Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-15, 22:09   #4411
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Jak wiele z was wie w wielu miejscach powyrasta³y si³ownie zewnêtrzne, tak zwane fit parki. Obok placu zabaw te¿ jeden taki wyrós³. S±dzê ¿e jego funkcj± mia³o byæ zachêcanie mamusiek do sportu zamiast siedzenia na ³awce. Efekt? Dzieciaki to okupuj± ca³y dzieñ a starsi nawet w t± stronê nie spojrz±. Otó¿ co tam jest:
1. Orbiterek
2. rowerek - beznadziejny, ¿adnego obci±¿enia ani oporu
3. wyciskasnie gór±. tutaj obci±¿eniem jest osoba siedz±ca na krze¶le
4. wio¶larz - tak¿e obci±¿eniem jest æwicz±cy
5. nie wiem jak to siê nazywa: siedzi siê na krze¶le, na ³ydkach k³adzie siê obci±¿enie i prostuje siê nogi, tutaj s± ciê¿arki
6. prasa no¿na
7. wachad³o.

By³am tam parê razy, ale jako ciekawostka ni¿ trening. Wiem, wiem to nie to co si³ownia profesjonalna. Tylko: ruch na ¶wie¿ym powietrzu no i za darmo. Do najbli¿szej si³owni mam 40 minut busem. Zreszt± si³ownia mnie nigdy nie ci±gnê³a, Bardziej chcê to traktowaæ jako urozmaicenie treningów. Poniewa¿ nie znalaz³am jakiego¶ planu czy czego¶ w tym stylu postanowi³am æwiczyæ 15 minut orbiterek a potem po 15 powtórzeñ na ka¿dym przyrz±dzie. Rowerek pomijam. Potem druga taka seria. Co i tym my¶licie. By³y¶cie?

Dowiedzia³am, ¿e GOK organizuje zumbê oraz fitness za darmo. W poniedzia³ek fitness, zumba nie wiadomo. Zobaczymy
Powiem Ci ¿e u nas te¿ s± te si³ownie na ¶wie¿ym powietrzu i nawet æwiczy³am na orbitreku niedawno. Czasami przechodzê obok tej si³owni jak odprowadza albo odbieram córkê brata z przedszkola i rano zawsze jest jaka¶ pani która tam æwiczy, zwykle w wieki 50+. A pierwsza si³ownia otwarta w mie¶cie obok mojego (3 lata temu) cieszy³a siê du¿ym powodzeniem. Sama tam chodzi³am jak pomieszkiwa³am u obecnego mê¿a, wtedy ch³opaka jeszcze bo mia³ parê kroków do niej. I æwiczy³y kobiety w przeroznym wieku. Fakt ¿e dzieciaki tez by³y zainteresowane. U nas s± jeszcze biegacze i kilka urz±dzeñ na miê¶nie nóg i górnych partii cia³a których nazw nie znam, ale to nie wszêdzie. Jedne si³ownie s± biedniejsze inne wyposa¿one na bogato. My¶lê ¿e lepiej wytrzymaæ 30 minut na orbitreku a odpu¶ciæ sobie cze¶æ innych maszyn. Ale ka¿da aktywno¶æ jest dobra i od czego¶ trzeba zacz±æ tak¿e powodzenia

Melonade - chyba trochê marnie - szczególnie to ¶niadanie :P zupa jarzynowa, kurczak z ry¿em i warzywami, bu³ka - chyba spoko. I gratulujê pierwszego dnia bez s³odyczy

Moje menu:

¦: wie¶niak na s³odko (z d¿emem niskoslodzonym) ze slonecznikiem.
II ¶: znowu pop³ynêlam, tym razem przez wizytê u dietetyka (nie przygotowa³am sobie posi³ku przed wizyt± bo nie zd±¿y³am). Zjad³am kapusniaczek czyli bu³kê z kapusta i grzybami.
O: kurczak w marynarze miodowo-pomaranczowej pieczony w rêkawie, kasza kuskus i surówka.
P: jogurt naturalny i kilka suszonych ¶liwek.
K: dwie kromki razowca z wêdlin± drobiow± i sa³ata. Kawa³ek papryki i marchewki z dipem czosnkowo-ziolowym.

Do tego zjad³am jedna kamerkê z wêdlin±. Patrzy³a i mówi³a "zjedz mnie", naprawdê tak by³o :P

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-15 o 22:16
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 22:34   #4412
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ

Melonade - chyba trochê marnie - szczególnie to ¶niadanie :P zupa jarzynowa, kurczak z ry¿em i warzywami, bu³ka - chyba spoko. I gratulujê pierwszego dnia bez s³odyczy
Jak na mój nieplanowany jad³ospis w ogromnym chaosie to nie jest wcale tak ¼le . Oczywi¶cie nie jest to wzorowy jad³ospis, na którym poleca³abym siê wzorowaæ, ale wierz mi, to jest ogromny postêp w porównaniu z tym, co by³o wcze¶niej.
Ja tam jestem z siebie dumna .

Aaa, oczywi¶cie ¶niadanie wo³a o pomstê do nieba, ale mia³am dos³ownie 3s na wziêcie czego¶ albo spêdzi³abym 8h bez jedzenia .
Cytat:
Moje menu:

¦: wie¶niak na s³odko (z d¿emem niskoslodzonym) ze slonecznikiem.
II ¶: znowu pop³ynêlam, tym razem przez wizytê u dietetyka (nie przygotowa³am sobie posi³ku przed wizyt± bo nie zd±¿y³am). Zjad³am kapusniaczek czyli bu³kê z kapusta i grzybami.
O: kurczak w marynarze miodowo-pomaranczowej pieczony w rêkawie, kasza kuskus i surówka.
P: jogurt naturalny i kilka suszonych ¶liwek.
K: dwie kromki razowca z wêdlin± drobiow± i sa³ata. Kawa³ek papryki i marchewki z dipem czosnkowo-ziolowym.

Do tego zjad³am jedna kamerkê z wêdlin±. Patrzy³a i mówi³a "zjedz mnie", naprawdê tak by³o :P
A pisa³a¶ ju¿ jak robisz ten dip? One u Ciebie zawsze tak smacznie brzmi±

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-15 o 22:35
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 22:53   #4413
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Jak na mój nieplanowany jad³ospis w ogromnym chaosie to nie jest wcale tak ¼le . Oczywi¶cie nie jest to wzorowy jad³ospis, na którym poleca³abym siê wzorowaæ, ale wierz mi, to jest ogromny postêp w porównaniu z tym, co by³o wcze¶niej.
Ja tam jestem z siebie dumna .

Aaa, oczywi¶cie ¶niadanie wo³a o pomstê do nieba, ale mia³am dos³ownie 3s na wziêcie czego¶ albo spêdzi³abym 8h bez jedzenia .

A pisa³a¶ ju¿ jak robisz ten dip? One u Ciebie zawsze tak smacznie brzmi±
Tym bardziej gratulujê ¿e jest postêp.

Dip: jogurt naturalny + czosnek + zio³a (zwykle dajê bazyliê i oregano ale mo¿na kombinowaæ z innymi zio³ami). Proporcje s± zale¿ne od porcji jak± chcesz otrzymaæ. Dzisiaj robi³am tak: 75g jogurtu, pó³ du¿ego z±bka czosnku, ³y¿eczka bazylii suszonej bo ¶wie¿ej niestety nie mia³am. I sporo mi tego sosu zosta³o. Wcze¶niej ten sos robi³am niedietyczny, dodawa³am trochê majonezu. Ale bez majonezu te¿ jest pyszny
Stary 2014-10-15, 22:58   #4414
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Tym bardziej gratulujê ¿e jest postêp.

Dip: jogurt naturalny + czosnek + zio³a (zwykle dajê bazyliê i oregano ale mo¿na kombinowaæ z innymi zio³ami). Proporcje s± zale¿ne od porcji jak± chcesz otrzymaæ. Dzisiaj robi³am tak: 75g jogurtu, pó³ du¿ego z±bka czosnku, ³y¿eczka bazylii suszonej bo ¶wie¿ej niestety nie mia³am. I sporo mi tego sosu zosta³o. Wcze¶niej ten sos robi³am niedietyczny, dodawa³am trochê majonezu. Ale bez majonezu te¿ jest pyszny
Brzmi pysznie .
Muszê sobie kupiæ jakie¶ naczynie, które by siê nadawa³o na takie dipy, bo mo¿na zrobiæ raz i je¶æ przez parê dni, zawsze to urozmaicenie do posi³ku, czêsto mi czego¶ takiego brakuje .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-15, 23:04   #4415
michalova
Wtajemniczenie

Ja robiê w szklance i chowam do lodówki, zakrywam talerzykiem ¿eby ca³a lodówka nie pachnia³a czosnkiem
Stary 2014-10-16, 06:34   #4416
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
No to bêdziemy walczyæ razem Ja kupi³am na allegro za 315z³ z wysy³k±. By³ sporo przeceniony, jak zobaczy³am karton kiedy przyszed³ to okaza³o siê, ¿e to model króry jaki¶ czas temu by³ do kupienia w biedronce Jest ca³kiem spoko, ma wszystko czego potrzeba, dla mnie wystarczy
Ja my¶lê o zakupie czego¶ takiego, ale nie wiem czy warto http://allegro.pl/orbitrek-rowerek-t...684644409.html mo¿e Wy mi podpowiecie. Ogólnie na allegro jest wiele rowerków w cenie takiej jak± bym da³a za u¿ywany.
Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
MissTerrible, w ¿adnym razie nie jestem ekspertem, ale powiem Ci tak: 6 lat temu moj± przygodê z rowerkiem zaczyna³am od 35 min, na najni¿szym obci±¿eniu. Wiêcej nie by³am w stanie Zipia³am, dysza³am, prawie mdla³am
Potem dok³ada³am po 5 min w ka¿dym kolejnym tyg, a¿ dosz³am do 60 min. 60 to by³a moja dzienna norma. Jak ju¿ wiedzia³am, ¿e godzinkê dam radê, zaczê³am d±¿yæ, by w tym czasie zmie¶ciæ 40 km. No izmie¶ci³am, a nawet zesz³am 2 min poni¿ej. No to zaczê³am zwiêkszaæ obci±¿enie - dosz³am tylko do 3, ale to mi wystarczy³o. 60 min - 40 km - 900 kcal... Jak siê nauczê wstawiaæ zdjêcia to poka¿ê Wam siebie z tamtego czasu. Naprawdê, niez³a laska by³am wtedy

Dzi¶, po 6-letniej przerwie, je¿dzê ju¿ 60 min, 40 km, obci±¿enie 2, ale trochê doczyta³am i pilnujê, by têtno mie¶ci³o siê w zakresie 134 - 150. (Ok. 75 % têtna maksymalnego). Interwa³y s± podobno super, ale na pewno nie s± wskazane dla osoby pocz±tkuj±cej. Jak mi siê kiedy¶ uda za nie wzi±æ, dam znaæ, jakie s± efekty
I ja chyba w³asnie tak zacznê æwiczyæ jak ju¿ doczekam siê sprzêtu - a jak± dietê wtedy stosowa³a¶, co jad³a¶ przed treningiem?

U mnie dzi¶ jajka na twardo

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:07   #4417
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Ja do wczorajszego jad³ospisu dorzuci³am dwie kawy z mlekiem i 120 g szyneczki konserwowej plus pier¶ z kurczaka, tak ¿e my¶lê i¿ w sumie na 1700 kcal siê dzieñ zakoñczy³. Poza tym m±¿ dosiad³ siê do kalafiora i skoñczy³o siê na tym ¿e by³ z mas³em i opieczon± bu³k± tart± czyli g±bk± z t³uszczem.

Menu na dzi¶:
7:00 ¶niadanie - otrêby, p³atki owsiane, jogurt naturalny, gruszka
9:00 kawa z mlekiem
10:00 dwa jab³ka
12:30 obiad - kasza pêczak, udko wêdzone, buraczki
15:30 gruszka
18:00 omlet z 2 jaj z d¿emem

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 08:08   #4418
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Witajcie towarzyszki niedoli W³a¶nie siê ¶niadaniujê i planujê dzieñ. Wczoraj tak siê napali³am na ten rowerek, a pojawi³ siê problem o którym kompletnie nie pomy¶la³am. Po 15 minutach ju¿ nie mog³am na nim usuedzieæ tak mnie bola³ ty³ek... No có¿ ma³e siode³ko vs. wielkie doopsko 1:0
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:25   #4419
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Przyzwyczaisz siê.
Jutro wa¿enie, a¿ siê bojê.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Moj± dietê na kilka dni diabli wziêli na wakacje, zastanawia³am siê dlaczego tak siê sta³o. Dosz³am do wniosku, ¿e przyczyn± by³a minimalna aktywno¶æ w naszym w±tku.
Brak Waszego wsparcia i opierdantusów = tycie.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dzisiaj w radio by³a audycja na temat diet i æwiczeñ.
Ekspert powiedzia³ tak: masa æwiczeñ plus ma³o jedzenia = tycie i nabieranie wagi.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Aktualnie nie æwiczê w ogóle, skoñczy³ mi siê karnet na fitness i ¿al mi zainwestowaæ w nowy kiedy muszê kupiæ dzieciakom kurtki zimowe i sobie te¿.
Ta z zesz³ego roku wygl±da na mnie jak za du¿y worek : Hurra !!!
Jedyna wada, muszê zakupiæ now±.

Stary 2014-10-16, 08:36   #4420
michalova
Wtajemniczenie

Ja w zesz³ym roku kupi³am kurtkê zaraz po ci±¿y. Kupowa³am na szybko bo zima siê zbli¿a³a a nie chcia³am kupowaæ w ci±¿y ¿eby nie by³a pó¼niej za du¿a. Mam cich± nadziejê ¿e w tym roku bêdê musia³a kupiæ now±
Stary 2014-10-16, 10:02   #4421
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja do wczorajszego jad³ospisu dorzuci³am dwie kawy z mlekiem i 120 g szyneczki konserwowej plus pier¶ z kurczaka, tak ¿e my¶lê i¿ w sumie na 1700 kcal siê dzieñ zakoñczy³. Poza tym m±¿ dosiad³ siê do kalafiora i skoñczy³o siê na tym ¿e by³ z mas³em i opieczon± bu³k± tart± czyli g±bk± z t³uszczem.

Menu na dzi¶:
7:00 ¶niadanie - otrêby, p³atki owsiane, jogurt naturalny, gruszka
9:00 kawa z mlekiem
10:00 dwa jab³ka
12:30 obiad - kasza pêczak, udko wêdzone, buraczki
15:30 gruszka
18:00 omlet z 2 jaj z d¿emem
Znów ¶redni jad³ospis: posi³ek II, III i V to nie posi³ek...
Sama gruszka, jab³ko, czy kawa to naprawdê NIE posi³ek. Wychodzi na to, ¿e od 12:30 do 18:00 nie jesz nic. Chodzisz spaæ o 20-21?
My¶lê, ¿e powinna¶ siê bardziej skupiæ na zbilansowanych posi³kach, a nie wrzucaniu w siebie byle czego, czyli np. samej gruszki.
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:05   #4422
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Jestem po wizycie u dietetyka. Pani bardzo zadowolona bo kilogramy lec± tak jak "chcia³a", ok. 1 kg na tydzieñ czyli zdrowo. Dla mnie mi³± niespodziank± by³a informacja, ¿e wiêcej polecia³o mi tkanki t³uszczowej ni¿ wody. tak¿e to kolejny kop do pracy nad swoim cia³em. Nastêpna wizyta 17 listopada, wtedy te¿ dostanê nowy jad³ospis (ca³e szczê¶cie bo ten zaczyna mi siê nudziæ a to nic dobrego).
Zadowolona dietetyk bo naprawdê zas³u¿y³a¶ do 17 listopada to ju¿ pewnie bêdziesz mia³a wagê 65 kg, czego Ci bardzo ¿yczê
A o miejsce zamieszkania pyta³am z ciekawo¶ci :P

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Og³aszam dzisiaj oficalnie mój pierwszy dzieñ bez s³odyczy.
Póki co zjad³am niewiele, bo nic nie by³o planowane, du¿o stresu, ma³o czasu i jeszcze wypad³a mi pewna sprawa na ostatni± chwilê.
Ale nie marudzê, na kolacjê postaram siê o co¶ porz±dniejszego.
Ci±gle zapominam, ¿e muszê kupiæ pestki i orzechy, bo mi brakuje.
Ostatnio w ka¿dej wolnej chwili przegl±dam te qchenne inspiracje, czy jak to siê nazywa³o i wypisujê wszystkie przepisy, które mi odpowiadaj±. Dzielê je sobie na ¶niadania, przek±ski, obiady i kolacje. Jak siê uzbiera odpowiednia ilo¶æ to stworzê sobie trochê jad³ospisów, listê zakupów i bêdzie piêknie .
Póki co ¶wiêtujê zmiany w mojej g³owie. Z "jaka ja jestem biedna, nie mogê sobie pozwoliæ na ukochane s³odko¶ci, co za mêczarnia" na "ale fajnie, trzymam siê postanowieñ, jem zdrowo, robiê dla siebie co¶ dobrego".
To tylko jeden dzieñ, ale za to jaki wa¿ny .
Gratuluje pierwszego dnia bez s³odyczy, mam nadziejê ¿e dzi¶ zameldujesz ju¿ drugi taki dzieñ
Ja za to wczoraj mia³am wieczorne ob¿arstwo po piwie, czipsy, do tego delicje i po¼niej s³odki jogurt dzi¶ w pracy mam na szczê¶cie normalne posi³ki przygotowane ale co wczoraj posz³o w boczki to posz³o
Pod pogrubionym zdaniem podpisujê siê obiema rêkoma, te¿ mam takie my¶li do¶æ czêsto, tzn ¿e jestem taaka biedna ¿e s³odyczy nie mogê, a czemu, a po co siê tak mêczyæ, a ¿e nie ma sensu bo i tak nie uda mi siê schudn±æ, czas to definitywnie zmieniæ bo nigdy nie bêdê zadowolona ze swojego wygl±du

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Rowerek bêdzie na pewno i prawie pewne, ¿e na raty cieszê siê bo wiele tu piszecie o pozytywnych skutkach jego u¿ywania. Mój T¯ obawia siê tylko mojego slomianego zapa³u dlatego wybiorê model nie dro¿szy ni¿ 400z³.
Co do modeli siê nie wypowiem bo siê zupe³nie nie znam, ale jak ju¿ kupisz to poproszê o recenzjê sprzêtu który wybra³a¶

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Jak wiele z was wie w wielu miejscach powyrasta³y si³ownie zewnêtrzne, tak zwane fit parki. Obok placu zabaw te¿ jeden taki wyrós³. S±dzê ¿e jego funkcj± mia³o byæ zachêcanie mamusiek do sportu zamiast siedzenia na ³awce. Efekt? Dzieciaki to okupuj± ca³y dzieñ a starsi nawet w t± stronê nie spojrz±. Otó¿ co tam jest:
1. Orbiterek
2. rowerek - beznadziejny, ¿adnego obci±¿enia ani oporu
3. wyciskasnie gór±. tutaj obci±¿eniem jest osoba siedz±ca na krze¶le
4. wio¶larz - tak¿e obci±¿eniem jest æwicz±cy
5. nie wiem jak to siê nazywa: siedzi siê na krze¶le, na ³ydkach k³adzie siê obci±¿enie i prostuje siê nogi, tutaj s± ciê¿arki
6. prasa no¿na
7. wachad³o.

By³am tam parê razy, ale jako ciekawostka ni¿ trening. Wiem, wiem to nie to co si³ownia profesjonalna. Tylko: ruch na ¶wie¿ym powietrzu no i za darmo. Do najbli¿szej si³owni mam 40 minut busem. Zreszt± si³ownia mnie nigdy nie ci±gnê³a, Bardziej chcê to traktowaæ jako urozmaicenie treningów. Poniewa¿ nie znalaz³am jakiego¶ planu czy czego¶ w tym stylu postanowi³am æwiczyæ 15 minut orbiterek a potem po 15 powtórzeñ na ka¿dym przyrz±dzie. Rowerek pomijam. Potem druga taka seria. Co i tym my¶licie. By³y¶cie?
U mnie ko³o bloku jest taka si³ownia, w pobliskim parku równie¿, takie wersje podstawowe raczej. Kilka razy poæwiczy³am, ale nie za d³ugo bo po pierwsze zimno jest jak siê siada na metalowe siedzisko (i twardo), czêsto s± u nas brudne od b³ota jak dzieci po deszczu siê tam bawi± i skacz±, a poza tym raczej niewiele osób poza dzieciakami u¿ywa ich tak regularnie, raczej w ramach zabawy po kilka powtórzeñ ¿eby wypróbowaæ taki rodzaj aktywnosci na ¶wie¿ym powietrzu

Moje dzisiejsze menu:
I. Dwie kromki razowego chleba z szynk± drobiow±, serem i pomidorem, kawa z mlekiem i ³y¿eczk± cukru
II. Dwie kromki chleba jak wy¿ej plus jogurt naturalny
III. Fasolka po bretoñsku
IV. Serek wiejski z pomidorkami cherry
V. Pewnie bêd± dwa jajka gotowane plus sa³atka z sa³aty i pomidorów
No i mam zamiar nie daæ siê dzi¶ s³odyczom, tak¿e trzymajcie kciuki
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 10:31   #4423
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e powinna¶ siê bardziej skupiæ na zbilansowanych posi³kach, a nie wrzucaniu w siebie byle czego, czyli np. samej gruszki.
W³a¶nie, te¿ tak my¶la³am ale na kuchennych inspiracjach owoc traktuje siê jako przek±skê. My¶licie, ¿e tam ¼le jest napisane?

Stary 2014-10-16, 10:37   #4424
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
W³a¶nie, te¿ tak my¶la³am ale na kuchennych inspiracjach owoc traktuje siê jako przek±skê. My¶licie, ¿e tam ¼le jest napisane?

My¶lê ¿e jako przek±skê jak najbardziej, ale nie jako posi³ek... Wystarczy dodaæ jogurt z ³y¿k± s³onecznika i suszonej ¿urawiny, albo kromkê chleba z wêdlin± i ju¿ jest lepiej. wed³ug mnie nawet kilogram owoców to nadal nie posi³ek, bo ten powinien zawieraæ kombinacjê wêgli, bia³ek i t³uszczy
Stary 2014-10-16, 10:51   #4425
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Jak zaczê³am chodziæ z moim ch³opakiem i kiedy¶ mnie obj±³ i dotkn±³ mojego brzucha to mu powiedzia³am, ¿e nigdy wiêcej ma tego nie robiæ.... I nie robi³ :-D a wczoraj mia³am z³y humor i on mnie chcia³ przytuliæ a ja ci±gle ucieka³am i nie pochodzi³am jak mnie wo³a³.
Pó¼niej jak byli¶my u mnie w pokoju i rozmawiali¶my na ³ó¿ku to on po³o¿y³ rêkê na moim brzuchu. A ja jednocze¶nie podskoczylam i zesztywnialam bo siê w ogóle nie spodziewa³am... Nigdy tego nie robi³. A on powiedzia³, ¿e skoro ja siê go nie s³ucham to on mnie te¿ nie. Potem jeszcze poci±gn±³ mi bluzkê, przytrzyma³ ¿ebym siê nie wyrwa³a i poca³owa³ mój spasiony brzuch :O
Powiem wam ¿e ze stresu by³am ca³a sztywna, ale potem mu podziêkowa³am, bo mi pokaza³ ¿e kocha mnie bez wzglêdu na kilogramy i ¿e dla niego jestem piêkna . Normalnie terapia szokowa!!!!!
Potem kaza³ mi napisaæ na forum, ¿e jak która¶ z nas mówi ¼le o jakiejkolwiek czê¶æ swojego cia³a to siê myli. I ¿e wszystkie jeste¶my piêkne teraz tylko jeszcze bardziej piêkniejemy

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dok³adnie to powiedzia³ ¿e gadamy g³upoty (tylko bardziej dosadnie), ale nie chcia³am cytowaæ ma publicznym forum :-P koniec mówienia ¼le o sobie :-*

Edytowane przez Bella2212
Czas edycji: 2014-10-16 o 10:48
Bella2212 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:07   #4426
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak zaczê³am chodziæ z moim ch³opakiem i kiedy¶ mnie obj±³ i dotkn±³ mojego brzucha to mu powiedzia³am, ¿e nigdy wiêcej ma tego nie robiæ.... I nie robi³ :-D a wczoraj mia³am z³y humor i on mnie chcia³ przytuliæ a ja ci±gle ucieka³am i nie pochodzi³am jak mnie wo³a³.
Pó¼niej jak byli¶my u mnie w pokoju i rozmawiali¶my na ³ó¿ku to on po³o¿y³ rêkê na moim brzuchu. A ja jednocze¶nie podskoczylam i zesztywnialam bo siê w ogóle nie spodziewa³am... Nigdy tego nie robi³. A on powiedzia³, ¿e skoro ja siê go nie s³ucham to on mnie te¿ nie. Potem jeszcze poci±gn±³ mi bluzkê, przytrzyma³ ¿ebym siê nie wyrwa³a i poca³owa³ mój spasiony brzuch :O
Powiem wam ¿e ze stresu by³am ca³a sztywna, ale potem mu podziêkowa³am, bo mi pokaza³ ¿e kocha mnie bez wzglêdu na kilogramy i ¿e dla niego jestem piêkna . Normalnie terapia szokowa!!!!!
Potem kaza³ mi napisaæ na forum, ¿e jak która¶ z nas mówi ¼le o jakiejkolwiek czê¶æ swojego cia³a to siê myli. I ¿e wszystkie jeste¶my piêkne teraz tylko jeszcze bardziej piêkniejemy

Pewnie ¿e kocha nawet z dodatkowymi kg, bo przecie¿ kocha Ciebie jako osobe a nie worek na miêcho i ko¶ci wiesz co mam na my¶li

Jednak ja nienawidzê tych frazesów typu 'kocham Ciê tak± jaka jeste¶' to tak jakby powiedzieæ 'no trudno taka jeste¶, co zrobiæ' albo 'spoko, jeste¶ gruba ale jako¶ to prze¿yje' Mój m±¿ wie jak± mam alergiê na takie teksty... Du¿o lepiej siê czu³am jak wprost zapyta³ czy mam zamiar co¶ ze sob± zrobiæ czy tylko bêdê jêczeæ, bo on te¿ chcia³by ¿ebym by³a jak kiedy¶ i fizycznie i wewnêtrznie. To mi da³o wielkiego kopa! Takie g³askanie i mówienie ¿e i tak jestem piêkna na mnie dzia³a jak p³achta na byka... Takie 'no trudno b±dz sobie grubasem i tak ciê kocham' :P

Oczywi¶cie mówimy tu o piêknie fizycznym. Facet ma kochaæ Ciebie i nie tak± jaka jeste¶ tylko bezwarunkowo - Ciebie! Tak± jaka jeste¶ mo¿e po¿±daæ, pragn±æ )

Takie moje zdanie
Stary 2014-10-16, 11:08   #4427
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Zadowolona dietetyk bo naprawdê zas³u¿y³a¶ do 17 listopada to ju¿ pewnie bêdziesz mia³a wagê 65 kg, czego Ci bardzo ¿yczê
A o miejsce zamieszkania pyta³am z ciekawo¶ci :P
Dziêkujê po cichu liczê na 63 kg. Ale o z 65 bêdê zadowolona
Jak na moje oko to Twoje menu jest w porz±dku bardzo i mocno trzymam kciuki

Cytat:

z opinii mojej dietetyk wynika, ¿e organizm nie traktuje owoca jako posi³ek. Wiêc je¿eli masz przerwê miêdzy ¶niadaniem a obiadem np. 6 h a w miedzy czasie tylko jab³ko, to organizm zostawia sobie na wszelki wypadek ten obiad na zapas.

Cytat:

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dok³adnie to powiedzia³ ¿e gadamy g³upoty (tylko bardziej dosadnie), ale nie chcia³am cytowaæ ma publicznym forum :-P koniec mówienia ¼le o sobie :-*
Te¿ kiedy¶ nie pozwala³am dotykaæ siê po brzuchu. Pó¼niej w ci±¿y m±¿ dotyka³ brzucha ile chcia³ a mnie tak to siê spodoba³o, ¿e teraz nie mam zbyt wielkich problemów z tym. Widzia³ mnie na porodówce i nadal mnie kocha i widaæ ¿e mu siê podobam, wiêc chyba wszystko zniesie :P bardzo m±drego masz T¯. ¯yczê Wam wszystkiego najlepszego!!
Stary 2014-10-16, 11:12   #4428
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

@pretty_girl: ja mam zamiar braæ jaki¶ stary rêcznik, szczególnie ¿e czêsto nocami pada. no i nieciekawie usi±¶æ ty³kiem na zimne
nie wiem czy taka si³ownia mi odpowie, ale chcê ruchu na ¶wie¿ym powietrzu. Rower mam, ale chcê jakiego¶ urozmaicenia i choæby minimalnego wzmocnienia miê¶ni

To nie mo¿e byæ z³e, bo natrafi³am na p³atne si³ownie zewnêtrzne z instruktorem

Ps. apropo brzucha, to Mój twierdzi, ¿e go tam wcale nie mam.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2014-10-16 o 11:16
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:19   #4429
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie ¿e kocha nawet z dodatkowymi kg, bo przecie¿ kocha Ciebie jako osobe a nie worek na miêcho i ko¶ci wiesz co mam na my¶li

Jednak ja nienawidzê tych frazesów typu 'kocham Ciê tak± jaka jeste¶' to tak jakby powiedzieæ 'no trudno taka jeste¶, co zrobiæ' albo 'spoko, jeste¶ gruba ale jako¶ to prze¿yje' Mój m±¿ wie jak± mam alergiê na takie teksty... Du¿o lepiej siê czu³am jak wprost zapyta³ czy mam zamiar co¶ ze sob± zrobiæ czy tylko bêdê jêczeæ, bo on te¿ chcia³by ¿ebym by³a jak kiedy¶ i fizycznie i wewnêtrznie. To mi da³o wielkiego kopa! Takie g³askanie i mówienie ¿e i tak jestem piêkna na mnie dzia³a jak p³achta na byka... Takie 'no trudno b±dz sobie grubasem i tak ciê kocham' :P

Oczywi¶cie mówimy tu o piêknie fizycznym. Facet ma kochaæ Ciebie i nie tak± jaka jeste¶ tylko bezwarunkowo - Ciebie! Tak± jaka jeste¶ mo¿e po¿±daæ, pragn±æ )

Takie moje zdanie
Ale kochana, on mi tego nie powiedzia³ :-D to ja sama sobie odpowiedzia³am, on mnie tylko poca³owa³ w mój spasiony brzuch :-D

A je¶li chodzi o dalsz± czê¶æ twojej wypowiedzi to mój ch³op jest taki sam :-D mo¿e jeszcze nie zapyta³ czy mam zamiar co¶ ze sob± zrobiæ, ale czasami mi mówi, ¿e podoba³o mu siê jak kiedy¶ biega³am i ¿e mo¿e do tego wrócê, ¿e on mo¿e nawet biegaæ ze mn±. Biega³am pó³tora roku temu i nawet dosz³am do fajnej formy ale przesta³am jak zmar³ mój dziadek i przyty³am od tamtego czasu ju¿ prawie 20 kg :O wtedy jeszcze nie byli¶my par± z £. Ale siê znali¶my (przyja¼nimy siê od koñca podstawówki). Zawsze jak poæwiczê to mnie mega dopinguje i mówi ¿e jestem dzielna :-D

Ja te¿ o wiele bardziej wolê takie podej¶cie partnera ni¿ "nie nie, wcale nie przyty³a¶, masz tu czekoladê". Moja kuzynka mia³a takiego, ¿e zaczê³a tyæ a on jeszcze j± zabiera³ na ¶mieciowe jedzenie i wciskal nawet jak nie chcia³a. Nie wiem, dziewczyna ma siê od tego czuæ lepiej? Efekt jest taki, ¿e siê rozstali a jej dodatkowe 8 kg zosta³o z ni±... Dobrze ze tylko 8...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 11:23   #4430
michalova
Wtajemniczenie

Na studiach uczono mnie ¿e pó³ godziny ruchu na ¶wie¿ym powietrzu jest lepsze ni¿ godzina æwiczeñ na sali. Chodzi tu raczej o korzy¶ci zdrowotne ni¿ sukcesy w gubieniu kilogramów ale w koñcu w ¿yciu nie chodzi tylko o to by schudn±æ. Moim zdaniem te urz±dzenia na dworze nie s± gorsze od tych w si³owni. No mo¿e poza rowerkiem. Minusem jest brak licznika który móg³by liczyæ ile kcal posz³o w sin± dal
Miss - wracaj±c do tematu T¯ów, na mnie bardziej dzia³a klimat "s³odkopierdz±cy" i pe³na akceptacja mojego wygl±du przez mê¿a z ka¿dym dodatkowym kilogramem. Wiem ¿e gdybym us³ysza³a od niego ¿e chcia³by ¿ebym schud³a to by³abym trochê zdo³owana i pewnie mieliby¶my ciche dni. Piêkne jest to, ¿e ka¿dy jest inny i na ró¿nych ludzi dzia³aj± ró¿ne metody. Wa¿ne ¿eby odpowiednio siê dobraæ

Bella - mój M±¿ mnie nie tuczy, nie przynosi czekoladek itd. I nie chodzi³o mi o to, ¿e on mówi "nie przyty³a¶, jeste¶ chudzinka" ¿eby by³o mi mi³o. Raczej wspiera i dopinguje w odchudzaniu, trzyma kciuki. Prosi tylko bym zachowa³a umiar bo nie chce wieszaka za ¿onê.

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-16 o 11:29
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 11:27   #4431
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Te¿ kiedy¶ nie pozwala³am dotykaæ siê po brzuchu. Pó¼niej w ci±¿y m±¿ dotyka³ brzucha ile chcia³ a mnie tak to siê spodoba³o, ¿e teraz nie mam zbyt wielkich problemów z tym. Widzia³ mnie na porodówce i nadal mnie kocha i widaæ ¿e mu siê podobam, wiêc chyba wszystko zniesie :P bardzo m±drego masz T¯. ¯yczê Wam wszystkiego najlepszego!!
Dziêkujê Ci bardzo :-* Ci mê¿czy¼ni to jednak s± wspaniali
Ja ze swoim siê przyja¼niê od 10 lat (poznali¶my siê miêdzy podstawówk± a gimnazjum) a dalej mnie pozytywnie zaskakuje <3
Stary 2014-10-16, 11:31   #4432
MissTerrible
Raczkowanie

Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Na studiach uczono mnie ¿e pó³ godziny ruchu na ¶wie¿ym powietrzu jest lepsze ni¿ godzina æwiczeñ na sali. Chodzi tu raczej o korzy¶ci zdrowotne ni¿ sukcesy w gubieniu kilogramów ale w koñcu w ¿yciu nie chodzi tylko o to by schudn±æ. Moim zdaniem te urz±dzenia na dworze nie s± gorsze od tych w si³owni. No mo¿e poza rowerkiem. Minusem jest brak licznika który móg³by liczyæ ile kcal posz³o w sin± dal
Miss - wracaj±c do tematu T¯ów, na mnie bardziej dzia³a klimat "s³odkopierdz±cy" i pe³na akceptacja mojego wygl±du przez mê¿a z ka¿dym dodatkowym kilogramem. Wiem ¿e gdybym us³ysza³a od niego ¿e chcia³by ¿ebym schud³a to by³abym trochê zdo³owana i pewnie mieliby¶my ciche dni. Piêkne jest to, ¿e ka¿dy jest inny i na ró¿nych ludzi dzia³aj± ró¿ne metody. Wa¿ne ¿eby odpowiednio siê dobraæ

Wszystko jest ok do momentu kiedy on na prawdê tak uwa¿a, bo je¶li s³odzi bo nie chce Ciê uraziæ a tak w g³êbi duszy my¶li co innego... Ale to akurat ³atwo rozszyfrowaæ

Ja stawiam na szczero¶æ, sama siebie te¿ nie oszukujê i nie chcê byæ oszukiwana przez innych. Gdybym dobrze siê ze sob± czu³a 30kg na plusie to jego zdanie by mnie specjalnie nie interesowa³o, bo uwa¿am ¿e mo¿na wygl±daæ super nawet ze spor± nadwag± pod warunkiem ¿e siê to w pe³ni akceptuje Ale ja czujê siê chora i fizycznie i psychicznie co bardzo utrudnia nam wspólne ¿ycie... Trochê mnie przera¿a to, ¿e je¶li nie zrobiê ze sob± porz±dku to nasze ma³¿eñstwo bêdzie tylko papierkiem. Bo czasami ciê¿ko ze mn± wytrzymaæ...

Edytowane przez MissTerrible
Czas edycji: 2014-10-16 o 11:34
Stary 2014-10-16, 11:45   #4433
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:

Bella - mój M±¿ mnie nie tuczy, nie przynosi czekoladek itd. I nie chodzi³o mi o to, ¿e on mówi "nie przyty³a¶, jeste¶ chudzinka" ¿eby by³o mi mi³o. Raczej wspiera i dopinguje w odchudzaniu, trzyma kciuki. Prosi tylko bym zachowa³a umiar bo nie chce wieszaka za ¿onê.
O! No i to jest spoko <3 ja te¿ bym nie chcia³a us³yszeæ "kochanie, co¶ mi siê upas³a¶, kiedy co¶ z tym zrobisz?" :-D
Najlepiej jest chyba jak t¿ Ciê uwielbia bez wzglêdu na kg, ale te¿ wspiera i dopinguje w staraniach. No i oczywi¶cie kategorycznie nie podtucza! Bo niestety tak czêsto siê te¿ zdarza.
Jak kiedy¶ ze swoim rozmawia³am o tym, ¿e kobiety po ci±¿y maj± wiêcej kg to on mi powiedzia³, ¿e wie i bêdê mu siê i tak podobaæ, ale nie chcia³by ¿eby mi tak zosta³o. Ale ¿e nie powiedzia³by mi wprost "kiedy schudniesz?" ale na przyk³ad ¿e chodzili¶my an d³ugie spacery, ¿e by mnie dopingowa³ itp

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Ale ja czujê siê chora i fizycznie i psychicznie co bardzo utrudnia nam wspólne ¿ycie... Trochê mnie przera¿a to, ¿e je¶li nie zrobiê ze sob± porz±dku to nasze ma³¿eñstwo bêdzie tylko papierkiem. Bo czasami ciê¿ko ze mn± wytrzymaæ...
To te¿ jest prawda... Ja jestem przera¿ona tym ile rzeczy sprawia mi trudno¶æ... Nawet kucniêcie czy chodzenie ju¿ nawet jest o wiele bardziej mêcz±ce ni¿ kiedy¶. Bojê siê ¿e nie bêdê mog³a zaj¶æ w ci±¿ê, albo jak znajdê to ¿e bêd± komplikacje.... Albo ¿e zwyczajnie nie bêdê mog³a byæ fajn± mam± biegaj±c± za dzieæmi po placu zabaw bo zwyczajnie nie dam rady
Stary 2014-10-16, 11:57   #4434
michalova
Wtajemniczenie

Dok³adnie, da siê rozpoznaæ kiedy s³owa od T¯ "jeste¶ piêkna" s± szczere a kiedy mówi tak ¿eby kobieta dobrze siê czu³a. Wystarczy zaobserwowaæ zachowanie. Mój na ka¿dym kroku pokazuje mi ¿e mnie po¿±da, ¿e w jego oczach jestem seksowna. Te¿ potrafiê byæ wstrêtna w³a¶nie przez to ¿e ¼le siê czujê w swoim ciele. Kiedy¶ która¶ z Was pisa³a, ¿e czuje ¿e ¿ycie jej ucieka przez nadwagê bo wszystko zrobi jak schudnie. Mam dok³adnie to samo. Przez rok nie kupi³am nic nowego (chyba ¿e ju¿ co¶ siê zniszczy³o i nie nadawa³o siê do chodzenia w tym), bo sobie my¶la³am "schudnê to pójdê na takie zakupy ¿e hohoh", ale w gruncie rzeczy nic z tym nie robi³am. Na zakupy nie sz³am a pó¼niej jecza³am ¿e nie mam siê w co ubraæ. Trochê my¶lenie mi siê zmieni³o dziêki mê¿owi. Nie jest idealny, czasami mamy ci±g trudnych dni, mogliby¶my utopiæ siê w ³y¿ce wody wzajemnie ale w gruncie rzeczy nie zamieni³abym go na nikogo innego. Te¿ potrafi powiedzieæ ¿ebym co¶ z sob± zrobi³a ale w³a¶nie wtedy gdy jeczê ¿e jestem gruba i brzydka. Wtedy mówi co¶ w stylu "je¿eli ¼le siê czujesz z tym jak wygl±dasz to dzia³aj, dasz radê". Nie ma w tym s³owa o tym ¿e jemu przeszkadzaj± moje kilogramy, wiem ze mam jego pe³n± akceptacjê a przy okazji daje mi kopa do dzia³ania.
Stary 2014-10-16, 12:11   #4435
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
O! No i to jest spoko <3 ja te¿ bym nie chcia³a us³yszeæ "kochanie, co¶ mi siê upas³a¶, kiedy co¶ z tym zrobisz?" :-D
Najlepiej jest chyba jak t¿ Ciê uwielbia bez wzglêdu na kg, ale te¿ wspiera i dopinguje w staraniach. No i oczywi¶cie kategorycznie nie podtucza! Bo niestety tak czêsto siê te¿ zdarza.
Jak kiedy¶ ze swoim rozmawia³am o tym, ¿e kobiety po ci±¿y maj± wiêcej kg to on mi powiedzia³, ¿e wie i bêdê mu siê i tak podobaæ, ale nie chcia³by ¿eby mi tak zosta³o. Ale ¿e nie powiedzia³by mi wprost "kiedy schudniesz?" ale na przyk³ad ¿e chodzili¶my an d³ugie spacery, ¿e by mnie dopingowa³ itp

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

To te¿ jest prawda... Ja jestem przera¿ona tym ile rzeczy sprawia mi trudno¶æ... Nawet kucniêcie czy chodzenie ju¿ nawet jest o wiele bardziej mêcz±ce ni¿ kiedy¶. Bojê siê ¿e nie bêdê mog³a zaj¶æ w ci±¿ê, albo jak znajdê to ¿e bêd± komplikacje.... Albo ¿e zwyczajnie nie bêdê mog³a byæ fajn± mam± biegaj±c± za dzieæmi po placu zabaw bo zwyczajnie nie dam rady

Nie popadajmy w skrajno¶æ, jasne ¿e gdyby mi powiedzia³ 'sluchaj spas³a¶ siê mo¿e co¶ z tym zrobisz' to by dosta³ po g³owie, bo to ju¿ jest chamstwo Mojemu najbardziej doskwiera fakt mojej przemiany wewnêtrznej. Zawsze by³am bardzo wesp³a i otwarta, dusza towarzystwa, nie by³o dla mnie rzeczy niemo¿liwych. A teraz? Katastrofa. Jeste¶ spasionym smutasem, gdyby nie dzieci pewnie nie wychodzi³abym z domu... Do tego zazdro¶æ, sarkazm i wieczne jêczenie ¿e nie mam siê w co ubraæ a ka¿de zakupy koñcz± siê p³aczem... Podczas krórej¶ z k³ótni wywo³anej moim durnym komentarzem na temat jego sekretarki która jest ³adna i szczup³a oczywi¶cie, powiedzia³ ¿e nic nie stoi na przeszkodzie ¿ebym wygl±da³a jak kiedy¶ po za moj± chor± wyobra¼ni±

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Dok³adnie, da siê rozpoznaæ kiedy s³owa od T¯ "jeste¶ piêkna" s± szczere a kiedy mówi tak ¿eby kobieta dobrze siê czu³a. Wystarczy zaobserwowaæ zachowanie. Mój na ka¿dym kroku pokazuje mi ¿e mnie po¿±da, ¿e w jego oczach jestem seksowna. Te¿ potrafiê byæ wstrêtna w³a¶nie przez to ¿e ¼le siê czujê w swoim ciele. Kiedy¶ która¶ z Was pisa³a, ¿e czuje ¿e ¿ycie jej ucieka przez nadwagê bo wszystko zrobi jak schudnie. Mam dok³adnie to samo. Przez rok nie kupi³am nic nowego (chyba ¿e ju¿ co¶ siê zniszczy³o i nie nadawa³o siê do chodzenia w tym), bo sobie my¶la³am "schudnê to pójdê na takie zakupy ¿e hohoh", ale w gruncie rzeczy nic z tym nie robi³am. Na zakupy nie sz³am a pó¼niej jecza³am ¿e nie mam siê w co ubraæ. Trochê my¶lenie mi siê zmieni³o dziêki mê¿owi. Nie jest idealny, czasami mamy ci±g trudnych dni, mogliby¶my utopiæ siê w ³y¿ce wody wzajemnie ale w gruncie rzeczy nie zamieni³abym go na nikogo innego. Te¿ potrafi powiedzieæ ¿ebym co¶ z sob± zrobi³a ale w³a¶nie wtedy gdy jeczê ¿e jestem gruba i brzydka. Wtedy mówi co¶ w stylu "je¿eli ¼le siê czujesz z tym jak wygl±dasz to dzia³aj, dasz radê". Nie ma w tym s³owa o tym ¿e jemu przeszkadzaj± moje kilogramy, wiem ze mam jego pe³n± akceptacjê a przy okazji daje mi kopa do dzia³ania.

U nas jest podobnie, czêsto siê ¶miejemy ¿e kochamy siê 'na zabój'

Wsparcie jest wa¿ne, ja je wykorzystujê do granic, tylko bojê siê ¿e jak nie zmieniê siê w ¶rodku to bêdzie ¼le... A nie zmieniê siê dopuki wygl±dam jak wygl±dam...
Stary 2014-10-16, 12:37   #4436
Bella2212
Zadomowienie

Najwa¿niejsza jest mi³o¶æ i wyczucie partnera... ¯eby nie powiedzia³ s³ów które zamiast motywowaæ bêd± zwyczajnie przykre.
Jedno jest pewne trzeba trzymaæ siê z daleka od faceta który mówi "przyty³a¶ 10 kg!? Dla mnie jeste¶ piêkna! A ¿eby Ci to udowodniæ kupiê Ci mak zestaw potrójnie powiêkszony"... Bo to chyba jest opcja tylko dla s³abeuszy którzy siê boj±, ¿e ura¿± partnerkê, ¿e nie bêd± umieæ jej wspieraæ...
U mojej znajomej jeszcze by³a taka sytuacja ¿e ch³opak by³ mocno zakompleksiony (by³ kilka razy zdradzony przez dziewczynê plus trudne dzieciñstwo, problemy z rodzicami) i wiezi³ moj± znajom±, wiêc podejrzewam ¿e móg³ stwierdziæ ¿e jak j± trochê podtuczy to go nie zostawi dla innego a to chore. Ten zwi±zek w ogóle by³ do¶æ chory i toksyczny, dobrze ¿e siê skoñczy³

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
U nas jest podobnie, czêsto siê ¶miejemy ¿e kochamy siê 'na zabój'

Wsparcie jest wa¿ne, ja je wykorzystujê do granic, tylko bojê siê ¿e jak nie zmieniê siê w ¶rodku to bêdzie ¼le... A nie zmieniê siê dopuki wygl±dam jak wygl±dam...
Bardzo fajnie mi siê to czyta ¿e kilka z was ma takie piêkne zwi±zki <3 muszê przyznaæ ¿e sama bardzo d³ugo w±tpi³am w mi³o¶æ bo wokó³ mnie wiêkszo¶æ par jest w³a¶nie albo jakie¶ toksyczne, albo po rozwodach, albo zwyczajnie nie takie jak ja sobie wyobra¿am prawdziw± mi³o¶æ....
Sama jestem teraz ze swoj± bratni± dusz± i cieszê siê, ¿e takich fajnych zwi±zków jest wiêcej. Wszystkim tego ¿yczê :-*
Stary 2014-10-16, 12:56   #4437
michalova
Wtajemniczenie

Amen.
Stary 2014-10-16, 12:59   #4438
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Amen.

To samo mia³am ochotê napisaæ

Najwa¿niejsze to pamiêtaæ ¿e chudniemy dla siebie!! A zachwyt otoczenia bêdzie skutkiem ubocznym
Stary 2014-10-16, 13:54   #4439
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Mój Facet pozna³ mnie przy du¿ej nadwadze (ale nie oty³o¶ci). Jak przyty³am to twierdzi³, ¿e nic nie widzi i nie musze siê odchudzac a jak jego Mama zwróci³a mi uwagê ¿e uty³am to siê na ni± obrazi³. Pierwszy facet mi powiedzia³ "mog³aby¶ trochê schudn±æ" (ju¿ wtedy mia³am nadwagê spor±). Zamiast zrozumieæ intencjê zrobi³o mi siê smutno. Nie docenia³am tego. Teraz mam faceta, który ma wadê wzroku i nie widzi mojego t³uszczu. Na pocz±tku mi przeszkadza³ podsuwaj±c s³odycze. Obecnie odchudza siê ze mn± (te¿ mu siê przyty³o do¶æ). Czasem wola³abym jakiego¶ kopa a nie: jeste¶ najpiêkniejsza na ¶wiecie i nie musisz z sob± nic robiæ. D³ugo w to wierzy³am a¿ kiedy¶ stanê³am na wadze i oczy wysz³y mi z orbit. Na pocz±tku by³o mi przykro ¿e odci±ga mnie od diety teraz siê ciesze ¿e jeste¶my z tym oboje

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:32   #4440
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Witam Was Dziewczyny
U mnie mega zalatanie... Ma¿ wyje¿d¿a do Austrii w czwartek do pracy ...imamy strasznie du¿o za³atwiania
A ja prze¿ywam to strasznie...eh czy która¶ z Was mia³a podobnie?i mo¿e mi co¶ doradziæ jak postaraæ siê nie têskniæ...za bardzo

Moje menu na dzi¶ :
1. owsianka z bananem i sok z pomarañczy
2.sa³atka owocowa
3. roladka z kurczaka z papryk± czerwon± w piekarniku z 1ziemniakiem gotowanym i sa³atka z mix sa³at
4. kromka razowego z past± z kurczaka i ogórkiem kiszonym (uwilbiam)
5. jogurt z ¿urawin± i rodzynkami

ZUMBA 60 min i BUP 60 min

jutro wa¿enie..zobaczymy jak bêdzie
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.