Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 11:47   #931
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I sie wydalo - BOKEH w ciazy

Marsi ostatnio podawałaś linka do sklepu internetowego czy cos takiego, gdzie materiały kupujesz. Powiedz mi kochana czy to jest ta sama osoba co prowadzi tego bloda http://szyjesobie.blogspot.com/?? Od dawna go śledzę. Cuda szyje.
Obserwuję jeszcze tego http://o-rety.blogspot.com/ To akurat córka mojej Śp. wychowawczyni z klas 1-3 z podstawówki.
Te dwa blogi motywują mnie coraz bardziej do samodzielnego szycia. Zawsze coś przerabiam, zwężam i wogle, nawet suknie ślubną (po siostrze miałam, szkoda mi kasy było na nową) przerabiałam Tylko, że robię to zawsze z pomocą taty. Tzn on szyje a ja wszystko przygotowuje i wogle. Hmm chyba muszę się zagłębić w temat. Aktualnie projektuję misia dla Paulinki. Coś w tym stylu http://www.decobazaar.com/produkt-mi...a-4293650.html Z wyszytym imieniem i datą urodzenia chcę.

Przepraszam, że ja tak ni z gruchy ni z pietruchy.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wszystkiego naj kochane w dniu Waszego święta

Gojka, ja robię hybrydy u stop od dwoch lat nieprzerwanie, u rąk mam żele też non stop, teraz dopiero przed porodem będę ściągać

ale mialam schiza, wczoraj coś się stało u nas na ulicy z kanalizacją, walilo na dworze i w domu tak,że robiło mi się momentami slabo
no i wtedy zaczął się dramat bo przestałam czuć ruchy, myślałam,ze pewnie to przez ten smród przecież to gazy itp i że na pewno przez to nie czuje maleńkiej, awarie usunięto a ja do drugiej w nocy odchodziłam od zmysłów, dopiero zaczełam konkretnie szturchać malutką to poczułam kopniaki
ech już chciałabym urodzić

Czyli nie stosujesz żadnych odżywek między ? Poszperam w necie, napewno coś znajdę

Znalazłam maść z wit A+E, akurat niedawno kupiłam, bo mi pięta pękła, zdziałała cuda w krótkim czasie to i tu pewnie świetnie sobie poradzi A do tego tabletki calcium pantothenicum, też je mam i bardzo je lubię, widać poprawę na włosach, skórze i paznokciach. Ech, że też ja o tym nie pomyślałam. JEszcze polecają olejek rycynowy, ale go nie mam. Jak nie pomoże to to kupię go za jakiś czas. Aczkolwiek paznokcie są w miarę ok, ale chciałabym je troche odżywić. I tak teraz noszę najczęściej skarpetki to jakoś to zniosę.

Dziewczyny wybaczcie mi, że ja tak ost nie na temat piszę

Edytowane przez gojka24
Czas edycji: 2014-10-14 o 11:58
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 11:59   #932
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Marsi ostatnio podawałaś linka do sklepu internetowego czy cos takiego, gdzie materiały kupujesz. Powiedz mi kochana czy to jest ta sama osoba co prowadzi tego bloda http://szyjesobie.blogspot.com/?? Od dawna go śledzę. Cuda szyje.
Obserwuję jeszcze tego http://o-rety.blogspot.com/ To akurat córka mojej Śp. wychowawczyni z klas 1-3 z podstawówki.
Te dwa blogi motywują mnie coraz bardziej do samodzielnego szycia. Zawsze coś przerabiam, zwężam i wogle, nawet suknie ślubną (po siostrze miałam, szkoda mi kasy było na nową) przerabiałam Tylko, że robię to zawsze z pomocą taty. Tzn on szyje a ja wszystko przygotowuje i wogle. Hmm chyba muszę się zagłębić w temat. Aktualnie projektuję misia dla Paulinki. Coś w tym stylu http://www.decobazaar.com/produkt-mi...a-4293650.html Z wyszytym imieniem i datą urodzenia chcę.

Przepraszam, że ja tak ni z gruchy ni z pietruchy.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Czyli nie stosujesz żadnych odżywek między ? Poszperam w necie, napewno coś znajdę

Tak to blog suzanny
ja kocham szyć ale ostatnio jak siadłam żeby uszyć literki nad łozeczko Marinki,wstałam na chwilę i wtedy się przypierzyłam o kominek i złamałam palucha, od tamtej pory nie mogę patrzeć na maszynę

a co do odżywek to po prostu nie miałam okazji wypróbować bo nie pamietam kiedy mialam gołe paznokice
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 12:36   #933
Debrah
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za zrozumienie wczoraj, wygadałam się to mi lepiej

Wczoraj kupiłam Ami buty, na gwałt potrzebowałam czegoś bo mamy tylko cienkie trampki i kalosze, jakby się zrobiło zimniej to nie miałybyśmy jak wyjść z domu.
Nie są moje wymarzone wizualnie, mamy wersję szarą (do kurtki powinny pasować), cena mnie zachęciła bo 69, a nie mam za bardzo teraz więcej kasy.
http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/332136
ale myślę, że mogą być?
Zrezygnowałam z tych nextowych ala emu za stówkę bo podobno przemakają niestety.
Tylko takie znalazłam nie różowe, ocieplone, nie z zamszu i ala botki w niskiej cenie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 12:36   #934
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny Cześć
Mały usnął a ja lecę ćwiczyć. ..

Czy któraś kupuje każe bepanthen? Jaki tak to gdzie jest najtaniej?

Mamy ktore podają krowie mleko. .. jakie (z kupnych) podajecie?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-10-14 o 12:43
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 12:43   #935
Delicjanka
Zakorzenienie

Heja,

no i pierwsze 2 h w złobku zaliczone, Amelka ponoć płakała etapami, chwile sie zainteresowała czymś, później płacz... jak ją oddałam płacz.. jak po nią przyszłam płacz... moja bidulka..

Nic nie jadła... ale spodziewałam się.

Debrah, spoko botki
;]

Popsuły się jakieś sterowniki w piecu, od paru dni walcze z serwisantami, chyba nie musze dalej pisać że poziom wqrwienia wzrasta już prawie do 100%? ....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 13:00   #936
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a ja właśnie obdzwoniłam znajomych i planuję sylwestra będzie BAL

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 13:04   #937
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Cześć

jakie wpadnie w rękę takie jak dla nas, szczerze mówiąc... nie widzę różnicy. 2% albo 1,5%.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja,

no i pierwsze 2 h w złobku zaliczone, Amelka ponoć płakała etapami, chwile sie zainteresowała czymś, później płacz... jak ją oddałam płacz.. jak po nią przyszłam płacz... moja bidulka..

Debrah, spoko botki
;]

Popsuły się jakieś sterowniki w piecu, od paru dni walcze z serwisantami, chyba nie musze dalej pisać że poziom wqrwienia wzrasta już prawie do 100%? ....
czyli norma płaczu. Za kilka dni lepiej będzie

Ja tak z oknami - zamawialiśmy poprzednim razem w taniej firmie, 3mce się przeciągnęło. Teraz droga firma, 2mce już i gdyby nie moje wkurzone dzwonienie, pewnie nadal nic. Polacy nie szanują pracy w nosie mają klientów.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
fajnie :d my nie mamy pomysłów
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 13:21   #938
ewulkaaa
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48520417]jakie wpadnie w rękę takie jak dla nas, szczerze mówiąc... nie widzę różnicy. 2% albo 1,5%.

Ja tak z oknami - zamawialiśmy poprzednim razem w taniej firmie, 3mce się przeciągnęło. Teraz droga firma, 2mce już i gdyby nie moje wkurzone dzwonienie, pewnie nadal nic. Polacy nie szanują pracy w nosie mają klientów.

fajnie :d my nie mamy pomysłów [/QUOTE]

u nas padł pomysł wynajęcia domu i wyjechania w góry. Ale po pierwsze mam nadzieję już wtedy pracować, a nie sądzę że na okresiue próbnym ktoś da mi urlop w sylwestra i 2 stycznia a po drugie - na 5 par byłaby 7 (słownie: siódemka!) dzieci, w wieku od 17 miesięcy do 7 lat. No to ja dziękuję za takiego sylwestra
Póki mam z kim zostawić Anię to planuję się wyrwać z domu, tym bardziej że często tego nie robimy

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-14, 13:33   #939
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48520417]jakie wpadnie w rękę takie jak dla nas, szczerze mówiąc... nie widzę różnicy. 2% albo 1,5%.

fajnie :d my nie mamy pomysłów [/QUOTE]

ja tam pije 3.2;p

nie no strasznie to jest irytujące, z tym ze kupe kasy wywalasz a tu Cie tak olewają... troche z nimi już pocisnęłam, bo od 5 dni muszę ręcznie palić w piecu a nie po to kupowałam piec z podajnikiem, żeby tera ciągle pilnować.

Cytat:
u nas padł pomysł wynajęcia domu i wyjechania w góry. Ale po pierwsze mam nadzieję już wtedy pracować, a nie sądzę że na okresiue próbnym ktoś da mi urlop w sylwestra i 2 stycznia a po drugie - na 5 par byłaby 7 (słownie: siódemka!) dzieci, w wieku od 17 miesięcy do 7 lat. No to ja dziękuję za takiego sylwestra
Póki mam z kim zostawić Anię to planuję się wyrwać z domu, tym bardziej że często tego nie robimy
Oooo fajnie!
my chyba u nas zrobimy sylwestra

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-14, 13:39   #940
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Odkad jest Nat to raz bylismy z mezem na obiedzie sami i raz dalismy Nat do tesciowej na noc
A tak wszedzie razem

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Brakuje tego bardzo ze nie mam z Kim Natusi zostawic

Kurs przez 2 tygodnie (bo TU SA freie teraz)) jest w pon SR i pt wiec dzis Nat nie poszla do przedszkola bo w nocy kaszlala OK 1.5 goidziny z przerwami i SPAD nie mogla
A juz w nocy nie kaszlala i teraz znowu
Spalysmybdzis do 10:30
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 13:41   #941
Lenova
Wtajemniczenie

Witam

Przyznaję , że nie bardzo wiem co u Was. Odkąd zaczęła mi się szkoła chodze jak w amoku. Ciągle coś załatwiam,biegam z urzędu do urzędu załatwiać paipiery do kredytu studenckiego, do stypendium i tak w koło.
Okazało się że będę musiała co tydz. jeździć do Wawy bo mam 2 przedmioty do nadrobienia;/

Pierwszy zjazd teraz Blanka przetrwała w miarę dobrze . Spała z moim zdjęciem. Jak weszłam do domu to biegła do mnie niczym rakieta i się przytuliła <3

Życzę wszystkim Paniom nauczycielkom duuużo siły,cierpliwości i moc radości z wykonywanej pracy
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:05   #942
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka to nie wyjezdzacie nigdzie?

My baaaardzo chcielismy ale 8go Pietraszko ma drugie urodzinki a chce mu zrobic z tiulowymi pomponikami cotton ballsami domowej roboty i sie po prostu nie wyrobiem:P

Takze my chyba po Sylwestrze pojedziemy na jakies 3dni, ale chuba sami

Teraz w polowie list znowu nad morze na roczek chezesnicy i chcielibysmy w trojke na weekend gdzies pojechac

A nocka z przygodami, do 5 Piotrus spal u siebie przyszedl do nas zrobilam mu mleko po wypiciu tak zaczal kaszlec ze zarzygal nam pol lozka najgorsze ze zaczal wymiotowac jak lezal na pleckach polprzytomna ze strachu na boczek go przekrecilam ale milion mysli na sekunde zeby soe tylko nie zadlawil meza budze a ten do mnie dycha? Dycha? Ale czy Pietraszko dycha?! Masakra

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 14:09   #943
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ewulka to nie wyjezdzacie nigdzie?

My baaaardzo chcielismy ale 8go Pietraszko ma drugie urodzinki a chce mu zrobic z tiulowymi pomponikami cotton ballsami domowej roboty i sie po prostu nie wyrobiem:P

Takze my chyba po Sylwestrze pojedziemy na jakies 3dni, ale chuba sami

Teraz w polowie list znowu nad morze na roczek chezesnicy i chcielibysmy w trojke na weekend gdzies pojechac

A nocka z przygodami, do 5 Piotrus spal u siebie przyszedl do nas zrobilam mu mleko po wypiciu tak zaczal kaszlec ze zarzygal nam pol lozka najgorsze ze zaczal wymiotowac jak lezal na pleckach polprzytomna ze strachu na boczek go przekrecilam ale milion mysli na sekunde zeby soe tylko nie zadlawil meza budze a ten do mnie dycha? Dycha? Ale czy Pietraszko dycha?! Masakra

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
nie, nie wyjeżdżamy - 4km od domu mamy hotel, gdzie jest organizowany taki bal i są jeszcze miejsca, więc tam chcemy iśc, nie będę wtedy potrzebować urlopu biorąc pod uwagę: jeśli mnie przyjmą! narazie czekam na zmobilizowanie się innych, bo my i jeszcze jedna para jesteśmy zadleklarowani, a 4 następne są w trakcie negocjacji

lecę po Anusię

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-14, 15:02   #944
litllesweetangel
Lurker ;)

Pytam gdzie moj zasilek dla nierobow?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:09   #945
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Łał! Nie wiedziałam o tym. Fajnie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

ostatnio też miałam dwa tyg Tyle mi się tego urlopu nazbierało. Miałam zaległe jak byłam w ciąży i na macierzyńskim. Potem jeszcze się okazało że mam już 26 dni urlopu a nie 20 i znowu mi doszły dodatkowe dni

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Przecież ja , Lady, Szaja i Szklanka w R. Sl rodziłyśmy
Jakoś mi się szklanka z bonifratami kojarzyła, ale przecież faktycznie bo że reszta to wiem :P
Cytat:
mi z Bonifratami kojarzy się tylko Lilcia https://www.facebook.com/lilkazbonifratrow?fref=ts

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

nie chodzicie do żłobka? ;>
mi też, w ogóle teraz taki robią sobie PR że w życiu bym tam nie poszła.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48518424]Iffonka, szpital w Rudzie - cudo. I porodówka, i po.

Bokeh, jak na Łubinową pojedziesz z akcją to przyjmą, nie mogą odmówić, nie płaci się, oni kontrakt z nfz mają. Aczkolwiek jeśli jest pełne obłożenie to mogą odesłać.[/QUOTE]
o to nie wiedziałam
Stary 2014-10-14, 16:12   #946
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Pierwszy zjazd teraz Blanka przetrwała w miarę dobrze . Spała z moim zdjęciem. Jak weszłam do domu to biegła do mnie niczym rakieta i się przytuliła <3

deli- z kazdym dniem Amelce bedzie latwiej. ucaluj ja od ciotki Pstykowej

Dziekuje za zyczenia!

ale dzis fajny dzien...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 16:42   #947
nafiyqa
Zakorzenienie

Dlaczego niektorzy faceci sa tacy beznadziejni?
A wlasciwie dlaczego moj taki jest?
Wiecie co wymyslil?

W sobote zaczal malowac pokoj, ale cos mu nie szlo (poprzednia farba opory stawiala :/) i nie zdazyl do konca weekendu.
Od poniedzialku do pracy i.. wiadomo. Czasu brak, itp. Takze zostal nam pokoj rozgrzebany i nieskonczony, smrod farby wszedzie, zyjemy w jednym pokoju jak za starych niekoniecznie dobrych czasow.

TZ wymyslil, zebym dzis pomalowala jedna ze scian. Ja ze nie ma sprawy, ale po 19 jak Kuba zasnie, bo w dzien nie ma jak.
On oczywiscie wielki bunt, ze nie, ze do 16 musi byc pomalowane, zeby zdazylo do wieczora wyschnac na kolejna warstwe.
I wymyslil, ze mam pomalowac w czasie Kuby drzemki
Problem w tym, ze Kuba nie drzemkuje od dluzszego czasu i on dobrze o tym wie.
Jego odpowiedz: to zrob tak, zeby zasnal
Gdybym wiedziala jak to zrobic, to codziennie bym uzywala tego magicznego sposobu!!!

Po czym sfochal sie (bo ja wszystko utrudniam, nie chce mi sie mu pomoc) poszedl do pracy i napisal smsa, ze on tego konczyl nie bedzie, bo jest zmeczony.

I ja sie pytam z kim on sie na mozgi pozamienial??????

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-14 o 16:44
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 17:36   #948
pstryczek84
Zakorzenienie

nawijko-widze ze tz w "formie"

idac za ciosem dzisiejszego dnia wpadlam jeszcze na jeden pomysl jak bede miec chwilke to napisze ocobiega

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 17:54   #949
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsi, kobito, jak ogarnęłaś chate po budowie? wynajęłaś kogos? bo ja sprzątam, ale końca nie widać! ledwo co widać

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-14, 18:33   #950
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Wiecie co wymyslil?

W sobote zaczal malowac pokoj, ale cos mu nie szlo (poprzednia farba opory stawiala :/) i nie zdazyl do konca weekendu.
Od poniedzialku do pracy i.. wiadomo. Czasu brak, itp. Takze zostal nam pokoj rozgrzebany i nieskonczony, smrod farby wszedzie, zyjemy w jednym pokoju jak za starych niekoniecznie dobrych czasow.

TZ wymyslil, zebym dzis pomalowala jedna ze scian. Ja ze nie ma sprawy, ale po 19 jak Kuba zasnie, bo w dzien nie ma jak.
On oczywiscie wielki bunt, ze nie, ze do 16 musi byc pomalowane, zeby zdazylo do wieczora wyschnac na kolejna warstwe.
I wymyslil, ze mam pomalowac w czasie Kuby drzemki
Problem w tym, ze Kuba nie drzemkuje od dluzszego czasu i on dobrze o tym wie.
Jego odpowiedz: to zrob tak, zeby zasnal
Gdybym wiedziala jak to zrobic, to codziennie bym uzywala tego magicznego sposobu!!!

Po czym sfochal sie (bo ja wszystko utrudniam, nie chce mi sie mu pomoc) poszedl do pracy i napisal smsa, ze on tego konczyl nie bedzie, bo jest zmeczony.

I ja sie pytam z kim on sie na mozgi pozamienial??????
:sly: masakra

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 18:51   #951
elllmi
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
elllmi pojedynczy zestaw około 170, jest też taki już konkretny za 400
no to fajnie

Cytat:
A od przyszłego tygodnia mam 2 tyg urlopu
znowu fajnie Ci

Cytat:

jeszcze trochę i sama Cię będzie tam ciągnęła

Cytat:
hmm, ciekawe co my będziemy robić

Cytat:
Wiecie co wymyslil?
po prostu kreatura pierwsza klasa

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 19:09   #952
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane

Nie odzywam się ostatnio bo mamy regularny kocioł w domu. Mały złapał jakiś wirus znowu i od piątku do soboty wieczór miał takie rozwolnienie że lało sie z niego. Musiałam nieźle kombinować żeby cokolwiek jadł i pił. Na szczęście już po wszystkim.
Jeśli o jego zachowanie chodzi to bez zmian-diabełek wcielony,czasami brak mi już sił na to co wyprawia. Noce mamy tragiczne i mimo że Oskar już od jakiegoś czasu nie pije mleka w nocy to i tak wstaje niewyspana bo często wisze kilka godzin nad jego łóżeczkiem uspokajając jego lęki. Płacze i krzyki ostatnio są u nas częste.

Poza tym ostatnio biegałam załatwiać recepty dla siebie od gina,naprawić okulary i takie tam.
No i niestety jest ze mną kiepsko od trzech dni Zaczynam puchnąć na twarzy od zęba mądrości wyszedł do połowy (od 7 lat już ) i podejrzewam że nie ma już miejsca. Nie mogę jeść bo nie mogę otworzyć buzi. Nawet mówienie sprawia mi ogromny ból. Dzisiaj zaczęła wchodzić już opuchlizna więc jutro spodziewam się wyglądać jakbym miała bliskie spotkanie z Gołotą Nawet do dentysty nie mogę iść bo nie dam rady buzi otworzyć jak mnie o to poprosi.
Ale zobaczymy co z tego wyjdzie. W każdym razie jest coraz gorzej.

Misia- Ty kiedyś polecałaś golarke elektryczną dla mężczyzn. Możesz przypomnieć co to było? bo muszę ogarnąć prezent na urodziny męża.

Dziewczyny biorące tabletki anty. ile razy w roku musicie chodzic na wizytę kontrolną?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:23   #953
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Neti Ratunku orientujesz sie w komunikacji miejskiej w warszawie ???
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:27   #954
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Neti Ratunku orientujesz sie w komunikacji miejskiej w warszawie ???
Ja się orientuje, mow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:20   #955
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny Cześć

My mleko z biedry 3,2 najczesciej, ale te mniej tłuste tez. Zależy co mam w domu.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:25   #956
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Czesc!
Jestem zalatana, stale z kims sie spotykam, ale z Wami tez na biezaco jestem.
deli ja najbardziej lubie 4,6%, 1,5% to woda nie mleko

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Nie odzywam się ostatnio bo mamy regularny kocioł w domu. Mały złapał jakiś wirus znowu i od piątku do soboty wieczór miał takie rozwolnienie że lało sie z niego. Musiałam nieźle kombinować żeby cokolwiek jadł i pił. Na szczęście już po wszystkim.

Jeśli o jego zachowanie chodzi to bez zmian-diabełek wcielony,czasami brak mi już sił na to co wyprawia. Noce mamy tragiczne i mimo że Oskar już od jakiegoś czasu nie pije mleka w nocy to i tak wstaje niewyspana bo często wisze kilka godzin nad jego łóżeczkiem uspokajając jego lęki. Płacze i krzyki ostatnio są u nas częste.

Poza tym ostatnio biegałam załatwiać recepty dla siebie od gina,naprawić okulary i takie tam.

No i niestety jest ze mną kiepsko od trzech dni Zaczynam puchnąć na twarzy od zęba mądrości wyszedł do połowy (od 7 lat już ) i podejrzewam że nie ma już miejsca. Nie mogę jeść bo nie mogę otworzyć buzi. Nawet mówienie sprawia mi ogromny ból. Dzisiaj zaczęła wchodzić już opuchlizna więc jutro spodziewam się wyglądać jakbym miała bliskie spotkanie z Gołotą Nawet do dentysty nie mogę iść bo nie dam rady buzi otworzyć jak mnie o to poprosi.

Misia- Ty kiedyś polecałaś golarke elektryczną dla mężczyzn. Możesz przypomnieć co to było? bo muszę ogarnąć prezent na urodziny męża.

Dziewczyny biorące tabletki anty. ile razy w roku musicie chodzic na wizytę kontrolną?

Masz zel, ktory uzywasz dla Oskara? Posmaruj sobie, mnie pomogl w zalagodzeniu stanu zapalnego

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

ewulka kciuki i powodzenia na rozmowie!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:31   #957
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jak regujecie jak dziecko np rzuci coś i zostawi, np na spacerze: rzuci miśka i idzie dalej. Wy się wracacie czy wracacie dziecko??
Biorę i już nie oddaję

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wam to powiedziec..... Wstalismy o 10.20 Noc z przygodami co prawda, no ale zasnal o 19.40

Cytat:
ja chyba miałam 8 zdrapek i w każdej spróbuj ponownie
My zdrapywaliśmy chyba z jakieś 15, i w ostatniej ostatniutkiej, w przedostatni dzień loterii wygraliśmy bon. Ale i tak nie wymieliśmy

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, chodzii mi o taka np sytuację, wchodzimy do domu a ona czapkę z głowy i sru na ziemie, najpierw ją wołam proszę, a jak nie reaguje to biorę ją za rękę i idziemy po tą czapkę.
Aaaaa, o takie coś chodzi. Pola tak ma, że jak coś trzyma, a w tym czasie zainteresuje się czymś innym ,to automatycznie pizga tym pierwszym o podłogę i bierze drugie. Czaaaasem się jej zdarzy odłożyć. Więc to nie jest na pewno w złym zamiarze, tylko taki ma nawyk. To wtedy mówię, żeby odkładała, bo jak rzuca ("chlebuś" np.), to się psuje, że jedzonko się do buźki daje, a nie na podłogę itp.

Cytat:
My lidlowski Mlekołyk z Pilosa, 1,5% (ja z Polą), 3,2% (reszta)

Cytat:
Łoszaleli

Cytat:
u nas padł pomysł wynajęcia domu i wyjechania w góry.
Eeee, to chyba jednak muszę kumpelę przekonać, bo mi ostatnio mówiła, że kolega jej chłopaka może nam załatwić domek w górach na sylwka

Cytat:
Wiecie co wymyslil?
"Jprdl...." Moim jedynym komentarzem w takiej sytuacji byłoby niestety chyba tylko konkretne zwyklinanie dziada, bo by mnie nerwy rozniosły

Dzisiaj dzień od 7 do 20, i to jeszcze na 3 razy ją usypiałam Ale dobry dzień dziś

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-10-14 o 21:34
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:32   #958
Debrah
Zakorzenienie

Mala : wspólczuję, ciagle się was coś lapie.. Zdrowia dla Oskara!

Kurczę, nie wiem o co cho, ale Ami się nagle zaczeła bać wody. Nic się na pewno nie stało, bo ja ją zawsze kąpię, to bym przecież kojarzyła... Tzn nie samej wody się boi, a zamaczania glowy, że do uczu naleci, do oczu, nawet jak na szyi jest woda, mokre wlosy dotykają, to chce "niunia!" ( nie mam pojecia dlaczego recznik to "niunio" - raczej uzywa normalnych słow, a tu ma jakieś swoje i nie wiem skąd to się wzięło, nawet skojarzenia nie mogę załapać), prawie w placzem i trzeba wycierać. Staram się jej ułatwić, wycieram, pomagam, towarzyszę. Rzadziej myjemy glowę, no ale trzeba czasem. Nie mam pomysłu skąd się to wzięło. W trakcie kąpieli muszę mieć pod ręką drugi malutki ręczniczek, bo co chwilę woła : "głowa!", a za chwilę "ucho!", "mama! oczy!", "szyja!" i ręczniczek musi być.
Dziwne to, bo ten lęk się nasilil, nigdy nie uważałam specjalnie przy myciu, woda kapala jej wszędzie, do oczu też, wycierała i bawiła się dalej. A teraz przyszedł lęk nie wiadomo skąd.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:40   #959
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, kobito, jak ogarnęłaś chate po budowie? wynajęłaś kogos? bo ja sprzątam, ale końca nie widać! ledwo co widać
kochana u mnie dwie rzeczy- nie murowany, wiec zero tynkow i takich ☠☠☠☠☠☠☠ więc wogole mało syfu było po drugie bardzo pilnowaliśmy żeby każdy sprzątał po sobie, po polożeniu podłóg wszystko było zabepieczone folią, więc jak się wprowadzałam to praktycznie nie było syfu, ja się wprowadziłam tego dnia co Leoś wyszedł ze szpitala do domu, wiadomo takie delikatne porządki to pomogly mi robić przyjaciolki i siostry- żeby z noworodkiem można było wleżć do domu
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane

to idz do lekarza pierwszego kontaktu po antybiotyk- u mnie jak spuchłam to niestety samo nie zeszło a męczyłam się tak,że gorączka i wogóle, po antybiotyku wszystko pięknie zeszło a potem zrób zdjecia panoramiczne bo wogóle możliwe że nie masz całej ósemki (czesto sie to zdarza) a stan zapalny wziął się z bakterii, które gromadzą się w kieszonce zębowej- tam naprawdę trudno dostać szczoteczką
póki co,płucz jamę ustną wodą z łyżką wody utlenionej i dentoseptem

Debrah- to teraz taki wiek lęków, pamiętam mojego S tragedia przy kąpieli
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:40   #960
hje
Zakorzenienie

Debrah, u nas to samo ostatnio... Też chodzi o głowę całą. Jak tylko Pola widzi gąbkę (przemywam jej twarz) albo kubek (włosy), to zaraz mi z rąk wyrywa, i gdzieś w kąt wanny rzuca. Najpierw niby dla zabawy, ale za drugim, trzecim razem już jest złość i płacz.. A ona dawniej uwielbiała to, jak jej woda leciała na buzię, to sobie purkała ustami. I też absolutnie nie ma u nas żadneg powodu, przez który by się to miało zmienić
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości