|
|
#901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
Cytat:
![]() Nie będe już nigdzie łazić kurde ale ja nie moge cały czas leżeć...
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Happy
![]() Żanet dobranoc ![]() O tej porze czyta nas 25 gości oooo a teraz 37 gości Frekwencja rośnie
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-10-14 o 00:01 |
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
frekwencja rosnie, bo fajnie się nas czyta
takie jesteśmy!a ja jeszcze sobie analizuje czy wszystko mam... kupowalyscie szaliczki/apaszki dla małych? mysle, czy będą mi potrzebne i jeszcze tak to jakie. dziś widziałam w tesco takie fajne apaszki zapinane na zatrzask, ale nie wiem, czy nie za ciasne to to takie. podobnie - fajnie sliniaki były czekam jeszcze na rozek.becik i będę prala oostatnie pranie dla córci - pościelowe i przescieradelka! po kapieli napiecie mojego brzucha nieco zelżało ale teraz lekka zgaga bierze. i odkryłam ze rennie nie jest dla cukrzykow
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Martha masz rację - fajnie sie nas czyta
![]() Mi tez została jedna pralka - prześcieradełka i ręczniczki Co do apaszek/szaliczków to ja nie kupuję bo dwie doświadczone mamy mi poradziły abym nie kupowała gdyż... taki maluszek "nie ma" szyi w sensie, że jest taki przykurczony po porodzie i skóry ma w tym obszarze duzo więc szaliczek jest ponoć zbędny.... ale niech się wypowiedzą inne mamy ![]() Mi na zgagę pomaga mleczko Alugastrin. Idę walnę z gwinta i do łóżeczka ![]() Dobrej nocy !
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis pielgrzymki do wc
taka noc... jak nie jedno, to drugie!W dodatku jakies glupoty mi sie snia. Moze jeszcze chwila i wstane? Mam dzis ambitny plan posprzatania, ale cos czuje,ze bedzie mi bardzo ciezko...
|
|
#906 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniec końców wzięłam renie i zasnęła ;-) Cytat:
szczęściara :-D Cytat:
bardzo to wszystko nieciekawie brzmi. A jakbyś pojechała na jakąkolwiek izbę przyjęć? Może akurat będzie jakiś dermatologiczny pasjonat... Cytat:
nifuroksazyd jest dobry na wszystko tak jak nivea i bez recepty jest ale z jakąś mniejszą dawką jeśli pamiętam.Dobrego dnia Dziewczyny! Może Kiara da znać, co i jak u niej. Póki co mamy dwie Cesarzowe :-D |
||||
|
|
|
#907 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedze w kolejce.... moze sie uda
![]() Najlepsze sa te pytania: 'ooo to wszyscy do rejestracji??' Nie kurde, dla przyjemnosci siedzimy przed switem w przychodni. ... hobby takie... Zastanawia mnie ta kolka. Zanet moze fakycznie to jest to. Rozchodzić, tylko ze ja z lozka wstac nue moglam bo myslallm ze cos mi tam peknie ale sprobuje nast razem. Chociaz mam nadz ze nie bede miala okazji....---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Odbiore GBSa dzis nareszcie... i musze podskoczyc do przedszkola po pasek rachunek bo platnosc do 15 a dzis 14...
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Miałam wczoraj wizytę, mała waży już 2900- co mnie załamało totalnie bo za dwa tygodnie to pewnie będzie ważyć z 4kg
Wiem chociaż tyle że przez cukrzyce przenosić nie mogę więc do terminu się wszystko rozwiąże.
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mialam sily wczoraj pisac. Brzuch boli, czesto jest twardy i trzeslo mi lapy jak staremu alkoholikowi, takze nie moglam wcisnac literek. Cisnienie 88/50, puls byl 146, takze ciezko sie oddychalo. Zgaga po tym koktajlu lekow sie nasilila.
Byla u mnie wieczorem pani prof, dlugo gadala. Jest jakas bakteria w moim organizmie i probuja ja wybic, bo to tez moglo nasilic skurcze i moze zakazic wody plodowe. Ocelili ze jest ich ok 1/3 mniej niz bylo, ale chyba sie zasklepila dziura bo teraz nic nie leci (dzis rano jakby cos tam jeszcze lecialo, ale nie jestem tego pewna, bo teraz jest normalnie, wiec mam nadzieje ze to tym razem tylko taka wydzielina). W kazdym razie tamta duza plama na rogalu ciazowym w nd zrano to musialo byc to. mialam wczoraj 5x ktg po 40min i skurcze byly po 90, 80, 40, 60 na fenoterolu i 3x1 no spie + reszcie lekow. Fenoterolu poszlo juz kilkanascie pomp, powiedzieli ze w takich dawkach nie daje sie dluzej niz 48h pozniej trzeba odlaczyc i cos innego dawac, takze dzis wieczorem odlaczaja. Trche sie boje, a zarazem mam juz go dosc, poce sie strasznie. Prof powiedziala ze maly wedlug wymiarow jest ladny, ale potrzebuje jeszcze choc 3.5 tyg zeby mozg zdarzyl sie ladnie rozwinac, dlatego musimy koniecznie wstrzymac skurcze, bo szyjka jest taka ze to lada moment i moze poleciec rozwarcie, a wszyscy sie dziwia jakim cudem nadal go nie ma. Bedzie mnie dzis znowy badala, zobaczy tez czy spojenie sie bardziej nie rozeszlo (ostatnio sprawdzali w usg, recznie 3x i jeszcze takim czyms a la wielki cyrkiel). Licze ruchy, mam plynow i sikow, dieta bezsolna przez nerki (znowu mialam kolke w nocy, a teraz mnie boli, powiedzieli ze powinien.mnie zbadac urolog ale teraz transport karetka jest niewskazany). Aha i pozno wieczorem przewiezli mnie na poloznictwo za sciana oddzialu porodowego, bo im sie nagle posypaly rodzace z oddzialow (7 osob) i nawet na korytarzu lezaly. Jak znowu bede skurcze 80-90% to wracam na porodowy, a tu odlaczaja mnietylko na siku i moge miec jeden prysznic 5min ale pielegnarka stoi za drzwiami. Zaciskam nogi, bo nie zamierzam wypuscic teraz malego na swiat.j Ale nera mocno mi dokucza ![]() Aha i maly jest bardzo nisko glowka. Wczoraj wazyl 2225 g. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-10-14 o 07:02 |
|
|
|
#910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
O cholera Kiara....
Tyle wszystkiego.... To juz chyba nie wyjdziesz w dwupaku Oby Cie podleczyli i zeby maly wytrzymal ile trzeba... Strasznie mi Ciebie szkoda.... trzymaj sie Kochana dzielnie, silna kobieta z Ciebie, dasz rade! Teraz juz bliżej niz dalej. Sciskam Cie mocno. Trzymam kciuki. W miare mozliwosci pisz co u Was. Buziak wielki!
|
#912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki kochane.
Dostalam wczoraj tez drugi zastrzyk sterydow na plucka malego. To troche dobijajace, ze lezaly na porodowce i leza tu.dziewczyny od skonczonego 37 tyg w zwyz i ich ktg pokazuja 10-40%, z checia oddalabym te moje skurcze. |
|
|
|
#914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi termin do 23 dali i tez obserwacja :/ glupia ta cukrzycaCytat:
|
||
|
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela powodzenia w czekaniu po numerek!
Kiara, brzmi to nieciekawie ale trzymajcie sie w 2-paku jak najdluzej! Trzymam za Was kciuki!! U nas nienajgorzej, wczoraj zawalczylam o laktacje, na noc maly dostal juz moje mleko - z 3 odciagan laktatorem zebralam jakos 25ml, a dzis rano z 1 odciagania bylo juz 28ml, takze jestesmy na dobrej drodze ![]() Wojtus dobrze, jest traktowany caly czas jako dziecko chore dlatego przebywa w izolatce. Pielegniarki chwala, ze slicznie je takze jestem dumna. Jutro na informacji mama sie pewnie co nieco wiecej dowie. Wczoraj po odciaganiu przyszlismy do malego, a mial taka czkawke ze od wejscia bylo go slychac. Wreszcie moge cos zaczac jesc, bo dwa dni glodowki nie pomagaly mi chodzic do malego. Odezwe sie pewnie pozniej, bo teraz wizyta a potem ide do Wojtka ![]() Milego dnia!
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Tiera nie jest to jakas straszna waga. W 2 tyg to pewno max pol kilo wiecej bedzie.
Ela daj znac co z tym dermatologiem. Kiara ehhh...lez jak najwiecej. Oby maly jeszcze posiedzial w brzuszku ![]() Witam sie w 37 tc
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiara biedulko trzymam kciuki żebu udało się jak najdłużej małemu posiedzieć w brzuszku. Mam nadzieję, że Tobie też się ooprawi, żebyś mogła to jakoś przetrwać. Kurczę, ale miałam dzisiaj historię od rana! Obudziłam się o 4.45 bo strasznie chciało mi się siusiu i patrzę, a tam majtki mokre, ale wpadłam w panikę! Poszłam siusiu, zmieniłam majtki i się położyłam dalej. Obserwowałam, ale do tej pory susza. Wydaje mi się, że przez sen mój pęcherz nie wytrzymał, bo do teraz nic się nie dzieje. Byłam w labike zrobić badania, a teraz zrobiłam sobie herbatkę i chyba dla odstresowania włączę sobie jakiś serial. Wizję porodu to już miałam tak realną, że masakra. Na wszelki wypadek ogarniam jeszcze dzisiaj Bożenę i obserwuję dalej. Dziewczyny powodzenia na dzisiajszych wizytach i Ela dla Ciebie co by Cię tam mochery nie stratowały.
|
|
#918 |
|
Rozeznanie
|
Kiara biedacwo,cała ciąże nie szło ci łatwo i jeszcze końcówka na przejsciach:-(i tak jestes bardzo dzielna i podziwimy cię za tą siłę.byc moze juz nie wyuszczą cię do domu bo to z duze ryzyko.tam jesesciągle pod dobrą opieką.oby wszystko się unormowło.tutaj co 2 by przyjeła twoje skurcze.3 maj się
![]() Aleaa to super ze Wojtus juz posmkował Twojego mleczka.moze niebawem wyjdziecie.zdrówka dla tWas ![]() Ela to totalna kpina bys w takim stanie musiała prosic się by ktos cię laskwie obejrzał.i gdzie tu etyka zawodu lekarza?rodzinny bez ale i to w 1 kolejności powinien cie przyąc!byc moze to jakies uczulenie ale kazde moze byc niepokojące dla kobiety w ciązy.podstw tam bombe albo zacznij gadac o eboli,wszyscy sobie pójdą i sam zostaniesz ![]() Zanet ale ja pukania nie slysze na zewna rz.ja je czuje od sroka,takie pekaące bańki ![]() Wyspana jestem przeokropnie:@ 6 x siku i bolący brzuch.całą noc tardy brzuch i maly leniwy.w dodatku śniło mi się,ze na początku naszej znajomosci tz lechał na 2 fronty i teraz się o y. Dowiedziałam i go pobiłam..eh..co za noc.. Wszystkim kobitkom po fachu życze jedynie sukcesów wychowawczych,rozwoju zawodowego i satysfakcji z wykonywanego zawodu 100 lat belferki @-}--
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Aleaa super, ze sobie radzisz
|
#920 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja podejrzewam, że u nas waga dziecka ponad 4 kg to nie jest powód do cc...:/ szczególnie przy drugim dziecku Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() 23...to już tak blisko! Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze troszkę kochana...wytrzymasz dla małego Alea super, że jest coraz lepiej Ja miałam wczoraj zrypany dzień, a w zasadzie drugą połowę, jakoś dziwnie źle się czułam, jakby mi niedobrze było ale nie do końca i brzuch mnie bolał, był jakiś taki twardy, przeszło dopiero jak kładłam się spać wieczorem...w nocy zaliczyłam 2 fale bólu w krzyżu, przyszło i poszło... ale dziś póki co wszystko gra ![]() i tak- z jednej str mam już dosyć tej ciaży i chcę rodzić a z drugiej - jeszcze mi sporo prasowania zostało i okna do umycia... |
|||||||
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Tiera dziecko przybiera max 200 g tygodniowo. Kolos się w 2 tyg nie zrobi
![]() Kiara trzymam mocno kciuki żeby udało im się zatrzymać te skurcze i mały wytrwał w brzuchu jak najdłużej. Ela oby Ci się chociaż udało dostać do lekarza i coś dowiedzieć. Aleaa super, że z laktacja lepiej. Esti może skonsultuj się z innym lekarzem. Niby dzieciak sam decyduje kiedy wyjść ale zbyt duże przenoszenie też może być groźne. Brawa za wczorajsze wizyty i kciuki za dzisiejsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kiara Aleaa dobre wieści! Wiesz już, kiedy do domu wyjdziecie? Tiera kciuki, żeby dzieć sam wyszedł ![]() Futbolowa Gratuluję! Zapiszę sobie też tytuły tych książek, przy karmieniu jak znalazł ![]() Esti ale sen! Dzisiaj też miałam jakieś durne sny, obudziłam się po 1.00 i koniec spania, do 2.30 się kręciłam i jakoś zasnęłam... Chłopaki w szkole, mąż w pracy, chwilo trwaj! ![]() Miłego Dnia!
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara ale Ty się nacierpisz...
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Muszę umyc wlosy i zanieść l4..... Mamuski nauczycielki sto lat Tiera na pewno AZ tyle waga nie wzrośnie,max 500g Mojej teraz przybyło 800g w 3 tyg. I wazy 3460g wiec jak urodze po TP to AZ się boje ,dletego chce mała wykurzyc szybciej ![]() Kiara musisz wytrzymać pomyśl ze juz niedługo synus ci wynagrodzi wszystkie dolegliwości ciazoweAlea dzielna mamuska ![]() za wizyty---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Begie właśnie ja nie chce cc
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-10-14 o 08:48 |
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolejek to mnie się zdarzyło kilka razy, że mnie ktoś przepuścił. W jednym sklepie na stoisku mięsnym mnie panie obsługują bez kolejki i jak widzą, że stoję to same podchodzą najpierw mnie obsłużyć. Raz mi się zdarzyło na poczcie, że mnie pan przed siebie puścił. Raz w sklepie mnie zawołała pani z kolejki do drugiej kasy, żebym weszła przed nią "bo nikt jakoś nie widzi, a tu pani krócej postoi"
W laboratorium nikt mnie nigdy nie puścił. Jak robiłam2 razy glukozę to wiedziałam, że muszę wejść pierwsza, żeby zdążyć na pobranie po 2h, więc pierwszym razem grzecznie zapytałam pielęgniarek czy mam czekać to mnie od razu poprosiły, a drugim razem już sama się wepchałam, to myślałam, że mnie ci wszyscy ludzie wzrokiem zabiją jak stamtąd wychodziłam
|
#926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak za pierwszym razem rozchodzenie mi pomogło, to już wiedziałam co robić przy kolejnych i przeważnie góra 20 min się męczyłam i było ok...tylko z reguły do tego brałam espumisan... o ile Elu masz to samo, nie jestem lekarzem, ale jak opisałaś ból to bardzo podobny... powodzenia u lekarza ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Kochana trzymam kciuki za Was bardzo mocno ! Wytrzymajcie jak najdłużej Co do szyjki, to nie denerwuj się na zapas. Moja koleżanka w 26 tc musiała mieć ściągnięty szew, bo wdała się infekcja i została zupełnie bez szyjki, po prostu jej nie miała wcale....i udało się ją przetrzymać w takim stanie 6 tygodni. Maluszek urodził się na koniec 32 tc z wagą 1800 niecałe, teraz ma już w m-ce i jest silny i zdrowy. Głowa do góry Kochana, będzie dobrze, zobaczysz Oby Ci tylko jak najszybciej skurcze i wszelaki ból, minęły ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Niektóre maluszki przybierają najwięcej pod koniec,ale warto przyjrzeć się siatce centylowej i wadze poszczególnych tygodni.
Moja cały czas wagowo mieści się pomiędzy 50 a 90 centylem,wiec opierając się na siatce max waga to 4200g a pośrednio 3800g i na to licze.....
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to tylko słyszę, dziwne to jest... ciekawe co gin powie mi o tym dzisiaj powiem Wam szczerze, że wcale mi się jakoś nie chce jechać na ta wizytę....jakiś mam dziś dupiaty i leniwy humor
|
|
|
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiara - trzymaj sie Ela - powodzenia, mam nadzieje, ze Cie przyjmie ten lekarz Czekoladka - nie mow tak o wykurzaniu bo ja bym tez juz musiala zaczac ale biore sie za to w przyszlym tygodniu ![]() Ja sie wyspalam Ide zaraz na zakupy i musze upichcic kolacje, robie zupe z dyni i zapiekanke a'la czekoladka tylko z makaronem a na deser sliwki z kruszonka ![]() Milego dnia wszystkim i najlepszego naszym nauczycielkom |
||
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prasowanie i okna do umycia to poważny powód by jeszcze nie rodzić :P ale szczerze mówiąc mnie tez się jeszcze nie spieszy muszę psychicznie się przygotować do tego.... przez tyle miesięcy jeszcze nie zdążyłam :P---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- aa bo dzisiaj dzień nauczyciela własnie nie mogłam pojąć i zrozumieć życzeń, które napisała Esti :PDołączam się Wszystkiego najlepszego ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

kurde ale ja nie moge cały czas leżeć...

taka noc... jak nie jedno, to drugie!
)

23.06.2011
01.06.2013

za wizyty