|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
Dziwi mnie, że po tylu idiotycznych wątkach i ugruntowanej na jego temat opinii, dalej zdarza mi się odpowiedzieć Imperialiście.
To zakrawa o masochizm jakiś. |
|
|
|
#3092 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomo, co mówią o nadziei... |
|
|
|
|
#3093 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3094 |
|
kobieta za ladą
|
zdziwiła mnie moja była szefowa,przysłała mi esa z zapytaniem kiedy otwieramy sklep w którym jestem już zatrudniona("mini konkurencja" dla niej)
no jasne leze i pisze z informacją
|
#3095 |
|
Konto usunięte
|
O ktoś napisał XD bo już zgłupiałam co się stało nikogo dzisiaj nic nie zdziwiło? nikt się z nikim nie kłóci?
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, co się dzieje z tym wątkiem
Kiedyś 2 h nie wchodziłam i już nie mogłam nadążyć z czytaniem a teraz weszłam przed południem, potem wieczorem a tu nic i to już któryś raz tak
|
|
|
|
#3097 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że można uważać szpilki za niezbędną część garderoby każdej kobiety.
|
|
|
|
#3098 |
|
Konto usunięte
|
Może trzeba poraz 1000 odgrzać jakiś temat, bo już wszystkie przerobione?
Co chcemy? - karmienie w miejscu publicznym - ubieranie się w worki pokutne przez większe dziewczyny - piesi/kierowcy - bezstresowe wychowanie - TŻ w trójcy świętej jedyny, lider, autorytet, zdobywca chleba i profesor - gimnazjalistki - psy bez smyczy - czy pies może być genetycznie mordercą? |
|
|
|
#3099 |
|
Konto usunięte
|
wybierzmy coś z pierwszego postu XD
|
|
|
|
#3100 |
|
kobieta za ladą
|
zdziwiło mnie to..ze rozruszałam wątek
dziwie się sobie,jestem na nogach od 4.30 w tym byłam 12 h poza domem w pracy w tym 2 h w dojazdach,ugotowałam obiada na jutro i zasnąć nie mogę
|
#3101 |
|
Konto usunięte
|
Ok, rzucę ciężką bombę. Rodzice zmusili mnie do bycia wegetarianką od urodzenia, nie miałam wyboru. Odkąd z nimi nie mieszkam z ciekawości czasem zjem trochę mięsa. Pierwszy kęs był trudny, rozchorowałam się. Idzie mi coraz lepiej, ale nadal większosci rzeczy nie ruszę, najłatwiej mi idzie z fastfoodami bo wszystko jest mega przerobione i nawet w sumie nie wiem, czy to stało koło mięsa. Wyrosłam zdrowa, jak najbardziej, ale ja tylko chciałam byc normalna XD Do kościoła raczej się nie przejdę. Ale się zastanawiam co tu jest złe tak na prawdę. Ja bo czuję się jak hipokrytka i zła osoba, w końcu to nie rośnie na drzewie. Czy moi rodzice, bo zrobili wszystko, żebym jak najbardziej odstawała od reszty dzieci i tak właściwie to nie dali mi wyboru? Nie wiem czy rozumiecie skale sytuacji, łatwo się z czegoś rezygnuje, ale zacząć jeść coś co było zawsze gnijącymi zwłokami jest truuudne. Jakby Wam ktoś dał karalucha w cieście pewnie czułybyście się podobnie jak ja.
A więc zawsze chciałam być jak wszyscy, do tego wiem, że będzie kiedyś problem, znajdę faceta, będziemy mieć dzieci, będzie trzeba im umieć ugotować, będzie teściowa która mnie zabije za bycie wege i są wszelkie sytuacje w podróżach, gdzie po prostu nic innego nie ma. Rybę najłatwiej mi spróbować, bo to głupie stworzenia, ale świni póki co nie ruszę. Czy tak z perspektywy ludiz normalnych uważacie to za rodzaj kalectwa społecznego, bo właśnie to mi przychodzi do głowy. No i hipokryzja, ale trudno, chciałam przez moment spróbować być jak wszyscy ;/ |
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
O jednak przypomniałam sobie, że coś mnie dziś zdziwiło i to nawet pod temat z listy 'gimbaza'można podpiąć
Jechałam sobie na uczelnię i do tramwaju wsiadła grupka chłopców w wieku gimnazjalnym, nie wiem na oko 15,16 lat. Ich rozmowa nie wyglądała jak zwykła rozmowa, oni do siebie mówili hasłami z internetu normalnie. Przykładowo jeden z nich opowiada o jakimś tam kiepskim nauczycielu a drugi mu na to 'zabij to zanim złoży jaja', potem jeszcze gadka o imprezie, któryś mówi że nie ma kasy a inny mu na to 'za hajs matki baluj'. Jeszcze usłyszałam 'i don't want to live on this planet anymore' i xd(iksde ). No słowo daję jeszcze nie słyszałam żeby ktoś xd wymawiał.No i teraz nie wiem co mnie bardziej dziwi, że oni tak gadają czy, że ja się temu dziwię co może oznaczać, że jestem trochę stara maleńka bo przecież nie tak dawno sama miałam jeszcze naście lat
|
|
|
|
#3103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja innego mięsa niż ryba czy krewetka nie tknę, a nie czuję się jak kaleka ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48558405]Dziwi mnie, że można uważać szpilki za niezbędną część garderoby każdej kobiety.[/QUOTE] A ktoś tak uważa?
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Konto usunięte
|
Ja za jakiś czas też to wszystko zweryfikuję. Ale tak jak jest sytuacja typu świeta, nie było świąt, żeby rodzina nam tego nie wypominała. Nawet głupi obiad u kogoś, zawsze jest problem ;/ Jak kogoś wychowano tradycyjnie to przez grzeczność zje, a ja nie potrafię.
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3106 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego jak dobrze, ze nie chcę mieć dzieci, przecież ja nigdy nie robiłam nic mięsnego, jakby nie mogły być wege, to by zginęły z głodu
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-10-16 o 22:48 |
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dziwię temu jak ubierają się dziewczyny z budula
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie uznała Cię za kalekę życiową. Może mówię tak dlatego, że w moim otoczeniu i rodzina i znajomi jest pełno wegetarian i już się przyzwyczaiłam i wiem też, że można dobrze zjeść jak się nie je mięsa. Sama mięso jem. Facet też w związku może przecież gotować jak ma ochotę na mięso. Moja mama wegetarianka gotowała mi czasem mięsne obiady. A teściową co się wtrąca w dietę to nie należy się przejmować. To apropo ewentualnych problemów. Faktycznie może być kiepsko jak się ma otoczenie takie, że ludzie to uważają za widzimisię a Ty nawet już byś chciała a nie możesz się przekonać. Bo u mnie jest tak, że nawet na święta zawsze jest jakaś opcja dla tych wege też. No ale to już trudno trzeba przeboleć.
Ale zaczynać jeść mięso żeby być jak inni to też bez sensu. Chyba, że masz po prostu ochotę na próbowanie nowej kuchni, nowych smaków. Jeśli jednak nie da się przemóc to moim zdaniem nic na siłę. |
|
|
|
#3109 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Konto usunięte
|
Tak. Było na wątku o rozwalającej modzie
![]() Cytat:
Ja zostałam wychowana do jedzenia mięsa, ale nie jem go odkąd mogę sama o tym decydować. Jeśli komuś to nie odpowiada, to jest jego problem, a nie mój Zdarzały mi się sytuacje, kiedy "teściową" czy znajomych to bardzo dziwiło albo oburzało. W każdym razie wychodzę z założenia, że jeśli komuś to tak bardzo przeszkadza, to nie zasługuje na spotykanie się ze mną
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez grzeczność to się wegetarianina nie zmusza do jedzenia mięsa i nie komentuje tego. Jestem jedyną wegetarianką (czy raczej semiwegetarianka) w rodzinie i wśród znajomych i wszyscy jakoś z tym żyją. Kiedyś jakiś typek (chłopak koleżanki kolegi czy ktoś) zaczął się do mnie dosrywac na imprezie z tego powodu- szybko go ustawili do pionu. Mięsożercy. Nie pojmuję, jak można kogoś krytykować za coś takiego. Słowem- dziwi mnie to. |
|
|
|
|
#3112 |
|
and cigarettes
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48558884]To nie jest problem z tym co jesz/nie jesz, tylko z asertywnością.
[/QUOTE] Ja nie rozumiem co ma wmuszanie w siebie jedzenia jakiegokolwiek, choć nienawidzę/nie lubię/nie mam ochoty/szkodzi mi/z przekonań nie jem ma wspólnego z "grzecznością". Grzecznie to ja mogę najwyżej powiedzieć "nie, dziękuję". Zmuszanie mnie do czegokolwiek nie zasługuje na grzecznościowe uleganie.
|
|
|
|
#3113 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3114 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie ja też bym chciała dać wybór, tak jak ja miałam, ale ujowy to wybór, skoro przetrwanie nakazuje jeść to co mają dostępne, bo nic innego nie ma
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Jakbym ja miałą kurczaka na obiad zrobić, no nie, ni uja, nie da rady, biedne hipotetyczne dzieci XD |
|
|
|
#3115 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3116 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48559101]Nigdy.Wystarczy nie utrzymywać kontaktów z takimi ludźmi i problem znika.[/QUOTE]
Oj spokojnie, równie dobrze oni mogą nie utrzymywać kontaktu ze mną. Talerz to najmniejsze zmartwienie a to takie głupie zaczepki ale koniec końców nieszkodliwe. Ale watpie czy bym umiała patrzeć spokojnie jak hipotetyczny mąż wsuwa smazone, panierowane czerwone mięso dzień w dzień, to niezdrowe. A gotowanie to moja pasja, wiec pewnie będę to robić XD |
|
|
|
#3117 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Z moich prywatnych obserwacji wynika, że ludzi którzy przeszli w wieku dorosłym na wegetarianizm/weganizm z dotknięciem mięsa nie mają problemu i zrobią komuś schabowszczaka. Natomiast Ci, którzy od dzieciństwa byli wege - brzydzą się.
|
|
|
#3118 |
|
Konto usunięte
|
Jako kilkulatka przestałam jeść mięso i przeszłam na wege, od lat nie miałam bliższego kontaktu z mięsem, no i brzydzi mnie też :P
|
|
|
|
#3119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najgorzej jest z surowym
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Najgorszy problem jest, jak wege/nie wege staje się religią/lekiem na wszystko/sposobem uratowania świata. Ja jestem bardzo mięsożerna i normalnie czuję, jak mi mięsa potrzeba a ktoś mnie próbuje przekonać że bez mięsa da się żyć. Może ten ktoś potrafi, ja nie. Wyższy level jest wtedy gdy zaczyna się dyskusja "jesz martwe stworzenia, jak możesz!" i wtedy dyskusja przypomina tą z katolikiem o aborcji.
Jakby Demi93 przyszła do mnie na obiad, to bym zrobiła tartę ze szpinakiem zamiast hamburgerów. Nie dziwi mnie to że nie lubi/brzydzi się/jeść nie może/inne. Dziwi mnie pomysł wmuszania wegetarianowi jedzenia. Zdziwiło mnie raz stwierdzenie wegetarianki że ona by nie zjadła jedzenia przygotowanego w kuchni nie-wegetariańskiej, bo tam są szczątki zmarłych zwierząt w lodówce i naczynia są skażone. Inna wersja koszerności ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Próbowałaś w rękawiczkach coś z tym mięsem zrobić? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

Kiedyś 2 h nie wchodziłam i już nie mogłam nadążyć z czytaniem a teraz weszłam przed południem, potem wieczorem a tu nic i to już któryś raz tak