Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 14:36   #4141
kasia_adm
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nie mowil nic na temat dlugosci, powiedzial tylko tyle, ze na nastepnej wizycie, jezeli bedzie znowu mniejsza,to bedziemy sie zastanawiac. No i ze najwazniejsze, ze nie ma rozwarcia..
Kazal lezec, jak najwiecej odpoczywac. Znowu przepisal duphaston + magnez.
Może rzeczywiście jak będzie się skracać warto ten szew założyć. Do 20któregoś tyg to robią ale już nie pamiętam. Dobrze, że lekarz ma to pod kontrolą, to najważniejsze. Nic nie przegapił.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:24   #4142
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A dzidek się nie boi takiej głośnej muzyki? Ciekawi mnie to
ja w samochodzie słucham bardzo głośnej muzyki i do tego śpiewam na cały głos Do dzieciaczka dochodzą stłumione dźwięki, więc chyba nie powinien się buntować

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przykra sprawa z tym prawem w Polsce. Teoretycznie mogli zgłoś i do usg szybciej ojcostwo (czy sie mylę?) ale kto o tym myśli szybciej.
U nas związki partnerskie są traktowane na równi. My nie mamy ślubu i nie nie mieliśmy żadnych problemów z tym, kredyt na dom rowniez dostalismy bez problemu.
Tak właśnie można zrobić. A według mnie TRZEBA zrobić. nigdy nie można przewidzieć co się wydarzy, takie rzeczy powinno załatwiać się wczesniej

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo hej

Już dwa dni Was nadrabiam, a zostało mi jeszcze 7 stron Chcę być na bieżąco w końcu Wczoraj miałam połówkowe i dziewczynka na 100%, bo już 3 lekarzy mi to potwierdziło. Mam kolejny filmik do kolekcji i cudowne zdjęcia a przez to, że mam pępowinę dwunaczyniową przysługuje mi darmowe echo serca dla maluszka, więc za 4 tygodnie idę na kolejne ważne badanie. Lekarka mówiła, że serduszko zdrowe, ale jak mogę iść to warto skorzystać.

Ja kopniaki czuję od 16 tygodnia i teraz mam wrażenie, że towarzyszą mi już cały czas

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci - dużo dziewczynek się ujawniło , zawarcia związku małżeńskiego i trzymam kciuki za te nadchodzące ważne i piękne ślubne daty.

Widziałam, że dużo dziewczyn ma już wybrane wózki, może stworzymy jakąś listę? Chyba wózek jest najciekawszym elementem wyprawki

Tym, które potrzebują życzę dużo zdrówka.

Przepraszam, że tak bezosobowo, ale nadrabiam w wolnych chwilach i nie pamiętam nicków

Lecę czytać dalej
Też jestem za taką listą Widziałam taką na którymś wątku i czytałam sobie opisy

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Mysle, ze do dziecka i tak dochodza troche przytlumione dzwieki.

Jak nie jest sie malzenswem, to najlepiej w czasie ciazy zalatwic uznanie dziecka nienarodzonego i klopot z glowy. My tak planowalismy, ale jednak tez zdecydowalismy sie na slub cywilny w styczniu.

Debra, gratulacje plci.

Luzna, nie wiem co to za wyniki, ale trzymam kciuki za zbicie.

U mnie tez srednio, bo wyszedl mi wysoki cukier, jutro powtarzam badanie, jak dalej bedzie zly, to wizyta u diabetologa. Dziec niestety nie chce pokazac kim jest, ginowi mignal przez chwile chyba siusiak, ale nie jest pewien. Ja mam przeczucie na chlopca, ale pewnie na polowkowym sie okaze.
My też ślubujemy w styczniu, mamy zaklepane 17go

Dzisiaj miałam dzień ogarnięcia się Najpierw pojechałam z mamą do kappahl, potem załatwiłyśmy restaurację na przyjęcie ślubne, złotnika (do obrączek) i przełożyłam datę ślubu z 10go na 17go
Kupiłam dla małej:
-sukienkę
-body z długim rękawem
- ozdobny śliniaczek
- 2 bawełniane czapeczki po kąpieli (nie ma na fotce)

Mam nadzieję, że Zosia pozostanie Zosią i nie ukaże nam się nagle Mały Zoś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 974690_729474640434195_1120130737_n.jpg (112,4 KB, 38 załadowań)

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:32   #4143
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

Dzisiaj miałam dzień ogarnięcia się Najpierw pojechałam z mamą do kappahl, potem załatwiłyśmy restaurację na przyjęcie ślubne, złotnika (do obrączek) i przełożyłam datę ślubu z 10go na 17go
Kupiłam dla małej:
-sukienkę
-body z długim rękawem
- ozdobny śliniaczek

Fajne ciuszki kupiłaś małej
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:35   #4144
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Czuje się zaskakująco dobrze, oprócz tego, że miewam okropne bóle w okolicy żeber po lewej stronie. Imię jeszcze nie wybrane, mamy z tym wielki problem. Dla dziewczynki mieliśmy już dawno uzgodnione -
Marysia.

Mam 27 lat, aktualnie jestem na zwolnieniu. Od ponad roku jestem mężatką. Mieszkam w Pl i mam na imię Paulina
Witaj My to samo - dla dziewczynki już uzgodnione, z chłopcem mamy większy problem. Płeć poznam w listopadzie, na zeszłotygodniowej wizycie dzieciątko nie chciało nic ujawnić

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Boli mnie brzuch jak wiecej chodze, a jak mniej to codziennie wieczorem czuje, ze twardnieje i boli.. I mam wiecej sluzu, ale czy akurat to ma znaczenie to nie wiem
Znam to, też codziennie wieczorem brzuch mnie ciągnie i jest mega twardy. Do tego mam uczucie takiego ciągnięcia w pachwinach i mnie bolą. Czytałam, że to przez rozciąganie macicy.

Co do uznania dziecka przez ojca można zrobić to wcześniej bez żadnego problemu. My załatwiliśmy to 2 tyg temu. Nic się nie płaci, trzeba mieć dowody osobiste, a matka musi mieć przy sobie akt urodzenia. Mieliśmy 2 podejścia, polecam iść z samego rana, bo przynajmniej jak my byliśmy po południu to czekania byłoby na ok 3-4 godz. Wróciliśmy następnego dnia rano i szybko poszło.

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2014-10-16 o 15:38
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:35   #4145
rona1906
Raczkowanie

Hej Kochane :-*
ja juz po wizycie. od poczatku ciazy mam juz 8 kg na plusie... strasznie duzo, ale lekarz powiedzial, ze nie mam sie czym martwic... wiec sie nie martwie Dzieci waza jedno 340g a drugie 320g, rozwijaja sie jakby byly w ciazy pojedynczej. Moze dlatego mam juz taki spory brzuszek Plci nie poznalam, bo na tym sprzecie co ma moj gin slabo widac. W koncu stwierdzil ze ptaszkow nie widzi, ale musze poczekac do usg genetycznego, ktore mam 28.10 i wtedy prawdopodobnie sie wszystkiego dowiem :-D

a propo wczoraj zaczelo mi sie "ulewac" z piersi, czytalam ze ktores z Was tez tak maja...
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:38   #4146
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie. od poczatku ciazy mam juz 8 kg na plusie... strasznie duzo, ale lekarz powiedzial, ze nie mam sie czym martwic... wiec sie nie martwie Dzieci waza jedno 340g a drugie 320g, rozwijaja sie jakby byly w ciazy pojedynczej. Moze dlatego mam juz taki spory brzuszek Plci nie poznalam, bo na tym sprzecie co ma moj gin slabo widac. W koncu stwierdzil ze ptaszkow nie widzi, ale musze poczekac do usg genetycznego, ktore mam 28.10 i wtedy prawdopodobnie sie wszystkiego dowiem :-D

a propo wczoraj zaczelo mi sie "ulewac" z piersi, czytalam ze ktores z Was tez tak maja...
Twojego przyrostu wagi to nie ma co porównywać do nas, bo w końcu jest Was troje! zazdroszczę Ci troszkę tych bliźniaków Całkiem ciężkie już masz dzieciaczki

Stary 2014-10-16, 15:40   #4147
Uliczkaz
Raczkowanie

Dziewczyny, u mnie też znowu gorzej... We wtorek gin znów chciała położyć mnie do szpitala, ale mam nadzieję, że lekami, które zaleciła uda się w końcu zmniejszyć skurcze Od wtorku mam już 3 zastrzyki dziennie, do tego Duphaston, Luteinę, Nospę i Magnez...

Colds Ehhh, ściskam Cię mocno! Ja wstaję tylko do lekarza i łazienki oczywiście, ale nawet wtedy czuję mocniejsze skurcze Ale damy radę- dla Maluszków!

Rona O widzisz, a ja się martwię, bo od początku przytyłam tylko 1,3 kg... Ale gin. też mnie pocieszała i uspokajała, także widocznie i u Ciebie i u mnie tak ma być

Ściskam Was mocno, gratuluję poznania płci i pięknych zakupów

Edytowane przez Uliczkaz
Czas edycji: 2014-10-16 o 15:42
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 15:42   #4148
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
ja w samochodzie słucham bardzo głośnej muzyki i do tego śpiewam na cały głos Do dzieciaczka dochodzą stłumione dźwięki, więc chyba nie powinien się buntować

Tak właśnie można zrobić. A według mnie TRZEBA zrobić. nigdy nie można przewidzieć co się wydarzy, takie rzeczy powinno załatwiać się wczesniej

Też jestem za taką listą Widziałam taką na którymś wątku i czytałam sobie opisy

Kupiłam dla małej:
-sukienkę
-body z długim rękawem
- ozdobny śliniaczek

Zosia dajecie na imię? Ładnie

u nas chyba będzie Basia , jedyny kompromis z tŻ

Ładne zakupy

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

Ładnie rosną oby tak dalej

Uliczkaz
Stary 2014-10-16, 15:46   #4149
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u mnie też znowu gorzej... We wtorek gin znów chciała położyć mnie do szpitala, ale mam nadzieję, że lekami, które zaleciła uda się w końcu zmniejszyć skurcze Od wtorku mam już 3 zastrzyki dziennie, do tego Duphaston, Luteinę, Nospę i Magnez...

Colds Ehhh, ściskam Cię mocno! Ja wstaję tylko do lekarza i łazienki oczywiście, ale nawet wtedy czuję mocniejsze skurcze Ale damy radę- dla Maluszków!

Rona O widzisz, a ja się martwię, bo od początku przytyłam tylko 1,3 kg... Ale gin. też mnie pocieszała i uspokajała, także widocznie i u Ciebie i u mnie tak ma być

ojej to faktycznie musisz teraz szczególnie zadbać o siebie. A nie chciałaś skorzystać z propozycji lekarki i pójść jednak do szpitala?

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Zosia dajecie na imię? Ładnie

u nas chyba będzie Basia , jedyny kompromis z tŻ

Ładne zakupy
chyba będzie Zosia, chociaż teściom się bardzo nie podoba. Stwierdzili, że w pracy będą na nią wołać Zocha- wg mnie owszem, jak będzie pracować na budowie na przykład Ja mam na imię Asia i nikt nigdy do mnie Acha nie mówił.... Wkurzyli mnie tylko, ale oczywiście ich zdania nie bierzemy pod uwagę

Stary 2014-10-16, 15:51   #4150
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie zajadam sie plackami ziemniaczanymi (robiłam blenderem, dzięki dziewczyny), pycha
o rany ale bym takiego placka zjadła))
Cytat:
Bylam wczoraj u lekarza..
I skraca mi sie szyjka, a to dopiero 19tc
kochana będzie dobrze, dużo odpoczywaj i nie szalej ze sprzataniem i spacerami, ja tak miałam i leżenie pomogło, bo szyjka juz mi się nie skraca, do tego bomba w postaci luteiny i magnezu i poki co tfu tfu jest spokój
Cytat:
Witam Was Dziewczyny, czy mogę dołączyć do marcowych Mam?
Termin porodu wg okresu mam na 03.03.2015, a z usg na 06.03.2015. Podczytuje Was od jakiegoś czasu i pomyślałam, że miło by było wymienić się swoimi doświadczeniami
To jest moja druga ciąża, niestety pierwszą poroniłam. Teraz spodziewam się chłopca
hej
Cytat:

gratuluję udanej wizyty super, że dzieci się rozwijają ksiązkowo
u mnie coś dziś boląco-kłująco, brzuch twardy cały dzien, dlatego teraz po pracy leże:/
Stary 2014-10-16, 15:52   #4151
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witam się i ja w dniu dzisiejszym pospałam do 11 w szoku byłam, jak popatrzyłam na zegarek

Fajna historia

tez wizytuję na za miesiac dokładnie 18 listopada !
wcześniej jednak mam połówkowe, będzie to 19 t 4 dzień ( 21 październik) mam nadzieje ze akurat na takie badanie ? czy lekarz mnie okrzyczy, ze za wcześnie :P ?????

MI ginka teraz powiedziała, o ho ho p. Paulinko, teraz po 20 tc to waga będzie leciałaaaaa jak szalona teraz najwięcej można utyć
ale co tam :p wiosną rodzimy nasze skarby, piękna pogoda, spacerki pomogą Nam w zrzucaniu zbędnego balastu a Jak będziemy karmić piersią maleństwo nas wspomoże

Ja słucham głośno i śpiewam . słucham hitów z radia i takiej tanecznej trance/techno

Super, że na 100% wiesz, ze to dziewczynka ja też chcę potwierdzenia chociaż II lekarza. i będę miała okazaję już we wtorek
I dobrze, widzieć, że przysługuje Ci darmowe echo serca.
Z zakupami nie zaszaleje, siostra ma dla mnie cały strych ciuszków w kartonach

rewelacyjne ciuszki ma next! dużo tez ich widać w lumpeksach jakościowo są super.
mnie urzekła ta czapka, własnie z tej strony ! jest zabójczo słodka i na pewno ją kupię
Faktycznie dosc wczwsnie ale najwazniejsze ze w termjnie. Termin jest miedzy 18 a 22, wiec sie miesxisz.
Ja dla odmiany ide pozno bo bedzie juz 22t5d bo moj ginekolog tak woli bo twierdzi ze on lepiej wtedy wszyatko widzi

Cytat:
Bylam wczoraj u lekarza..
I skraca mi sie szyjka, a to dopiero 19tc

nie martw siw tym ale duuuuzo lez. Moja kolezanka ma skracajaca sie szyjke w obu ciazach. W obu dotrwala do konca ale sie oszczedza.

Cytat:

jakie juz duze blizniaki nie porownuj sie do nas z waga bo to w sumje zupelnie cos innego niz ciaza pojedyncza. Mamy polowkowe tego samego dnia

Cytat:

Oszczedzan sie ile mozesz alw nie wzbraniaj sie przed szpitalem. Jesli skurcze cie mecza w domu mimo lekow to jednak bezpieczniej bedzie jak do szpitala pojedziesz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 15:54   #4152
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
ojej to faktycznie musisz teraz szczególnie zadbać o siebie. A nie chciałaś skorzystać z propozycji lekarki i pójść jednak do szpitala?

chyba będzie Zosia, chociaż teściom się bardzo nie podoba. Stwierdzili, że w pracy będą na nią wołać Zocha- wg mnie owszem, jak będzie pracować na budowie na przykład Ja mam na imię Asia i nikt nigdy do mnie Acha nie mówił.... Wkurzyli mnie tylko, ale oczywiście ich zdania nie bierzemy pod uwagę
A gdzie tam
Mi się Zosia podoba, jednak w rodzinie mała Zosia już jest.. Większość imion co mi i tŻ się podoba to już w rodzinie jest , Basi na szczęście nie ma..
Stary 2014-10-16, 15:58   #4153
Lila_17
Rozeznanie

Bliźniaki rosną i bardzo dobrze
A ja przegrałam walkę z prysznicem, czyściłam go już dzisiaj dwa razy, raz tym specyfikiem z biedronki, a drugi profesjonalnym, który zakupiłam w pralni i dalej jaki był paskudny tak jest zostaje mi jakiś chyba meeeeega mocno z castoramy, ale ja nie powinnam tego robić, zbyt szkodliwy, ajjj tam
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:00   #4154
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

super że ciąża przebiega prawidłowo
zazdroszczę Ci bo też byłam w ciąży bliżniaczej
8kg to nic ważne że wszystko ok

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:00   #4155
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz po wizycie. od poczatku ciazy mam juz 8 kg na plusie... strasznie duzo, ale lekarz powiedzial, ze nie mam sie czym martwic... wiec sie nie martwie Dzieci waza jedno 340g a drugie 320g...
Myślalam dzisiaj o Tobie, super ze wszystko jest w porządku

Cytat:
Dziewczyny, u mnie też znowu gorzej... We wtorek gin znów chciała położyć mnie do szpitala, ale mam nadzieję, że lekami, które zaleciła uda się w końcu zmniejszyć skurcze Od wtorku mam już 3 zastrzyki dziennie, do tego Duphaston, Luteinę,
Moze szpital nie jest takim złym rozwiązaniem? Tam bedziesz pod opieką cały czas

Cytat:

I bardzo do te podejście z Waszej strony imię dla dziecka to nasz wybór a nie osób postronnych!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:00   #4156
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie tam
Mi się Zosia podoba, jednak w rodzinie mała Zosia już jest.. Większość imion co mi i tŻ się podoba to już w rodzinie jest , Basi na szczęście nie ma..
Z Basią mam same dobre skojarzenia A u nas jak będzie dziewczynka będzie Maja, jak zaczęliśmy się starać o Dzidzię, tak powiedziałam to imię i koniec TŻ nie chce nawet słyszeć o innym, ani czytać, a jak będzie synek to będziemy się zastanawiać
Stary 2014-10-16, 16:03   #4157
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Bliźniaki rosną i bardzo dobrze
A ja przegrałam walkę z prysznicem, czyściłam go już dzisiaj dwa razy, raz tym specyfikiem z biedronki, a drugi profesjonalnym, który zakupiłam w pralni i dalej jaki był paskudny tak jest zostaje mi jakiś chyba meeeeega mocno z castoramy, ale ja nie powinnam tego robić, zbyt szkodliwy, ajjj tam
ja kupiłmarkecie budowalnym bardzo tani specyfik do kabin na kamień i osad z mydła FINI, zapłaciłam chyba 5 czy 6 zł i świetnie usuówa takie paskudy, jesli chodzi o kamień to z tym gorzej.
Stary 2014-10-16, 16:06   #4158
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje się zaskakująco dobrze, oprócz tego, że miewam okropne bóle w okolicy żeber po lewej stronie. Imię jeszcze nie wybrane, mamy z tym wielki problem. Dla dziewczynki mieliśmy już dawno uzgodnione -
Marysia.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Mam 27 lat, aktualnie jestem na zwolnieniu. Od ponad roku jestem mężatką. Mieszkam w Pl i mam na imię Paulina
witaj

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-16, 16:11   #4159
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Zasugerowałam się wczoraj którąś z Was (chyba Meganka) i weszłam na stronę Nexta. Bardzo spodobały mi się tam ubranka. Nie wiem do końca czy ceny są dobre czy nie, a skoro trochę rzeczy dostanę, trochę pewnie w lumpie kupie to i coś nowego, porządnego niech też dziecko ma. Kupiłam trójpak body http://pl.nextdirect.com/pl/g795422s...Success#676529 , trójpak pajacyków http://pl.nextdirect.com/pl/x54790s4#683147 i dla siebie spodnie http://pl.nextdirect.com/pl/x546234s...Status=Success. Zawsze staram się też jakiś rabat znaleźć i tutaj też mi się udało. Wpisując kod NXTBS dostaje się rabat - 35 zł na pierwsze zakupy przy zamówieniu powyżej 175 zł.

Widzisz wczoraj tez zrobiłam zakupy na ponad 200 zł ale nie wiedziałam o tym rabacie ;(

meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 16:12   #4160
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ja kupiłmarkecie budowalnym bardzo tani specyfik do kabin na kamień i osad z mydła FINI, zapłaciłam chyba 5 czy 6 zł i świetnie usuówa takie paskudy, jesli chodzi o kamień to z tym gorzej.
Niestety nie mogę się poddać, bo wygląda to tragicznie, będę próbować wszelkich polecanych przez Was sposobów.
Stary 2014-10-16, 16:13   #4161
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie tam
Basia ładnie, moja babcia ma tak na imię, więc mam miłe skojarzenia Jeszcze Marysia mi się podoba, Ale chyba już się przyzwyczailiśmy do Zosi i podświadomie jak myślę o dziecku to jest ono Zosią

Stary 2014-10-16, 16:15   #4162
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was Dziewczyny, czy mogę dołączyć do marcowych Mam?
Termin porodu wg okresu mam na 03.03.2015, a z usg na 06.03.2015. Podczytuje Was od jakiegoś czasu i pomyślałam, że miło by było wymienić się swoimi doświadczeniami
To jest moja druga ciąża, niestety pierwszą poroniłam. Teraz spodziewam się chłopca

Witamy kolejna marcowa mamuśke - ale nas juz duzo (

Stary 2014-10-16, 16:18   #4163
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Basia ładnie, moja babcia ma tak na imię, więc mam miłe skojarzenia Jeszcze Marysia mi się podoba, Ale chyba już się przyzwyczailiśmy do Zosi i podświadomie jak myślę o dziecku to jest ono Zosią
He he moja Babcia też ma tak na imię, dlatego i mi się dobrze kojarzy
Stary 2014-10-16, 16:23   #4164
meganka18
Rozeznanie

U nas sytuacja wyglada następująco :
Plamienia wczoraj ustąpily - jutro wychodzimy do domu - mam nadzieje ze jutro przy wypisie ( badaniu) ta szyjka nie zacznie znów krwawic.

W domu czeka mnie jednak inny tryb życia niz dotychczas ... Ale wszystko dla mojej perełki która właśnie spaceruje po całym brzuszku )

Stary 2014-10-16, 16:30   #4165
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
He he moja Babcia też ma tak na imię, dlatego i mi się dobrze kojarzy
moja prababcia tak samo miała na imię

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-16, 16:32   #4166
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
U nas sytuacja wyglada następująco :
Plamienia wczoraj ustąpily - jutro wychodzimy do domu - mam nadzieje ze jutro przy wypisie ( badaniu) ta szyjka nie zacznie znów krwawic.

W domu czeka mnie jednak inny tryb życia niz dotychczas ... Ale wszystko dla mojej perełki która właśnie spaceruje po całym brzuszku )

To super wiadomości pewnie, że dla naszych Maluszków jesteśmy gotowe na wieeele

Edytowane przez Lila_17
Czas edycji: 2014-10-16 o 16:35
Stary 2014-10-16, 16:51   #4167
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie mogę się poddać, bo wygląda to tragicznie, będę próbować wszelkich polecanych przez Was sposobów.
kochana tylko nie wdychaj za dużo tych oparów, a próbowałaś zwykłego octu?Zapach ale czasem potrafi zdziałać cuda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 17:04   #4168
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
kochana tylko nie wdychaj za dużo tych oparów, a próbowałaś zwykłego octu?Zapach ale czasem potrafi zdziałać cuda
No właśnie starałam się, ale mimo wszystko coś tam wdychałam...zwłaszcza, że w łazience nie mam okna, ale nawiew był okulary i maseczka:P Tak to jest zostawić czyszczenie mężowi i teraz nie mogę domyć Octu nie próbowałam, bo ponoć sprawdza się przy niewielkich osadach.
Stary 2014-10-16, 17:49   #4169
MaMusKA29
Wtajemniczenie

rona1906- super że wszystko ok z dzieciaczkami,

Meganka18- świetne wiadomości

Uliczkaz- odpoczywaj i trzymaj się kochana na pewno bedzie dobrze

nouvelle2- Zosia sliczne imię babcia mojego męża ma tak na imię też tak chciałam nazwać moja córeczkę, ale okazało się że bedzie Kubuś

A ja jestem zła własnie moja siostra mi powiedziała że w przedszkolu panuje jakiś wirus który zaczyna sie od bólu głowy i wysokiej temperatury a później wymioty i chyba małej nie puszczę jutro do przedszkola bo kolejnej choroby nie zniosę, a myślałam że narazie mamy spokój z choróbskami
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 18:04   #4170
colds
Zakorzenienie

Uliczkaz - sciskam mocno

Wiecie co.. chciałabym się oszczędzać i robię to, w dodatku mama i TŻ baaaardzoooo mi pomagają, jak tylko mogą. Wychodzą z Małą na spacery, kąpią Ją, biegają z Nią siku, itd., ale jednak dla Niej mama to mama i mimo, że chciałabym to jednak wiadomo jak to czasem wychodzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości