kciuki!
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy zatem na relacje i FOTY!!!!
|
|
|
|
|
#846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Szaja sówki robią za motyw szkolny żeby pasowało do okazji
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Swoją drogą chciałabym mieć takie zdolności plastyczne... Niby nic takiego, w większości komponowanie z gotowych elementów albo wycinanie tymi specjalnymi przyrządzikami, ale w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła. A babeczka bierze np.pudełko po butach, docina na wymiar i robi z niego takie cudeńko. Tak od niechcenia, nawet kasy ode mnie nie wzięła bo stwierdziła że jej ta robota sprawia przyjemność
|
|
|
|
#848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakoś zasnąć nie mogę a rano nie będę mogła się podnieść.. |
|||
|
|
|
#849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a w tej sukni cudnie wyglądaCytat:
![]() i super z tą rekrutacją, praca jest Twoja ![]() Cytat:
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwny ten sorter albo ja jestem dziwna :p czemu pod 2 jest jeden klocek pod 4 trzy klocki a pod 1 nie ma żadnego?.... U nas z liczenia to jest na wszystko trzy jak sie pytam ile ma lat to pokazuje jeden palec i mówi tsiiii a liczymy schody i miarki mleka
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ze nie które z Wad planują od przyszłego września wysłać swoje dzieci do przedszkola a czy sa takie które planują ze ich dzieci będą chodziły jeszcze do żłobka?
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ellmi ziemniaki jak dla mnie w żółty wpadaja. Dzien dobry wszystkim
|
|
|
|
|
#853 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
od zera powinno być ułożone Cytat:
to nasze to co prawda przedszkole, ale... oddział żłobkowy tam dzieci od 1,9 roku do 3rż (wiadomo, gdy dziecko jak Dorka w styczniu 3 lata będzie miała, to do końca roku szkolnego chodzi do tej żłobkowej grupy, a od września dopiero do 3latków).To zwykła, państwowa placówka, 8 grup przedszkolnych i ta jedna żłobkowa. A potem, czyli we wrześniu 2016, normalnie umowę o kontynuację przedszkola podpisuję, już nie mam wyścigu szczurów
|
||
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka ale zleciało elllmi super FIfi sobie radzi pociag Duplo, ten za około 170? kolega Dadusia z piętra nad nami ma i powiem Wam że szał jest jak tam idziemy, no ale drogie to, ewentualnie myśleliśmy żeby się zrzucić z kimś, albo po prostu na 2 lata mu kupić, zobaczę czy szła trwać będzie, bo jak widzi reklamę w TV to szał pał. btw śniło mi się żeś pranie u moich rodziców ściągała, wiesz coś o tym? ![]() U nas Dawid jakiś bunt na nocnik obrał, jak mu ściągam pampa i mówię że siusiamy na nocuś to nim rzuca po całej chołpie. Odkąd zobaczyś jak Antek na nocnik sika to on zaczął tak robić, nie wiem czemu. Ostatnio pojawiło sie u nas więcej ś, ć, dź. Oczywiście w języku nam nieznanym ![]() No i co raz lepiej śpi u siebie. Jak nam się budził najpóźniej o 2 i nie chciał już zasnąć, więc brałąm do siebie, tak teraz między 4, a 5:30 i abo ja idę do niego bo zaśnie, albo już na te dwie godzinki biorę do siebie. A na koniec, ostatnio sobie siadłam na dupie i zaczęłam się zastanawiać nad moim brakiem cierpliwości do Młodego. Że często na niego huknę, wkurzona chodzę itp. No i się zawziełąm. I jeśli to możliwe, mamy jeszcze lepszy kontakt ze sobą i serio - chodzę szczęśliwsza ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Bokeh u nas też na wszystko tsi palec też jeden pokazuje ale on jeszcze sześćset (sejset) gada,a skąd mu sie wzieło?
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, kciuki!
Jadę zapisać dziś Amelke do złobka.... brzuch mnie boli..
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna zrobic 40min histerie z powodu zlego koloru butli??? Mozna.... ;]
Iffonka Piotrus chyba dalej zlobkowy bedzie, przeraza mnie bitwa o przedszkole..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Ewulka, Deli, kciuki! Ewa widzialam zdjecia, pieknie!!! Mam nadzieje, ze wakacje udane? :-* Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
ewulka super że wczasy się udały i juz mocno trzymam kciuki za środową rozmowe
deli kciuki za złobek Dzieki za odpowiedz odnośnie zlobka, ja chciałam posłać Bartka od przyszłego września do przedszkola ale naszły mnie wątpliwości, że to może jednak troche za wcześnie i wolała bym go chyba np już od kwietnia posłać do żłobka na 1,5 roku, nie wiem jak to wygląda u mnie w miejskim żłobku muszę się dowiedzieć dokładnie. Wiem że pewnie nie raz pisałyście ale ile płacić za miejski złobek?
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po pięknym i intensywnym weekendzie
dzisiaj mija tydzień odkąd jestem na diecie, wagi nie mam ale czuję, że jest dobrze do tego chodakowsko codziennie![]() neti brawa za wygraną w zdrapce ![]() insolito cieszę się, że się odezwałaś marsi jak tam Twój palec? nawijko wczoraj rosół robiłam i myślałam tylko o Tobie ![]() Lady zdrówka! ![]() mika Julo jaki zdolniacha MaJulMi zdrówka dla Małej ![]() ewulka już jesteście? kiedy to zleciało?! a zdjęcia na fb
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#860 |
|
Konto usunięte
|
Deli, kciuki! będzie dobrze
![]() Iffonka, a to od miasta zależy - u nas stała opłata 150zł miesięcznie (i w naszym oddziale, i w żłobku, bo taki w mieście też jest), 5zł dziennie wyżywienie, razem ok. 250-270zl miesięcznie wychodzi. |
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
ja już po jaglance, piję kawkę i trochę z wami popiszę, a za chwilkę idę się przygotowywać do tej środowej rozmowy. Właśnie piszę z koleżanką, która też w tej istytucji pracuje, no przeraziła mnie trochę, ale przynajmniej wiem, czego mogę się spodziewać - wszystkiego tak się stresuję, że szok ![]() co do wakacji - było naprawdę ekstra! wprawdzie mój TŻ mnie nieco zawiódł, ale w sumie znam tego chłopa od kilku dobrych lat, i naprawdę nie wiem dlaczego się spodziewałam jakiś fajerewerów do tego jeszcze się rozchorował - od wtorku miał temperaturę podchodzącą pod 39, i wtedy to już całkiem masakra, choćbym dwójkę dzieci miała, a w sumie to Ania się grzeczniej zachowywała niż on ![]() ale co do samych wakacji - z jednej strony tydzień zleciał, z drugiej miałam wrażenie że tam dłużej byliśmy, i już wiem że z Anią i TŻem (który ma baaaardzo jasną karnację, się nie opala tylko oparzenia od razu dostaje, więc się smaruje 50 co godzinę lub 2) , na dłużej niż tydzień nie pojedziemy w tak ciepłe kraje. Tzn Ani odpowiadało bardzo, całe dnie z konewką do oceanu, napełniła, przyszła do nas, wylała i tak w kółko. Jak jej już było za zimno to przychodziłą i zbierała kamyki/muszelki/budowała/przesypywała i tak cały dzień natomiast TŻ był wymęczony upałem bardzo. Zdecydowaliśmy, że będziemy jeżdzić na tygodniowe wakacje, ale za to (jeśli finanse pozwolą) 2 razy w roku Ja - dla mnie raj na ziemi byliśmy na all inclusive, więc moje jedyne zmartwienie było takie, żeby się ograniczać w jedzeniu (przepysznym!) i nie przytyć, bo z moim apetytem wrąbałabym wszystko po prostu nie martwiłąm się naprawdę o nic - co zjeść/ugotować/posprzątać/puczyć się, czy ania zje czy nie zje - tam jadła bardzo łądnie, widać plaża, słońce i woda z niej wyciągało dość dobrze ludzie tacy przyjaźni, otwarci, uśmiechnięci, no inne życie ![]() tylko na początku widać było że Ania z Polski jest wchodzimy do restauracji, wszyscy ją głaszczą, śmieją się, machają a ona co? ręce do mnei i : mama!mama! i wzrok spod byka. Ale po 2 dniach się nauczyła i nawet ludziom na ulicy machała i naprawdę, nie było chyba osoby która by obok niej przeszła obojętnie inną kwestią jest to, co zobaczyłam w temacie dzieci. Z jednego obiadu autentycznie wyszłam, bo mi się tak przykro zrobiło. Dziecko - na oko w wieku Ani - siedzialo w krzeselku i jadlo frytki, przed nim rodzice postawili tableta, a sami rozmawiali. No i smieja sie, chichraja, to dziecko je te frytki i w pewnym momencie wzielo i upuscilo jedną. Jak ojciec to zobaczył to tak chuknął mu w plecy, że serce chyba o żołądek mu się odbiło, mnie by t zabolało, a co dopiero to dziecko! To dziecko zamarło, nawet się nie rozpłakało, matka się na to patrzy - myślałam, że je przytuli a tego ojca z☠☠☠ie - a ta co? dup, wzięła ręce tego dziecka i tak przywaliła 3 razy, że normalnie JA się rozpłakałam Wiecie, Ania jak jadła to pod jej krzesełkiem można by korytko dla zwierząt zrobić, a to maluetkie dziecko JEDNĄ frytkę upuściło i takie coś
|
|
#862 |
|
Wtajemniczenie
|
a tu, żeby nie dublować fb, kilka fotek z wyjazdu
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do wysokości opłat w żłobku - jestem w szoku że u was tak mało
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Piękna pogoda wiec siedzimy na dworku.
Cytat:
Co do żłobka-piszesz o państwowym tak?
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, ale to panstwowy tyle kasy? bo my prywatny
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Deli zazdroszczę Ci-nie pracujesz. . Mała do żłobka, chałupa juz stoi i nawet w niej mieszkacie. kurde ale macie fajnie.
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
no, ale to też chyba zależy od miejscowośći/miasta.
My mieszkamy na Śląsku, duża aglomeracja, duże miasto (prawie 170tys mieszkańców) i tylko 5 żłobków państwowych, i kilka prywatnych - te sięgają nawet do 1200zł! ( mam jeden prywatny 7minut piechotą od domu, no ale cena zaporowa :/ ). Wożę jakieś 15 minut samochodem, po drodze do pracy TŻa
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... nie pracuje. Ale bede szukac pracy, bo chyba bedziemy żreć tynki jak nie znajdę. Ale małą musze dać do żlobka, bo nie mam zamiaru jej zostawiać z osobami, które robią mi wielką łachę, a niestety, ale na uczelni muszę czasem być.
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
neti - nie nadrabiałm niestety, a jak tam powrót do ćwiczeń po przerwie? bo ja cały tydzień nie ćwiczyłam, dziś i jutro też odpuszczam - poświęcam czas na naukę i przygotowywanie się do rozmowy - i aż boję się środy...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

sorter taki mamy, ale mniejszy i fakt, lubi bardzo, do 5 mamy.

dac "stare" zwierzatka, jakis traktorek i jest wypas

czekamy zatem na relacje i FOTY!!!!