|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Bonifratów absolutnie odradzam nie tylko ze względu na Lilcię, kilka moich znajomych miało nieprzyjemność tam rodzić, jest masakra. Na Raciborskiej niby lepiej, ale podobno znów na noworodkach piguły niemiłe i nie pomagają z niczym, zresztą raz byłam świadkiem jak tam się traktuje rodzące, oświadczenia o nacinaniu krocza itd. dlatego rękami i nogami się zapierałam żeby w żadnym z tych szpitali nie rodzić. Chce ktoś kupić teściów? Sprzedam tanio, nerwica gratis Aaaaa ratujcie! W zeszłym tygodniu moi t. byli tutaj 3 razy! Sprowadziły ich jak zwykle bardzo ważne sprawy, czyli ich wyimaginowane problemy i pretensje, już nawet nie piszę o co chodziło bo szkoda czasu. Zgadnijcie kiedy znów wpadną? Jutro! kontynuacja problemów z zeszłego tygodnia. Panie, daj nam w końcu się stąd wyprowadzić |
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny, ze mnie rozgrzeszacie, tez powyklinalam na dziada
![]() Z pracy zadzwonil i na szczescie chyba co nieco pokumal, bo juz inaczej gadal :/ DEBRAH, u nas dokladnie to samo z myciem, oczkami i uszami. Nic sie nie wydarzylo, nigdy nie mial problemu z polewaniem az tu nagle wrzaski nie z tej ziemi. Ciezki dzien dzis, na szczescie juz za nami. Nie dosc, ze TZ mnie wpienil to Kuba jeszcze mial dzien pt. pokaze Ci co potrafie. Oprocz standardowych piskow, krzykow, wywalania wszystkiego z szafek, zjadania ciastoliny, rozwalania dopiero co zlozonego prania i sciagniecia na ziemie dopiero co powieszonego prania do repertuaru dolaczylo pobazgranie olowkiem sciany (taaak, tej swiezo pomalowanej ) i umazanie podlogi duzym jogurtem naturalnym.Ogladacie mecz?
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-14 o 21:48 |
|
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
Nawijko - masakra! Faceci... ciekawe czy on by malował będąc samemu z dzieckiem. No pewnie, nie, bo dzieckiem by się zajmował. Nie wiem o jakiej męskiej logice chodzą legendy, bo moim zdaniem cis takiego nie istnieje
Ewulka kciuki za rozmowę!!!
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście. Toż całe życie w Warszawie mieszkałam. . Dawaj co jest?
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądamy
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko. .. niech go jajka dziś za karę swędzą. Gad jeden
![]() HJE a my zawsze świeże z Biedry 2% a ostatnio właśnie kupiłam Z Lidla i stwierdzam ze lidlowskie jest niesmaczne ![]() Ale planuje spróbować te z mlekomatu jak będę jechała do rodziców bo obok nich jest. A co do bepanthenu -używa któraś?
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam dziure w głowie, wiec chyba nie. No i po tym jak was czytam - to chyba taki etap faktycznie jest. Teraz jak jestem u rodziców to Ami ma jeszcze większą fazę na kotka, moi rodzice mają kotkę, ale jest z tych niedotykalskich i na nia fuczy, a Ami jak zaczarowana, cały dzien biega za kotkiem. Gada do kotka, pokazywała kotkowi swoje zdjecia i nowe buciki ma zimę "totek, pać! buty nowe, mama w ciepie kupila" Tak tego kotka uwielbia, że ostatnio ja ją kp w nocy, mam ją na rękach a ona oczy zamknięte i mówi "totek.....móóóóójjjj j" i uśmiech jak stąd do niewiem ![]() Tż wczoraj łózko ścielił, prześcieradło nakładal, takie na gumie, coś mu się źle założyło nierówno i Ami do niego "tata popjaw!, źle!" ![]() Dziecko mi ostatnio rzeklo, że mnie kocha (kocham: w jej wymowie brzmi jak "totam" ale było odpowiedzią na moje, więc wiem, że to to!) Czy wasze pociechy też często zamieniają "k" na "t"? Nadal trwa u nas etap " ja siama" w związku z czym mamy problem ze zmianą pamkow, dziś stwierdziła, że pieluszka jest mokra, i idzie zmienić, rozebrała się, poszła, wzięla nowego pampa, starego dala do kosza i jakos tam krzywo próbowala zapinać, prawie lbem zaryła o podłogę, żeby zajrzećjak to tam się z tyłu układa ta pielucha ![]() Pożalić się muszę: moje życie seksualne nie istnieje tu W sb. kładą panowie sufit (obniżam), moze coś bardziej ruszy... i się wyniosę szybciej.. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Yellow: ile razy cię nie czytam to tyle samo razy myślę, że to nie do uwierzenia, że tacy ludzie po ziemi chodzą, i Twój Tż żyjąc z takimi ludźmi od zawsze i tak jest stosunkowo normalny.... ;/ |
|
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fryzjer? |
|
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez faza na kotka, "Aleś" to pierwsze i ostatnie słowo które młody wypowiada w ciągu dnia
w domu tam gdzie Oli tam kot i na odwrót. Są wręcz nierozłączni, do tego stopnia że kiedy Oli pada na drzemkę albo na noc spać to Alex tez zasypia ![]() Debrah, właśnie nie do końca tak jest i wiem czemu mój tż jest takim dziwadłem czasem. A najlepsze jest to że oni z zewnątrz to się wydają normalni, ale takie tam panują relacje między nimi że szok. Ja juz staram się nie myśleć o tym bo podjęłam decyzję ze po wyprowadzce urywam z nimi kontakt bo oni są tak toksycznymi ludźmi że potem z tż się kłócimy ciągle. Bo mnie też się nie mieści w głowie jak można być takimi ludźmi i konflikt gotowy bo R. jest przykro ze takich ma rodziców. A mnie często denerwuje ze on zrzuca na mnie użeranie się z nimi bo nie odbiera ich telefonów i jest w pracy jak oni robią nalot. Dlatego lepiej będzie jak pozamykamy wszystkie sprawy które nas z nimi łączą i się odetniemy. I modlę się, żeby się nie przeprowadzili do naszego miasta bo będzie ciężko... No ale t. wybrała dom za 1,5 mln zł (ostatnio mojej mamie się żaliła, że musi gnić na wsi bo nie stać jej na dom w jej standardzie; moja mama oczywiście rozumie jej tragedię, szczególnie ze 3 miesiące temu zmarł jej partner i zabrał do grobu mieszkanie i sklep który razem mieli) Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-10-14 o 22:18 |
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej tego nie lączę, bo lęk zaczął się dużo wcześniej, przed fryzjerem. Fryzjera zniosla spokojnie, po dłuzszym uprzednim tłumaczeniu, lzy nie uroniła, nie odreagowywała tego w żaden sposob, raczej chodziła dumna i zadowolona, pokazywała wszystkim włosy.
Problem funkcjonuje tylko wtedy gdy włosy są mokre. Jakby ją mokrość brzydziła, bala się jej. |
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas "k" jest "k", do Yae repertuaru doszly nowe slowa: ciociacia (ciocia), opikopter (helikopter) i łufa (chcecie zgadywac? ;-) )
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
To moze taki etap. Problem nieznany mi jeszcze, bo Yae nadal wode ubostwia, leje sobie sama, ustawia sobie bicze, rzuca sie w piane, szal. A w czwartek idziemy na plywalnie po dlugiej przerwie, jestem ciekawa jak bedzie |
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
A tak dla ciekawosci to w mojej grupie w szkole jezykowej
SA osoby z: Hiszpania, lotwa, Afghanistan, Iran, kolumbia, indie, moldawia, Arabia, rosja, ukraina, litwa, rumunia A ja wlasnie odrabiam lekcje Möge dopiero jak moj maly binladen Spaß pojdzie Musze o 6 wstac masakeros odzwyczailam sie |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spać, pisać!!!
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
Zamiast isc spac to ja siedze, jak ja uwielbiam noc, nie cierpie rannego wstawania. Rano nigdy nie wiem co mam robic, a noca zawsze.
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Zobaczylam wlasnie ze jest nowy watek mlode mamy w nawiasie do 25 lat hmm czyli ja zaliczam sie juz do starych matek ![]()
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tego jak jej zapinam body w kroku to mówi ała ała rozkracza się jak najmocniej umie. A tez nie kojarze żebym jej coś zrobiła, przyszczypła np.
|
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jakby mój tak rozgrzebane zostawił to bym ubiła, fakt że kuchnia trzeci miesiąc rozgrzebana, ale malo w tym jego winy. Wczoraj wreszcie wiadomość że dolne fronty gotowe, w tym tyg będziemy montować.Cytat:
.Cytat:
Wczoraj Oli pierwszy raz na basenie była, do tego tylko z Tż, na początku trochę płakała, ale potem do domu nie chciała iść ![]() No i jeszcze w rzeszowie byłyśmy i przez cały dzień tylko 10 min drzemki ale jakoś dała rade do wieczora chociaż blisko kąpania to juz się wyraźnie pokładała
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś zaczynają robić łazienke a ja nie mam płytekDebrah, mooje zycie seksualne u t. też nie istnialo... tzn istniało... w samochodzie jak gdzieś jechaliśmy Jadę zawieźć Amelke do żłobka, wiecie czuje że coś się w moim życiu zmienia niby dopiero ją posłałam do żłobka, ale jakoś czuje że to taki nowy etap.
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zdarza sie u nas tez problem z myciem glowy , id jakis 2-3 miesiecy ale ostatnio jest zdecydowaniej lepiej. nie placze ale widac ze nie sprawia mu to jakies ega frajdy. szybko myje, wycieram recznikiem i jestw miare. ale jeszcze niedawno bylo masakrycznie, wiec to pewnie poprostu taki etap za to jak ja myje glowe to mlody placze tlumacze ze to jest przyjemne, ze mama bardzo to lubi, usmiecham sie itd no ale nie wiem, tak jakby myslam ze mi sie jakas krzywda ogromniasta dzieje ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- ewulka - powodzenia!!!!!! (kop w doopeczke na szczescie! )
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka kciuki trzymam !!!!!
A poza tym witam się:p
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Eewaaaaa kciuki!! Kurna amelka zaczela plakac jak sienjuz zatrzymalam samochodem ...ale mi ciezko ; ((((
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja po nocce. Oczywiście dziecko nie da mamie sie wyspać :/
![]() Ewulka, ja również TRZYMAM KCIUKI!!!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-10-15 o 08:51 |
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hello muszę się wyżalić jaka to jestem zła samolubna i wogóle otóz moje dziecko od kilku dni budzi się przed 5, zlane na amen (dziękuję Ci pampers :fuckyou: mam serdecznie dość, czuję,że poród zbliża się wielkimi krokami a ja jestem tak skrajnie wyczerpana,że mam ochotę pieprznąć sobie w głowę czasem kapituluję i zabieram małego do siebie ale to i tak nic nie daje bo on ze mną się strasznie wierci bo mu pewnie za gorąco ze mną TZ probował się ze mną zamieniać ale to nic nie daje bo rozpaczliwe wołanie "mamisiu moje" nie pozwala mi zasnąć aż się boje co to będzie jak pójdę do szpitala albo jak do porodu sytuacja się nie urnormuje to zakładam,że w nocy nie będę wogóle spać ![]() jestem załamana, dziś puściły mnie nerwy, zaczęłam trzaskać drzwiami i krzyczeć do ścian że mam wszystkiego dość, aż sobie wargę do krwi przegryzłam z nerwów przepraszam,że smęcę ale ja już nie daje rady z nocnym zoombie |
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Deli: współczuję bardzo!
Moja ostatnio wkroczyła w etap śmiałości , jak gdzieś jesteśmy to idzie do innych, szaleje na sali zabaw, odkleila się od mojej nogi, rozumie gdy idę do szkoły, ze wrócę i kiedy, nie płacze, aż mi się ciężko przyzwyczaić: p Ale żłobek to żłobek, inna liga. Tule! Nawijka: grzebanie w szafkach mija, u nas minęło: ) A tz... Z mamą ciągle mam male spory' dzieckopoglądowe. ", raczej się upewnilam ze (jeśli nie będę musiała, bo czasem życie zycie życiem i wiadomo...) nie pośle Ami do przedszkola w którym pracuje, dziwny mi się tego obraz rysuje. Ale zobaczymy na co będzie mnie stać i jakie możliwości się pokażą. |
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
marsi doskonale cie rozumiem. Mam to samo noce Bartka ostatnio sa masakryczne a ja juz czasami nie daje rady w dodatku coraz gorzej mu zasnsc na drzemke w dzień, wczoraj mieliśmy taka histerię ze głowa mała.
silver wspolczuje nie wyspania ale jeszcze trochę i odpoczniesz Dziękuje za odpowiedzi odnośnie szpitala dziewczyna ze śląska bokeh termin mam dopiero na 12.11 ale wole być ubezpieczona bo momentami juz myślę ze zaraz się zacznie, przepowiadacze ze mocno dają mi się we znaki. deli super ze juz mieszkasz u mnie na budowie jeden wielki rozp****iel, TŻ wszystko robi sam i tak elektryka zaczeta ale nie skończona, ocieplenie dach zaczete ale nie skończone a w sobote zaczyna z kolega hydraulike
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2014-10-15 o 10:06 |
|
|
|
#987 |
|
Lurker ;)
|
Debrah gadalam ostatnio ze znajoma, ktora pracuje w przedszkolu ktore bralam pod uwage. Rozmawialysmy o histeriach i biciu mnie przez mala itp. Powiedziala, ze powinnam zaczac dawac jej kary, cos ala karny jezyk, dac sie wyryczec i uspokoic dziecku samemu, bo one tak robia. Dzieci poplacza, uspokoja sie i wroca. Jedno przedszkole do skreslenia
.
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję juz mi Charliz super stronke podala i jestem w domu tak nie igarnialam nazw przystanków
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez się zaczęłam zastanawiać nad przedszkolem i nad tym ze wszystkie te metody których unikam i podnoszą mi ciśnienie tam będą na porządku dziennym :/
Witam się oczekując na t. Jestem sfrustrowana. Młody potrafi spać do 9 jak nikt mu nie przeszkodzi a od kilku tygodni codziennie coś. Albo robotnicy którzy od marca robią dach od 7.30, albo tż narobi hałasu, albo kurier, albo ktoś dzwoni... chyba zacznę po prostu ustawiać budzik na 7, bo szlag mnie trafia ze kładę się o 2 czy 3 z nadzieją ze do tej 9 pośpimy no ale nie ma opcji. Tez mi się zdarza wściec i trzaskać drzwiami ze złości, także rozumiem Cię Marsi. |
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwala mnie to bo z jednej strony mama mówi że my z siostrą nie grzebalysmy tak w szafkach, nie ruszalysmy tego czy tamtego, umialysmy się same bawić (ciągle słyszę' ona powinna się sama bawić, powinna bawić się lalkami i wózkiem, powinna to...), a z drugiej jest zdziwiona ile Ami potrafi, ze pomaga we wszystkim itp. A my z siostrą byłyśmy długo niesamodzielne, byłyśmy wyganiane z kuchni itp.. to i nie miałyśmy się kiedy uczyć czegokolwiek. Dziwi mnie ze mama nie widzi związku między jednym a drugim. Bawić się z nami też mama nie bawiła za bardzo, nie czytała. Czasem przez chwilę. Więc dla niej dziwne to co ja robię. Ciągle mi powtarza ze dziecko lubi robić co dorosły i ona z Ami czas spędza tak że robi sobie w domu a ona jej towarzyszy i czasem pomaga, nie musi na podłodze siedzieć i czytać bajek czy klocków układać (tak jakby to przytyk w moją stronę był) .. zawsze się śmieje ze moje dziecko chyba nie wie co' powinno " może trzeba jej powiedzieć i zacznie spełniać te normy... Nawet na spacerze jest taka dominująca, wskazuje co teraz będziemy robić, czy piaskownica czy karuzela, zawsze mam z nią na pienku jak to ucinam mówiąc żeby dała dziecku żyć. Inna rzecz ze ja chce by Ami chodziła na etykę a nie na religię, a ona' się wstydzić będzie w pracy ze wnuczka nie chodzi " -- aha, fajnie. Wszelkie znaki na niebie i ziemi mi mówią że to jej przedszkole to byłby tylko problem i kłótnia, jeszcze jakbym miała jakieś' Ale co do metod jej koleżanek z pracy.. no kanał, już mnie nawet to że pewnie miejsce mielibyśmy od ręki nie przekonuje.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

hah nie żebym Ci zalowala ale ostatnio też mialas 2 tyg ? Odpoczywaj !!!
a to kiedy masz TP?! No a szpital to na ligocie,w rudzie sl, bytomia nie polecają. Ale moze sie coś zmieniło. W Katowicach jeszcze chyba na rabiborskiej no i bonifraci a to by Ci musiała chyba szklanka powiedzieć co i jak lub laurka 

) i umazanie podlogi duzym jogurtem naturalnym.

tragedia przy kąpieli

, jakby mój tak rozgrzebane zostawił to bym ubiła, fakt że kuchnia trzeci miesiąc rozgrzebana, ale malo w tym jego winy. Wczoraj wreszcie wiadomość że dolne fronty gotowe, w tym tyg będziemy montować.
.
22.05.2008
tlumacze ze to jest przyjemne, ze mama bardzo to lubi, usmiecham sie itd no ale nie wiem, tak jakby myslam ze mi sie jakas krzywda ogromniasta dzieje