Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-14, 19:43   #4381
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Dosta³a miano starosty na studiach, które skoñczyly siê w czerwcu i do dzi¶ ci¶nie przy ka¿dej informacji, ¿e jest "mam± staro¶cin±". Ale mniejsza z tym...
Odpu¶æ, widocznie kobitka nie ma planów co do samej siebie.
Je¿eli podnosi jej to samoocenê we w³asnych oczach, niech bêdzie szczê¶liwa, tyle jej co sobie napisze.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Zakupi³am notes - W koñcu !!!
Mam plan na pierwszy dzieñ. Jutro start.
Przybra³o mi siê mam nadziejê, i¿ w pi±tek z powrotem wróci 66.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Chcia³abym do koñca miesi±ca zobaczyæ 65, proszê o kopa na rozpêd.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:00   #4382
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Dosta³a miano starosty na studiach, które skoñczyly siê w czerwcu i do dzi¶ ci¶nie przy ka¿dej informacji, ¿e jest "mam± staro¶cin±". Ale mniejsza z tym...

Dzisiejsze menu:
I ¶niadanie - bu³ka z bialym serem i ³y¿ka sa³atki
II ¶niadanie - kromka chleba z dwoma plastrami wêdliny
Przek±ska - 3 mandarynki
Obiad I - kubek zupy grochowej, jeden ma³y placek
Obiad II - miseczka zupy pomidorowej z kluskami
Kolacja - kotlet i rytki z piekarnika, gotowany kalafior i ogórek kiszony
To u mnie nikt nigdy nie chcia³ byæ starost± .
Olaæ j± i ju¿!

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:03   #4383
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Olaæ j± i ju¿!
U mnie na studiach w³a¶nie zawsze jest kto¶ chêtny (a ju¿ kilka razy zmienia³a siê grupa, albo ja zmienia³am grupê). U nas to presti¿ :-D :-P
Stary 2014-10-14, 20:43   #4384
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

U mnie jak u Melonade, nikt nie chcia³. U nas to nie by³ presti¿ a dodatkowe obowi±zki

Malinka, masz meeeega kopniaka ode mnie. Do dzie³a!

Zaraz edytujê ten wpis - dopisze tu menu. Ale muszê zerkn±æ w rozpiskê bo mam skrelozê i nie pamiêtam co jad³am :p

No wiec:

¦: kanapki z wêdlin± drobiow±, sa³at±, pomidorem, rzodkiewk± i kielkami broku³a. Kiwi.
II ¶: twaróg polt³usty, pomidor, ziarna s³onecznika. Kiwi.
O: dorsz pieczony w panierce sezamowej + warzywa na parze. Banan i ¶liwka.
P: kanapka z sa³atk± i szynk± i szczypiorkiem, wie¶niak (75g) z pomidorem.
K: kanapka z szynk± z indyka, pomidorem, rzodkiewk±, sa³at±. Maslanka (200g).

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-14 o 21:49
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:53   #4385
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
Kocham mojego mê¿a, jest dla mnie ogromnym wsparciem - wróci³ z pracy i przyniós³ ca³± reklamówkê batonikow (Twix, Mars i Snicers) bo dosta³ od znajomego przedstawiciela handlowego. No chyba go zastrzelê. Buuu.

Moje dzisiejsze jedzonko:

¦: kromka razowca, mas³o, szynka z indyka, sa³ata, pomidor, 200 g maslanki.
II ¶: jogurt naturalny, nasiona s³onecznika, cztery ¶liwki suszone.
O: dorsz duszony z pieczarkami i porem, pó³ szklanki makaronu pelnoziarnistego.
P: maslanka, ziarna s³onecznika.
K: kromka razowca z mas³em, sa³at±, szynka z indyka, marchewka i papryka z dipem czosnkowo-zio³owym na jogurcie naturalnym. Jab³ko.
Grzechy: 3 ciastka i kawa z mlekiem i ³y¿eczk± cukru.

OK. 2 l wody i jedna herbata czerwona. Plus 40 minut marszu.

Aniu, zapraszamy. W kupie si³a
Mój m±¿ dzi¶ te¿ "przyniós³" mi 3 paczki m&m ...ajjj znam ten ból
Bardzo podoba mi siê Twoje menu super

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniunia86 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej
Czy jest szansa na to ¿eby do³±czyæ do Waszego grona?
Mam na imiê ania, mam 159 cm i niestety 93 kg, na które sama sobie zapracowa³am.
Szukam tutaj wsparcia w d±¿eniu do upragnionej wagi.
Czy moge na Was liczyæ?
Hey zapraszamy ja te¿ jestem TU dopiero od paru dni Razem ra¼niej i ³atwiej

A mój m±¿ ma 190 cm waga ok 100 kg ..ale to same miê¶nie..jego drugim domem jest si³ownia...wiêc ja przy nim to gruba obwis³a baba...ale to siê zmieni wrócê do starej "ja". Na szczê¶cie Mój £ kocha mnie mimo tych +25kg..
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2

Edytowane przez Amelca87
Czas edycji: 2014-10-14 o 20:59
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:52   #4386
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jak u Melonade, nikt nie chcia³. U nas to nie by³ presti¿ a dodatkowe obowi±zki

Malinka, masz meeeega kopniaka ode mnie. Do dzie³a!

Zaraz edytujê ten wpis - dopisze tu menu. Ale muszê zerkn±æ w rozpiskê bo mam skrelozê i nie pamiêtam co jad³am :p

No wiec:

¦: kanapki z wêdlin± drobiow±, sa³at±, pomidorem, rzodkiewk± i kielkami broku³a. Kiwi.
II ¶: twaróg polt³usty, pomidor, ziarna s³onecznika. Kiwi.
O: dorsz pieczony w panierce sezamowej + warzywa na parze. Banan i ¶liwka.
P: kanapka z sa³atk± i szynk± i szczypiorkiem, wie¶niak (75g) z pomidorem.
K: kanapka z szynk± z indyka, pomidorem, rzodkiewk±, sa³at±. Maslanka (200g).
Czekam na Twoje menu .
Edit: Chyba musia³a¶ dodaæ w tym samym momencie, co ja, bo jak cytowa³am to jeszcze menu nie by³o, a tu proszê .

Znowu pyszne menu, chocia¿ kilka rzeczy, których nie lubiê (ryba i ma¶lanka).
A tak mnie zastanawia - wie¶niaka z pomidorem to jesz tak samego, czy na kanapce?

Ale¿ mam dzisiaj emocjonalny kocio³.
Od kilku godzin nic nie by³am w stanie zrobiæ, bo z³apa³am strasznego do³a przez exa

Teraz z kolei nagle mnie nasz³a wielka fala "musi mi siê udaæ" i te wszystkie entuzjastyczne my¶li,☠¿e na pewno siê nie dam s³odyczom czy fast foodom (bo te drugie o dziwo w ostatnim roku wróci³y do mojego menu, po niejedzeniu ich przez chyba ³adnych 8 lat ).
Dzisiaj sukcesem jest brak s³odyczy, za to ogromn± pora¿k± ¶niadanie w postaci twistera :/.
Jestem ju¿ zmêczona tym ci±g³ym poddawaniem siê i zaczynaniem od nowa i pora¿kami, brakiem motywacji, tym, ¿e mi ci±gle nie idzie ...

Mam conajmniej jakie¶ rozdwojenie ja¼ni i du¿o problemów emocjonalnych .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-14 o 22:18
Stary 2014-10-15, 06:42   #4387
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Olaæ j± i ju¿!
U nas te¿ nikt nie chcia³, tylko ona siê nie opiera³a - to by³a ostateczno¶æ!
Ja tu ¿adnego presti¿u nie widzê, wiêcej obowi±zków i jak co¶ pójdzie nie tak jest na kogo zgoniæ.

Cytat:
Napisane przez Amelca87 Poka¿ wiadomo¶æ
A mój m±¿ ma 190 cm waga ok 100 kg ..ale to same miê¶nie..jego drugim domem jest si³ownia...wiêc ja przy nim to gruba obwis³a baba...ale to siê zmieni wrócê do starej "ja". Na szczê¶cie Mój £ kocha mnie mimo tych +25kg..
Najwa¿niejsze, ¿e Ciê akceptuje tak± jak± jeste¶.

Cytat:
Ale¿ mam dzisiaj emocjonalny kocio³.
Od kilku godzin nic nie by³am w stanie zrobiæ, bo z³apa³am strasznego do³a przez exa

Teraz z kolei nagle mnie nasz³a wielka fala "musi mi siê udaæ" i te wszystkie entuzjastyczne my¶li,☠¿e na pewno siê nie dam s³odyczom czy fast foodom (bo te drugie o dziwo w ostatnim roku wróci³y do mojego menu, po niejedzeniu ich przez chyba ³adnych 8 lat ).
Dzisiaj sukcesem jest brak s³odyczy, za to ogromn± pora¿k± ¶niadanie w postaci twistera :/.
Jestem ju¿ zmêczona tym ci±g³ym poddawaniem siê i zaczynaniem od nowa i pora¿kami, brakiem motywacji, tym, ¿e mi ci±gle nie idzie ...

Mam conajmniej jakie¶ rozdwojenie ja¼ni i du¿o problemów emocjonalnych .
A co siê sta³o, ¿e siê tak wkurzy³a¶?

Dzi¶ po kolejnej rozmowie z mê¿em doszli¶my do wniosku, ¿e muszê sobie zakupiæ rowerek stacjonarny, tak¿e dzi¶ sobie czego¶ poszukam.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 08:05   #4388
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Odno¶nie zdrowia duchowego, mi pomog³o jak siê Wam kiedy¶ wypisa³am co mnie wkurza, napiêcie jako¶ ze mnie opad³o.
Terapia zadzia³a³a.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Jak ju¿ wczoraj donosi³am zakupi³am notes i zaczê³am planowanie papusia. Korzystam te¿ z tej stronki co tu by³a podawana dla stworzenia bazy pomys³ów. Dzisiejsze moje menu bêdzie obfite w owocki i warzywka bo muszê zu¿yæ zapasy.

¶niadanie - 7:00- jogurt naturalny z wapniem i p³atkami owsianymi, otrêbami, gruszka
II ¶niadanie - 10:00 - dwa jab³ka
obiad 13:30 - mix sa³at z pomidorem i serem feta
podwieczorek 15:30 - dwa jab³ka
kolacja 18:00 - kalafior

Du¿o jab³ek bo u owada piêkne soczyste jab³ka po zylu.

Stary 2014-10-15, 08:10   #4389
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Jak ju¿ wczoraj donosi³am zakupi³am notes i zaczê³am planowanie papusia. Korzystam te¿ z tej stronki co tu by³a podawana dla stworzenia bazy pomys³ów. Dzisiejsze moje menu bêdzie obfite w owocki i warzywka bo muszê zu¿yæ zapasy.

¶niadanie - 7:00- jogurt naturalny z wapniem i p³atkami owsianymi, otrêbami, gruszka

wow jak ma³o

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 08:26   #4390
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Odno¶nie zdrowia duchowego, mi pomog³o jak siê Wam kiedy¶ wypisa³am co mnie wkurza, napiêcie jako¶ ze mnie opad³o.
Terapia zadzia³a³a.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Ma³o kcal. Jab³ko czy kalafior nie jest posi³kiem, dodaj do tego co¶ tresciwego. Na pewno na takim jad³ospisie jak tu zaprezentowalas schudniesz ale tylko na pocz±tku a pó¼niej metabolizm ca³kiem Ci zwolni i efekt jojo murowany. Liczy³a¶ ile jest tu kcal? Bo chyba nie ma nawet 1000. ¦niadanie chyba w porz±dku. II ¶niadanie ju¿ do bani, jab³ko mo¿e byæ dodatkiem do kanapek czy sa³atki. Obiad te¿ kiepski, brakuje mi makaronu (albo ry¿u, kaszy, ziemniaków) i miêsa (tudzie¿ ryby - chyba ¿e feta wystarczy. Nie jestem ekspertem i nie jestem pewna), podwieczorek znowu do bani. Kolacja tez paskudna, znowu brakuje wêgli i bia³ka. I rozumiem, ¿e o 21 ju¿ spisz skoro kolacja o 18? nie gniewaj siê ale mi to wygl±da na g³odówkê. Musisz siê bardziej postaraæ w komponowaniu posi³ków i bêdzie dobrze

Czas edycji: 2014-10-15 o 08:34
Stary 2014-10-15, 08:51   #4391
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Popieram Michalov± odno¶nie jad³ospisu

Ja szamam w³a¶nie jaglankê z gruszk±, kakao i powid³ami ¶liwkowymi
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 08:55   #4392
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Znów uty³am. Co ja tam nie mogê schudn±æ. Co schudne i sie ciesze zaraz wraca. æwiczê, uwa¿am na to co jem... no có¿...

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 09:24   #4393
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Ma³o kcal.
Wiem, ¿e ma³o.
Ale po ostatnich rozpasanych dniach ze 3 dni musi mi ¿o³±dek odpocz±æ, a potem go nastawiê na normalne tory.
Policzy³am kcal w tabelach kalorii wysz³o:

kcal B [g] W [g] T [g]
Suma 1077,25 45,65 155,87 34,26
Procentowy udzia³ sk³adników wg kcal [%]
16,53 56,46 27,01
Tak, ¿e dorzucê mo¿e pier¶ z kurczaka, albo jajka - zobaczê.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-10-15 o 09:25
Stary 2014-10-15, 11:31   #4394
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie kupi³am rowerek do domu ¿eby czym¶ zast±piæ aeroby bo stawy mi wysiadaj±...
Gratulujê
Zobaczysz, ¿e przy systematycznej je¼dzie efety bêd± szybkie i efektowne
Jedna uwaga - rowerek to jak najbardziej JEST "aerob"
Ale ten fajny, bo nie obci±¿a stawów i ko¶ci.

Cytat:
I ja zazdroszczê rowerka, w moim wjewództwie znalaz³am u¿ywane dwa, jeden w mgnieniu oka poszed³ a drugi za drogi a na nowy mnie nie staæ!
Cytat:
Dzi¶ po kolejnej rozmowie z mê¿em doszli¶my do wniosku, ¿e muszê sobie zakupiæ rowerek stacjonarny, tak¿e dzi¶ sobie czego¶ poszukam.
Spróbuj poszukaæ czego¶ na raty, np w Decathlonie.
Zwróæ uwagê na kierownicê, sprzedawca powinien Ci pokazaæ, która jest najlepsza dla osób z problemami z krêgos³upem (przy du¿ym biu¶cie standard )
Ja polecam ten http://www.decathlon.pl/rower-stacjo...d_8289195.html , sama mam wcze¶niejsz± wersjê.

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
A mnie mama zawsze pociesza ¿e po karmieniu piersi± biust mi siê ukszta³tuje....
Mi siê rzeczywi¶cie ukszta³towa³.
Z tym, ¿e... No có¿, niekoniecznie jest to kszta³t, o którym marzy³am

Cytat:
Ja bardziej niz biustu nie znoszê brzucha... Cycki mo¿na spakowaæ w dobry biustonosz i jest okey, a brzuch? W drugiej ci±¿y przyty³am 14 kg z czego 4 to by³a córeczka a reszta zesz³a w dwa tygodnie ale brzych mia³am tak olbrzymi jakbym nosi³a bli¼niaki... Teraz wygl±dam jakby mi kto¶ na brzuchu powiesi³ pomarszczony skórzany worek, ca³y w rozstêpach. To jest dopiero masakra! Teraz wygl±da ¼le, bojê siê ¿e jak uda mi siê spaliæ wype³niaj±cy go t³uszcz to dopiero bedzie katastrofa...
Rozstêpy zblekn±. Ja mia³am okropne - grube, purpurowe prêgi w poprzek brzucha.... Fu! Dzi¶ ma³o co je widaæ.
Co do oponki - moja zniknê³a podczas poprzedniego odchudzania, ale te¿ nie by³a taka ogromna jak dzi¶.
Która¶ z dziewcz±t pisa³a kiedy¶ o kolagenie w tabletkach - sama by³abym wdziêczna za info, czy pomaga...?

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
to nie jest kwestia z³ego podej¶cia, bo ja próbowa³am i z serialami, i z filmami, po prostu mi siê nudzi i ju¿. I nie skaka³am po kana³ach bo tych mam a¿ chyba z 7 podstawowych
Nie dla mnie takie monotonne je¿d¿enie po prostu
Ja bym siê dalej upiera³a, ¿e to jednak kwestia z³ego podej¶cia Je¶li je¼dzisz przy czym¶ co lubisz, nie mo¿esz siê znudziæ. Mo¿esz siê zmêczyæ, zniechêciæ, ale nie znudziæ. Dlatego za³o¿enie powinno byæ takie: siadam na rower równo z filmem/serialem/programem i peda³ujê 35 min (na pocz±tek), albo od pocz±tku odcinka do napisów koñcowych.
I nie ma, ¿e mi siê nie chce, ¿e mnie nudzi, ¿e jestem zmêczona. Peda³ujesz, nie patrz±c na prêdko¶æ, przejechany dystans, stracone kalorie. Jedziesz do koñca odcinka!

Cytat:
Dzi¶ dzieñ nauczyciela, mieli¶my poczêstunek, ciasteczka, ciasteczka i serniczek . Ale na szczê¶cie obok tego le¿a³y mandarynki wiêc 3 zjad³am i wysz³am. A co
Podziwiam, bo ja siê nie opar³am

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-10-15 o 11:38
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 11:38   #4395
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Tak Womendontcry wiem ¿e to te¿ aerob w³a¶nie chodzi o to ¿e nie obci±¿a kolan. Chodzi³o mi o to ¿e chcê zast±piæ skakanki itp bo kolana nie daj± spokoju... Zaraz go posk³adam i przetestujê bo przed momentem przyjecha³

Co do brzucha to wiem, ¿e pewnie jeszcze trochê siê zmieni ale na cuda nie liczê Skóra to tylko skóra... Jak uzbieram to sobie zrobie kiedy¶ plastykê ¶ciany brzucha :P
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 11:38   #4396
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ

Ja bym siê dalej upiera³a, ¿e to jednak kwestia z³ego podej¶cia Je¶li je¼dzisz przy czym¶ co lubisz, nie mo¿esz siê znudziæ. Mo¿esz siê zmêczyæ, zniechêciæ, ale nie znudziæ. Dlatego za³o¿enie powinno byæ takie: siadam na rower równo z filmem/serialem/programem i peda³ujê 35 min (na pocz±tek), albo od pocz±tku odcinka do napisów koñcowych.
I nie ma, ¿e mi siê nie chce, ¿e mnie nudzi, ¿e jestem zmêczona. Peda³ujesz, nie patrz±c na prêdko¶æ, przejechany dystans, stracone kalorie. Jedziesz do koñca odcinka!
ja tam wolê poskakaæ z Shaunem ni¿ mêczyæ przy czym¶ czego nie znoszê i co mnie okropnie nudzi. Tak, nudzi w³a¶nie

Julitka

Stary 2014-10-15, 11:45   #4397
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Tak Womendontcry wiem ¿e to te¿ aerob w³a¶nie chodzi o to ¿e nie obci±¿a kolan. Chodzi³o mi o to ¿e chcê zast±piæ skakanki itp bo kolana nie daj± spokoju... Zaraz go posk³adam i przetestujê bo przed momentem przyjecha³

Co do brzucha to wiem, ¿e pewnie jeszcze trochê siê zmieni ale na cuda nie liczê Skóra to tylko skóra... Jak uzbieram to sobie zrobie kiedy¶ plastykê ¶ciany brzucha :P
No to trzymam kciuki za pozytywne wra¿enia i spektakularne efekty
I wszystkie niezdecydowane i wahaj±ce siê kobietki zachêcam gor±co do wypróbowania roweru!

Co do brzucha - ha! mo¿e spotkamy siê kiedy¶ na jednej sali pooperacyjnej

Cytat:
ja tam wolê poskakaæ z Shaunem ni¿ mêczyæ przy czym¶ czego nie znoszê i co mnie okropnie nudzi. Tak, nudzi w³a¶nie
I to jest argument, który zrozumia³am, acz z ¿alem...
Szkoda, bo efekty s± szybkie i widoczne

69-68-67-66-65
Stary 2014-10-15, 12:06   #4398
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
I to jest argument, który zrozumia³am, acz z ¿alem...
Szkoda, bo efekty s± szybkie i widoczne
po ¿adnych æwiczeniach nie mia³am takich efektów jak po insanity

ale to program nie dla wszystkich, a ju¿ na pewno nie dla pocz±tkuj±cych.

Julitka

Stary 2014-10-15, 12:11   #4399
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:

Malinka malutko michalova wszystko fajnie opisala co powinnas dodac do posilkow wiec nie ma sensu powtarzac

Cytat:
Wiem, ¿e ma³o.
Ale po ostatnich rozpasanych dniach ze 3 dni musi mi ¿o³±dek odpocz±æ, a potem go nastawiê na normalne tory.

kcal B [g] W [g] T [g]
16,53 56,46 27,01
Nie wiem jak z fety w salace i jogurtu nat moglo wyjsc 45 g bialka az z jakich tabeli korzystasz? Ale trzymam kciuki za ulepszanie jadlospisow
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 12:11   #4400
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
po ¿adnych æwiczeniach nie mia³am takich efektów jak po insanity

ale to program nie dla wszystkich, a ju¿ na pewno nie dla pocz±tkuj±cych.
moonik, ka¿dy musi znale¼æ sposób na siebie Je¶li Tobie siê uda³o z insanity a mnie z rowerkiem - to w ogóle nie widzê problemu

A jaszcze s³ówko na temat winogron, zw³. tych z supermarketów:

Winogrona nie s± polecane osobom, które walcz± z nadmiarem kilogramów oraz diabetykom, poniewa¿ zawieraj± spore ilo¶ci glukozy i fruktozy. Gdy bêdziemy sobie na nie pozwalaæ zbyt czêsto, przybêdzie nam tu i ówdzie. Ale tym razem ten cukier nie niepokoi mnie tak bardzo jak pestycydy w nich zawarte. Badania pokazuj±, ¿e ze wszystkich owoców, najwiêksze ich stê¿enie maj± winogrona. Najwiêcej chilijskie. Niemieccy naukowcy znale¼li w nich nawet 26 ró¿nych rodzajów pestycydów. Ponoæ, winogrona zawsze przekraczaj± normy je¶li chodzi o zawarto¶æ pestycydów, poniewa¿ pochodz± z winnic, gdzie ka¿dego roku uprawiane s± na tej samej ziemi, która nierzadko musi byæ opryskana ze wzglêdu na ró¿nego rodzaju szkodniki.

Zreszt± wpiszcie sobie w google winogrona + pestycydy. Multum info na ten temat. Pestkowe czy bezpestkowe - ja dziêkujê. ¯adna Biedronka ani inny owad mnie nie przekona.
Lubiê i zjadam ogromne ilo¶ci winogron, ale tylko w sezonie wczesnojesiennym, i tylko z ogródka s±siadki

69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-10-15 o 12:13
Stary 2014-10-15, 12:31   #4401
michalova
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie u dietetyka. Pani bardzo zadowolona bo kilogramy lec± tak jak "chcia³a", ok. 1 kg na tydzieñ czyli zdrowo. Dla mnie mi³± niespodziank± by³a informacja, ¿e wiêcej polecia³o mi tkanki t³uszczowej ni¿ wody. tak¿e to kolejny kop do pracy nad swoim cia³em. Nastêpna wizyta 17 listopada, wtedy te¿ dostanê nowy jad³ospis (ca³e szczê¶cie bo ten zaczyna mi siê nudziæ a to nic dobrego).

Zachwalacie ten rowerek a mi coraz bardziej szkoda ¿e nie mam go gdzie wcisn±æ. Chyba zrobiê przemeblowanie :P ostatnio rozmawia³am o tym z T¯ i stwierdzi³ ¿e jakby wyrzuciæ stare meble i kupiæ du¿± szafê i komodê, a telewizor powiesiæ na ¶cianê to mo¿e znalaz³oby siê miejsce na rowerek w tym pokoju. W drugim nie ma szans chyba. Ale kurde, jak teraz wydam kasê na remont i nowe meble a za rok siê wyprowadzê to mo¿e siê okazaæ ¿e te nowe meble wcale nie bêd± nam pasowaæ do tego nowego mieszkania i kasa w b³oto. A te stare meble wcale nie s± takie stare w gruncie rzeczy. Mam dylemat teraz :P

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Womendontcry - winogrona s± z³e bo pestycydy. Ale powiedz mi co teraz nie ma chemii? Nie mam dostêpu do warzyw, owoców i miêsa od "zaprzyja¼nionego rolnika". Mam nic nie je¶æ? Wiem ¿e skoro mamy tak du¿o chemii ju¿ wszêdzie to warto ograniczaæ j± tam gdzie siê da - dlatego winogrona jej rzadko i w niedu¿ych ilo¶ciach. Przy rozszerzeniu diety Ma³ego ¶wirowa³am bo w supermarkecie nie mogê kupiæ warzyw bo pryskane, na targu tez nie bo nie mam ¿adnej gwarancji ¿e nie s± pryskane, gotowe sloiczki tez niekoniecznie bo po wielokrotnym mro¿eniu i pasteryzacji witamin tam tyle co kot nap³aka³. Z miêsem to samo - przecie¿ te kurczaki sklepowe naszoikowane hormonami, a te obiadki z miêskiem maj± tyle miêsa ¿e szok (np. 9%). G³owê mia³am taaaaaaak±. Teraz trochê wyluzowalam i wszystkim nam wysz³o na dobre. Nie dajmy siê zwariowaæ. i na diecie tez mo¿na skubnac winogrona, oczywi¶cie w odpowiedniej ilo¶ci

Czas edycji: 2014-10-15 o 12:34
Stary 2014-10-15, 12:39   #4402
MissTerrible
Raczkowanie

Schudn±æ 20 - 30 kg

Womendontcry napisz mi prosze czy na tym rowerku to jakis specjalny program robisz czy tylko cardio najzwyklejsze?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Nie ukrywam ¿e zale¿y mi na szybkim spadku nie tyle wagi co obwadów... Kiedy¶ jak chodzilam regularnie na si³ownie to zawsze najpierw minimum godzina szybkiego marszu na bie¿ni a potem minimum godzina rowerem i to wszystko na tentnie kolo 100 to mia³am efekty odczuwalne po 2 tygodniach, d¿iny lu¼niejsze itp choæ na wadze nic nie uby³o

Edytowane przez MissTerrible
Czas edycji: 2014-10-15 o 12:34
Stary 2014-10-15, 14:53   #4403
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem jak z fety w salace i jogurtu nat moglo wyjsc 45 g bialka az z jakich tabeli korzystasz? Ale trzymam kciuki za ulepszanie jadlospisow
Tabele kalorii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 18:16   #4404
Melonade
Zadomowienie

Lightbulb Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Terapia zadzia³a³a.

Kochana, jak planujesz to planuj z sensem! To nie jest zdrowy jad³ospis, to jest g³odówka.
Czemu tak ma³o?

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Wiem, ¿e ma³o.

kcal B [g] W [g] T [g]
16,53 56,46 27,01
Jak jesz w taki sposób, ¿e kilka dni siê ob¿erasz,a kilka g³odujesz to tym bardziej sobie zwalniasz metabolizm, organizm siê przystosowuje do takich ciê¿kich czasów i tym bardziej magazynuje co tylko mo¿e.
To jest kompletnie bez sensu!
Zjedz sobie porz±dny kawa³ek kurczaka i mnóstwo warzyw do tego, jak±¶ sa³atkê czy warzywa na parze, cokolwiek, dodaj odrobinê oleju rzepakowego albo oliwê. Mog± te¿ byæ te jajka, ale znowu - nie jedno, przy tym Twoim dzisiejszym jad³ospisie to bym powiedzia³a, ¿e ze 3 i te¿ do tego warzywka.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
To jest klucz do sukcesu - znale¼æ takie æwiczenia, które sprawiaj± nam przyjemno¶æ. Zmuszanie siê do konkretnej aktywno¶ci, której niecierpimy jest bez sensu. Wiadomo, s± takie æwiczenia czy formy aktywno¶ci fizycznej, które szybciej czy ³adniej nam ukszta³tuj± cia³o, ale najwa¿niejsze to w ogóle co¶ robiæ, niewa¿ne co. Ka¿da aktywno¶æ fizyczna da efekty, tylko przy niektórych formach trzeba bêdzie czekaæ d³u¿ej na efekty.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Jestem po wizycie u dietetyka. Pani bardzo zadowolona bo kilogramy lec± tak jak "chcia³a", ok. 1 kg na tydzieñ czyli zdrowo. Dla mnie mi³± niespodziank± by³a informacja, ¿e wiêcej polecia³o mi tkanki t³uszczowej ni¿ wody. tak¿e to kolejny kop do pracy nad swoim cia³em. Nastêpna wizyta 17 listopada, wtedy te¿ dostanê nowy jad³ospis (ca³e szczê¶cie bo ten zaczyna mi siê nudziæ a to nic dobrego).
Przy tych Twoich piêknych jad³ospisach nie ma siê co dziwiæ, ¿e waga leci.
Cytat:
Zachwalacie ten rowerek a mi coraz bardziej szkoda ¿e nie mam go gdzie wcisn±æ. Chyba zrobiê przemeblowanie :P ostatnio rozmawia³am o tym z T¯ i stwierdzi³ ¿e jakby wyrzuciæ stare meble i kupiæ du¿± szafê i komodê, a telewizor powiesiæ na ¶cianê to mo¿e znalaz³oby siê miejsce na rowerek w tym pokoju. W drugim nie ma szans chyba. Ale kurde, jak teraz wydam kasê na remont i nowe meble a za rok siê wyprowadzê to mo¿e siê okazaæ ¿e te nowe meble wcale nie bêd± nam pasowaæ do tego nowego mieszkania i kasa w b³oto. A te stare meble wcale nie s± takie stare w gruncie rzeczy. Mam dylemat teraz :P
Ja te¿ lubiê rowerek, ale ani miejsca nie mam, ani pieniêdzy .
Marzy mi siê takie mieszkanko z ma³± prywatn± si³owni± z rowerkiem, bie¿ni± i sztangami . Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ mi siê uda takie wykombinowaæ .

Cytat:
Womendontcry - winogrona s± z³e bo pestycydy. Ale powiedz mi co teraz nie ma chemii? Nie mam dostêpu do warzyw, owoców i miêsa od "zaprzyja¼nionego rolnika". Mam nic nie je¶æ? Wiem ¿e skoro mamy tak du¿o chemii ju¿ wszêdzie to warto ograniczaæ j± tam gdzie siê da - dlatego winogrona jej rzadko i w niedu¿ych ilo¶ciach. Przy rozszerzeniu diety Ma³ego ¶wirowa³am bo w supermarkecie nie mogê kupiæ warzyw bo pryskane, na targu tez nie bo nie mam ¿adnej gwarancji ¿e nie s± pryskane, gotowe sloiczki tez niekoniecznie bo po wielokrotnym mro¿eniu i pasteryzacji witamin tam tyle co kot nap³aka³. Z miêsem to samo - przecie¿ te kurczaki sklepowe naszoikowane hormonami, a te obiadki z miêskiem maj± tyle miêsa ¿e szok (np. 9%). G³owê mia³am taaaaaaak±. Teraz trochê wyluzowalam i wszystkim nam wysz³o na dobre. Nie dajmy siê zwariowaæ. i na diecie tez mo¿na skubnac winogrona, oczywi¶cie w odpowiedniej ilo¶ci
Najlepiej jest po prostu wybieraæ lepsz± opcjê.
Je¶li mo¿emy je¶æ wszystko z w³asnych ogródków i upraw to super, je¶li mo¿emy kupiæ organiczne miêso czy warzywa ze sprawdzonych ¼róde³ to super. Ale ostatecznie lepiej je¶æ owoce i warzywa z marketu ni¿ fast foody i s³odycze.
Takie jest moje podej¶cie .
Ja na przyk³ad kurczaki kupujê tylko w sprawdzonym miejscu, wiem, ¿e nie s± karmione hormonami. Jak nie mogê albo nie mam czasu siê tam wybraæ, kupujê w pobliskim sklepie indyka, one nie s± tak faszerowane ¶wiñstwami.
Owoce i warzywa staram siê kupowaæ na targu, ale jak nie mam czasu czy si³y tam jechaæ to kupujê albo w pobliskim sklepie, albo nawet w markecie.
Ostatnio coraz wiêcej jest sklepów organicznych, ceny te¿ ju¿ tak nie strasz± jak kiedy¶, wiêc naprawdê jest wybór.
Grunt to podej¶æ do tego wszystkiego rozs±dnie .

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Womendontcry napisz mi prosze czy na tym rowerku to jakis specjalny program robisz czy tylko cardio najzwyklejsze?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Nie ukrywam ¿e zale¿y mi na szybkim spadku nie tyle wagi co obwadów... Kiedy¶ jak chodzilam regularnie na si³ownie to zawsze najpierw minimum godzina szybkiego marszu na bie¿ni a potem minimum godzina rowerem i to wszystko na tentnie kolo 100 to mia³am efekty odczuwalne po 2 tygodniach, d¿iny lu¼niejsze itp choæ na wadze nic nie uby³o
Na rowerku najlepiej robiæ interwa³y. Czyli np. 1 minutê jedziesz najszybciej jak potrafisz na najwy¿szym obci±¿eniu, a potem kolejn± minutê na l¿ejszym i tak w kó³ko. Na pocz±tek 20min!

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Tabele kalorii
A wa¿y³a¶ wszystko przed jedzeniem czy na oko zak³adasz?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Og³aszam dzisiaj oficjalnie mój pierwszy dzieñ bez s³odyczy.
Póki co zjad³am niewiele, bo nic nie by³o planowane, du¿o stresu, ma³o czasu i jeszcze wypad³a mi pewna sprawa na ostatni± chwilê.
Ale nie marudzê, na kolacjê postaram siê o co¶ porz±dniejszego.
Ci±gle zapominam, ¿e muszê kupiæ pestki i orzechy, bo mi brakuje.
Ostatnio w ka¿dej wolnej chwili przegl±dam te qchenne inspiracje, czy jak to siê nazywa³o i wypisujê wszystkie przepisy, które mi odpowiadaj±. Dzielê je sobie na ¶niadania, przek±ski, obiady i kolacje. Jak siê uzbiera odpowiednia ilo¶æ to stworzê sobie trochê jad³ospisów, listê zakupów i bêdzie piêknie .
Póki co ¶wiêtujê zmiany w mojej g³owie. Z "jaka ja jestem biedna, nie mogê sobie pozwoliæ na ukochane s³odko¶ci, co za mêczarnia" na "ale fajnie, trzymam siê postanowieñ, jem zdrowo, robiê dla siebie co¶ dobrego".
To tylko jeden dzieñ, ale za to jaki wa¿ny .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-15 o 18:20
Stary 2014-10-15, 18:26   #4405
MissTerrible
Raczkowanie

Tak sobie zaplanowa³am, ¿e zacznê od typowego cardio, czas wyjdzie w praniu ale my¶la³am o 60 minutach treningu po wprowadzeniu serca na odpowiednie obroty. Interwa³y chcia³am wrzuciæ na koniec treningu ale za jaki¶ czas dopiero. Najpierw powalczê z zakwasami które pewnie przez pierwsze dni bêd±...

Tak siê jaram tym rowerkiem, najchêtniej je¼dzi³abym ca³y dzieñ :P

Zrobi³am pomiary ciekawa jestem efektów! Obym nie musia³a czekaæ miesi±cami...
Stary 2014-10-15, 18:52   #4406
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Rowerek bêdzie na pewno i prawie pewne, ¿e na raty cieszê siê bo wiele tu piszecie o pozytywnych skutkach jego u¿ywania. Mój T¯ obawia siê tylko mojego slomianego zapa³u dlatego wybiorê model nie dro¿szy ni¿ 400z³.

Moje dzisiejsze menu:
I ¶niadanie - pó³ bu³ki + jajecznica z dwóch jaj na odrobinie margaryny
II ¶niadanie - kromka chleba + ³y¿ka d¿emu truskawkowego
Przek±ska - jab³ko
Obiad - dzi¶ ze wzglêdu na sesjê fotograficzn± dwie kanapki z pasztetem
Obiadokolacja - do¶æ dziwna go³±bek z ry¿u+ kalafior+ ³y¿ka margaryny+ogórek kiszony.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 19:36   #4407
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Rowerek bêdzie na pewno i prawie pewne, ¿e na raty cieszê siê bo wiele tu piszecie o pozytywnych skutkach jego u¿ywania. Mój T¯ obawia siê tylko mojego slomianego zapa³u dlatego wybiorê model nie dro¿szy ni¿ 400z³.

Moje dzisiejsze menu:
I ¶niadanie - pó³ bu³ki + jajecznica z dwóch jaj na odrobinie margaryny
II ¶niadanie - kromka chleba + ³y¿ka d¿emu truskawkowego
Przek±ska - jab³ko
Obiad - dzi¶ ze wzglêdu na sesjê fotograficzn± dwie kanapki z pasztetem
Obiadokolacja - do¶æ dziwna go³±bek z ry¿u+ kalafior+ ³y¿ka margaryny+ogórek kiszony.

No to bêdziemy walczyæ razem Ja kupi³am na allegro za 315z³ z wysy³k±. By³ sporo przeceniony, jak zobaczy³am karton kiedy przyszed³ to okaza³o siê, ¿e to model króry jaki¶ czas temu by³ do kupienia w biedronce Jest ca³kiem spoko, ma wszystko czego potrzeba, dla mnie wystarczy
Stary 2014-10-15, 19:46   #4408
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:

MissTerrible, w ¿adnym razie nie jestem ekspertem, ale powiem Ci tak: 6 lat temu moj± przygodê z rowerkiem zaczyna³am od 35 min, na najni¿szym obci±¿eniu. Wiêcej nie by³am w stanie Zipia³am, dysza³am, prawie mdla³am
Potem dok³ada³am po 5 min w ka¿dym kolejnym tyg, a¿ dosz³am do 60 min. 60 to by³a moja dzienna norma. Jak ju¿ wiedzia³am, ¿e godzinkê dam radê, zaczê³am d±¿yæ, by w tym czasie zmie¶ciæ 40 km. No izmie¶ci³am, a nawet zesz³am 2 min poni¿ej. No to zaczê³am zwiêkszaæ obci±¿enie - dosz³am tylko do 3, ale to mi wystarczy³o. 60 min - 40 km - 900 kcal... Jak siê nauczê wstawiaæ zdjêcia to poka¿ê Wam siebie z tamtego czasu. Naprawdê, niez³a laska by³am wtedy

Dzi¶, po 6-letniej przerwie, je¿dzê ju¿ 60 min, 40 km, obci±¿enie 2, ale trochê doczyta³am i pilnujê, by têtno mie¶ci³o siê w zakresie 134 - 150. (Ok. 75 % têtna maksymalnego). Interwa³y s± podobno super, ale na pewno nie s± wskazane dla osoby pocz±tkuj±cej. Jak mi siê kiedy¶ uda za nie wzi±æ, dam znaæ, jakie s± efekty

69-68-67-66-65
Stary 2014-10-15, 21:18   #4409
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Jak wiele z was wie w wielu miejscach powyrasta³y si³ownie zewnêtrzne, tak zwane fit parki. Obok placu zabaw te¿ jeden taki wyrós³. S±dzê ¿e jego funkcj± mia³o byæ zachêcanie mamusiek do sportu zamiast siedzenia na ³awce. Efekt? Dzieciaki to okupuj± ca³y dzieñ a starsi nawet w t± stronê nie spojrz±. Otó¿ co tam jest:
1. Orbiterek
2. rowerek - beznadziejny, ¿adnego obci±¿enia ani oporu
3. wyciskasnie gór±. tutaj obci±¿eniem jest osoba siedz±ca na krze¶le
4. wio¶larz - tak¿e obci±¿eniem jest æwicz±cy
5. nie wiem jak to siê nazywa: siedzi siê na krze¶le, na ³ydkach k³adzie siê obci±¿enie i prostuje siê nogi, tutaj s± ciê¿arki
6. prasa no¿na
7. wachad³o.

By³am tam parê razy, ale jako ciekawostka ni¿ trening. Wiem, wiem to nie to co si³ownia profesjonalna. Tylko: ruch na ¶wie¿ym powietrzu no i za darmo. Do najbli¿szej si³owni mam 40 minut busem. Zreszt± si³ownia mnie nigdy nie ci±gnê³a, Bardziej chcê to traktowaæ jako urozmaicenie treningów. Poniewa¿ nie znalaz³am jakiego¶ planu czy czego¶ w tym stylu postanowi³am æwiczyæ 15 minut orbiterek a potem po 15 powtórzeñ na ka¿dym przyrz±dzie. Rowerek pomijam. Potem druga taka seria. Co i tym my¶licie. By³y¶cie?

Dowiedzia³am, ¿e GOK organizuje zumbê oraz fitness za darmo. W poniedzia³ek fitness, zumba nie wiadomo. Zobaczymy

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 21:47   #4410
Melonade
Zadomowienie

Moje menu z dzi¶:
- ma³a kromka bia³ego chleba, bo wybiegaj±c z domu stwierdzi³am,¿e bez ¶niadania nie wyjdê
- ciemna bu³ka z szynk± i warzywami
- du¿a kawa z mlekiem i lodem (nie myliæ z lodami )
- zupa jarzynowa (bez ¿adnych kostek, innych sztucznych ¶wiñstw, ¶mietany itd.)
- sok wyciskany z pomarañczy
- kurczak z ry¿em i sa³atka
- jab³ko i orzechy w³oskie
- 2 kromki z serkiem i zielon± cebulk±
Do tego du¿o wody, ale jej nie liczê, wiêc ilo¶ci nie podam .

Ca³o¶æ 1343kcal, 60% W / 27% T / 13% B

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-15 o 22:56
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.