|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,23% |
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
12 | 38,71% |
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
0 | 0% |
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
3 | 9,68% |
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
0 | 0% |
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
3 | 9,68% |
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
1 | 3,23% |
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
0 | 0% |
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
3 | 9,68% |
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
2 | 6,45% |
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
4 | 12,90% |
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
2 | 6,45% |
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3602 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Jak cos to mogę Ci kupić i wysłać ![]() Takie sa Cytat:
Gratki za chodzenie ![]() Cytat:
![]() A ja juz po pracy ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy czasem już tego nikt nie wrzucał, ale jakby co to zdubluję. Właśnie znalazłam i chyba coś zamówię na próbę, bo wygląda nieźle
![]() http://ubranet.pl/135-pajacyki#/rozmiar-56/page-2
#3604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, akcja z fotelikiem wczoraj a dzis z samochodem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kochana, juz ci dziewczyny pisaly, ze to nie twoja wina ![]() na pocieszenie ci napisze ze Amela od 3 tyg ma sraczke, od tygodnia zapalenie gardla i nic za bardzo jej nie pomaga w tym temacie ![]() do tego zeby... wiec jest kongo bongo ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | ||||
Zadomowienie
|
hej
u nas noc koszmarna, zanim wczoraj ogarnęłam sobie w domu to co chciałam to była już 22.50, umyłam się i położyłam 23.10 a mały od 23.40 już wył i tak prawie do 5 rano, pobudki co 30 min. najlepiej spało mu się u mnie na rękach- masakra, miał temp. więc dostał nurofen przed 19 to i pospał troszkę a później podałam mu ok.1 h ale jakoś słabo mu pomógł na ból, tyle ze temp. zbił błagam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie żle załatwił tż ![]() Cytat:
dobrze że nocki chociaz macie przespane Cytat:
kropla- dasz radę z robotą ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- poziomka, misia- współczuję nocek pasion- zdrówka ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- czarna- oby mała już nie gorączkowała ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- boss!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Larysko arke dostała na roczek i z tego co zauważyłam na yt wierszyki mówi ten sam Pan co w odkrywczym domku
![]() Dzięki dziewczyny za propozycje! A te gumki to normalnie w zabawkowym można kupić? Czy to w kosmetycznym bardziej? Jaiko kombinezon przecudowny! Oh Izabel tule Cię mocno.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Ja-ika fajny kombinezon
![]() Larysa to chłopaki tez robią te bransoletki? ![]() ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Marii ale w Hiszpanii kombinezonów nie ma, były tylko body, jakieś dresy, spodnie, i sweterki. I dla mnie trochę tandetne były.
Jaika ładny kombinezon, ale czy dla chodzącego dziecka praktyczny ? papalinko ja bardzo często zamawiam używki dla Korna, powiem Ci, że tutaj w Hiszpanii wychodzę na tym super.
#3611 |
czyli Endżi
|
Dziewczyny, jak się Wasze dzieci bawią tą Arką Noego?
Julo wyciąga te wszystkie zabawki, naciśnie jakiś jeden guzik i tyle - mega zaangażowanie ![]() Przygotowuję się do wywiadów z urzędasami, czytam jakieś dziwne rozporządzenia żeby wiedzieć o czym w ogóle gadam i przypominam sobie jak to było ze 3 lata temu kiedy człowiek używał w pracy mózgu ![]() ![]() Ale stresuję się jak nie wiem.
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
myślę, że będzie jej wygodnie
![]()
#3613 |
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłam kupic jednoczęściowy, zeby miec pewność ze śnieg nie dostanie sie pod kurtke. Dla siebie mam spodnie na szelkach i kurtke i na nartach, czy jak robimy kuligi to nawet w majtach mam śnieg także zmieniłam zdanie i bede szukać jednoczęściowego
![]()
#3614 | |||||||
Zakorzenienie
|
potem nadrobię, teraz mam pytanie, bo mam zmartwienie
![]() Powiedzcie gdzie wasze dzieci widują inne dzieci (oprócz żłobków, to zbyt oczywiste ![]() moje dziecko po prostu ma w d... inne dzieci. A jak dzisiaj zobaczyłam jak synek koleżanki (3 miechy młodszy) reaguję na Tusię, a ona ma to gdzieś to mi się przykro zrobiło, jaka ona niekontaktowa ![]() Do wieli dorosłych też taka jest...już nie wiem jak to zmienić. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() wyginam śmiało ciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas tak samo, czapa dopiero jak jest zimno ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- i co teraz?jakie zalecenia? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
znam to ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- a jak CI Ala będzie w tym chodzić po śniegu?chyba lepsze takie bez "stopek" albo ze zdejmowanymi, w podtaci takich ocieplaczy do wózka?i normalnie śniegowce zakłądasz wtedy
![]() |
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zębów to u nas górna jedynka wyszła w lipcu potem druga w sierpniu i na razie cisza A ci di kombinezonów to zrobiłam chyba zdjęcia mniejszych rozmiarów, od 86 sa takie doczepiane rękawiczki i zakładane buciki - choć ja osobiście nie wiem czemu one maja slyzyc. W każdym bądź razie są bez stopek ![]() Na tym zdjęciu co jest tylko różowy kombinezon to widać ze te butki sa osobno ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2014-10-16 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno woli starsze dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Co do zebow, u nas do 8 miesiecy nie bylo w ogole, potem byl hard - 6 zebow w 9 tygodni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Motyl Maciej jest totalnie kontaktowy do dzieci ale nie każde dziecko musi być. Mnie się wydaje ze on ma malo kontaktu ale jednak ciągnie do dzieci i w ogóle. Dziecko zaczyna się interesować relacjami społecznymi jak ma 18 miesięcy. Do tego czasu nie ma cos się stresowac.
Poza tym to co ty uwazasz za niekontaktowosc to ja mogę uważać za kontaktowosc. 3x w tyg jesteśmy na placu zabaw Raz w tygodniu Maciej widzisz się z Pola i Frankiem - na zmianę W rodzinie dzieci nie ma z którymi byśmy się widywali. Jakiś czas nie chodzie ba siłownię wiec w tym kąciku tez nie siedzi Ale zamierzam zacząć ![]() Nie rob nic na sile bo myślę ze ma czas. np. Jak ostatnio widzieliśmy się z Pola to raczej każde samo się bawiło choć Maciej dużo obserwował Pole, cos tam zagadywal w tym swoim języku itp. W minionych pon byłam u koleżanki która ma miesięcznego syna i 2,5 latka. Tego małego to nawet nie zauważył jak na rekach miałam a z tym duzzm non stop chciał się bawić. Zanosiło mu zabawki, obserwował z przejecie m jak tamten się bawi, non stop gadal do niego, zaczepial ręką i lapal go jak tamten odchodził Ale właśnie dlatego ze starszy to pewnie "autorytet" Ostatnio była ta kumpela moja z no i jej 8miesieczna cora i Maciej non stop robił jej cacy cacy i pokazywał zabawki. Za to Maciej nie umie ani jednego słowa powiedzieć. Totalne nemo
#3620 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pudła fajne, a jeszcze fajniejsze, jak doczytałam za ile ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I chyba nie każdy fotelik da się zamontować - BeSafe spokojnie, natomiast Axida chyba się nie da, bo nie ma do czego pasów przypiąć (chyba, bo nie dopytałam 8*... ale tak na logikę... no bo do czego?) Cytat:
![]() ![]() ![]() Siły dużo życzę ![]() ![]() Pokaż girlandę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
passion o kurcze... nic źle nie robisz
![]() ![]() Nie słuchaj rodziców!!! Mądra babka jesteś i najlepiej wiesz, co dla Mai dobre ![]() ![]() ja ![]() ![]() ja-ika fajny.. róziowy ![]() Isabella ![]() ![]() motylku, Janek generalnie dzieci lubi - lubi być na placu zabaw, czy u znajomych - ale ma je w poważaniu. Nie bawi się, raczej nie nawiązuje interakcji, ale lubi jak dookoła się kreci ktoś podobnego wzrostu i ogarnięcia ![]() Chyba po prostu za wcześnie na wspólne zabawy ![]() ![]() kropla, doczepiane buciki są po to, że jak polata w śniegowcach i pakujesz dziecia do wózka, to brudne i mokre buty zdejmujesz, a zakładasz suche i czyste buciki ![]() ![]() Zdycham dzisiaj - mam infekcje wszędzie ![]() Góra - zawalone zatoki, katar, odpadająca głowa i bolące gardło; dół ... wścik totalny i dowcipne tabletki przez tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() Żuk za to cherla i ma katar... od czterech tygodni... w sobotę przychodzi znajomy pediatra, coby go pooglądać, ale mówi, ze jak złapał wirusa, to nawet do 8 tygodni się może utrzymywać ![]() Teściowa mi upolowała Lidlowy kombinezon, ale był tylko 74/80 jak Żuk wstanie, będziem mierzyć, chociaż boję się, że będzie mały ![]() tassia pytanie mam ![]() Mam batata i cielęcinę (i kilka innych warzyw). Batata w życiu nie jadłam i nie robiłam, cielęciny nie robiłam... jak to przerobić??? Ile i ja gotować?dusić? z czym połączyć, żeby Młody zjadł???Help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Miki lubi dzieci, zaglada na nie z wozka jak jakies mijamy, na placu sie bawi, a hit u nas to podjazd pod plot przedszkola jak dzieci sa na podworku no siedzi i sie gapi
![]() Ale to cyganskie dziecko do kazdego pojdzie ostatnio szla dziewczynka z pieskiem to on ja za reke zlapal i idzie ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-10-16 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Vea cielecina dusi się 20-30minut w zależności od tego który to kawałek
Ja uwielbiam w porach duszona bo jest mega delikatna a dla dziecka tez bomba Batat - możesz zrobić zupę krem( dzieci lubią bo bataty słodkie) lub frytki z batatow ( w sensie kupiec w piekarniku Ja lubie połączenie batata z chilli i chorizo np. W zupie lub purée ale średnio dla dziecka
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vea szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie i Jasia ![]()
![]() |
#3626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona ogólnie jest obserwatorem, od początku. Do nieznajomych dorosłych nie pójdzie na ręce (chociaż ewenement zdarzył się wczoraj, bo wyciągała ręce do mojej koleżanki, której w życiu nie widziała,że chce do niej na ręce. widocznie coś jej się bardzo w tej koleżance spodobało). Z drugiej strony gdzie nie wychodzę to krzyczy, opowiada, zaczepia dorosłych, macha im.We wtorek byłyśmy w urzędzie i ledwo ją puściłam samopas to zaczęła podchodzić do ludzi i im machać, uśmiechać się i ogólnie ludzie fajnie reagowali na to. Ale jakimś dziwnym trafem jak idę z nią gdzieś i jeszcze z jakąś dzieciatą koleżanką, to ona się zawsze boi tej mamy, a na dziecko w ogóle nie zwraca uwagi. Na placu zabaw czasem zwraca uwagę na dzieci i im macha, ale to są starsze dzieci. Ale i tak najważniejsza jest zjeżdżalnia, huśtawki i mama ![]() Jak tak sobie myślę, to po prostu jej nie jarają dzieci, które jeszcze nie chodzą.Pamiętam jak na spotkaniu Miłosz od Gorgulka zainteresował się Tusią dopiero, kiedy ta stanęła na nogach-może to ten sam przypadek hehe ![]() Nie wiem no, może sobie wkręcam też i po prostu u niej to zależy od dnia. Natomiast zwierzątka zawsze są w centrum zainteresowania i jest posikana jak jakieś mijamy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Małym u lekarza bo okropnie kaszle,dostał inhalacje,o mamo! Jak on przy tym płacze,wasze dzieci też?
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Wrócilysmy ze spaceru i Ola bawi się domkiem wow
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ta arka mnie kusi ale z nią jest chyba podobnie do domku że te starsze wersje czyli używane które można znaleźć na allegro nie mają rymowanek choć mogę się mylić ale tak coś mi się rzuciło w oczy. No pomyślimy ![]()
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
Motylku to wersja ubozsza
http://szafa.pl/c6524618-odkrywczy-d...iddieland.html W nowszej przy budzie powinnien być żółty przycisk Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-10-16 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.