|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Moja ma czkawkę czasem. Na usg polowkowym tak się wiercila i skakała i gin powiedziala ze od tych wariactw właśnie czkawki dostała.
A co do skurczy to mam czasem częściej czasem wcale i nigdy nic mnie nie bolało. No może raz ale to dawno już było i po no spie przeszło. Wtedy dokładnie mogę wyczuć gdzie mam macicę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mały też się tak wypina, taka twarda gula rośnie i można wyczuć palcami że to maluszek. Ostatnio jak to zrobił to położyłam rękę tż w tym miejscu i on taki ucieszony że maluszka dotyka
|
|
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Linka a powiedz mi , jesteś zadowolona z owcy??
Ja czkawke u małej czuje często i na pewno codziennie Skurcze tez mam silne ze aż bolą, do tego bolą mnie hmm jakby pachwiny jak podnoszę nogę jak w nocy chce się przekręcić z boku na bok. Jutro wszystko musze zapytać. A brzuch na skurczu to cały napięty jak skała i boli. A jak mała wypina się główka lub tyłkiem to całkiem inne uczucie
|
#244 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie tak jak Hasiap pisze
skurcz a wypinanie sie malenstwa to zupelnie inne uczucia i nie da rady tego pomylic ![]() Dziewczyny o ktorej jutro macie wizyty ?? Bo My jutro chyba zbiorowo,Hasiap,Basia,Dol oresd ?? Ja mam dopiero na 15.50 pierwszy raz w tej ciazy mam na popoludnie wizyte...Pewnie od rana nie bede mogla sie doczekac
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
własnie, na listopadowych padło dobre pytanie... prasujecie ciuszki na prawej czy lewej stronie?
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Inka, to dokładnie tak jak miskowa pisze, że dzieci nie odczuwają czkawki tak jak my, dla nich to nie jest uciążliwe
Mysza, ja prasuję na prawej, jakoś się nad tym nie zastanawiałam... Szyję te maskotki z filcu, mam juz ptaszka, kotka i kończę liska, nie wiem tylko jak to przymocuję. Tak w ogóle, to jeszcze raz dzięki dziewczyny za wsparcie i uspokojenie mnie w sprawie wagi małego, nie wiem, co bym bez Was zrobiła
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic jeszcze nie prasuje, bo ciuchów nie mam praktycznie. Poszłam do smyka popatrzeć za czymś do szpitala na dzień wyjścia i mnie zatkało. Doszłam do wniosku, że jestem za biedna na dziecko
. Choć jedna dobra strona, że ostatnio mniej boli mnie brzuch, może te bakterie z kanału rodnego w końcu wyginęły i dały mi spokój
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie siniaków to moja mama zakupiła nie tak dawno maść "Siniak" i rewelacyjnie po nim siniaki schodzą.
Ja prasuje po lewej stronie, bo czasami materiał jest zbyt delikatny na kontakt z żelazkiem, a po za tym to od lewej strony bardziej się styka z ciałem dziecka ubranko ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A co do skurczy to w ogóle ich nie czuje i rzadko mi brzuch twardnieje |
|
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
ja też się nad tym nie zastanawiałam tylko prasowałam na prawej i składałam od razu, ale po tym pytaniu aż zwątpiłam :P
|
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Wasze wizyty Lolcia mnie też przerażają ceny za niektóre rzeczy ciążowo/dzieciowe, dlatego stety niestety trzeba polować na jakieś promocje. A wiecie, że ja jeszcze ani razu nie odczuwałam skurczów? Nawet nie wiem, jakie to uczucie. Czasem mi brzuch twardnieje, ale bardzo rzadko. |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prasuje na lewej raz dlatego że mniej się niszcza a przynajmniej nie widać a dwa dlatego że gdzieś czytałam że bakterie które nie zginą w praniu to żelazko je zabije. Nie wiem ile w tym prawdy
mi tak wygodnie i już ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Wizytę mam dzisiaj o 16.30 trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Basjenia na brodawki maltan masc poleciła mi koleżanka i mówiła żeby smarowac od połowy 8 miesiąca bo dzięki temu jej nie krwawily brodawki i nie bolały tak bardzo
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie też wzięłam maltan...
zastanawiam się nad suplementacją dla siebie po porodzie...planujecie coś łykać czy nie koniecznie? |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno bierze się te same witaminy co w ciąży przynajmniej u mnie znajome mamuski wszystkie brały z zalecenia lekarzy oczywiście
![]() Wit k i d zamówiłam już i w ogóle większości rzeczy w aptece internetowej zamowilam
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
lansinoh juz sprawdzony przeze mnie
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wogóle to się boje do "kasy" podejść...
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
ja też prasuję po lewej stronie ciuszki bo to przecież ta strona dolega do skóry Maluszka, czasem jeszcze po prawej też przejadę
Ja bolesnych skurczy też jakoś nie odczułam, brzuch czasami twardnieje, ale jak za dużo chodzę np. i nadal często za szybko chodzę ( takie przyzwyczajenie mam) ![]() za dzisiejsze wizyty
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie dam rady Was już teraz nadrobić.
Ja po wizycie, z Gabi wszystko jest dobrze, została oficjalnie potwierdzona, zw jest to dziewczynka. Niestety u mnie gorzej. W gabinecie wychodzi mi za wysokie ciśnienie i wlasnie szykuje się do szpitala ;(
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
Mi gin powiedziała że po porodzie mam brać te same witaminy co przed.
A mi kuzynka poleciła maść na brodawki firmy Medela " Purelan 100" |
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
aj cholera dziewczyny macie się z tymi szpitalami
mam nadzieję suqub że wszytsko będzie ok
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugub Kochana spokojnie,porobia Ci badania i moze sie dowiedza skad to Twoje wysokie cisnienie
Najwazniejsze ze z Gabi wszystko dobrze ![]() Ja na brodawki tez mam Maltan
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
z tym prasowaniem i bakteriami to prawda. Ja tez prasowalam na lewej i swoje ubrania tez tak prasuje wlacznie z bielizna, skarpetkami i majtkami. Przy wyzszych temperaturach gina np. Bakterie grzybicze. No i dwie kropki na zelazku to juz ok. 150 stopni. Warto tez dmuchnac para na zabawki i maskotki.
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
Trzymaj się Suqub, mam nadzieje że będzie dobrze i odnajdą przyczynę tego wysokiego ciśnienia. Trzymaj się!
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Suqub trzymam kciuki
dostaniesz pewnie tabletki na ciśnienie i tyle na patologii leżałam z dziewczyną, która miała jakieś kosmiczne ciśnienie i dostawała tylko leki
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby Was szybko z tego szpitala wypuścili, porobią badania i może dojdą do tego skąd to ciśnienie się bierze, najważniejsze że będziecie pod dobrą opieką i napewno wszystko będzie ok.
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żebyś się tylko tym nie denerwowała bo dopiero wtedy ci pójdzie ciśnienie...potraktuj to jak rutynową kontrole |
|
|
|
|
#269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Rozeznanie
|
Hello
Wreszcie skonczylismy remont i porządki po nim Więc może będę miała więcej czasu ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

tyle ze mnie to momentami boli,w sensie nieraz mam bezbolesne a nieraz nie jakos strasznie ale czuje dyskomfort...
mija zazwyczaj po ok. 30sek. i po jakimś czasie pojawia się znowu 

. 

za dzisiejsze wizyty

Najwazniejsze ze z Gabi wszystko dobrze