|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
U mnie zgadzało by się branie tej bromokryptyny -ale to było rok temu! Więc co? |
|
|
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
łysienie anagenowe
ziaminiak grzybiasty (mycosis fungoides), RTG-terapia, leki, preparaty chemioterapeutyczne, allopurynol, lewodopa, bromokryptyna, zatrucia - bizmut, arsen, złoto, kwas borny, tal; |
|
|
|
#3183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
: rozmaryn, szałwia i jeszcze milion innych możliwości w zależności od potrzeb.Co do tej henny - wcale nie jestem pewna czy użyta w takich ilościach i w takiej formie będzie mieć wpływ na farbowanie. W końcu Wax Treatment też zawiera lawsonię, hmm... ![]() Cytat:
|
|
|
#3184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jakoś nic mi nie pasuje .. no chyba że te "leki" cokolwiek to oznacza hmmm.... może antybiotyk? ... ale ja przecież nie brałam Angi a na co brałaś bromokryptynę?
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
Brałam na zbicie wysokiej prolaktyny.Miałam hiperprolaktynemię..rok temu i wcześniej. Leczyłam się wlaśnie Bromergonem (bromokryptyna) ale teraz nie wiem jak "się sprawy mają" bo od ubiegłych wakacji nie robilam badań w tym kierunku.
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Myłam włoski i wyleciało................ .... mnóstwo
. To zapewne stres
|
|
|
|
#3187 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
levante
ale staram się o nich tyle nie myśleć. Wiem, że teraz po prostu trzeba dać im czas.
|
|
#3188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi strasznie posypały się dzisiaj ![]()
Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-07-26 o 14:37 |
|
|
|
|
#3189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cały czas jest tak samo ale to już nie ta masakra co była wcześniej, taka ilość jaka mi wypada (ok. 150) jest jeszcze w miarę do przyjęcia, a na pewno do cierpliwego czekania ![]() Cytat:
... już sama nie wiem ... ale miesiączka jak na razie regularna
|
|
#3190 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
pokombinujemy (ma się tą liczną rodzinę na wsi )co do Waxu - ja właśnie nigdy go nie używałam przez tę hennę wiem, że w takich ilościach jakie zawiera ją ta odżywka i tak by pewnie nic się nie działo, ale moje włosy i tak dosyć specyficznie łapią farbę więc wolałabym nie ryzykować ![]() Cytat:
i stwierdzilam radośnie, że czegoś takiego to na pewno nie mam ![]() odnośnie problemu: czy ja jestem jakaś ułomna czy tam piszą, że to polega na łamaniu sie włosów? bo dla mnie do tej pory łamanie /= wypadanie z tego co zrozumiałam to polega na tym, że włosy robią się słabsze (cieńsze, bardziej kruche) i łamią się ale wtedy nie byłoby chyba tej "cebulki" która wcale nie jest cebulką ![]() no nie wiem, nie wiem... jak przeczytałam opis telogenowego to jestem przekonana, że to już prędzej mi dolega: http://www.stoplysieniu.pl/jakwyleczyc_telogenowe.xml (a może chciałabym żeby mi dolegało) bo w sumie wypadają mi i te krótsze i dłuższe - czyli wszystkie mi wypadają ![]() Cytat:
no stres to co potrafi zrobić stres z urodą to jakiś koszmar ![]() ja jutro mam ważną wizytę u lekarza i się trochę denerwuję, cerę mam jak zaorana ziemia a włosów to się boję dotykać Cytat:
![]() a jak tam poszukiwania dobrej odżywki nawilżającej? ja kupiłam w końcu ten Gliss Kur Olejki Pielęgnacyjne w sprayu - używam na końcówki (myję, nakładam odżywkę do spłukiwania, potem podeschnięte spryskuję) - i w tej formie nawet się spisuje ale na moje włosy tylko ta odżywka to by było stanowczo za mało
|
||||
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3192 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
Doszłam do wniosku ze bedę je częsciej myć(pomimo że mam suche i kręcone), najpierw co drugi dzień i potem zobaczymy czy mniej wypadają. Teraz przez pare dni nie myłam i miałam cały czas upiete do góry i co chwile jak przejechałam ręką to wyciągałam parę....chyba nie ma dla mnie nadzieji
a żelazo biore już ponad miesiąc...
|
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
|
#3195 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest właśnie to czekanie.
|
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
Stres to paskudztwo jak chole....Wczoraj poddenerwowałam się i przy myciu włosów myślałam że zwariuję.Wypadło mi ich chyba ze 300
A było już tak dobrze.Zastosowałam Wax no i dziś jest już lepiej.I wiecie co nie będę farbowała.Może ten "mysi"nie będzie taki zły?A Humavit Z zamienię na Skrzypovitę bo tyle trzeba się nałykać tego Hum...12 tabl.dziennie.
|
|
|
|
#3197 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a ja zaraz idę myć włosy... ![]() strach się bać
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Raczkowanie
|
Ja też do łazienki idę jak do wyroczni
czuję że nie jest to dla mnie miłe miejsce i mycie włosów już mi nie daje tyle radości co kiedyś
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też przeraża ilośc włosów w mojej łazience zostawiana zwłaszcza przy myciu Już nie wiem co robić, ale staram sie byc dobrej mysli.
|
|
#3200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To żelazo to moja ostatnia deska ratunku jak po 3 mc nie bedzie efektu tzn. ze juz nic mi nie pomoże. Jednak przez te wszystkie lata moja dieta była uboga w mięso, to mogło być przyczyną. Ciekawą rzecz zauważyłam, że w miejscach, na skroniach-czołowych-tam gdzie zazwyczaj sie łysieje-ja równiez miałam "łysawe" zaokrąglenia.Dlatego nigdy nie nosiłam włosów zaczesanych do góry. A teraz widzę pełno nowych włosów. Z drugiej jednak strony wypadają a w lecie zazwyczaj nie wypadały, to ciekawe co będzie na jesień, kiedy u mnie zazwyczaj występuje nasilenie wypadania.Chyba zaopatrzę się w jakieś witaminki w postaci tabletkowej. teraz raczej inwestuje w owoce i warzywa póki są |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie watkowiczki od wlosow po krotkiej przerwie.chcialam tylko zrecenzowac kamiwaze.uzywam od..we wtorek bedzie drugi tydzien..i wloski przestaly wypadac
jedynym mankamentem jest cena(ok50 pln)i niska wydajnosc. ale mam zapytanie..jakis czas temu na tym watku dziewczynki spekulowaly nad home-made wersja kamiwazy..z wyciagow aptecznych pokrzywy,brzozy i jeszcze jakiegos ziolka.ciekawam jak efekty?? |
|
|
|
#3203 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
już staram się nie miętosić za bardzo tych kudłów żeby wypadło jak najmniej a one i tak wyatują ![]() miałam zapuszczać, ale jak tak dalej pójdzie to nie będę miała co ![]() Cytat:
![]() na razie wcieram tonik Neril więc za mieszanki wezmę się jak to skończę zresztą myślę, że może wcale nie trzeba tego mieszać, wystarczy może rano pokrzywę, w południe brzozę, wieczorem rzepę ![]() fajnie, że ta Kamiwaza działa ja u mnie się nie uspokoi z tymi kłakami to wpadnie w moje ręce
|
||
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Babethka to ja, Angi i benito tak spekulowałyśmy
miałam zamiar takie coś zrobić jak mi się skończy K. no i sie skończyła a ja w aptece kupiłam na razie tylko sok z pokrzywy (bo doszłam do wniosku że to chyba pokrzywa ze składu K. mi najbardziej pasuje) i jak na razie coraz mniej włosków mi wypada, ale to stopniowo więc na lepsze efekty chyba trzeba jeszcze poczekać
|
#3205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli uzywasz toniku neril to chetnie ci sprezentuje swoj 2krotnie zaledwie uzyty. poniewaz zakupilam,uzylam...i sie przerazilam...wiem ze to tak ma byc ze wypada wiecej na pocz stosowania..ale mnie to wpedzalo w czarna rozpacz i odstawilam.a teraz jak mam kami to juz nie wroce raczej do niczego innego. |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że gorszy byłby alcohol denat. w składzie ale raczej do środków które się połyka na pewno się go nie dodaje (a ten sok to w ogóle jest na kamicę nerkową )P.S. Może Kamiwaza nie ma etanolu ale za to ma konserwanty
|
|
#3208 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
wczoraj widziałam taki 2litrowy baniaczek tego cudeńka (z tego by wynikało, że ludzie naprawdę to piją ) chyba sobie sprezentuję ![]() Cytat:
nie wiem czy jak tonik mi się skończy nadal go będę używać, ten kartoflany zapach mnie jednak dobija ![]() ale dzięki za ofertę (i komplementa )Cytat:
bo mi się powoli już wszystko miesza, co, gdzie i kiedy - oszaleć idzie z tymi włosami
|
|||
|
|
|
#3209 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
baniak soku z pokrzywy? czy z brzozy? Ja też taki chcę a gdzie go wyczaiłaś?Cytat:
|
|
#3210 |
|
Rozeznanie
|
Po 3 miesiąca stosowania Dermeny i Wax-a,po 3 miesiącach łykania tabletek po Olejku rycynowym włosy jak wypadały tak wypadają.BEZNADZIEJA
do dupy z tym wszystkim.Czas zacząć nową kurację składającą się ze Skrzypovity,szamponu Skrzyp polny i maski jakiej to jeszcze nie wiem?No i mam jeszcze Kamiwazę,zobaczymy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

: rozmaryn, szałwia i jeszcze milion innych możliwości w zależności od potrzeb.

... już sama nie wiem ... ale miesiączka jak na razie regularna
)
i stwierdzilam radośnie, że czegoś takiego to na pewno nie mam