|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
|
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam nie narzekam, owszem - 500zł to nie mało, ale czy żlobek prywtny czy opiekunka nie wchodziła w grę, bo by mi się nie opłacało do pracy iść - w sensie dalej byśmy żadnej kasy z tej mojej pracy nie mieli ![]() i mam tak jak ty - jak nie pójdę do pracy to z $$ byśmy nie wyrabiali po prostu. Także rozumiem.
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pierwszy i drugi dzień mam najgorzej. Dziś się biorę po czad leci a kg nie. A założenie mam do Świąt czyli za ponad 2 miesiące musze mieć przynajmniej 5kg mniej. ... A TY szykuj się do rozmowy ...a później przyłączaj się do mnie i lecimy -juz nie ma przebacz.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-10-13 o 12:19 |
||
|
|
|
#874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Neti, a nie planujesz wracać do pracy? Nie mówię o tej dotychczasowej, tylko tak generalnie do jakiejś pracy, żeby wspomóc wasze finanse? Bo mnie właśnie głównie to skłania do pójścia do pracy. Chęć wyjścia z domu, samorealizacji - też, ale finanse też. Może to też tak, że jednak odkąd urodziła się Ania żyje nam się dość dobrze, teraz po skończeniu przeze mnie studiów budżet się obniżył i ciężko jest nam (mi) się przyzwyczaić, że nie możemy sobie pozwoliś na coś, co wcześniej było. I nie mówię tu o jakiś luksusach, bardziej np o żwyności - kierowaliśmy się zawsze jakością, a teraz jednak wybieram tańsze zamienniki - bo kupić ser żółty 150g za 5 zł, a za 3zł to w całościowym rachunku jest różnica. I sorry za moje przemyślenia
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Lecę ćwiczyć. Mam godzinę!
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-10-13 o 12:58 |
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
My po zajeciach mielismy dzis dwa razy Si, bobath i logopede, na ostatnich cwiczeniach z bobath troche sie splakl ale strasznie zmeczony byl a teraz hit moja katarynka poszla do logopedy i pani mowi chyba pomyliłeś gabinety i jutro mamy miec jakies ruchowe zajecia w zamian bo Julo nie potrzebuje terapi pani ma córkę 3 dni starsza i mowi 1/5 tego co Julek ocenila rozwoj mowy na minimum ktore ma umiec 3 latek tylko mamy kontrolowac co 3 miesiace /pol roku czy nic zlego sie nie dzieje np seplenienie miedzyzebowe a tak jest super pierwszy raz ktos tak pozytywnie sie o Julku wypowiedział
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Ewulka super ze wakacje udane a czuje ze praca jest twoja Lady u nas tez histeroza czasem bo nie taka bluzka musi byc traktor, auta albo miki i badz tu madry
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Mika : super, chyba żadna z nas nie wątpiła, że tak będzie
![]() Ale się wku487487837837 Miałam dziś komisję ZUS, bo skończyła mi się decyzja na rentę socjalną.. Mało to przyjemne, wiadomo, jak cię tak prześwietlają, a ja jeszcze musiałam z Ami iść, no bo z kim miałam ją zostawić? Mój tata nas autem wziął, inni w pracy. Wchodzę do gabinetu, z pytaniem czy mogę z córką, czy oddelegować ją z dziadkiem na zewnątrz, bo mam go do pomocy i zaczeka z dzieckiem. Pewnie, mogła się nie zgodzić bo może to nie tylko papierologia, ale i badanie. No i się nie zgodziła, bo badanie, i z tekstem " na drugi raz proszę dziecko w domu zostawić" - już mi się lekko ciśnienie podniosło, ale odrzekłam jej, że "niech mi Pani wierzy, gdybym miała ją z kim zostawić (11:20, poniedziałek!) to bym to z pewnością zrobiła". No zastanówcie się, przecież to dla mnie i dziecka żadna przyjemność, że biedna czeka ze mną w kolejce, nudzi się, drzemka poszła się czesać itp, chyba żaden rodzic, jeśli ma inne wyjście nie ciąga 20 miesięcznego dziecka po urzędach bo po co? No ale nic to, odpowiedziałam co odpowiedziałam i bada mnie, pyta, ale cały czas w kontekście "tylko tyle? " " no i CO JESZCZE Pani dolega"? Nie no wiecie, nic, żaden problem, ja sobie tylko chodzić nie mogę, za mało mi dolega, żeby dostać rentę socjalną, trochę ponad 600zł... Pyta się mnie o różne rzeczy, o rehabilitacje, czemu nie jeżdżę regularnie ( bo może nie mam pieniędzy?;/ i trudno mi po mieście samej jeździć non stop, i nie mam z kim zostawić dziecka?), gdzie studiuję, który rok itp itd. I, że co z ojcem dziecka, czy jest? a skoro jest to powinien z dzieckiem zostać, w takie miejsca się z dzieckiem nie przyjeżdża... nosz k...wa myślałam, że j..bne jak to Little nasza mawia... A może ojciec dziecka pracuje gdzieś jednak, bo za te 600zł miesięcznie to 3 osobowa rodzina nie za bardzo? Dawno nie spotkałam tak antypatycznej, nieżyczliwej innym osoby, patrzącej z góry, z wredotą w oczach i uśmieszkiem na twarzy... a wiecie jaką mi decyzję wydała? Przedłużyła mi rentę do czerwca 2016 czyli jak w mordę strzelił - do końca studiów - bo potem co? ozdrowieję? Żebyście mnie dobrze zrozumiały - ja zamierzam przecież pracować, oby tuż po studiach, i na pewno zejdę z renty - ale przecież w momencie kiedy rencista podejmie pracę i wynagrodzenie przekracza pewien limit (chyba z 900zł) to renta jest wstrzymywana i zabierana! Więc to co zrobiła owa Pani to zwykła nieżyczliwość jest, bo będę musiała znów stawić się na komisję i udowadniać, że nadal! jeżdżę na wózku, podczas gdy tzw. orzeczenie o niepełnosprawności mam wydane NA STAŁE - czyli wiadomo, że nie wyzdrowieję i mi się szczególnie nie polepszy... No do tej pory mnie trzęsie ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- A jeszcze: u nas też faza na liczenie - ale umie mniej niż Julek ) Potrafi :jeden, dwa, trzy, potem się czasem myli, potem osiem (ulubiona cyferka, wszystko jest osiem, jak nam np centymetrem mierzy ręce i stopy, to oboje z Tż mamy na 8 ;P) , dziewięc i dziesięć. Ale po 3 się zacina, przy 7 znowu płynniej. Potrafi też : jeden, drugi, trzeci - w sensie odmieniać, odliczyć, ile motorów widzi, ile jest krzeseł. itp Super Szajowe pomysły są, muszę skorzystać koniecznie! A jakieś takie zeszyty z naklejkami dla maluchów, do pracy z rodzicem są już? czy wszystko od 3 lat? I te takie zeszyty co Mika z Julkiem pracujesz - możecie mi podlinkować? od czego by zacząć? Ami lubi takie rzeczy, na pewno by jej się podobało. Na edukację nie mam ciśnienia, ale przez zabawę owszem
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah
http://www.empik.com/szukaj/produkt?...5%84ska+Jagoda My kupilismy cala serie w takiej teczce plus zeszyt dla rodzica Za 118 na allegro
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah mówiłam i powtorze. ...Bur.d.el na kółkach. . Stara k...rew z tej pani dr
![]() P.s. przepraszam za słownictwo.
|
#880 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czemu nie chcesz sexi, do klubu to akurat ![]() a moje dziecko to maly binladen terrorysta Cytat:
Ewulka nie patrz na to pismo co Ci wysłałam bo już mam przetłumaczone dostalam dofinansowanie nie moge uwierzyc Cytat:
![]() dziwne ze ludzie tam nic nie zareagowali tu w Niemczech na pewno moglabys podac namiary na pw na wycieczke na ktorej byliscie, moze i nam by sie udalo po nowym roku nigdy ne bylam na wczasach z prawdziwego zdarzenia Cytat:
co za wywłoka jedna ale sie wjurzylam czytajac Twojego posta ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Ja dzis na kursie, oczywiscie spoznilam sie 5 inut a mialam byc przed czasem, ale szkoda bylo mi myszeczki budzic bo zawsze wstaje sama do przedszkola i wyjezdzamy tak o 8 pare po a dzis musialam Ja obudzic i czekalam do ostatniej chwili a jeszcze deszcz lał jak diabli,a tu u nas trawa, zeby dojsc do auta, a ja w obcasikach malych, i jak tu lezc zeby butow nie uswinic, na kursie 16 osob, duzo, wszysccy prawie z job center, ja jestem dumna ze sama sobie latwilam, i jeszcze sama wyslalam pismo i dostalam dofinansowanie, tylko 5 ggodzin a stasznie powoli, 5 godzin i praktyczniej jedno i to samo w kolko, i jeszcze chyba nie wpadlam Pani w oko, bo wszystkich pytala duzo razy ,a mnie tylko doslownie 2 razy , zobaczymy jak dalej bedziea na 19:30 kolejny kurs ten pierwszy co sie zapisalam w przedszkolu powiedzialam ze yszeczka kaszle troche i z noska leci ale ie ama goroczki ani nic a tydzien w domu sama z siebie zatrzymalam lekarz nie kazal ale ja mialam nadzieje, ze przejdzie pani powiedziala ze ok, ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- w sobotę na spacerze, ptak narobił mi na głowę w niedzielę na spacerze, Nati weszła w psią kupę i wózek wysmarowała więc jednym słowem weekend miałam g.ó.w.n.i.a.n.y |
||||
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah ale gowniane sprawy szczecie przynoszą
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisalam młodą ;> oficjalnie szukam job.
Poszłam z młodą na sale na chwilkę, A. mnie nie odstępowała, dzieci do niej do biegły- słodkie to było. Później poszłam opłacić to wszyskto i A. poszła do dzieci, jak już po nią szłam, to ona sobie przypmniała że mnie nie ma, biedulka, jak płakała ale 'ciocia' ją wzięła na ręce, ale i tak było mamuuuuuuś...-ostatnio tak mówi i tatuś
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
DEBRAH, co za malpa... :/
Tez bylam kiedys na komisji zusowskiej, ci lekarze orzecznicy to kompletne nieporozumienie :/ EWULKA, witaj ponownie ![]() Wakacje 2x w roku? Wooooow fajowo!DELI, a t.definitywnie powiedziala, ze nie bedzie zajmowac sie A.? Wow, szybko poszlo z tym zlobkiem ile godzin jutro A.zostaje?Kurcze, ja tez bym z checia poszla juz do pracy. Kapcieje w domu, potrzebuje wyjsc do ludzi, zreszta kura domowa ze mnie zadna ![]() Ale nasza zlobkowa sytuacja jest beznadziejna :/ W panstowym jestesmy na ponad 100 miejscu, prywatny najtaniej prawie 900zl. Jak mam tyle placic i przez kilka miesiecy nie moc znalezc pracy to dziekuje... A latwo znalezc nie bedzie, bo musialabym konczyc prace max o 17... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-13 o 19:15 |
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pracy, ja będę musiała kończyć o 16.30 no i nie wiem co ze studiami? mam indywidualne... codziennie szkola 2 h czwartki 6h nie wiem :/ ale jakoś może coś znajde? jakies call center ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-10-13 o 19:34 |
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah, straszne to co piszesz. |
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah Twój wpis mnie nie zdziwił niestety, moja mama też akcje miała z tymi komisjami, jest poważnie chora, pracuje ciągle więc nie o rentę chodzi, ma kilka konkretnych schorzeń w tym nie widzi na jedno oko na drugie okulary plus padaczka i inne cuda i miała problem z dostaniem grupy inwalidzkiej;/szkoda słów i bardzo Ci współczuję przeżyć
![]() Jaka mnie zmotywowała jakoś do odwózkowania i dzisiaj byliśmy w przychodni na nóżkach z przychodni też na nóżkach wracaliśmy Piotruś grzecznie za rączkę szedł aż w szoku byłam bo po ostatnich chorobach bardzo osłabiony i na dworze ciągle na rączki chciał potem wsadziłam do nosidła (już była pora jego drzemki) i fru na plecy i zaliczyliśmy sklepów parę zasnął w sekundę dosłownie ja dalej chora umawiałam się co prawda na bieganie ale jak mnie osłabiło po tym spacerze to myślałam, że zemdleję, dobrze, że mąż wrócił z pracy wcześniej bo bym nie dała rady z młodym ![]() Deli gratuluję żłobka, będzie okej zobaczysz ![]() Masz kontakt z Aśką? Co u niej? W czwartek zaczynam insanity aaaaaaaaa aż się bojęWysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka, my już od dawna nie używamy, kupiłam spacerówke w sumie żeby t. mogła się z Amelką poruszać. Najgorzej ze daleko kurde, bo wychodzi 25 kilosów;/ ech. no ale co zrobić. W sumie i tak jestem codziennie na miescie. Z Aską mam kontakt ciągle w sumie, teraz się przeprowadza na nową chatke, u niej wszystko ok ide ogarniać stypendium;/ masakrejos te wnioski
|
|
|
#888 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, współczuję
ja mam gębę niewyparzona i pewnie od razu bym waliła, że potem to wg pani cudownie ozdrowieję, mimo, iż o. niep. na stałe? Strasznie wredna baba!Cieszyńska jest super ![]() Butki do chodzenia na co dzień na teraz kupiłam - patrzyłam na te, co to szukać mamy, ale nie było ![]() http://ccc.eu/pl/woman/catalog/7949/331417 ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Lady, a w poznańskim maratonie mój kumpel z LO biegł wojskowy.
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48502195]
Dorotka to nasze to co prawda przedszkole, ale... oddział żłobkowy tam dzieci od 1,9 roku do 3rż (wiadomo, gdy dziecko jak Dorka w styczniu 3 lata będzie miała, to do końca roku szkolnego chodzi do tej żłobkowej grupy, a od września dopiero do 3latków).[/QUOTE] A, to czyli tak jak myślałam. Tez bym chciała Młodą od przyszłego roku do żłoba dac, tak od maja, i się właśnie zastanawiałam nad kwestią skończenia 3 lat, jakby jeszcze chodziła. Czyli jednak się łapie Może coś o kasie gadaliście? ![]() Cytat:
Cytat:
....Dziś młodzież bez spania od 7 do 19, padła w 2 minuty. Acha, Hope, ja też zauważyłam, że odkąd nie okazuję (no, okazuję duuużo mniej ) nerwów wobec Poli, to naprawdę dużo lepiej jest
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-10-13 o 21:44 |
||
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, no nieeeeeee
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
ale cuuuuuudne zjdecia z wakacji, ehhhhhhhhh
![]() Cytat:
![]() ------------ bylam na tym wymrazaniu. gdyby nie ponad godzinny poslizg czasowy to bylby pelen relax kontrola za 3 miechy ale babka mowila ze ta nadzerka taka nietypowa i jest spora szansa na powtorke z rozrywki...no nic, zobaczymy w styczniu co i jak |
|
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem, że to głupio brzmi, ale wytłumacz jej dlaczego - wtedy być mogła do dochodu wliczyć tylko alimenty od niej. ja nie chciałam tak zrobić, no bo jak to, oljca o alimenty? a to był mój największy błąd - miałam go podać, o najniższą sumę zawnioskować i bym miała podczas studiów stypendium socjalne, ale nieeee, bo Ewa miała swój honor
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że wakacje się udały tylko szkoda, że tz się pochorował... Cytat:
![]() Debrah brak mi słów po prostu :/ |
||
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..:banghead: uwierzcie były naprawdę duże. To tak jakby wszerz w jednej z nich ustawić 4 osobowo a na długość z 12.Czasy się zmieniły wiec teraz nie postawią tz domu.ale podobno tesciowa ma jeszcze gdzies 4 działki. Podobno ma to podzielić. I coś zostawić a coś sprzedać. Tylko ze podział tego już 5 rok trwa bo to jeszcze 2 osoby dzielą i Wszytsko razem tyle trwa. Wiec może jak juz będzie miała na papierze ten podział i 5 działek. To jedna miała sprzedać i dać tz na budowę. Z racji tego że raczej nie stać nas nigdy będzie na utrzymanie własnego domu-podjęliśmy decyzję ze jak kiedyś dostaniemy ta kasę to rozbudujemy my ten dom w którym teraz mieszkamy. Czyli teście za ścianą. .. teście na podwórku. .itd. tyle ze tu zawsze opłaty będą szły na pół.
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, lipa;/
Mój tzt zmienił myślenie po wykładzie u Jacka Walkiewicza i jakoś tak lepiej jest;p dobra ide spać, bo rano trzeba do zloba mloda zawieźć i ogarnac studia;/
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- musialabys mi to narysowac bo ja wzrokowiec to tak naprawde co tz po tej "ojcowiznie"? chalupy oddzielnej nie postawicie bo nie ma za co, uprawiac tez jej nie bedziecie bo zapewne odrolniona wiec na huk to trzymac jak tak naprawde zadnego z niej pozytku? a kasa za nia jednak ulatwilaby wam zycie i to bardzo!
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) 

tak się stresuję, że szok