|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Raz probowalam mu cos mowic, to odrazu zaczelam ryczec to sie wydarl na mnie, ze ma dosyc mojego placzu i ze ja nic nie widze co on robi dla nas wszystkich, ale to nie zmienia faktu jaki ma stosunek do mnie... No to dobrze, w szpitalu powiem, ze nie zycze sobie, po co jeszcze tam ma mnie wqrwiac.
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
witamy się i my, nadal w dwupaku, bez większych zmian hehe. no może poza ta, ze jestem coooraz wieksza. nie wiem czy ktoś zauwazyl dluzsza nieobecność - zmieniłam komputer i na nowym nie mogłam się odnaleźć
![]() dzisiaj odbieram wynik gbsa, po wizycie u gina (tydzień temu) wiem tyle, ze Zojka wazy 3kg, szyjka nadal zawinieta, wiec terminu cc nie ustalaliśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Ehhh Ever bidusia jestes.
Ja rozumiem praca, ze zmeczony, ale zycie to nievtylko praca. Trzeba sie wspierac, szanowac i sluchac drugiej osoby. Zycze poprawy relacji bo jak dzidzius bedzie to pasuje, zeby bylo inaczej niz/teraz...
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że tak szybko i bez dodatkowych atrakcji ![]() PurBlanka ![]() Ever współczuję sytuacji z Tżtem. Może mu się oczy otworzą jak go na porodówkę nie wpuszczą. Powinien Cię wspierać teraz a nie dobijać ![]() Pierwsza nocka w domu. Chyba mi ktoś dziecko zamienił. W szpitalu spał ładnie, budził się tylko na jedzenie, a w domu przespał do 1 i potem cyrk do 4. Od piersi do piersi, płacz, nie mógł z nerwow złapać sutka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Oj Mortisha oby tylko ten pierwszy dzien taki byl.
Ja sie musialam zdenerwowac oczywiscie. Dzwoni kierownivzka z pracy ze ksiegowa nie ma mojego zwolnienia. Ja pierd... Zanosilam do pracy osobiscie a jesli nie wyslali albo ta nieogranieta ksiegowa zapodziala to ja nie wiem.
#4896 |
Zadomowienie
|
Mortisha, dziecko chyba musi sie zaklimatyzowac. U nas pierwsze dwa popoludnia i wieczory były takie stękające a potem z górki. Jak sie miewa starsza siostra? U nas ok, nie ma neatywnych emocji, jedynie małe złośliwości i halasy sie zdarzają.
Była położna, maly w 10 dni przybrał 600 g! Mam go smokiem oszukiwać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zadomowienie
|
No i ładnie, edytowałam 1. posta i nagle info od wizaz - że użyłam za dużo emotikon i więcej dodać nie mogę- super
![]()
#4899 |
Zadomowienie
|
To ta pierwsza wizyta u pediatry? Powodzenia! Pamiętam, że się nieźle upociłam. Weź jakąś tetrę swoją, żeby dziecko na "swoich" bakteriach na golasa kłaść.
Do posłuchania: http://www.polskieradio.pl/9/29/Arty...elo-sie-budzic Trzeba się szykować ![]() Odnośnie tematu... Dziewczyny po cc - ile czasu się oczyszczałyście? Ja już mam resztki, zabarwiony na brązowo śluz i niewiele tego, położna mówiła że jest ok, ale mam porównanie z poprzednią operacją i wtedy bite 6 tygodni miałam krwawienie + plamienie. Może teraz lepiej mnie wyczyścili? |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Łucja dobrze znosi póki co, ale spędziliśmy razem tylko jedno popłudnie, więc wszystko przed nami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Wtajemniczenie
|
U nas dla odmiany dzień dość ciężki. Gazy nie dają małemu spać, budzi się, prezy, czerwienieje
![]() ![]() Za to zadziwił mnie już dwa razy jak go kladlam na brzuszku na swoim brzuchu. Nie dość, że zadziera głowę pod kątem 90 stopni to jeszcze pelza do przodu. Odpycha się nogami, ręce przekłada do przodu i dzisiaj tak nastekal się, ale dopelznal aż do mojej twarzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ever zaraz koniec watku. Gargantuiczna zarezerwuje 3 posty, zeby straczylo miejsca dla nas nierozpakowanych ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Zaginione mamuski czytacie moze napiszcie co u Was a nie tylko podgladanie i czytanie co u nas.
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
Opis porodu:
Do szpitala trafiłam już w piątek, ze skurczami co 8 minut. Ostatni taki skurcz miałam w windzie jadąc na oddział. Potem się wyciszyły. Badanie nie wykazało rozwarcia, na ktg niby wyszły skurcze, ale słabe i nieregularne. Żałowałam, że w ogóle przyjechałam do szpitala. Przestałam żałować w nocy. Ok 22 złapały mnie mocniejsze skurcze, znów co 8 minut. Nad ranem dostałam zastrzyk, który miał niby wyciszyć te skurcze, ale nie pomógł, tylko mnie pośladek po nim bolał. Zaczęłam też krwawić, więc myślałam, że się szyjka rozwiera, ale rano na badaniu znowu wyszło, że rozwarcia nie ma. Dostałam czopki na rozkręcenie akcji, ale też nic nie dały. Skurcze znowu się wyciszyły, do nocy. W nocy z soboty na niedzielę miałam już skurcze co 4-5 min, na tyle bolesne, że leżeć nie mogłam, ani nawet siedzieć z opartymi plecami. Przesiedziałam więc całą noc bujając się jak w chorobie sierocej i stękając. Dobrze, że miałam sama pokój, bo bym na wariatkę wyszła ![]() ![]() ![]() Dodam tylko, że trafiłam na super lekarza i położną. Bardzo umilili atmosfere i bardzo mi pomogli. No i chciałam bardzo pochwalić TZta, nie wiem jak bym to przeżyła bez niego. Bardzo mi pomogła jego obecność i wsparcie. On sam, choć zawsze się wzbraniał, tez się cieszy, że był i uważa teraz, że każdy facet powinien być przy narodzinach swojego dziecka. Edytowane przez mortisha84 Czas edycji: 2014-10-15 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
Mortisha :-* no to troszku sie nacierpialas.
Ja/się boje. Przeciez mnie wyrzuca tak się bede drzec ![]()
#4905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Farminka a nie zastanawiałaś się nad użyciem rurki przeciwkolkowej?
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
|
Dostalam sms od DASZNY
![]() Pola urodzila sie chwile przed 9 i ma 49cm i 3 kg. ![]()
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg ![]() Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-10-15 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Laski, nowy wątek zakładać już dziś, czy jutro? nastukamy 100 postów? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Rozeznanie
|
OJ, chciałoby się!!!
![]() ![]() Słyszeliście kiedyś o senności jako objawie przed porodem? Bo już drugi dzień z rzędu musiałam sobie pospać godzinkę po śniadaniu. mortisha miałaś rzeczywiście ciężki poród, a przede wszystkim strasznie długi ![]() ever wydaje mi się, że zaczynam rozgryzać co za typ z tego Twojego tż. On chyba jest po prostu z tych co dużo wymagają od siebie i od innych. Mój mąż jest podobny, z tym że mi się szczęśliwie trafił egzemplarz współczujący, który potrafi zrozumiec, że są okolicznośći łagodzące w niektórych sytuacjach. Ale mimo wszystko "ordnung must sein" - każdy np. ma swoje obowiązki w domu. Podzielone są sprawiedliwie i według możliwości, ale na leniuchowanie pozwolić sobie nie za bardzo można ![]() ![]() Na szczęście akurat się z tym wszystkim oboje zgadzamy, ja mam podejście bardzo podobne, chociaż czasem lubię być spontaniczna i śmieję się z jego kalendarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witam się i ja już nie tak z rana ![]() Dzisiaj pierwszy raz wybrałam się na uczelnię na zajęcia, wprawdzie na 3h ale i tak cały czas myślałam jak tam Wiktorek, czy TŻ daje sobie radę z nim. Ostatnio tak ładnie już jadł i budził się co jakieś dwie trzy godziny a dziś jak na złość jak się obudził o 3 to nie spał do 6 i cały czas marudził ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane i te u których zaczyna się coś dziać ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha i w związku z dynamicznie rozwijającą się sytuacją proponuję małą modyfikację tytułu wątku: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka. ![]() zamiast: Październikowa rozkręca się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka. Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-10-15 o 13:00 Powód: budyń |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kateter (firmy Windi) albo rurka przeciwkolkowa Nie mam doświadczenia w tym temacie, ale brzmi dość zachęcająco, ja chyba sobie to kupię żeby mieć jakby co..
![]() |
#4912 |
Zadomowienie
|
Poczwarka no tak tak, wlasnie tak...
Poza tym jest pedantem - ja nie, ale przyjelam jego normy bez przesady, tak podzial obowiazkow jest i byl, tez na to sie zgodzilam bo np. ja nie umiem niestety aut naprawiac i duzo na tym oszczedzam i kieeedys nazwalam go wlasnie az Hitlerem, ze to wszystko jak rozkazy (ale to bylo serio dawno), potem sie ukladalo a nagle doszla moja niedoleznosc ;] Na szczescie jakby CO mam sporo mozliwosci i jak bedzie zle, to nie bede sie z nim meczyc. Wiadomo, jak sie chce trzeba dazyc do porozumienia ale jak sie nie da...
#4913 |
Zakorzenienie
|
Gratki dla Daszny. Krociutka malutka
![]() Gargantuiczna dokladnie, zaloz sobie juz dzis, powolutku poogarniaj. My i tak mozemy sie ukatywniac jak ten sie skonczy. Bo moderator by zwrocil uwage pewnie. Juz nie duzo zostalo. To jak tylko sie skonczy ten, przeniesiemy sie. ![]() Ja dzis mam zamiar ogarnac moja szafe. Letnie rzeczy do szafy na gore a te jesienno zimowe pod reka. Bo jak malutka wyjdzie nie bedzie mo sie chcialo ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Jeju ale dobra pomidorowke zrobilam, zawszr byl makaron, teraz ryz i pycha. Jak tz wroci to zjemy drugie. Ziemniaczki, marchewa duszona na slodko i mielone mniaaamm.
![]() |
#4914 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak widziałam na położnictwie mamę po cc, jak cierpi i chodzi zgięta w pół, to się cieszyłam, że dałam radę urodzić sn ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Rozeznanie
|
No to zakładam. Trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
zakładaj zakładaj
![]() Ciekawe czy sweetdream urodziła, nie odzywa się ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- A jeszcze miałam Wam pisać. Moja koleżanka urodziła w sierpniu córeczkę i miała cc, ale skurcze same przyszły i akcja, ale była chora i mała też była chora w brzuszku, więc wyszło cc. Musiała dostać jakieś leki, że nie mogła karmić piersią. Niedawno z nią pisałam, ma fest problemy z małą... Ma straszne kolki, była z nią u lekarza dziecięcego 4x, ale nie mają co poradzić, bo mała przybiera jak przybierać powinna, robi kupy odpowiednio... Koleżanka podejrzewa, że to kolki + samo to, że mała jest po prostu aż tak sama z siebie niespokojna. Pytałam się czy próbowała dawać ciepłą pieluszkę na brzuch, zginać nogi w kolanach, zmienić mm itd. - to co pisałyście na forum. Nic kompletnie nic nie pomaga, próbowała już wszystkiego i ma jedną wielką masakrę, czasami 4 noce pod rząd nie śpi, jak uda się jej zjeść to 1-2x dziennie a pod prysznic też nie może iść codziennie, aż jej współczuję...
#4917 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4918 |
Rozeznanie
|
Po lekarzu. Mały waży 3920, urodził się z wagą 3030, a przy wypisie miał 2790. Czyli przez trzy tygodnie na moim mleku i niczym więcej utył ponad 1100g. Niesamowite!
Pytałam o gazy i kolki i trudne robienie kupy - wszystko norma. I mam się trzymać z dala od służby zdrowia, bo zdiagnozują dziecku wszystko. Jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
No to rosnie Ci maluszek
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Jeszcz jeden musisz zarezerwowac ![]()
#4920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.