|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
No wlasnie juz robiłam wszystko w pokoju gra tylko tv i ewentualnie lampka, od kąpieli wszystko wyciszamy i rozmawiamy ciszej a do snu leca fale morza albo suszarka z YouTube...a owiniecie to w ogole dramat u nas bo ona jest wściekła nawet jak nie spi a ja ja przykryje jak ja owinelam to takiego krzyku jeszcze nie słyszałam u niej jest baaardzo aktywna w tych godzinach to moze taki juz jej urok...czytałam, ze wieczorami dzieci potrafią byc bardzo niespokojne bo odreagowują cały dzien...mam nadzieje, ze minie to ona jak juz zaśnie o tej 1 to pózniej juz spi pięknie...Cytat:
Ja bym poszła do psychologa...fajna szczera rozmowa pomoze Tobie i malutka lepiej sie poczuje przy spokojnej mamie w końcu pójście do psychologa to normalna sprawa i bedzie Wam lżej trzymam kciuki ![]() Cytat:
Od 4 rano? O matko to juz wole nie spać do tej 1 w nocy a rano pospać do tej 8 bo tak śpimy po karmieniu o 4 w dzien jak nie spi to sobie mruczy, patrzy, stęka cos i jest spokojna a martwi mnie to, ze wieczorem cała chodzi normalnie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Kp pomaga przy depresji bo w pewnym sensienwymusza kontakt matkibz dzieckiem i w pewnym momencie kobieta rozumie ze jezt dla malenstwa najwazniejsza i zaczyna je kochac a nie traktowac jak obowiazek
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony kp moze pomoc Blondi,z drugiej jesli z kp sa problemy to moze wywolac dodatkowa frustracje. Ja przy obu corkach nie mialam depresji, natomiast problemy z kp byly dla mnie meczace wiec jak pierwsza corka po 3 miesiacach sama odstawila sie od cyca to odetchnelam z ulga.
Aisa,ja akurat z tych co wola isc wczesniej spac i wczesniej wstac:-Da od 4 rano to tez sobie przysypiam tylko mam pobudki bo mloda spi wtedy ale krotkie drzemki ma i jak sie budzi to chce cycka. Wiec z cyckiem na wierzchu spie od 4 rano. Szkoda,ze moja smoczka nie lubi bo pewnie tyle by nie chciala piersi
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Mi kp pomoglo ale nie mialam probkemow z laktacja wiec nie wypowiem sie na ten temet...
A moj stas potrafi w nocy przespac od 4 do 6 godzin A potrafi sie najesc w 10minut z tym ze po karmieniu przsz 30min musi sie tulic do cycan |
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobryy mamusie ![]() ja juz po wizycie u lekarza matka wariatka oczywiscie mały ma krosty na polikach i z boku głowy i choc sama podejrzewałam co to moze byc poleciałam skontrolowac, bo ciagle ktos mi mówił z emoz ebyc skaza białkowa itdwiec poszłam i okazuje sie ze jednak trądzik niemowlęcy i potówki-w sumie by si ezgadzało bo na główce mu wyszło jak spał na mnie i sie spocił ![]() co do kp bo widze ze wiele dziewczyn boi sie zjesc cokolwiek to ja wam powiem ze jem wszytko, jadłam zupe jazynowa gdzi ebyła fasole, kalafior, ostatnio tez smażona rybe itd i na razie tfuu tfuu jest ok, czasem jak widze ze mały cos sie kreci to podaje espumisan i jest ok, jedynie chyba po kaszance cos go wkurzyło bo mocniej sie na kupke pręzył ale wymasowałam i poszło jakos pije raz dziennie kawe z mlekiem warto spróbowac jeśc wszytko i obserwowac po prostu, bo tak jak pisze Asia ze za chwile bedzie blada i wykonczona to tez źle bo organizm nie da rady kurcze w czwartek Melek ma urodzinki i musz emu cos do przedszkola zakupic , zastanawiam sie jakie cukierki błyby najlepsze a moze lepiej ciastka na wage? mamy przedszkolaków co kupowałyście?
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, najważniejsze byś pamiętała ,ze dla Maleństwa i tak jestes najważniejsza. Na mm jest wychowanych ( w tym mojastarsza córka) mnóstwo dzieci i niczym im to nie ujmuje tym sie nie martw. Ponoc zwiększenie dawki kwasu foliowego tez pomaga (czytałam to kiedyś),ale wydaje mi sie ze bez specjalisty sie nie obejdzie. Trzymam kciuki za Was obie. mam nadzieje ze Tz cię wspiera."Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia19x moj maluszek spi na wznak, na bok jak go kladlam i pod plecy wałek to i tak sie przekrecal wlasnie... tylko ze mamy klin i tyle
Blondi Banana tez mysle zebys poszla do lekarza i uwazam ze kp nie za wszelka cene,na pewno wazne jest by mama byla szczesliwa, szczesliwa mama to i szczesliwe dzieckoBylam u fryzjera ach w ogole pisalam juz ze kocham Malenstwo nad zycie?i Tzta tezw ogole jak maly spi teraz w nocy 5 czy 6h to ja juz jestem wyspana i nie moge spac
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
BlondiBanana twoje odczucia sa naturalne i jak dziewczyny pisza moze warto udac sie do specjalisty na rozmowe dobrze ze o tym piszesz bo to znaczy ze jestes swiadoma tego co sie dzieje wiec podejrzewam ze za nieługo sie wszytko unormuje-trzymam kciuki
Mała Paulina jakies wielkie ziany u fryzjera? tez sie wybieram tylko jeszcze nie wiem kiedy, na pewno troche kłaki skróce i chyba zrobi esobie grzywe, a co! ttrzeba zaszaleć nie
|
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
BlondiBanana dobrze, że o tym napisałaś... Może rzeczywiście, tak jak dziewczyny piszą, potrzebujesz szczerej rozmowy ze specjalistą? No i jak Tż? Wspiera Cię? Meta ten Twój Tż to ma z Tobą ciekawie ![]() aa2 co prawda, ja nie jestem mamą przedszkolaka, ale mogę poradzić z punktu widzenia nauczyciela. Cukierki bym odpuściła i albo zakupiła, tak jak mówisz, jakieś ciasteczka na wagę, albo jakieś batoniki, wafelki, coś w tym stylu. Jestem przeciwnikiem cukierków, po tym jak dziecko w przedszkolu mi się zakrztusiło cukierkiem-galaretką. Ja mojego potworka nie budzę w nocy na karmienie, tylko ona budzi mnie No i muszę ją pochwalić, bo od kilku dni zasypia nam bez jakiś specjalnych cyrków, a jak budzi się w nocy na karmienie, to po cycu pięknie sama zasypia w łóżeczku Może to normalne dla Was, ale dla mnie to sukces, bo do tej pory po nocnym karmieniu było godzinne bujanie i usypianie na rękach I ten łobuz mały próbuje się już obracać z brzuszka na plecki... Wczoraj prawie jej się udało
|
|
#850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, żebyś odsykala spokój, a wtedy Wandzia będzie szczęśliwa. Pamiętaj, że jesteś wspaniałą babką i najlepszą mama dla swojego dziecka
|
||
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic zrobi erundke po sklepie i cos wymysle |
|
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
A ck d karmienia piersia moja polozna polecila mi na laktwcje w razie problmow piwo bezalkoholiwe
Mojemu tez lezki leca juz Za to mam probkem z bioderkami mlodego musze z nim codziennie cwiczyc |
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Martynko u nas jest to samo - mała nigdy nie zasypia od razu po jedzeniu, nigdy. Bujam ją przynajmniej godzinę
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to herbata na laktacje bocianek u mnie działa cuda i jak co to polecam |
|
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nie czekała na polepszenie,bo czasem takich problemów lepiej szybciej się pozbyć niż czekać. A dziecko musi mieć przecież szczęśliwą mamę,która się dobrze czuje,bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.Na pewno ją kochasz tylko musisz sobie to uświadomić,że jesteś dla maluszka całym światem i jesteś dla niej teraz najważniejsza Udaj się do specjalisty na pewno Ci będzie lepiej,a może wyżal się przyjaciółce/mamie/siostrze? Cytat:
pod ręką butla wody,telefon i pilot-taki zestaw małego śpiocha ![]() Tż ma ze mnie polew odkąd się obudził... Jeszcze mówi na mnie "gazetka" bo w nocy się odwróciłam do niego i powiedziałam"Weź idź do sklepu,bo muszę gazetę przeczytać!!" i mówi,że nigdy nie słyszał żebym ja tak przeklinała jak w czasie snu źle ze mną...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi mam nadzieję, ze wszystko się ułoży u Ciebie. Pamiętaj, że jesteś cudowną mamą i najwspanialszą dla tej krusyznki istotą, najważniejszą. Myślałaś, by tak jak piszą dzewczyny, udać się do psychologa na przykład? Dobrze, że masz oparcie w mężu
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Metka
![]() ![]() ![]() Malutka zasnęła w łóżeczku Wasze maluchy naprawdę zasypiają zaraz po jedzeniu? Kurcze no, ja bujam zawsze przynajmniej godzinę, czasem i dwie a rekordem w nocy było chyba prawie trzy ![]() Mamy ksywkę nową dla Metki ![]() Zamówiłam małej piękne kaftaniki na allegro http://allegro.pl/koszulka-roz-62-sm...684968756.html Już 62, bo te małe co miałam już są "na styk", za krótkie i wychodzą z półśpiochów, grubasek mały rośnie jak na drożdżach
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-10-14 o 13:40 |
|
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak juz piersi nie chce to robi taki smieszny dziubek, ja jeszcze w celach sprawdzenia czy aby na pewno nie chce to sutkiem mu po dziubku robi eto go coraz bardziej wydłuża i wygląda komicznie ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
bo ja po Melku to nawet nei kupowałam , mam jeden i raz założyłam...jak szybko założyłam tak szybko go ciagłam i juz wiecej nie wkładałam ![]() denerwuja mnie ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- kurde chyba musze Nikusia obudzic bo chce po 14 isc po Melka do przedszkola a małego z takiem zostawie, ale musi byc najedzony zeby dał rade a ten spi i spi, od 11 30
|
||
|
|
|
#861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas albo przy cycu,albo na bujaczku,albo kołyska a jak nic nie pomaga to mamine rączki czynią cuda![]() Blondi wyczytałam ze depresja poporodowa jest najłatwiejsza z depresji do wyleczenia wiec nie mecz siebie i marsz do lekarza a! Ponoc najlepiej zrobić sobie badanie tarczycy bo czasami po porodzie hormony przez nią wydzielanie w nadmiarze lub niedobory mogą wywołać objawy depresji.trzymaj sie ciepło ![]() Byłam rano na spacerze , zrobiłam obiad, ładny dzień wiec znow z wózkiem na spacer ale miałam cały czas uczucie ze czegoś zapomniałam . W połowie drogi w tył zwrot i biegusiem do domu, bo mi sie przypomniało ze o 13 tej sąsiadka do mieszka ma przyjść ) i tyle ze spacerku![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Aa my nosilismy do przedszkola zelki indywidualnie pakowane( takie małe paczuszki w 1 dużej paczce )."Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaaaaaaaa sie pokarmilismy, podłączyłam go za 15 druga i co? myslicie ze na sekunde oko otworzył zapmnij
![]() dobrze ze troche possał to mu raczej starczy zanim wróce hehe jak pił pół godz z jednej piersi to raczej pojadł, oczywiście wypluł zrobił dziubek i ma mnie gdzies a drugą mu jeszcze chciałam zapodać
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałyście ?
http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html a ja ostatnio chciałam aphtinem małemu smarować język jak myślałam,że ma pleśniawki. Dobrze,że głębiej się przypatrzyłam i okazało się,że to mleko a nie pleśniawki... notka o aphtinie nie jest ale wzmianka o tym się znajduje... Wrrhttp://zapytaj-farmaceute.blogspot.c...entiolu-i.html ciekawe czy z tym linomagiem to prawda
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
To jeszcze dodam ze mój syn po tej nocce, przekochany
widzę jak sie zmienia krzyknie,pisknie cos czasami tak wodzi oczkami ślicznie normalnie dumna z tak wykonanej dobrej roboty przezemnie i tz ![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Meta a ja właśnie aphtin zapobiegawczo kupiłam a nie aplikowalam jeszcze,uff. "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
#865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nad pada deszcz, wieć siedzimy w domu. Cytat:
i zgadzam się z dziewczynami, koniecznie udaj się do specjalisty. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam krem linomag z wit a i e i teraz zastanawiam sie zy uzywac.. Do teraz byl dobry smarowalam stasia nawet jak mial skaze bialkowa i potowki
Czy waszym malenstwom tez ropnieje oczko? U swojego zauwazylam troche ropki rano na oczku |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, te jeszcze nie dotarły, ale uwielbiamy ogólnie
Mand, serio? U nas 56 już małe się robi. Teraz zaczynam z większymi Najwiecej mam na 68, chyba z 15par bodów ![]() Była położna, mała waży 4380g, więc w 5tygodni 1380 na cycuniu przybrała
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Trochę mnie nie było... ale mieliśmy "atrakcje" w tym pobyt w szpitalu... Zuzia w niedzielę skończyła miesiąc
|
|
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o to Zuzia już duża dziewczynka
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za odzew i miłe słowa. Postanowiłam pójść w piątek do psychiatry, do którego wcześniej chodziłam. Dzwoniłam żeby się umówić, ale najbliższy termin na koniec miesiąca, więc pójdę i poproszę o pilne przyjęcie nadprogramowo. Leczyłam się już wcześniej z depresji i nerwicy. Pewnie dlatego jestem bardziej podatna na takie rzeczy jak depresja poporodowa.
Męża na szczęście mam cudownego. Dużo z nim teraz rozmawiam. Czasami się na mnie denerwuje, bo nie rozumie, czemu mnie tak wszystko stresuje, ale stara się mi pomagać jak może. Mama mi powtarza, że mam się nastawiać pozytywnie i mam wrażenie, że chce mi wmówić, że przesadzam i wymyślam sobie chorobę... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

w pokoju gra tylko tv i ewentualnie lampka, od kąpieli wszystko wyciszamy i rozmawiamy ciszej a do snu leca fale morza albo suszarka z YouTube...a owiniecie to w ogole dramat u nas bo ona jest wściekła nawet jak nie spi a ja ja przykryje
jest baaardzo aktywna w tych godzinach to moze taki juz jej urok...czytałam, ze wieczorami dzieci potrafią byc bardzo niespokojne bo odreagowują cały dzien...mam nadzieje, ze minie to
Położna zasugerowała mi branie leków uspokajających, a wtedy byśmy musieli przejść całkowicie na mm (powiedziała, że dla dziecka ważniejsze jest żebym ja była szczęśliwa i spokojna, niż to żebym karmiła koniecznie piersią). Boję się sytuacji kiedy mała nie śpi. Ona na pewno potrzebuje czułości, ale ja ciągle się wtedy boję, że ona zacznie płakać, a ja nie będę wiedziała co robić. Jak mogę karmić piersią to ratunkiem zawsze jest cyc, a co będzie przy samym mm? Rozczulam się nad nią czasami, ale to wszystko. Zajmuję się nią mechanicznie, ale wszystko mnie tak strasznie stresuje... Poza tym mam problemy ze snem. Na szczęście mogę już spać w nocy, ale nie potrafię zasnąć w dzień, nawet jak jestem padnięta. I mam jadłowstręt. Wmuszam w siebie 3 posiłki, ale aż mi niedobrze na widok jedzenia. Długo tak nie pociągnę, bo chudnę ok. kilogram na 2 dni, a nie mam za bardzo zapasów tłuszczyku do tracenia. Nie wiem co mam z tym wszystkim zrobić. Czy mam czekać, aż mi się polepszy, czy mam od razu brać jakieś leki... Wybaczcie taki egoistyczny i dołujący wpis, ale rady od innych mam będą dla mnie bardzo cenne.
w dzien jak nie spi to sobie mruczy, patrzy, stęka cos i jest spokojna a martwi mnie to, ze wieczorem cała chodzi normalnie...
zawsze wtedy tż sie zajmuje mala tzn nosi ja. I na tym polega cala jego opieka nad Lenka...
mały ma krosty na polikach i z boku głowy i choc sama podejrzewałam co to moze byc poleciałam skontrolowac, bo ciagle ktos mi mówił z emoz ebyc skaza białkowa itd
w ogole pisalam juz ze kocham Malenstwo nad zycie?i Tzta tez

27.07.2013 Ślub

U nas 56 już małe się robi. Teraz zaczynam z większymi