|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Wróciłam właśnie z kina i powiem Wam że było mi tak niewygodnie że myślałam że jajko zniosę
![]() Dusiolka - z powodu zmiany w grafiku męża nie byliśmy oglądać wózków...
|
|
#1052 | |||
|
Zakorzenienie
|
o matko ale nadrabiania
tak na szybko przelecę bo pół dnia dziś prądu nie mieliśmy teraz nie mamy wody mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia ![]() Ma.ko super że wszystko z Leosiem w porządku ![]() Smerfetko ojej dobrze że z tym poparzeniem nic poważnego ![]() Cytat:
spięłam się i jakby nowe siły we mnie wstąpiły ![]() Cytat:
będzie dawała tych złotych rad jeszcze więcej ![]() albo to teraz utniesz albo będziesz tak miała już cały czas. Cytat:
chyba bym nerwicy dostała. wredota ludzka![]() Akrolowa ojej dobrze że z siostrą w porządku ![]() Martusia już się zakochałam w twoich kotkach nie wiem kto pytał o pediatrę - przy porodzie wypełnia się gdzie ma dziecko należeć i oni sami to wysyłają tej przychodni. u nas tak jest. co do znieczulenia w czasie porodu - ja się tego nie boję - na pewno wbicie igły boli mniej niż skurcz nawet pewnie się nie czuje jeśli akurat ma się skurcz to tak jak z nacinaniem - jak mnie nacięła na skurczu nawet nie poczułam
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
już wiem co miałam napisać.
Miałam juz znieczulenie w kręgosłup,nie było tak zle,takie rozpieranie nie było za przyjemne,no ale nie miałam wtedy skórczy w tym samym czasie. jednak troszke mnie bolał kręgosłup w miejscu wkłucia,jakieś 2msce po. |
|
|
|
#1054 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie wróciłam z warsztatów "mamo to ja" i było kropka w kropkę to samo Tylko fotelik był w nagrodę marki Recaro, a nie Maxi cosi ![]() Generalnie to się trochę zawiodłam. Poza blokiem o pierwszej pomocy noworodkom to reszta była dla mnie czysto marketingowym gadaniem. Cytat:
Albo teraz ale miejsca obowiązkowo na końcu sali, żebym sobie mogła postać albo pochodzić ![]() Cytat:
Dziś się właśnie o tej opcji dowiedziałam. Ja chodzę na zajęcia w SR, więc nie widzę potrzeby odbywania jeszcze dodatkowych spotkań, ale szkoda, że głośno się o takich udogodnieniach nie mówi, chyba po to, żeby jak najmniej osób skorzystało ![]() A odnośnie położnej to ja już od kilku lat mam przypisaną w swojej przychodni. Chyba od razu wybierając lekarza rodzinnego dostaje się u mnie położną "z przydziału". Malucha zapiszę do tej samej przychodzi, mam tam najbliżej, a moja lekarka rodzinna zna mnie od noworodka niemalże I muszę się pożalić, że mnie już skręca i chcę piątek, będzie usg
enjoy the silence... Edytowane przez Maritxell Czas edycji: 2014-10-15 o 21:25 |
|||
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Martusia co to za cuda
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Maritxell - no nie mów że te warsztaty bezpieczny maluch i mamo to ja są identyczne... ja się zapisałam na oba :-P
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Maritxell, ja się dowiedziałam od koleżanki że mozna sobie wybrać tą połóżną i kiedyś alb tez o tym pisała to sobie myslę czemu nie skoro mi się należy
![]() Martusia, jakie slodziaki ![]() eirene, ale miałaś dzień ![]() wiecie co zmartwiła mnie troszkę ta położna tym że powiedziała, że Maluszek jest za bardzo aktywny jutro chyba do lekarza zadzwonię
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
ja na bezpiecznym maluchu nie byłam, ale jeśli allgoodthings potwierdzi, że pisała właśnie o tych warsztatach to wychodzi na to, że tak
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Maritxell tak tak na bezpieczny maluch :P Też zapisałam się na "Mamo to ja", we wtorek mam iść, Dostałam maila z programem:
"Żywienie niemowląt. Bezpieczeństwo w czasie podróży. Jak Chronić… Rozwijać… i Wspierać… dziecko już od poczęcia. Krew pępowinowa-bezcenny dar dla dziecka. Pierwsza pomoc w pigułce –zakrztuszenia i resuscytacja." Prawie identycznie. Te kolorem zaznaczone to w sumie nie wiem co to, nie było tego. Na tych zajęciach, oprócz enfamil, nie padła nazwa firmy żadnej. Foteliki maxi cosi oczywiście były, ale w żaden sposób nikt nie przekonywał do akurat tych. Zastanawiam się teraz czy iść na kolejne;/
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli masz czas i nic ciekawszego do zrobienia to idź, dostaniesz trochę próbek i utrwalisz sobie pierwszą pomoc, bo nic nowego się raczej nie dowiesz
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś dziewczyny pilnuje cały dzień tego jedzenia i cukrów. Strasznie to dużo czasu zajmuje. Zrobić, zjeść, posprzątać, zmierzyć i cały cyrk właściwie od nowa się zaczyna. Przy dzisiejszym menu cukry cały czas w normie. Chcę się na tym skupić teraz i prowadzić ta obserwację, wtedy we wtorek lekarz będzie miał już lepszy obraz może. Paluchy tylko bolą ![]() Miłej i spokojnej nocy kochane
|
|
|
#1066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ich kosmetyki są wystawione na stoliku, na którym położna pokazuje kąpiel dziecka. Myślę, że nie jest ona w żaden sposób z tą firmą związana, bo jedna z dziewczyn zapytała ją co sądzi o używaniu naturalnych produktów, np. mąki ziemniaczanej zamiast kosmetyków i ta położna powiedziała, że teraz są kosmetyki bez chemii i nie ma się co ich bać, np. J&J. A ta dziewczyna, która zadawała pytanie ją zgasiła mówiąc co jest w składzie i że to czysta chemia ![]() Jak zdecydujesz się pójść to przygotuj sobie na konkurs jakiś wierszyk ze skojarzeniem do "mamo to ja". Im większa, bardziej kolorowa i rzucająca się w oczy kartka, tym większe szanse na wygraną Jak sklecisz kilka zdań na kolanie na małych karteczkach, które rozdają (ja tak zrobiłam) to nie było szans Dziewczyny tam wyklejanki jakiś poprzynosiły i zgarnęły tym samym wszystkie gadżety. Ja fotelik już mam, więc w sumie pieluchy (nagroda za 2 miejsce) by mi większą frajdę sprawiły
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podobnie jak Teja jeśli maluch nie rzuca się nerwowo to jestem spokojna. nerwowo to by było takie myślę szarpanie wręcz strasznie mocne i potem spokój. a jak twój się rusza cały czas mocno to uważam że nie jest nic poważnego ale oczywiście zadzwoń do gina umów się na pewno cię uspokoi
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro u Ciebie też tak buszuje to pewnie ja mam jakieś schizy... Cytat:
![]() wypoczywaj ![]() Cytat:
![]() i u mnie jakoś od niedzieli takie intensywne ruchy się zaczęły...może jeszcze baluje po naszej rocznicy ![]() a nerwowo to nie wiem jak mam to pojmować bo czasami jak dostanę kopniaka to szok...a spokoju to ja nie mam no chyba że w nocy on śpi razem ze mną ![]() aż jestem w szoku bo nie podejrzewałam że będę aż tak czuć to nasze Malenstwo kochane bo położna stwierdziła że mogę mieć mało wód płodowych no ale na USG nic takiego nie wyszło
|
|
#1071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś kupiła dla mnie 3 tuniczki, bo dosłownie w NIC się już nie mieszczeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja wizyta u gina przełożona na 20.10.2014r., bo w piątek wypadł mi wyjazd do Poznania ![]() Kurcze, nie mam teraz kompletnie czasu Was podczytywać, bo w końcu mój komputer przyjechał od naprawy po X czasie i mam mase zaległości w pracy Mam nadzieje, że mi to wybaczycie
|
||||
|
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
smerfetka dla mnie to mało możliwe żeby te dzieciaczki spały 20h
no chyba że przez sen są też takie aktywne
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() obudził mnie katar i zatkany nos mąż już lepiej, to teraz mnie coś rozkłada ehh. olena ![]() fashion u mnie mama już chętnie kupuje. Do pewnego czasu nic nie kupowałyśmy, bo było za wcześnie. Teraz już można. I moja mama z tego korzysta. Mówi, ze dziewczynkom kupowała, to Leosiowi tez. Już nam kupiła kocyk, pieluchy i wybierała ze mna dresiki w Lidlu, a ostatnio chyba ze 20 min stałyśmy na dziecięcym w tesco. Za to teściowa na początku chciała kupować, ale w 2 czy 3 miesiącu nie pozwoliłam, bo bez sensu. To teraz sie zamknela w sobie i twierdzi, ze to co mam juz mi wystarczy )myszunia a bierzesz coś na te twardnienia brzucha? ja póki brałam 3 duphastony dziennie to było lepiej. WIzyte mam za tydzien i zostało mi 1 op, wiec teraz biore po 2, to częściej się stawia. teja za odnalezienie jajeczek ![]() pięknie jej powiedziałaś ![]() wkurzają mnie ludzie, w ogóle nie pomyślą, żę może być nam ciężko stać itp ja to w ciązy wszystkie babki przepuszczałam i ustępowałam miejsca, ami to nikt. SKonmczy się i ja tez juz nie bede nigdy.heffitka słuchaj jednym uchem, a wypuszczaj drugim. Moja teściowa mi ostatnio wpierała, ze przykrywanie niemowlaka kołderką to nornalna rzecz i ona tak robiła ![]() smerfetka najważniejsze, że po wizycie ok. Ja mam dzwonic do położnej w pierwszyn tyg listopada i zastanawiam się jak bedzie wyglądało nasze spotkanie ![]() jeśli ma Cie to uspokoić, to zadzwoń do gina ![]() skrolowa nie wolno CI się denerwować dobrze, żę nic poważnego siostrze się nie stało.bajlaga ja w nocy spać nie mogę katerina, ellyunia ja zawsze biorę pierogi od mamy i teściowej na wynos i mrożę ja nie nawidzę ich kleic ![]() allgood ponoc enfamil jest jednym z lepszych mm ![]() simone mnie dziś czeka wstawienie jednego prania i poprasowanie trzech które mi zalegają w jadalni na jrześłe, ale zabieram się do tego jak pies do jeża ![]() szczeperka na czym byłaś? najgorsze, ze męczy nas siedzenie ehh. normalnie ledwo siedze tak mi ciężko oddychać. Chyba pojde do apteki po Prenalen, bo ostatnio mi pomógł. Wodą morską pryskam choć i tak nie pomaga. Uwielbiam byc przeziębiona A na noc gorące mleko z miodem dobra ide umyc glowe, a później zabieram sie za pieczenie placka dla brata
|
#1074 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
to dopytaj fatycznie.Cytat:
Cytat:
kuruj się aby cię nic poważnego nie złapało
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
heeej
ja też się z katarem obudziłam ..i bólem głowy ![]() i jeszcze mam rozkmine z rana, bo tż musi w pracy podać urlop na 2015. i jak mam termin na 30.12 to nie wiem co z tym urlopem, bo skąd mam wiedzieć, kiedy urodze może jakoś od 15.01 wezmie część.. |
|
|
|
#1076 |
|
Rozeznanie
|
witam, a ja dzis sie obudzilam cala pocieta przez komara
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
hejka
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
Obudzil mie telefon i moj ukochany szczekajacy Yorczek ![]() Brzuch mnie cos mocno boli, a Malutki fika odkad sie obudzilam. Nie wiem ale zawsze jest bardzo aktywny, albo tak dobrze go czuje jak leze na lewym boku. Widze, ze panuje tu przeziebienie, wiec zdrowka dla Wws dziewczyny |
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
eirene dzięki, chyba sezon grypowy w pełni, choć mam cichą nadzieje, ze na katarze się skończy
![]() ewka witaj w klubie ![]() kleo ![]() Dziewczyny a ja poproszę jeszcze skromnie o kciuki dla mojego męża. Jak sie uda to powiem o co chodzi
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Spałam dzisiaj w nocy a to już mega sukces ![]() Dzisiaj będę głównie leżeć- wczoraj bardzo bolał mnie brzuch, tak jakoś dziwnie, zażyłam no-spe i dzisiaj leżę. Niby nic takiego wczoraj nie robiłam ale jednak dziś się całkiem oszczędzam.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

tak na szybko przelecę bo pół dnia dziś prądu nie mieliśmy teraz nie mamy wody
mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia 

spięłam się i jakby nowe siły we mnie wstąpiły 

za odnalezienie jajeczek