|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXIX
Cytat:
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Akurat to, że AC ukrywała przed rodzicami guza jestem w stanie rozumieć, ale reszty już nie. Nie rozumiem co niemoralnego jest w załatwianiu czegoś. Nie chodzi mi o robieniu czegoś nielegalnie, ale mamy chyba inne światopoglądy. Cywilizacja opiera się na relacjach międzyludzkich, ten kto umie się dogadać z innymi i sobie coś ,,załatwić'' w moich oczach jest osobą obrotną, zaradną i takie osoby powinno się podziwiać. W jej oczach to jest złe, bo każdemu powinno się należeć jak tylko zapyta. Przynajmniej tak to zrozumiałam
Poczułam się przez ten cały jej wywód moralną ścierą do podłogi. Jak ktoś mówi nie, a mi zależy, to próbuję do upadłego. Nie rozumiem jej postawy. Gdybym była w takiej sytuacji to bym próbowała się skontaktować z tym profesorem za wszelką cenę i nękałabym go o tą ocenę. Ona się poddała nawet nie próbując z nim porozmawiać. |
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
http://instagram.com/p/uF0uuaBmpB/ wow Boogie ciemna?
![]() Wysłano z mojej lumii, której nie zawsze chce się zrobić polskie znaki
|
|
|
|
#1594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciągle mnie wszyscy próbują nawracać,a tu klops
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
Wszedłem sobie na tego aska Rozmarzonej...
"Dlaczego ból psychiczny jest gorszy od fizycznego ? -Tak" Nie mam więcej pytań.
|
#1596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jej decyzja każdy podejmuje co to uważa za słuszne, ja z kolei walczyłabym o wizytę u lekarza Cytat:
ciekawa jestem jak wygląda w całości ![]() widziałam dzisiaj na żywo torebke MK faktycznie ładna i wygląda na porządna
czekam aż zdam na prawko - zdałam 29.12 Edytowane przez anja415 Czas edycji: 2014-10-13 o 14:46 |
||
|
|
|
#1597 |
|
Mrs Mrau
|
Boogie po prostu związała włosy stąd nie widać tego blondu,który jest niżej,nadal ma te same
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie chciałam powiedzieć, że to wygląda jak ten odrost co go miała wcześniej. E, tzn ombre :P
|
#1599 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
). I też się dziwię, że nie walczyła z tym profesorem. Można łazić po sekretariatach, pytać, prosić, tłumaczyć. Wiem, że jest ciężko ale może to by pomogło?
|
||
|
|
|
#1600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zostałam normalnie przyjęta. Przyszłam nawet kilka minut po czasie w którym można się zarejestrować, ale przyjęli mnie. W innym wypadku musiałabym jechać 30 kilometrów do szpitala, a będąc ślepą na jedno oko mogłoby być to nieco niebezpieczne:PCytat:
Dołączam do grona fanek!Cytat:
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zjadłam całą czekoladę karmelową z orzeszkami...
https://www.facebook.com/loveandgrea...type=1&theater Kasia u Roberta Cavalli
|
|
|
|
#1602 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do tego tez słabo kalkuluje. To stypendium było tak ważne, tak istotne w jej budżecie domowym... Serio? Bała się, że nie dostanie 300 zł miesięcznie przez semestr, a zrezygnowała ze swojego terminu, żeby później mieć wizyty i zabieg prywatnie, dojechać kilkaset kilometrów (mówiła o kilku godzinach drogi) do kliniki i za wszystko wydać wielokrotność tej kwoty? FUCK LOGIC. Pierś się jej już nie mieściła do stanika, ale nieee... 5 w indeksie była ważniejsza niż 4. Nie mogła zadzwonić do tego profesora? Napisać maila? Wyjaśnić? Nawet nie spróbowała. Jeden lekarz jest w jej mieście? Do innego miasta jechać nie mogła? AC zniechęciła mnie tym filmem do siebie w 100%. Po trupach do celu, do celu... Po usłyszeniu historii jak mąż ją zawiózł półprzytomną i mdlejącą do dziekanatu, żeby zapisała się na jakiśtam przedmiot to już w ogóle mi ręce opadły. Pewnie powinnam ją podziwiać, jaka była dzielna, a panie na uczelni okrutne. Cóż, nie. Głupia, nie dzielna. A co by się stało, jakby się nie zapisała? "Profesorowie źle patrzą na osoby, których nie było na tej liście." Dżizas, to by się zapisała później, odwołała od decyzji, napisała skargę, poszła na spotkanie do dziekana. Jest miliard opcji innych niż robienie takiej szopki i jeszcze opowiadanie o tym z dumą. A jakby miała ten semestr w plecy to co? Świat by się zawalił? Też miałam przeboje z uczelnią nie raz, nie dwa, panie w dziekanacie jak te z najgorszych dowcipów i żyję. Nie starała się załatwić nic z profesorem (bo on wyszedł i trzasnął drzwiami i był zdenerwowany), nie umiała sobie znaleźć lekarza (bo zadzwoniła w jedno miejsce i termin był za 3 miesiące), nie starała się wyjaśnić sytuacji ze zwolnieniem lekarskim na uczelni (wolała pojechać i upaść krzyżem z bólu w dziekanacie). Jak ona funkcjonuje w ogóle w społeczeństwie, skoro ma takie podstawowe problemy z komunikacją? Może jestem tępym pustakiem, ale tylko tyle wyniosłam z tego filmu. Nie zachęcił mnie do badań, ani nie zniechęcił. Tylko załamał. Cytat:
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-10-13 o 16:21 |
||
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i już przez Ciebie wpisuję kilka lakierów na listę, a miałam nie kupować lakierów, bo mam dziesiątki! (Choć dziś kupiłam zielony Catrice ) aaa i bardzo fajna jakość zdjęć - jakimś wypasem pewnie cykasz? Ja jutro zamawiam chyba w końcu nowy telefon, ale to i tak będzie dalej mocno przeciętna jakość
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-10-13 o 16:27 |
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz, to masakra... Nie jesteś tępym pustakiem i skoro takie wnioski wyciągnęłaś z tego materiału, to ja wiem, że oglądać raczej nie będę, bo to nie dla mnie. Byłam przekonana, że mimo specyficznej formy radzenia sobie z problemem, AC zmotywuje kobiety do badań i tak dalej. Ale jeśli ona nagadała się w filmie o swoich chorych lekko ambicjach, to no... nie wiem - może to obejrzę, żeby wyrobić sobie swoje własne zdanie, ale baaardzo często się z Tobą zgadzam, więc mogę w jakimś stopniu przewidzieć moje odczucia po seansie. No i jeśli problem nie leży w hajsie, to ja wymiękam... ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- No już już cichutko
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-10-13 o 16:36 |
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Też jak wczoraj oglądałam film AC o tym guzku, to co chwilę pukałam się w czoło. Serio NIKT nie wiedział jak jej pomóc? NIKT nie wiedział gdzie ją odesłać? No coś mi tu nie gra. I to było w 2007 roku. Ja na ten przykład otrzymałam pomoc od szkolnej pielęgniarki! Powiedziała mi gdzie mam pójść i zrobić termin. W 2005 roku miałam robiony zabieg na oddziale onkologii w Opolu i nie musiałam czekać tyle miesięcy, a znajomości żadnych też nie miałam, ani nie stać mnie było na łapówki. I mając wtedy 16 lat, byłam jeszcze głupiutka, a jakoś udało mi się wszystko załatwić. A tutaj poważna studentka nie wiedziała gdzie iść i co ze sobą począć. No osłabiła mnie strasznie.
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tęsknię za kulinarnymi filmikami Bartka i Bogusi.. łosoś skąpany w maśle, serze, maśle, ananasie, maśle, orzechach.
...albo spalony devolay ze spalonymi frytkami.. ..albo carbonara z 2 śmietanami 36% ![]()
|
#1608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może... Może to masło już nie wróci... Wpisujcie miasta. [*] |
|
|
|
|
#1609 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
stawiam świeczkę z masła.
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia robię lustrzanką
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tata przywiózł 6 czekolad Studenckich ze Słowacji... i tak leżą i się patrzą...dziewczyny czy wy się jakoś gorzej czujecie ostatnio? ja od wczoraj jestem mega śpiąca a teraz to już w ogóle umieram...
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Ja od kilkunastu dni jestem jakaś słaba i śpiąca, z tego wszystkiego idę jutro robić badania.
|
|
|
|
#1615 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No a potem płacz, że ona nie będzie już o sobie nic mówiła bo wredne osoby i trolle przekręcają i ją atakują. ![]() I też bardzo nie ogarniam: - zależy mi na stypendium bo to prawie jedyna kasa którą mam ale bez problemu leczę się prywatnie, no ale wolę powalczyć o 5 niż iść na umówiony termin do kliniki - przeszukuję google w 2007 roku ale prawie nic tam nie ma bo mało ludzi wtedy miało internety (taaak? na pewno??) - dzwonię notorycznie tylko do jednej kliniki, dopiero jak już nie mogę dopiąć stanika błagam o pomoc kogoś bliskiego i jakimś cudem okazuje się, że jest inna klinika ![]() Kocham ją! |
|
|
|
|
#1616 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Dla mnie także jest to niepojęte. Sama miałam sporo kłopotów ze zdrowiem i atakowałam przeróżne przychodnie, dzwoniłam, załatwiałam, bo zdrowie jest najważniejsze. A ona zachowała się jak nieporadne dziecko...Samo nic się nie załatwi przecież i dorosła osoba powinna zdawać sobie z tego sprawę. Ale najlepiej tylko narzekać i koniec na tym.
|
|
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio dziwi mnie to, że 23 letnia dziewczyna nie umie sama zorganizować sobie pomocy medycznej i sama też nie poprosi nikogo o pomoc. Może ja na swój wiek jestem nazbyt zaradna, ale bez przesady Nawet w moim miescie gdzie mieszka 20 tys mieszkańców są trzy przychodnie wypchane specjalistami po brzegi ![]() Wiem jak ciężko dostać się do specjalisty. Sama czekam 9 miesięcy na wizytę w instytucie, ale to tylko dlatego, że jest to najlepszy instytut w Polsce. Gdybym była w sytuacji takiej jak Cukier to biegłabym to pierwszego lepszego lekarza. Serio w dobie takiej liczby nowotworów ciężko się dostać na badania mammograficzne? Edytowane przez susuanne Czas edycji: 2014-10-13 o 17:21 |
|
|
|
|
#1618 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że to po prostu studia mnie dorwały :<
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Ciągle mnie wszyscy próbują nawracać,a tu klops

i zostałam normalnie przyjęta. Przyszłam nawet kilka minut po czasie w którym można się zarejestrować, ale przyjęli mnie. W innym wypadku musiałabym jechać 30 kilometrów do szpitala, a będąc ślepą na jedno oko mogłoby być to nieco niebezpieczne:P
Dołączam do grona fanek!