Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-12, 21:12   #3631
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Hej Wam. Nie pisałam bo weekend z tz dlatego wiadomo. Został nam tydzień do wizyty. Ale już niedługo szkoda ze pewnie bez usg. Jutro zaczynamy 21 tydzień. Kurcze za 19 tygodni poród zaczynamy się powoli bać he he he. Głowa w sobotę mnie bolała istna masakra jeść aż nie szło. Za to wieczorem minęło i nadrobilam to kolacja frytki setek wiejski 250 gr. Dziś już niebo lepiej.
frytki i serek wiejski? Fajne polaczenie
Ja w koncu zamowie w polskim sklepie serki wiejskie, i mi przywioza i twarozek.... normalnie bede szczesliwsza hihihi Czasami mnie tak glowa boli, ze poprostu zostawiam wszystko i klade sie spac, bo nie da sie wytrzymac, a nie chce brac tabletek przeciwbolowych....
Mialam wizyte tydzien temu, bez usg, ale serduszka posluchalam to najwazniejsze

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
oj jak dobrze że tu jestem kobietki, zaczynam mieć nadzieje że to jednak będzie moja upragniona dziewczyneczka wszyscy wokół wmawiają że syn bo urody nie zabrał a nawet wręcz odwrotnie. Gadanie ciotek klotek mnie iście denerwuje, a przecież to wręcz niewskazane. i do tego brzuszek dosyć nisko, ale już zaczynam widzieć że wędruje ku górze. USG dopiero 30 i oby sie mój maluszek pięknie się zaprezentował i pokazał co tam ma
Ja bym sie nie przejmowala takim gadaniem chociaz mi wszyscy mowia ze chlopiec bedzie, i to za nim kazdemu powiedzialam ze na 75 procent bedzie chlopiec, jak czarodzieje.... Ja swoja wizyte na usg dopiero pod koniec listopada niestety, ale konsultacyjna mam na poczatku listopada ehhh nie doczekam sie

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-10-12 o 21:08
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:15   #3632
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
frytki i serek wiejski? Fajne polaczenie
Ja w koncu zamowie w polskim sklepie serki wiejskie, i mi przywioza i twarozek.... normalnie bede szczesliwsza hihihi Czasami mnie tak glowa boli, ze poprostu zostawiam wszystko i klade sie spac, bo nie da sie wytrzymac, a nie chce brac tabletek przeciwbolowych....
Mialam wizyte tydzien temu, bez usg, ale serduszka posluchalam to najwazniejsze

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Ja bym sie nie przejmowala takim gadaniem chociaz mi wszyscy mowia ze chlopiec bedzie, i to za nim kazdemu powiedzialam ze na 75 procent bedzie chlopiec, jak czarodzieje.... Ja swoja wizyte na usg dopiero pod koniec listopada niestety, ale konsultacyjna mam na poczatku listopada ehhh nie doczekam sie
haha ja jadłam z tż on miał frytki a ja serek także stąd to połączenie no i na deser papryka czerwona i guma mamba heh

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:20   #3633
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale ja Wam zazdroszczę, że czujecie już ruchy... Ja kończę 18 tydzień i nic a może nie umiem tego odczytać...

To co ja czuje to tez nie wiem czy to ruchy ... U mnie zaczyna sie 18 tydzien podobno do 23 tygodnia mamy czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:21   #3634
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
To co ja czuje to tez nie wiem czy to ruchy ... U mnie zaczyna sie 18 tydzien podobno do 23 tygodnia mamy czas

to mi zostały dwa tyg by się upewnić czy to ruchy mojego skarba

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-12, 21:24   #3635
meganka18
Rozeznanie

Wiele z Was ma juz wybrany wozek ? Bo ja juz tego nie ogarniam na wątku )

Stary 2014-10-12, 21:27   #3636
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
u mnie już 19 tc i pomimo czucia od 16 tc bobaska jak tam fika puka i smyra mame to czekam na takiego kopniaczka żebym wyraźnie pod ręką poczuła a najlepiej na oczy zobaczyła zarys malusiej stópki na brzuszku, a ja taka niecierpliwa jestem. Wiem że bubcia jeszcze malutka a ja i tak już się zamartwiam że może za mało aktywna i silna jak to u was jest? czujecie te wypychaie kopniakiem po dłonią? tż się ze mnie śmieje a ja jak to baba w ciąży panikuje
Wczoraj poczułam mocniejsze ruchy, trzy puknięcia ale jestem pewna, że nie byłoby tego widać z zewnątrz chociaż u mnie dodatkowo jest oponka, więc pewnie jakiekolwiek fikołki będą widoczne później.
Myślę, że nie ma się czym martwić

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Co myślicie o pobieraniu krwi pepowinowej i przechowywaniu jej w banku krwi? Powiem wam ze zaciekawił mnie ten temat, bedziemy nad tym myślec
Idea mi się podoba ale kwestia finansowa to dla mnie kosmos zwłaszcza te opłaty wstępne bo coroczną opłatę jeszcze rozumiem (chociaż też jest wysoka moim zdaniem).
Nie podoba mi się, że w Polsce nie można zrzec się komórek macierzystych na cel społeczny.

Cytat:
oby rzeczywiście tak było, to siostra cioteczna nagadała że czuła już w 18tc i jedyne wytłumaczenie to takie że to chodzący szkieletor a u mnie dzidzia musi dodatkowo przekopać się przez tłuszczyk

odnośnie wagi to sporo wam przybyło? jak wasze brzuszki? nisko czy wysoko? ja to jeszcze tydzień czy dwa temu wyglądałam jakbym sporo przytyłą, dopiero teraz wędruje ku górze i ładnie się zaokrągla, nareszcie
Od sierpnia, bo wtedy ważyłam się po raz pierwszy, jakieś 2,5 kg. Przy czym wiele osób mówi mi, że zmieniły mi się proporcje - zeszło trochę z nóg i przeszło na brzuch
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:29   #3637
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie
My jeszcze w szpitalu jesteśmy ale mysle ze jutro najpóźniej w czwartek wyjdziemy . Sikam juz mniej ale i tak dosc często - dziecko jest bardzo nisko wiec uciska na pecherz ... Próbowałam nawet nogi na łóżku trzymać ale nie przesunie sie malec )

Widziałam dzis bardzo fajny wozek
bebetto holand
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...ednim-modelem/

Ma bardzo dobre opinie - ktoś moze sie nad nim zastanawia ? Cena jak na wozek z tak dobrymi opiniami w rankingu nawet przystępna !

Co myślicie ?

Buziaki

ja kupuję używany wózek , a jaki to nie wiem , ważne by mi sprawił na dwoje dzieci

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 21:35   #3638
Michiru
Zakorzenienie

meganka18, ten Bebetto Holland wygląda fajnie i funkcjonalnie, tym bardziej że ma dobre opinie. choć ja się na wózka nie bardzo znam. swój też wzięłam ze względu na opinie na necie i koleżanki, wydawał mi się funkcjonalny. a o jakim kolorze myślisz??
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:36   #3639
martunka88
Rozeznanie

My też na niewielkim metrażu, bo ok. 49m2, ale to mieszkanie przejściowe, w zamierzeniach mamy budowę domu za jakieś 3 lata
Mam inwestorkę, która właśnie kupiła mieszkanie wielkości 77m2 tylko dlatego, że córeczka w przyszłym roku idzie do szkoły, a w 2 pokojowym mieszkanku nie mają gdzie wstawić dla niej biurka gdyby nie to, dalej mieszkaliby tam samo, bo w sumie jest im wygodnie.

mon9 pomysł fajny, ceny w ciągu kilku lat też znacznie spadły, jednak w tym roku mamy mnóstwo innych wydatków i już się nie wyrobimy. Przy drugim dziecku pewnie się zdecydujemy. Za to na pewno od razu jak się Maluch urodzi, zakładamy mu fundusz inwestycyjny.

meganka18 tak, wybrałam 2 w zależności od możliwości finansowych jedo fyn lub bardziej Joolz day (już męża praktycznie namówiłam)

Edytowane przez martunka88
Czas edycji: 2014-10-12 o 21:39
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:43   #3640
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
meganka18, ten Bebetto Holland wygląda fajnie i funkcjonalnie, tym bardziej że ma dobre opinie. choć ja się na wózka nie bardzo znam. swój też wzięłam ze względu na opinie na necie i koleżanki, wydawał mi się funkcjonalny. a o jakim kolorze myślisz??
Właśnie ma wszystko to co chciałabym miec - cena tez przystępna bo ok 1300 zł gondola i spacerówka ( nosidełko i tak dokupie z maxi cosi cabrio fix - możliwe ze używane )

Kolor hmm ten szary fajny dosc np . Na białej ramie tylko nie wiem jak z praktycznością ( do wyboru jest srebrna i biała ) właśnie jakis uniwersalny aby na dalsze potomstwo sie przydał

Stary 2014-10-12, 21:49   #3641
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18
Kolor hmm ten szary fajny dosc np . Na białej ramie tylko nie wiem jak z praktycznością ( do wyboru jest srebrna i biała ) właśnie jakis uniwersalny aby na dalsze potomstwo sie przydał
szary rzeczywiście jest bardzo ładny i raczej taki niebrudzący. co do ramy to kwestia, która bardziej Ci się podoba. ja bym chyba wybrała jednak srebrną, chyba mam uprzedzenia do białego
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 21:50   #3642
ewka5891
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zaczęłam 18 tydzień i jak przykładam rękę do brzucha to czuje delikatne kopniaki dziecka. Nie wiem czy to dlatego, ze to moja druga ciąża czy jak ale ciesze sie bardzo nawet moj synek miała okazje wyczuć rodzeństwo

Co do wozka, to mam jeden typ ale to nic pewnego jak juz bede sie czuła psychicznie na silach, aby kupic wozek to moze wyjdzie cos innego zależy co znajdę na gumtree

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:52   #3643
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczęłam 18 tydzień i jak przykładam rękę do brzucha to czuje delikatne kopniaki dziecka. Nie wiem czy to dlatego, ze to moja druga ciąża czy jak ale ciesze sie bardzo nawet moj synek miała okazje wyczuć rodzeństwo

Co do wozka, to mam jeden typ ale to nic pewnego jak juz bede sie czuła psychicznie na silach, aby kupic wozek to moze wyjdzie cos innego zależy co znajdę na gumtree
za 18

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-12, 21:54   #3644
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
cześć wszystkim mamusiom
pierwsze o co zapytam to czy przyjmiecie jeszcze jednego grubaska?
Pewnie, witam Cię i ja

Cytat:
oj jak dobrze że tu jestem kobietki, zaczynam mieć nadzieje że to jednak będzie moja upragniona dziewczyneczka wszyscy wokół wmawiają że syn bo urody nie zabrał a nawet wręcz odwrotnie. Gadanie ciotek klotek mnie iście denerwuje, a przecież to wręcz niewskazane. i do tego brzuszek dosyć nisko, ale już zaczynam widzieć że wędruje ku górze. USG dopiero 30 i oby sie mój maluszek pięknie się zaprezentował i pokazał co tam ma
Tez mam taka nadzieję ja już USG we wtorek jeszcze tylko jutro i ok. 11h już będę na wizycie
mam ogromną nadzieję, że bejbik ułoży się tak, by móc powiedzieć co ma miedzy nóżkami!!!

ja cerę mam OK ale włosy, już połowa wypadła i tłuste się robią i takie bez energii. a jak oglądam the voice of poland zakochałam się we włosach Edyty Górniak. ale ona to wiecie, styliści, odzywki super jakości, a ja.. i ten jej kolor, byłabym w stanie, porzucić swój rudy i się tak porobić jak ona wszytsko możliwe po porodzie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
widziałaś ten odcinek o albinosach? Ja też płakałam
mnie coś pobolewa głowa już 3 dzień
ja oglądałam ten odcinek dzisiaj, masakra jakaś, też się wzruszyłam.
a głowa jak boli, to współczuję, tez miałam migreny kilka dni pod rząd, tylko wsiąść walić głową w ścianę... nic mi nie pomagało! a kysz migreno

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Co myślicie o pobieraniu krwi pepowinowej i przechowywaniu jej w banku krwi? Powiem wam ze zaciekawił mnie ten temat, bedziemy nad tym myślec
temat interesujący, super sprawa. jak usłyszałam o kosztach to kosmos!

Cytat:
oby rzeczywiście tak było, to siostra cioteczna nagadała że czuła już w 18tc i jedyne wytłumaczenie to takie że to chodzący szkieletor a u mnie dzidzia musi dodatkowo przekopać się przez tłuszczyk

odnośnie wagi to sporo wam przybyło? jak wasze brzuszki? nisko czy wysoko? ja to jeszcze tydzień czy dwa temu wyglądałam jakbym sporo przytyłą, dopiero teraz wędruje ku górze i ładnie się zaokrągla, nareszcie
Ja przytyłam ok. 10 kg już ale pierd... się w łeb i pilnuję wagi, obecnie stoi już 2 tydzień

-----------------------
ps. dziękuje za link do tego lumpka online własnie przeglądam, tanio i fajne rzeczy

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-10-12 o 21:55
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:58   #3645
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
My będziemy mieć mieszkanie 49.5 metra ciasno ale własne najważniejsze że razem na swoim.
dokładnie, nie ma jak na swoim. Nam tylko jeden pokoik, by sie jeszcze przydał i wogóle bym mogła mieszkania nigdy nie zmieniać.

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że 19tc to jeszcze za wcześnie, by spodziewać, że coś wyczujesz pod ręką. malec jest jeszcze zbyt mały. ja ruchy dziecka od czasu do czasu czuję, ale nigdy w tym momencie akurat nie mam ręki na brzuchu. dziś pytałam TŻta czy te 2 puknięcia (a one w moim odczuciu były dość wyraźne) jakoś poczuł, bo byłam wtedy do niego przytulona to stwierdził, że nic nie czuł.

no wiesz, dziewczynka w niebieskim?? :P udało nam się zamknąć w 600

a my w 5 na 41 metrach, bo mamy kota i psa. plus jest taki, że z racji wynajmowania jest to sytuacja przejściowa, więc się nie przejmujemy. sam kot wiele miesjca nie zajmuje, więc nie ma co się przejmować
To okazyjnie, za niektóre maxicosi sobie tyle liczą Żal nie brać. Xiekawe jak nasze zwierzaki zareagują na przyjście maleństwa.

Cytat:
Hej mamusie
My jeszcze w szpitalu jesteśmy ale mysle ze jutro najpóźniej w czwartek wyjdziemy . Sikam juz mniej ale i tak dosc często - dziecko jest bardzo nisko wiec uciska na pecherz ... Próbowałam nawet nogi na łóżku trzymać ale nie przesunie sie malec )

bebetto holand

Ma bardzo dobre opinie - ktoś moze sie nad nim zastanawia ? Cena jak na wozek z tak dobrymi opiniami w rankingu nawet przystępna !

Co myślicie ?

Buziaki

Całkiem fajny i cena spoko. Na żywo nie widziałam, ale to był coś czuje nasz początek zwiedzania. Ja zawsze strasznie długo wszystko wybieram.

Cytat:
haha ja jadłam z tż on miał frytki a ja serek także stąd to połączenie no i na deser papryka czerwona i guma mamba heh
Niunia Ty to masz połączenia Już wiadomo skąd się te opowieści o zachciankach ciężarnych biorą Choć mambe bym zjadła, może nie do śledzia, ale samą czemu nie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
My też na niewielkim metrażu, bo ok. 49m2, ale to mieszkanie przejściowe, w zamierzeniach mamy budowę domu za jakieś 3 lata
Mam inwestorkę, która właśnie kupiła mieszkanie wielkości 77m2 tylko dlatego, że córeczka w przyszłym roku idzie do szkoły, a w 2 pokojowym mieszkanku nie mają gdzie wstawić dla niej biurka gdyby nie to, dalej mieszkaliby tam samo, bo w sumie jest im wygodnie.

mon9 pomysł fajny, ceny w ciągu kilku lat też znacznie spadły, jednak w tym roku mamy mnóstwo innych wydatków i już się nie wyrobimy. Przy drugim dziecku pewnie się zdecydujemy. Za to na pewno od razu jak się Maluch urodzi, zakładamy mu fundusz inwestycyjny.

meganka18 tak, wybrałam 2 w zależności od możliwości finansowych jedo fyn lub bardziej Joolz day (już męża praktycznie namówiłam)
O właśnie, ten co mi się spodobał to jedo fyn. X-lander też zły nie był. A joolza jeszcze nie widziałam, muszę wybadać, bo dużo z Was o nim pisze. Ten qunny mod, mi wogóle się nie podobał, a cena kosmos.

CO do fotelików. Na pewno chce maxi cosi, myślałam, że jest jeden dla niemowlaków i tylko kolorem się różni. A tu jeszcze jakieś odmiany, któraś się orientuje, które najlepsze?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 21:59   #3646
niunia_ona
Zakorzenienie

a my nie możemy spać , kurde

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-12, 22:05   #3647
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
dokładnie, nie ma jak na swoim. Nam tylko jeden pokoik, by sie jeszcze przydał i wogóle bym mogła mieszkania nigdy nie zmieniać.

To okazyjnie, za niektóre maxicosi sobie tyle liczą Żal nie brać. Xiekawe jak nasze zwierzaki zareagują na przyjście maleństwa.

Całkiem fajny i cena spoko. Na żywo nie widziałam, ale to był coś czuje nasz początek zwiedzania. Ja zawsze strasznie długo wszystko wybieram.

Niunia Ty to masz połączenia Już wiadomo skąd się te opowieści o zachciankach ciężarnych biorą Choć mambe bym zjadła, może nie do śledzia, ale samą czemu nie

O właśnie, ten co mi się spodobał to jedo fyn. X-lander też zły nie był. A joolza jeszcze nie widziałam, muszę wybadać, bo dużo z Was o nim pisze. Ten qunny mod, mi wogóle się nie podobał, a cena kosmos.

CO do fotelików. Na pewno chce maxi cosi, myślałam, że jest jeden dla niemowlaków i tylko kolorem się różni. A tu jeszcze jakieś odmiany, któraś się orientuje, które najlepsze?

Cabrio fix jest chyba najlepszy jeżeli chodZi o wygodę i bezpieczeństwo dziecka - ale moge być nir na bieżąco ) moze jakaś nowość juz jest

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Joolza ma dobre opinie i designing ( bardzo mi sie podoba ) minusy :
- cena
- brak możliwości rozłożenia spacerówki na płasko jak dziecko śpi

Stary 2014-10-12, 22:06   #3648
ewka5891
Zakorzenienie

Tez miał mc cabriofix fix. Tym razem tez planuje ten sam fotel

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 22:11   #3649
meganka18
Rozeznanie

Dzidzius znów uciska na pecherz i co 15 min latem wysikac kilka kropel ... (wieczorami jest najgorzej )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 22:19   #3650
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzius znów uciska na pecherz i co 15 min latem wysikac kilka kropel ... (wieczorami jest najgorzej )

miałam to samo 4 dni temu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-12, 22:37   #3651
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
a my nie możemy spać , kurde
zmykam liczyć barany, może jakoś w miarę szybko usnę. Buziaczki .
kolorowych snów!
Stary 2014-10-12, 22:39   #3652
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Wczoraj poczułam mocniejsze ruchy, trzy puknięcia ale jestem pewna, że nie byłoby tego widać z zewnątrz chociaż u mnie dodatkowo jest oponka, więc pewnie jakiekolwiek fikołki będą widoczne później.
Myślę, że nie ma się czym martwić

Idea mi się podoba ale kwestia finansowa to dla mnie kosmos zwłaszcza te opłaty wstępne bo coroczną opłatę jeszcze rozumiem (chociaż też jest wysoka moim zdaniem).
Nie podoba mi się, że w Polsce nie można zrzec się komórek macierzystych na cel społeczny.

Od sierpnia, bo wtedy ważyłam się po raz pierwszy, jakieś 2,5 kg. Przy czym wiele osób mówi mi, że zmieniły mi się proporcje - zeszło trochę z nóg i przeszło na brzuch

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Pewnie, witam Cię i ja

Tez mam taka nadzieję ja już USG we wtorek jeszcze tylko jutro i ok. 11h już będę na wizycie
mam ogromną nadzieję, że bejbik ułoży się tak, by móc powiedzieć co ma miedzy nóżkami!!!

ja cerę mam OK ale włosy, już połowa wypadła i tłuste się robią i takie bez energii. a jak oglądam the voice of poland zakochałam się we włosach Edyty Górniak. ale ona to wiecie, styliści, odzywki super jakości, a ja.. i ten jej kolor, byłabym w stanie, porzucić swój rudy i się tak porobić jak ona wszytsko możliwe po porodzie

a głowa jak boli, to współczuję, tez miałam migreny kilka dni pod rząd, tylko wsiąść walić głową w ścianę... nic mi nie pomagało! a kysz migreno

Ja przytyłam ok. 10 kg już ale pierd... się w łeb i pilnuję wagi, obecnie stoi już 2 tydzień

-----------------------
ps. dziękuje za link do tego lumpka online własnie przeglądam, tanio i fajne rzeczy

Ogólnie co rok opłata ok500zl, najgorsze te wstępne opłaty sa chyba ok 2000zl.

A czytałam ze mozna oddać krew pępowinowa do takiego społecznego banku ale nie doczytałam jak to sie robi.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-12, 23:52   #3653
colds
Zakorzenienie

Witam nową mamusie

Co do wagi i proporcji ciała.. Zjechałam NIBY 0,5kg, ale mam mega wielkie nogi, dupsko i cycki

Cytat:
Właśnie ma wszystko to co chciałabym miec - cena tez przystępna bo ok 1300 zł gondola i spacerówka ( nosidełko i tak dokupie z maxi cosi cabrio fix - możliwe ze używane )

a ja chce tez bebetto , ale silvie. czarna z biala rama jestem w nim zauroczona..
ale chyba bez fotelika, bo mam po Melanii, aczkolwiek jezeli cena spadnie w dol to wezme i z fotelikiem
Stary 2014-10-13, 00:45   #3654
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie

bebetto holand

Co myślicie ?

Buziaki

Ja mam bebetto, choc inny model i uwqzam ze to super wozek

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 06:47   #3655
crystal25
Zakorzenienie

Dzien dobry mamusiom Obudzilam sie i myslalam ze z glodu padne wiec pije herbatke z cytrynka i jem ciasteczka figowe bo niestety nic innego nie mam, a mam straszna ochote na zwykly chleb z maslem.... nie jadlam masla z trzy lata
Stary 2014-10-13, 06:48   #3656
smv
Zakorzenienie

Łaaaa nieźle to co we Francji nie ma maselka?
Stary 2014-10-13, 07:00   #3657
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Witam nową mamusie

Co do wagi i proporcji ciała.. Zjechałam NIBY 0,5kg, ale mam mega wielkie nogi, dupsko i cycki

a ja chce tez bebetto , ale silvie. czarna z biala rama jestem w nim zauroczona..
ale chyba bez fotelika, bo mam po Melanii, aczkolwiek jezeli cena spadnie w dol to wezme i z fotelikiem
Nie przejmujemy sie waga do marca Przytylam 4 kg, a prawidlowo ok 12 jest, w marcu bedziemy sie martwily.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Łaaaa nieźle to co we Francji nie ma maselka?
Jest jest hihi ale moj Tz mnie oduczyl, lubi jesc w miare zdrowo, pozniej bylam na diecie to calkiem zrezygnowalam, zmienilam nawyki w kuchni, i tak mi zostalo Ale mam ochote na chlebek z maselkiem otwarcie sklepu o 10.00 dorwe go

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

za 18 tydzien

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
ja kupuję używany wózek , a jaki to nie wiem , ważne by mi sprawił na dwoje dzieci
Wiesz, ze myslalam z TZ nad uzywanym, tylko ze u nas popularne sa w wozkach male plastikowe kolka, byc moze sa one dobre na nasze drogi tutaj, ale mi kompletnie sie one nie podobaja, stad taka opcja odpada

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Wiele z Was ma juz wybrany wozek ? Bo ja juz tego nie ogarniam na wątku )

My tak, ale zakup w styczniu, zamowie przez smyka i mama odbierze w Polsce przed powrotem kupilabym w lutym, bo to najdrozsza rzecz z calej wyprawki, ale mam okazje kupic taniej, a akorat mama bedzie na urlopie w Polsce
Stary 2014-10-13, 07:05   #3658
meganka18
Rozeznanie

Witam was w 18 tygodniu . Czekam właśnie na obchód czy dzis wyjdziemy czy nie . Noc miałam straszna - pecherz miałam tak ściągnięty ze zasnęłam dopiero o 3 a o 6 juz pobudka z termometrem ;/

Stary 2014-10-13, 07:10   #3659
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Pewnie, witam Cię i ja

-----------------------
Rudy jest fajny, farbowalam na rudo dwa lata prawie teraz to marza mi sie bardzo dlugie, ale rosnac nie chca za bardzo. Stylisci nie potrzebni hihi wystarczy dobra okragla szczotka i suszarka na wilgotne wlosy i odrobina lakieru Przed kamerami fryzury maja genialne, a w domu placza ze im wypadaja i nic z wlosow nie zostaje bo sa zniszczone od tego ciaglego robienia hihihi

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Witam was w 18 tygodniu . Czekam właśnie na obchód czy dzis wyjdziemy czy nie . Noc miałam straszna - pecherz miałam tak ściągnięty ze zasnęłam dopiero o 3 a o 6 juz pobudka z termometrem ;/

A rozmawialas z lekarzem na temat pecherza?
Ja dzis w nocy budzilam sie trzy razy na siusiu, myslalam ze nie dobiegne...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

za dwa dni przyjdzie lodowka i w moim ulubionym kolorze ( dzieki TZ ), chociaz taka sama biala byla tansza wreszcie normalne zakupy na tydzien a nie codziennie biegam do sklepu i mysle co kupic na jeden raz dla dwoch osob
Stary 2014-10-13, 07:10   #3660
ojustyna
Zadomowienie

oooj samaka narobiłaś, teraz i ja mam ochotę na cheleb ale taki jaki babcia w piecu piekła i cieplutki z duużą ilością prawdziwego masła i grubą solą omomom a zamiast tego owsianeczka na mleczku w gęstej papce i oglądam bajke 'przyjaciele myszki miki' haha

i ja już sporo przytyłam, tak myślałam czy możeby poćwiczyć chociaż pośladki i uda, dzidziusiowi raczej by się nić nie stało, jak uważacie? a zapisałyście się już do szkoły rodzenia? ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości