|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
U mnie zgadzało by się branie tej bromokryptyny -ale to było rok temu! Więc co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Wtajemniczenie
|
łysienie anagenowe
ziaminiak grzybiasty (mycosis fungoides), RTG-terapia, leki, preparaty chemioterapeutyczne, allopurynol, lewodopa, bromokryptyna, zatrucia - bizmut, arsen, złoto, kwas borny, tal; |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tej henny - wcale nie jestem pewna czy użyta w takich ilościach i w takiej formie będzie mieć wpływ na farbowanie. W końcu Wax Treatment też zawiera lawsonię, hmm... ![]() Cytat:
![]() |
#3184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jakoś nic mi nie pasuje .. no chyba że te "leki" cokolwiek to oznacza hmmm.... może antybiotyk? ![]() Angi a na co brałaś bromokryptynę? ![]()
![]() |
#3185 |
Wtajemniczenie
|
Brałam na zbicie wysokiej prolaktyny.Miałam hiperprolaktynemię..rok temu i wcześniej. Leczyłam się wlaśnie Bromergonem (bromokryptyna) ale teraz nie wiem jak "się sprawy mają" bo od ubiegłych wakacji nie robilam badań w tym kierunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zadomowienie
|
Myłam włoski i wyleciało................ .... mnóstwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
lipiec na maksa!!! :)
|
levante
![]() ![]() Wiem, że teraz po prostu trzeba dać im czas. ![]() ![]()
![]() |
#3188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi strasznie posypały się dzisiaj ![]() ![]() Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-07-26 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3190 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() pokombinujemy (ma się tą liczną rodzinę na wsi ![]() co do Waxu - ja właśnie nigdy go nie używałam przez tę hennę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() odnośnie problemu: czy ja jestem jakaś ułomna czy tam piszą, że to polega na łamaniu sie włosów? bo dla mnie do tej pory łamanie /= wypadanie ![]() ![]() ![]() no nie wiem, nie wiem... jak przeczytałam opis telogenowego to jestem przekonana, że to już prędzej mi dolega: http://www.stoplysieniu.pl/jakwyleczyc_telogenowe.xml (a może chciałabym żeby mi dolegało) bo w sumie wypadają mi i te krótsze i dłuższe - czyli wszystkie mi wypadają ![]() Cytat:
![]() ![]() no stres to co potrafi zrobić stres z urodą to jakiś koszmar ![]() ja jutro mam ważną wizytę u lekarza i się trochę denerwuję, cerę mam jak zaorana ziemia a włosów to się boję dotykać ![]() Cytat:
![]() a jak tam poszukiwania dobrej odżywki nawilżającej? ja kupiłam w końcu ten Gliss Kur Olejki Pielęgnacyjne w sprayu - używam na końcówki (myję, nakładam odżywkę do spłukiwania, potem podeschnięte spryskuję) - i w tej formie nawet się spisuje ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Raczkowanie
|
Doszłam do wniosku ze bedę je częsciej myć(pomimo że mam suche i kręcone), najpierw co drugi dzień i potem zobaczymy czy mniej wypadają. Teraz przez pare dni nie myłam i miałam cały czas upiete do góry i co chwile jak przejechałam ręką to wyciągałam parę....chyba nie ma dla mnie nadzieji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Raczkowanie
|
#3195 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest właśnie to czekanie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Rozeznanie
|
![]()
Stres to paskudztwo jak chole....Wczoraj poddenerwowałam się i przy myciu włosów myślałam że zwariuję.Wypadło mi ich chyba ze 300
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a ja zaraz idę myć włosy... ![]() strach się bać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Raczkowanie
|
Ja też do łazienki idę jak do wyroczni
![]() ![]()
#3199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też przeraża ilośc włosów w mojej łazience zostawiana zwłaszcza przy myciu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To żelazo to moja ostatnia deska ratunku jak po 3 mc nie bedzie efektu tzn. ze juz nic mi nie pomoże. Jednak przez te wszystkie lata moja dieta była uboga w mięso, to mogło być przyczyną. Ciekawą rzecz zauważyłam, że w miejscach, na skroniach-czołowych-tam gdzie zazwyczaj sie łysieje-ja równiez miałam "łysawe" zaokrąglenia.Dlatego nigdy nie nosiłam włosów zaczesanych do góry. A teraz widzę pełno nowych włosów. Z drugiej jednak strony wypadają a w lecie zazwyczaj nie wypadały, to ciekawe co będzie na jesień, kiedy u mnie zazwyczaj występuje nasilenie wypadania.Chyba zaopatrzę się w jakieś witaminki w postaci tabletkowej. teraz raczej inwestuje w owoce i warzywa póki są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Raczkowanie
|
Witam drogie watkowiczki od wlosow po krotkiej przerwie.chcialam tylko zrecenzowac kamiwaze.uzywam od..we wtorek bedzie drugi tydzien..i wloski przestaly wypadac
![]() jedynym mankamentem jest cena(ok50 pln)i niska wydajnosc. ale mam zapytanie..jakis czas temu na tym watku dziewczynki spekulowaly nad home-made wersja kamiwazy..z wyciagow aptecznych pokrzywy,brzozy i jeszcze jakiegos ziolka.ciekawam jak efekty?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() miałam zapuszczać, ale jak tak dalej pójdzie to nie będę miała co ![]() Cytat:
![]() na razie wcieram tonik Neril więc za mieszanki wezmę się jak to skończę ![]() zresztą myślę, że może wcale nie trzeba tego mieszać, wystarczy może rano pokrzywę, w południe brzozę, wieczorem rzepę ![]() fajnie, że ta Kamiwaza działa ![]() ja u mnie się nie uspokoi z tymi kłakami to wpadnie w moje ręce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Raczkowanie
|
Babethka to ja, Angi i benito tak spekulowałyśmy
![]() ![]()
#3205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jesli uzywasz toniku neril to chetnie ci sprezentuje swoj 2krotnie zaledwie uzyty. poniewaz zakupilam,uzylam...i sie przerazilam...wiem ze to tak ma byc ze wypada wiecej na pocz stosowania..ale mnie to wpedzalo w czarna rozpacz i odstawilam.a teraz jak mam kami to juz nie wroce raczej do niczego innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. Może Kamiwaza nie ma etanolu ale za to ma konserwanty ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() wczoraj widziałam taki 2litrowy baniaczek tego cudeńka (z tego by wynikało, że ludzie naprawdę to piją ![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy jak tonik mi się skończy nadal go będę używać, ten kartoflany zapach mnie jednak dobija ![]() ale dzięki za ofertę (i komplementa ![]() Cytat:
bo mi się powoli już wszystko miesza, co, gdzie i kiedy - oszaleć idzie z tymi włosami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3210 |
Rozeznanie
|
![]()
Po 3 miesiąca stosowania Dermeny i Wax-a,po 3 miesiącach łykania tabletek po Olejku rycynowym włosy jak wypadały tak wypadają.BEZNADZIEJA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.