Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIX - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-13, 13:48   #1591
xDOMINIKAx
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIX

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość

Z bólem i silnymi urazami idzie się na okulistykę i przyjmują z miejsca. Przynajmniej w Katowicach tak jest. Mój partner ma odklejającą się siatkówkę i chodzi co jakiś czas na laser, czeka po pół roku na kolejne zabiegi, ale gdyby coś się pogarszało, to będzie przyjęty z miejsca. Ale fakt - to już jedna z poważniejszych spraw, nie wiem jak jest z innymi schorzeniami.
Niestety nie wszędzie tak jest. Co prawda, na pogotowiu Cię przyjmą i o ile mają okulistę to "rozwiążą problem", ale zlecają Ci np kontrolę za tydzień.. I wtedy już pozostaje wizyta prywatna, bo miejsc nie ma, a na pogotowiu tylko nagłe przypadki.
Stary 2014-10-13, 14:00   #1592
Selvan
Raczkowanie

Akurat to, że AC ukrywała przed rodzicami guza jestem w stanie rozumieć, ale reszty już nie. Nie rozumiem co niemoralnego jest w załatwianiu czegoś. Nie chodzi mi o robieniu czegoś nielegalnie, ale mamy chyba inne światopoglądy. Cywilizacja opiera się na relacjach międzyludzkich, ten kto umie się dogadać z innymi i sobie coś ,,załatwić'' w moich oczach jest osobą obrotną, zaradną i takie osoby powinno się podziwiać. W jej oczach to jest złe, bo każdemu powinno się należeć jak tylko zapyta. Przynajmniej tak to zrozumiałam
Poczułam się przez ten cały jej wywód moralną ścierą do podłogi. Jak ktoś mówi nie, a mi zależy, to próbuję do upadłego. Nie rozumiem jej postawy. Gdybym była w takiej sytuacji to bym próbowała się skontaktować z tym profesorem za wszelką cenę i nękałabym go o tą ocenę. Ona się poddała nawet nie próbując z nim porozmawiać.
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 14:08   #1593
panterarozyczka
Zadomowienie

http://instagram.com/p/uF0uuaBmpB/ wow Boogie ciemna?

Wysłano z mojej lumii, której nie zawsze chce się zrobić polskie znaki
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 14:34   #1594
pamelka146
Raczkowanie

Cytat:
czepiando level hard
/swoją drogą osoby z niedrożnością jelit lub niektórymi 'odmianami' zespołu drażliwego jelita mogą jeść tylko białą mąkę /
Piąteczka,właśnie ja Ciągle mnie wszyscy próbują nawracać,a tu klops

- Aldous Huxley

Insta-pierdoły
pamelka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 14:38   #1595
Father of Dragons
Raczkowanie

Wszedłem sobie na tego aska Rozmarzonej...
"Dlaczego ból psychiczny jest gorszy od fizycznego ?
-Tak"

Nie mam więcej pytań.
Stary 2014-10-13, 14:42   #1596
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
Akurat to, że AC ukrywała przed rodzicami guza jestem w stanie rozumieć, ale reszty już nie. Nie rozumiem co niemoralnego jest w załatwianiu czegoś. Cywilizacja opiera się na relacjach międzyludzkich, ten kto umie się dogadać z innymi i sobie coś ,,załatwić'' w moich oczach jest osobą obrotną, zaradną i takie osoby powinno się podziwiać. W jej oczach to jest złe, bo każdemu powinno się należeć jak tylko zapyta. Przynajmniej tak to zrozumiałam
Jak ktoś mówi nie, a mi zależy, to próbuję do upadłego. Nie rozumiem jej postawy. Gdybym była w takiej sytuacji to bym próbowała się skontaktować z tym profesorem za wszelką cenę i nękałabym go o tą ocenę.
nie zawsze się tak da

jej decyzja każdy podejmuje co to uważa za słuszne, ja z kolei walczyłabym o wizytę u lekarza

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość

ciekawa jestem jak wygląda w całości

widziałam dzisiaj na żywo torebke MK faktycznie ładna i wygląda na porządna

Edytowane przez anja415
Czas edycji: 2014-10-13 o 14:46
anja415 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 14:44   #1597
cattt
Mrs Mrau

Boogie po prostu związała włosy stąd nie widać tego blondu,który jest niżej,nadal ma te same
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 14:47   #1598
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Boogie po prostu związała włosy stąd nie widać tego blondu,który jest niżej,nadal ma te same
Właśnie chciałam powiedzieć, że to wygląda jak ten odrost co go miała wcześniej. E, tzn ombre :P
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 15:10   #1599
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IgnisDivine Pokaż wiadomość
Moim zdaniem AC powedziala to w taki sposób, jakby była niezarazdna cipeczką do tego taką, która studia przedkłada nad zdrowie :x Temat jest ważny Ale moim zdaniem przedstawiony tak, że zupełnie nie podkresla istoty zdrowia. Raczej przeciwnie, zanim pojdziesz do lekarza to mozesz sonie na spoko zdobyć stypendium rektora, piętnaście razy prZełożyć wizytę u lekarza, olac rosnący guz bo na pewno to tluszczak... Sama miałam problemy ze zdrowiem przez które musiałam zrobić sobie rok dziekanki i nawet przez myśl mi nie przeszło ze mogłabym zrobić inaczej O.o Temat ważny Ale przedstawiony w sposób który mnie totalnie zirytowal...No i standardowe narzekanie na końcu na służbę zdrowia i w ogóle cały kraj.... To takie polskie.... Lepiej ponarzekać niż przynac się do tego że jest się ☠☠☠☠☠☠☠owatym...

Ślę z fołna
Zgadzam sie z Tobą. Też odniosłam wrażenie, że filmik jest bardziej o walce o stypendium niż zdrowie oraz o walce z systemem a właściwie to ucieczce od niego (tutaj się z nią zgodzę, jest bajzel ale dlaczego ona zawsze o tej Polsce tak źle, kiedy coś pozytywnego?).

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jej postawy. Gdybym była w takiej sytuacji to bym próbowała się skontaktować z tym profesorem za wszelką cenę i nękałabym go o tą ocenę. Ona się poddała nawet nie próbując z nim porozmawiać.
Mnie zdziwiło bardzo, że ona dobijała sie tylko do jednej kliniki zamiats popytać o terminy w innych miejscach. Szukać gdzieś nawet prywatnie skoro ją było stać (tak wnioskuję po jej wypowiedzi, w ogóle to chyba nie przędła tak źle na tym stypendium bez pracy, skoro ją stać było na prywatne leczenie a mnie z pracą i stypendium nie ). I też się dziwię, że nie walczyła z tym profesorem. Można łazić po sekretariatach, pytać, prosić, tłumaczyć. Wiem, że jest ciężko ale może to by pomogło?
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 15:39   #1600
cooone
Zakorzenienie

Cytat:

Do psychiatry nadal nie jest potrzebne

Z bólem i silnymi urazami idzie się na okulistykę i przyjmują z miejsca. Przynajmniej w Katowicach tak jest. Mój partner ma odklejającą się siatkówkę i chodzi co jakiś czas na laser, czeka po pół roku na kolejne zabiegi, ale gdyby coś się pogarszało, to będzie przyjęty z miejsca. Ale fakt - to już jedna z poważniejszych spraw, nie wiem jak jest z innymi schorzeniami.
U mnie dzięki Bogu do okulisty jeszcze też nie.

Kilka tygodni temu chciałam sobie wydłubać oko szczoteczką od tuszu i zostałam normalnie przyjęta. Przyszłam nawet kilka minut po czasie w którym można się zarejestrować, ale przyjęli mnie. W innym wypadku musiałabym jechać 30 kilometrów do szpitala, a będąc ślepą na jedno oko mogłoby być to nieco niebezpieczne:P

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Dołączam do grona fanek!
Cytat:
Napisane przez Father of Dragons Pokaż wiadomość
Wszedłem sobie na tego aska Rozmarzonej...
"Dlaczego ból psychiczny jest gorszy od fizycznego ?
-Tak"

Nie mam więcej pytań.
prawdziwie i spontanicznie...
Gutek

cooone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 15:39   #1601
_Summer_
Zadomowienie

Właśnie zjadłam całą czekoladę karmelową z orzeszkami...
a dupa rośnie

https://www.facebook.com/loveandgrea...type=1&theater
Kasia u Roberta Cavalli
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:17   #1602
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kelle1986 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, nie ogarniam jak ona mogła chodzić pół roku z taką zmianą i "szukać w google" zamiast szturmować gabinety lekarskie.. A polska służba zdrowia naprawdę nie jest tak tragiczna jak niektórzy ją przedstawiają.

Do tego tez słabo kalkuluje. To stypendium było tak ważne, tak istotne w jej budżecie domowym... Serio? Bała się, że nie dostanie 300 zł miesięcznie przez semestr, a zrezygnowała ze swojego terminu, żeby później mieć wizyty i zabieg prywatnie, dojechać kilkaset kilometrów (mówiła o kilku godzinach drogi) do kliniki i za wszystko wydać wielokrotność tej kwoty? FUCK LOGIC.
Pierś się jej już nie mieściła do stanika, ale nieee... 5 w indeksie była ważniejsza niż 4. Nie mogła zadzwonić do tego profesora? Napisać maila? Wyjaśnić? Nawet nie spróbowała.
Jeden lekarz jest w jej mieście? Do innego miasta jechać nie mogła?
AC zniechęciła mnie tym filmem do siebie w 100%. Po trupach do celu, do celu... Po usłyszeniu historii jak mąż ją zawiózł półprzytomną i mdlejącą do dziekanatu, żeby zapisała się na jakiśtam przedmiot to już w ogóle mi ręce opadły. Pewnie powinnam ją podziwiać, jaka była dzielna, a panie na uczelni okrutne. Cóż, nie. Głupia, nie dzielna. A co by się stało, jakby się nie zapisała? "Profesorowie źle patrzą na osoby, których nie było na tej liście." Dżizas, to by się zapisała później, odwołała od decyzji, napisała skargę, poszła na spotkanie do dziekana. Jest miliard opcji innych niż robienie takiej szopki i jeszcze opowiadanie o tym z dumą. A jakby miała ten semestr w plecy to co? Świat by się zawalił? Też miałam przeboje z uczelnią nie raz, nie dwa, panie w dziekanacie jak te z najgorszych dowcipów i żyję.
Nie starała się załatwić nic z profesorem (bo on wyszedł i trzasnął drzwiami i był zdenerwowany), nie umiała sobie znaleźć lekarza (bo zadzwoniła w jedno miejsce i termin był za 3 miesiące), nie starała się wyjaśnić sytuacji ze zwolnieniem lekarskim na uczelni (wolała pojechać i upaść krzyżem z bólu w dziekanacie). Jak ona funkcjonuje w ogóle w społeczeństwie, skoro ma takie podstawowe problemy z komunikacją?
Może jestem tępym pustakiem, ale tylko tyle wyniosłam z tego filmu. Nie zachęcił mnie do badań, ani nie zniechęcił. Tylko załamał.

Cytat:
Wiesz, dla niektórych to po prostu niemożliwe. Służba zdrowia nie ma szans obecnie lepiej funkcjonować, bo niby jak ma się to stać. Problem tkwi głęboko, ale to nie miejsce na takie dyskusje. Chodzi tylko o to, że są takie schorzenia, przy których prywatne wizyty zjadłyby niejednego człowieka i nie dałby rady leczyć się tylko i wyłącznie prywatnie.
Munia, ale ona chciała iść prywatnie, ale.. nie umiała znaleźć. Dzwoniła ciągle tylko w jedno miejsce! Finalnie zabieg też miała prywatnie. Mówiła też, że do tej pory chodziła zawsze tylko prywatnie do ginekologa, więc chyba nie z pieniędzmi był problem, a z ogarnięciem.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-10-13 o 16:21
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:26   #1603
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cooone Pokaż wiadomość
U mnie dzięki Bogu do okulisty jeszcze też nie.

Kilka tygodni temu chciałam sobie wydłubać oko szczoteczką od tuszu i zostałam normalnie przyjęta. Przyszłam nawet kilka minut po czasie w którym można się zarejestrować, ale przyjęli mnie. W innym wypadku musiałabym jechać 30 kilometrów do szpitala, a będąc ślepą na jedno oko mogłoby być to nieco niebezpieczne:P

Dołączam do grona fanek!

Śliczne dłonie
No i już przez Ciebie wpisuję kilka lakierów na listę, a miałam nie kupować lakierów, bo mam dziesiątki! (Choć dziś kupiłam zielony Catrice ) aaa i bardzo fajna jakość zdjęć - jakimś wypasem pewnie cykasz? Ja jutro zamawiam chyba w końcu nowy telefon, ale to i tak będzie dalej mocno przeciętna jakość

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-10-13 o 16:27
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:34   #1604
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro zamawiam chyba w końcu nowy telefon
chyba
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:35   #1605
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Do tego tez słabo kalkuluje. To stypendium było tak ważne, tak istotne w jej budżecie domowym... Serio? Bała się, że nie dostanie 300 zł miesięcznie przez semestr, a zrezygnowała ze swojego terminu, żeby później mieć wizyty i zabieg prywatnie, dojechać kilkaset kilometrów (mówiła o kilku godzinach drogi) do kliniki i za wszystko wydać wielokrotność tej kwoty? FUCK LOGIC.
Pierś się jej już nie mieściła do stanika, ale nieee... 5 w indeksie była ważniejsza niż 4. Nie mogła zadzwonić do tego profesora? Napisać maila? Wyjaśnić? Nawet nie spróbowała.
Jeden lekarz jest w jej mieście? Do innego miasta jechać nie mogła?
AC zniechęciła mnie tym filmem do siebie w 100%. Po trupach do celu, do celu... Po usłyszeniu historii jak mąż ją zawiózł półprzytomną i mdlejącą do dziekanatu, żeby zapisała się na jakiśtam przedmiot to już w ogóle mi ręce opadły. Pewnie powinnam ją podziwiać, jaka była dzielna, a panie na uczelni okrutne. Cóż, nie. Głupia, nie dzielna. A co by się stało, jakby się nie zapisała? "Profesorowie źle patrzą na osoby, których nie było na tej liście." Dżizas, to by się zapisała później, odwołała od decyzji, napisała skargę, poszła na spotkanie do dziekana. Jest miliard opcji innych niż robienie takiej szopki i jeszcze opowiadanie o tym z dumą. A jakby miała ten semestr w plecy to co? Świat by się zawalił? Też miałam przeboje z uczelnią nie raz, nie dwa, panie w dziekanacie jak te z najgorszych dowcipów i żyję.
Nie starała się załatwić nic z profesorem (bo on wyszedł i trzasnął drzwiami i był zdenerwowany), nie umiała sobie znaleźć lekarza (bo zadzwoniła w jedno miejsce i termin był za 3 miesiące), nie starała się wyjaśnić sytuacji ze zwolnieniem lekarskim na uczelni (wolała pojechać i upaść krzyżem z bólu w dziekanacie). Jak ona funkcjonuje w ogóle w społeczeństwie, skoro ma takie podstawowe problemy z komunikacją?
Może jestem tępym pustakiem, ale tylko tyle wyniosłam z tego filmu. Nie zachęcił mnie do badań, ani nie zniechęcił. Tylko załamał.

Munia, ale ona chciała iść prywatnie, ale.. nie umiała znaleźć. Dzwoniła ciągle tylko w jedno miejsce! Finalnie zabieg też miała prywatnie. Mówiła też, że do tej pory chodziła zawsze tylko prywatnie do ginekologa, więc chyba nie z pieniędzmi był problem, a z ogarnięciem.
Nie obejrzałam tego materiału, a moja odpowiedź była kierowana głównie do opinii, dotyczącej funkcjonowania obecnej służby zdrowia i tak dalej.
Z tego co piszesz, to masakra... Nie jesteś tępym pustakiem i skoro takie wnioski wyciągnęłaś z tego materiału, to ja wiem, że oglądać raczej nie będę, bo to nie dla mnie. Byłam przekonana, że mimo specyficznej formy radzenia sobie z problemem, AC zmotywuje kobiety do badań i tak dalej. Ale jeśli ona nagadała się w filmie o swoich chorych lekko ambicjach, to no... nie wiem - może to obejrzę, żeby wyrobić sobie swoje własne zdanie, ale baaardzo często się z Tobą zgadzam, więc mogę w jakimś stopniu przewidzieć moje odczucia po seansie. No i jeśli problem nie leży w hajsie, to ja wymiękam...

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
chyba

No już już cichutko

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-10-13 o 16:36
Stary 2014-10-13, 16:43   #1606
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Też jak wczoraj oglądałam film AC o tym guzku, to co chwilę pukałam się w czoło. Serio NIKT nie wiedział jak jej pomóc? NIKT nie wiedział gdzie ją odesłać? No coś mi tu nie gra. I to było w 2007 roku. Ja na ten przykład otrzymałam pomoc od szkolnej pielęgniarki! Powiedziała mi gdzie mam pójść i zrobić termin. W 2005 roku miałam robiony zabieg na oddziale onkologii w Opolu i nie musiałam czekać tyle miesięcy, a znajomości żadnych też nie miałam, ani nie stać mnie było na łapówki. I mając wtedy 16 lat, byłam jeszcze głupiutka, a jakoś udało mi się wszystko załatwić. A tutaj poważna studentka nie wiedziała gdzie iść i co ze sobą począć. No osłabiła mnie strasznie.
Stary 2014-10-13, 16:47   #1607
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Ja też tęsknię za kulinarnymi filmikami Bartka i Bogusi.. łosoś skąpany w maśle, serze, maśle, ananasie, maśle, orzechach.

...albo spalony devolay ze spalonymi frytkami..

..albo carbonara z 2 śmietanami 36%

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:50   #1608
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Ja też tęsknię za kulinarnymi filmikami Bartka i Bogusi.. łosoś skąpany w maśle, serze, maśle, ananasie, maśle, orzechach.

...albo spalony devolay ze spalonymi frytkami..

..albo carbonara z 2 śmietanami 36%

A może... Może to masło już nie wróci...
Wpisujcie miasta. [*]
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:53   #1609
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Też jak wczoraj oglądałam film AC o tym guzku, to co chwilę pukałam się w czoło. Serio NIKT nie wiedział jak jej pomóc? NIKT nie wiedział gdzie ją odesłać? No coś mi tu nie gra. I to było w 2007 roku. Ja na ten przykład otrzymałam pomoc od szkolnej pielęgniarki! Powiedziała mi gdzie mam pójść i zrobić termin. W 2005 roku miałam robiony zabieg na oddziale onkologii w Opolu i nie musiałam czekać tyle miesięcy, a znajomości żadnych też nie miałam, ani nie stać mnie było na łapówki. I mając wtedy 16 lat, byłam jeszcze głupiutka, a jakoś udało mi się wszystko załatwić. A tutaj poważna studentka nie wiedziała gdzie iść i co ze sobą począć. No osłabiła mnie strasznie.
Ja się nawet nie zabieram za ten filmik - AC to ewidentnie nie moje klimaty i jeszcze po Waszych postach to już całkiem załamka.pl
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:56   #1610
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
A może... Może to masło już nie wróci...
Wpisujcie miasta. [*]
stawiam świeczkę z masła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emergency-candle-from-butter-4.jpg (95,6 KB, 148 załadowań)

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:57   #1611
cooone
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne dłonie
No i już przez Ciebie wpisuję kilka lakierów na listę, a miałam nie kupować lakierów, bo mam dziesiątki! (Choć dziś kupiłam zielony Catrice ) aaa i bardzo fajna jakość zdjęć - jakimś wypasem pewnie cykasz? Ja jutro zamawiam chyba w końcu nowy telefon, ale to i tak będzie dalej mocno przeciętna jakość
Dziękuję, bardzo mi miło Dlaczego nie kupować? :O
Zdjęcia robię lustrzanką Znam dziewczyny które używają telefonów i robią świetne zdjęcia, więc nie ma się co negatywnie nastawiać. Fotografowanie paznokci jest ciężkie, więc nie pozostaje nic innego jak ćwiczyć
prawdziwie i spontanicznie...
Gutek

cooone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 16:57   #1612
anjia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam całą czekoladę karmelową z orzeszkami...
a dupa rośnie

https://www.facebook.com/loveandgrea...type=1&theater
Kasia u Roberta Cavalli
eh jak ja Cie rozumiem mój tata przywiózł 6 czekolad Studenckich ze Słowacji... i tak leżą i się patrzą...

dziewczyny czy wy się jakoś gorzej czujecie ostatnio? ja od wczoraj jestem mega śpiąca a teraz to już w ogóle umieram...
Stary 2014-10-13, 17:00   #1613
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Ja się nawet nie zabieram za ten filmik - AC to ewidentnie nie moje klimaty i jeszcze po Waszych postach to już całkiem załamka.pl
Ja jej nie rozumiem. Dorosła kobieta ma problem ze zdrowiem i ona nie wie co ma zrobić? Mieszkając w dużym mieście? Serio?
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 17:08   #1614
patycek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anjia Pokaż wiadomość
eh jak ja Cie rozumiem mój tata przywiózł 6 czekolad Studenckich ze Słowacji... i tak leżą i się patrzą...

dziewczyny czy wy się jakoś gorzej czujecie ostatnio? ja od wczoraj jestem mega śpiąca a teraz to już w ogóle umieram...
Ja od kilkunastu dni jestem jakaś słaba i śpiąca, z tego wszystkiego idę jutro robić badania.
patycek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 17:14   #1615
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ja jej nie rozumiem. Dorosła kobieta ma problem ze zdrowiem i ona nie wie co ma zrobić? Mieszkając w dużym mieście? Serio?
Najdziwniejsze, że na jej stronie znalazły się inne dorosłe kobiety, które jej jeszcze przyklaskują. Nikt nie potrafi jej tam napisać, że bzdury plecie i jeszcze bardziej nakreśla obraz swojej osoby w negatywach, bo wiadomo jak to się potem kończy. Nagle ma milion odpowiedzi wybielającyh ja, że nie znamy szczegółów, jak możemy wysuwać błędne i krzywdzące wnioski. No to kurcze przez te prawie 30 minut ciężko było podać istotne szczegóły dzięki którym potem nikt nie wywnioskuje czegoś błędnie?
No a potem płacz, że ona nie będzie już o sobie nic mówiła bo wredne osoby i trolle przekręcają i ją atakują.

I też bardzo nie ogarniam:
- zależy mi na stypendium bo to prawie jedyna kasa którą mam ale bez problemu leczę się prywatnie, no ale wolę powalczyć o 5 niż iść na umówiony termin do kliniki
- przeszukuję google w 2007 roku ale prawie nic tam nie ma bo mało ludzi wtedy miało internety (taaak? na pewno??)
- dzwonię notorycznie tylko do jednej kliniki, dopiero jak już nie mogę dopiąć stanika błagam o pomoc kogoś bliskiego i jakimś cudem okazuje się, że jest inna klinika
Kocham ją! Zawsze myślałam, że to jednak dość ogarnięta osoba. Bzdura.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 17:18   #1616
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Właśnie Dla mnie także jest to niepojęte. Sama miałam sporo kłopotów ze zdrowiem i atakowałam przeróżne przychodnie, dzwoniłam, załatwiałam, bo zdrowie jest najważniejsze. A ona zachowała się jak nieporadne dziecko...Samo nic się nie załatwi przecież i dorosła osoba powinna zdawać sobie z tego sprawę. Ale najlepiej tylko narzekać i koniec na tym.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 17:19   #1617
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Najdziwniejsze, że na jej stronie znalazły się inne dorosłe kobiety, które jej jeszcze przyklaskują. Nikt nie potrafi jej tam napisać, że bzdury plecie i jeszcze bardziej nakreśla obraz swojej osoby w negatywach, bo wiadomo jak to się potem kończy. Nagle ma milion odpowiedzi wybielającyh ja, że nie znamy szczegółów, jak możemy wysuwać błędne i krzywdzące wnioski. No to kurcze przez te prawie 30 minut ciężko było podać istotne szczegóły dzięki którym potem nikt nie wywnioskuje czegoś błędnie?
No a potem płacz, że ona nie będzie już o sobie nic mówiła bo wredne osoby i trolle przekręcają i ją atakują.

I też bardzo nie ogarniam:
- zależy mi na stypendium bo to prawie jedyna kasa którą mam ale bez problemu leczę się prywatnie, no ale wolę powalczyć o 5 niż iść na umówiony termin do kliniki
- przeszukuję google w 2007 roku ale prawie nic tam nie ma bo mało ludzi wtedy miało internety (taaak? na pewno??)
- dzwonię notorycznie tylko do jednej kliniki, dopiero jak już nie mogę dopiąć stanika błagam o pomoc kogoś bliskiego i jakimś cudem okazuje się, że jest inna klinika
Kocham ją! Zawsze myślałam, że to jednak dość ogarnięta osoba. Bzdura.
Leczenie w Polsce wygląda jak wygląda, ale generalizowanie, że każdemu trzeba dać "w łapę" żeby dostać się na badania... bez komentarza. Rozumiem narzekanie osób na brak dostępu do lekarza w małych miejscowościach (chociaż ja mieszkam od lat i z zapisaniem się do lekarza nie ma żadnego problemu) więc tym bardziej dziwi mnie to, że Cukier nie mogła zorganizować sobie pomocy mieszkając w dużym mieście? Albo pojechać do innego miasta?
Serio dziwi mnie to, że 23 letnia dziewczyna nie umie sama zorganizować sobie pomocy medycznej i sama też nie poprosi nikogo o pomoc. Może ja na swój wiek jestem nazbyt zaradna, ale bez przesady Nawet w moim miescie gdzie mieszka 20 tys mieszkańców są trzy przychodnie wypchane specjalistami po brzegi
Wiem jak ciężko dostać się do specjalisty. Sama czekam 9 miesięcy na wizytę w instytucie, ale to tylko dlatego, że jest to najlepszy instytut w Polsce. Gdybym była w sytuacji takiej jak Cukier to biegłabym to pierwszego lepszego lekarza. Serio w dobie takiej liczby nowotworów ciężko się dostać na badania mammograficzne?

Edytowane przez susuanne
Czas edycji: 2014-10-13 o 17:21
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 17:20   #1618
201607250928
Konto usunięte

Cytat:

Zawsze tak mam jesienią
Pete się oświadczył
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-13, 17:23   #1619
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
stawiam świeczkę z masła.
tak bardzo trafne

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

cionża
Stary 2014-10-13, 17:27   #1620
anjia
Zadomowienie

Cytat:
tak bardzo trafne

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

cionża
pozamaciczna w kolanie myślę, że to po prostu studia mnie dorwały :<

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości