Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 15:57   #541
antosia5
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

WItajcie
U mnie po wczorajszej wizycie tez wszystko dobrze Tylko musze brać żelażo bo trochę poniżej normy W sumie usg juz nie mam, ale robią mi teraz KTG i tu jest ok
Ale do lekarza wczoraj doczłapałam sie pieszo, bo mąż przez przypadek zabrał mi cała gotówkę więc nie miałąm na bilet, to dostałam takiego bólu, że musiałam odsapnąć przez pól godziny i dopiero mnie wzieli na badania
A dziś odwiedziła mnie położna- w sumie nie wiedziałam po co są te wizyty przed porodem, ale nawet sie cieszę, bo sie poznaliśmy pogadałyśmy, powiedziałam jej że jeszcze nie radzę sobie z językiem tak jak niemcy, więc sporo słowek dla mnie nowych. A ona taka mega opiekuńcza sie okazała Uspokoiła mnie trochę, więc mam nadzieję ze częśc moich koszmarów pójdzie w niepamieć (ja w sumie w ogóle sie nie boję bólu, bo jestem do niego w pewnym sensie przyzwyczajona, ale sie zamartwiam o swoje krocze). No i skusze sie chyba na tę akupunkturę- może coś mi pomoże na te bóle kręgosłupa

A co do temperatury to u nas na kursie mowili, że najlepsza to tak 20-21 stopni, a do spania 17-18

W sobotę wreszcie jadę na targi Więc jak będzie mozliwośc to dokupie wszystko, czego mi jeszcze brakuje
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:05   #542
Karo89
Zakorzenienie

Agata to nie na moje nerwy chyba, wolę nie włączać

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:13   #543
doloresd
Wtajemniczenie

dziewczyny wrzuciłam fotkę na maila
A teraz uciekam na zajęcia do szkoły rodzenia, o których zapomniałam na szczęście zdążę
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:28   #544
promolcia
Zadomowienie

Witam się po dłuższej przerwie
zniknęłam bo oddałam się szałowi zakupów, ale staram się ogarniać co u Was
Wstawię fotki jak tylko przyjdą wszystkie paczki
Dziś byłam u gina, Grześ w 32 tc waży ok 1800, ze mną wszystko ok oprócz bezsennych nocy i twardniejącego brzucha, jutro jadę powtórzyć glukoze (ostatnio wyszły fałszywe wyniki bo pobrali mi z palca)

znalazłam jeden sklep w którym można się nieźle obkupić za ok pół ceny, może kogoś zainteresuje
http://www.justbaby.pl/category/wyprzedaz-
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:45   #545
Basjenia
Zadomowienie

a ja tak zrobiłam kotlety że poszłam spać. o
a zaraz też na szkołę rodzenia....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:52   #546
niteczka83
Zadomowienie

Trusiulandia, Basiabasia - dzięki dziewczyny za kciuki przydały się - 3 podejście było okropne, ledwo dałam radę nie zwrócić (a nie mogłam bo był to jedyny dosłownie termin, gdzie mąż mógł zająć się Małym a ja mogłam pójść na te ponad 2 godz). Oczywiście schizuję że na bank coś wyjdzie bo w sumie wypiłam glukozę po 3 godz od pobudki, a od rana chciało mi się jeść i pić - a nie mogłam. Przecież mój organizm jak dostał taką dawkę glukozy to pewno zwariował.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ejjj to tylko moj lekarz mi nie podaje jaki termin wychodzi z usg ??
Inka - mój czasem podaje ale mówi, że ta różnica wynika tylko z wielkości dziecka (tzn. że mam większe niż średnia) a nie przesunięcia terminu.

Cytat:
Ahahahahahah zapomnialabym
Uwaga doswiadczone Mamy
Pytanie od mojego tz :P
"Jaka temperature utrzymywac w mieszkaniu przy takim malenstwie ??" Ogolnie zawsze mielismy chlodno w mieszkaniu,no ale teraz chcemy kupic termometr i utrzymywac temperature odpowiednia dla malej
Inka - najlepiej 20-21 st. Taka temp to moje marzenie. Ale nie zawsze się da... u nas np. przez całą zimę mamy pozakręcane grzejniki, wietrzymy a i tak mam 24-25 st. tak dają grube, stare rury (one aż parzą). Ale jak my jesteśmy na 1 piętrze a ciepło idzie do 10 to nic dziwnego. Tylko wtedy ubieram dziecko duuużo lżej. I tak synek jak miał jakieś 2 miesiące był w domu w bodziaku na krótki rękaw i skarpetkach (miał gołe nogi i ręce) - właśnie żeby go nie przegrzewać. A spał w samym pajacu.

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Przyszedł nam wózek!
Trusiulandia - super

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
ja mam pytanie czy każda z was kupuje te rurki windi do odgazowania? bo sie zastanawiam czy jest sens
Mysza - my nie kupujemy, przy synku się nie przydały. Jeśli będą potrzebne to wyślę męża do apteki

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość

I prawda to ze kolki to raczej u chłopaków?
Basiabasia - nigdy się nad tym nie zastanawiałam, myślałam że to nie zależy od płci tylko od układu pokarmowego u maluszków.

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
My też mamy zamiar nie przesadzać z temperaturą, kaloryferów w ogóle nie odkręcamy w zimę, ale my tez mamy ciepłe mieszkanie, w zimę mamy około 20-22 stopnie.
Sjero - ciepłe mieszkanie to raczej mam ja tak jak pisałam przy zakręconych grzejnikach 24-25 st. Masakra... 20 st to moje marzenie

I gratuluję dziewczyny wczorajszych i dzisiejszych wizyt

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-10-16 o 16:53
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:00   #547
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Hej mamuśki widzę, że humory dopisują, postów sporo naskrobałyście. Cieszę się, że co nie których się ustabilizowały. Trzymam kciuki, aby maluszki dotrzymały w brzuszkach jeszcze ka tygodni.

Co do mojej wizyty u lekarza. Hania rośnie ładnie. Jestem w 31 tyg, a mała waży niecałe 1700 gram. Po ostatnim usg dostałam zdjęcie, na którym mała wygląda jak moje lustrzane odbicie. Wszyscy w domu byli w szoku Może chociaż figurę po tż odziedziczy, dobrze by było :P

Co do temperatury. Basjenia ja też jestem mega kaloryferkiem. Najlepiej porozbierana po domu bym chodziła, ale już powoli zmieniam przyzwyczajenia. Tak jak dziewczyny piszą, 20-21 stopni to by było akurat.

HBS Dostałam od gina skierowanie na hbs, poszłam, zrobiłam, a później przeczytałam na stronie szpitala w którym będę rodzić, że powinno być robione po 35 tyg... Niepotrzebny problem, na następnej wizycie zapytam o co chodzi, nie chcę żeby były jakieś problemy. Co myślicie?
Ja tez dostałam teraz skierowanie na HBS i w sumie będę miała robione po 32 tc żeby było na wizytę...to i tak na fundusz przy okazji morfologii to zrobię. Jak będzie trzeba to powtórzę i trudno.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-16, 17:11   #548
Basjenia
Zadomowienie

a czy skuircze BH mogą być po jednej sgtronie? bo myślę że właśnie mnie złapały ale tylko po lewej....ależ nagwiżdża...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:18   #549
basiabasia989
Rozeznanie

Promolcia to ja myślałam ze tylko u mnie takie nie wydarzone pielęgniarki i robią z palca... Raz już powtarzałam i jeszcze jedna powtórka mnie czeka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-16, 17:24   #550
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja tez distalam skierowanie na HBS ale u mnie dobrze wypada bo mam zrobić na następna wizytę którą będę miała 6listopada czyli to będzie właśnie jakoś 35 tc

Basjenia u mnie się zdarza ze ten skurcz łapie mnie właśnie po jednej ze stron

Mysza mnie coraz częściej brzuch pobolewa jak na okres,a szyjka mimo ze ponoć się skraca to nie kluje

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:25   #551
Trusiulandia
Zakorzenienie

Niteczka oby wyszły dobre! Trzymam kciuki jutro odbierasz?

Co do kolki to ja znowu słyszałam że jak dziecko po cc to może mieć większe skłonności bo flora bakteryjna nie taka jak po sn i przecisniecie przez drogi rodne powoduje że jelita lepiej pracują ale to też pewnie roznie bywa

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:55   #552
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Niteczka oby wyszły dobre! Trzymam kciuki jutro odbierasz?
Trusiulandia - tak, jutro odbieram - dziękuję dam znać jak wyszły

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a czy skuircze BH mogą być po jednej sgtronie? bo myślę że właśnie mnie złapały ale tylko po lewej....ależ nagwiżdża...
Basjenia - ja czuję po całości, ale pewno może tylko po jednej
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 17:57   #553
alekaz1
Zakorzenienie

Ten blog co ktoras wrzucala z jedzeniem jest fajny znalazlam pare przepisow do wyprobowania
Stary 2014-10-16, 18:41   #554
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dzisiaj przyszło też lozeczko z materacem narazie wietrzy się w innym pokoju a jutro może złożymy ja dziś dokupilam przez neta resztę rzeczy tzn przewijak, pieluchy tetrowe i kocyki dwa a i jeszcze pokrowiec na przewijak dzisiaj już chyba nie dam rady odnieść się do postow wszystkich bo już nie mam siły byłam z mamą na zakupach i padam...

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-16, 19:01   #555
minka26
Wtajemniczenie

Hej dzziewczyny, ja tez dziś po wizycie, ostatnio miałam trochę zajęty harmonogram i nawet nie miałam jak wpaść. nawet nie wiem co u was, przeczytałam tylko co się dziś działo i widzę, że jakiś wysyp wizyt był

u mnie ok, brzuch nisko, mała cały czas do góry nogami, wody w normie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość

Witam się po dłuższej przerwie
zniknęłam bo oddałam się szałowi zakupów, ale staram się ogarniać co u Was
Wstawię fotki jak tylko przyjdą wszystkie paczki
Dziś byłam u gina, Grześ w 32 tc waży ok 1800, ze mną wszystko ok oprócz bezsennych nocy i twardniejącego brzucha, jutro jadę powtórzyć glukoze (ostatnio wyszły fałszywe wyniki bo pobrali mi z palca)

znalazłam jeden sklep w którym można się nieźle obkupić za ok pół ceny, może kogoś zainteresuje
http://www.justbaby.pl/category/wyprzedaz-
dzięki już przeglądam, bo muszę coś kupić cokolwiek!

wczzoraj mnie tak kilka skurczy od dołu złapało, jak przy porodzie i jak zaczęłam brac oddechy to tylko się na tz'ta spojrzałam i pomyślałam "nie mam nic do porodu!".
Musze kupić jakies majtki, podpaski, podkłady, pieluchy, żeby w razie co były w domu
Stary 2014-10-16, 19:32   #556
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Ja tak czasem mam więc chyba mogą tylko, że ja mam czasami bardzo bolesne, aż tak że ledwo oddycham

Cytat:
Ja tez distalam skierowanie na HBS ale u mnie dobrze wypada bo mam zrobić na następna wizytę którą będę miała 6listopada czyli to będzie właśnie jakoś 35 tc
A ja nie dostałam, raz tylko miałam na HBS.. teraz dostałam morfologię, mocz, crp i odczyn coombsa ale drugi raz już to robię, a nie mam konfliktu, więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

u mnie ok, brzuch nisko, mała cały czas do góry nogami, wody w normie
U mnie już też brzuch nisko jakoś tak z dnia na dzień mam wrażenie, że się obniżył

Moja wizyta przebiegła pomyślnie szyjka w krążku, usg ok, mały waży aż 2300!! jest olbrzymem następna wizyta za 2 tyg, docieram do bezpiecznego terminu jestem szczęśliwa i cieszę się, że u Was też ok w dalszym ciągu również trzymam kciuki za szpitalne laski

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:34   #557
Trusiulandia
Zakorzenienie

Minka Lolcia super wieści !

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-16, 19:59   #558
promolcia
Zadomowienie

cieszy mi się gęba czytając o dobrych wieściach z wizyt

minka jakiego gotowca możesz polecić na polepszenie morfologii ?

kliknęłam spiworek do fotelika samochodowego...myślicie, że przyda się czy przegiełam pałę ? http://www.justbaby.pl/spiworek-z-ow...do-wyboru.html

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja tak czasem mam więc chyba mogą tylko, że ja mam czasami bardzo bolesne, aż tak że ledwo oddycham

A ja nie dostałam, raz tylko miałam na HBS.. teraz dostałam morfologię, mocz, crp i odczyn coombsa ale drugi raz już to robię, a nie mam konfliktu, więc nie wiem

U mnie już też brzuch nisko jakoś tak z dnia na dzień mam wrażenie, że się obniżył

Moja wizyta przebiegła pomyślnie szyjka w krążku, usg ok, mały waży aż 2300!! jest olbrzymem następna wizyta za 2 tyg, docieram do bezpiecznego terminu jestem szczęśliwa i cieszę się, że u Was też ok w dalszym ciągu również trzymam kciuki za szpitalne laski
jejuniu...to az pół kilo więcej niż mój
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 20:14   #559
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

kliknęłam spiworek do fotelika samochodowego...myślicie, że przyda się czy przegiełam pałę ? http://www.justbaby.pl/spiworek-z-ow...do-wyboru.html

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

a co masz w morfologii nie tak? ja codziennie piję zakwas z buraków, ale hemoglobina mi znów spadła. Żelazo mam w normie, ale boję się dalej nic nie brać. Dalej piję te buraki, kaszę jadlaną, piję pokrzywę, ale kupiłam Witaminy i Minerały z Solgaru i zobaczymy.

Co się u ciebie dzieje?
Stary 2014-10-16, 20:19   #560
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
a co masz w morfologii nie tak? ja codziennie piję zakwas z buraków, ale hemoglobina mi znów spadła. Żelazo mam w normie, ale boję się dalej nic nie brać. Dalej piję te buraki, kaszę jadlaną, piję pokrzywę, ale kupiłam Witaminy i Minerały z Solgaru i zobaczymy.

Co się u ciebie dzieje?
Polecam kaszankę i sok "barszcz czerwony" z hortexu!! działa świetnie, położne polecały na patologii

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-16, 20:30   #561
doloresd
Wtajemniczenie

super, że się wizyty udały
a co do tego brzucha, to mi się właśnie podwyższył i coraz trudniej mi oddech złapać, dyszę strasznie
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 20:32   #562
maczuma
Rozeznanie

Kurde, sprzątnęli mi sprzed nosa fotel z pufą :/ a taki był fajny...

Pocę się jak mysz, co jest?
Stary 2014-10-16, 20:36   #563
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:

Ładny ten śpiworek, ale zastanawiam się czy warto. W takim śpiworku nie włożysz dziecka w kombinezonie bo będzie za gorąco. W foteliku zawsze możesz dziecko przykryć kocykiem. Ewentualnie do wózka ale też jak ubrać aby nie przegrzać, ani żeby nie zmarzło dziecko. Wydaje mi się że niezbędny ten śpiworek nie jest, ale jeśli komuś się podoba to czemu nie.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 20:48   #564
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Polecam kaszankę i sok "barszcz czerwony" z hortexu!! działa świetnie, położne polecały na patologii
kaszanki nie ruszę, a kupnej to już na bank kijem nie tknę
a w ten barszcz czerwony nie wierzę, jak mi swojski zakwas z buraków nie pomógł, to znaczy że kupny (z zagęszczonego soku) tym bardziej nie ruszy
ale dzięki za rady
Stary 2014-10-16, 20:53   #565
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość

Pocę się jak mysz, co jest?
Ja też , na twarzy mam extra virgin

Cytat:
kaszanki nie ruszę, a kupnej to już na bank kijem nie tknę
a w ten barszcz czerwony nie wierzę, jak mi swojski zakwas z buraków nie pomógł, to znaczy że kupny (z zagęszczonego soku) tym bardziej nie ruszy
ale dzięki za rady
Ahh moja mama jadła wątróbkę półsurową jak miała anemie, no ale wątróbki Ci nie polecę a już półsurowej to w ogóle bycze wino jest jeszcze ok.. ale tego też nie ja jem tardyferon po prostu

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-16, 20:59   #566
sjero
Raczkowanie

Ja juz po wizycie troche mnie doktor postraszyl szpitalem, zobaczymy co to bedzie dalej. Na razie mam tabletki na obnizenie cisnienia, do tego kontrola cisnienia, zrobil posiew z szyjki, mam zrobic posiew z moczu, jakis kwas moczowy i morfologie. Jak juz bede sie kluc, to z ciekawosci powtorze crp. Dostalam tez globulki, bo ciagle cos ze mnie cieknie.
Ogolnie powiedzial, ze jestem na czerwonej liscie od teraz, ale bedziemy walczyc o 6 tygodni malej w brzuchu, a potem niech sie dzieje co chce...
Pod wzgledem fizjologicznym wszystko ok, szyjka w porzadku, macica tez, Natalka rownomiernie rosnie, termin z usg wciaz niezmienny, co doktora cieszy. Moze nie bedzie tak zle w ogole ona tak slodko sobie spala na badaniu, a na szyji miala przewieszona pepowine hihi
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 21:12   #567
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Ja juz po wizycie troche mnie doktor postraszyl szpitalem, zobaczymy co to bedzie dalej. Na razie mam tabletki na obnizenie cisnienia, do tego kontrola cisnienia, zrobil posiew z szyjki, mam zrobic posiew z moczu, jakis kwas moczowy i morfologie. Jak juz bede sie kluc, to z ciekawosci powtorze crp. Dostalam tez globulki, bo ciagle cos ze mnie cieknie.
Ogolnie powiedzial, ze jestem na czerwonej liscie od teraz, ale bedziemy walczyc o 6 tygodni malej w brzuchu, a potem niech sie dzieje co chce...
Pod wzgledem fizjologicznym wszystko ok, szyjka w porzadku, macica tez, Natalka rownomiernie rosnie, termin z usg wciaz niezmienny, co doktora cieszy. Moze nie bedzie tak zle w ogole ona tak slodko sobie spala na badaniu, a na szyji miala przewieszona pepowine hihi
Kurcze to nie ciekawe wieści, mam nadzieję że obniży Ci się to ciśnienie po tych tabletkach i wytrzymasz do końca terminu. Trzymam za to kciuki
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 21:47   #568
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam jeszcze zlecone badanie na listeria monocytogenes czy jakoś tak? wiecie co to za badania? robi się to z krwi, czy z moczu? po co to w ogóle? jakaś choroba to jest?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-10-16, 22:30   #569
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

no nie wiem. Jeśli jakiś szybki spacer z fotelikiem to może się przydać. ja nie miałam bo uważam, że zbędny gadżet ale wiesz, jak już kliknęłaś i będziesz mieć, to zawsze znajdziesz dla niego zastosowanie

Cytat:
ojjj. terminowo jesteś podobnie jak ja, więc trzymam kciuki, żebyś spokojnie wytrwała do bezpiecznej granicy.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 22:40   #570
alekaz1
Zakorzenienie

Kolejny wieczor zly. Coraz gorzej sie lezy dalej meczy zgaga i w ciagu 40 minut bylam 4 w wc. Wogle to dzis dochodzi do tego uczucie jak bym miala zaraz okres dostac ze co chwile majtki sprawdzam. W sobote kolezanka przyjerzdza we wtorek wizyta a potem niech sie dzieje.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości