![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy stypendia socjalne mają sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Konto usunięte
|
No cóż, jak Ty tak czytasz, to nic dziwnego, że dla Ciebie to bzdury. Napisałam, że weryfikuję to, co przeczytam, w tym także to co przeczytam na Wikipedii. I Wikipedia to nie jest złe źródło informacji, jest hejt na nią, a jak tak sprawdzam sobie i weryfikuję to jest tam to samo co w podręcznikach do medycyny, dietetyki, biologii, weterynarii, zoologii, botaniki itd. Zresztą zwykle jest podane źródło do danych artykułów. Ale Ty, mądra, ''wiesz'' że na Wikipedii są same bzdury. Brawo. Bezmyślne to jest strasznie. Kończę już off top.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
Kocham ten moment w KAŻDEJ dyskusji tego typu, kiedy ktoś nagle wyskakuje z genialnym w jego mniemaniu tekstem o tym jakoby każdy człowiek na tej planecie miał być programistą, lekarzem, w ostateczności stomatologiem. Wybitnie rokujący literaturoznawca? Fe, nie należy mu się ani socjalne, ani naukowe, w ogóle nie należy mu się nic - powinni zamknąć jego kierunek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
w sumie bardzo ciekawy wątek chętnie bym podyskutowała ale chyba wizaż nie jest miejscem gdzie zbierze się wystarczająca ilość grona pedagogicznego do dyskusji, bo zrobi się ogromny spęd hejterów i tyle z tego będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"czy mój synuś jacuś ma być kosmonautą czy kustoszem" "moja agatka tak pięknie rysuje nie wiem czy wysyłać ją na asp czy na medycynę" "zdałam wszystkie możliwe matury na 100%, dostałam się na PW ale serce ciągnie mnie do teatru" tylko "na co stać nasz kraj, czego potrzebujemy i co nam się opłaci". nikt nie mówi o zamykaniu kierunku ale bardzo mądrze prawisz w zasadzie - ja już pisałam że powinno zmienić się limity miejsc, bo przyjmowanie po 200-300 anglistów czy polonistów na rok to nieporozumienie. a gdyby ustawowo pewne mało rentowne kierunku studiów mieli otwierać co drugi rok, to ho ho ho ho dopiero by piana była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
BAN stały
|
Polska wywołała im wojnę domową czy oni sami sobie? To niech ich oligarchowie płacą im za studia w Polsce, a nie my fundujmy sobie ukraińską V kolumnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i to się przez dekady nie zmieni niestety. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
BAN stały
|
w karcie nauczyciela jest zapis o przyznawaniu nauczycielom raz w roku zasiłku w wysokości dwóch pensji ( dane z wikipedii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
BAN stały
|
No masz rację. Niestety tak to już jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Za darmo? Przeciętni rodzice przeciętnego studenta zapłacili w podatkach na edukację tyle że doprawy, to że dziecko postudiuje "za darmo" - choćby i tylko rok - nie jest niczym niezwykłym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
BAN stały
|
I zaznaczając, że w lato, gdy nie pracują, normalnie dostają pensję. To te sławne "trzynastki" czemu nie są przyznawane wszędzie tak jak mają właśnie nauczyciele?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
od trzech studentów z ukrainy na kierunku nie zbiedniejemy, od rozdawania wszystkim polakom (bo polacy to polacy, oni niesłusznie mogą kupe kasy dostawać, ale ukrainiec jest fe choć zamordowali mu pół rodziny...). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Konto usunięte
|
Jeśli jest na zamawianym- dużo. Ciągną stypendium motywacyjne, którego przeznaczeniem nie jest sponsorowanie spadochroniarzy-marzycieli, ale zachęta i pomoc w wykształceniu specjalistów w danej dziedzinie (na którą jest zapotrzebowanie). Dlatego zgadzam ssię z Drabiną- jak ktoś z zamawianego kierunku rezygnuje to powinien hajs oddać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie rozumiem dlaczego ktos na filozofii ma mieć mniejsze stypendium niz na medycynie. Skoro mają taką samą średnią to i taką samą kase powinni otrzymac. Na weterynarii np stypendium było przyznawane od sredniej 3,8 a na innych kierunkach od 4,0. Nie podoba mi się to. Cytat:
![]() Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-10-16 o 20:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
BAN stały
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4855719 0]Nie każdy umie kuć na blachę.
I nie rozumiem dlaczego ktos na filozofii ma mieć mniejsze stypendium niz na medycynie. Skoro mają taką samą średnią to i taką samą kase powinni otrzymac. Ale przecież nie będziemy mieć samych lekarzy. im więcej studentów skonczy medycyne tym wiecej pojedzie za granicę ![]() Nie tylko średnia powinna mieć znaczenie ale też to ilu jest bezrobotnych po kierunku, na którym miałoby to stypendium być. Chociażby to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Ale w ogóle jest jakiś dowód na te ich przywileje. Ja mieszkałam w akademiku z dwiema dziewczynami z Ukrainy, owszem studiowały za darmo (tak jak Polacy), ale żadna z nich nie miała nawet stypendium socjalnego, a akademik opłacały normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie na anglistyce studiują jak inni bo doskonale znają angielski. na rusycystyce czy germanistyce podobnie, od zera nie idą. jedyna zasada która się ich nie ima to "podobno" darmowe akademiki. bo o zapomogi mogą się starać najprawdopodobniej na takich samych zasadach jak każdy polski student Cytat:
spójrz na to co się dzieje z wyszkolonymi fachowcami. nie mówię o ludziach po studiach. wszyscy leeecą na złamanie karku na wiele bezsensownych kierunków a brakuje nam porządnych fachowców którzy mogliby pracować z wykształceniem średnim technicznym. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-10-16 o 20:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
BAN stały
|
Wiadomo, że nie wszyscy mają takie przywileje ale pojawiła się informacja kilka stron temu w tym wątku, że nawet kieszonkowe dostają. W zasadzie nawet jak im się należy stypendium socjalne to powinno pokrywać je ich państwo i nie chodzi mi tylko o Ukrainę ale o każdego studenta, także naszych w obcych krajach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.