|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do staruszki... Jestem jak najbardziej za pomocą takim osobom - starszym, schorowanym. Tylko warto też pomyśleć o zabraniu takiej osoby do specjalisty, poszukaniu nowych lepszych metod leczenia (przez 20 lat coś się mogło zmienić) itd. W dodatku opis wydaje mi się podkolorowany - moja babcia też musiała pić takowy kwas i choć nie było to super smaczne, to przełyku nie wypalało. Tak samo jak gdzieś wyżej fakt zawału serca... To nie stare czasy, gdzie osobę po zawale uznawało się za cudem ocaloną i niezdolną do pracy. Ludzie po tygodniu w szpitalu po zawale do pracy normalnie wracają. Tak samo po drugim i trzecim zawale. Są tu 2 opcje: zawał był bardzo ciężki, ale wtedy opis jest źle zrobiony, bo nic o tym nie wspomina, albo też podkoloryzowano tu coś. Cytat:
Uważam, że mądrze dysponując pieniędzmi można z tych 400zł/os. kupić jedzenie, chemię, parę ciuszków w lumpeksie i odłożyć na przybory szkolne. Tylko trzeba chcieć i trochę w to wysiłku włożyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zresztą, dla jednych to dużo, dla innych mało. Darczyńca sam zadecyduje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Konto usunięte
|
Jacy Liderzy, taka cała akcja.
A teraz już naprawdę idę spać, żebym mogła skoro świt zerwać się z wyra i radośnie ruszyć do pracy, bo inaczej wielodzietna alkoholiczna patola padnie głodu, bo im 400 zeta na jedzenie nie starcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
2. Wypalało w sensie bardzo mocno drażniło, aż Pani leciały łzy 3. Widocznie był ciężki, o takie rzeczy dopytujemy, staramy się nie epatować schorzenia "Pan Andrzej przeszedł cięęęęęęęęęężki zawał". |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Tak widzę Twoją obecność w wątku i w ogóle istnienie tej akcji (w dużej mierze)... Cytat:
![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-10-16 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się śledzić dzisiaj Waszą dyskusję i nie mogę się nadziwić jak wiele złego dla całej akcji można zrobić, jeśli angażują się w nią przypadkowi ludzie, przekonani o swojej nieomylności. Aż strach pomyśleć, jakie kwiatki wyjdą w tym roku (mam jedynie nadzieję, że nie z mojego rejonu). ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Ale mamy narzędzia, żeby odpowiednio pokierować rodzinę, np. przekazać kontakt do właściwej instytucji, poradni, prawnika udzielającego bezpłatnych porad itp. I to może być ten śmiesznie brzmiący "impuls do zmiany", a nie nowy komputer. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Raczkowanie
|
kilka-kilkanaście przypadków na 17,5 tys to 0.00097%
![]() Parę osób stwierdziło, że mimo, że projekt obejmuje coraz więcej osób, to wpadek mamy coraz mniej, dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() [/QUOTE] ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 --------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
3. Czytanie, że zawał był "cięęęężki", nadal będzie ogólnikiem. Czy pan miał stenty, bajpasy, powikłanie w postaci tętniaka, pozawałowe zaburzenia rytmu? Może ktoś powinien panu pomóc w załatwieniu operacji, odpowiedniego leczenia? To są konkrety, bo jak słyszę, że ktoś nie pracuje, bo przeszedł zawał, to włącza mi się alarm. Co do porad prawnych - fajnie, że są, ale dla osób życiowo niezaradnych to za mało. Trzeba takiej kobiecie (bo częściej jednak faceci piją...) wytłumaczyć, że może to zrobić, że będzie lepiej, zaprowadzić ją do tego prawnika, przetłumaczyć z języka prawniczego na nasze, pomóc załatwić formalności... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Wizażowy Kot Igor
|
Wiecie co?
Ja idę spać. Podnoszę zwłoki o 6, co by na ćwiczenia na 7.30 zdążyć, zakończyć zajęcia o 14.30 a potem świńskim truchtem zdążyć do pracy. Niestety, nie mogę wzorem pani Wiesi wylegiwac się do 9 a MOPS to nawet nie wiem, gdzie jest w moim mieście. Zresztą tłumaczenia i wyjasnienia Pana Wolontariusza ocierają się już o absurd na tyle, by darowac sobie czytanie i podnoszenie sobie adrenaliny przed snem. Dobranoc i idźcie spać. Wszyscy mamy jutro swoje zajęcia, które trzeba zrobić, żeby przypadkiem nie zgloszono nas jako kandydatów do SZP ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No śpijcie śpijcie mróweczki pracowite ![]() ![]() Bo tak całkiem serio, to mnie naprawdę nie stać, żeby sobie 150zł miesięcznie wliczać w koszta leczenia przeziębienia czy migreny. Ani nawet 15zł, całe życie na czosnku ![]() Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-10-16 o 23:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ech, nie ma to jak wstać o 6 a potem sprawdzić pocztę i przekonać się, że jednak ćwiczenia są w sobotę o 7.30 bo akurat w sobotę jaśnie pan ma dyżur, więc jedno przy drugim....... No nic, to mam czas do 8.30 zanim się zwlokę pod prysznic.
Tak, wiem. Ludzki pan i trzeba się cieszyć bo przecież mógł zabić (jak w tym dowcipie o Stalinie). Względnie wcale nie napisać a ruda by pognała i pocałowała klamkę czekając na następne zajęcia. Myślę nad wariantem B: czy pani Wiesia jednak nie ma prostszego i łatwiejszego życia? O, Ochojska się wypowiada. 26% dzieci w Polsce dotkniętych jest ubóstwem. Bosh, skąd oni biora te dane? Czyli prawie 30% społeczeństwa to ludzie nieporadni społecznie i ekonomicznie? Jaka będzie więc jakość tego społeczeństwa za kilkanaście lat, biorac pod uwagę, że panie Wiesie i potomstwo pani Wiesi ma tendencję do rozmnażania się w postępie geometrycznym? Heh, i na koniec apel: Wpłacajcie pieniądze.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nie, Doris! My chciałyśmy do Sephory za 1000 zł. Nasze życzenia są skonkretyzowane- jak w SZP i szpadaj z tym bonem za 50 zł!
![]() ![]() Kot chce- kot wymaga. A co!
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Domyślam się tylko, że Ochojska mówiła o akcji Pajacyk? Dokarmianie maluchów wg mnie jest bardzo ważne.
![]() |
#4369 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ale te dane (o ile są prawdziwe) są zatrważające. Jakie będzie w przyszłości społeczeństwo, skoro prawie 30% dorasta w biedzie i niedozywieniu? Odpowiadam: skarlałe, chore i niedouczone. Może tak ma być? Przecież takim społeczeństwem łatwo się steruje i rządzi. Tak, wiem- teoria spiskowa.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
Konto usunięte
|
Niedożywienie polegające niestety najczęściej na tym, że na fajki, gry na automatach i inne pierdoły jest, a po otrzymaniu zasiłku kupuje się colę, chipsy i inne oznaki "statusu". Powinny być wydawane bony na posiłki, a część pomocy to powinno być dokarmianie dzieci. Tylko raz rozmawiałam z jedną psycholożką szkolną i stwierdziła, że rodzicom się nie chce d... ruszyć, aby podpisać głupi świstek, który pozwoli dzieciom otrzymywać darmowe obiady. Nie bo nie, bo kasa lepsza w łapkę. To jest to rzekome ubóstwo. Nie wierzę ani przez chwilę w 26%. Te dane się windowane przez właśnie takich "cud" rodziców i opiekunów. System powinien być skonstruowany tak, że jeżeli zaniedbujesz jedno (np. właśnie ten świstek, żeby dziecko dostawało obiady), to nie dostajesz drugiego i nie ma zmiłuj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Dane są zatrważające. Swego czasu pracowałam w świetlicy dla młodzieży (kiepska dzielnica, właściwie wprost nazywana dzielnicą biedy niebyt dużego miasta). ima: padło nam ogrzewanie a dzieci przychodziły, siedziały w kurtkach. Głównym motywem przyjścia do swietlicy był ciepły obiad. Żadne by się wprost nie przyznało, że w domu nie będzie.
![]() |
#4372 | |
O RLY?
|
Cytat:
(Szczerze mówiąc ja też się przez jakiś czas wstydziłam).
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4374 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Normalnie czytam i nie wierzę, 400 zł na osobę i nie da się wyżyć? Pamiętam czasy że mialam 1200 na życie na 4 osoby i jakoś zyliśmy... a przeciez tamte rodziny mają : dofinansowania obiadów, podręczniki za darmo, wszelkie paczki z Caritasu, dodatki z Mopsu, czesto jakieś dary i paczki z Kościoła ... wygląda na to, ze ci którzy maja minimum, ale nie wyciagają nigdzie ręki, żyją biedniej niż ci którzy to wszystko dostają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Wredny kotecek
|
Ale ja mam na gripeksa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Nie ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez megi.3 Czas edycji: 2014-10-17 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Konto usunięte
|
a i tak potem najlepsze są jazdy na profilu SzP na profilu fb w trakcie samego rozdawnictwa darów.
Pierdyliard roszczeniowych beneficjentów. a jak się kliknie na ich profile to oczywiście ''szlachta nie pracuje'', aktywnośc we wszystkich gierkach fb i rozkraczona sesja zdjęciowa w białych kozaczkach na tle meblościanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.