Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-13, 07:48   #1381
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:01   #1382
Dotka90
Zakorzenienie

Bry!

Szaro i buro u mnie.

Muszę się dziś do kosmetyczki umówić, bo mam bon (dostałam na panieńskim) i od sierpnia jeszcze nie polazłam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:45   #1383
201604250957
Konto usunięte

cześć Dziewczyny witam się z kawą i ostro biorę do roboty bo robota nie bałagan- sama się nie zrobi

Miłego dnia Wam życzę, u nas od rana piękne słonko
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:49   #1384
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ach te poniedziałki, windę w bloku mamy taką dużą, 2 albo 3 metrową wzdłuż i spał w niej w nocy bezdomny, przez co rano śmierdziała.... a w drodze do pracy zorientowałam się że wypakowałam książkę do czytania

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 08:56   #1385
201608160903
Konto usunięte

Hej, witam się rano. Jak jechałam do pracy okazało się, że na trasie jest korek i musiałam jechać na około, co daje o 25min dłuższą drogę. Spóźnię się!

Plan na dziś: pójść poćwiczyć. Plan 2: odstawiam swoje największe grzeszki czyli energetyki, plus pieczywo. Kupiłam spodnie w weekend w h&m i te rozmiar mniejsze cieszą, ale są trochę obciślaki, więc muszę im pomóc
Kash u nas też słonko, aż żałuję że tak ciepło bo nie mam kiedy nowego płaszcza założyć...
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:06   #1386
Dagunia
Komplikatorka

Stary 2014-10-13, 09:13   #1387
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Plan na dziś: pójść poćwiczyć. Plan 2: odstawiam swoje największe grzeszki czyli energetyki, plus pieczywo. Kupiłam spodnie w weekend w h&m i te rozmiar mniejsze cieszą, ale są trochę obciślaki, więc muszę im pomóc
Kash u nas też słonko, aż żałuję że tak ciepło bo nie mam kiedy nowego płaszcza założyć...
ja po prawie 2 tygodniach stołowania się w knajpach mam dość takiego żarcia (mimo, że góralskie jedzenie jest naprawdę pyszne no ale ile można!) i boję się wejść na wagę bo na pewno przytyłam plus wczoraj dostałam jeszcze @ więc czuję się jak pączek ale aż chce mi się lekkiej domowej kuchni więc chętnie i pokornie wracam do diety i też powinnam wrócić do ćwiczeń, może uda mi się zapisać od listopada z koleżanką na jakiś fitness

a ciepła nie żałuj bo jeszcze zdąży być zimno i nachodzisz się w nowym płaszczu (bardzo ładny swoją drogą ) i nawet będziesz miała dość tej zimy, gwarantuję Ci to
Stary 2014-10-13, 09:17   #1388
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Molise - Musieliscie sie szczepic na jakies choroby przed wyjazdem? Spokojnego pakowania!
Z tymi szczepieniami jest taka sprawa, że co lekarz to inna opinia. Jedziemy w cywilizowane miejsca, więc odpuściłam sobie szczepienie np. na wściekliznę. Ale zaszczepiłam się na dur brzuszny i polio. Szczepienie na żółtaczki typu A i B miałam, ale na to też bym się zaszczepiła. Akurat jestem na etapie czytania o apteczce, lekarz wypisał mi 2 recepty. Podejrzewam, że w 300 zł się nie zmieszczę z lekami i sprawdzam co naprawdę powinniśmy zabrać
Także plan na dziś - zrobić plan na jutro Poczytam o różnych ciekawych i ważnych rzeczach. I wybiorę się na małe zakupy. W Kapsztadzie na kolejne dni zapowiadają 26-28 stopni, muszę kupić jakieś koszulki Każdy pretekst jest dobry

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:22   #1389
irenkaaa
Zakorzenienie

Hej
Tz w pracy a ja próbuje cos w domu ogarnąć czy języka trochę wbić do głowy

Waga to mnie załamuje bo niestety tu jem inaczej i mniej sie ruszam ( niestety niemowę sobie pobiegać czy pochodzić gdzieś niedaleko jak wcześniej i rośnie ) . Moze nie jem wiecej a nawet bym powiedziała ze mniej ale inne pory niż wcześniej .

Ilsa super parka.
Bardzo mi sie podoba.

Sent from my iPhone using Tapatalk
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:25   #1390
_agg_
Zakorzenienie

jestem i ja

niestety z bolącym gardłem ale kupiłam coś do ssania i polopirynę, więc w razie kryzysu będę się próbowała ratować

pogoda taka se, tzn. nie podoba mi się, bo głupia ubrałam się za lekko i mi zimno było
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 09:29   #1391
Dagunia
Komplikatorka

Ogarnęłam się z pracą to zaglądam do Was

W sobotę mieliśmy z Tż pierwszą rocznicę Był kwiatek, wizyta w SPA i kolejny pierścionek Pod tym względem chyba muszę z Tżtem pogadać bo przesadza chyba rok razem a dostałam 3 pierścionki ( zaręczyny, poprawiny zaręczyn, rocznica) 2 pary kolczyków, zawieszkę do łańcuszka a to wszystko złote Uwielbiam złoto ale w takim tempie to mi palców zabraknie

Wczoraj mieliśmy mega przygodę Zakopaliśmy się w lesie w błocie autem Półtora godziny je wyciągaliśmy, a mamy kombiaka więc masa robi swoje Dzisiaj się obudziłam a na ręcę ogromny siniak Weekend pełen wrażeń
Stary 2014-10-13, 09:38   #1392
Blondi2989
Blond forever!

Hej, witam się mega niewyspana
I od rana jakoś nie mam humoru... Jakaś jesienna chandra mnie dopada...
Stary 2014-10-13, 10:16   #1393
Arya90
Zakorzenienie

Cześć

Ja się witam w wyśmienitym humorze, bo zaczynam trzydniową labę i to na dodatek razem z Tż

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:20   #1394
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
W sobotę mieliśmy z Tż pierwszą rocznicę Był kwiatek, wizyta w SPA i kolejny pierścionek Pod tym względem chyba muszę z Tżtem pogadać bo przesadza chyba rok razem a dostałam 3 pierścionki ( zaręczyny, poprawiny zaręczyn, rocznica) 2 pary kolczyków, zawieszkę do łańcuszka a to wszystko złote Uwielbiam złoto ale w takim tempie to mi palców zabraknie
Jaki kochany, zazdroszczę
Mi się marzy naszyjnik ale jest trochę drogi http://www.yes.pl/53781-naszyjnik-z-...-000-Y06-10176

Stary 2014-10-13, 10:28   #1395
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja po prawie 2 tygodniach stołowania się w knajpach mam dość takiego żarcia (mimo, że góralskie jedzenie jest naprawdę pyszne no ale ile można!) i boję się wejść na wagę bo na pewno przytyłam plus wczoraj dostałam jeszcze @ więc czuję się jak pączek ale aż chce mi się lekkiej domowej kuchni więc chętnie i pokornie wracam do diety i też powinnam wrócić do ćwiczeń, może uda mi się zapisać od listopada z koleżanką na jakiś fitness

a ciepła nie żałuj bo jeszcze zdąży być zimno i nachodzisz się w nowym płaszczu (bardzo ładny swoją drogą ) i nawet będziesz miała dość tej zimy, gwarantuję Ci to
Ja też właśnie miałam końcówkę @ i pomimo tego, że od wielu lat się tabsuję, to ze 2 kilo przybieram przynajmniej co miesiąc i miałam przez to jakiś dzień paszteta wczoraj ale dziś założyłam te nowe spodnie rozmiar mniejsze i leżą aż miło. Nie sądzę, żeby udało mi się dojść do 36 z moim tyłkiem a'la kim k, ale nie będę sobą jeśli nie spróbuję
Oj tak, nie znoszę zimy. Mogłabym mieszkać w kraju gdzie jest ciepło, Grecji czy na Malcie i żyć z pracy zdalnej... ale niestety, nie jestem informatykiem
No to Kash teraz musimy się wzajemnie motywować, nie ma rady

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
Hej
Tz w pracy a ja próbuje cos w domu ogarnąć czy języka trochę wbić do głowy

Waga to mnie załamuje bo niestety tu jem inaczej i mniej sie ruszam ( niestety niemowę sobie pobiegać czy pochodzić gdzieś niedaleko jak wcześniej i rośnie ) . Moze nie jem wiecej a nawet bym powiedziała ze mniej ale inne pory niż wcześniej .

Ilsa super parka.
Bardzo mi sie podoba.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Widuję w Warszawie coraz częściej matki biegające z wózkami. Kiedyś jakaś starsza pani była tak zbulwersowana tym procederem że przysięgam, stała jeszcze dobre 5 minut po tym, jak dziewczyna pobiegła w siną dal i patrzyła ze zgrozą i niedowierzaniem

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Z tymi szczepieniami jest taka sprawa, że co lekarz to inna opinia. Jedziemy w cywilizowane miejsca, więc odpuściłam sobie szczepienie np. na wściekliznę. Ale zaszczepiłam się na dur brzuszny i polio. Szczepienie na żółtaczki typu A i B miałam, ale na to też bym się zaszczepiła. Akurat jestem na etapie czytania o apteczce, lekarz wypisał mi 2 recepty. Podejrzewam, że w 300 zł się nie zmieszczę z lekami i sprawdzam co naprawdę powinniśmy zabrać
Także plan na dziś - zrobić plan na jutro Poczytam o różnych ciekawych i ważnych rzeczach. I wybiorę się na małe zakupy. W Kapsztadzie na kolejne dni zapowiadają 26-28 stopni, muszę kupić jakieś koszulki Każdy pretekst jest dobry
Ale wam zazdroooszczę wyjazdu, bawcie sie dobrze
Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
jestem i ja

niestety z bolącym gardłem ale kupiłam coś do ssania i polopirynę, więc w razie kryzysu będę się próbowała ratować

pogoda taka se, tzn. nie podoba mi się, bo głupia ubrałam się za lekko i mi zimno było
Ja też tak zawsze robię - albo za lekko i choruję, albo za ciepło i się zgrzeję. Nie dogodzisz
Cytat:

Wczoraj mieliśmy mega przygodę Zakopaliśmy się w lesie w błocie autem Półtora godziny je wyciągaliśmy, a mamy kombiaka więc masa robi swoje Dzisiaj się obudziłam a na ręcę ogromny siniak Weekend pełen wrażeń
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Hej, witam się mega niewyspana
I od rana jakoś nie mam humoru... Jakaś jesienna chandra mnie dopada...
Ilsa - fajna parka, też mam parkę na sezon zimowy i się z nią nie rozstaję, zdaniem TŻta wyglądam w niej na 15 lat

EDIT: A mi taki, złoty

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-10-13 o 10:30
Stary 2014-10-13, 10:38   #1396
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa - fajna parka, też mam parkę na sezon zimowy i się z nią nie rozstaję, zdaniem TŻta wyglądam w niej na 15 lat
Tym lepiej, która nie chce wyglądać młodziej Mnie mój pochwalił i dozownik do mydła i wiewiórkę też

Stary 2014-10-13, 10:45   #1397
irenkaaa
Zakorzenienie

Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Cytat:

Widuję w Warszawie coraz częściej matki biegające z wózkami. Kiedyś jakaś starsza pani była tak zbulwersowana tym procederem że przysięgam, stała jeszcze dobre 5 minut po tym, jak dziewczyna pobiegła w siną dal i patrzyła ze zgrozą i niedowierzaniem
]

Ja nawet matka ńie jestem. I nawet tracę nadzieje ze bede kiedys . A zaraz bedzie blizej do 40 niz 30. Ok mieszkam w kraju gdzie i około 40 rodzą i czesto jest to pierwsze ale jakos juz nadzieja mnie opuszcza co do wielu tematów.
Tutaj odkąd mieszkam to o zupełnie innych porach jemy niz wczesniej przez całe moje zycie. Obiad o 12 max 1 ? Matko poczatki były straszne bo kolacja miedzy 7 a 8 a i zdarzało sie duzo pozniej. Za długa przerwa pomiędzy. Teraz sie stołujemy sami ale jednak ten obiad wczesniej ( 1 zazwyczaj) niz o 3-4( kiedys ) .Pewnie troche czasu sie organizm przyzwyczai. No i wczesńiej przez dobre kilka lat dziennie robiłam conajmniej 3-15 km ( + w pracy non stop 8 godz chodzenia z każda jedna bułka czy inna rzeczą ( fast food) a tutaj tz mi marudzi ze mam nie chodzić za duzo po okolicy bo niezbyt ciekawa. Zreszta narazie kolano średnio i ćwiczenia w domu od rehabilitantki pozostają bo nie chce sobie przeciążyć i przedobrzyć.
Tez napewno u mńie przez hormony ( jednak kilka lat plastry ) plus ostatni prawie rok sterydy i innych leków masa.

Sent from my iPad using Tapatalk

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2014-10-13 o 10:47
Stary 2014-10-13, 10:48   #1398
ParoleParole
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Byłam w sanepidzie. A teraz na uczelnie lecę.

Ostatni tydz wolnego. Musze nadgonic pare spraw.
Stary 2014-10-13, 10:51   #1399
201604250957
Konto usunięte

ja dopóki nie odstawiłam plastrów to tyłam niemal że z powietrza (właściwie to pewnie zbierałam wodę) i za diabła nie mogłam schudnąć, odstawiłam evrę i wszystko stało się łatwiejsze

Irenka czy Wy planujecie zostać już we Fr? jakie masz plany zawodowe, tzn. będziesz szukać pracy czy jak? przepraszam, że tak dopytuję ale po prostu jestem ciekawa wydaje mi się, że teraz skoro nie pracujesz to dobrze byłoby ten czas poświęcić na jakiś intensywny kurs francuskiego
Stary 2014-10-13, 10:59   #1400
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja dopóki nie odstawiłam plastrów to tyłam niemal że z powietrza (właściwie to pewnie zbierałam wodę) i za diabła nie mogłam schudnąć, odstawiłam evrę i wszystko stało się łatwiejsze
Ja za 2 opakowania zmieniam, dostałam cellulitu i innego niepożądanego przez Męża objawu Ale za to mam ładną cerę i włosy

Stary 2014-10-13, 11:03   #1401
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

O jejciu ale masz cudownego TŻ
Chociaz ja na mojego narzekac nie moge

Oj ja z celulitem tez sie ciagle zmagam.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:12   #1402
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jaki kochany, zazdroszczę
Mi się marzy naszyjnik ale jest trochę drogi http://www.yes.pl/53781-naszyjnik-z-...-000-Y06-10176
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
O jejciu ale masz cudownego TŻ
Chociaz ja na mojego narzekac nie moge

Oj ja z celulitem tez sie ciagle zmagam.

O tak, kochany jest

Ja stosuję Evrę już chyba 8 lat i nie zamieniłabym na nic innego Celulit miałam ale po orbim wszystko zeszło. Teraz znów się zapuściłam, ale poradzę sobie z nim
Stary 2014-10-13, 11:13   #1403
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wczoraj zepsuł się nam blender i to już drugi raz, jednak jest po gwarancji Myślę o czymś takim, jest polecany http://www.euro.com.pl/blendery/phil...2.bhtml#opinie

Stary 2014-10-13, 11:22   #1404
201604250957
Konto usunięte

Dagunia 8 lat to już bardzo długo jeśli chodzi o hormony, miałaś jakąś przerwę w międzyczasie? ja stosowałam 4 lata i uznałam, że to już za długo, szczególnie że w przyszłości (bliższej niż dalszej) chciałabym zostać Mamą

ja w sumie przez większość czasu stosowania evry czułam się dobrze ale pod koniec właśnie miałam wrażenie że tyję no i miałam przed okresem okropne huśtawki nastroju, jak odstawiłam to na szczęście nie pogorszyła mi się cera, udało mi się schudnąć ale niestety mam teraz dużo boleśniejsze miesiączki, no niestety coś kosztem czegoś
nigdy nie byłam fanką gumek, ale w sumie już się przyzwyczaiłam i do hormonów nie chciałabym już wracać
Stary 2014-10-13, 11:23   #1405
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja za 2 opakowania zmieniam, dostałam cellulitu i innego niepożądanego przez Męża objawu Ale za to mam ładną cerę i włosy
niech sam bierze tabsy dla mężczyzn, jak jest taki cwany i narzeka
ja wychodzę z założenie że jest trochę niedogodności, ale giną zupełnie przy zasadniczych plusach więc i tak się cieszę, że je mam

Biorę już 7 lat i nie zamierzam przestawać, za duża wygoda. Dzieci nie planuję więc się tym przesadnie nie martwię. Myślałam jeszcze o implantach, ale pewnie w Polsce jeszcze nigdzie nie ma.

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-10-13 o 11:25
Stary 2014-10-13, 11:26   #1406
_agg_
Zakorzenienie

ja też na evrze jestem ale ja biorę anty głównie ze względu na obfitość krwawień
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:35   #1407
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
niech sam bierze tabsy dla mężczyzn, jak jest taki cwany i narzeka

Biorę już 7 lat i nie zamierzam przestawać, za duża wygoda. Dzieci nie planuję więc się tym przesadnie nie martwię. Myślałam jeszcze o implantach, ale pewnie w Polsce jeszcze nigdzie nie ma.
Ale wiesz, zaraz ta ochrona będzie wynikać z celibatu

Chodzi Ci o takie miedziane ?

Stary 2014-10-13, 12:55   #1408
irenkaaa
Zakorzenienie

Jesli chodzi o evra to na mnie i tak najlepiej działa bo miałam okazje wypróbować kilka rodzaji tabletek ( raz przerwa i przed evra cos tam ) i jednak nigdy przy plastrach nie miałam tylu objawów ubocznych co przy tabletkach . A plastry stosuje z dwoma przerwami 3-6 miesięcznymi ( zmiana na tabletki raz i raz musiałam przerwać ze względu na operacje ) razem jakies 7 lat . Tzn z tego trzeba odliczyć przerwy . No i duzo wygodniej mi nakleić plaster raz na tydzien niz tabletkę codziennie o tej samej porze.
Przy plastrach praktycznie objawów jakis ubocznych niemam, tabletki... Bol okropny, wszystkiego , złe samopoczucie i krwawienia jak morze wiec niemam watpliwości ze evra dla mnie najlepsza. Pewnie przestane w przyszłym roku.
Niech sie tylko troche sytuacja ustabilizuje . Od przyjazdu tutaj ( a zaraz minie 5 mies) tz mial prace moze 2 miesiace . Ciagle przez agencje bo oni na krótko przedłużają .oby teraz cos na dluzej choc obawy mam bo tez przez agencje .gdyby złapał jakaś prace z kontraktem byłoby idealnie.

Zobaczymy jak dzis wroci jak było.
Kashmirka tak zostajemy we Francji. Wolny czas poświęcam w miare możliwości na naukę ( wiadomo poszłabym na kurs z większa ilością ludzi byłaby większa motywacja i efekty niz samemu w domu ale coz narazie z $ kiepsko i pewńie narazie mi pozostaje uczyć sie samej co nie zawsze tak wychodzi jakby sie chciało bo jak dla mnie jezyk ciężki) . Minusem u nas tez jest to ze z tz- em cały czas po ang a to by wiele zmieniło.

U mnie bez evra to nie dosc ze obficie było to i długo i juz na 2 tyg przed @ bolał mnie brzuch i nogi wiec teraz praktycznie jak mam jakis bol w 1 dniu jedynie i to nie zawsze to jest duuuuuzo lepiej.

Implanty w Irlandii pare koleżanek w pracy miało i niestety nie na każda tak super działało ( na 5 z ńich dwie złe sie czuło ( ale twierdziły ze ,,cos za cos" a jedna musiała po 2-3 tyg w szpitalu to wyjmować bo ręka jej zsiniała, ciagle zwracała i miała jeszcze masę innych objawów ) .

Sent from my iPad using Tapatalk
Stary 2014-10-13, 13:05   #1409
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, kochany jest

Ja stosuję Evrę już chyba 8 lat i nie zamieniłabym na nic innego Celulit miałam ale po orbim wszystko zeszło. Teraz znów się zapuściłam, ale poradzę sobie z nim
A co to evra i orbim?

Oj tez musze sie za siebie zabrac ale czasu brak.. :/

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 13:06   #1410
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też byłam na evrze i sobie chwaliłam Odstawiłam przez złe wyniki - gin mi kazała przerwać stosowanie. Id e 6.11 do gin i moze mi przepisze nuva-ringa
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości