|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() No widzisz, to ja odstawiam magnez totalnie, trudno, będę się męczyć z twardym brzucholkiem. Nie jesteś sama, główka do góry...W końcu urodzimy, wszystko się poukłada. Ściskam Cię mocno !
|
|
#4862 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Łucji!Trzymam za wizyte.Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!My po pierwszej kąpieli Tymek darł się niemiłosiernie, ale daliśmy radę, choć Tżtowi się ręcę trzęsły
|
||||
|
|
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za rodzące
My dzisiaj mieliśmy wizytę u pediatry, generalnie wszystko ok. Kazała nam tylko wykąpac małego w krochmalu bo ma czerwoną pupkę, zważyła go, pooglądała i powiedziała, że się w nim zakochała ... ![]() Mam pytanie czy dopajacie dzieci? ja karmię narazie i piersią i butelką i lekarka powiedziała, że po każdej butelce należy dopajac małego wodą, powiem szczerze, że do tej pory tego nie robiłam ...
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję Wam obojgu! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-10-14 o 22:18 |
|
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PurBlanka no pewno odstaw już ten magnez niech się już dzieje co chce a ile dzidzi waży?
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Dubel
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-10-14 o 22:19 |
|
|
|
#4867 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coffee - a nie wiem czy czegoś nie pomyliłam, ale miałam właśnie wcześniej pisać, że kojarzy mi się z Tobą termin 15.10 (że wg jakiś obliczeń taki termin miałaś). Ale życzę żebyś urodziła jeszcze dzisiaj! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wracajcie szybciutko do zdrowia i domku U nas też trochę problemów brzuszkowych, ale na szczęście nie na tyle bolesnych by mi Maleńka płakała... Tylko pręży się ciągle i ciężko jej przez to zasypiać ![]() I dostałam dziś domówione staniki ![]() Jak przed ciążą nosiłam 65DD, w trakcie ciąży 65F (plus najpierw jedna a potem dwie przedłużki), na koniec ciąży już miseczka była lekko mała, więc do karmienia zamówiłam sobie 65H (a wg ich rozmiarówki zakładając, że biorę pomiar obwodu sprzed ciąży powinnam wziąć 65K...) i rozmiar trafiony! Dziś otrzymałam jeszcze Letizie i Caffe Late - oba śliczne!
|
|
#4868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że miałaś taką szybką akcję Nie Ale było blisko. Wygrałam zestaw suplementów dla siebie i dziecka od OmegaMed. Też może być. Ostatecznie fotelik już i tak mam, może komuś był bardziej potrzebny ![]() A poza tym to u mnie nic nowego. Przesiedziałam 3,5 godziny na warsztatach, ale porodu nie widać dalej. Może jakby się uparcie doszukiwać to się zwiększyła ilość śluzu, ale co to jest przy wczorajszym oczyszczaniu organizmu I jakoś ani wczoraj ani dziś się nie zapowiada. Co najlepsze nie byłam jedyną mamuską z ogromniastym brzuchem, nie tylko ja jestem tak szalona żeby się w 40 tygodniu wypuszczać na miasto Myślę, że Witu odziedziczył punktualność i "porządność" po tatusiu i zażyczy sobie przyjść na świat w terminie, czyli 19 albo 20. Wolę 19, bo to niedziela, a wtedy podobno więcej miejsc w szpitalu
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Lusia urodziła sie o 4:45, 51 cm i 3060g, poród z tych optymistycznych mimo ze sie nie zapowiadalo, mąż ledwo zdążył dojechać na końcówkę ;P Ja bez pęknięcia i nacięcia, lekko zmeczona ledwie, nic mnie nie boli. Pierwsze skurcze zaczęły sie oj 1szej...ale twierdzili ze to nie skurcze...opisze dokladnie potem. Mała jest rozkoszna, glodomor straszny i wydaje śmieszne dźwięki. Pokarmilismy sie i zabrali ja, a ja mam spać.
Jeszcze gratulacje dla Olci i kciuki dla Daszny!! A z tym brakiem miejsc to ponoc cały Wrocek dziś zawalony i karetkami wywożą gdziekolwiek. |
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() klas ki: i nawet nie musieli wywoływać? W szpitalu chyba jednak ktoś wcześniej źle wymierzył waszą Łucję
|
|
|
|
|
#4871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szybko poszło od skurczy. Buziaki dla Was ![]() Noc niespodziewanie ok. Mały budził się tylko na jedzenie.
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś mi się ten 15sty niezależnie od powodu dobrze z Tobą kojarzył A te oblężenia na naszych porodówkach... Cóż trzeba będzie się liczyć też pózniej z problemami z miejscami w żłobkach, przedszkolach itp. No chyba, że coś wymyślą A na kiedy Ci USC wyznaczył datę na rejestrację? Bo mi dopiero po 20-stu dniach od narodzin i trochę to koliduje z terminem 14-stu dni na zgłoszenie rocznego rodzicielskiego Ale już się dogadałem w kadrach co z tym fantem zrobić Daszna - Ty już w szpitalu, więc jeszcze raz kciuki! A ja od 1,5h karmię, odbijam, karmię i usypiam swoją niezdecydowaną "Stękałę" ![]()
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
Na 15stego wyszlo mi któreś usg i sie pytałam na forum czy ktoś jeszcze miał taka rozbieżność.
Jesli chodzi o termin to nie wiem... A kroplówkę na wywołanie dostałam po 12stej, zlecialo pół i stwierdzili ze porodu z tego nie będzie, bo na ktg ani skurcza, męża do domu odeslali, a ja miałam spać do rana i mieli podać resztę, a resztę wam z kompa napisze bo niewygodnie sie z koma klika
|
|
|
|
#4875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ! Nocka przespana. Ja się czuje jak młody Bóg dziewczyny, mogłabym góry przenosić...Gdyby nie brzuch nie czułabym się jak w ciąży
Brzuch jest mega napięty od rana, wczoraj czułam bardzo mało ruchów. Dziś wizyta, mam nadzieję, że dziś lekarz coś mi powie sensownego ![]() Cytat:
![]() A dzidziol ważył w czwartek 3500 Ale to stare szpitalne USG, dziś wizyta w gabinecie, ma lepszy sprzęt tutaj, więc mi oceni porządnie...A u Ciebie jak waga Anulki ? Cytat:
Czekamy na opowieści, mnie ciekawi to, że skurcze były ale stwierdzili, że to nie skurcze Buziaki ! Daszna już jest w szpitalu... Kochana ! Ja dziś wizytuję, no i proszę o kciuki Ktoś dziś ze mną ?
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
CoffeeMonster gratulacje! wspaniale że miałaś fajny poród!
PurBlanka trzymamy . Z jednej strony to dobrze że się czujesz wspaniale, ale wiem jakie to jest frustrujące ![]() U mnie noc też zupełnie normalna i w ogóle wszystko w jak najlepszym porządku. Dobrze byłoby dziś urodzić bo jutro maż w delegację jedzie, ale mogę równie dobrze poczekać do terminu, czyli niedzieli. Byle nie zaczać rodzić jutro o 9 rano!
|
|
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
Coffee gratulacje!!! Kolejny dzieciaczek z nami
![]() Czekam na info od Daszny ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- PURBLANKA kciuki za wizyte. Ciekawe z jakiej paki wczesniej o cc gadal. Ja noc mialam nie za bardzo... 3x wc wstawalam i co troche sie budzilam, bo brzuch bolal caly plus niezaleznie od pozycji nacisk na zoladek. Do tego od wczoraj wieczora z Tz strasznie sie poklocilam, bo stwierdzil, ze powinnam miec staly rytm, wstawac wczesnie rano a nie gnic w lozku do 11 i chodzic spac normalnie i spac, to mu ladnie wygarnelam, ze polozna kazala min. po 1,5h 2x dziennie lezec, malo co robic bo to nadcisnienie, ale nie, on mowi inaczej... a w nocy i tak calej nigdy nie moge przespac, nie przez to, ze sobie poleze do 11... no ale co go to obchodzi...
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
Coffee, Olcia gratulacje
![]() Coffee super, że się udało bez nacięcia
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Ja za to mam taki bol brzucha od wczoraj wieczora, cala noc i nawet teraz... to przypomina jak miesiaczkowe.
|
#4880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Daszna kciuki trzymam ![]() PurBlanka no to trzymam Ever_92 szkoda to wogóle komentować, ile ten Twój TŻ ma lat? Ja tego nie ogarniam, jak można nie mieć empatii dla kobiety w 9 miesiącu ciąży i przynajmniej trochę nie wczuć się w jej ewentualne samopoczucie.... wkurza mnie gościu..Ja jutro melduję się w szpitalu i ustalone cc, z jednej strony cieszę się bo brzuch mnie od jakiegoś czasu po prostu rwie, boli i bardzo boleśnie twardnieje, a z drugiej strony to mam lekkiego stracha.. Mam wrażenie że dziecko miażdży mi wszystkie narządy, najgorzej jest po nocy, budzę się z bólem i nie potrafię znaleźć sobie pozycji
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Coffe gratki. Kruszka z małej jak na przenoszona.
Zazdroszcze braku pekniecia i naciecia Czekamy na inf od Daszny Purblanca kciuki. Ja jutro. Snilo mi sie dzis ze Poczwarka urodzila Ever nakopałabym temu Twojemu Tz. Niech se sam rytm ma, jak mozna miec rytm w ciazy w 9 mc. Raz/sie lepiej , czujesz, raz gorzej, raz/zasypiasz wczesniej, raz pozniej , to samo ze/wstawaniem. A tak wogole to masz/teraz ostatnia/szanse doslownienpognic w wyrku. Bo potem niunia nie da juz Ja noc kolejna z d.u.p.y obolala. Spacery co godz. Srednio.
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczwarkah, no właśnie ! Może jakby jakieś bóle były, złe samopoczucie...A tu serio mogę góry przenosić
Ty jeszcze troszkę poczekaj, aż tż wróci z delegacji ![]() Ever, no właśnie chce się upewnić o co mu chodziło z tym cc, bo mnie to pytanie gila od kilku dni ! Jeszcze 6 godzin do wizyty ![]() Co ten Twój tż taki niekumaty Niech się chłopak ogarnie, jesteś w końcówce ciąży...Nie da się ustalić stałego rytmu dnia, bo każda noc może być inna, każdego dnia możesz się czuć inaczej Ciężki typ z niego...A te Twoje bóle...Może weź nospę, prysznic, rady dziewczyn...Może się coś zaczyna ? A może to tylko straszaki... Ciężkie jest życie pierwiastki, bo my nic nie wiemy
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Isgaard to kciuki beda. A to jutro czy pojutrze ?
Kurde to juz naprawde zostanie nas malutko nierozpakowanych. Bo mimo terminu po mnie np. To dziewczyny maja cc. Omg.
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie nie ma tak malo, skonczone 32. I juz nie chce sama sobie wmawiac, ze moze nie wie jak mi smutno przez jego slowa, bo wie to, skoro tak mu to ostro wygarnelam!!
Musialam tu cos napisac, bo przeciez mamusi nie bede sie zalic ani znajomym, zeby potem nie bylo
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh 32 lata i normalnie nie zyciowy. Nie wiek jednak swiadczy o wszystkim. Moj maz ma np. Niecale 26 i jest mlodszy
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Isgaard to jutro dolaczycie do listy
bede trzymac jutro kciuki.PURBLANKA specjalnie nie chce nic brac, jak sie zacznie to sie zacznie, najwyzej poleze sobie dzis, bo spanie mam zabronione oczywiscie czekam na info po wizycie.
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Może spróbujcie spokojnie i poważnie porozmawiać o potrzebach. To co piszesz jest smutne i niekoniecznie cokolwiek musi zmienić się po porodzie.
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) taka jestem wsciekla, ze nic od niego nie chce.
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile Wy jestescie razem ? Zawsze taki byl ? Nie dziwie sie, ze nie masz ochoty na jego obecnosc z takim podejsciem....
|
|
#4890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ever_92 niby wiek świadczyłby o jakiejś dojrzałosci, ale z tego co piszesz, to on zachowuje się jak jakiś nieopierzony osiemnastolatek.. Możesz się żalić bo forum wszystko przyjmie a znajomym jak się pożalisz to będą mieli na niego z górki dużo dłużej i ciężko potem mieć pozytywne relacje jak się spotyka w realu. Też trochę obawiam się, że Twój poród i pojawienie się maluszka nie zmieni wiele, a jak dojdzie jeszcze Twoje zmęczenie to będzie hardcore...Co do porodu jak nie wyrazisz zgody na jego uczestnictwo to nic nie wskóra i go nie wpuszczą do Ciebie..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

nie nadaję się do pisania bo tylko bym smęciła. Mam już po prostu dość, wciąż 3 cm i szyjka krótka ale nic nie rusza dalej codziennie ktoś "miły" dołuję mnie pytaniem "Ty jeszcze nie urodziłaś" lub coś w tym stylu. Jeśli za 10 dni nie urodzę to skierowanie na szpital przez tą cukrzycę z którą również sobie nie radzę... 

poprosze o kciuki, a ode mnie kciuki za rodzace. 

dla Łucji!
a ile dzidzi waży?

13.12.13
klas ki: i nawet nie musieli wywoływać? W szpitalu chyba jednak ktoś wcześniej źle wymierzył waszą Łucję 

wkurza mnie gościu..
Niech się chłopak ogarnie, jesteś w końcówce ciąży...Nie da się ustalić stałego rytmu dnia, bo każda noc może być inna, każdego dnia możesz się czuć inaczej
Ciężki typ z niego...