Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-25, 18:09   #3181
Angi74
Wtajemniczenie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,powiedzcie mi taką rzecz. Podczas mycia wypadają mi tylko te nowe włosy- odrośnięte (mają około 4,5 cm, ) a włosy mam za ramiona.Czy to moze oznaczać zaburzenia wzrostu włosa?
Juz chyba wiem.Odpowiem sobie sama. Wypadanie nowych odrastających włosów w fazie ANAGENU czyli wzrostu,to wypadanie ANAGENOWE. Tu jest napisane o przyczynach :http://www.stoplysieniu.pl/jakwyleczyc_anagenowe.xml

U mnie zgadzało by się branie tej bromokryptyny -ale to było rok temu! Więc co?
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 18:11   #3182
Angi74
Wtajemniczenie

łysienie anagenowe

ziaminiak grzybiasty (mycosis fungoides),
RTG-terapia,
leki, preparaty chemioterapeutyczne, allopurynol, lewodopa, bromokryptyna,
zatrucia - bizmut, arsen, złoto, kwas borny, tal;
Stary 2007-07-25, 18:28   #3183
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
a co do mieszanek: jakie rodzime ziółka masz na myśli? pokrzywa by się nadawała??
Pokrzywa, łopian, skrzyp, tatarak, nagietek (dla rudasów), dziurawiec, z nieco bardziej egzotycznych : rozmaryn, szałwia i jeszcze milion innych możliwości w zależności od potrzeb.

Co do tej henny - wcale nie jestem pewna czy użyta w takich ilościach i w takiej formie będzie mieć wpływ na farbowanie. W końcu Wax Treatment też zawiera lawsonię, hmm...

Cytat:
Napisane przez anciaahk
W wątku o pięknych włosach zaś była informacja, że amla też ma w składzie hennę. Ja akurat farbuję włosy, bo niestety mam sporo siwych, więc martwi mnie czy to będzie miało wpływ na obecny kolor czy też na przyszłe farbowania?
Dabur Amla nie zawiera henny.
Stary 2007-07-25, 19:19   #3184
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
łysienie anagenowe

RTG-terapia,
łojezusisko

ale jakoś nic mi nie pasuje .. no chyba że te "leki" cokolwiek to oznacza hmmm.... może antybiotyk? ... ale ja przecież nie brałam

Angi a na co brałaś bromokryptynę?

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 20:12   #3185
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
łojezusisko

ale jakoś nic mi nie pasuje .. no chyba że te "leki" cokolwiek to oznacza hmmm.... może antybiotyk? ... ale ja przecież nie brałam

Angi a na co brałaś bromokryptynę?
Brałam na zbicie wysokiej prolaktyny.Miałam hiperprolaktynemię..rok temu i wcześniej. Leczyłam się wlaśnie Bromergonem (bromokryptyna) ale teraz nie wiem jak "się sprawy mają" bo od ubiegłych wakacji nie robilam badań w tym kierunku.
Stary 2007-07-26, 07:23   #3186
levante
Zadomowienie

Myłam włoski i wyleciało................ .... mnóstwo. To zapewne stres
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 11:28   #3187
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

levante u mnie też nic nie lepiej ale staram się o nich tyle nie myśleć.
Wiem, że teraz po prostu trzeba dać im czas.
dla Was wszystkich!

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 11:52   #3188
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
dla Was wszystkich!

Mi strasznie posypały się dzisiaj

Edytowane przez levante
Czas edycji: 2007-07-26 o 13:37
Stary 2007-07-26, 11:54   #3189
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
dla Was wszystkich!
Ja czekam cierpliwie czekam .... cały czas jest tak samo ale to już nie ta masakra co była wcześniej, taka ilość jaka mi wypada (ok. 150) jest jeszcze w miarę do przyjęcia, a na pewno do cierpliwego czekania

Cytat:
Brałam na zbicie wysokiej prolaktyny.Miałam hiperprolaktynemię..rok temu i wcześniej. Leczyłam się wlaśnie Bromergonem (bromokryptyna) ale teraz nie wiem jak "się sprawy mają" bo od ubiegłych wakacji nie robilam badań w tym kierunku.
Aha już wiem o co chodzi ... Angi polecam ci ziolowy Castagnus .... ja go brałam jakiś czas temu .... rety a może on też powoduje zaburzenia wzrostu wlosa ... już sama nie wiem ... ale miesiączka jak na razie regularna

Stary 2007-07-26, 12:06   #3190
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Pokrzywa, łopian, skrzyp, tatarak, nagietek (dla rudasów), dziurawiec, z nieco bardziej egzotycznych : rozmaryn, szałwia i jeszcze milion innych możliwości w zależności od potrzeb.

Co do tej henny - wcale nie jestem pewna czy użyta w takich ilościach i w takiej formie będzie mieć wpływ na farbowanie. W końcu Wax Treatment też zawiera lawsonię, hmm...
dzięki za ziółka
pokombinujemy (ma się tą liczną rodzinę na wsi )

co do Waxu - ja właśnie nigdy go nie używałam przez tę hennę wiem, że w takich ilościach jakie zawiera ją ta odżywka i tak by pewnie nic się nie działo, ale moje włosy i tak dosyć specyficznie łapią farbę więc wolałabym nie ryzykować

Cytat:
łysienie anagenowe

RTG-terapia,
przeczytałam na początku: ziemniak grzybiasty i stwierdzilam radośnie, że czegoś takiego to na pewno nie mam

odnośnie problemu: czy ja jestem jakaś ułomna czy tam piszą, że to polega na łamaniu sie włosów? bo dla mnie do tej pory łamanie /= wypadanie z tego co zrozumiałam to polega na tym, że włosy robią się słabsze (cieńsze, bardziej kruche) i łamią się ale wtedy nie byłoby chyba tej "cebulki" która wcale nie jest cebulką

no nie wiem, nie wiem...
jak przeczytałam opis telogenowego to jestem przekonana, że to już prędzej mi dolega: http://www.stoplysieniu.pl/jakwyleczyc_telogenowe.xml (a może chciałabym żeby mi dolegało)
bo w sumie wypadają mi i te krótsze i dłuższe - czyli wszystkie mi wypadają

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Myłam włoski i wyleciało................ .... mnóstwo. To zapewne stres

no stres to co potrafi zrobić stres z urodą to jakiś koszmar
ja jutro mam ważną wizytę u lekarza i się trochę denerwuję, cerę mam jak zaorana ziemia a włosów to się boję dotykać

Cytat:
dla Was wszystkich!
heh najgorsze, że po kilku miesiącach codziennego wypadania (ponad 200 włosów) to nie oszukujmy się, różnica w gęstości jest dosyć widoczna

a jak tam poszukiwania dobrej odżywki nawilżającej?
ja kupiłam w końcu ten Gliss Kur Olejki Pielęgnacyjne w sprayu - używam na końcówki (myję, nakładam odżywkę do spłukiwania, potem podeschnięte spryskuję) - i w tej formie nawet się spisuje włosy miękkie i nie wywijają się we wszystkie strony ale na moje włosy tylko ta odżywka to by było stanowczo za mało
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 12:13   #3191
levante
Zadomowienie

Cytat:

no stres to co potrafi zrobić stres z urodą to jakiś koszmar
ja jutro mam ważną wizytę u lekarza i się trochę denerwuję, cerę mam jak zaorana ziemia a włosów to się boję dotykać
No właśnie... Trzymaj się jutro
Stary 2007-07-26, 12:59   #3192
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
No właśnie... Trzymaj się jutro
dzięki
w końcu trzeba być twardziochem a nie mięciochem
Stary 2007-07-26, 23:10   #3193
Maybebaby
Raczkowanie

Doszłam do wniosku ze bedę je częsciej myć(pomimo że mam suche i kręcone), najpierw co drugi dzień i potem zobaczymy czy mniej wypadają. Teraz przez pare dni nie myłam i miałam cały czas upiete do góry i co chwile jak przejechałam ręką to wyciągałam parę....chyba nie ma dla mnie nadzieji a żelazo biore już ponad miesiąc...
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 23:22   #3194
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
w końcu trzeba być twardziochem a nie mięciochem

Stary 2007-07-26, 23:30   #3195
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Doszłam do wniosku ze bedę je częsciej myć(pomimo że mam suche i kręcone), najpierw co drugi dzień i potem zobaczymy czy mniej wypadają. Teraz przez pare dni nie myłam i miałam cały czas upiete do góry i co chwile jak przejechałam ręką to wyciągałam parę....chyba nie ma dla mnie nadzieji a żelazo biore już ponad miesiąc...
Maybebaby, w jakiej postaci bierzesz żelazo? Ja czytałam na ulotce Hemoferu, że ustabilizowanie poziomu żelaza trwa około 2-3 miesięcy a w przypadku jakichś bardzo dużych niedoborów nawet do 6 miesięcy.
Najgorsze jest właśnie to czekanie.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 08:03   #3196
nusia2605
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Stres to paskudztwo jak chole....Wczoraj poddenerwowałam się i przy myciu włosów myślałam że zwariuję.Wypadło mi ich chyba ze 300 A było już tak dobrze.Zastosowałam Wax no i dziś jest już lepiej.I wiecie co nie będę farbowała.Może ten "mysi"nie będzie taki zły?A Humavit Z zamienię na Skrzypovitę bo tyle trzeba się nałykać tego Hum...12 tabl.dziennie.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 18:58   #3197
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Maybebaby, w jakiej postaci bierzesz żelazo? Ja czytałam na ulotce Hemoferu, że ustabilizowanie poziomu żelaza trwa około 2-3 miesięcy a w przypadku jakichś bardzo dużych niedoborów nawet do 6 miesięcy.

a ja zaraz idę myć włosy...
strach się bać
Stary 2007-07-27, 19:36   #3198
gaagatka
Raczkowanie

Ja też do łazienki idę jak do wyroczni czuję że nie jest to dla mnie miłe miejsce i mycie włosów już mi nie daje tyle radości co kiedyś

Stary 2007-07-27, 20:27   #3199
infante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Stres to paskudztwo jak chole....Wczoraj poddenerwowałam się i przy myciu włosów myślałam że zwariuję.Wypadło mi ich chyba ze 300 A było już tak dobrze.Zastosowałam Wax no i dziś jest już lepiej.I wiecie co nie będę farbowała.Może ten "mysi"nie będzie taki zły?A Humavit Z zamienię na Skrzypovitę bo tyle trzeba się nałykać tego Hum...12 tabl.dziennie.
a jak często myjesz włosy? bo liczbe włosów powinnaś podzielić na liczbe dni- tak mi mówiła lekarka, wtedy wyjdzie,ze nieco mniej ich leci.
mnie też przeraża ilośc włosów w mojej łazience zostawiana zwłaszcza przy myciu Już nie wiem co robić, ale staram sie byc dobrej mysli.
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 22:12   #3200
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Nosek, biorę Hemofer i bede go brała ok 3 mc. Właśnie najgorsze jest to czekanie....Ja nie miałam tak dużych niedoborów zelaza, przynajmniej w badaniu wyszła dolna granica(badania były robione gdzieś w maju). Podejrzewam jednak że w zimie mogłam mieć niedobór żelaza.
To żelazo to moja ostatnia deska ratunku jak po 3 mc nie bedzie efektu tzn. ze juz nic mi nie pomoże.
Jednak przez te wszystkie lata moja dieta była uboga w mięso, to mogło być przyczyną.
Ciekawą rzecz zauważyłam, że w miejscach, na skroniach-czołowych-tam gdzie zazwyczaj sie łysieje-ja równiez miałam "łysawe" zaokrąglenia.Dlatego nigdy nie nosiłam włosów zaczesanych do góry. A teraz widzę pełno nowych włosów.

Z drugiej jednak strony wypadają a w lecie zazwyczaj nie wypadały, to ciekawe co będzie na jesień, kiedy u mnie zazwyczaj występuje nasilenie wypadania.Chyba zaopatrzę się w jakieś witaminki w postaci tabletkowej.
teraz raczej inwestuje w owoce i warzywa póki są
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 09:50   #3201
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez infante Pokaż wiadomość
a jak często myjesz włosy? bo liczbe włosów powinnaś podzielić na liczbe dni- tak mi mówiła lekarka, wtedy wyjdzie,ze nieco mniej ich leci.
mnie też przeraża ilośc włosów w mojej łazience zostawiana zwłaszcza przy myciu Już nie wiem co robić, ale staram sie byc dobrej mysli.
Codziennie.I to jest najgorsze.Mam irokeza damskiego na głowie i wstając rano wyglądam jak strach,muszę umyć głowę żeby normalnie ułożyć włosy.Jestem w trakcie zapuszczania bo wtedy będę je myła co 2-3 dzień.
Stary 2007-07-28, 10:06   #3202
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

Witam drogie watkowiczki od wlosow po krotkiej przerwie.chcialam tylko zrecenzowac kamiwaze.uzywam od..we wtorek bedzie drugi tydzien..i wloski przestaly wypadac.odrostow jeszcze nie odnotowalam,ale to chyba za wczesnie.
jedynym mankamentem jest cena(ok50 pln)i niska wydajnosc.
ale mam zapytanie..jakis czas temu na tym watku dziewczynki spekulowaly nad home-made wersja kamiwazy..z wyciagow aptecznych pokrzywy,brzozy i jeszcze jakiegos ziolka.ciekawam jak efekty??
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 13:42   #3203
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Ja też do łazienki idę jak do wyroczni czuję że nie jest to dla mnie miłe miejsce i mycie włosów już mi nie daje tyle radości co kiedyś
no ja też chodzę jak na skazanie już staram się nie miętosić za bardzo tych kudłów żeby wypadło jak najmniej a one i tak wyatują dziady

miałam zapuszczać, ale jak tak dalej pójdzie to nie będę miała co

Cytat:
Napisane przez babethka Pokaż wiadomość
Witam drogie watkowiczki od wlosow po krotkiej przerwie.chcialam tylko zrecenzowac kamiwaze.uzywam od..we wtorek bedzie drugi tydzien..i wloski przestaly wypadac.odrostow jeszcze nie odnotowalam,ale to chyba za wczesnie.
jedynym mankamentem jest cena(ok50 pln)i niska wydajnosc.
ale mam zapytanie..jakis czas temu na tym watku dziewczynki spekulowaly nad home-made wersja kamiwazy..z wyciagow aptecznych pokrzywy,brzozy i jeszcze jakiegos ziolka.ciekawam jak efekty??
to ja spekulowałam
na razie wcieram tonik Neril więc za mieszanki wezmę się jak to skończę
zresztą myślę, że może wcale nie trzeba tego mieszać, wystarczy może rano pokrzywę, w południe brzozę, wieczorem rzepę

fajnie, że ta Kamiwaza działa
ja u mnie się nie uspokoi z tymi kłakami to wpadnie w moje ręce
Stary 2007-07-28, 13:42   #3204
gaagatka
Raczkowanie

Babethka to ja, Angi i benito tak spekulowałyśmy miałam zamiar takie coś zrobić jak mi się skończy K. no i sie skończyła a ja w aptece kupiłam na razie tylko sok z pokrzywy (bo doszłam do wniosku że to chyba pokrzywa ze składu K. mi najbardziej pasuje) i jak na razie coraz mniej włosków mi wypada, ale to stopniowo więc na lepsze efekty chyba trzeba jeszcze poczekać

Stary 2007-07-28, 13:52   #3205
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

Cytat:
Babethka to ja, Angi i benito tak spekulowałyśmy miałam zamiar takie coś zrobić jak mi się skończy K. no i sie skończyła a ja w aptece kupiłam na razie tylko sok z pokrzywy (bo doszłam do wniosku że to chyba pokrzywa ze składu K. mi najbardziej pasuje) i jak na razie coraz mniej włosków mi wypada, ale to stopniowo więc na lepsze efekty chyba trzeba jeszcze poczekać
no wiec tak,tez mi sie wydaje ze pokrzywa ma najwiekszy udzial w ograniczaniu wypadania wloskow,poniewaz (jak sie dowiedzialam na forum www.lysienie info)podobno to naturalny bloker dh-cos tam czyli czegos w co sie testosteron zamienia i miniaturyzuje mieszki wlosowe.natomiast brzoza dziala na porost wloskow i odzywianie cebulek z tego co wiem.ja tez mam jeszcze KAMIWAZE,i zamierzam odprawic recepturowy rytual 4 tygodniowy..a potem moze poeksperymentuje.jedyna ned czym sie zastanawiam to wplyw stabilizatora-etanolu w tym aptecznym soku..bo kamiwaza go nie ma..kisses
Stary 2007-07-28, 13:58   #3206
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

Cytat:
no ja też chodzę jak na skazanie już staram się nie miętosić za bardzo tych kudłów żeby wypadło jak najmniej a one i tak wyatują dziady

miałam zapuszczać, ale jak tak dalej pójdzie to nie będę miała co

to ja spekulowałam
na razie wcieram tonik Neril więc za mieszanki wezmę się jak to skończę
zresztą myślę, że może wcale nie trzeba tego mieszać, wystarczy może rano pokrzywę, w południe brzozę, wieczorem rzepę

fajnie, że ta Kamiwaza działa
ja u mnie się nie uspokoi z tymi kłakami to wpadnie w moje ręce
benito,boski nick BTW
jesli uzywasz toniku neril to chetnie ci sprezentuje swoj 2krotnie zaledwie uzyty.
poniewaz zakupilam,uzylam...i sie przerazilam...wiem ze to tak ma byc ze wypada wiecej na pocz stosowania..ale mnie to wpedzalo w czarna rozpacz i odstawilam.a teraz jak mam kami to juz nie wroce raczej do niczego innego.
Stary 2007-07-28, 14:37   #3207
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
no wiec tak,tez mi sie wydaje ze pokrzywa ma najwiekszy udzial w ograniczaniu wypadania wloskow,poniewaz (jak sie dowiedzialam na forum www.lysienie info)podobno to naturalny bloker dh-cos tam czyli czegos w co sie testosteron zamienia i miniaturyzuje mieszki wlosowe.natomiast brzoza dziala na porost wloskow i odzywianie cebulek z tego co wiem.ja tez mam jeszcze KAMIWAZE,i zamierzam odprawic recepturowy rytual 4 tygodniowy..a potem moze poeksperymentuje.jedyna ned czym sie zastanawiam to wplyw stabilizatora-etanolu w tym aptecznym soku..bo kamiwaza go nie ma..kisses
Podpisuję się pod opinią odnośnie pokrzywy . Ja zakupiłam sok z pokrzywy firmy Phyto Pharm i jest tam etanol, ale nie wysusza mi włosów (wiem co mówię bo np. szampon z rzepy tak mi wysuszył głowę że aż okropnego łupieżu dostałam a NIGDY go nie miałam) soku zużyłam już połowę butelki myślę że gorszy byłby alcohol denat. w składzie ale raczej do środków które się połyka na pewno się go nie dodaje (a ten sok to w ogóle jest na kamicę nerkową)
P.S. Może Kamiwaza nie ma etanolu ale za to ma konserwanty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-28, 15:33   #3208
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
dobrze wiedzieć o tym brzozowym
wczoraj widziałam taki 2litrowy baniaczek tego cudeńka (z tego by wynikało, że ludzie naprawdę to piją ) chyba sobie sprezentuję

Cytat:
benito,boski nick BTW
jesli uzywasz toniku neril to chetnie ci sprezentuje swoj 2krotnie zaledwie uzyty.
poniewaz zakupilam,uzylam...i sie przerazilam...wiem ze to tak ma byc ze wypada wiecej na pocz stosowania..ale mnie to wpedzalo w czarna rozpacz i odstawilam.a teraz jak mam kami to juz nie wroce raczej do niczego innego.
no mi na początku też więcej wypadało, teraz jest trochę lepiej
nie wiem czy jak tonik mi się skończy nadal go będę używać, ten kartoflany zapach mnie jednak dobija
ale dzięki za ofertę (i komplementa )

Cytat:
Podpisuję się pod opinią odnośnie pokrzywy . Ja zakupiłam sok z pokrzywy firmy Phyto Pharm i jest tam etanol, ale nie wysusza mi włosów (wiem co mówię bo np. szampon z rzepy tak mi wysuszył głowę że aż okropnego łupieżu dostałam a NIGDY go nie miałam) soku zużyłam już połowę butelki myślę że gorszy byłby alcohol denat. w składzie ale raczej do środków które się połyka na pewno się go nie dodaje (a ten sok to w ogóle jest na kamicę nerkową)
P.S. Może Kamiwaza nie ma etanolu ale za to ma konserwanty
kupiłaś go normalnie w aptece rozumiem?
bo mi się powoli już wszystko miesza, co, gdzie i kiedy - oszaleć idzie z tymi włosami
Stary 2007-07-28, 15:49   #3209
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
dobrze wiedzieć o tym brzozowym
wczoraj widziałam taki 2litrowy baniaczek tego cudeńka (z tego by wynikało, że ludzie naprawdę to piją ) chyba sobie sprezentuję
2 litrowy baniak soku z pokrzywy? czy z brzozy? Ja też taki chcę a gdzie go wyczaiłaś?

Cytat:
kupiłaś go normalnie w aptece rozumiem?
bo mi się powoli już wszystko miesza, co, gdzie i kiedy - oszaleć idzie z tymi włosami
tak tak w aptece

Stary 2007-07-29, 15:45   #3210
nusia2605
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Po 3 miesiąca stosowania Dermeny i Wax-a,po 3 miesiącach łykania tabletek po Olejku rycynowym włosy jak wypadały tak wypadają.BEZNADZIEJA do dupy z tym wszystkim.Czas zacząć nową kurację składającą się ze Skrzypovity,szamponu Skrzyp polny i maski jakiej to jeszcze nie wiem?No i mam jeszcze Kamiwazę,zobaczymy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości