|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
BTW dziś Dzień Dziecka Utraconego..
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48536576]BTW dziś Dzień Dziecka Utraconego..
[/QUOTE]Zapomniałam ;( Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48536576]BTW dziś Dzień Dziecka Utraconego..
[/QUOTE]
|
|
#3334 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
byliśmy u lekarza, K. osłuchowo nie do końca dobrze, w nocy miał gorączkę (drugą w życiu) szybko po nurofenie spadła. Teraz nie wiadomo czy to gorączka od choroby czy zebowa. Jeśli sie powtórzy to od jutra antybiotyk
I skierowanie do chirurga, bo Kamil ma hemoroidy (słyszała któraś o tym ) a to się u niemowląt raczej nie zdarza...[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48531683]Luna po prostu tatę i babcię widzi rzadziej niż Ciebie, nie jest przyzwyczajony, to zwraca na nich większą uwagę. Tak mi się wydaje... [/QUOTE] też tak sądze, ale to niesprawiedliwe Cytat:
żadne mamaOstatnio ciągle uczę że jak się coś dzieje (klocki nie chcą się ułozyć itp.) to nie wryk tylko wołaj mama. Troche działa, bo najpierw jest ryk a później obrażone ma ma ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kazanie kompletnie nie na miejscu. Tak jak nie porównuje miłości tak i tych porównań, ale! jeśli musiałabym to dziecko, bo mąż silniejszy jest nadzieja że poradzi sobie sam a dziecko nie Cytat:
![]() Cytat:
Przerywam cokolwiek robie jak wchodzi do domu i biegnę go przywitać, dbam o czas dla nas samych. Zawsze dawałam mu robić wszystko przy dziecku, żeby czuł się tak ważny jak ja. Decyzję na temat zakupów czy szczepionek wszystko z nim omawiam. Ciężko to napisać. Poprostu zachowuje sie jakby był najważniejszy, ale nie podlizuję. Kocham, ale ja jestem typem wrednej zołzy ![]() No i mówię mu to. On mi mówi że dla niego jesteśmy oboje ważni (ale oboje wiemy że najważniejszy Kamil) Cytat:
Apropo TŻ dziś w nocy to mnie już zdenerwował... Ja chce podać Kamilowi lek na gorączke a on że lepiej nie bo się rozpłacze. AAA! Większo dobro tatuś sobie wybrał, ile musiałam sie prosić żeby go porządnie przytrzymał. Jak baba delikatny jest do Kamila |
|||||||
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
Część
![]() Ja często podcztuje,ale nie potrafię się wbić... ![]() Pamiętajcie jeszcze mnie? Pozdrawiamy z Dzidka i Dzordzem ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- No dobra wbijam się powoli ![]() Luna u nas TŻ to pierwszy biegnie z czopkiem...dla niego to cudowny lek na wszystko(czyt.dziecko zaś nie i wszystkie objawy znikną...) a ja jestem wyrodna bo chce nosić i przytulac
|
|
#3336 |
|
Konto usunięte
|
Berbie wizytę mam we wtorek na 10.40. Straszna sytuacja z Krzysiem...
Agatko to jeszcze będzie wizyta przed porodem, czy już tylko porodówka? Waderka trzymam kciuki! ['] dla wszystkich Aniołków ![]() Luna ano niesprawiedliwe... Hemoroidy? U takiego maluszka? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE] w poniedziałek byłam w kościele - msza w intencji rodziców tych dzieci...Perse chyba mnie zaraziłaś...dziś wstałam z bólem gardła i temperaturą 34,5 czuję się jakby ktoś przejechał mnie walcem ========================= ==================== dziewczyny jak poznać czy to plamienie czy @ - normalnie pierwszy raz w życiu tak mam, że nic nie wiem wczoraj w ciągu dnia w sumie tylko krew na papierze a później już na wkładce...myślałam, że to początek @ a od rana tylko na papierze krew dziś temp. 36,76 (tylko, że mierzyłam pół godziny później niż zwykle i 4,5h wcześniej wstawałam w nocy na siku)...
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
Berbie dobrze, że usłyszałaś...zawsze w takich sytuacjach myślę, że kotoś jednak czuwa nad nami...
Luna wiadomo od czego te hemoroidy?miał często zaparcia?(z tym mi się tylko kojarzą...) Anitax ja miałam z piersią tak jak Ty Musiałam od razu przykłądać ciepłe okłady i ściągać. Lekarz nie zaszkodzi jak masz możliwość. Ja nawet robiłam USG piersi ale nic niepokojącego nie pokazało. Powiedzieli, że ot taka wraźliwa pierś... Perse ja się z Tobą solidaryzuję...też jestem rozłożona...TŻ musiał wiąść wolne bo jestem tak osłabiona, że od 2 dni śpię...śpię całą noc i 3/4 dnia...nie wiem co mi ![]() dziasiaj miałam przez 3 min popilnować Uśki, bo TŻ miał wyżucić śmieci i w ciągu tego czasu przysnęłąm na podłodze, Uśka se klocki wywaliła na głowę z resztą ja się ciągle z Tobą solidaryzuję...z tym niejedzeniem dzieci kurde no w ogóle nie wiem jak się wbić, bo czuję sie jak szpieg...czytam z krzaczorów, atu mnie pewno nikt nie pamięta i wbijam nagle... dobrze, że przypomniałyście o dniu Utraconych...u nas pewnie dziś msza i światełko, chciałabym pojechać, nie wiem czy mąż mnie puści... ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- kurcze chyba poczekać czy się rozkręci...a gin każe czekać z wizytą? Rena ja tak miałam z plamieniami po poronieniu zaraz. Okazało się, że coś zostało w macicy i dopiero po 2 okresie "zeszło"(czułam i widziałam ten skrzep)ale Ty pewnie miałaś już USG
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
Rena chyba trzeba czekać,masz chyba tego gina zaufanego? Do wtorku niedługo i zobaczysz czy z tego @ się rozkreci...
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia no za tydzień mam kolejną wizytę....
Rena ja bym czekała...chociaż raz jak tak miałam iposzłam na USG to ginka pow że to @ bo już endo było mniejsze....ale u Ciebie juz ostatnio były takie plamienia a edno Ci urosło...więc ja bym czekała...ewentualnie beta.... Wieka pewnie że pamiętamy! Pisz częściej!!
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Wieka - witaj i pisz! Pewnie ze pamietamy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3344 |
|
Konto usunięte
|
Rena ją tak miałam przed zajściem. Nie wiem czemu bo prog był dobry.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3345 |
|
Konto usunięte
|
Wybaczcie że Was zarazilam..
|
|
|
|
#3346 |
|
Konto usunięte
|
Miałam tak ze 3 cykle
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w tym cyklu co zaszłaś w ciążę też plamiłaś??[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48539769]Wybaczcie że Was zarazilam..[/QUOTE] siła forum
|
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
Jakieś 4 - 5 dni przed @ miałam lekkie krwawienia i nie widziałam od kiedy liczyć @
Tak jakby się zaczynala @ zakładałam podpaske i za godzinę już nic nie leciało. Miałam z tym iść do lekarza ale zaszłam W sumie to jak widzę Ty masz inaczej bo u Ciebie w połowie tak jest Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To się wygadałam i tyle. Jutro kolejna jazda to zobaczymy. Co do wartościowania dzieci - mąż, żona, to myślę, ze u nas wszystko jest na tym samym poziomie. Staramy się z mężem, żeby nikt nie czuł się mniej ważny. |
||
|
|
|
#3350 |
|
Rozeznanie
|
Pikaso spokojnie z ta kierownica
znam osobę która zdała za 15 razem...na 1 egz oblala bo chciała na rondzie skręcać w lewo a teraz jest dobrym kierowca,wiec dopiero praktyka czyni mistrza
|
|
#3351 |
|
Konto usunięte
|
Wieka wbijaj się normalnie
Renia aż takie plamienia to nie wiem. Ale ostatnio pytałam gina o plamienia przed @ i powiedział, że może to wynikać z niewydolności endometrium. Agatko to już będzie ostatnia? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to gin musi stwierdzić. Anitko - dziekuje ze pytasz, mój bobers coraz aktywniejszy, codziennie go czuję. W nocy jak się przekręcam to czuję też jak on też się od nowa układa... super uczucie a ty naprawde jesteś bardzo ogarnięta, ja nawet jakbym mogła tyle zrobić w ciągu jednego dnia to bym z lenistwa nie zrobiła :/ wszystko co zajęło ci jeden dzień dla mnie pewnie będzie kwestią tygodnia także ogromny szacun!Waderka ogromne~!
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
wieka jasne ze pamietamy
pisz czesciej![]() Lunka zdrowka dla Kamilka Ja w pracy byle do 22. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48540634]Renia aż takie plamienia to nie wiem. Ale ostatnio pytałam gina o plamienia przed @ i powiedział, że może to wynikać z niewydolności endometrium.[/QUOTE]
a co to znaczy??? bo endo akurat ładne miałam... Cytat:
ależ Ci zazdroszczę tego uczucia
|
|
#3355 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem Renia, nie dopytywałam. Ale na swój rozum to powiedziałabym, że nie do końca jest w stanie się złuszczyć i stąd zamiast @ to się plami. Albo za szybko zaczyna się złuszczać... Masz jakieś skrzepy? Poza tym to, że w jednym cyklu jest dobre endo, nie znaczy, że w kolejnym też będzie...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48541192] Masz jakieś skrzepy? Poza tym to, że w jednym cyklu jest dobre endo, nie znaczy, że w kolejnym też będzie...[/QUOTE]
skrzepy nie
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
H0pe cudowne uczucie te przewrotki w brzuchu,do tej pory za nimi tesknie
![]() Iza lepiej się juz dogadujesz z ludźmi na zmianie?
|
|
#3358 |
|
Konto usunięte
|
Renia to ja już nie wiem, co Ci poradzić.
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48541446]Renia to ja już nie wiem, co Ci poradzić.[/QUOTE]
czytam i chyba nie ma czegoś takiego jak niewydolność endometrium - tzn. wiąże się z niedomogą progesteronową...
|
#3360 |
|
Konto usunięte
|
No Renuś może gin po prostu inaczej to określił, a o to samo chodziło.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

) a to się u niemowląt raczej nie zdarza...
żadne mama
Byłam wtedy antydzieciowa (nie wiem czy wiecie ale dzieci kiedyś nie planowałam wcale) i mimo to o mało z ławki nie spadłam...

coming soon lipiec'2016
czuję się jakby ktoś przejechał mnie walcem 

ogromne~!