Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 09:59   #211
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Niteczka a dużo tej glukozy Ci wyszło ? Bo ja też się wystraszyłam a gin mówił że do iluś tam to jest normalne w ciąży i nie ma się co stresować więc może będzie wszystko ok ? To było powtórzone badanie ? Bo próbka może zanieczyszczona ? Wybacz nie było mnie sporo na wątku i nie wiem

Tak w ogóle to sporo mnie chyba ominęło.. Linka odeszła z wątka ? Pamiętam jakieś spięcie ale myślałam że pisała później dalej hmm tak to jest jak znikłam na tyle czasu, nic nie wiem

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 10:01   #212
19Inka90
Wtajemniczenie

Watek przeglada 11 uzytkownikow i 37 gosci

Apropos gdzies nam sie znowu dziewczyn pogubilo,Justysia juz sie nie odzywa chyba z tydzien,i Paulinkus tez zniknela

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 10:07   #213
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Ale paskudna pogoda szaro buro i deszcz pada

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 10:10   #214
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Agatko a ten lek na zgagę to na receptę tylko? Bo ja od miesiąca mam zgagę 24u/dobe i już mam dość nic mi nie pomaga...ani mleko ani woda ani rumianek...musiałabym nic nie jeść

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
basia na zgagę polecam Ci rennie, możesz dostac bez recepty a naprawde pomaga

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

I na te już chłodne wieczory, kupiłam sobie powiedzmy pizame albo raczej cos w sam raz do lozka, kubka herbaty i książki. Pokaże Wam, bo tak dziecinnego ubrania nawet moja córka nie ma
piżama super! ja co prawda w takiej grubej spać bym nie mogła ale wygląda świetnie!

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie. Mały niestety w dolnych granicach normy, jeśli chodzi o wagę - niecałe 1500g (obwód brzuszka też niższy niż pozostałe), poza tym wszystkie inne parametry są w porządku, wód nie za mało, nie za dużo, szyjka ok, główka w dół. Gin mnie uspokajał, powiedział, że dzieci różne się rodzą, a dopiero teraz może zacząć "robić masę" Mimo wszystko, nie potrafię się nie niepokoić... Może mam jeść więcej, albo coś specjalnego

Fajne zdjęcia powrzucałyście, zajrzyjcie potem na maila
maczuma spokojnie, zobaczysz że wszystko się ładnie wyrówna tak jak Twój lekarz mówi, każde dziecko rośnie we wlasym tempie ale nadrobi

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Witam w nowej czesci i dziekuje za wszystkie kciuki dzisiaj beda nas badac, ciekawe co wymysla
Co do porodow to lezr na polozniczym i tu co chwile jakas rodzi jena w 25 tyg urodzila 700 gramowe dziecko zyje, ale calt czas badaja, jest w ciezkim sranie. Tu w szpitalu jest masowka, dziewczyna z pokoju prawie godzine czekala na miejsce na porodowce, przy maksymalnych skurczach, ale rozwarciu na 5 cm. Jak widzualam ten bol jak cierpi to az sie poplakalam ze strachu i tez mialam lekkie skurcze, na szczescie przeszly. A z kolei druga kolezanka urodzila w przeciagu 40 minut. Wstala rano, wszystko bylo ok, nagle dostala skurcze i rozwarcie na 9,5 cm i juz bylo widac glowke dziecka szybko ja zabrali na porodowke
oj Misia współczuję Ci ale dokładnie wiem co przechodzisz... jak ja byłam w szpitalu to tez tak się napatrzyłam na nieszczęścia innych że nie dość że o siebie się martwiłam to jeszcze przeżywałam to co dzieje się innym dziewczynom.

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
bez jaj, 40 min to ja mam do szpitala no przy dobrych wiatrach 25, ale teraz sie boje, ze nie zdąże
yyyy no ja mam takie bite 30 min i w sumie nie chciałam jechac od razu ale będę musiała to przemyśleć... żeby zdążyc!

ja w nocy coś spac nie mogłam, pobudka o 4 i waruj mysza do rana...
jakieś lęki mnie dopadają... boję się tego co mnie czeka, cały czas myślę o Lili. a w nocy to wszystko staje się nie ogarnięcia i nie mozna przetłumaczyć samej sobie że jakoś to będzie, że damy radę... męka przez jakieś 2 - 2,5 godz i jakoś udało mi się zasnąć
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 10:15   #215
19Inka90
Wtajemniczenie

Olcia klub ma jeszcze Linka Napisze do niej pw i sie dogadam jak to dalej bedzie

Emilka
Stary 2014-10-14, 10:18   #216
alekaz1
Zakorzenienie

dodzwoniłam sie po wynik gbs na szczęście ujemny
Stary 2014-10-14, 10:20   #217
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
piżama super! ja co prawda w takiej grubej spać bym nie mogła ale wygląda świetnie!
ja też bym nie mogla w tym spac to jest taka "podomka"

Jak ja rano sie budze (zazwyczaj w okolicach 5-6) to wtedy jem kulki czekoladowe z mlekiem i po nich zasypiam jak dziecko niestety zapomnialam wczoraj kupic i dzis nie spie od 6
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 10:23   #218
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dostalam zdjęcia na maila zaległe też więc widać jak rósł brzuchol później poogladam Wasze

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 10:39   #219
19Inka90
Wtajemniczenie

Mysza Juz Ci mowilam ze jestes mega dzielna I Ja Cie za to podziwiwam Jak bedziesz sie rano bardzo zadreczala,to pisz mi smsa wstane i dotrzymam Ci towarzystwa na wizazu czy fb Zwykle jak sie jest we dwie to strachy juz nie sa takie straszne A Ja tak czy siak ostatnio sie budze w mega dziwnych godzinach

Emilka
Stary 2014-10-14, 10:42   #220
mysza88
Rozeznanie

hahah no dzięki Inka za propozycję i uważaj bo jeszcze skorzystam i o 4 pobudkę będziesz miała :P dziękuję
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 10:45   #221
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
[

Tak w ogóle to sporo mnie chyba ominęło.. Linka odeszła z wątka ? Pamiętam jakieś spięcie ale myślałam że pisała później dalej hmm tak to jest jak znikłam na tyle czasu, nic nie wiem
Jestem ale mnie nie ma Po cichu podczytuje ale sie nie odzywam w sumie

Moja mała ma 2.5 kilo , ja sie coraz gorzej czuje..wczoraj mialam pierwszy raz przepowadacze i troszke spanikowałam. Dzis jest ok

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 10:53   #222
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

Moja mała ma 2.5 kilo , ja sie coraz gorzej czuje..wczoraj mialam pierwszy raz przepowadacze i troszke spanikowałam. Dzis jest ok
Kurcze już pierwsze przepowiadacze? Oj to teraz szybciutko poleci ten czas do porodu
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:04   #223
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałam wczoraj okropne i mega nieprzyjemne zajście z dawną koleżanka niestety i źle spalam itd i wiecie myślę sobie ale jestem głupia ! Będę mamą! Mamy Julka z Tz i reszta to głupoty nie warte uwagi! Jestem szczęśliwa i czekam na mojego synka <3
nie ma co się stresować, też miałam takie koleżanki super, z wiekiem zmądrzałam i stwierdziłam, że nie ma sensu by utrzymywać toksyczne znajomości.

dzień dobry.
Ja lecę do lekarza z córką. tym razem ona chora

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:06   #224
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

Linka długo te skurcze u ciebie trwały?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:07   #225
Trusiulandia
Zakorzenienie

Linka to trzymam kciuki

A tak w ogóle to ja się zastanawiam czy te twardnienia i napinania się to skurcze przepowiadajace czy nie ? Inka jak to u Ciebie jest no wiem że też masz? Mi się wydaje że to B-H mam ale w sumie to nie wiem..

Prasuje ciuszki

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 11:20   #226
19Inka90
Wtajemniczenie

Truska moj lekarz pewiedzial ze to sa wlasnie te B-H tyle ze mnie to momentami boli,w sensie nieraz mam bezbolesne a nieraz nie jakos strasznie ale czuje dyskomfort...

Ejj dziewczyny jak czesto wasze dzieciaczki maja tak zwana "czkawke" ?? bo zauwazylam z Emilce zdarza sie dosc czesto i wczoraj tz podsunal mi mysl czy to nie za czesto...

Emilka
Stary 2014-10-14, 11:24   #227
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Truska moj lekarz pewiedzial ze to sa wlasnie te B-H tyle ze mnie to momentami boli,w sensie nieraz mam bezbolesne a nieraz nie jakos strasznie ale czuje dyskomfort...

Ejj dziewczyny jak czesto wasze dzieciaczki maja tak zwana "czkawke" ?? bo zauwazylam z Emilce zdarza sie dosc czesto i wczoraj tz podsunal mi mysl czy to nie za czesto...
ja u mojego w ogóle czkawki nie zauważyłam, zresztą ten mój dzieć to jakiś dziwny ostatnio się zrobił, w dzień spokojny a w nocy co się przebudzę to szaleństwa lecą
Stary 2014-10-14, 11:27   #228
Chemisette
Rozeznanie

Ja też u swojego czkawki nie zauważyłam, więc nie wiem jak to powinno być
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:29   #229
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Kurcze już pierwsze przepowiadacze? Oj to teraz szybciutko poleci ten czas do porodu
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Linka długo te skurcze u ciebie trwały?
No przyznam ze troszke spanikowałam bo bylam u lekarza , porobił badania , zrobił ten posiew , usg dziecka , usg szyjki , pogadał o porodzie , mowił ze nastepna wizyta 5 listopada i to juz bedzie koniec u niego wszystko fajnie pięknie , wyszlam od niego i od razu zaczał się bardzo długi skurcz..trwal jakies 4h ciągiem , nie pusciło a ja durna jeszcze zamiast isc do domu dałam sie namowic na zakupy..w domu wzielam 2 no spy , 3 magnezy i połozylam sie i przeszło dopiero

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:32   #230
87agata
Raczkowanie

Linka przepowiadajaca tez mialam jakies 3 tygodnie temu strasznie bolesne i regularne myslalam ze sie zesikam za strachu bo bylam akurat na nocnej zmianie w pracy hahaha ale po godzince przeszlo
Maczuma nie przejmuj sie waga maluszka popatrz na to z innej strony bo dzieki mniejszemu dzieciaczkowi porod bedzie lzejszy ja swoja mala urodzilam expressowo a wazyla dokladnie 2945g pamietam jakby to bylo wczoraj a teraz tak wyrosla ze ubrania kupuje jej na 10 lat a ma 8 i przewyzsza rowiesnikow w klasie o pol glowy.
Sasia a ja do szpitala tez mam 40 minut ale katastrofa jest za znalezieniem miejsca na parkingu moj tz mowi ze jak nie bedzie miejsca to zaparkuje na chodniku i g..no go to bedzie obchodzic
wlasnie moj Tz mnie juz pogania zebym juz zamowila lozeczko bo juz najwyzsza pora a kupuje na e-bay ale z Polski od Polskiego producenta prosze zerknijcie na link i doradzcie czy warto bo w tym tygodniu juz musze miec cos zamowione http://www.ebay.co.uk/itm/15-part-se...item27e1b7fb1a
co do modelu poscieli to chyba zwariuje taki jest wybor juz wiem ze bedzie problem

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

Inka dzieciaczki w brzuchu maja czesto nawet bardzo czesto czkawke wynika to jeszcze z nie do konca dojrzalego ukladu nerwowego i przewodu pokarmowego o ile dobrze pamietam i czest czkawka u jeszcze nienarodzonych dzieci to calkiem normalna rzecz
Stary 2014-10-14, 11:37   #231
iwona_1987
Zadomowienie

Witamy się w 30tc
dziś znów zajęcia w SR, jakoś nie byłam do niech przekonana, ale bardzo mi się podobają i doczekać się kolejnych nigdy nie mogę.
Pisałyście o podejściu TŻ do ciąży i dziecka... Muszę Wam powiedzieć że nie spodziewałam się że mojemu mężowi tak się zmieni On zawsze taki mało romantyczny i jak to sam o sobie mówi "aspołeczny", a teraz od kilku tygodni to codziennie z Małą gada, głaszcze po brzuchu, jak wraca z pracy to pyta jak tam Mała się kręciła w ciągu dnia, na wizyty też ze mną chodzi (no oprócz wczorajszej, bo stwierdził że jak Małej nie zobaczy to po co ma iść), zachwycony jest SR i tylko chodzi i zrzędzi "a słyszałaś że położna mówiła...."

Cytat:
ja u mojego w ogóle czkawki nie zauważyłam, zresztą ten mój dzieć to jakiś dziwny ostatnio się zrobił, w dzień spokojny a w nocy co się przebudzę to szaleństwa lecą
Co do czkawki to ja też raczej u Małej nie zauważyłam, ale moja to tak jak u Madziqqq w dzień się kręci ze 3-5 razy po kilka ruchów- kopniaków, a w nocy to daje czadu, śmiejemy się żeby po porodzie jej to nocne życie nie zostało
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:39   #232
Basjenia
Zadomowienie

mój też ma czkawkę. prawie codziennie wieczorem. i tak jak któraś powiedziała uaktywnia się ruchowo głównie wieczorem-w nocy....
czkawka to dziwne uczucie bo mam wrażenie że mi cała szanowna aż podskakuje
zastanawiam się wciąż jak te skurcze BH wyglądają... czy to może być częściowe twardnienie?czasami mam wrażenie że mały się po prostu wypina i dlatego mam taką twardą gule. nie boli nie ciągnie generalnie nic się z tym nie dzieje oprócz takiego odczucia napięcia skóry....no ale jak taka kopa nagle wyrasta to chyba nie ma się co dziwić....
jak wy je odczuwacie?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:43   #233
LoLcIa123
Zakorzenienie

Mój mały ma często czkawkę i niekiedy bardzo długo..
Ja się mniej udzielam, bo u nas problemy. Wiadomo kto u mnie w domu ma problem i z czym.. wczoraj na podwójnym gazie spowodował kolizję. Spoko.. cały wieczór tu policja chodziła, On zawodowy kierowca nic innego nie potrafi robić także sama nie wiem co teraz będzie..

Co do skurczy to ja mam bolesne napinanie się brzucha, niekiedy aż mam problemy z oddechem i muszę wstrzymać na jakiś czas mija zazwyczaj po ok. 30sek. i po jakimś czasie pojawia się znowu

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-10-14 o 11:45
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:50   #234
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
mój też ma czkawkę. prawie codziennie wieczorem. i tak jak któraś powiedziała uaktywnia się ruchowo głównie wieczorem-w nocy....
czkawka to dziwne uczucie bo mam wrażenie że mi cała szanowna aż podskakuje
zastanawiam się wciąż jak te skurcze BH wyglądają... czy to może być częściowe twardnienie?czasami mam wrażenie że mały się po prostu wypina i dlatego mam taką twardą gule. nie boli nie ciągnie generalnie nic się z tym nie dzieje oprócz takiego odczucia napięcia skóry....no ale jak taka kopa nagle wyrasta to chyba nie ma się co dziwić....
jak wy je odczuwacie?
te skurcze sie odczuwa jak bole miesiaczkowe przy jednoczesnym napieciu calego miesnia macicy a te twarde gule co sie wyczuwa to albo doopka albo glowka boba

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

a sam porod tzn bole porodowe wspominam wlasnie jako mega mocna bole miesiaczkowe czyli nic co bylo mi obce
Stary 2014-10-14, 11:51   #235
Trusiulandia
Zakorzenienie

Czyli ja też mam skurcze od jakiegoś miesiąca..Lol
:-D
Ja czkawki już dawno nie zauważyłam za to mały się mniej rusza więc chyba miejsca już mało a w nocy daje czadu bardziej

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 11:51   #236
madziqqq
Rozeznanie

Basjenia i co widziałaś się z tą babką od sesji? będzie ci robić fotki?
Stary 2014-10-14, 11:56   #237
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzieś mi się obiło kiedyś, że takie małe dzieci w ogóle nie odczuwają czkawki jako dyskomfort i może to trwać długo, bo nawet ze 20-30min i że to się ogólnie może często powtarzać, że to normalne.
Ja też to czuję, czasem ze 2-3 razy dziennie nawet, ale nie zawsze.

Ale też ostatnio zauważyłam u siebie coś takiego, że czuję pod pępkiem czasem takie lekkie drżenie, jakby prądy od środka - bardzo łagodne i delikatne, w ogóle nie bolesne, ale wcześniej nic takiego nie miałam. Nie wiem, czy to kwestia ruchów małej i jej aktualnego ułożenia, czy ki diabeł. Miałyście coś podobnego?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:57   #238
doloresd
Wtajemniczenie

Właśnie zamówiłam Aniball - ten balonik do ćwiczeń, z przesyłką wyszło 230 zł, ale nie żałuję, w końcu nastawiam się na poród naturalny
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:58   #239
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Basjenia i co widziałaś się z tą babką od sesji? będzie ci robić fotki?
na jutro jestem z nią umówiona
a ci znajomi co nam robili to mają dużo pracy bo zawodowo są fotografami i czekam na obrobione zdjęcia

dziewczyny kompletuje leki powoli dla boba....
kupujecie wit d+k?
co gorączkowego polecacie?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 12:02   #240
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
na jutro jestem z nią umówiona
a ci znajomi co nam robili to mają dużo pracy bo zawodowo są fotografami i czekam na obrobione zdjęcia

dziewczyny kompletuje leki powoli dla boba....
kupujecie wit d+k?
co gorączkowego polecacie?
Gdyby było lato to nie kupowałabym tej wit. D3, ale zimą słońca tyle co nic, więc chyba jednak zakupię
Basjenia powiedz mi Kochana co zrobić z mega wielkim siniakiem na ręce żeby szybciej zszedł? bo na patologii przy zakładaniu wenflona zrobiła mi się taka wieelka gula na ręce (jak to powiedziała pielęgniarka żyła mi urosła) i chodzę już kilka tyg z takim siniurem, wszyscy się pytają co mi się stało

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-10-14 o 12:04
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości