Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-12, 22:20   #841
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

A proszę sorter taki mamy, ale mniejszy i fakt, lubi bardzo, do 5 mamy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 22:23   #842
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam się i melduję, że jesteśmy już w domu. Wróciliśmy wczoraj w nocy, dziś dzień zupełnie rozbity przez to, Ania dalej nie śpi więc lecę się wykąpać i do wyrka razem z nią. Więcej relacji zdam jutro mam nadzieję

ps. rozmowa została przesunięta, trzeci etap rekrutacji w środę

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 22:26   #843
pstryczek84
Zakorzenienie

szajka, ja wiem ze malutkie elementy ale chodzi o sama farme, w sensie budynku, zagrody wlasnie te malutkie mozna pochowac nawet ich nie pokazywajac, niech czekaja na lepsze czasy dac "stare" zwierzatka, jakis traktorek i jest wypas
jak cos Ci sie rzuci odpowiedniejszego to zapodaj link

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-10-12 o 22:28
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 22:26   #844
Konto usunięte

Nooo to trzymamy kciuki!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 22:27   #845
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
witam się i melduję, że jesteśmy już w domu. Wróciliśmy wczoraj w nocy, dziś dzień zupełnie rozbity przez to, Ania dalej nie śpi więc lecę się wykąpać i do wyrka razem z nią. Więcej relacji zdam jutro mam nadzieję

o jejciu, juz wrociliscie???????? jak toz lecialo czekamy zatem na relacje i FOTY!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 22:58   #846
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i jak biegniemy do WC, to Filipa sam do siebie mówi: "ciekaj, ciekaj, nie rób jeście"
Samozaparcie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
no i moja główna wątpliwość czyli na noc Hydroxyzinum żeby zapobiec drapaniu. A Julka póki co raczej się nie drapie a z tego co czytałam to ten lek jest taki trochę "ogłupiający", stosuje się go przy jakichś nerwicach no i nie wiem czy go dziś dawać. Miała któraś z Was z nim styczność?
Poli dawałam dwa razy, ale pół z tej "właściwej" dawki, u nas działało.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak jak jablczynskiej nie lubie z twarzy tak musze przyzac ze tu wygladala oblednie. strasznie mi sie ta jej suknia podoba
http://www.pudelek.pl/artykul/71963/...sukni_zdjecia/
Za☠☠☠iście wygląda
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 23:11   #847
Kija80
Zadomowienie

Szaja sówki robią za motyw szkolny żeby pasowało do okazji

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Swoją drogą chciałabym mieć takie zdolności plastyczne... Niby nic takiego, w większości komponowanie z gotowych elementów albo wycinanie tymi specjalnymi przyrządzikami, ale w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła. A babeczka bierze np.pudełko po butach, docina na wymiar i robi z niego takie cudeńko. Tak od niechcenia, nawet kasy ode mnie nie wzięła bo stwierdziła że jej ta robota sprawia przyjemność
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 23:37   #848
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
my w łazience się staramy, teraz głównie z nakładki korzystamy, to większego wyboru nie ma
ale w szoku jestem jak Filip szybko załapał o co chodzi; zaczęliśmy równo tydzień temu, a teraz po domu juz cały czas w majtusiach lata i woła, choć oczywiście zdarzają się wpadki; jak idziemy gdzieś dalej, to oczywiście pampers, ale jak bawi się koło domu, to nie zakładam; na noc też zakładam i tu pytanie - skąd wiadomo, że na noc już nie trzeba? dzieci budzą się w nocy na siku czy jak? bo teraz po nocy ma jakoś mniej nasikane w pampersa, ale jakoś nie wyobrażam sobie żeby nie zakładać
i jak biegniemy do WC, to Filipa sam do siebie mówi: "ciekaj, ciekaj, nie rób jeście"
Czytałam gdzieś w jakiejś mądrej książce, że dopóki dziecko robi siku podczas dziennej drzemki to nie ma mowy o tym, aby noc bez siusiania wytrzymało, w sensie, że może zrobić to przez sen. I jeśli usypia z suchym pampersem i budzi się z suchym to dopiero wtedy można myśleć o odpieluchowaniu w nocy. Ale nam do tego jeszcze daleko i nie wiem jak to w praktyce wygląda. Niech się lepiej mamy starszych dzieci wypowiedzą

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Hej

Ja znów po przerwie ale miałam wyłączony komp z użytku więc podczytywałam na tel ale średnio miałam jak pisać. Wieczorem postaram się poodnosić a póki co mam pytanie.
U nas po zapaleniu płuc ani śladu ale za to przypałętała się ospa
I tu mam pytanie do tych, których dzieci już przechodziły, co miałyście zapisane we wskazaniach. Dziś u nas była lekarka na wizycie domowej i wtedy jest losowa, jutro skonsultuje to z naszą stałą pediatrą ale póki co uznałam że zapytam Was.
My mamy przepisany Heviran, do tego mamy punktowo mazać krostki gencjaną (i tu mam pytanie jak to później zmyć zwłaszcza z włosów :/ ) no i moja główna wątpliwość czyli na noc Hydroxyzinum żeby zapobiec drapaniu. A Julka póki co raczej się nie drapie a z tego co czytałam to ten lek jest taki trochę "ogłupiający", stosuje się go przy jakichś nerwicach no i nie wiem czy go dziś dawać. Miała któraś z Was z nim styczność? Szaja, wydaje mi się że ty kiedyś o nim pisałaś?
Hydroksyzynę podawali nam zawsze w szpitalu (dopiero ostatnim razem się zorientowałam, chyba bym świadomie się na nią nie zgodziła) u nas nie było żadych złych objawów. Faktycznie dziecko spokojniejsze było.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Szaja sówki robią za motyw szkolny żeby pasowało do okazji

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Swoją drogą chciałabym mieć takie zdolności plastyczne... Niby nic takiego, w większości komponowanie z gotowych elementów albo wycinanie tymi specjalnymi przyrządzikami, ale w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła. A babeczka bierze np.pudełko po butach, docina na wymiar i robi z niego takie cudeńko. Tak od niechcenia, nawet kasy ode mnie nie wzięła bo stwierdziła że jej ta robota sprawia przyjemność
A ja uwielbiam takie rzeczy. Mogłabym takie prace godziami wykonywać, a gdyby mi jeszcze za to dobrze płacili...

jakoś zasnąć nie mogę a rano nie będę mogła się podnieść..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 01:00   #849
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
ellmi u nas faza na kolory jak nic! Wszystko ma jakis kolor, bialy samochod, rozowe spodnie, czerwony motor itp. Ostatnio poprawil nianie, bo ta mowi, ze idzie zalozyc swoje czerwone buty, a bąbel do niej, ciocia buty sa rozowe nie czerwone
no to widzę, że nie tylko u nas dzisiaj podczas obiadu wszystko na talerzu musiało mieć jakiś kolor; jaki kolor mają ziemniaki? bo nie wiedziałam, co powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka ostatnio strasznie sie denerwuje, jak nie idzie po jej myśli to wszystko wywraca do gory nogami ...sapiąc przy tym;> ;p
to u nas jest zaciskanie zębów i pięści

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak jak jablczynskiej nie lubie z twarzy tak musze przyzac ze tu wygladala oblednie. strasznie mi sie ta jej suknia podoba
http://www.pudelek.pl/artykul/71963/...sukni_zdjecia/
a mi tam ona się podoba a w tej sukni cudnie wygląda

Cytat:

ale zleciało
i super z tą rekrutacją, praca jest Twoja

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś w jakiejś mądrej książce, że dopóki dziecko robi siku podczas dziennej drzemki to nie ma mowy o tym, aby noc bez siusiania wytrzymało, w sensie, że może zrobić to przez sen. I jeśli usypia z suchym pampersem i budzi się z suchym to dopiero wtedy można myśleć o odpieluchowaniu w nocy. Ale nam do tego jeszcze daleko i nie wiem jak to w praktyce wygląda. Niech się lepiej mamy starszych dzieci wypowiedzą
u nas też daleko pytam na wszelki wypadek

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:18   #850
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
szaja dziekuje za swietne pomysly! Zwlaszcza ten z garazowaniem aut, genialne! Tak sie sklada, ze hot wheelsow ostatnio dostalismy 3 pudełka po moim bracie ( uwielbial je) troche jest uszkodzonych, ale wiekszosc na chodzie, jutro sie pobawimy!
Ja myslalam, o jakiejs takiej zabawce:http://lidibrii.pl/pl/p/Ukladanka-so...-liczenia-/583
Ale na razie faktycznie skorzystam z tego co jest pid ręką, jeszcze raz dzięki za inspiracje

Dziwny ten sorter albo ja jestem dziwna :p czemu pod 2 jest jeden klocek pod 4 trzy klocki a pod 1 nie ma żadnego?....

U nas z liczenia to jest na wszystko trzy jak sie pytam ile ma lat to pokazuje jeden palec i mówi tsiiii a liczymy schody i miarki mleka
Stary 2014-10-13, 08:20   #851
iffonka7
Zadomowienie

Wiem ze nie które z Wad planują od przyszłego września wysłać swoje dzieci do przedszkola a czy sa takie które planują ze ich dzieci będą chodziły jeszcze do żłobka?
Stary 2014-10-13, 08:27   #852
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziwny ten sorter albo ja jestem dziwna :p czemu pod 2 jest jeden klocek pod 4 trzy klocki a pod 1 nie ma żadnego?....

U nas z liczenia to jest na wszystko trzy jak sie pytam ile ma lat to pokazuje jeden palec i mówi tsiiii a liczymy schody i miarki mleka
Bokeh, te cyferki, mozna samodzielnie przestawiac, pierwsze powinno byc 0 potem 1,2 a tu akurat na zdjeciu 0 jest na koncu. Chodzi chyba o to, ze dziecko, poza liczeniem, moze zapis liczbowy samodzielnie dopasowac.

ellmi ziemniaki jak dla mnie w żółty wpadaja.

Dzien dobry wszystkim
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:27   #853
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

nie jest dziwny, tylko źle ułożone cyfry od zera powinno być ułożone

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Wiem ze nie które z Wad planują od przyszłego września wysłać swoje dzieci do przedszkola a czy sa takie które planują ze ich dzieci będą chodziły jeszcze do żłobka?
Dorotka
to nasze to co prawda przedszkole, ale... oddział żłobkowy tam dzieci od 1,9 roku do 3rż (wiadomo, gdy dziecko jak Dorka w styczniu 3 lata będzie miała, to do końca roku szkolnego chodzi do tej żłobkowej grupy, a od września dopiero do 3latków).
To zwykła, państwowa placówka, 8 grup przedszkolnych i ta jedna żłobkowa. A potem, czyli we wrześniu 2016, normalnie umowę o kontynuację przedszkola podpisuję, już nie mam wyścigu szczurów
Stary 2014-10-13, 08:31   #854
hope01
Zakorzenienie

ewulka ale zleciało
elllmi super FIfi sobie radzi pociag Duplo, ten za około 170? kolega Dadusia z piętra nad nami ma i powiem Wam że szał jest jak tam idziemy, no ale drogie to, ewentualnie myśleliśmy żeby się zrzucić z kimś, albo po prostu na 2 lata mu kupić, zobaczę czy szła trwać będzie, bo jak widzi reklamę w TV to szał pał. btw śniło mi się żeś pranie u moich rodziców ściągała, wiesz coś o tym?

U nas Dawid jakiś bunt na nocnik obrał, jak mu ściągam pampa i mówię że siusiamy na nocuś to nim rzuca po całej chołpie. Odkąd zobaczyś jak Antek na nocnik sika to on zaczął tak robić, nie wiem czemu.

Ostatnio pojawiło sie u nas więcej ś, ć, dź. Oczywiście w języku nam nieznanym

No i co raz lepiej śpi u siebie. Jak nam się budził najpóźniej o 2 i nie chciał już zasnąć, więc brałąm do siebie, tak teraz między 4, a 5:30 i abo ja idę do niego bo zaśnie, albo już na te dwie godzinki biorę do siebie.

A na koniec, ostatnio sobie siadłam na dupie i zaczęłam się zastanawiać nad moim brakiem cierpliwości do Młodego. Że często na niego huknę, wkurzona chodzę itp. No i się zawziełąm. I jeśli to możliwe, mamy jeszcze lepszy kontakt ze sobą i serio - chodzę szczęśliwsza

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Bokeh u nas też na wszystko tsi palec też jeden pokazuje
ale on jeszcze sześćset (sejset) gada,a skąd mu sie wzieło?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:02   #855
Delicjanka
Zakorzenienie

Ewa, kciuki!

Jadę zapisać dziś Amelke do złobka.... brzuch mnie boli..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:03   #856
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mozna zrobic 40min histerie z powodu zlego koloru butli??? Mozna.... ;]

Iffonka Piotrus chyba dalej zlobkowy bedzie, przeraza mnie bitwa o przedszkole.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Ewulka, Deli, kciuki!

Ewa widzialam zdjecia, pieknie!!! Mam nadzieje, ze wakacje udane? :-*

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:24   #857
iffonka7
Zadomowienie

ewulka super że wczasy się udały i juz mocno trzymam kciuki za środową rozmowe

deli kciuki za złobek

Dzieki za odpowiedz odnośnie zlobka, ja chciałam posłać Bartka od przyszłego września do przedszkola ale naszły mnie wątpliwości, że to może jednak troche za wcześnie i wolała bym go chyba np już od kwietnia posłać do żłobka na 1,5 roku, nie wiem jak to wygląda u mnie w miejskim żłobku muszę się dowiedzieć dokładnie. Wiem że pewnie nie raz pisałyście ale ile płacić za miejski złobek?
Stary 2014-10-13, 09:37   #858
misiaeel
Wtajemniczenie

witam się po pięknym i intensywnym weekendzie
dzisiaj mija tydzień odkąd jestem na diecie, wagi nie mam ale czuję, że jest dobrze do tego chodakowsko codziennie

neti brawa za wygraną w zdrapce

insolito cieszę się, że się odezwałaś

marsi jak tam Twój palec?

nawijko wczoraj rosół robiłam i myślałam tylko o Tobie

Lady zdrówka!

mika Julo jaki zdolniacha

MaJulMi zdrówka dla Małejale Was się trzymają te choroby:/

ewulka już jesteście? kiedy to zleciało?! a zdjęcia na fb

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:40   #859
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
ewulka super że wczasy się udały i juz mocno trzymam kciuki za środową rozmowe

deli kciuki za złobek

Dzieki za odpowiedz odnośnie zlobka, ja chciałam posłać Bartka od przyszłego września do przedszkola ale naszły mnie wątpliwości, że to może jednak troche za wcześnie i wolała bym go chyba np już od kwietnia posłać do żłobka na 1,5 roku, nie wiem jak to wygląda u mnie w miejskim żłobku muszę się dowiedzieć dokładnie. Wiem że pewnie nie raz pisałyście ale ile płacić za miejski złobek?
Ja będę płacić do końca roku 370zł z wyżywieniem, później od nowego roku 550. Ale od września zapisuje Amelke gdzieś do żlobka publicznego a później do przedszkola;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-13, 09:43   #860
Konto usunięte

Deli, kciuki! będzie dobrze

Iffonka, a to od miasta zależy - u nas stała opłata 150zł miesięcznie (i w naszym oddziale, i w żłobku, bo taki w mieście też jest), 5zł dziennie wyżywienie, razem ok. 250-270zl miesięcznie wychodzi.
Stary 2014-10-13, 10:09   #861
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Exclamation Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

dzień dobry!

ja już po jaglance, piję kawkę i trochę z wami popiszę, a za chwilkę idę się przygotowywać do tej środowej rozmowy. Właśnie piszę z koleżanką, która też w tej istytucji pracuje, no przeraziła mnie trochę, ale przynajmniej wiem, czego mogę się spodziewać - wszystkiego tak się stresuję, że szok

co do wakacji - było naprawdę ekstra! wprawdzie mój TŻ mnie nieco zawiódł, ale w sumie znam tego chłopa od kilku dobrych lat, i naprawdę nie wiem dlaczego się spodziewałam jakiś fajerewerów do tego jeszcze się rozchorował - od wtorku miał temperaturę podchodzącą pod 39, i wtedy to już całkiem masakra, choćbym dwójkę dzieci miała, a w sumie to Ania się grzeczniej zachowywała niż on

ale co do samych wakacji - z jednej strony tydzień zleciał, z drugiej miałam wrażenie że tam dłużej byliśmy, i już wiem że z Anią i TŻem (który ma baaaardzo jasną karnację, się nie opala tylko oparzenia od razu dostaje, więc się smaruje 50 co godzinę lub 2) , na dłużej niż tydzień nie pojedziemy w tak ciepłe kraje. Tzn Ani odpowiadało bardzo, całe dnie z konewką do oceanu, napełniła, przyszła do nas, wylała i tak w kółko. Jak jej już było za zimno to przychodziłą i zbierała kamyki/muszelki/budowała/przesypywała i tak cały dzień natomiast TŻ był wymęczony upałem bardzo. Zdecydowaliśmy, że będziemy jeżdzić na tygodniowe wakacje, ale za to (jeśli finanse pozwolą) 2 razy w roku
Ja - dla mnie raj na ziemi byliśmy na all inclusive, więc moje jedyne zmartwienie było takie, żeby się ograniczać w jedzeniu (przepysznym!) i nie przytyć, bo z moim apetytem wrąbałabym wszystko po prostu nie martwiłąm się naprawdę o nic - co zjeść/ugotować/posprzątać/puczyć się, czy ania zje czy nie zje - tam jadła bardzo łądnie, widać plaża, słońce i woda z niej wyciągało dość dobrze

ludzie tacy przyjaźni, otwarci, uśmiechnięci, no inne życie

tylko na początku widać było że Ania z Polski jest wchodzimy do restauracji, wszyscy ją głaszczą, śmieją się, machają a ona co? ręce do mnei i : mama!mama! i wzrok spod byka. Ale po 2 dniach się nauczyła i nawet ludziom na ulicy machała i naprawdę, nie było chyba osoby która by obok niej przeszła obojętnie normalnie duma mnie rozpierała, gdy co chwilę słyszałam: she is so cute!

inną kwestią jest to, co zobaczyłam w temacie dzieci. Z jednego obiadu autentycznie wyszłam, bo mi się tak przykro zrobiło.
Dziecko - na oko w wieku Ani - siedzialo w krzeselku i jadlo frytki, przed nim rodzice postawili tableta, a sami rozmawiali. No i smieja sie, chichraja, to dziecko je te frytki i w pewnym momencie wzielo i upuscilo jedną. Jak ojciec to zobaczył to tak chuknął mu w plecy, że serce chyba o żołądek mu się odbiło, mnie by t zabolało, a co dopiero to dziecko! To dziecko zamarło, nawet się nie rozpłakało, matka się na to patrzy - myślałam, że je przytuli a tego ojca z☠☠☠ie - a ta co? dup, wzięła ręce tego dziecka i tak przywaliła 3 razy, że normalnie JA się rozpłakałam :Cry: no nie mogłam na to patrzeć, TŻ był tyłem, Ania sobie dalej jadła a ja po prostu wyszłam.
Wiecie, Ania jak jadła to pod jej krzesełkiem można by korytko dla zwierząt zrobić, a to maluetkie dziecko JEDNĄ frytkę upuściło i takie coś

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-13, 10:51   #862
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a tu, żeby nie dublować fb, kilka fotek z wyjazdu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07244.jpg (157,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06913.jpg (129,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06627.jpg (156,5 KB, 50 załadowań)

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-13, 10:57   #863
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a co do wysokości opłat w żłobku - jestem w szoku że u was tak mało u nas co prawda opłaty są uzależnione od dochodów rodziców, my się znaleźliścmy tak w środku, ale razem z wyżywieniem wychodzi nas niecałe 500zł (biorąc pod uwagę 9h dziennie w żłobku, bo mamy system godzinowy + wyżywienie dzienne)

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-13, 11:42   #864
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kochane. Piękna pogoda wiec siedzimy na dworku.

Cytat:
a co do wysokości opłat w żłobku - jestem w szoku że u was tak mało u nas co prawda opłaty są uzależnione od dochodów rodziców, my się znaleźliścmy tak w środku, ale razem z wyżywieniem wychodzi nas niecałe 500zł (biorąc pod uwagę 9h dziennie w żłobku, bo mamy system godzinowy + wyżywienie dzienne)
Super ze wyjazd udany. Co do tego dzieciatka to aż mi przykro było czytać. U Antonia tez zawsze coś spadnie.i jest syf ale nie robie problemu. Skończymy jeść to sprzątne. .

Co do żłobka-piszesz o państwowym tak?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:43   #865
Delicjanka
Zakorzenienie

Ewa, ale to panstwowy tyle kasy? bo my prywatny

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-13, 11:48   #866
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, państwowy

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-13, 11:48   #867
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Deli zazdroszczę Ci-nie pracujesz. . Mała do żłobka, chałupa juz stoi i nawet w niej mieszkacie. kurde ale macie fajnie.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:50   #868
ewulkaaa
Wtajemniczenie

no, ale to też chyba zależy od miejscowośći/miasta.

My mieszkamy na Śląsku, duża aglomeracja, duże miasto (prawie 170tys mieszkańców) i tylko 5 żłobków państwowych, i kilka prywatnych - te sięgają nawet do 1200zł! ( mam jeden prywatny 7minut piechotą od domu, no ale cena zaporowa :/ ). Wożę jakieś 15 minut samochodem, po drodze do pracy TŻa

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-13, 12:01   #869
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Deli zazdroszczę Ci-nie pracujesz. . Mała do żłobka, chałupa juz stoi i nawet w niej mieszkacie. kurde ale macie fajnie.
Hmm... nie pracuje. Ale bede szukac pracy, bo chyba bedziemy żreć tynki jak nie znajdę. Ale małą musze dać do żlobka, bo nie mam zamiaru jej zostawiać z osobami, które robią mi wielką łachę, a niestety, ale na uczelni muszę czasem być.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-13, 12:01   #870
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
neti - nie nadrabiałm niestety, a jak tam powrót do ćwiczeń po przerwie? bo ja cały tydzień nie ćwiczyłam, dziś i jutro też odpuszczam - poświęcam czas na naukę i przygotowywanie się do rozmowy - i aż boję się środy...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości