Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-13, 10:39   #4201
kocuro88
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

dziewczyny nie bede czekac do wieczora z luteina
zaaplikuje sobie juz teraz.
na szczescie mialam w torebce jedno opakowanie
Stary 2014-10-13, 10:41   #4202
ANNASAR
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Cytat:
Napisane przez kasica_89 Pokaż wiadomość
Annasar , że synuś już wraca do sił i nie ma gorączki, ale gorzej, że Tobie coś zaszkodziło

Aneczko zapomniałam napisać, że pokoik wyszedł wam rewelacyjnie, nawet bardziej podoba mi się Wasz, niż ten na przykładowym zdjęciu jakie wstawiłaś no i wózek też fajowy, podobne oglądałam tylko w innych kolorkach, ale styl i kształt zdecydowanie mój typ
mniami zupa dyniowa, uwielbiam, jak będziesz chętna to mam fajny przepis, ale tak na pikantnie troszkę bo jest curry

Kordelka
biedna , mam nadzieję, że po podwójnej dawce magnezu zaraz Ci przejdzie i poczujesz się lepiej, tylko to gardło kurcze...

Żanetko święta racja, prędzej czy później, ale każdej się uda mieć upragnionego maluszka zobaczysz, że będziesz się cieszyła i Ty za jakiś czas, głowa do góry kochana zaaplikuj dzisiaj luteinkę i zobacz, czy śluz się wyczyści bo to może faktycznie progesteron

Melisko no masz rację, ja też dookoła wszędzie słyszę, że każdy ma jakiś problem, mniejszy czy większy... ale łatwo jakoś nie wychodzi... ehhh to pewnie ta chemia którą ładują do wszystkiego i nie wiadomo co my w tych organizmach tam mamy....

a ostatnio rozmawiałam z tą koleżanką przez telefon, o której wam pisałam, że zaczęli się starać dużo wcześniej przed nami... i powiedziała mi, że jej tz ma w środę jakiś zabieg w znieczuleniu miejscowym w szpitalu i potem od razu go wypuszczają, który ma mieć wpływ na możliwość poczęcia ich przyszłych dzieci... i w ogóle zgłupiałam, że jak w tej sytuacji jej powiedzieć... ale rozmawiałam z mamą, teściową i szwagierką i chyba napiszę jej smsa po środowej wizycie...

I za 12 tc

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:47   #4203
kasica_89
Raczkowanie

Koliberku ehhhh co za ludziska, w ogóle jak czytam o tych róznych sytuacjach to aż mnie trzepie jaka znieczulica panuje

Żanetko niekoniecznie po @ bo niektóre hormony to w czasie @ trzeba

Izasalamon nie no jasne, rozumiem, że lepiej zrobić niż czekać, tylko dosyć szybko jak już po 3 cyklu z clo

a odnośnie zachcianek to ja tylko mam apetyt, ale na jakieś konkretne jedzonko... ze śmieciowych to tylko Pizza Hut i chińska knajpka od tego chyba się nie uwolnię
i w ogóle na razie zamiast przytyć to zleciałam z 1,5 kg w dół i troszkę mnie to martwi... a nie aż tak często i jem normalnie i to wcale nie mało... no ale gdzieś od września odrzuca mnie na słodycze i może to przez to
Stary 2014-10-13, 10:50   #4204
kocuro88
Zakorzenienie

no nic zobacze po tej luteinie jak sie bedzie miała sytuacja
jak do jutra @ nie przyjdzie to w sorde dzwonie do gin.
Stary 2014-10-13, 10:53   #4205
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
WItam

Synek od wczoraj nie miał gorączki ,ale dzisiaj jeszcze został w domu na obserwacji
Super

Cytat:
Aneczko zapomniałam napisać, że pokoik wyszedł wam rewelacyjnie, nawet bardziej podoba mi się Wasz, niż ten na przykładowym zdjęciu jakie wstawiłaś no i wózek też fajowy, podobne oglądałam tylko w innych kolorkach, ale styl i kształt zdecydowanie mój typ
mniami zupa dyniowa, uwielbiam, jak będziesz chętna to mam fajny przepis, ale tak na pikantnie troszkę bo jest curry
A dziękuję
A o przepis oczywiście poproszę Nigdy nie jadłam zupy dyniowej, ale wlasnie takiego pikantniejszego przepisu szukam

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:54   #4206
Meliska86
Wtajemniczenie

Kasia nic się nie przejmuj ja schudłam 5kg ale już widzę że nadrabiam odkąd skończyły się mdłości. I teraz lekko się boję bo co chwilę jestem głodna. Musze się hamować i przepijać wodą. Oczywiście jem ale nie napycham się co chwilę ale jakbym sobie pozwoliła to zjadłabym konia z kopytami
Mam nadzieje ze uda mi się nad tym w miarę panować
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 10:59   #4207
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
Ja to mam glownie zachcianki na kebaby...synus bedzie lubil smieciowe zarcie:/ bylam dzisiaj na badaniach krwi i chyba bylam 10 a wszyscy zgodnie mnie przepuscili zebym nie urodzila im tam a jak im powiedzialam ze nie tak szybko bo pod koniec listopada to powiedzieli ze moj duzy brzuch ich zmylil...czyli jakby wiedzieli ze jeszcze tyle czasu to pewnie by mnie nie przepuscili
No moje tez.Kebab to jedyna rzecz ktorej moge byc pwna, ze nie zwroce.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
BH to od 20 tygodnia, o ile dobrze pamiętam. Ale magnez najlepiej brać codziennie, chociaz jedną tabletkę Ja przy skurczach brzucha mialam trzy razy dziennie brać.

Jest w trych witaminach ciazowach wiec dodatkowo nie bralam, ale widocznie za malo.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
Kasia nic się nie przejmuj ja schudłam 5kg ale już widzę że nadrabiam odkąd skończyły się mdłości. I teraz lekko się boję bo co chwilę jestem głodna. Musze się hamować i przepijać wodą. Oczywiście jem ale nie napycham się co chwilę ale jakbym sobie pozwoliła to zjadłabym konia z kopytami
Mam nadzieje ze uda mi się nad tym w miarę panować
Mialam tak wv poprzedniej ciazy wiec wiem co czujesz, normalnie ciagle glodna. Przytylam 25 kilo bo nie dalam rady nad tym panowac, woda sie nienajadalam.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 11:00   #4208
Meliska86
Wtajemniczenie

Aneczka zupa dyniowa
Córcia
Stary 2014-10-13, 11:02   #4209
kasica_89
Raczkowanie

Aneczko dynie obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie aż do miekkości, odlewamy wodę i blendujemy. W drugim garnku robimy wywar warzywny (czasami też blenduję jedną marchewkę i jednego dużego ziemniaka i cebulę dla smaku z wywaru i obowiązkowo liść laurowy i ziele angielskie do wywaru, nadaje fajnego smaku), do dyniowej papki dolewamy odpowiednią ilość bulionu w zależności od tego jak gęstą chcemy zupkę. Następnie dodajemy pieprz, i curry również w zależności jak ostrą chcemy zupkę ja podaję z grzankami, świeżą pietruszką i startym zółtym serem
Stary 2014-10-13, 11:02   #4210
7koliberek7
Zadomowienie

A ja juz ze 2 tyg nie bralqm ani magnezu ani nic innego... ciagle zapominam:/ ale czuje sie ok...czasem jak maly sie probuje przekrecac to mnie brzuch boli albo z lewej albo z prawej strony jakby mnie kolka zlapala ale mocniejsza i tak ok 15 minut boli ale to raz na kilka dni sie zdarza
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:03   #4211
violino
Zadomowienie

.

Edytowane przez violino
Czas edycji: 2014-10-13 o 11:49
violino jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 11:06   #4212
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczko dynie obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie aż do miekkości, odlewamy wodę i blendujemy. W drugim garnku robimy wywar warzywny (czasami też blenduję jedną marchewkę i jednego dużego ziemniaka i cebulę dla smaku z wywaru i obowiązkowo liść laurowy i ziele angielskie do wywaru, nadaje fajnego smaku), do dyniowej papki dolewamy odpowiednią ilość bulionu w zależności od tego jak gęstą chcemy zupkę. Następnie dodajemy pieprz, i curry również w zależności jak ostrą chcemy zupkę ja podaję z grzankami, świeżą pietruszką i startym zółtym serem
Dziekuję bardzo Zaraz lecę do sklepu i robię z Twojego przepisu

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jest w trych witaminach ciazowach wiec dodatkowo nie bralam, ale widocznie za malo.
W witaminach ciążowych jest mały procent dziennego zapotrzebowania akurat na magnez, przynajmniej w tych z którymi się spotkalam

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
Aneczka zupa dyniowa
Kurczę, jestem bardzo ciekawa jak to smakuje

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:09   #4213
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
A ja juz ze 2 tyg nie bralqm ani magnezu ani nic innego... ciagle zapominam:/ ale czuje sie ok...czasem jak maly sie probuje przekrecac to mnie brzuch boli albo z lewej albo z prawej strony jakby mnie kolka zlapala ale mocniejsza i tak ok 15 minut boli ale to raz na kilka dni sie zdarza
To moze i nie musisz jak ok.Poza tym ja pod koniec bralam konskie dawki magnezu po tym jak w szpitalu wyladowalam i nie wiem czy to nie byla przyczyna, ze musiaeli mi wywolywac skurcze przy porodzie bo sie same nie pojawily.
Stary 2014-10-13, 11:13   #4214
kasica_89
Raczkowanie

ojaaaa to chyba w tym tygodniu też zrobię zupkę dyniową bo mam mega smaka teraz ale najpierw muszę jeszcze zrobić zapiekankę z ziemniaczkami i zupę tajską bo chodzi za mną masakra jakaś z tymi smakami
Stary 2014-10-13, 11:13   #4215
Meliska86
Wtajemniczenie

ja robię podobnie jak kasia tylko dodaje jeszcze kurkumy trochę (ale ona jest cholernie ostra więc trzeba uważać)
i podaję z łyżką śmietany na wierzchu i groszkiem ptysiowym
Córcia
Stary 2014-10-13, 11:21   #4216
ANNASAR
Zakorzenienie

tez lubie zupe dyniowa ale mama zawsze robi

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:22   #4217
izasalamon
Wtajemniczenie

kasica_89 - ja się cieszę z takiego obrotu sprawy, bo nie lubię opieszałości. Leczenie z clo mogę przecież kontynuować - mówił, że można spokojnie brać 6 miesięcy i po tym czasie większości się udaje.

Tylko że znów martwię się, że może jednak za słabo działaliśmy, choć było dość intensywnie. No i martwi mnie, że nic o tym płynie w zatoce nie powiedział Ale myślę sobie, że może owu była dużo wcześniej i nic z niego nie zostało?

A ja wczoraj robiłam polędwiczkę wieprzową w cieście francuskim z sosem pieczarkowym
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:23   #4218
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie 0d wczoraj gardlo boli (nie bolalo od ok. 20 lat) i mam stan podgoraczkowy.Nie wiem skad to sie wzielo.
No i cholera poczulam skurcze, leze i 5-6 skurczybykow pod rzad, mam nadzieje, ze to przez niedobor magnezu, bo mi juz wczesniej miesnie skakaly, wzirelam 2 na raz i licze na to, ze sie nie poqtorzy i ze nic zlego sie nie stalo. Bo na skurcze BH to chyba za wczesnie...
Zdrówka wypoczywaj na zdrowie i niech skurcze miną

Cytat:
a ja zaczęłam 12 tydzień w sobotę i powoli zaczynam spokojniej oddychać jeszcze tylko badania w środę mnie stresują, żeby wszystko wyszło dobrze
napewno będzie wszystko dobrze
a szefuncio już wie? ciężka sytuacja z tą koleżanką nie wiadomo jak się zachować, ale też to przecież nie twoja wina

Przykre są te starania, człowiek pragnie tego dzieciątka a inni raz dwa i gotowe wczoraj widziałam w kościele kobietkę, przeszło 15lat po ślubie i z brzuszkiem, pytalam Tż bo ja nietutejsza i mówił, że ponoć nie mogli mieć. Albo coś zdrowotnie się poprawiło, albo in vitro ale cieszę się ich szczęściem ale czekać tyle lat to dla mnie za dużo by było...

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 11:30   #4219
kocuro88
Zakorzenienie

Iza mialas nie marudzic

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

dziś koleżanka mojej siostry ma zabieg in vitro
a podobno weszło już albo ma wejsć rozporządzenie że będą dofinansowania na wszelkie jakies leczenia niepłodności i wlasnie ta kolezanka ten zabieg ma za darmo bo to już z funduszu Unii poszło.
Musiała tylko za hormony płacić czyli jakies 3-4 tys a sam zabieg ponoc ok 10 tys

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Aneczko musisz zmienić dane na pierwszej stronie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 11:33   #4220
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Iza mialas nie marudzic

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

dziś koleżanka mojej siostry ma zabieg in vitro
a podobno weszło już albo ma wejsć rozporządzenie że będą dofinansowania na wszelkie jakies leczenia niepłodności i wlasnie ta kolezanka ten zabieg ma za darmo bo to już z funduszu Unii poszło.
Musiała tylko za hormony płacić czyli jakies 3-4 tys a sam zabieg ponoc ok 10 tys

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Aneczko musisz zmienić dane na pierwszej stronie
Przecież jeszcze nic nie wiadomo co z testem
Stary 2014-10-13, 11:37   #4221
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
Przecież jeszcze nic nie wiadomo co z testem
Druga krecha byla jak byk wiec moim zdaniem wiadomo.
Stary 2014-10-13, 11:39   #4222
kocuro88
Zakorzenienie

dobra dobra wyszedł negatywny więc zakład przegrałas

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Martusia ale Izie chodzilo o mój test bo się załozyłysmy że jak u mnie wyjdzie negatywny to ona ma zakaz marudzenia do końca swojego cyklu
Stary 2014-10-13, 11:40   #4223
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Druga krecha byla jak byk wiec moim zdaniem wiadomo.
Ale mnie chodziło o test kocuro88

Cytat:

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Martusia ale Izie chodzilo o mój test bo się załozyłysmy że jak u mnie wyjdzie negatywny to ona ma zakaz marudzenia do końca swojego cyklu
Ale to się nie liczy, bo @ nie ma
Stary 2014-10-13, 11:41   #4224
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Aha, myslalam, ze chodzilo jej o test Larary

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Ide zrobic mlodemu jesc, a potem GA
Stary 2014-10-13, 11:51   #4225
kocuro88
Zakorzenienie

niech Ci bedzie ale od jutra juz masz zakaz..
2 negatywne testy to juz wiadomo co to oznacza!!
Stary 2014-10-13, 11:53   #4226
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
niech Ci bedzie ale od jutra juz masz zakaz..
2 negatywne testy to juz wiadomo co to oznacza!!
A skąd taka pewność?

Ostatecznie jakoś sobie poradzę, bo jeszcze 8-10 dni.
Stary 2014-10-13, 11:54   #4227
dorotape1987
Wtajemniczenie

annasar super ze z synkiem lekka poprawa oby tak dalej
meliska nasza glodomorra jedz jedz wyjdzie CI na zdrowie
co do brania magnezu to ja musze brac juz do knca ciazy tylko ze nie 3X2 tylko sobie zmniejszylam do 3X1 czasem sobie zapomne ale ogolnie to biore 2-3 dziennie ginka powiedziala ze brzuch sie bedzie stawial jak odstawie teraz wiec wole nie ryzykowac i tak od tamtego wtorku boli mnie caly dol jak chodze i wogole podczas normalnych czynnosci no ale skoro wszsytko pozamykane to biore to jako norme
ja to wogole niewiem co to te skurcze sa i jak sie je odczuwa chyba jeszcze nie mialam czasen cos w bognie zakluje i tyle maly sie przekreca jak opetany dzis wracajac do domu musialam stanac na chwile bo mnie tak przycisnal z prawej strony ze myslalam ze nie dojde
kocurek alez masz przejscia z tymi plamieniami i @ masakra wspolczuje strasznie masz racje jak sie nie okresli to trzeba do gina skoczyc i sprawdzic
Kasiu gratki za 12 tydzien toz to II trymestr za rogiem stoi juz waga sie nie przejmuj u mnie tez bylo do tylu i zajelo mi to sporo czasu zeby nadrobic a jak juz ruszylo to wooohooo
Stary 2014-10-13, 12:04   #4228
ksuwka
Zadomowienie

ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 12:04   #4229
kocuro88
Zakorzenienie

Iza no bo tak czuje ...

Poprostu u mnie nie moze byc normalnego cyklu gdzie jest owulacja, potem albo @ w terminie albo II kreseczki
tylko zawsze cos

ide dziś na siłke bo czuje że mnie roznosi!!!
Stary 2014-10-13, 12:10   #4230
Meliska86
Wtajemniczenie

Justynka pisała że może będzie mieć dziś wyniki bety po 18

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Iza no bo tak czuje ...

Poprostu u mnie nie moze byc normalnego cyklu gdzie jest owulacja, potem albo @ w terminie albo II kreseczki
tylko zawsze cos

ide dziś na siłke bo czuje że mnie roznosi!!!
tylko zbytnio nie szalej
Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości