Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 14:24   #271
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Minka a czy ja tu bez problemu kupie te witaminy o ktorych pisza dziewczyny?

Suqub trzymaj sie dobrze, ze z dzidzia wszystko ok. dasz rade

Ringo prasujesz sobie skarpetki, majtki itd? szczerze mówiąc ja żelazko wyjmuje 1-2 razy w roku, zazwyczaj na święta ale uważam, że moje ubrania się po prostu nie gniotą jak je dobrze rozwieszę po praniu serio, mam nawet taką koszulę, co wystarczy ją trzepnąć, powiesić na wieszaku i pięknie wysycha bez żadnego zagniecenia
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:26   #272
Suqub
Zakorzenienie

W moim dzienniku wychodzi wszytko ok, mierzą mi w gabinecie a ja ciesnienie 150/90. Poszła po drugi sprzęt wyszło trochę mniejsze ale co z tego jak ja już wiadomością szpitala się zdenerwowalam. Mąż zaraz mnie zawozi do szpitala. Sam fakt tego już mnie irytuje ale cóż trzeba.
Mała waży 1516g. Wszystko u niej dobrze, dostałam zdjęcie jej fragmentu twarzy to stwierdzam, ze usta ma po mnie i ogółem taki fragmencik a cudo dla mnie.

Eh obym długo nie musiała tam leżeć bo szczerze mówiąc to mój pierwszy pobyt w szpitalu

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:26   #273
Trusiulandia
Zakorzenienie

Suqub trzymam kciuki :-* na pewno zrobią badania i Cię wypuszcza będzie dobrze!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:28   #274
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
W moim dzienniku wychodzi wszytko ok, mierzą mi w gabinecie a ja ciesnienie 150/90. Poszła po drugi sprzęt wyszło trochę mniejsze ale co z tego jak ja już wiadomością szpitala się zdenerwowalam. Mąż zaraz mnie zawozi do szpitala. Sam fakt tego już mnie irytuje ale cóż trzeba.
Mała waży 1516g. Wszystko u niej dobrze, dostałam zdjęcie jej fragmentu twarzy to stwierdzam, ze usta ma po mnie i ogółem taki fragmencik a cudo dla mnie.

Eh obym długo nie musiała tam leżeć bo szczerze mówiąc to mój pierwszy pobyt w szpitalu
w takim razie koniecznie pokaż lekarzom w szpitalu dzienniczek. to dość mocna podstawa żeby cię bez sensu nie męczyć szpitalem i lekami... może trafisz na kogoś rozsądnego...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:32   #275
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
w takim razie koniecznie pokaż lekarzom w szpitalu dzienniczek. to dość mocna podstawa żeby cię bez sensu nie męczyć szpitalem i lekami... może trafisz na kogoś rozsądnego...
Pokazałam swojemu lekarzowi na początku i sam z uśmiechem stwierdził, ze zapewne mam syndrom białego fartucha. Przychodzi do mierzenia ciśnienia a tu takie wysokie no i stwierdził, ze nie chce ryzykować i musi mnie do szpitala położyć.

Stary 2014-10-14, 14:34   #276
Trusiulandia
Zakorzenienie

Suqub a może lepiej teraz niż w czasie porodu ? Teraz sprawdza najwyżej dadzą leki i do porodu będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Ja na gemini właśnie zamawialam właśnie witaminy dla siebie i Julka

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 14:38   #277
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja odkąd jestem w ciąży, też prasuję sobie majtki ale to raczej ze względu że bałam się zakażeń w ciąży, znam wiele przypadków, które się niezbyt fajnie kończyły. Aczkolwiek nic mi to nie pomogło, bo i tak mam zakażenia haha.. paradoks

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:42   #278
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej,
Trochę się nie odzywałam, ale u Nas nie jest zbyt dobrze Nie chciałam Wam tu smęcić, ale znów jestem w szpitalu od piątku, okazało się że przyplatała się do mnie cholestaza mam bardzo złe wyniki i jak narazie nie chcą spadać dostaje pełno lekarstw, zastrzyki na płucka też już mi dali no ale mam nadzieje że te wyniki zaczną w końcu spadać

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:44   #279
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Hej. Nie dam rady Was już teraz nadrobić.
Ja po wizycie, z Gabi wszystko jest dobrze, została oficjalnie potwierdzona, zw jest to dziewczynka.
Niestety u mnie gorzej. W gabinecie wychodzi mi za wysokie ciśnienie i wlasnie szykuje się do szpitala ;(
ojej sugub trzymam kciuki oby wszystko było ok trzymajcie sie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Mi gin powiedziała że po porodzie mam brać te same witaminy co przed.
A mi kuzynka poleciła maść na brodawki firmy Medela " Purelan 100"
moja koleżanka ostatnio mi coś o tej maści wspominała ale ja biore maltan.

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Suqub a może lepiej teraz niż w czasie porodu ? Teraz sprawdza najwyżej dadzą leki i do porodu będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Ja na gemini właśnie zamawialam właśnie witaminy dla siebie i Julka
jakie bierzecie teraz witaminy?
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:46   #280
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Linka a powiedz mi , jesteś zadowolona z owcy??
ja bardzo..a czy Jagoda zobaczymy

Cytat:
W gabinecie wychodzi mi za wysokie ciśnienie i wlasnie szykuje się do szpitala ;(
ja wczoraj mialam trzeci raz z rzedu na wizycie 145/89 i lekarz kazał teraz 3 x dziennie mierzyc i za tydzoen zadecyduje czy wprowadzamy leczenie czy nie..ale boje sie ze tez wyskoczy ze szpitalem czy cuś. A jakie Ty mialaś????

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:47   #281
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja odkąd jestem w ciąży, też prasuję sobie majtki ale to raczej ze względu że bałam się zakażeń w ciąży, znam wiele przypadków, które się niezbyt fajnie kończyły. Aczkolwiek nic mi to nie pomogło, bo i tak mam zakażenia haha.. paradoks
może właśnie za dużo tej sterylności było?

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej,
Trochę się nie odzywałam, ale u Nas nie jest zbyt dobrze Nie chciałam Wam tu smęcić, ale znów jestem w szpitalu od piątku, okazało się że przyplatała się do mnie cholestaza mam bardzo złe wyniki i jak narazie nie chcą spadać dostaje pełno lekarstw, zastrzyki na płucka też już mi dali no ale mam nadzieje że te wyniki zaczną w końcu spadać
kasiulka dawaj znac co tam u was! nie smęcisz wcale bo my tu gorzej narzekamy bez powodu czasami... trzymaj się
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:47   #282
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej,
Kasiulka skad Ci sie to paskudstwo przyplatalo...ehhh, mamy pecha na watku dotych szpitali Ty nie miej wyrzutow sumienia tylko smec nam tutaj do woli

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:51   #283
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

ja wczoraj mialam trzeci raz z rzedu na wizycie 145/89 i lekarz kazał teraz 3 x dziennie mierzyc i za tydzoen zadecyduje czy wprowadzamy leczenie czy nie..ale boje sie ze tez wyskoczy ze szpitalem czy cuś. A jakie Ty mialaś????
Wcześniej miałam 135/70, później wyszło raz 150/90 po czym kazał mi mierzyć 3 razy dziennie. Mierzylam i zawsze miałam w normie, nie przekraczało nawet 130/70, wszystkie pomiary mam poniżej a dziś 150/90

Stary 2014-10-14, 14:54   #284
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Kasiulka skad Ci sie to paskudstwo przyplatalo...ehhh, mamy pecha na watku dotych szpitali Ty nie miej wyrzutow sumienia tylko smec nam tutaj do woli
Nie mam pojęcia Gdzieś czytałam że mój organizm poprostu chyba sobie nie radzi z taką ilością hormonów i dlatego tak się dzieje, ogólnie to jestem przerażona bo ja dopiero skończyłam 30 tc a wiem że w ciężkich przypadkach zazwyczaj wywołują poród dużo wcześniej

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:59   #285
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Hej,
Kasiulka współczuje Ci bardzo Mam nadzieję że lekarstwa jednak Ci pomogą i szybko pozbędziesz się tego paskudztwa. Trzymaj się
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:03   #286
madziqqq
Rozeznanie

jak tak czytam te wasze przygody to dopiero zaczynam doceniać, że moja ciąża przebiega bez żadnych komplikacji, ani problemów bo co to za problem bolący kręgosłup czy zgaga w porównaniu z waszymi pobytami w szpitalach i różnymi innymi przypadłościami
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:03   #287
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej miałam 135/70, później wyszło raz 150/90 po czym kazał mi mierzyć 3 razy dziennie. Mierzylam i zawsze miałam w normie, nie przekraczało nawet 130/70, wszystkie pomiary mam poniżej a dziś 150/90
eh..od dzis ja tez mierze...

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:07   #288
19Inka90
Wtajemniczenie

Kasiulka wiem ze latwo mowic ale nie mozesz sie zamartwiac,bo to tylko pogorszy,postaraj sie znalesc w sobie sile dla swojej malutkiej,pamietaj ze 30tc to juz wysoka ciaza,i jakby nie bylo napewno bedzie dobrze

Emilka
Stary 2014-10-14, 15:10   #289
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Ja po wizycie, z Gabi wszystko jest dobrze, została oficjalnie potwierdzona, zw jest to dziewczynka.
Niestety u mnie gorzej. W gabinecie wychodzi mi za wysokie ciśnienie i wlasnie szykuje się do szpitala ;(
Też ostatnio byłam na ip z ciśnieniem za wysokim, 3 godzinki ktg, krew, mocz i do domciu nawet bez leków bo juz na izbie mi spadło powodzenia
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:22   #290
maczuma
Rozeznanie

Suqub, Kasiulka, trzymać sie tam w tych szpitalach

Będę wyjątkiem jak powiem, że ja nie biorę żadnych suplementów?
Stary 2014-10-14, 15:26   #291
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Suqub, Kasiulka, trzymać sie tam w tych szpitalach

Maczuma dobrze ze sie wychylilas Bo juz zaczynalam sie czuc mega wyrodna,bo suplementow juz od jakiegos czasu nie biore,a morfologie mam bardzo dobra,jem duzo warzyw,owocow,pije naturalne soki,maslanki...

Emilka
Stary 2014-10-14, 15:30   #292
Trusiulandia
Zakorzenienie

Kasiulka pisz smec no co Ty ! Trzeba się wspierać nazwajem

Ja biorę prenatal duo i żelazo dodatkowo bo morfologie mam kiepską

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-14, 15:31   #293
doloresd
Wtajemniczenie

Suqub trzymaj sie

Kasiulka tak samo -
biedne dziewczyny jesteście, naprawdę wam współczuję tych pobytów w szpitalach.

A co do witamin, to biorę, choć słyszałam różne opinie.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 15:44   #294
bimbunia_
Raczkowanie

mi tez zakazali brac suplementy, ostatnio jak lekarke podpytalam czemu to powiedziala że sie dzieci za duże coraz czesciej rodzą i podejrzewaja że to związane z rozpowszechnieniem suplementów

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

a i jeszcze chciałam dodać a propos tego ciśnienia, że lekarka mnie wysłała na ip bo miałam 145/100, no i wchodzę na Żelazną w rejestracji 3 położne, i ja mówie do niech że lekarka kazała przjechać bo mam takie ciśnienie a one "no co przecież to normalne ciśnienie?!" - idiotki
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:00   #295
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Dokladnie tak jak Hasiap pisze skurcz a wypinanie sie malenstwa to zupelnie inne uczucia i nie da rady tego pomylic

Dziewczyny o ktorej jutro macie wizyty ?? Bo My jutro chyba zbiorowo,Hasiap,Basia,Dol oresd ?? Ja mam dopiero na 15.50 pierwszy raz w tej ciazy mam na popoludnie wizyte...Pewnie od rana nie bede mogla sie doczekac
Ja mam na 15.20 aczkolwiek pewnie wejdę o 15.40

Cytat:
co kupiłyście na brodawki?
Byłam dzisiaj w aptece właśnie po kosmetyki dla małej, żebym mogła już do torby je wrzucić i żeby czekały na godzinę zero. W tym też poprosiłam o maść PureLan. Mówię że tę większą poproszę 37g a nie 7g. Kobieta mi przyniosła małą bo większej nie mieli, ja patrzę na cenę a ona 47zł za 7g!! Zdzierstwo w biały dzień. Odmówiłam oczywiście i kobieta przyniosła mi Maltan 40g za 17,50zł. O Maltan pytałam już tu dziewczyn, bo koleżanka mi zachwalała właśnie. Cena oczywiście bardzo mnie przekonała więc wzięłam bez dwóch zdań, a o PureLanie zapomnę

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
A wiecie, że ja jeszcze ani razu nie odczuwałam skurczów? Nawet nie wiem, jakie to uczucie. Czasem mi brzuch twardnieje, ale bardzo rzadko.
A nastawiasz się na poród sn czy cc ?? Bo powiem Ci, że moja koleżanka przez dwie ciąże nie czuła ani jednego skurczu i jak jej mówię jakie to uczucie to się dziwiła bo nic takiego ona nie miała, z tym, że przez to musiała mieć obie cesarki. Ja mimo skurczy też cc.

Cytat:
Suqub trzymaj się tam cieplutko i się niepotrzebnie nie zamartwiaj Tak jak dziewczyny piszą - pobadają, dadzą może jakieś leki i wypuszczą, nie zamartwiaj się niepotrzebnie dla zdrowia dzidzi

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Mi gin powiedziała że po porodzie mam brać te same witaminy co przed.
A mi kuzynka poleciła maść na brodawki firmy Medela " Purelan 100"
Co do PureLanu wyżej opisałam Ponoć dobry, ale cena z kosmosu...

Cytat:
Hej,
Kasiulka właśnie doczytałam że masz 30 tydzień. Staraj się myśleć pozytywnie i dotrwać jak najdłużej w dwupaku. Teraz odpręż się i leż sobie, pooglądaj jakieś komedie, poczytaj dobrą książę i czas szybko minie. A gdy okaże się że dzieć się pcha na świat to już nie będzie taki termin straszny

Cytat:
Ja dostałam swoją owieczkę wczoraj, szwagierka zamówiła i od razu przyszła to mi dała. Ja się mega zdziwiłam Bardziej chyba spodziewałam się drgań, a nie efektów dźwiękowych Na początku zaczęłam się śmiać, że ta owieczka straszy Ale mąż mówi, że przecież na usg taki sam dźwięk słychać serca, więc dziecko przyzwyczajone do takich dźwięków, a nie takich jak my słyszymy gdy przyłożymy ucho do klatki piersiowej Mam nadzieję, że mojej małej też się spodoba. Ps. miała być Stanley a jest Stella przez pomyłkę sprzedającego, ale w sumie to żadna różnica

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
I teraz jakby zagadka się rozwiązała myślę Obawiasz się o małą wagę dziecka w porównaniu z innymi dziećmi i wcale niepotrzebnie, bo właśnie wydaje mi się że Twój Janek rośnie idealnie Ja wiele razy słyszałam, żeby nie brać żadnych suplementów, bo po nich dzieci giganty się rodzą... Po rozmowie z ginem powiedział, że ja muszę brać, bo z racji tego że sama skóra i kości ze mnie, to nie mam zapasów i zaraz się "posypię". Ale na prawdę wiele koleżanek urodziło dzieci wielkie i mówią że to przez suplementy właśnie. Także bądź spokojna i nie martw się już wagą Jasia
Stary 2014-10-14, 16:04   #296
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja też biorę witaminy, prenatal classic

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:06   #297
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:

A nastawiasz się na poród sn czy cc ?? Bo powiem Ci, że moja koleżanka przez dwie ciąże nie czuła ani jednego skurczu i jak jej mówię jakie to uczucie to się dziwiła bo nic takiego ona nie miała, z tym, że przez to musiała mieć obie cesarki. Ja mimo skurczy też cc.
Szans na cesarkę raczej nie mam, dziecko ułożone główką w dół, a wskazań medycznych do cesarki brak. Więc na pewno się będę męczyć i próbować rodzić naturalnie. Choć nie powiem, wątpliwości mam dużo i się boję cholernie.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:15   #298
niteczka83
Zadomowienie

Trusiulandia - to było drugie badanie zwykłe moczu (mam co wizytę).
Cztery tygodnie wcześniej wyszła glukoza w moczu 100,0 mg/dl. Ale wtedy byłam przyziębiona i drugi dzień piłam ciągle herbatę z cytryną i miodem oraz na noc mleko z miodem i czosnkiem (a tego miodu nie żałowałam). Ale tym razem mimo iż dzień wcześniej bardzo się pilnowałam i nic słodkiego nie zjadłam znów wyszło dokładnie 100,0 mg/dl. Jestem w 32t6d - trochę późno jak na wykrycie cukrzycy choć wcześniej nic tego nie zapowiadało bo wyniki obciążenia były ok.
Obciążenie glukozą miałam robione 12 sierpnia, 75 g glukozy i wyszło:
- na czczo - 84 mg/dl
- po 1 godz - 112 mg/dl
- po 2 godz - 87 mg/dl

Cytat:
Ejj dziewczyny jak czesto wasze dzieciaczki maja tak zwana "czkawke" ?? bo zauwazylam z Emilce zdarza sie dosc czesto i wczoraj tz podsunal mi mysl czy to nie za czesto...
Inka - teraz może ze 3 razy poczułam, ale z synkiem czułam praktycznie codziennie Spokojnie to nie za często a poza tym tak jak piszą dziewczyny dla takiego Maluszka to nie jest dyskomfort ani też dla takiego noworodka. Od razu piszę, bo ja spanikowałam - biegałam do pielęgniarek noworodkowych z płaczem że dziecko mi się męczy od 1 godz ma czkawkę, poprostu czasem dzieci tak mają ale one nie odczuwają tego tak jak my choć wygląda to strasznie bo trzęsie całym dzieciątkiem i picie mleczka nie pomaga.

Cytat:
No przyznam ze troszke spanikowałam bo bylam u lekarza , porobił badania , zrobił ten posiew , usg dziecka , usg szyjki , pogadał o porodzie , mowił ze nastepna wizyta 5 listopada i to juz bedzie koniec u niego wszystko fajnie pięknie , wyszlam od niego i od razu zaczał się bardzo długi skurcz..trwal jakies 4h ciągiem , nie pusciło a ja durna jeszcze zamiast isc do domu dałam sie namowic na zakupy..w domu wzielam 2 no spy , 3 magnezy i połozylam sie i przeszło dopiero
Linka - matko, 4 godz ciągiem? ja bym nie dała rady z takim skurczem - spanikowałabym na bank. Moje trwają krótko tak 30-40 sek i przechodzą i za chwilę znowu.

Cytat:
zastanawiam się wciąż jak te skurcze BH wyglądają... czy to może być częściowe twardnienie?czasami mam wrażenie że mały się po prostu wypina i dlatego mam taką twardą gule. nie boli nie ciągnie generalnie nic się z tym nie dzieje oprócz takiego odczucia napięcia skóry....no ale jak taka kopa nagle wyrasta to chyba nie ma się co dziwić....
jak wy je odczuwacie?
Basjenia - z synkiem czułam tylko cały mega twardy caluśki brzuch jak skała i po jakimś czasie puszczało - nie był to dla mnie jakiś dyskomfort ledwo zauważałam (ale nie wypinanie - bo to czuć inaczej), za to teraz czuję cały twardy i przychodzi bolesny skurcz taki jak podczas okresu, skurcz mija i brzuch mięknie.

Cytat:
dziewczyny kompletuje leki powoli dla boba....
kupujecie wit d+k?
co gorączkowego polecacie?
Basjenia - polecam nie kupować za dużo teraz wit k+d, jeśli chcecie porobić zapasy to lepiej osobno d i osobno k. Polecam na swoim przykładzie bo jeśli dziecko będzie karmione tylko mieszanką (mm) albo tak jak u mnie pierś+mm (z tym, że sporo wypijał mm) to wtedy nie podaje się wit k, tylko samą d. Ja zakupię jedno opakowanie k+d i będę miała w domu samo d (przy synku jeszcze się używa).
Jeśli chodzi o gorączkę:
- do 3 miesiąca życia chyba nic się takiego lepszego nie podaje oprócz czopków z paracetamolem (ja miałam w domu czopki Eferalgan)
- a po 3 miesiącu polecam z czystym sumieniem Nurofen (u nas okazał się lepszy niż ibum i ibufen) - on jest z takim dozownikiem do picia (bo dla dzieci to takie rzeczy są w syropie, dokładniej chyba zwiesinie).

Cytat:
Skurcze tez mam silne ze aż bolą, do tego bolą mnie hmm jakby pachwiny jak podnoszę nogę jak w nocy chce się przekręcić z boku na bok. Jutro wszystko musze zapytać. A brzuch na skurczu to cały napięty jak skała i boli. A jak mała wypina się główka lub tyłkiem to całkiem inne uczucie
Hasiap - dokładnie

Cytat:
co kupiłyście na brodawki?
Basjenia - purelan 100 (z medeli)

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
własnie, na listopadowych padło dobre pytanie... prasujecie ciuszki na prawej czy lewej stronie?
Mysza - zawsze robiłam normalnie na prawej, chyba że mogłam jakiś rysunek zniszczyć.

Cytat:
zastanawiam się nad suplementacją dla siebie po porodzie...planujecie coś łykać czy nie koniecznie?
Basjenia - to co teraz czyli w okresie ciąży - pregna plus.

Suqub - kciuki oby szybko było wiadomo co to miało wpływ na takei ciśnienie, i niech Was wypuszczą szybko do domu

Kasiulka - kciuki żeby wyniki szybko zaczęły spadać i żebyś wróciła do domku.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Byłam dzisiaj w aptece właśnie po kosmetyki dla małej, żebym mogła już do torby je wrzucić i żeby czekały na godzinę zero. W tym też poprosiłam o maść PureLan. Mówię że tę większą poproszę 37g a nie 7g. Kobieta mi przyniosła małą bo większej nie mieli, ja patrzę na cenę a ona 47zł za 7g!! Zdzierstwo w biały dzień. Odmówiłam oczywiście i kobieta przyniosła mi Maltan 40g za 17,50zł. O Maltan pytałam już tu dziewczyn, bo koleżanka mi zachwalała właśnie. Cena oczywiście bardzo mnie przekonała więc wzięłam bez dwóch zdań, a o PureLanie zapomnę
Hasiap - fakt cena z kosmosu za małe opakowanie ale ta maść jest mega wydajna i wystarczyła mi na cały okres (ok. 1-1,5 miesiąca po porodzie a smarowałam po każdym karmieniu), bardzo pomagała i została mi ok. połowa tej małej tubki. Nawet bym skorzystała z tej samej tym razem, ale oddałam bratowej ponieważ data ważności była do listopada 2014.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A co do witamin zrobiłam poprzednio test na sobie i u mnie to czy brałam wit w ciąży czy nie raczej nie miało wpływu na wielkość dziecka - bo jak nasłuchałam się że rodzą się duże dzieci to odstawiłam (chyba tak z 10 tyg lub więcej nie brałam) i właśnie wtedy mój synek szedł bardzo szybko w masę - gdy nie brałam witamin. Więc może to zależy od danego przypadku i od rodzaju witamin.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:40   #299
skrzatek24
Rozeznanie

Hej,
Witam się w IV wątku, chociaż z takim tempem jakie narzuciłyście zaraz trzeba będzie się z nim żegnać Przebrnęłam (na raty) przez te kilkanaście stron, które miałam do nadrobienia, ale czasu brak żeby coś konstruktywnego napisać. Młody troche przychorował w weekend i dwie noce miałam wyjęte z życia, wczoraj nie był w szkole, a dziś też bo dzień nauczyciela, więc wolnego czasu mam niewiele.

Widzę, że coraz więcej problemów się pojawia. Mam nadzieję, że to przejściowe u Was. Ja codziennie budzę sie z twardym brzuchem. Zaczęłam brać nospę, ale jakiejś wielkiej poprawy nie widzę. Tak myślę, że chyba troche stres daje mi się we znaki, bo mąż ostatnio ciągle jest w rozjazdach, a do tej pory miałam ten komfort, że gdyby coś się działo to praktycznie o każdej porze jest do dyspozycji.

Kasiulka cholestaza nic dobrego, ale dobrze, że Ci to wykryli. Lekarze będą wiedzieli co z tym robić. Moja koleżanka dwa razy w ciąży miała cholestazę, dzieciaczki urodziły się wcześniej, ale zupełnie zdrowe.

Co do prasowania ubranek - ja prasuję na prawej. Nie zamierzam jakoś nadmiernie zwalczać tych bakterii, z którymi i tak na codzień mamy styczność. No i tych uprasowanych ubrań tez nie trzyma sie w sterylnych warunkach więc zanim się po nie sięgnie, to je przecież nowe bakterie zasiedlą. Zresztą pamiętam, że w poprzedniej ciaży na początku wszystko miałam poprasowane, a później jak młody już był na świecie nie zawsze wystarczało na to czasu i dziecię też przeżyło.

No i nie pamiętam co więcej miałam napisać:/ Coś Ince chciałam odpisać, ale co???

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-10-14 o 16:42
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:48   #300
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja też uważam ze to nie ma wpływu na wielkość dziecka bo dziewczyny brały i dzieci niektóre 2.8 a inne 3.5 więc sa różne czynniki.

Cena tej maści masakryczna jak dla mnie zdecydowanie za drogo. Zapłaciłam mniej za większą tubke maltanu ale jak kto woli

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości