|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Cytat:
Z drugiej strony - studiował na koszmarnie drogiej uczelni i zaległe czesne wliczał do swoich długów [sam pisał, że ma tylko odroczone i wymieniał czesne jako zaległość], wózek od dłuższego czasu ma, ale cicho sza. Teraz przeniósł się na kompletnie nieprzyszłościowy kierunek, inny niż przedtem, więc wybitnie uzdolniony raczej nie jest, chyba, że w wielu dziedzinach i może sobie wybierać. Zakładając, że nie jesteśmy ofiarą oszustwa [w co bardzo chcę wierzyć] jak można dopuszczać, zbierając pieniądze od dobrych ludzi, żeby przedstawiona sytuacja budziła aż takie niejasności i niedomówienia? |
|
|
|
|
#4052 |
|
Konto usunięte
|
http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/2...-radonia/g70gp Fajnie, że mu się tyle udało zebrać, ale jeżeli za miesiąc znowu będzie o "zbieraniu na wózek" i braku kasy na czynsz, to zacznie być podejrzane (zresztą może już jest).
|
|
|
|
#4053 |
|
Konto usunięte
|
Tez jestem ciekawa co z tym wozkiem. Bo to wyglada mocno smrodliwie teraz...
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- I znow, info z wczoraj a o Polsko-Japonskiej mowia. Taki zwykly czytelnik jak ja to moze nie grzebac, ale niby dziennikarz raczej powinien sprawdzac sytuacje, a nie przedrukowywac bezmyslnie z innych portalj. |
|
|
|
#4054 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podjęłam pewne kroki zeby wywiedzieć się, co z tamtym wózkiem. Jak coś się dowiem, to dam znać Moze sprawa ma jakieś proste wyjaśnienie. A może nie. Wtedy będę zirytowana. Bo np. znam osobę naprawdę wybitnie zdolną, do tego z cudownym charakterem, która też bardzo potrzebuje wózka, ale go nie ma...
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Konto usunięte
|
Będę wdzięczna za info jak uda ci się dowiedzieć czegoś konkretnego. Bo chodzę cały dzień i się tym gryzę jak jakaś głupia.
|
|
|
|
#4059 |
|
Wredny kotecek
|
Znalazłam wypowiedź Piotra, że nie może korzystać z tego wózka bo za bardzo się poci i kilka razy miał zapalenie płuc od tego.
|
|
|
|
#4060 |
|
Konto usunięte
|
wtf?
|
|
|
|
#4061 |
|
Konto usunięte
|
Możliwe, że tak jest - dla zdrowej osoby to się może wydawać być fanaberia, a dla niego naprawdę znaczący problem. Szkoda, że nie pomyślano (projektanci) o tym wcześniej. I Szkoda, że pan Piotr nie napisał tego na swojej stronie i nie dał znać, co w takim razie się z tym wózkiem stanie - czy może go komuś przekazać, czy też będzie stał i się "kurzył". Myślę, że tu może komunikacja nie do końca zadziałała, coś pominął nieświadomie (?), że to może potem podejrzanie wyglądać.
|
|
|
|
#4062 |
|
Wredny kotecek
|
Ciekawe czy może go komuś przekazać, bo tam było napisane że robili mu rózne pomiary i badania i wózek był robiony "pod niego", mnie zastanawia czy jest możliwość choćby fotel zmienić na taki z oddychającym materiałem, nie wiem nie znam się, ale dziwne dla mnie że lepiej kupić nowy niż zmodyfikować poprzedni...
|
|
|
|
#4063 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zgadzam się, ze informacja o tamtym wózku powinna byc umieszczona - przecież jak ktoś wykłada kasę z WŁASNEJ KIESZENI, to ma prawo chcieć wiedzieć na co i po co ona idzie. Życzę Piotrowi jak najlepiej. Jak pierwszy raz obejrzałam reportaż na jego temat w tv, nie mogłam się otrząsnąc cały dzień... |
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
Jestem z tym projektem związany bardzo mocno od kilku lat, znam go od środka i z chęcią odpowiem na wszelakie pytania i rozwieję wątpliwości
|
|
|
|
#4066 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1. Dlaczego na oficjalnej stronie jest info o Polsko-Japońskiej a nie o Koźmińskim? 2. Co się stało z wózkiem? 3. Ile kosztują protezy? 290tys czy 390tys? ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Ja pierniczę... Ale ze mnie idiotka Ty pewnie o Szlachetnej Paczce piszesz. To ja nie mam pytań, ja już wiem co muszę wiedzieć.
Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-10-16 o 00:02 |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Myslę, że chyba wszystko na ten temat zostalo już tutaj powiedziane. Nikt mnie nie przekona, że akcja SZP czyni cokolwiek społecznie pozytecznego. Całą akcję uważam za demoralizująca i społecznie szkodliwą.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze mniemasz
![]() Proces włączania rodzin do projektu jest naprawdę bardzo skomplikowany, mamy szczegółowe kryteria i naprawdę zwracamy uwagę na to, komu pomagamy. Jeżeli podczas wizyt u rodzin zobaczymy postawę roszczeniową to jest po prostu nie włączymy do projektu...
|
|
|
|
#4069 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I stąd takie kwiatki, jak były tu n razy przytaczane? Przez takie tłumaczenia jak Twoje dojdzie do tego, że wolontariusz SzP to będzie skaza na CV- no bo jak to, skomplikowane, szczegółowe procedury, a efekt akcji jaki jest, każdy widzi. To chyba kogoś te procedury przerosły.Btw siemka, do tej pory podczytywałam wątek, ale mam ostatnio coraz większy bul dópy na wszelkich pasożytów, to aż go chyba tu zacznę wylewać
|
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sensu tutaj tłumaczyć, że Paczka się stara... Już próbowałam-generalnie uważam, że my jako Wolontariusze Paczki musimy robić to co robimy do tej pory, czyli mądrze pomagać, a tłumaczenie przeciwnikom akcji, że się co do niej mylą odstawić na bok. BRT, idź odwiedzać rodziny, to teraz najważniejsze. A przeciwnicy każdej akcji społecznej jak byli-tak będą ![]()
|
|
|
#4071 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Większość wolontariusz SzP paczki to wręcz nastolatki o bardzo małym pojęciu o życiu. Opisy przytaczane tutaj pokazywały, że wolontariusz ma niewiele większe ogarnięcie od rodziny której "chce" pomóc. Skoro teraz właśnie są odwiedzane rodziny to przysiądź porządnie nad tym wątkiem. Żebyśmy znowu nie widziały życzeń o nowe wyposażenie AGD i RTV plus nowe meble do całego mieszkania plus ubrania dla kilkunastoosobowej rodzinki plus kosmetyki i jeszcze jedzenie na pół roku. Bo rodzice już kilka lat się mijają z jakąkolwiek robotą, a dzieci co rok to prorok. |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Konto usunięte
|
Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Cytat:
Mądrze?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotela wymienić się nie da? Podłożyć czegoś, poduszki? No nie wiem. Śmierdzi mi to.
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
Mimo wszystko spróbuję, uważam, że warto, żeby wśród krytyki były też jakieś głosy pozytywne
![]() Każdy opis przygotowany przez wolontariusza jest sprawdzany trzykrotnie przez ludzi, którzy po kilka godzin się szkolili w tym zakresie. Ale przy skali projektu, gdzie pomagamy ponad 17,5 tys. rodzin w całej Polsce zdarzą się jakieś wpadki, które, BTW, bardzo łatwo wytknąć... |
|
|
|
#4076 |
|
Konto usunięte
|
hahhahahaha zdarzają się wpadki
wam takie wpadki zdarzają się zupełnie jest w 12 osobowych rodzinach ![]() "zdarzają" umarłam |
|
|
|
#4077 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Trzykrotne sprawdzanie opisów a mimo to tyle kwiatków, przy których niewiadomo czy śmiać się czy płakać? Niezbyt to dobrze świadczy. |
|
|
|
|
#4078 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, robimy to od kilkunastu lat i ufa nam ponad pół miliona darczyńców (którzy w zeszłym roku przygotowywali paczki).
Jakby było tak źle jak mówisz, to chyba by się nie udało, co nie?
|
|
|
|
#4080 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Moze sprawa ma jakieś proste wyjaśnienie. A może nie. Wtedy będę zirytowana. Bo np. znam osobę naprawdę wybitnie zdolną, do tego z cudownym charakterem, która też bardzo potrzebuje wózka, ale go nie ma...

Ty pewnie o Szlachetnej Paczce piszesz. To ja nie mam pytań, ja już wiem co muszę wiedzieć.