|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Domar, jeśli sukienki nie będę sprzedawać to nie mam zamiaru jej oddawać do czyszczenia, bo żal mi na to kasy
Zarówno po weselu, jak i po plenerze dół sukienki uprałam samodzielnie i nie wygląda na brudną, jedynie po plenerze zostały małe ślady na dole.Corn, też tak sądzę, że moja suknia to ponadczasowy model, ale nie zmienia to faktu, że widziałam ją kilkakrotnie na serwisach ogłoszeniowych i niestety nikt nie kupował Może i by mi się udało, ale szczerze, to żal mi teraz wydawać pieniądze i szukać pralni i krawcowej, która naprawi rozdarcie, a potem nie mieć gwarancji, że i tak ją ktoś kupi... A z kolei sprzedawanie brudnej i potarganej mija się z celem, więc po prostu nie chce sobie dodawać kosztów, jeśli w kościach czuję, że na 85% nikt jej nie kupi za 700zł, które chciałabym odzyskać
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-10-16 o 13:16 |
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze alaba sprzedaz wynika z zastoju. Sezon slubny sie konczy, ludzie rezerwuja sale i zespoly a sukni beda szukac po nowym roku. Ja tez wystawilam nowiutkie, nieuzywane buty z rylko i cisza... zero zainteresowania. Poczekam do wiosny i znow wystawie
|
|
#4114 |
|
Konto usunięte
|
Odebrałam dziś papiery z urzędy stanu cywilnego
A to znaczy, że na dniach złożę wniosek o dowód, zastanawiam się też nad paszportem.
|
|
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
ewelinka16169 świernie zdjęcia, pięknie wyglądaliście
![]() domar123 i cornflower_girl dziękuję za odpowiedzi w sprawie prawka ![]() Odebrałam dzis dowod osobisty ![]() |
|
|
|
#4116 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Napisałam w ogłoszeniu że jeśli będzie ktoś chętny kupić to zobowiązuje się ją oddać do pralni, do czyszczenia i wtedy ta osoba dostaje czystą. |
||
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
ewelinka16169 Ale z Ciebie śliczna kobieta!
domar123 Ja Cię doskonale rozumiem w sprawie sukni! Zapłaciłam za swoją w sumie 2500 i mimo, że czułam się w niej super i raz jeszcze bym taką wybrała, to do teraz uważam, że lekko przesadziłam Bardzo chciałabym swoją sprzedać, no ale zobaczymy jak to będzie. Liczę na to, że jakaś drobinka się znajdzie i ją odkupi! ![]() Dodaję na chwilkę dwa nasze zdjęcia - jedno ze ślubu i drugie z sesji. Jak już kiedyś wspomniałam, jesteśmy mega zadowoleni z fotografa! Ale zapłaciliśmy za niego więcej, niż tutaj niektóre z Was wspomniały Wstawiłabym więcej zdjęć, ale się nieco wstydzę
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-10-17 o 09:57 |
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Mysza, z jednej strony to dobra opcja, bo nie zapłacisz niepotrzebnie za pralnię jeśli nikt nie kupi sukni. ale z drugiej strony plamy się utrwalają i później może być ciężko doczyścić suknię
![]() dziś w końcu zmieniłam nazwisko na uczelni i już legalnie mogę się nim podpisywać na listach wniosek o stypendium też złożyłam na nowe nazwisko i dziś już kolejna osoba mi powiedziała, że nowe nazwisko mam o wiele łatwiejsze ![]() Konkardia sliczne zdjęcia!! nie ma się czego wstydzić, wyglądałaś bardzo kobieco
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
say-hello Dzięki wielkie!
Czyli Tobie "opłacało" się wybrać nazwisko męża! ![]() A u mnie: obrona za jakieś 2 tygodnie, a ja mam stare nazwisko w aktach. Wprowadzać zamęt, czy nie? Chcę, żeby mi wydali jednak z nowym, ale co jeśli im się pomyli i stwierdzą, że takiej studentki nigdy nie było?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-10-16 o 17:57 |
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jeżdżę kilka razy w roku i nie będę póki co wymieniać.
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekają na nas z podróżą poślubną od lipca świetne porównanie zrobiłaś, kurka Pronavias za 800zł ??? !! mega szał! bez urazy dla nikogo ale tej drugiej w takiej samej cenie nawet szkoda komentować ... co do rosy clary tez miałam na nie straszną zajawkę, dopóki nie zobacyłam cen - i masz rację ta używana na modelce super, na PM- ce cóż raczej zwyczajnie (choć tył - tren jest absolutnie zjawiskowy to przód nie powala). Trzeba zauwazyć, że modelki Rosa Clara sa szczupłe i raczej filigranowe i chyba na takich dziewczynach najlepiej wyglądają Cytat:
gdzie mieliście plener?
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
ewelinka
corn, opisywałam to już chyba kiedyś Wystawiłam na sprzedaż halkę (jeszcze przed ślubem, dostałam w zestawie z suknią, ale mi nie pasowała) i pewien Pan zadzwonił, że chce kupić suknię (bo skoro wystawiam halkę, to suknię też na pewno mam). Ale chcieliśmy zrobić jeszcze sesję, no i nie doszło do transakcji. Swoją drogą ślub miał być za 2 miesiące od tamtej pory, czyli jakoś w październiku![]() kroooliczek89, wracaj do zdrowia! monidot, ja mam tak teraz z prawkiem. Na razie nie wymieniam, bo od 2015 roku nie trzeba wpisywać zameldowania (chyba), więc poczekam do nowego roku. Poprzednia właścicielka mojej sukni (nowej, nie używanej) sprzedawała ją 4 lata... A też wygląda ładnie Ciekawe ile czasu mi to zajmie. Muszę naprawić niewielkie rozdarcie i ją wyprać.Co do prania, to Panie (niektóre) z salonów moczą je po prostu w wannie. |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne zdjęcia, jeśli reszta też taka jest to nie żałuj ani złotówki.
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
domar Zgadzam się, że salony i firmy produkujące suknie mają swoje marże, niestety. Dobrze, że udało Ci się trafić na suknię, z której jesteś zadowolona
![]() Konkardia Piękne zdjęcia, wg mnie naprawdę warte swoich pieniędzy Love: Trzymam kciuki za znalezienie nowej włascicielki ![]() say Gratki ![]() mojakaren Ale fajnie Obyście trafili na fajną promocję ![]() Cude Coś mi umknęło... Ciekawa historia, chyba po ptokach, skoro się pan nie odezwał. Zresztą - ciekawe, że dzownił mężczyzna
|
#4128 |
|
Raczkowanie
|
21klaudyna No ale np. na itace są opinie o hotelach
![]() mimi_77 Też myślę, że wiosna to lepszy czas, chociaż PMki często szukają zimą sukienek licząc na wyprzedaże starych kolekcji. Ja kupiłam w listopadzie chyba swoją na sierpień mysza93 A masz pewność że wszystko się spierze po zakupie przez kogoś? Konkardia Ale jesteś malutka Od kilku dni próbujemy zrobić fotoksiążkę z naszych zdjęć, ale jest tyle ładnych że się nie mieścimy
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
monidot Nie wstydzę się zdjęć, ale jakoś tak nie lubię za dużo ujawniać na forum
Mam rozdwojenie ![]() mojakaren Życzę udanej wyprawy Super, że tak w 4 osoby jedziecie Zawsze ma Wam kto zdjęcia robić i nie trzeba cykać selfie, a pamiątka zostaje Plener mieliśmy w tym parku koło zamku, ale właściwe nie da się tego miejsca rozpoznać z żadnego zdjęcia ![]() moooniaaaa Dzięki za miłe słowa! Glodomorek Reszta zdjęć jest nawet lepsza cornflower_girl Dziękuję! ![]() domar123 My robimy jedną fotoksiążkę, bo nie mieliśmy jej w pakiecie, a jest trochę droga i raczej nie podwoimy wydatku. A pro po! Za ile są Wasze? Co do prawa jazdy. Ja zmieniłam hurtem wszystkie dokumenty - dowód, paszport i prawo jady. Mam z głowy |
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Madziara super, że wszystko się udało. Moje gratulacje
![]() Byłam tego dnia w Kłóbce, ale totalnie zapomniałam, kiedy masz ślub
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też próbuję sprzedać swoją kieckę. Mam wielki rozmiar niestety, dlatego ciężko byłoby na mnie znaleźć używaną. Kupiłam nową w salonie, szytą dla mnie, Płaciłam za nią 1850. Próbuję ją sprzedać za 1000zł. Wydaje mi się że to cena okej. Sukienka jest w stanie idealnym, nie ma ani jednego uszkodzenia
W sumie na forum nie pokazywałam żadnych zdjęć. Fotograf wysłał nam kilka jako "zapowiedź". Reszty nie moge się doczekać Edytowane przez kroooliczek89 Czas edycji: 2014-10-19 o 16:16 |
|
|
|
#4132 |
|
Czerwcowa PM
|
Warszawskie PM po ślubach
Chętnie odkupię koronkowe bolerko w stylu jak poniżej (nie musi być dokładnie takie, chodzi o dekolt łódkę )PM 2015
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam Wam wrzucić kilka zdjęć ale nie chcą się wczytać
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-10-17 o 18:42 |
|
|
|
#4134 |
|
Rozeznanie
|
To i ja pokażę swoje fotki
![]() ************************* ********- proszę nie cytować, bo najdalej w niedzielę usunę link :P Co do sprzedaży sukni - swoją kupiłam za 3.000 zł, trochę szkoda mi ją sprzedawać, poza tym za mniej niż 1.800 jej nie puszczę, już wolę sobie na pamiątkę zostawić.
Edytowane przez Sunset89 Czas edycji: 2014-10-20 o 17:21 |
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
A ja będę chciała sprzedać suknie o ile laskawca fotograf raczy umówić sie z nami na sesje. Suknia jest troszkę uszkodzona ale mam dobra krawcowa, wypiore i bedzie jak nowa. Kupilam za 1900 i za 1000 bede sprzedawać + dwa welony. Czytałam że sukienki w moim stylu z koronkowa góra i koronkowymi plecami mają być modne w sezonie 2015 wiec liczę że uda sie opchnac. W domu trzymać nie chcę bo po prostu mało miejsca
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
kroooliczek89 Pierwsze zdjęcie super! Mam wrażenie, że tak zadziornie na siebie patrzycie
Fajne buty! Sunset89 Super zdjęcia! Koleżanka też miała od tego fotografa zdjęcia, ale była niezadowolona że baaardzo długo kazał im czekać na efekty końcowe. Jak było u Was? madziara889 Kochana, pewnie są za duże... Spróbuj pomniejszyć i ponownie wykonaj te same czynności ![]() mojakaren Przyznasz się który fotograf?
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz czekamy na sesję plenerową, ale nie wiem, kiedy będzie okazja ją zrobić, bo jak jest pogoda, to albo nie mamy czasu, albo któreś z nas jest chore albo inne zdarzenia losowe ![]() W każdym bądź razie bardzo polecam Andrzeja i Słodko-gorzko, pełen profesjonalizm, przekochany człowiek i fantastyczny fotograf z mega talentem i serduchem, które wkłada w pracę
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne zdjęcia Od Króliczka też, ale to juz wie bo gadałyśmy na prv A ja wczoraj zakochałam się w obrączkach, pięknie leżały na palcu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

Zarówno po weselu, jak i po plenerze dół sukienki uprałam samodzielnie i nie wygląda na brudną, jedynie po plenerze zostały małe ślady na dole.

15:00
A to znaczy, że na dniach złożę wniosek o dowód, zastanawiam się też nad paszportem.

Zapłaciłam za swoją w sumie 2500 i mimo, że czułam się w niej super i raz jeszcze bym taką wybrała, to do teraz uważam, że lekko przesadziłam
Bardzo chciałabym swoją sprzedać, no ale zobaczymy jak to będzie. Liczę na to, że jakaś drobinka się znajdzie i ją odkupi!
Wstawiłabym więcej zdjęć, ale się nieco wstydzę