|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wasz number ONE do prostowania wlosow
Cytat:
Poza tym ja bede moze raz góra 2 razy w tygodniu prostować włosy, ktore po 1 przeciągnieciu taką prostownica są jak druty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: INDOLA spray do prostownicy
Mnie tez to strasznie wkurza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Wtajemniczenie
|
A używał ktoś sprayu do prostowania ga.ma? Jakieś opinie?
![]()
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Moze napisz do niej PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Wtajemniczenie
|
mam raczej proste włosy (ale bardzo puszące) z tym że gdy mnie dopadnie wilgoć lub deszcz to jest jedna wielka szopka i pofalowane włosy...
A ta prostownica z regulacja temp jest o 56 zl droższa a nie chce mi sie tyle dokładać zeby ją zmniejszyc o 20 stopni... Po prostu mam jakąs taką wewnętrzną nadzieję ze kupując taką prostownice i stosując termoochronę nie zniszcze włosów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja tylko dzielę się swoim doświadczeniem ![]() ![]() a jeśli chodzi o to przejeżdżanie raz i efekt drutów - tu już dużo zależy od umiejętności ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja od początku miałam profesjonalną prostownicę i środki do prostowania a i tak teraz robię sobie wakacyjną przerwę bo włosy dobite ![]() poczytaj sobie wątki o walce o piękne włosy czy o ich wypadaniu - prostownica przewija się tam wyjątkowo często ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
Ja używam obecnie babyliss pro liss- póki co to mój numer 1 , ale jak mi się skończy wypróbuję coś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czasem wgniatam w mogre włosy piankę i zeby sie lekko zakrecily i odpoczęły od suszarki i prostownicy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
O to dobrze to bede miala porownianie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() nie mogłam sobie tak po prostu przeciągnąć od nasady po końcówki i już były prościutkie - bo pasma były różnej długości, i nasada jednego pasma nie była nasadą innego (nie wiem czy nie gmatwam teraz, jakby co to wytłumaczę ![]() a cieniowane włosy to dla mnie było ułatwienie (co by nie napisać zbawienie ![]() ![]() ![]() zresztą ja mam tak wywrotowe włosy niepodatne na żadne układanie, że moje wywody mogą być dla Was zupełnie nieprzydatne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Smacznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tanie kosmetyki do prostowania włosów prostownicą
Olejek Rene Blanche czy jakos tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Zadaje to pytanie poraz setny ale moze tutaj znajdzie sie ktos kto ma ten spray do prostowania Matrix z serii sleek look, iron smoother
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() tylko wtedy włosy mogą się trochę zaczepiać (ale te moje to jak już wspomniałam straszne rozczochrańce - jak ktoś ma gładkie to może nie ![]() ![]() myślę, że czasowo to tyle samo wychodzi (bo grube równe pasma trzeba podzielić na cieńsze, a cieniowanych już nie trzeba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: preparaty wspomagające prostowanie:)
A moze ma ktos spray z Matrixa (sleek look, iron smoother)?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
To w takim razie chyba zdecyduje sie na to cieniowanie tylko najpierw musze znalezc sposob na idealnie proste wlosy bo jak beda wycieniowanie i takie powykrecane i napuszone jak mam teraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() fryzura o której Ci pisałam (te różne warstwy) była taka trochę EMO (chociaż to nie mój styl ![]() ![]() teraz mam krótkie włosy i prostuję raz na miesiąc jak mi jakieś kosmyki za bardzo odstają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mogę o niej powiedzieć, że jest rewelacyjna i warta tych pieniędzy. Mogę dodać, że wypróbowywałam prostownice koleżanki BaBylis pro http://allegro.pl/item216431533_pros...grabcia78.html i w zasadzie ga.ma jest lepsza, chociąz dosłownie babyliss przejechałam po dwóch pasmach włosów, tylko na spróbowanie i na szybkiego, więc zabardzo nie chce sie wypowiadać, ale koleżance bardzo dobrze prostuje, jednak ona ma cieńsze włosy niż ja, moje są średniej grubości. Chcę też dodać, że gdy chciałam kupić prostownice to rozmawiałam na gg ze sprzedawczynią i mi mówiła, że w zasadzie to ga.ma jest najlepsza ze wszystkich dostępnych wtedy na allegro i efekt jest najlepszy. Wypróbowałam ją też na koleżance która ma bardzo drobne loczki i sobie z nimi bez problemu poradziła. Koleżanka była bardzo zachwycona efektem i sobie kupiła taką samą :P A jeśli chodzi o jonizację, to przed ga.mą miałam efalock flat champ i przez tą jonizację, to brzęczała (!) :/ więc warto wcześniej dopytać sprzedawce, czy to występuje w danej prostownicy, bo mnie to osobiście strasznie irytowało. Aha i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - dużo zależy od mocy prostownicy!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Przyczajenie
|
Wzasadzie nie napisałam o efekcie :P Ja mam włosy średniej grubości, nie są falujące, ale też nie całkiem proste, troche sie wykręcają. Prosownicą wystarczy raz lub dwa przejechac po włosach i sa proste, sypkie, nienapuszone. Mam włosy do ramion, więc po jakimś czasie minimalnie włosy sie podwijają. Gdy jest wilgotne powietrze po lub w czasie gdy pada deszcz, to trochszkę sie wykręcają, nie wyglądają idealnie, ale źle też nie. Wspominałam we wcześniejszym poście o koleżance z bardzo drobnymi loczkami. U niej po wyprostowniu włosy sa troche napuszone, ale to raczej przez to że ona ma baaardzo gęste włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na stronie bylo zaznaczone ze ma ona 25W i pytalam sprzedawcy czemu nie 170W. Kobieta powidziala ze producent raz pisze na tym modelu 25 raz 170 ze wzgledu an to ze po wlaczeniu kazda z tych prostownic gama wykorzystuje 170W a w przypadku tej, potem po rozrzaniu pobiera 25W jedynie aby utrzymac temperature. Martwilam sie tym ale tez na wizazu przeczytalam ze to czy ma 25, 30 czy 170W nie ma znaczenia - i ze chodzi tu tylko o pobor pradu. Ma sie rozgrzewac do 190 stopni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Raczkowanie
|
ja używam serum do prostowania włosów firmy schwartzkopf jak dla mnie jest niezastąpiony,nie dość że włosy dłuuuugo sa proste,nawet gdy powietrze jest wilgotne do tego chroni włosy przed temperaturą 200C (co jes przeogromnym plusem) włosy są gbaaardzo gładziutkie i sypkie,suuuper
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
Niedawno byłam u fryzjera i dopytywałam sie o produkty które wspomagaja prostowanie i o te po których włosy sie nie kręcą. Fryzjerka oznajmiła mi że nie ma takich płynów ,które poskromia włosy falujace sie bo i tak gdy wyjdzie sie na wilgos włosy skręca się.
Ja mam włosy puszyste i jest ich okropnie duzo. Gdy miałam włosy wycieniowane nawet gdy je prostowałam one wywijały się na wszystkie strony. Teraz mam włosy jednej długości i sa o wiele bardziej podatne do prostowania. Moje włosy sa "kręcone" tzn. nie wygladaja jak spiralki tylko na calej długości sa pofalowane. Wszyscy mi mówi za powinnam zostawic te włosy i nie katowac ich prostownica bo lepiej mi w kreconych lecz ja uwazam zupelnie inaczej. Gdy zostawie włosy pokrecone to one okropnie sie pusza i mam wielki kask na głowie. A gdy bardzo je wyprostuje to wychodza mi uszy ( czego nie nawidze bo uszy mam odstajace) Co zrobić aby włosy prostowane u nasady i tak były puszyste?? I nie zwiazane z tematem: Czy macie moze jakies dobre odrzywki ( wyprubowane) które moga poskromic loki, aby one sie nie puszyly?? ( szukam takiego produktu i nie moge znalezc) Włosow nie moge czesto prostowac bo mi strasznie wypadaja ( moze i na to macie rade) , a gdy przychodze z treningu to tylko myje wlosy i na wiecej nie mam sily wiec nastepnego dnia musze isc do szkoly z kaskiem lub kucykiem i opaska ( w czym wygladam srednio) Przepraszam że tak się rozpisałam ale musicie mi pomóc...KOCHANE WIZAZANKI...Odpiszcie:cmo k: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
Powinnas byc zadowolona z Gamy. Ja tez ja mam i jest świetna. Tyle że ja mam tą z regulacja temp i ona ma 170 W (nie wiem w koncu czy to ma znaczenie). Włosy są super proste, wilgoć i na nie nie działa, trzymają sie bardzo dobrze. Ja mam włosy "kręcono- falowane", cienkie, ale trudne do wyprostowania, lecz gama daje rade. Do prostowania używam Silk Strate Farouka, jest dobry, jednak przetłuszcza mi trochę włosy(albo za dużo go nakładam). Teraz myśle o tym spreyu Gamy. jak wypróbujesz to daj znać.
Edytowane przez niunio Czas edycji: 2007-07-25 o 20:20 Powód: bład |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.