Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-15, 19:10   #4051
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

stwierdzam fakt brzuch mi urósł serio
a mała jak siedzi po prawej stronie tak siedzi

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
A ja właśnie odebrałam wyniki tych moich nieszczęsnych d-dimerów i pomimo tego, że biorę zastrzyki to wzrosły z 1207 do 1506:/ Kurcze i trochę się zdenerwowałam... bo myślałam, że po tych zastrzykach to one mi spadną, a nie wzrosną.... W piątek mam wizytę u lekarza- ciekawe co mi powie
o jejku oby się polepszyło kurcze!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 19:20   #4052
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie odebrałam wyniki tych moich nieszczęsnych d-dimerów i pomimo tego, że biorę zastrzyki to wzrosły z 1207 do 1506:/ Kurcze i trochę się zdenerwowałam... bo myślałam, że po tych zastrzykach to one mi spadną, a nie wzrosną.... W piątek mam wizytę u lekarza- ciekawe co mi powie
nie bardzo rozumiem co to sa d-dimery, ale oby lekarz cos wymyslil, czy zwiekszy dawke.
Pamietam ze zona mojego taty, brala w ciazy zastrzyki.... przez cala ciaze prawie.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Będę próbować dalej, tylko martwię się, by Maluszkowi nie zaszkodzić.
Crystal a jest ten środek w Polsce?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Daj znać, jak zadziała bo jutro będę robić drugie podejście do tego nieszczęsnego prysznica.
Wiesz, ze nawet nie pamietam nazwy tego srodka, ale z TZ stwierdzilismy ze jedynie moze pomoc jeden z drozszych srodkow albo nic nie pomoze. :/ ale kupilismy go w castoramie bo w zwyklych marketach to tylko sa te ajaxy cify.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 19:31   #4053
Alunia79
Wtajemniczenie

Cif łazienka w sprayu jest bardzo dobry.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 19:35   #4054
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Przepraszam,ze sie nie udzielam dziś ale odebraliśmy dziś proch mojej coreczki. Dzis dzien dziecka straconego. Pogrzeb w PL planujemy i po prostu te emocje.....

Natan ma sie lepiej ale dzis takze u lekarza bylism bo w noc wmiotował. Niestety-antybiotyk....

dodaje zdjecie-18tydzien. Balagan bo u brata(ja nie mam takieo lustra i bardzo ubolewam)

super brzuch!

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Już mówiłam, żeby mi nie znosili, ale nie do wszystkich dociera...
piękne ciuszki

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
A ja miałam wczoraj usg połówkowe Z maleństwem wszystko w porządku Lekarz powiedział, że wszystkie parametry w normie Ah taka ulga, że wszystko jest dobrze
boskie toooo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-15, 20:13   #4055
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Będę próbować dalej, tylko martwię się, by Maluszkowi nie zaszkodzić.
Crystal a jest ten środek w Polsce?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Daj znać, jak zadziała bo jutro będę robić drugie podejście do tego nieszczęsnego prysznica.
Umywalka i toaleta super bialutkie ale prysznic i osad z mydła do bani
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 20:25   #4056
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
fist z biedry powinien pomóc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-15, 20:29   #4057
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Poszukaj kogoś, kto ma produkty z FM, mają świetne produkty do czyszczenia. Prysznic (szyby) myję specjalnym preparatem do prysznica lub do mycia okien i do tego jeszcze czasami psikam sprayem, to się trochę mniej osadza kamień. Reszta preparatem do mycia łazienki, a jak coś silnie zabrudzonego to albo płyn do kamienia i rdzy albo płyn do silnie zabrudzonych. Jestem pewna, że tym byś doczyściła, bo koleżanka miała starą aż żółtą wannę i dopiero jak poleciłam jej to czego sama używam, to łazienka zaczęła wyglądać tak, że zechciało się do niej wejść

Ale mnie wczoraj gin przepytywał. Nadal nic nie przytyłam, wyniki słabe, więc zaczął pytać co jem, jak często, czy może jakiś sport uprawiam. I ostatecznie pozwolił mi od czasu do czasu wypić 1/3 lampki wina na pobudzenie soków trawiennych, bo muszę jakoś pobudzić apetyt... a nic nie działa Zrobiłam wczoraj polecany koktajl z pietruszki, muszę przyznać, że całkiem dobry Na szczęście póki co wystarczy, jak spróbuję poprawić wyniki dietą, obeszło się bez żelaza w tabletkach. A Maluszek mimo moich słabych wyników ślicznie rośnie, aż lekarz był zaskoczony, że z nim wszystko w pięknej normie. Za 2 tyg. połówkowe
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 20:30   #4058
EdithS
Zadomowienie

mordka_1985 wypróbuj Ace (do wybielania ciuchów), mój TŻ wyczyścił nim niejeden osad. Tylko to śmierdzi, więc dla Ciebie może być szkodliwe
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 20:33   #4059
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam Ajax do prysznica. Jest na pewno lepszy od mleczek czy płynu do szyb, ale tez nie jest idealny i teraz dalej będę szukać. Może coś od Was odgapię
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 20:38   #4060
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Poszukaj kogoś, kto ma produkty z FM, mają świetne produkty do czyszczenia. Prysznic (szyby) myję specjalnym preparatem do prysznica lub do mycia okien i do tego jeszcze czasami psikam sprayem, to się trochę mniej osadza kamień. Reszta preparatem do mycia łazienki, a jak coś silnie zabrudzonego to albo płyn do kamienia i rdzy albo płyn do silnie zabrudzonych. Jestem pewna, że tym byś doczyściła, bo koleżanka miała starą aż żółtą wannę i dopiero jak poleciłam jej to czego sama używam, to łazienka zaczęła wyglądać tak, że zechciało się do niej wejść

Ale mnie wczoraj gin przepytywał. Nadal nic nie przytyłam, wyniki słabe, więc zaczął pytać co jem, jak często, czy może jakiś sport uprawiam. I ostatecznie pozwolił mi od czasu do czasu wypić 1/3 lampki wina na pobudzenie soków trawiennych, bo muszę jakoś pobudzić apetyt... a nic nie działa Zrobiłam wczoraj polecany koktajl z pietruszki, muszę przyznać, że całkiem dobry Na szczęście póki co wystarczy, jak spróbuję poprawić wyniki dietą, obeszło się bez żelaza w tabletkach. A Maluszek mimo moich słabych wyników ślicznie rośnie, aż lekarz był zaskoczony, że z nim wszystko w pięknej normie. Za 2 tyg. połówkowe
jezu nic nie przytyłaś? zazdroszczę
ja to bym jadła i jaadła jaaaaaadła haha
ale się powstrzymuję bo bym nie zmieściła się wtedy takim tempem przez drzwi he :P

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-15, 20:46   #4061
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Maluszek mądry jest, wszystko co mu potrzebne zabiera od Ciebie i najwyraźniej na Twoje potrzeby juz nie wystarczyło składników odżywczych. Ja w chorobie przy braku apetytu wciskam w siebie wysokokaloryczne koktajle z owoców i np. Lnu, płatków owsianych, wiorkow kokosowych, orzechów. To jest bardzo zdrowe i kaloryczne, a łatwiej wchodzi niż taki posiłek o stałej konsystencji
lejdi_aga trzymaj się, to na pewno trudny dzień dla waszej rodziny... tule mocno

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-10-15 o 21:29
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-15, 21:16   #4062
niunia_ona
Zakorzenienie

coś na dobranoc
https://www.youtube.com/watch?v=S9HTKqu9b-w
do jutra dziewczyny ;*

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-15, 21:23   #4063
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jezu nic nie przytyłaś? zazdroszczę
ja to bym jadła i jaadła jaaaaaadła haha
ale się powstrzymuję bo bym nie zmieściła się wtedy takim tempem przez drzwi he :P
Nic, ale mogę Tobie zazdrościć apetytu, bo już nie pamiętam, kiedy zjadłam coś ze smakiem. Zrób sobie jeden dzień w tyg. na dietetyczny luz, tak, żeby nie powstrzymywać się od jedzenia, pamiętaj, że kobietom w ciąży można więcej
dobranoc

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Maluszek mądry jest, wszystko co mu potrzebne zabiera od Ciebie i najwyraźniej na Twoje potrzeby juz nie wystarczyło składników odżywczych. Ja w chorobie przy braku apetytu wciskam w siebie wysokokaloryczne koktajle z owoców i np. Lnu, płatków owsianych, wiorkow kokosowych, orzechów. To jest bardzo zdrowe i kaloryczne, a łatwiej wchodzi niż taki posiłek o stałej konsystencji lejdi_aga trzymaj się, to na pewno trudny dzień dla waszej rodziny... tule mocno
Bardzo dobra rada, dziękuję, jutro idę na zakupy

Wszyscy już śpią? Może ktoś chce mi dotrzymać towarzystwa?
Stary 2014-10-15, 21:24   #4064
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Nic, ale mogę Tobie zazdrościć apetytu, bo już nie pamiętam, kiedy zjadłam coś ze smakiem. Zrób sobie jeden dzień w tyg. na dietetyczny luz, tak, żeby nie powstrzymywać się od jedzenia, pamiętaj, że kobietom w ciąży można więcej
dobranoc

Bardzo dobra rada, dziękuję, jutro idę na zakupy

Wszyscy już śpią? Może ktoś chce mi dotrzymać towarzystwa?
haha bym wyszła przez tydzień z dodatkowymi 5 kg? nie nie ;p podziękuje :P

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-15, 22:04   #4065
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Co najwyżej 5kg w miesiąc, bo mówię tylko o 1 dniu w tyg. takiej laby

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-15, 22:15   #4066
lesyeux
Zadomowienie

jestem po spotkniu i plotach ! zjadłam taka pychą pizzę brokułową z fetą itp. że mmmm Z dziewczynami, siedziałyśmy od 14 do 20!!!! masakra! tak fajnie było

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a co wybrałaś?
Cała serię z ziaji dla dziecka od 1 dnia życia http://ziaja.com/kosmetyki/dla-dziecka/od-1-dnia-zycia
na pewno będę miała w domu Bepanthen na jakieś większe odparzenia intensywniejsze, Szampon z Nivea chyba, zasypka alantan, chusteczki będę brała z biedronki dada oraz ich pieluszki dada

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Dlatego u mnie smoczek bedzie w ostatecznosci, mam nadzieje ze poradze sobie bez i to ogarne chociaz jeszcze nie wiem jak.
Wszystko na pewno Ok następnym razem nie noś nic, byś później nie musiała się martwić, czy dzidziusiowi nie zaszkodziło
a smok według mnie musi być byłam jakoś 2 tyg u koleżanki, to mała jej ciągle przy cycku, nie to, ze jadła tylko spała bo czuła cyca coś co ciuma itp. i tak spała, nie dało jej się odstawić na chwile bo taka chisteriaaa, mowy o spacerach nie było bo ona chce cyca, nie spała w łozeczku bo ona ciągle cyca i nie dała rady tydzień czasu to trwało i wymiękła dała smoka i powiedziała, ze żałuje ze wcześniej była anty smokowa

Cytat:
Przepraszam,ze sie nie udzielam dziś ale odebraliśmy dziś proch mojej coreczki. Dzis dzien dziecka straconego. Pogrzeb w PL planujemy i po prostu te emocje.....

Natan ma sie lepiej ale dzis takze u lekarza bylism bo w noc wmiotował. Niestety-antybiotyk....

dodaje zdjecie-18tydzien. Balagan bo u brata(ja nie mam takieo lustra i bardzo ubolewam)
Zdrówka dla synka, antybiotyk powinien raz dwa uporać się z infekcją, teraz to już będzie lepiej
Trzymaj się Kochana

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Polecam cilit kamień i rdza , po nim prysznic błyszczy jak nowy
a ja polecam FISTA Z BIEDRONKI KAMIEŃ I RDZA! tani a czysci wszytsko!!!!! lśni! jak nowe!!!! tez używałam cilit bang, ale odkryłam fista, mają taki sam zapach i tak samo działają

Cytat:
to co to się dzieje też jestem ciekawa co Ci lekarz powie. dobrze, ze pt lada dzień
Stary 2014-10-15, 23:16   #4067
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
mordka_1985 wypróbuj Ace (do wybielania ciuchów), mój TŻ wyczyścił nim niejeden osad. Tylko to śmierdzi, więc dla Ciebie może być szkodliwe
Dzięki dziewczyny za rady.
Moje szyby w prysznicu to pikuś ale te dwie gresowe w dodatku grafitowe to już wyższa szkoła jazdy. A tż tylko mydło w kostce toleruje wiec osad jeszcze gorszy. Grrr!

Szwagierka pół godz temu poszła. Moja córa zasmarkana jeszcze nie śpi. Dobrze że jutro tż ma wolne to pośpimy do 11:00
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 06:35   #4068
smv
Zakorzenienie

Witajcie DzIewczyny jutro wizytujemy zaczynam się stresować ;/ o której macie wizytki? Ja o 13.45 więc długo czekać nie będę musiała.
Lejdi aga bardzo współczuję Ci przeżyć na pewno nie były mile ale pomysl ze Pan Bóg dał Ci kolejne maleństwo i traktuj maluszka jako dar od losu.
Mi powiedzieli ze w ciąże w ogóle nie zajde bo mam endometrioze cykle bezowulacyjne i w ogóle masakra dobrego torbiel na jajniku i to że on podziała kilka cykli i do wycięcia to już szkoda słów a teraz mam pod sercem dzidzie i nawet się o nią nie starałam bo wyszedł test pozytywny od razu więc darami od losu musimy się cieszyć i być wdzięczni za nie. Strata dzidzi na pewno bolała ale pomysl że tam u góry ktoś czuwa i wiedział co robić.
Życzę Ci dużo wytrwałości i ściskam mocno!
Stary 2014-10-16, 06:56   #4069
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie DzIewczyny jutro wizytujemy zaczynam się stresować ;/ o której macie wizytki? Ja o 13.45 więc długo czekać nie będę musiała.
Lejdi aga bardzo współczuję Ci przeżyć na pewno nie były mile ale pomysl ze Pan Bóg dał Ci kolejne maleństwo i traktuj maluszka jako dar od losu.
Mi powiedzieli ze w ciąże w ogóle nie zajde bo mam endometrioze cykle bezowulacyjne i w ogóle masakra dobrego torbiel na jajniku i to że on podziała kilka cykli i do wycięcia to już szkoda słów a teraz mam pod sercem dzidzie i nawet się o nią nie starałam bo wyszedł test pozytywny od razu więc darami od losu musimy się cieszyć i być wdzięczni za nie. Strata dzidzi na pewno bolała ale pomysl że tam u góry ktoś czuwa i wiedział co robić.
Życzę Ci dużo wytrwałości i ściskam mocno!
3 mam kciuki za wizyte ja swoja dopiero za miesiac mam. bedzie dobrze
Mam kolezanke ktorej lekarz tez powiedzial ze nie bedzie mogla miec dzieci, po wielu latach staran, dorobili sie super psiaka, ktory blakal sie na cmentarzu i go zabrali do domu, a byl caly wystraszony, ale ciekawy ich a dwa tygodnie po, jak go zabrali dowiedziala ze sie jest w ciazy i teraz maja synka 8 letniego i fajnego pieska

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
ja dzis weszlam na wage, rosnie jak szalona, nowy kg od wizyty lekarzowej z tamtego wtorku

sliczna piosenka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 08:02   #4070
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane U mnie dziś słoneczko -cudnie się wstawało od kilku dni zauważyłam,ze ludzik budzi się jak tylko TŻta budzik zaczyna dzwonić -ja chce dalej spać a ono fikołki robi

Cytat:
coś na dobranoc
do jutra dziewczyny ;*
cudna piosenka-od rana jej słuchamy

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
będzie dobrze ja musze czekać jeszcze dwa tygodnie

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady.
Moje szyby w prysznicu to pikuś ale te dwie gresowe w dodatku grafitowe to już wyższa szkoła jazdy. A tż tylko mydło w kostce toleruje wiec osad jeszcze gorszy. Grrr!
Mój TŻ też mydło w kostce preferuje....ślady po nim są masakryczne ale daje sobie z tym Cilit Bang-jest rewelacyjny.Psikam...czek am spłukuje I wycieram na sucho-wszytskie zacieki,smugi,kamień znikają!
Stary 2014-10-16, 08:14   #4071
smv
Zakorzenienie

A a propo muzyki - jakiej muzyki słuchacie np w aucie? Głośno czy cicho? Ja się zapominam kurde i na full głośności słucham np disco polo albo jakieś rnb a mama mówi żeby słuchać muzyki poważnej heh.. Poczytałam że niby dziecko na razie i tak nie słyszy tych dźwięków ale stresuje mnie to że może muzyka A głośna albo za skoczna?

Byłam w lidlu kupić szwagiwrce kurtkę dla syna matko narodu że hej!
Stary 2014-10-16, 08:25   #4072
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A a propo muzyki - jakiej muzyki słuchacie np w aucie? Głośno czy cicho? Ja się zapominam kurde i na full głośności słucham np disco polo albo jakieś rnb a mama mówi żeby słuchać muzyki poważnej heh.. Poczytałam że niby dziecko na razie i tak nie słyszy tych dźwięków ale stresuje mnie to że może muzyka A głośna albo za skoczna?
!
Poważnej nie lubie i dziecka mojego katować też nie będe Lubie sobie w aucie słuchać muzyczki....jak fajny kawałek to daje na głośniej i śpiewam sobie (musi być na maxa cobym nie słyszała swojego skomlenia )
Stary 2014-10-16, 08:26   #4073
smv
Zakorzenienie

A dzidek się nie boi takiej głośnej muzyki? Ciekawi mnie to
Stary 2014-10-16, 08:26   #4074
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Ładny brzusio

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
3 mam kciuki za wizyte ja swoja dopiero za miesiac mam. bedzie dobrze
Mam kolezanke ktorej lekarz tez powiedzial ze nie bedzie mogla miec dzieci, po wielu latach staran, dorobili sie super psiaka, ktory blakal sie na cmentarzu i go zabrali do domu, a byl caly wystraszony, ale ciekawy ich a dwa tygodnie po, jak go zabrali dowiedziala ze sie jest w ciazy i teraz maja synka 8 letniego i fajnego pieska

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

ja dzis weszlam na wage, rosnie jak szalona, nowy kg od wizyty lekarzowej z tamtego wtorku

sliczna piosenka
Ja w miesiąc od ostatniej wizyty przybrałam 3kg
Od dzisiaj dieta, tzn ograniczam słodycze

Po wczorajszej wizycie ok. Dostałam żelazo w tabletkach bo te moje wyniki słabe trochę.. Mała od piątku przybrała 50g, urosła troszkę i się odwróciła, w piątek była ulożona główką do dołu teraz jest główką do góry, łożysko bez zmian.. Dostałam skierowanie na glukozę 75g ale nie koniecznie muszę zrobić na następną wizytę, którą będę mieć 12.11
Stary 2014-10-16, 08:27   #4075
ewka5891
Zakorzenienie

Crystal pozytywna historia z tà znajomą

Smv ja słucham w miarę normalnie muzykę, bo jeżdżę z młodym ale jak byłam z nim w ciazy to nie miałam problemu z głośną muzyką. Bym jie raz w pubie, gdzie leciala glosniejsza muzyka. Za muzyką klasyczną niestety nie przepadam wiec slucham swoich płyt i radio leci

Tz miał wczoraj wychodne, był na koncercie znajomego z pracy w pubie. Moj młody za to nie chciał spać i dopiero jak tata wrócił to zasnął

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:35   #4076
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
coś na dobranoc
do jutra dziewczyny ;*
Piękna słyszałam ją chyba ostatnio w jakimś filmie.

To ja dodam coś od siebie:
https://www.youtube.com/watch?v=7r1Vc_jzAG0

Uwielbiam piosenki w takim stylu.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-10-16 o 08:37
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:35   #4077
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry

ostatnio mogłabym spać bez opamiętania, chodzę po domu jak zaczarowana, gdyby ktoś podał mi poduchę, to wciąż bym spała...

Dziś w nocy obudził mnie skurcz brzucha, potem powtórzył się jeszcze 3 razy. Byłam tym zdenerwowana, nie wiedziałam, co oznacza. Normalnie 4 razy skurcz brzucha o tej samej sile natężenia. Były do wytrzymania, więc nie chciałam panikować i TŻ nie budziłam, ale czuwałam. Na szczęście potem przeszło i zasnęłam dalej. Nie wiem co to było

Ja słucham też muzyki różnej, na klasyczną muszę mieć dzień, jak mam taki nastrój, to też czasem posłucham niektórych utworów. Ogólnie puszczam muzykę w domu dość głośno, ściany się nie trzęsą, ale ja ją słyszę z pokoju będąc np w kuchni i w aucie też lubię pośpiewać
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:38   #4078
debraM
Wtajemniczenie

Hejo hej

Już dwa dni Was nadrabiam, a zostało mi jeszcze 7 stron Chcę być na bieżąco w końcu Wczoraj miałam połówkowe i dziewczynka na 100%, bo już 3 lekarzy mi to potwierdziło. Mam kolejny filmik do kolekcji i cudowne zdjęcia a przez to, że mam pępowinę dwunaczyniową przysługuje mi darmowe echo serca dla maluszka, więc za 4 tygodnie idę na kolejne ważne badanie. Lekarka mówiła, że serduszko zdrowe, ale jak mogę iść to warto skorzystać.

Ja kopniaki czuję od 16 tygodnia i teraz mam wrażenie, że towarzyszą mi już cały czas

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci - dużo dziewczynek się ujawniło , zawarcia związku małżeńskiego i trzymam kciuki za te nadchodzące ważne i piękne ślubne daty.

Widziałam, że dużo dziewczyn ma już wybrane wózki, może stworzymy jakąś listę? Chyba wózek jest najciekawszym elementem wyprawki

Tym, które potrzebują życzę dużo zdrówka.

Przepraszam, że tak bezosobowo, ale nadrabiam w wolnych chwilach i nie pamiętam nicków

Lecę czytać dalej

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 08:44   #4079
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam w lidlu kupić szwagiwrce kurtkę dla syna matko narodu że hej!
slucham spokojnych wolnych, albo typowo radiowych lubie sluchac glosno, zwlaszcza w samochodzie, i podczas sprzatania w domu puscilam raz powazna muzyke na 30 minut byc moze to powtorze, jesli to ma miec wplyw na maluszka ja wyczytalam ze maluszek slyszy , teraz w tych naszych tygodniach ciazy,ale jest to bardzo zagluszane przez nasze cialo, serce, przeplywajaca krew, ale cos slyszy. I potrafi zle reagowac na halas. Moze sie myle ale wyczytalam to w internecie
Stary 2014-10-16, 08:45   #4080
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A dzidek się nie boi takiej głośnej muzyki? Ciekawi mnie to
to też nie jest tak ,zę głośna muzyka leci u nas cały czas... wszystko w ramach zdrowego rozsądku .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości