|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
ja jadę na rosół do t.
http://allegro.pl/stroj-halloween-st...660196450.html takie coś znalazłam reszta to taki kicz, że ja pierdziu
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
My po rosole i schabowym jedziemy do Wawy Julo śpi już ją zaraz też kimne wiecie wzięłam moja mamę na te 2 tygodnie i już przy pakowaniu miałam nerwa jak ja to wytrzymam
Lady proponuje strój pielęgniarki z mini fartuszkiem tz się ucieszy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#813 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.sklep.educarium.pl/educar...&produkt=19997 http://lidibrii.pl/drewniany-domek-zamkami Cytat:
łączę się w bólu :/ w sumie nie wiem, co mi, mięśnie bolą, temp. co jakiś czas ok. 38, głowa boli, kręci się w głowie, trochę żołądek... Cytat:
czarne rajtki, czarna mini, czarna bluzka, sexi ogonek, malutkie czarne uszka (karton, przypniesz wsuwkami!), narysować nosek i wąsy i czerwone usta ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
ojej dziewczyny to ja Wam dużo zdrówka życzę, nie chorować mi tu proszę
|
|
|
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie.
Cytat:
Cytat:
Po kp tak pokochałam rosołek, że jemy go 2 razy w tyg No i PAula go bardzo lubi, więc to bardzoiej ze względu na nią.Coś się chmurzy, oby nie zaczęło padać, bo czekam aż dziecie wstaie i na spacerek się wybieramy.. Aż szkoda, że nie jest tak pięknie jak wczoraj |
||
|
|
|
#816 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziekuję znowu za zachwyty nad Fifkiem i lecę nadrabiać Cytat:
Sherlocku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Filipa modlitwy zaczęła uczyć moja mama i teściowa też coś tam mu powtarza; ja nawet o tym nie myślałam, ale jak zaczął powtarzać, to mu pomagam; my z TŻ też zbytnio kościelni nie jesteśmy, tzn. do kościoła chodzimy w Boże Narodzenie i Wielkanoc, rzadko się zdarza, że idziemy tak normalnie w niedzielę...chyba z lenistwa ![]() Cytat:
Cytat:
brawo dla Amelki u nas dalej ma opory, a już kilka razy byliśmyCytat:
|
|
#817 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() btw masz śliczną bluzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby dziadek szybko wyzdrowiał ![]() Cytat:
U nas też dziś na obiad rosół, sama gotowałam, powiem Wam, że się wyrobiłam i jestem z siebie dumna, bo moja mama zawsze rosół z dużą ilością przypraw typu wegeta/ziarenka smaku, ja dodaję tylko trochę soli a i tak według mojego tż rosół jest pyszny na podwieczorek zrobiłam ciasteczka amarantusowe, tż zjadł już połowę ![]() tż z Kubą na spacerze, ja lecę coś poćwiczyć, bo chyba i ja muszę się wziąć za siebie... |
|||
|
|
|
#818 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w szoku jestem jak Filip szybko załapał o co chodzi; zaczęliśmy równo tydzień temu, a teraz po domu juz cały czas w majtusiach lata i woła, choć oczywiście zdarzają się wpadki; jak idziemy gdzieś dalej, to oczywiście pampers, ale jak bawi się koło domu, to nie zakładam; na noc też zakładam i tu pytanie - skąd wiadomo, że na noc już nie trzeba? dzieci budzą się w nocy na siku czy jak? bo teraz po nocy ma jakoś mniej nasikane w pampersa, ale jakoś nie wyobrażam sobie żeby nie zakładać ![]() i jak biegniemy do WC, to Filipa sam do siebie mówi: "ciekaj, ciekaj, nie rób jeście" ![]() Cytat:
współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
Prezent na DN. To z zielonym to wieko pudełka, a w środku są prace dzieci zalaminowane i wsunięte razem z życzeniami w tę jasną obwolutę. Czy widać sówki?
|
|
|
|
#820 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48480511]A może składkowy prezent?
U nas ostatnio A. miała szał na te przylepiaczki z lidla [/QUOTE]u nas też te przylepki na tapecie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajna cena; ja się czaję na pociąg, ale oczywiście cena mnie stopuje Cytat:
![]() ja własnie miałam kiedyś pytać, czy Wasze dzieciaczki mają też taką fazę na kolory jak Filip; co tylko bierze w łapki, to pyta jaki kolor, albo sam mówi; czasem mu sie udaje trafić [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48488702] Agata dzisiaj: tata rano wszedl do łązienki, w wiadomym celu te mu wparowały do środka i zostawiły drzwi otwarte (zajrzały, że jest, wyszły, drzwi nie zamykając). P. woła: ejjjj, drzwi mi zamknijcie!Agatka wchodzi i zdziwiona pyta: a co, zimno ci, tatusiu? wyłam ze śmiechu [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- nadrobiłam wszystko, to teraz trochę o nas wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę na Kasprowy; w kolejce czekaliśmy prawie 2 godziny , a ja głupia zapomniałam, że można kupić bilety online ale normalnie w szoku jestem, jacy ludzie są bezmyślni: na dole ok. 20 stopni, a na Kasprowym jakieś 10 i straszny wiatr, a oni wyjeżdżają w takim stroju jak stali na dole jeden koleś w koszulce z krótkim rękawem!, jego żona w cienkiej bluzce z długim, a córka w samej bluzie!; chłopczyk w krótkich spodenkach był i maszerował z ojcem jeszcze wyżej, a jak TŻ się go pyta, czy nie zimno mu, to ojciec mówi, że "prawdziwy turysta musi sie hartować" a w ogóle Panie w kozaczkach na obcasach i z torebkami też się przewinęły, jedna w sandałkach nawet była takiej głupoty to ja nigdy nie zrozumiemTż trzeci raz ogląda wczorajszy mecz, chyba mnie szlag zaraz trafi
|
|
#821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48494281]no, zameczki też takie super, ale cena :/ http://www.sklep.educarium.pl/educar...&produkt=19997 http://lidibrii.pl/drewniany-domek-zamkami łączę się w bólu :/ w sumie nie wiem, co mi, mięśnie bolą, temp. co jakiś czas ok. 38, głowa boli, kręci się w głowie, trochę żołądek... macie czarne rajtki, czarna mini, czarna bluzka, sexi ogonek, malutkie czarne uszka (karton, przypniesz wsuwkami!), narysować nosek i wąsy i czerwone usta ![]() tam jest podane, że od 2rż dajesz dawkę 500-1000j, ja daję 2 krople czyli 1000j i lekarka zaakceptowała - w naszych warunkach nie ma bata, nie przedawkujesz, za mało słońca [/QUOTE]OK dziekuje Przestraszylsm sie ze daje za duzo Bo mam d w kapsukkach do tego w tranie teraz jesczce multisanostol lekarz dal Troche za duzo tego i z czegos ztezygnuje Albo zamienie na omegamed ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Po spacerze Nati mi bardziej kaszle why? ![]() Postanowilismy ZR damy do przedsukola bo kaszle sporadycznie ale teraz po spacerku SPI i kasla ![]() Nie wiem co juz robic |
||
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do dziś tego nie ogarniam
|
||
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej!
przezylam pierwszy zjazd na uczelni normalnie znow czuje sie mloda studentka mika - cudny Julus!!! do nadrobiwnia mam 4 strony, oszalalyscie!!!!!!!! ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
a co bys chciala? bo moze mogalbym ci oddac poprostu swoje?Cytat:
a dobre to? masz to?lejdi - widzialam ze juz znalazlas nawilazacz. czym sie kierowalismy? tzn maz kierowal bo on go kupil - chyba niczym, tzn pan mowil ze inne juz wracaly na gwarancje a z tymi narazie jest ok ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- woow, gratulacje, czyli to jednak nie bujda?! ![]() nancy gratki tez! little, bokeh - nie wiem czy to to co widzialam ale fajna ta maszynka do wlosow... hje - super ze u dziadka to jednak nic strasznego ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Kija - super to wyszlo! zdrowka dla chorych mamusiek! |
||
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja znów po przerwie ale miałam wyłączony komp z użytku więc podczytywałam na tel ale średnio miałam jak pisać. Wieczorem postaram się poodnosić a póki co mam pytanie. U nas po zapaleniu płuc ani śladu ale za to przypałętała się ospa ![]() I tu mam pytanie do tych, których dzieci już przechodziły, co miałyście zapisane we wskazaniach. Dziś u nas była lekarka na wizycie domowej i wtedy jest losowa, jutro skonsultuje to z naszą stałą pediatrą ale póki co uznałam że zapytam Was. My mamy przepisany Heviran, do tego mamy punktowo mazać krostki gencjaną (i tu mam pytanie jak to później zmyć zwłaszcza z włosów :/ ) no i moja główna wątpliwość czyli na noc Hydroxyzinum żeby zapobiec drapaniu. A Julka póki co raczej się nie drapie a z tego co czytałam to ten lek jest taki trochę "ogłupiający", stosuje się go przy jakichś nerwicach no i nie wiem czy go dziś dawać. Miała któraś z Was z nim styczność? Szaja, wydaje mi się że ty kiedyś o nim pisałaś? |
|
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hydroxyzyny bym nie podała, dzieci róznie reagują. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- A no i to na pewno wiesz, ale pilnuj, żeby dziecko nie miało styczności z innymi infekcjami, ospa bardzo osłabia organizm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#826 |
|
Konto usunięte
|
MaJulMi, hydroxyzyna u nas kompletnie nie zdała egzaminu. Teoretycznie to lek łagodnie uspokajająco-usypiający, w praktyce u nas pobudził. Podałam po tygodniu, w którym A. kompletnie nie chciała spać i na koniec już byla tak wykończona i wściekła niespaniem, że... nie potrafiła usnąć :/
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
Charlizz, Szaja, dzięki wielkie!
![]() Ponieważ sama miałam opory przed tą hydroxyzyną to po Waszych radach dziś jej nie podam a jutro jeszcze pogadam z naszą stałą pediatrą. A Charlizz Ty smarowałaś samym tym pudrem płynnym czy i tym i gencjaną? Bo czytałam o tym pudrze ale dużo osób pisało że gencjana lepiej odkaża a puder trochę jednak zatyka? Daj znać jeszcze jak robiłas. |
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
Ja samym pudrem a żeby odkazić myłam Olę właśnie o nadmanganianie potasu. I starałam się przed każdym smarowaniem zmyć poprzednią warstwę pudru. Krótka kąpiel - raz sama woda a raz z dodatkiem nadm. Gencjanę po jednym dniu wy.ebałam i puder lepiej się sprawdził.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
OK, dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
sarah zainstaluj sobie ze sklepu android aplikację "external keybord helper demo" jest wersja demo darmowa. Wybierasz sobie język jakim chcesz obsługiwać klawiaturę i powinno działać, spróbuj, jak coś to pomogę na pw
marsi, chcesz ten daszek? dziewczyny nie chcę właśnie czegoś seksi bo idziemy do klubu no i wiadomo, średnio tak Majulmi, zdrówka dla małej! nasze dziecko to terminator...... ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#831 |
|
Lurker ;)
|
Moj tz ostatnio cos bardzo stara sie zostac ex tzem
![]()
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Lejdi, zazdroszcze imprezki, też bym chciala gdzies skoczyć z tztem, ale nie mam z kim A zostawić ... Jutro załatwiam żłobek dla Amelki! . . . Jestem wykończona dniem... cały dzień słucham jednej nuty, esz... Amelka ostatnio strasznie sie denerwuje, jak nie idzie po jej myśli to wszystko wywraca do gory nogami ...sapiąc przy tym;> ;p
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
lady, mika zdrowka dziewczyny dla was, mika podam ci nie inwazyjny, ale smierdzacy sposob, ktory nas stawia na nogi
niech tz nasmaruje ci nogi maslem, na to naloz skrojony w kosteczke lub przecisniety przez prase czosnek i do lozka.. majulmi ale sie do was chorobska przyczepily, zdrowka! hje super wiesci o dziadku! Mamy godz. 21 a ja po raz pierwszy od dobrego miesiaca nie czuje sie jak dętka, mdlosci tez dzisiajszego wieczoru mnie opuscily ![]() ellmi u nas faza na kolory jak nic! Wszystko ma jakis kolor, bialy samochod, rozowe spodnie, czerwony motor itp. Ostatnio poprawil nianie, bo ta mowi, ze idzie zalozyc swoje czerwone buty, a bąbel do niej, ciocia buty sa rozowe nie czerwone szaja czy moglabys polecic, jakas fajna zabawke do nauki cyferek? Bo on sobie czasem sam liczy, najczesciej bierze cos do ręki i mowi "jeden" nie liczy dwa, ale jak cos jest jedno to mowi "drugiego nie ma", sam sobie odlicza "7,8,9" nie wiem dlaczego akurat te liczby i myslalam, zeby mu to jakos uporzadkowac. |
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
sylwietta, pamietam ze szukalas
![]() http://allegro.pl/play-house-farma-w...690137691.html http://allegro.pl/playmobil-nowa-prz...661018648.html http://allegro.pl/playmobil-5119-now...666615997.html swietne no ale cena zabija! |
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś śpię w wynajmowanym mieszkaniu tz pojechał ale mi głupio, od jutro zaczynamy zajęcia z Julem ciekawe co nas czeka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak jablczynskiej nie lubie z twarzy
tak musze przyzac ze tu wygladala oblednie. strasznie mi sie ta jej suknia podoba http://www.pudelek.pl/artykul/71963/...sukni_zdjecia/ |
|
|
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spokojnej nocy w nowym miejscu i udanych zajec U mnie taki nadmiar energii dzisiaj, ze sobie wlasnie potanczylismy chwilke z tz .
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt suknia cuuuuuuudna |
|
|
|
|
#839 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
bo tam jest na 1 cyfra, na drugim obrazki - fajne do przeliczania Ale... tu najfajniej się sprawdzą rzeczy śmieci Wytłoczka do jajek - wkładajcie w każdą dziurkę jeden klocek i liczcie. W pudełku zrób dziurki, do każdej wkładajcie słomkę (albo druciki kreatywne: http://allegro.pl/listing/listing.ph...1-default-0905 ) i liczcie. Włóż do pudełka niskiego (by młody widział wzrokiem też) kilka przedmiotów, wyciągajcie i liczcie. Liczcie schody (u nas akurat po 10 było ). Kup resoraki - każdy w innym kolorze - my mamy z tej serii: http://allegro.pl/hot-wheels-70-cama...677963405.html na kartce narysuj "garaż", czyli prostokąty w danym kolorze na wielkość autka i niech parkuje cudna zabawa dla dzieci z przeliczaniem i od razu kojarzenie kolorów. Właśnie, muszę jeszcze różowy i fioletowy koniecznie kupić! i szary i czarny. Wytrzymałe ogromnie hot wheelsy są!Cytat:
ejjj ale te playmobil nie nadają się dla maluchów! BARDZO drobne części! z playmobila dla naszych to jest seria 1*2*3 Cytat:
|
||||
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
szaja dziekuje za swietne pomysly! Zwlaszcza ten z garazowaniem aut, genialne! Tak sie sklada, ze hot wheelsow ostatnio dostalismy 3 pudełka po moim bracie ( uwielbial je) troche jest uszkodzonych, ale wiekszosc na chodzie, jutro sie pobawimy!
Ja myslalam, o jakiejs takiej zabawce:http://lidibrii.pl/pl/p/Ukladanka-so...-liczenia-/583 Ale na razie faktycznie skorzystam z tego co jest pid ręką, jeszcze raz dzięki za inspiracje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

reszta to taki kicz, że ja pierdziu

najlepiej coś z miniówą, bo mężowi obiecałam

i czerwone usta 
No i PAula go bardzo lubi, więc to bardzoiej ze względu na nią.

u nas dalej ma opory, a już kilka razy byliśmy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)