Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 12:50   #3601
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Dzięki Lula

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-16, 12:52   #3602
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Dziękuję ze piszesz ale ja nie mam Auchan w mojej miejscowości wiec moja siostra jeszcze dzisiaj sprawdzi w Głogowie obok mojej miejscowości i jeszcze w razie czego będę pisać do koleżanki z poznania bo widziałam ze tam więcej rzucają tych rzeczy dla dzieci wiec liczę ze łatwiej będzie tam kupić zobaczymy ale dziękuję a jak się nie uda to będę kombinować i szukać najbliżej Auchan :p

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Heh skąd ja to znam wczoraj wieczorem jak usypiala Lena to przywalila mi głową w brodę i łuk brwiowy,
A w weekend jak spala z moja sis i szwagrem bo na weselu byliśmy to szwagier dostał nie jednego kopniaka i pupa Leny wylądowała na jego twarzy

Jak cos to mogę Ci kupić i wysłać
Takie sa

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej, Zuzka w końcu zalicza drzemkę. Tak się juz przyzwyczaiłam do jej systemu drzemek ok 10, że ostatnie dni nie umiałam się ogarnąć - nie spała do 13...

Angelika, u mnie była jeszcze cała masa kombinezonów. Możliwe, że jeszcze wyjdę na jakiś spacer, ale nie obiecuję. Jak będę to kupię, najwyżej później zwrócę. U mnie w mieście 4 Lidle

Może ktoś chce spodnie narciarskie czarne (z serduszkiem) w rozmiarze 86? Zuzka mogłaby w nich pływać... KOmbinezon jednoczęściowy 74-80 jest w sam raz, słodko w nim wygląda, taki mały bałwanek

Zuzka oficjalnie chodzi W końcu przekonała się, że może zrobić więcej niż parę kroczków. Jak tylko wychodzimy z domu to krzyczy "Da da da!" i chce tuptać

Mało mnie, bo w rodzinie mamy trochę problemów, które mnie przygniatają. Dodatkowo prawko (jeżdże już po mieście, dziś możliwe, że zacznę plac.....) i szykowanie urodzin Zuzki. Już niecały tydzień...

Pozdrawiamy

Gratki za chodzenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Passion zdrówka

ja Wam powiem, że chciałam kupić młodemu stolik edukacyjny i ten domek, ale kurde wywalę prawie 400zł a on ma zabawki w zadku no niczym normalnym się nie bawi tylko jakimiś dziadostwami np: butelką, garnkiem, łyżką

dobra spadam bo teściowa mi zabrała Myszke na spacer na 3h żebym się mogła uczyć
U mnie tez młoda się nie bardzo chce czymś bawić więc dostanie domek ale używany dopiero na święta

A ja juz po pracy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1413460230415.jpg (84,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1413460249886.jpg (99,7 KB, 28 załadowań)
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 13:10   #3603
papalinka83
Zakorzenienie

Nie wiem, czy czasem już tego nikt nie wrzucał, ale jakby co to zdubluję. Właśnie znalazłam i chyba coś zamówię na próbę, bo wygląda nieźle
http://ubranet.pl/135-pajacyki#/rozmiar-56/page-2

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 13:24   #3604
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
hej ho

Motyl to szybko jej te zęby idą u nas wyszły dużo szybciej i się ślimaczą i mamy 6 dopiero

Bajka ale akcja z fotelikiem

w ogóle to ja już zgłupiałam bo przecież z przodu nie wolno wozić dziecka tyłem do kierunku jazdy nie? to Wy z przodu montujecie przodem do kierunku jazy?
na tylnym

no, akcja z fotelikiem wczoraj a dzis z samochodem sie wkurzylam. pakuje dziewczyny odpalam i pipczy mi i pokazuje stop, czyli nicht fachren okazalo sie ze plynu w chlodnicy za malo sadzac po kontrolce. no to patrze jak tu maske otworzyc i co ? no kupa wielka bo nigdzie nie ma wajchy dzwonie do norge do meza (chwala za abonament z tmobile ) i pytam ksiecia jak maske otworzyc, a ten ze nie wie no to wujek google mi powiedzial tak skitrali to gowno ze bez instrukcji ani rusz. poszlam z laskami na stacje, dobrze ze pod nosem, zalalam plynem i pojechalam. jedyna godzina spoznienia do przedszkola

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zapalanie płuc
powiedzcie mi co ja do cholery robię źle
kochana, juz ci dziewczyny pisaly, ze to nie twoja wina ja sie ostatnio dowiedzialam ze wczesniaki sa podatne na zapalenia gornych i dolnych drog oddechowych.
na pocieszenie ci napisze ze Amela od 3 tyg ma sraczke, od tygodnia zapalenie gardla i nic za bardzo jej nie pomaga w tym temacie
do tego zeby... wiec jest kongo bongo

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczynki niedano urodził się znajomym synek.dziś idziemy go poznać. Dla niego prezent juz mamy ale nie mam pomysłu co mogłabym kupić jego siostrze.książkę? Zabawkę? Ma 4,5 roku..podpowiedzcie..Coś do 70 zł.
ksiazeczka, puzzle, cos z czu czu, figurka z my little pony albo littles pet shop, albo tak jak gorgulek napisala gumki do robienia bransoletek
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 13:36   #3605
Isabell12
Zadomowienie

hej
u nas noc koszmarna, zanim wczoraj ogarnęłam sobie w domu to co chciałam to była już 22.50, umyłam się i położyłam 23.10 a mały od 23.40 już wył i tak prawie do 5 rano, pobudki co 30 min. najlepiej spało mu się u mnie na rękach- masakra,
miał temp. więc dostał nurofen przed 19 to i pospał troszkę a później podałam mu ok.1 h ale jakoś słabo mu pomógł na ból, tyle ze temp. zbił
błagam oby dzisiejsza noc była lepsza

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hej Isabel oby Piotrusiowi wyszły szybko ząbki i się nie męczył biedaczek

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
hejka wpadam z pytaniem
czy któremuś dziecku wychodzą 4 a nie ma jeszcze 2 i 3...bo seba tylko jedyneczki i wychodza mu wszystkie cztery 4 dwie sie przebiły po przeciwnych stronach na dole i na górze a dwie czuje pod palcem ale jeszcze im brakuje to by tłumaczyło częste pobudki z krzykiem i moją codzienną frustacje i wyczerpanie
btw adi znowu lunatykował ....pierwszy raz od dawna...spał z tz i obudził sie usiał tż coś tam do niego mówił i wziął na kolana a on się zlał na niego westchnął i zasnał a najlepsze jest to ze to był dosłownie 10 min przed wyjsciem tz do pracy
też bidulek z tymi zębami,
nie żle załatwił tż

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Hej my tez mamy zeby na tapecie. Wyjec i niejadek masakra... na szczęście w nocy śpi bez przerw za co jestem bardzo wdzięczna bo jakbym miala cudować w środku nocy to bym chyba sobie palneła w łeb.
u nas też brak apetytu
dobrze że nocki chociaz macie przespane

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

U nas na tapecie juz od miesiąca są górne 2...i za nic w świecie się nie chcą przebić

:
u mojego malucha tak było ze 3 miesiące widać było a nie wyłaziły, za to teraz idą na raz
kropla- dasz radę z robotą

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

poziomka, misia- współczuję nocek
pasion- zdrówka

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

czarna- oby mała już nie gorączkowała

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

boss!!!! już nie śpi, wyje, spał całe 25 min. matko ja się chyba wykończę
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 13:41   #3606
policzanka
Wtajemniczenie

Larysko arke dostała na roczek i z tego co zauważyłam na yt wierszyki mówi ten sam Pan co w odkrywczym domku

Dzięki dziewczyny za propozycje! A te gumki to normalnie w zabawkowym można kupić? Czy to w kosmetycznym bardziej?

Jaiko kombinezon przecudowny!

Oh Izabel tule Cię mocno..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 13:47   #3607
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja-ika fajny kombinezon

Larysa to chłopaki tez robią te bransoletki? moja siostra tez wpadła w ten szał i miala mi zrobić a ostatnio mówi ze nie zrobi bo nie chce żebym miala raka bo w tv mówili ze wywoluja
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
hej
u nas noc koszmarna, zanim wczoraj ogarnęłam sobie w domu to co chciałam to była już 22.50, umyłam się i położyłam 23.10 a mały od 23.40 już wył i tak prawie do 5 rano, pobudki co 30 min. najlepiej spało mu się u mnie na rękach- masakra,
miał temp. więc dostał nurofen przed 19 to i pospał troszkę a później podałam mu ok.1 h ale jakoś słabo mu pomógł na ból, tyle ze temp. zbił
błagam oby dzisiejsza noc była lepsza

też bidulek z tymi zębami,
nie żle załatwił tż

u nas też brak apetytu
dobrze że nocki chociaz macie przespane

u mojego malucha tak było ze 3 miesiące widać było a nie wyłaziły, za to teraz idą na raz
kropla- dasz radę z robotą

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

poziomka, misia- współczuję nocek
pasion- zdrówka

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

czarna- oby mała już nie gorączkowała

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

boss!!!! już nie śpi, wyje, spał całe 25 min. matko ja się chyba wykończę
Moj wstał o 8 i do teraz spał tylko 20minut o jedenastej. Idzie sie wykończyć a jutro i po jutrze bede szykować jedzenie na roczek...

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 13:47   #3608
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Larysko arke dostała na roczek i z tego co zauważyłam na yt wierszyki mówi ten sam Pan co w odkrywczym domku

Dzięki dziewczyny za propozycje! A te gumki to normalnie w zabawkowym można kupić? Czy to w kosmetycznym bardziej?

Jaiko kombinezon przecudowny!

Oh Izabel tule Cię mocno..
no powinny byc w zabawkowym napewno sa w smyku. ale te gumki to raczej zabawa dla mamy, tzn zrobienie bransoletki.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:12   #3609
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Poli, na topie teraz są bransoletki z gumek tylko trzeba kupować te z atestami u mojej Zuzi istny szal
Słyszałam o nich właśnie.. wolę nie pokazywać ich Mai

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:28   #3610
misia332
Zakorzenienie

Marii ale w Hiszpanii kombinezonów nie ma, były tylko body, jakieś dresy, spodnie, i sweterki. I dla mnie trochę tandetne były.

Jaika ładny kombinezon, ale czy dla chodzącego dziecka praktyczny ?

papalinko ja bardzo często zamawiam używki dla Korna, powiem Ci, że tutaj w Hiszpanii wychodzę na tym super.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 14:50   #3611
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny, jak się Wasze dzieci bawią tą Arką Noego?
Julo wyciąga te wszystkie zabawki, naciśnie jakiś jeden guzik i tyle - mega zaangażowanie

Przygotowuję się do wywiadów z urzędasami, czytam jakieś dziwne rozporządzenia żeby wiedzieć o czym w ogóle gadam i przypominam sobie jak to było ze 3 lata temu kiedy człowiek używał w pracy mózgu Fajne uczucie
Ale stresuję się jak nie wiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 14:51   #3612
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Jaika ładny kombinezon, ale czy dla chodzącego dziecka praktyczny ?
myślę, że będzie jej wygodnie Kamil do 2 lat chodził w jednoczęściowym
Stary 2014-10-16, 14:55   #3613
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja postanowiłam kupic jednoczęściowy, zeby miec pewność ze śnieg nie dostanie sie pod kurtke. Dla siebie mam spodnie na szelkach i kurtke i na nartach, czy jak robimy kuligi to nawet w majtach mam śnieg także zmieniłam zdanie i bede szukać jednoczęściowego

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-10-16, 15:14   #3614
butterfly20
Zakorzenienie

potem nadrobię, teraz mam pytanie, bo mam zmartwienie

Powiedzcie gdzie wasze dzieci widują inne dzieci (oprócz żłobków, to zbyt oczywiste )?czy spędzają dużo czasu z dziećmi z rodziny?jak reagują na inne dzieci, lubią je?

moje dziecko po prostu ma w d... inne dzieci. A jak dzisiaj zobaczyłam jak synek koleżanki (3 miechy młodszy) reaguję na Tusię, a ona ma to gdzieś to mi się przykro zrobiło, jaka ona niekontaktowa
Do wieli dorosłych też taka jest...już nie wiem jak to zmienić.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
hej ho

Motyl to szybko jej te zęby idą u nas wyszły dużo szybciej i się ślimaczą i mamy 6 dopiero

Bajka ale akcja z fotelikiem

w ogóle to ja już zgłupiałam bo przecież z przodu nie wolno wozić dziecka tyłem do kierunku jazdy nie? to Wy z przodu montujecie przodem do kierunku jazy?
ja mam z tyłu, ale jak poduszkę wyłączysz to ok

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Takie wygibasy ;p
wyginam śmiało ciało

Cytat:

Ja i tak chodze spać kolo 21-22 bo o 3:30 ciężko później wstać... A z tym spaniem to mowie Ci niby spie, ale jak bym nie spala

Ogarne to jakoś, bo kto jak nie ja

Ej u nas są dopiero 2 zęby to szybko Wam to idzie

Jeśli nie kupisz to polecam w Auchanie jest aż o 9 zl droższy od tego z lidla, bo kosztuje 59 zł ale wcale nie brzydszy. Są różowe w takie jasne gwiazdki i koralowe w granatowe gwiazdki jakościowo tez fajny ja kupilam ten różowy bo stwierdzilam ze TZ pewnie nie da rady kupić jak te hieny się rzuca na te kombibeziny ...

O to super bo w polo markecie się smakiem obeszlam !
u nas wcale szybko nie idzie. 27.07 dolna jedynka, 23.08 druga dolna, 29.09 górna jedynka i dwójka i teraz będzie szła jedynka, dwójka nie wiem.ale mi się wydaje, że to nie szybko

Cytat:
Już sprawdziłam na yt i niestety posiadamy te ubozsza wersje.gdybym wiedziała że są dwa rodzaje to bym tej nie brała. .eh wkurzyłam sie
eee pokaż, jaka jest uboższa a jaka lepsiejsza?bo ja wczoraj zamówiłam i się martwię:P

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Passion opcje są dwie:

Taki typ dziecka. Moja znajoma dwójkę dzieci miała do 4 roku życia nin stop chorych a potem hak ręką odjal

Nie jest wystarczająco zahartowany. Mój Maciej w czapce nie chodzi, stopy często gole nawet teraz. Teściową na mnie się drze a Maciej oprócz trzydniowki chory nie był. Zresztą ja mam podejście jak w artykule wrzucanym tu nie dawno.

u nas tak samo, czapa dopiero jak jest zimno

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
zapalanie płuc
powiedzcie mi co ja do cholery robię źle
i co teraz?jakie zalecenia?

Cytat:
dzięki
oczywiście od rodziców sie nasłuchałam jacy to beznadziejni rodzice jesteśmy
wszystko nasza wina, bo chodzi bez czapki zazwyczaj(Tassia) że jak kaszel miała to od razu powinni dać antybiotyk, czy na pewno już w sobotę bylismy u lekarza i w ogóle w chorobie dawać dziecku wodę do picia
ależ mili rodzice...
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Poli, na topie teraz są bransoletki z gumek tylko trzeba kupować te z atestami u mojej Zuzi istny szal
u sisotrzeńców M. też jest szał, ostatnio ja i Tusia dostałyśmy po bransoletce

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ok ola śpi wiec jadę do piekarni i do pracy... Po skierowanie na badania ehhh ja nie chcę...

To tyle dobrze
Bo 170zl za same odgłosy to już w ogóle by była przesada ;p
A dobrze widziałam na jakimś zdjęciu że macie też arke noego? Też o tym myślałam choć ciężko znaleźć używane na allegro

Aa no zauważyłam i nawet dostałam taka bransoletkę od chrzesniaka tylko po tych jego robotkach później co chwile na podłodze znajduje te gumki i się wkurzam bo Ola jak znajdzie to zje

znam to

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Jak cos to mogę Ci kupić i wysłać
Takie sa

Gratki za chodzenie

U mnie tez młoda się nie bardzo chce czymś bawić więc dostanie domek ale używany dopiero na święta

A ja juz po pracy
a jak CI Ala będzie w tym chodzić po śniegu?chyba lepsze takie bez "stopek" albo ze zdejmowanymi, w podtaci takich ocieplaczy do wózka?i normalnie śniegowce zakłądasz wtedy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:26   #3615
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
potem nadrobię, teraz mam pytanie, bo mam zmartwienie

Powiedzcie gdzie wasze dzieci widują inne dzieci (oprócz żłobków, to zbyt oczywiste )?czy spędzają dużo czasu z dziećmi z rodziny?jak reagują na inne dzieci, lubią je?

moje dziecko po prostu ma w d... inne dzieci. A jak dzisiaj zobaczyłam jak synek koleżanki (3 miechy młodszy) reaguję na Tusię, a ona ma to gdzieś to mi się przykro zrobiło, jaka ona niekontaktowa

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

ja mam z tyłu, ale jak poduszkę wyłączysz to ok

wyginam śmiało ciało

u nas wcale szybko nie idzie. 27.07 dolna jedynka, 23.08 druga dolna, 29.09 górna jedynka i dwójka i teraz będzie szła jedynka, dwójka nie wiem.ale mi się wydaje, że to nie szybko

eee pokaż, jaka jest uboższa a jaka lepsiejsza?bo ja wczoraj zamówiłam i się martwię:P

u nas tak samo, czapa dopiero jak jest zimno

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

i co teraz?jakie zalecenia?

ależ mili rodzice...

u sisotrzeńców M. też jest szał, ostatnio ja i Tusia dostałyśmy po bransoletce

znam to

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

a jak CI Ala będzie w tym chodzić po śniegu?chyba lepsze takie bez "stopek" albo ze zdejmowanymi, w podtaci takich ocieplaczy do wózka?i normalnie śniegowce zakłądasz wtedy

Co do zębów to u nas górna jedynka wyszła w lipcu potem druga w sierpniu i na razie cisza

A ci di kombinezonów to zrobiłam chyba zdjęcia mniejszych rozmiarów, od 86 sa takie doczepiane rękawiczki i zakładane buciki - choć ja osobiście nie wiem czemu one maja slyzyc. W każdym bądź razie są bez stopek

Na tym zdjęciu co jest tylko różowy kombinezon to widać ze te butki sa osobno
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2014-10-16 o 15:28
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:44   #3616
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zębów to u nas górna jedynka wyszła w lipcu potem druga w sierpniu i na razie cisza

A ci di kombinezonów to zrobiłam chyba zdjęcia mniejszych rozmiarów, od 86 sa takie doczepiane rękawiczki i zakładane buciki - choć ja osobiście nie wiem czemu one maja slyzyc. W każdym bądź razie są bez stopek

Na tym zdjęciu co jest tylko różowy kombinezon to widać ze te butki sa osobno
fakt, popatrzyłam tlylko na pierwsze zdjęcie

Stary 2014-10-16, 16:01   #3617
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Mój Filip ma styczność kilka razy w tygodniu z: rocznym, 3-letnim i 9-letnim kuzynem i 6 letnią kuzynką. Bawić będzie się tylko z 6 i 9 latkiem. Rocznego ma całkowicie gdzieś, zazdrośni są obaj o babcie (Filip bardziej, bo jest bardzo babciny, mieszkamy razem), czasami by się pobili. 3latek go trochę denerwuje, bo go przytula, mówi do niego z odległości 2 cm od twarzy ale i tak nie jest źle.
Na pewno woli starsze dzieci.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:04   #3618
pszczoua
Zakorzenienie

Co do zebow, u nas do 8 miesiecy nie bylo w ogole, potem byl hard - 6 zebow w 9 tygodni a teraz wychodzi osmy
Stary 2014-10-16, 16:07   #3619
tassia
Zakorzenienie

Motyl Maciej jest totalnie kontaktowy do dzieci ale nie każde dziecko musi być. Mnie się wydaje ze on ma malo kontaktu ale jednak ciągnie do dzieci i w ogóle. Dziecko zaczyna się interesować relacjami społecznymi jak ma 18 miesięcy. Do tego czasu nie ma cos się stresowac.
Poza tym to co ty uwazasz za niekontaktowosc to ja mogę uważać za kontaktowosc.

3x w tyg jesteśmy na placu zabaw
Raz w tygodniu Maciej widzisz się z Pola i Frankiem - na zmianę
W rodzinie dzieci nie ma z którymi byśmy się widywali.

Jakiś czas nie chodzie ba siłownię wiec w tym kąciku tez nie siedzi
Ale zamierzam zacząć

Nie rob nic na sile bo myślę ze ma czas.
np. Jak ostatnio widzieliśmy się z Pola to raczej każde samo się bawiło choć Maciej dużo obserwował Pole, cos tam zagadywal w tym swoim języku itp.
W minionych pon byłam u koleżanki która ma miesięcznego syna i 2,5 latka.
Tego małego to nawet nie zauważył jak na rekach miałam a z tym duzzm non stop chciał się bawić. Zanosiło mu zabawki, obserwował z przejecie m jak tamten się bawi, non stop gadal do niego, zaczepial ręką i lapal go jak tamten odchodził
Ale właśnie dlatego ze starszy to pewnie "autorytet"
Ostatnio była ta kumpela moja z no i jej 8miesieczna cora i Maciej non stop robił jej cacy cacy i pokazywał zabawki.

Za to Maciej nie umie ani jednego słowa powiedzieć. Totalne nemo

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:28   #3620
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny lecę Wam szybciutko z dobrymi wiadomościami otóż ku mojemu wielkim zdziwieniu moje TSH wynosi 3,53 wiem, wiem że szaU nie ma bo do 1-1,5 jeszcze daleko, ale poprzednio było 5,55 więc idzie ładnie tylko dlaczego mi się tak chce spać no nie ważne jaram się alleluja

a druga sprawa, że przechodziłam z Mikim przy sklepie "prawie wszystko za 5zyla" a moim oczom ukazało się żółte pudełko z szarą przykrywką z materiału, weszłam i kupiłam 2 i nie zgadniecie ile kosztowały, no zdziwiłam się jak nie wiem
Nooo dobre wieści, gratuluję TSH
Pudła fajne, a jeszcze fajniejsze, jak doczytałam za ile

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

a, chwale sie - dzis wyszedl spawca dwutygodniowego ryku, dolna dwójka. wiec mamy 7 ząb. z natarciu chyba druga dwojka i dwie czworki
Szał... ale ma dużo ząbków.

Cytat:
Hej mamusie

Wczoraj pierwszy dzień w pracy szybko minal , nawet spoko było za dużo się nie narobiłam

Dzisiaj miałam wolne, ale jutro znowu na 5 trzeba iść...

100 lat dla kolejnych roczniakow !!!

I chwale sie, Alicja chodzi

Dzisiaj juz sobie szła z jednego pomieszczenia do drugiego
klask i:

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu przed wieczornym spaniem Emilka robi wygibasy. Prostuje nogi i opiera się na głowie, w takiej pozycji memla sobie kocyk w rękach Czy to jest bezpieczne Kilka razy mi się wydawało, że zaraz zrobi fikołka
Jaśko robi to samo i na początku też się zastanawiałam, czy to bezpieczne. Ale w sumie skoro sam zaczął i najwyraźniej ma z tego radochę, to chyba nic sobie nie zrobi... fikołka nie było

Cytat:
Można, o ile nie masz albo masz wyłączoną poduszkę powietrzną pasażera
I chyba nie każdy fotelik da się zamontować - BeSafe spokojnie, natomiast Axida chyba się nie da, bo nie ma do czego pasów przypiąć (chyba, bo nie dopytałam 8*... ale tak na logikę... no bo do czego?)

Cytat:
Zuzka oficjalnie chodzi W końcu przekonała się, że może zrobić więcej niż parę kroczków. Jak tylko wychodzimy z domu to krzyczy "Da da da!" i chce tuptać

Mało mnie, bo w rodzinie mamy trochę problemów, które mnie przygniatają. Dodatkowo prawko (jeżdże już po mieście, dziś możliwe, że zacznę plac.....) i szykowanie urodzin Zuzki. Już niecały tydzień...

Siły dużo życzę I powodzenia za kierownicą
Pokaż girlandę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:28   #3621
vea7
Zakorzenienie

passion o kurcze... nic źle nie robisz Dbasz, kochasz, mądrze żywisz i ubierasz... widać taki typ
Nie słuchaj rodziców!!! Mądra babka jesteś i najlepiej wiesz, co dla Mai dobre Siły i zdrowia życzę

ja też bym poszła najpierw do lekarza i po skierowanie - lepiej na zimne dmuchać

ja-ika fajny.. róziowy

Isabella

motylku, Janek generalnie dzieci lubi - lubi być na placu zabaw, czy u znajomych - ale ma je w poważaniu. Nie bawi się, raczej nie nawiązuje interakcji, ale lubi jak dookoła się kreci ktoś podobnego wzrostu i ogarnięcia
Chyba po prostu za wcześnie na wspólne zabawy Chociaż w żłobku podobno z koleżanką tańcował

kropla, doczepiane buciki są po to, że jak polata w śniegowcach i pakujesz dziecia do wózka, to brudne i mokre buty zdejmujesz, a zakładasz suche i czyste buciki W nogi ciepło, a wózek nie do prania

Zdycham dzisiaj - mam infekcje wszędzie
Góra - zawalone zatoki, katar, odpadająca głowa i bolące gardło; dół ... wścik totalny i dowcipne tabletki przez tydzień Kur... wsiowy basen
Żuk za to cherla i ma katar... od czterech tygodni... w sobotę przychodzi znajomy pediatra, coby go pooglądać, ale mówi, ze jak złapał wirusa, to nawet do 8 tygodni się może utrzymywać

Teściowa mi upolowała Lidlowy kombinezon, ale był tylko 74/80 jak Żuk wstanie, będziem mierzyć, chociaż boję się, że będzie mały

tassia pytanie mam
Mam batata i cielęcinę (i kilka innych warzyw). Batata w życiu nie jadłam i nie robiłam, cielęciny nie robiłam... jak to przerobić???
Ile i ja gotować?dusić? z czym połączyć, żeby Młody zjadł???Help

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:10   #3622
kaska87
Zakorzenienie

Miki lubi dzieci, zaglada na nie z wozka jak jakies mijamy, na placu sie bawi, a hit u nas to podjazd pod plot przedszkola jak dzieci sa na podworku no siedzi i sie gapi
Ale to cyganskie dziecko do kazdego pojdzie ostatnio szla dziewczynka z pieskiem to on ja za reke zlapal i idzie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-10-16 o 17:12
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:13   #3623
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Miki lubi dzieci, zaglada na nie z wozka jak jakies mijamy, na placu sie bawi, a hit u nas to podjazd pod plot przedszkola jak dzieci sa na podworku no siedzi i sie gapi
A ja jestem głupia i chce mi sie ryczeć w takich sytuacjach jak siedzi i sie wpatruje w grupkę wesołych dzieci myślę sobie ze jest samotny i marzy o towarzyszu do zabaw

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-10-16, 17:43   #3624
tassia
Zakorzenienie

Vea cielecina dusi się 20-30minut w zależności od tego który to kawałek
Ja uwielbiam w porach duszona bo jest mega delikatna a dla dziecka tez bomba
Batat - możesz zrobić zupę krem( dzieci lubią bo bataty słodkie) lub frytki z batatow ( w sensie kupiec w piekarniku

Ja lubie połączenie batata z chilli i chorizo np. W zupie lub purée ale średnio dla dziecka

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:46   #3625
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to cyganskie dziecko do kazdego pojdzie ostatnio szla dziewczynka z pieskiem to on ja za reke zlapal i idzie
Emilka jak widzi dzieci, czy to na spacerze, czy placu zabaw, to aż skacze w wózku z radości

Vea szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i Jasia
Stary 2014-10-16, 17:47   #3626
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Motyl Maciej jest totalnie kontaktowy do dzieci ale nie każde dziecko musi być. Mnie się wydaje ze on ma malo kontaktu ale jednak ciągnie do dzieci i w ogóle. Dziecko zaczyna się interesować relacjami społecznymi jak ma 18 miesięcy. Do tego czasu nie ma cos się stresowac.
Poza tym to co ty uwazasz za niekontaktowosc to ja mogę uważać za kontaktowosc.

3x w tyg jesteśmy na placu zabaw
Raz w tygodniu Maciej widzisz się z Pola i Frankiem - na zmianę
W rodzinie dzieci nie ma z którymi byśmy się widywali.

Jakiś czas nie chodzie ba siłownię wiec w tym kąciku tez nie siedzi
Ale zamierzam zacząć

Nie rob nic na sile bo myślę ze ma czas.
np. Jak ostatnio widzieliśmy się z Pola to raczej każde samo się bawiło choć Maciej dużo obserwował Pole, cos tam zagadywal w tym swoim języku itp.
W minionych pon byłam u koleżanki która ma miesięcznego syna i 2,5 latka.
Tego małego to nawet nie zauważył jak na rekach miałam a z tym duzzm non stop chciał się bawić. Zanosiło mu zabawki, obserwował z przejecie m jak tamten się bawi, non stop gadal do niego, zaczepial ręką i lapal go jak tamten odchodził
Ale właśnie dlatego ze starszy to pewnie "autorytet"
Ostatnio była ta kumpela moja z no i jej 8miesieczna cora i Maciej non stop robił jej cacy cacy i pokazywał zabawki.

Za to Maciej nie umie ani jednego słowa powiedzieć. Totalne nemo
Musiałam sobie przetrawić moje żale i to jest tak:

ona ogólnie jest obserwatorem, od początku. Do nieznajomych dorosłych nie pójdzie na ręce (chociaż ewenement zdarzył się wczoraj, bo wyciągała ręce do mojej koleżanki, której w życiu nie widziała,że chce do niej na ręce. widocznie coś jej się bardzo w tej koleżance spodobało). Z drugiej strony gdzie nie wychodzę to krzyczy, opowiada, zaczepia dorosłych, macha im.We wtorek byłyśmy w urzędzie i ledwo ją puściłam samopas to zaczęła podchodzić do ludzi i im machać, uśmiechać się i ogólnie ludzie fajnie reagowali na to.
Ale jakimś dziwnym trafem jak idę z nią gdzieś i jeszcze z jakąś dzieciatą koleżanką, to ona się zawsze boi tej mamy, a na dziecko w ogóle nie zwraca uwagi.
Na placu zabaw czasem zwraca uwagę na dzieci i im macha, ale to są starsze dzieci. Ale i tak najważniejsza jest zjeżdżalnia, huśtawki i mama

Jak tak sobie myślę, to po prostu jej nie jarają dzieci, które jeszcze nie chodzą.Pamiętam jak na spotkaniu Miłosz od Gorgulka zainteresował się Tusią dopiero, kiedy ta stanęła na nogach-może to ten sam przypadek hehe

Nie wiem no, może sobie wkręcam też i po prostu u niej to zależy od dnia.

Natomiast zwierzątka zawsze są w centrum zainteresowania i jest posikana jak jakieś mijamy

Cytat:
heheh łatwo go przekupić

Stary 2014-10-16, 17:50   #3627
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Byłam z Małym u lekarza bo okropnie kaszle,dostał inhalacje,o mamo! Jak on przy tym płacze,wasze dzieci też?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 18:06   #3628
Larysa88
Zakorzenienie

Wrócilysmy ze spaceru i Ola bawi się domkiem wow

Cytat:
Larysko, jeździ się różnie. Już było w miarę, ale ostatnia jazda to była porażka, mega korki, u nas wszędzie pod górkę, gasł mi po 5 razy na jednych światłach Więc mam stres, jak będzie dziś, dobrze, że wyjątkowo tylko godzina.
My mamy Arkę Noego z Dumela. Jest super. Ma jakby sorter. Dźwięki i wierszyki czytane przez tego samego pana co w Domku. Zuzia lubi się bawić. No i jest pianinko to sobie na nim plumka trochę
Kciuki za powrót do pracy

Mariiasia, nie wiem, u Was pewnie jest jakaś szansa, że Szymek dorośnie do 86, u nas na pewno nie, Zuzka ma z 75cm wzrostu, więc jeszcze ho ho, te Lidlowe rozmiary duże wychodzą. I jeszcze łączone robią, jak na złość.

Wyciągnęłam kombinezon kupiony przez moją teściową rok temu, na tamtą zimę. Podejrzewam, że byłby dobry na teraz. Mam nadzieję, że w tym roku nie będzie nas uszczęśliwiać chłopięcymi ubrankami, bo serio trafia mnie, co prezent to lepszy....
Ojjj skąd ja to znam znaczy się górki. Długo były moja zmorą, ale nie martw się z czasem to mija później już żadna gorka nie będzie Ci straszna ja wiedziałam że zdam egzamin jeśli tylko wyjadę spod ośrodka a wyjeżdża się właśnie górką

Ta arka mnie kusi ale z nią jest chyba podobnie do domku że te starsze wersje czyli używane które można znaleźć na allegro nie mają rymowanek choć mogę się mylić ale tak coś mi się rzuciło w oczy.
No pomyślimy
Stary 2014-10-16, 18:29   #3629
policzanka
Wtajemniczenie

Motylku to wersja ubozsza
http://szafa.pl/c6524618-odkrywczy-d...iddieland.html

W nowszej przy budzie powinnien być żółty przycisk

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-10-16 o 18:30
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 18:39   #3630
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy czasem już tego nikt nie wrzucał, ale jakby co to zdubluję. Właśnie znalazłam i chyba coś zamówię na próbę, bo wygląda nieźle
http://ubranet.pl/135-pajacyki#/rozmiar-56/page-2
Powiem Ci szczerze,ze po doświadczeniach z używanymi ubraniami z all ja bym nie kupiła,zdjęcie nie oddaje dobrze stanu ubranka,lepiej iść do ciuszka i na żywo zobaczyć,ceny takie same jak policzyć przesyłkę.

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości