Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-15, 20:36   #1051
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Wróciłam właśnie z kina i powiem Wam że było mi tak niewygodnie że myślałam że jajko zniosę
Dusiolka - z powodu zmiany w grafiku męża nie byliśmy oglądać wózków...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 20:43   #1052
Eirene1987
Zakorzenienie

o matko ale nadrabiania tak na szybko przelecę bo pół dnia dziś prądu nie mieliśmy teraz nie mamy wody mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia

Ma.ko super że wszystko z Leosiem w porządku

Smerfetko ojej dobrze że z tym poparzeniem nic poważnego

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
myślę, że jak któraś z nas usłyszy słowo kleszcze, to tak zepnie tyłek, że dzidź jak z procy wyskoczy
ja tak miałam jak usłyszałam słowa: zaraz musimy vacum użyć spięłam się i jakby nowe siły we mnie wstąpiły

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
No właśnie masz rację ale chodzi o to że ona jest BABCIĄ a nie kimś obcym i jeszcze DOŚWIADCZONĄ więc powinnam ją słuchać bo ja młoda niedoświadczona itd
Poza tym ona korzystała ze złotych rad od swojej mamy i teściowej więc czuje się zobowiązana przekazywać mi dalej
już ci współczuję jak się dziecię urodzi będzie dawała tych złotych rad jeszcze więcej
albo to teraz utniesz albo będziesz tak miała już cały czas.

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Nie wytrzymałam i powiedziałam, że nie ma się czemu przyglądać, jeszcze 3miesiace do porodu wiec mam siłę stać. Spaliła buraka i zaczęła udawać, że nie wie o co chodzi! Ludzie sie zachowują tak, ze brak mi słów...
dobrze jej powiedziałaś. co za ludziska. jak ja się cieszę że nie muszę komunikacją jeździć teraz chyba bym nerwicy dostała. wredota ludzka

Akrolowa ojej dobrze że z siostrą w porządku

Martusia już się zakochałam w twoich kotkach

nie wiem kto pytał o pediatrę - przy porodzie wypełnia się gdzie ma dziecko należeć i oni sami to wysyłają tej przychodni. u nas tak jest.

co do znieczulenia w czasie porodu - ja się tego nie boję - na pewno wbicie igły boli mniej niż skurcz nawet pewnie się nie czuje jeśli akurat ma się skurcz to tak jak z nacinaniem - jak mnie nacięła na skurczu nawet nie poczułam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 20:52   #1053
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

już wiem co miałam napisać.
Miałam juz znieczulenie w kręgosłup,nie było tak zle,takie rozpieranie nie było za przyjemne,no ale nie miałam wtedy skórczy w tym samym czasie.
jednak troszke mnie bolał kręgosłup w miejscu wkłucia,jakieś 2msce po.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 21:23   #1054
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
zajęcia polecam. Było o banku krwi pępowinowej; karmieniu piersią (techniki, itp); mleku midyfikowanym enfamil (jeden ze sponsorów); bezpieczym przewożeniu dzidziusia-jak wybierać,montować, korzystać z fotelika; pierwsza pomoc przy zadławieniu; bezdechu, utracie przytomności przez dzidziusia; kilka słów o monitorach ruchu. Na koniec takie ala konkursy, do wygrania puduszki fikuszki, cebuszki, ręczniki itp i losowanie fotelika maxi cosi. Każda dostała wodę, reklamówki z ulotkami, próbkami kosmetyków, śliniaczek i gips do odciśnięcia stopki lub rączki
jesteś pewna, że piszesz o warsztatach "bezpieczny maluch"? Ja właśnie wróciłam z warsztatów "mamo to ja" i było kropka w kropkę to samo Tylko fotelik był w nagrodę marki Recaro, a nie Maxi cosi

Generalnie to się trochę zawiodłam. Poza blokiem o pierwszej pomocy noworodkom to reszta była dla mnie czysto marketingowym gadaniem.

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z kina i powiem Wam że było mi tak niewygodnie że myślałam że jajko zniosę
Dusiolka - z powodu zmiany w grafiku męża nie byliśmy oglądać wózków...
Ja nie jestem w stanie usiedzieć już nawet godziny, więc chyba kino to dopiero na wiosnę zaliczę Albo teraz ale miejsca obowiązkowo na końcu sali, żebym sobie mogła postać albo pochodzić

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
nie nie wizytę mam dopiero 30.10 a położną sobie wybrałam bo mamy do tego takie prawo i ona ma obowiązek otoczyć mnie opieką przed jak i poporodową więc korzystam
w listopadzie mamy mieć z nią spotkanie ( ja i mąż) i ma nam pokazać jak nosić dzidziusia jak kąpać itp
takie niby SR ale indywidualnie nawet nie wiedziałam że takie cos się należy

Dziś się właśnie o tej opcji dowiedziałam. Ja chodzę na zajęcia w SR, więc nie widzę potrzeby odbywania jeszcze dodatkowych spotkań, ale szkoda, że głośno się o takich udogodnieniach nie mówi, chyba po to, żeby jak najmniej osób skorzystało

A odnośnie położnej to ja już od kilku lat mam przypisaną w swojej przychodni. Chyba od razu wybierając lekarza rodzinnego dostaje się u mnie położną "z przydziału". Malucha zapiszę do tej samej przychodzi, mam tam najbliżej, a moja lekarka rodzinna zna mnie od noworodka niemalże

I muszę się pożalić, że mnie już skręca i chcę piątek, będzie usg

Edytowane przez Maritxell
Czas edycji: 2014-10-15 o 21:25
Maritxell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 21:28   #1055
ellyunia
Wtajemniczenie

Martusia co to za cuda

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 21:30   #1056
Szczeperka
Wtajemniczenie

Maritxell - no nie mów że te warsztaty bezpieczny maluch i mamo to ja są identyczne... ja się zapisałam na oba :-P

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-15, 21:38   #1057
smerfetka2808
Zakorzenienie

Maritxell, ja się dowiedziałam od koleżanki że mozna sobie wybrać tą połóżną i kiedyś alb tez o tym pisała to sobie myslę czemu nie skoro mi się należy

Martusia, jakie slodziaki uwielbiam taki kolor kotków chociaż za nimi nie przepadam

eirene, ale miałaś dzień

wiecie co zmartwiła mnie troszkę ta położna tym że powiedziała, że Maluszek jest za bardzo aktywny jutro chyba do lekarza zadzwonię
Stary 2014-10-15, 21:40   #1058
Maritxell
Zadomowienie

ja na bezpiecznym maluchu nie byłam, ale jeśli allgoodthings potwierdzi, że pisała właśnie o tych warsztatach to wychodzi na to, że tak
Stary 2014-10-15, 21:47   #1059
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Maritxell, ja się dowiedziałam od koleżanki że mozna sobie wybrać tą połóżną i kiedyś alb tez o tym pisała to sobie myslę czemu nie skoro mi się należy

Martusia, jakie slodziaki uwielbiam taki kolor kotków chociaż za nimi nie przepadam

eirene, ale miałaś dzień

wiecie co zmartwiła mnie troszkę ta położna tym że powiedziała, że Maluszek jest za bardzo aktywny jutro chyba do lekarza zadzwonię
Daj spokój, mój się tak miota, że nie ogarniam, a lekarz nic nie mówił, a już na pewno nie kazał się tym martwić
Stary 2014-10-15, 21:49   #1060
allgoodthings
Zadomowienie

Maritxell tak tak na bezpieczny maluch :P Też zapisałam się na "Mamo to ja", we wtorek mam iść, Dostałam maila z programem:
"Żywienie niemowląt.
Bezpieczeństwo w czasie podróży.
Jak Chronić… Rozwijać… i Wspierać… dziecko już od poczęcia.
Krew pępowinowa-bezcenny dar dla dziecka.
Pierwsza pomoc w pigułce –zakrztuszenia i resuscytacja."
Prawie identycznie. Te kolorem zaznaczone to w sumie nie wiem co to, nie było tego.
Na tych zajęciach, oprócz enfamil, nie padła nazwa firmy żadnej. Foteliki maxi cosi oczywiście były, ale w żaden sposób nikt nie przekonywał do akurat tych.

Zastanawiam się teraz czy iść na kolejne;/
Stary 2014-10-15, 21:50   #1061
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój, mój się tak miota, że nie ogarniam, a lekarz nic nie mówił, a już na pewno nie kazał się tym martwić
ale on przechodzi istne szaleństwo nigdy tak się nie zachowywał, ja tez właśnie nie ogarniam co ON tam wyprawia, no chyba ze ma za mało miejsca?
Stary 2014-10-15, 21:55   #1062
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Maritxell tak tak na bezpieczny maluch :P Też zapisałam się na "Mamo to ja", we wtorek mam iść, Dostałam maila z programem:
"Żywienie niemowląt.
Prawie identycznie. Te kolorem zaznaczone to w sumie nie wiem co to, nie było tego.
Na tych zajęciach, oprócz enfamil, nie padła nazwa firmy żadnej. Foteliki maxi cosi oczywiście były, ale w żaden sposób nikt nie przekonywał do akurat tych.

Na tych, na których ja byłam były obecne marki Recaro (szkolenie o fotelikach), Johnson & Johnson (szkolenie z położną o kąpieli noworodka, Enfamil (mleko modyfikowane i rozszerzanie diety) i producent suplementów OmegaMed (wykład o roli DHA itp.)

Jeśli masz czas i nic ciekawszego do zrobienia to idź, dostaniesz trochę próbek i utrwalisz sobie pierwszą pomoc, bo nic nowego się raczej nie dowiesz
Stary 2014-10-15, 22:05   #1063
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
ale on przechodzi istne szaleństwo nigdy tak się nie zachowywał, ja tez właśnie nie ogarniam co ON tam wyprawia, no chyba ze ma za mało miejsca?
Oni teraz mają jeszcze za dużo miejsca mój też przechodzi największą z dotychczasowych aktywności, ale ja mam stresa jak nie czuję żeby się ruszał. Maluch jest spokojny tylko kiedy chodzę, jak się budzę to po 5-10min zaczyna buszować, jak usiądę po tym jak coś robiłam to nie muszę nawet 5minut czekać niech się wiercą, już niedługo miejsce im się mocno ograniczy. Jak długo nie rzuca się nerwowo tak długo jestem spokojna
Stary 2014-10-15, 22:05   #1064
allgoodthings
Zadomowienie

bardzo lubię próbki
zapytam tych od Johnson & Johnson dlaczego taki kiepski skład ich kosmetyki mają
Stary 2014-10-15, 22:13   #1065
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Mój tez ma taki czas teraz. Pewnie coraz ciaśniej im się tam robi i jeszcze próbują sie porozciągać trochę. Czasem czuję go w każdej części brzucha, jakby ich dwójka była. Brzuch wtedy aż podskakuje.

Ja dziś dziewczyny pilnuje cały dzień tego jedzenia i cukrów. Strasznie to dużo czasu zajmuje. Zrobić, zjeść, posprzątać, zmierzyć i cały cyrk właściwie od nowa się zaczyna. Przy dzisiejszym menu cukry cały czas w normie. Chcę się na tym skupić teraz i prowadzić ta obserwację, wtedy we wtorek lekarz będzie miał już lepszy obraz może. Paluchy tylko bolą

Miłej i spokojnej nocy kochane
Stary 2014-10-15, 22:23   #1066
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
bardzo lubię próbki
zapytam tych od Johnson & Johnson dlaczego taki kiepski skład ich kosmetyki mają
Nie zapytasz Ich kosmetyki są wystawione na stoliku, na którym położna pokazuje kąpiel dziecka. Myślę, że nie jest ona w żaden sposób z tą firmą związana, bo jedna z dziewczyn zapytała ją co sądzi o używaniu naturalnych produktów, np. mąki ziemniaczanej zamiast kosmetyków i ta położna powiedziała, że teraz są kosmetyki bez chemii i nie ma się co ich bać, np. J&J. A ta dziewczyna, która zadawała pytanie ją zgasiła mówiąc co jest w składzie i że to czysta chemia

Jak zdecydujesz się pójść to przygotuj sobie na konkurs jakiś wierszyk ze skojarzeniem do "mamo to ja". Im większa, bardziej kolorowa i rzucająca się w oczy kartka, tym większe szanse na wygraną Jak sklecisz kilka zdań na kolanie na małych karteczkach, które rozdają (ja tak zrobiłam) to nie było szans Dziewczyny tam wyklejanki jakiś poprzynosiły i zgarnęły tym samym wszystkie gadżety. Ja fotelik już mam, więc w sumie pieluchy (nagroda za 2 miejsce) by mi większą frajdę sprawiły
Stary 2014-10-15, 22:36   #1067
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nie martw się tym. mój też tak fika że aż mnie boli. czasem aż nie umiem się ułozyć tak się wierci. jakby tańczył dosłownie. i to od jakiegoś czasu właśnie.

ja podobnie jak Teja jeśli maluch nie rzuca się nerwowo to jestem spokojna. nerwowo to by było takie myślę szarpanie wręcz strasznie mocne i potem spokój. a jak twój się rusza cały czas mocno to uważam że nie jest nic poważnego ale oczywiście zadzwoń do gina umów się na pewno cię uspokoi

Stary 2014-10-15, 22:43   #1068
heffitka84
Zadomowienie

Dobranoc dziewczyny
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 22:47   #1069
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
"Żywienie niemowląt.

Jak idziesz we wtorek to daj znać czy warto się wybrać jak się było na "Bezpiecznym Maluchu" - bo ja mam pod koniec października "Mamo to ja" to najwyżej nie pójdę

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-15, 22:58   #1070
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Oni teraz mają jeszcze za dużo miejsca mój też przechodzi największą z dotychczasowych aktywności, ale ja mam stresa jak nie czuję żeby się ruszał. Maluch jest spokojny tylko kiedy chodzę, jak się budzę to po 5-10min zaczyna buszować, jak usiądę po tym jak coś robiłam to nie muszę nawet 5minut czekać niech się wiercą, już niedługo miejsce im się mocno ograniczy. Jak długo nie rzuca się nerwowo tak długo jestem spokojna
no ja mam tak samo wlasnie a niby maluszki śpią po 20h więc się zastanawiam kiedy on śpi?
ale skoro u Ciebie też tak buszuje to pewnie ja mam jakieś schizy...

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Mój tez ma taki czas teraz. Pewnie coraz ciaśniej im się tam robi i jeszcze próbują sie porozciągać trochę. Czasem czuję go w każdej części brzucha, jakby ich dwójka była. Brzuch wtedy aż podskakuje.

Miłej i spokojnej nocy kochane
ja juz nie wiem czy Mały ma za mało miejsca? ale przecież to niemozliwe bo brzuchol mam jak nie wiem

wypoczywaj

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
kochana nie martw się tym. mój też tak fika że aż mnie boli. czasem aż nie umiem się ułozyć tak się wierci. jakby tańczył dosłownie. i to od jakiegoś czasu właśnie.

ja podobnie jak Teja jeśli maluch nie rzuca się nerwowo to jestem spokojna. nerwowo to by było takie myślę szarpanie wręcz strasznie mocne i potem spokój. a jak twój się rusza cały czas mocno to uważam że nie jest nic poważnego ale oczywiście zadzwoń do gina umów się na pewno cię uspokoi
no dokładnie, też mnie czasem zaboli aż mąż się ze mną wzdryga
i u mnie jakoś od niedzieli takie intensywne ruchy się zaczęły...może jeszcze baluje po naszej rocznicy
a nerwowo to nie wiem jak mam to pojmować bo czasami jak dostanę kopniaka to szok...a spokoju to ja nie mam no chyba że w nocy on śpi razem ze mną
aż jestem w szoku bo nie podejrzewałam że będę aż tak czuć to nasze Malenstwo kochane
bo położna stwierdziła że mogę mieć mało wód płodowych no ale na USG nic takiego nie wyszło
Stary 2014-10-15, 23:27   #1071
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Wiecie co - moja mama był adzisiaj w dwóch lumpkach... i kupiła mi 3 rzeczy i trzy wory rzeczy dla Krysi. Wydała łącznie 120zł :P
Idę później do niej pooglądać bo już pranie nastawiła

Ostatnio prałyśmy wszyściutko co mam zakupione w proszku mega sensitive i muszę to porozkładać tylko mniej więcej pospisywać chce i porozkładać wiekowo
Chociaż w sumie czekam trochę na komódkę, żeby cześć rzeczy do niej dać
Super, moja mama też co chwilę mi coś przynosi dla Małego A dziś kupiła dla mnie 3 tuniczki, bo dosłownie w NIC się już nie mieszcze

Cytat:
Dzisiaj miałam super sytuację w autobusie: wchodzę z tłumem, który prawie mnie stratował, wszyscy rzucili się na miejsca, podeszłam do biletomatu kupić bilet, stoję patrzę jedno miejsce, odwróciłam się, a w tym samym momencie miejsce zauważyła jakaś studentka i zrobiła taki rzut, że ręce mi opadły. Więc stoję. Wielkiego brzucha może nie mam, ale w zwykłej bluzce widać... Rzuca tym autobusem, rzuca, kilka osób zaczęło mi się przyglądać, ale miejsca nikt nie ustąpił. dwa przystanki dalej wsiadła pani z wózkiem i maleńkim dzieciaczkiem w środku. Stoi i mnie obczaja... Kolejne dwa przystanki, mi już duszno, bo okna nikt nie otworzy bo zimno przecież! Ręka mi już odpada od kurczowego ściskania drążka, drugą się nie złapię, bo przecież trzeba zasłaniać brzuch, który co chwilę ktoś trąca... Zwolniło się miejsce koło mnie i pani z wózkiem i co? Rzuciła się na nie ciągnąc za sobą wózek, zadowolona i się na mnie gapi... Nie wytrzymałam i powiedziałam, że nie ma się czemu przyglądać, jeszcze 3miesiace do porodu wiec mam siłę stać. Spaliła buraka i zaczęła udawać, że nie wie o co chodzi! Ludzie sie zachowują tak, ze brak mi słów...
Eeee, ja nie wiem jak niektórym ludziom nie wsytd

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ale lecicie. Ja spędziłam pół dnia w szpitalu u mojej siostry bo gościu wjechał na jej pas mimo, że miał czerwone na szczęście nie ucierpiała za bardzo, poleży kilka dni na obserwacji i pochodzi w kołnierzu, ale tak się zdenerwowałam jak jadać do szpitala zobaczyłam jej samochód
zjem coś, wypiję herbatę i zabieram się za nadrabianie.
Najważniejsze, że siostrze nic się nie stało, życzę zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
Ale dziś popisałyście, ja dziś byłam na pierwszych zajęciach SR otrzymaliśmy mnóstwo ulotek kserówek i gadżetów, w tym pampersy, butelki avent, witaminy, kremy ziaja, na zajeciach mielismy po pol godz pilates i aerobic i troszke pogadanki odnosnie samego porodu.

Dziewczyny, ktore uczestniczyly w warsztatach BEZPIECZNY MALUCH mozecie wyrazic swoja opinie oraz powiedziec jakie tematy byly poruszane
Ja wczoraj też byłam, rozmawialiśmy o laktacji. Co do prezencików, to ja mam już z 5 reklamówek,nawet jeszcze tego wszystkiego dokładnie nie przeglądałam, ale chyba w końcu będę musiała zrobić selekcje

Moja wizyta u gina przełożona na 20.10.2014r., bo w piątek wypadł mi wyjazd do Poznania

Kurcze, nie mam teraz kompletnie czasu Was podczytywać, bo w końcu mój komputer przyjechał od naprawy po X czasie i mam mase zaległości w pracy Mam nadzieje, że mi to wybaczycie

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 07:02   #1072
Martusia1499
Rozeznanie

smerfetka dla mnie to mało możliwe żeby te dzieciaczki spały 20h no chyba że przez sen są też takie aktywne
Stary 2014-10-16, 07:07   #1073
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć
obudził mnie katar i zatkany nos
mąż już lepiej, to teraz mnie coś rozkłada ehh.

olena
fashion u mnie mama już chętnie kupuje. Do pewnego czasu nic nie kupowałyśmy, bo było za wcześnie. Teraz już można. I moja mama z tego korzysta. Mówi, ze dziewczynkom kupowała, to Leosiowi tez. Już nam kupiła kocyk, pieluchy i wybierała ze mna dresiki w Lidlu, a ostatnio chyba ze 20 min stałyśmy na dziecięcym w tesco. Za to teściowa na początku chciała kupować, ale w 2 czy 3 miesiącu nie pozwoliłam, bo bez sensu. To teraz sie zamknela w sobie i twierdzi, ze to co mam juz mi wystarczy (a mam dosłownie moze z 15 ubranek łącznie i większość na 68 )
myszunia a bierzesz coś na te twardnienia brzucha?
ja póki brałam 3 duphastony dziennie to było lepiej. WIzyte mam za tydzien i zostało mi 1 op, wiec teraz biore po 2, to częściej się stawia.
teja za odnalezienie jajeczek
pięknie jej powiedziałaś
wkurzają mnie ludzie, w ogóle nie pomyślą, żę może być nam ciężko stać itp ja to w ciązy wszystkie babki przepuszczałam i ustępowałam miejsca, ami to nikt. SKonmczy się i ja tez juz nie bede nigdy.
heffitka słuchaj jednym uchem, a wypuszczaj drugim. Moja teściowa mi ostatnio wpierała, ze przykrywanie niemowlaka kołderką to nornalna rzecz i ona tak robiła
smerfetka najważniejsze, że po wizycie ok.
Ja mam dzwonic do położnej w pierwszyn tyg listopada i zastanawiam się jak bedzie wyglądało nasze spotkanie
jeśli ma Cie to uspokoić, to zadzwoń do gina
skrolowa nie wolno CI się denerwować dobrze, żę nic poważnego siostrze się nie stało.
bajlaga ja w nocy spać nie mogę
katerina, ellyunia ja zawsze biorę pierogi od mamy i teściowej na wynos i mrożę ja nie nawidzę ich kleic
allgood ponoc enfamil jest jednym z lepszych mm
simone mnie dziś czeka wstawienie jednego prania i poprasowanie trzech które mi zalegają w jadalni na jrześłe, ale zabieram się do tego jak pies do jeża
szczeperka na czym byłaś? najgorsze, ze męczy nas siedzenie ehh.

normalnie ledwo siedze tak mi ciężko oddychać. Chyba pojde do apteki po Prenalen, bo ostatnio mi pomógł. Wodą morską pryskam choć i tak nie pomaga.
Uwielbiam byc przeziębiona
A na noc gorące mleko z miodem

dobra ide umyc glowe, a później zabieram sie za pieczenie placka dla brata

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 07:55   #1074
Eirene1987
Zakorzenienie

hej

Cytat:
bo położna stwierdziła że mogę mieć mało wód płodowych no ale na USG nic takiego nie wyszło
a to tego nie wiedziałam że może dzidź się bardziej ruszać przez wody to dopytaj fatycznie.

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
smerfetka dla mnie to mało możliwe żeby te dzieciaczki spały 20h no chyba że przez sen są też takie aktywne
też mi się wydaje że one przez sen tak robią. bo ja całą noc co się budzę to on kopie. od rana do wieczorem praktycznie co 10-15 minut go czuję.

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Cześć
obudził mnie katar i zatkany nos
mąż już lepiej, to teraz mnie coś rozkłada ehh.

normalnie ledwo siedze tak mi ciężko oddychać. Chyba pojde do apteki po Prenalen, bo ostatnio mi pomógł. Wodą morską pryskam choć i tak nie pomaga.
Uwielbiam byc przeziębiona
A na noc gorące mleko z miodem
zdrówka kuruj się aby cię nic poważnego nie złapało

Stary 2014-10-16, 08:12   #1075
ewka555
Zakorzenienie

heeej
ja też się z katarem obudziłam ..i bólem głowy

i jeszcze mam rozkmine z rana, bo tż musi w pracy podać urlop na 2015.
i jak mam termin na 30.12 to nie wiem co z tym urlopem, bo skąd mam wiedzieć, kiedy urodze
może jakoś od 15.01 wezmie część..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:24   #1076
Ewka:D:D
Rozeznanie

witam, a ja dzis sie obudzilam cala pocieta przez komara

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:34   #1077
Maritxell
Zadomowienie

hejka wypróbowałam dziś Mama Coffee, którą dostałam wczoraj na warsztatach. Nie podpasowała mi I patrząc na skład to wpisuję ją listę "ciążowych" zbędników
Stary 2014-10-16, 08:40   #1078
kleo111
Zakorzenienie

Witam sie z rana
Obudzil mie telefon i moj ukochany szczekajacy Yorczek
Brzuch mnie cos mocno boli, a Malutki fika odkad sie obudzilam. Nie wiem ale zawsze jest bardzo aktywny, albo tak dobrze go czuje jak leze na lewym boku.

Widze, ze panuje tu przeziebienie, wiec zdrowka dla Wws dziewczyny Kurujcie sie szybciutko

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:57   #1079
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

eirene dzięki, chyba sezon grypowy w pełni, choć mam cichą nadzieje, ze na katarze się skończy
ewka witaj w klubie
kleo

Dziewczyny a ja poproszę jeszcze skromnie o kciuki dla mojego męża. Jak sie uda to powiem o co chodzi

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 09:10   #1080
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dzień dobry
Spałam dzisiaj w nocy a to już mega sukces

Dzisiaj będę głównie leżeć- wczoraj bardzo bolał mnie brzuch, tak jakoś dziwnie, zażyłam no-spe i dzisiaj leżę. Niby nic takiego wczoraj nie robiłam ale jednak dziś się całkiem oszczędzam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości