Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-16, 14:34   #4441
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Mój Facet pozna³ mnie przy du¿ej nadwadze (ale nie oty³o¶ci). Jak przyty³am to twierdzi³, ¿e nic nie widzi i nie musze siê odchudzac a jak jego Mama zwróci³a mi uwagê ¿e uty³am to siê na ni± obrazi³. Pierwszy facet mi powiedzia³ "mog³aby¶ trochê schudn±æ" (ju¿ wtedy mia³am nadwagê spor±). Zamiast zrozumieæ intencjê zrobi³o mi siê smutno. Nie docenia³am tego. Teraz mam faceta, który ma wadê wzroku i nie widzi mojego t³uszczu. Na pocz±tku mi przeszkadza³ podsuwaj±c s³odycze. Obecnie odchudza siê ze mn± (te¿ mu siê przyty³o do¶æ). Czasem wola³abym jakiego¶ kopa a nie: jeste¶ najpiêkniejsza na ¶wiecie i nie musisz z sob± nic robiæ. D³ugo w to wierzy³am a¿ kiedy¶ stanê³am na wadze i oczy wysz³y mi z orbit. Na pocz±tku by³o mi przykro ¿e odci±ga mnie od diety teraz siê ciesze ¿e jeste¶my z tym oboje

Takie wspólne odchudzanie to ¶wietna sprawa - nawzajem siê motywujecie, pilnujecie. Zazdroszczê, bo mój Chudzinek to pomimo chêtnie je wszystko co ugotujê nawet je¶li jest dietetyczne ale potem... Full wypas
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 15:03   #4442
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak zaczê³am chodziæ z moim ch³opakiem i kiedy¶ mnie obj±³ i dotkn±³ mojego brzucha to mu powiedzia³am, ¿e nigdy wiêcej ma tego nie robiæ.... I nie robi³ :-D a wczoraj mia³am z³y humor i on mnie chcia³ przytuliæ a ja ci±gle ucieka³am i nie pochodzi³am jak mnie wo³a³.
Pó¼niej jak byli¶my u mnie w pokoju i rozmawiali¶my na ³ó¿ku to on po³o¿y³ rêkê na moim brzuchu. A ja jednocze¶nie podskoczylam i zesztywnialam bo siê w ogóle nie spodziewa³am... Nigdy tego nie robi³. A on powiedzia³, ¿e skoro ja siê go nie s³ucham to on mnie te¿ nie. Potem jeszcze poci±gn±³ mi bluzkê, przytrzyma³ ¿ebym siê nie wyrwa³a i poca³owa³ mój spasiony brzuch :O
Powiem wam ¿e ze stresu by³am ca³a sztywna, ale potem mu podziêkowa³am, bo mi pokaza³ ¿e kocha mnie bez wzglêdu na kilogramy i ¿e dla niego jestem piêkna . Normalnie terapia szokowa!!!!!
Potem kaza³ mi napisaæ na forum, ¿e jak która¶ z nas mówi ¼le o jakiejkolwiek czê¶æ swojego cia³a to siê myli. I ¿e wszystkie jeste¶my piêkne teraz tylko jeszcze bardziej piêkniejemy

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dok³adnie to powiedzia³ ¿e gadamy g³upoty (tylko bardziej dosadnie), ale nie chcia³am cytowaæ ma publicznym forum :-P koniec mówienia ¼le o sobie :-*
Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie, da siê rozpoznaæ kiedy s³owa od T¯ "jeste¶ piêkna" s± szczere a kiedy mówi tak ¿eby kobieta dobrze siê czu³a. Wystarczy zaobserwowaæ zachowanie. Mój na ka¿dym kroku pokazuje mi ¿e mnie po¿±da, ¿e w jego oczach jestem seksowna. Te¿ potrafiê byæ wstrêtna w³a¶nie przez to ¿e ¼le siê czujê w swoim ciele. Kiedy¶ która¶ z Was pisa³a, ¿e czuje ¿e ¿ycie jej ucieka przez nadwagê bo wszystko zrobi jak schudnie. Mam dok³adnie to samo. Przez rok nie kupi³am nic nowego (chyba ¿e ju¿ co¶ siê zniszczy³o i nie nadawa³o siê do chodzenia w tym), bo sobie my¶la³am "schudnê to pójdê na takie zakupy ¿e hohoh", ale w gruncie rzeczy nic z tym nie robi³am. Na zakupy nie sz³am a pó¼niej jecza³am ¿e nie mam siê w co ubraæ. Trochê my¶lenie mi siê zmieni³o dziêki mê¿owi. Nie jest idealny, czasami mamy ci±g trudnych dni, mogliby¶my utopiæ siê w ³y¿ce wody wzajemnie ale w gruncie rzeczy nie zamieni³abym go na nikogo innego. Te¿ potrafi powiedzieæ ¿ebym co¶ z sob± zrobi³a ale w³a¶nie wtedy gdy jeczê ¿e jestem gruba i brzydka. Wtedy mówi co¶ w stylu "je¿eli ¼le siê czujesz z tym jak wygl±dasz to dzia³aj, dasz radê". Nie ma w tym s³owa o tym ¿e jemu przeszkadzaj± moje kilogramy, wiem ze mam jego pe³n± akceptacjê a przy okazji daje mi kopa do dzia³ania.
Mój mê¿ulek nigdy za wiele na ten temat nie mówi³ bo wiedzia³, ¿e mnie to boli. Kocha mnie tak± jak± jestem, dotyka gdzie mu siê podoba i uwa¿a, ¿e jest dobrze. Jedyne rozmowy na temat odchudzania przed moim postanowieniem by³y wtedy, gdy w "normalnym" sklepie nie mog³am nic na siebie w³o¿yæ bo by³o za ma³e (nawet XL), wtedy zwraca³ mi uwagê, ¿e jak bym schud³a nie mia³ambym z tym problemu. Teraz test jest super, zaczepia mnie, przytula w ró¿nych okoliczno¶ciach a nawet "ociera" czê¶ciej ni¿ kiedy¶

Amelcia87
- mój jedzie na jeden dzieñ i ju¿ mnie to dra¿ni wiêc na pewno nie pomogê. Ale za to mocno wspó³czujê...
Pretty_girl19892 - na pewno o tym napiszê, dzi¶ ju¿ wiem, ¿e ze wzglêdu na ma³y bud¿et kupiê co¶ taniego do 200z³ i bêdzie to zwyk³y rowerek.

Idê sprz±taæ

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 16:18   #4443
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Cytat:
Napisane przez Amelca87 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was Dziewczyny
U mnie mega zalatanie... Ma¿ wyje¿d¿a do Austrii w czwartek do pracy ...imamy strasznie du¿o za³atwiania
A ja prze¿ywam to strasznie...eh czy która¶ z Was mia³a podobnie?i mo¿e mi co¶ doradziæ jak postaraæ siê nie têskniæ...za bardzo

Moje menu na dzi¶ :
1. owsianka z bananem i sok z pomarañczy
2.sa³atka owocowa
3. roladka z kurczaka z papryk± czerwon± w piekarniku z 1ziemniakiem gotowanym i sa³atka z mix sa³at
4. kromka razowego z past± z kurczaka i ogórkiem kiszonym (uwilbiam)
5. jogurt z ¿urawin± i rodzynkami

ZUMBA 60 min i BUP 60 min

jutro wa¿enie..zobaczymy jak bêdzie
Ja znam sytuacjê z drugiej strony: to ja wyje¿d¿a³am do Niemiec. Nie mia³am czasu têskniæ. Praca od rana do wieczora. On nie nauczy³ siê nie têskniæ

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-16, 19:46   #4444
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie, te¿ tak my¶la³am ale na kuchennych inspiracjach owoc traktuje siê jako przek±skê. My¶licie, ¿e tam ¼le jest napisane?
W³a¶nie: przek±skê, a nie POSI£EK. A Ty masz je¶æ w ciagu dnia 5-6 posi³ków, a nie 3 posi³ki i 3 przek±ski. Wiadomo, ¿e posi³ki maj± byæ zró¿nicowane pod wzglêdem kalorii i objêto¶ci, np. na obiad jem 450 kcal, a na kolacjê 250. Ale sama widzisz, ¿e jak jesz owoce, to zapychasz siê bezsensownymi posi³kami, a w gruncie rzeczy nie jeste¶ najedzona.
Jak jesz owoce, to dodaj do nich jogurt/pestki dyni/ziarna/orzechy/serek/twaróg etc.
Dok³adnie tak jak pisze Miss:
Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê ¿e jako przek±skê jak najbardziej, ale nie jako posi³ek... Wystarczy dodaæ jogurt z ³y¿k± s³onecznika i suszonej ¿urawiny, albo kromkê chleba z wêdlin± i ju¿ jest lepiej. wed³ug mnie nawet kilogram owoców to nadal nie posi³ek, bo ten powinien zawieraæ kombinacjê wêgli, bia³ek i t³uszczy
Cytat:
Takie wspólne odchudzanie to ¶wietna sprawa - nawzajem siê motywujecie, pilnujecie. Zazdroszczê, bo mój Chudzinek to pomimo chêtnie je wszystko co ugotujê nawet je¶li jest dietetyczne ale potem... Full wypas
Potwierdzam, my w duecie schudli¶my razem jakie¶ 30-32kg
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 01:13   #4445
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
P
Dzisiaj w radio by³a audycja na temat diet i æwiczeñ.
Ekspert powiedzia³ tak:[B] masa æwiczeñ plus ma³o jedzenia = tycie i nabieranie wagi.
Ca³y czas o tym mówiê!!

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ----------

Cytat:
Aktualnie nie æwiczê w ogóle, skoñczy³ mi siê karnet na fitness i ¿al mi zainwestowaæ w nowy kiedy muszê kupiæ dzieciakom kurtki zimowe i sobie te¿.
Ta z zesz³ego roku wygl±da na mnie jak za du¿y worek : Hurra !!!
Jedyna wada, muszê zakupiæ now±.
Ja co roku muszê kupowaæ wiêksz± :/. To dopiero niefajne!

---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Gratuluje pierwszego dnia bez s³odyczy, mam nadziejê ¿e dzi¶ zameldujesz ju¿ drugi taki dzieñ
Ja za to wczoraj mia³am wieczorne ob¿arstwo po piwie, czipsy, do tego delicje i po¼niej s³odki jogurt dzi¶ w pracy mam na szczê¶cie normalne posi³ki przygotowane ale co wczoraj posz³o w boczki to posz³o
Pod pogrubionym zdaniem podpisujê siê obiema rêkoma, te¿ mam takie my¶li do¶æ czêsto, tzn ¿e jestem taaka biedna ¿e s³odyczy nie mogê, a czemu, a po co siê tak mêczyæ, a ¿e nie ma sensu bo i tak nie uda mi siê schudn±æ, czas to definitywnie zmieniæ bo nigdy nie bêdê zadowolona ze swojego wygl±du
Meldujê drugi jak najbardziej!
Jeszcze do tego æwiczenia dorzuciæ i piêkne jad³ospisy i bêdê spe³niona .

Prawd± jest, ¿e odchudzanie zaczyna siê w g³owie.
A takie my¶lenie jest bardzo wyzwalaj±ce.
Cytat:
Moje dzisiejsze menu:
I. Dwie kromki razowego chleba z szynk± drobiow±, serem i pomidorem, kawa z mlekiem i ³y¿eczk± cukru
II. Dwie kromki chleba jak wy¿ej plus jogurt naturalny
III. Fasolka po bretoñsku
IV. Serek wiejski z pomidorkami cherry
V. Pewnie bêd± dwa jajka gotowane plus sa³atka z sa³aty i pomidorów
No i mam zamiar nie daæ siê dzi¶ s³odyczom, tak¿e trzymajcie kciuki
I jak, uda³o siê bez s³odyczy?

---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

Cytat:
W³a¶nie, te¿ tak my¶la³am ale na kuchennych inspiracjach owoc traktuje siê jako przek±skê. My¶licie, ¿e tam ¼le jest napisane?
G³ównie chodzi o to, ¿e posi³ek powinien byæ pe³nowarto¶ciowy, czyli zawieraæ bia³ko i wêglowodany (z odpowiednich ¼róde³!) i t³uszcze (te¿ te dobre).
Najlepiej by by³o dbaæ szczególnie o to, ¿eby w ka¿dym posi³ku by³o bia³ko.

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak zaczê³am chodziæ z moim ch³opakiem i kiedy¶ mnie obj±³ i dotkn±³ mojego brzucha to mu powiedzia³am, ¿e nigdy wiêcej ma tego nie robiæ.... I nie robi³ :-D a wczoraj mia³am z³y humor i on mnie chcia³ przytuliæ a ja ci±gle ucieka³am i nie pochodzi³am jak mnie wo³a³.
Pó¼niej jak byli¶my u mnie w pokoju i rozmawiali¶my na ³ó¿ku to on po³o¿y³ rêkê na moim brzuchu. A ja jednocze¶nie podskoczylam i zesztywnialam bo siê w ogóle nie spodziewa³am... Nigdy tego nie robi³. A on powiedzia³, ¿e skoro ja siê go nie s³ucham to on mnie te¿ nie. Potem jeszcze poci±gn±³ mi bluzkê, przytrzyma³ ¿ebym siê nie wyrwa³a i poca³owa³ mój spasiony brzuch :O
Powiem wam ¿e ze stresu by³am ca³a sztywna, ale potem mu podziêkowa³am, bo mi pokaza³ ¿e kocha mnie bez wzglêdu na kilogramy i ¿e dla niego jestem piêkna . Normalnie terapia szokowa!!!!!
Potem kaza³ mi napisaæ na forum, ¿e jak która¶ z nas mówi ¼le o jakiejkolwiek czê¶æ swojego cia³a to siê myli. I ¿e wszystkie jeste¶my piêkne teraz tylko jeszcze bardziej piêkniejemy

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dok³adnie to powiedzia³ ¿e gadamy g³upoty (tylko bardziej dosadnie), ale nie chcia³am cytowaæ ma publicznym forum :-P koniec mówienia ¼le o sobie :-*
Uroczo .
Pozdrów Go ode mnie!

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ----------

Cytat:
Pewnie ¿e kocha nawet z dodatkowymi kg, bo przecie¿ kocha Ciebie jako osobe a nie worek na miêcho i ko¶ci wiesz co mam na my¶li

Jednak ja nienawidzê tych frazesów typu 'kocham Ciê tak± jaka jeste¶' to tak jakby powiedzieæ 'no trudno taka jeste¶, co zrobiæ' albo 'spoko, jeste¶ gruba ale jako¶ to prze¿yje' Mój m±¿ wie jak± mam alergiê na takie teksty... Du¿o lepiej siê czu³am jak wprost zapyta³ czy mam zamiar co¶ ze sob± zrobiæ czy tylko bêdê jêczeæ, bo on te¿ chcia³by ¿ebym by³a jak kiedy¶ i fizycznie i wewnêtrznie. To mi da³o wielkiego kopa! Takie g³askanie i mówienie ¿e i tak jestem piêkna na mnie dzia³a jak p³achta na byka... Takie 'no trudno b±dz sobie grubasem i tak ciê kocham' :P

Oczywi¶cie mówimy tu o piêknie fizycznym. Facet ma kochaæ Ciebie i nie tak± jaka jeste¶ tylko bezwarunkowo - Ciebie! Tak± jaka jeste¶ mo¿e po¿±daæ, pragn±æ )

Takie moje zdanie
Dla mnie szczero¶æ jest podstaw±, ale mnie tekst czy zamierzam co¶ zrobiæ bardzo by dobi³, bo próbujê co¶ robiæ od lat wielu, a jest coraz gorzej. Nie chcia³abym, ¿eby mnie facet ok³amywa³, ¿e wygl±dam piêknie, bo tak nie jest, ale kochaæ powinien nie za to, jak wygl±dam . Ze mn± to w ogóle ciê¿ko, bo czasem potrzebujê "kopa", a czasem "g³askania" i lepiej, ¿eby kto¶ do mnie nie podchodzi³ z jednym, kiedy potrzebujê drugiego .

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie, da siê rozpoznaæ kiedy s³owa od T¯ "jeste¶ piêkna" s± szczere a kiedy mówi tak ¿eby kobieta dobrze siê czu³a. Wystarczy zaobserwowaæ zachowanie. Mój na ka¿dym kroku pokazuje mi ¿e mnie po¿±da, ¿e w jego oczach jestem seksowna. Te¿ potrafiê byæ wstrêtna w³a¶nie przez to ¿e ¼le siê czujê w swoim ciele. Kiedy¶ która¶ z Was pisa³a, ¿e czuje ¿e ¿ycie jej ucieka przez nadwagê bo wszystko zrobi jak schudnie. Mam dok³adnie to samo. Przez rok nie kupi³am nic nowego (chyba ¿e ju¿ co¶ siê zniszczy³o i nie nadawa³o siê do chodzenia w tym), bo sobie my¶la³am "schudnê to pójdê na takie zakupy ¿e hohoh", ale w gruncie rzeczy nic z tym nie robi³am. Na zakupy nie sz³am a pó¼niej jecza³am ¿e nie mam siê w co ubraæ. Trochê my¶lenie mi siê zmieni³o dziêki mê¿owi. Nie jest idealny, czasami mamy ci±g trudnych dni, mogliby¶my utopiæ siê w ³y¿ce wody wzajemnie ale w gruncie rzeczy nie zamieni³abym go na nikogo innego. Te¿ potrafi powiedzieæ ¿ebym co¶ z sob± zrobi³a ale w³a¶nie wtedy gdy jeczê ¿e jestem gruba i brzydka. Wtedy mówi co¶ w stylu "je¿eli ¼le siê czujesz z tym jak wygl±dasz to dzia³aj, dasz radê". Nie ma w tym s³owa o tym ¿e jemu przeszkadzaj± moje kilogramy, wiem ze mam jego pe³n± akceptacjê a przy okazji daje mi kopa do dzia³ania.
To by³am ja .
I wyobra¼ sobie, ¿e te¿ od dawna nic nie kupujê. I teraz mam problem, bo prawie nie mam w czym chodziæ .
Takie wsparcie jest najlepsze. Nawet szkoda gadaæ o moich do¶wiadczeniach w tej kwestii .

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ----------

Cytat:
Nie popadajmy w skrajno¶æ, jasne ¿e gdyby mi powiedzia³ 'sluchaj spas³a¶ siê mo¿e co¶ z tym zrobisz' to by dosta³ po g³owie, bo to ju¿ jest chamstwo Mojemu najbardziej doskwiera fakt mojej przemiany wewnêtrznej. Zawsze by³am bardzo wesp³a i otwarta, dusza towarzystwa, nie by³o dla mnie rzeczy niemo¿liwych. A teraz? Katastrofa. Jeste¶ spasionym smutasem, gdyby nie dzieci pewnie nie wychodzi³abym z domu... Do tego zazdro¶æ, sarkazm i wieczne jêczenie ¿e nie mam siê w co ubraæ a ka¿de zakupy koñcz± siê p³aczem... Podczas krórej¶ z k³ótni wywo³anej moim durnym komentarzem na temat jego sekretarki która jest ³adna i szczup³a oczywi¶cie, powiedzia³ ¿e nic nie stoi na przeszkodzie ¿ebym wygl±da³a jak kiedy¶ po za moj± chor± wyobra¼ni±

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

U nas jest podobnie, czêsto siê ¶miejemy ¿e kochamy siê 'na zabój'

Wsparcie jest wa¿ne, ja je wykorzystujê do granic, tylko bojê siê ¿e jak nie zmieniê siê w ¶rodku to bêdzie ¼le... A nie zmieniê siê dopuki wygl±dam jak wygl±dam...
Dok³adnie tak samo jest ze mn±. Tylko dzieci nie mam .
Ale chyba nawet bardziej ni¿ ta zmiana fizyczna, mêczy mnie ta psychiczna.

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 05:35   #4446
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Witam wszystkich w ten deszczowy pi±tkowy poranek spod znaku wagi
No i meldujê: u mnie dzi¶ w koñcu 8 na pocz±tku!!!

Czyli 89,5

A co u Was?

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 06:46   #4447
ArcymoneQ
Rozeznanie

I ja witam o poranku, pochmurnym i szarym dzi¶ jak co pi±tek czekam tylko na koniec pracy

A moja waga hmmmm 73,oo

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-10-17 o 06:48

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 06:59   #4448
Dotka90
Zakorzenienie

U mnie waga bez zmian, czyli 76kg, ale mam @ wiêc mnie to specjalnie nie dziwi
Stary 2014-10-17, 07:06   #4449
ArcymoneQ
Rozeznanie

Ju¿ mi dzi¶ w pracy podnie¶li ci¶nienie, pó³ kg to nie powód do zadowolenia bo to ¿aden spadek tak mi kole¿anka powiedzia³a. I doda³a, ¿e jakbym z dwa polecia³a to by³oby o czym mówiæ - kurde ju¿ nic nie bêdê siê odzywaæ w pracy
Najpierw chc± s³uchaæ, pytaj± a potem o takie klocki

Stary 2014-10-17, 07:27   #4450
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Ju¿ mi dzi¶ w pracy podnie¶li ci¶nienie, pó³ kg to nie powód do zadowolenia bo to ¿aden spadek tak mi kole¿anka powiedzia³a. I doda³a, ¿e jakbym z dwa polecia³a to by³oby o czym mówiæ - kurde ju¿ nic nie bêdê siê odzywaæ w pracy
Aaa daj spokój, nie przejmuj siê

Ja to znam doskonale.

U mnie w poprzedniej pracy wszyscy wiedzieli, ze zaczynam dietê i kole¿anka potrafi³a pytaæ co tydzieñ ile schud³am. No i wiecie:
- ile schud³a¶?
- 0.5kg
- za tydzien: ile schud³a¶?
- no 1kg

B³agaaam, ¿adne spadki. Ale jak siê te 0.5kg z innym 0.5kg uzbiera³o i wysz³o 10kg, potem 15kg, to ju¿ robi³o 'wow', zw³aszcza, ¿e musia³am wymieniæ garderobê na mniejsz±, zamiast ogroooomnej czarnej koszuli, kupi³am przylegaj±c± czarn± najzwyklejsz± bluzkê i dostali w pracy ol¶nienia, bo pod ciuchami za du¿ymi o 2-3 rozmiary, nic nie by³o widaæ

Tak¿e mo¿e dla kogo¶ 0.5kg to nic, ale jak te 0.5kg jest STA£YM spadkiem, to w ci±gu powiedzmy 5 m-cy spadnie nam 10kg, a czy tym osobom spadnie w miêdzyczasie choæ 5?
Stary 2014-10-17, 07:36   #4451
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

u mnie 67.7. .

Super Melonade ¿e wytrwa³a¶ bez s³odyczy. zgadzam siê ¿e odchudzanie zaczyna siê w g³owie. a my wszystkie ten etap juz zaczelysmy wiêc jest dobrze
gratulujê spadków!
ArcymoneQ Ty siê nie przejmuj, sama dobrze wiesz ¿e pó³ kilograma to nie jest ¼le. ka¿dy spadek jest wspania³y!!! teraz pó³ kg, za tydzieñ kolejne pó³ kg i tak siê uzbiera i ju¿ nigdy nie wróci

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 07:39   #4452
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Gratulujê Wszystkim spadków
a u mnie w górê 67 - mo¿e w przysz³ym tygodniu bêdzie lepiej.
Postanowi³am jednak zainwestowaæ w ten fitness.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:06   #4453
ArcymoneQ
Rozeznanie

I ja gratulujê wszystkim spadków , a Ty Malinka inwestuj w fitness to na pewno pomo¿e.

Macie racjê, ¿e nie ma siê co przejmowaæ gadaniem innych. Odnoszê wra¿enie, ¿e moje kole¿anki, które wczesniej mi kibicowa³y dzi¶ mi zazdroszcz±. Zreszt± widzê jak to u nich wygl±da, same szczup³e nie s±, bior± siê za odchudzanie, ale mija im to po kilku tyg.

Stary 2014-10-17, 08:10   #4454
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

no i masz odpowied¼ sk±d takie akcje. przez zazdro¶æ
Stary 2014-10-17, 08:19   #4455
MissTerrible
Raczkowanie

Witajcie w ten paskudny poranek Gratulujê tego co uby³o

U mnie 104,6 bez zmian... My¶lê ¿e trochê czasu minie zanim moje cia³o zrozumie ¿e ju¿ go nie bêdê g³odziæ i przestanie odk³adaæ

Wkurzam siê na rowerek nie potrafiê na nim wysiedzieæ wiêcej jak 20 minut... Doopa boli!! Wczoraj je¼dzi³am dwa razy po 20 minut, nawet siê nie zmêczy³am specjalnie, nawet nie boli mnie nic...
Stary 2014-10-17, 08:24   #4456
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
To Twoje 0,5 kilo zrzucone w zdrowy sposób Nie przejmuj siê. Ludzie my¶l±, ¿e mo¿na w miesi±æ schudn±æ 10 kilo, zdrowo. Mi siê przypomnia³o jak 3 lata temu schud³am w nieco miesi±c 15 kilo to wszyscy siê pytali jak to zrobi³am "dieta i æwiczenia". Aaaaa to ja nie mam czasu na æwiczenia. Wa¿ne ¿e Tobie siê chcia³o

Ja na wadze mam 87,8 Nie jem s³odyczy, pilnujê co jem i æwiczê. Jem oko³o 1400-1600 kcal. To jest mniej ni¿ wczoraj. Mo¿e powariuje po odstawieniu tabsów i odpu¶ci

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-10-17, 08:25   #4457
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

cze¶c laski ,
fajne spadki! Renia gratulacje Ja z ta waga skaka³abym do nieba

u mnie bez zmian co mnie wcale nie dziwi popuszczony pasek a teraz ciêzko go zapi±æ!

84waga
po sniadaniu i bez wypróznienia
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:11   #4458
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie w ten paskudny poranek Gratulujê tego co uby³o

U mnie 104,6 bez zmian... My¶lê ¿e trochê czasu minie zanim moje cia³o zrozumie ¿e ju¿ go nie bêdê g³odziæ i przestanie odk³adaæ

Wkurzam siê na rowerek nie potrafiê na nim wysiedzieæ wiêcej jak 20 minut... Doopa boli!! Wczoraj je¼dzi³am dwa razy po 20 minut, nawet siê nie zmêczy³am specjalnie, nawet nie boli mnie nic...
Ja po wakacjach mia³am du¿y przestój, pod³ama³am siê trochê ale ju¿ jest ok. my¶lê, ¿e i Twoje cia³o lada moment ruszy
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
To Twoje 0,5 kilo zrzucone w zdrowy sposób Nie przejmuj siê. Ludzie my¶l±, ¿e mo¿na w miesi±æ schudn±æ 10 kilo, zdrowo. Mi siê przypomnia³o jak 3 lata temu schud³am w nieco miesi±c 15 kilo to wszyscy siê pytali jak to zrobi³am "dieta i æwiczenia". Aaaaa to ja nie mam czasu na æwiczenia. Wa¿ne ¿e Tobie siê chcia³o

Ja na wadze mam 87,8 Nie jem s³odyczy, pilnujê co jem i æwiczê. Jem oko³o 1400-1600 kcal. To jest mniej ni¿ wczoraj. Mo¿e powariuje po odstawieniu tabsów i odpu¶ci
Dzi¶ po³ kg, tydzieñ temu i dwa te¿ i robi siê pó³tora kilo

Wiesz moja te¶ciowa 14kg w miesi±c schud³a a teraz jest dwa razy wiêksza. Tylko miêdzy ni± a Tob± jest jedna podstawowa ró¿nica - Ty ju¿ wiesz, ¿e efekt jo-jo by³ nieunikniony a te¶ciowa nadal chwali siê swoim wyczynem i nie uwa¿a, ¿eby to by³ b³±d.

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶c laski ,
fajne spadki! Renia gratulacje Ja z ta waga skaka³abym do nieba

u mnie bez zmian co mnie wcale nie dziwi popuszczony pasek a teraz ciê¿ko go zapi±æ!

84waga
po sniadaniu i bez wypróznienia
Dagu¶ brakuje mi tu Twoich codziennych wysi³ków, zapoconych koszulek i fajnego menu, we¼ no siê rusz

Nudzê siê

Stary 2014-10-17, 10:26   #4459
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Hej.
Moja waga 88,6. Nic dziwnego, raz ¿e @ w pe³ni, dwa mam taki zapiernicz, ¿e ani jem regularnie, ani æwiczê W niedzielê robimy urodziny ma³ej, jutro jedziemy na ca³y dzieñ do Zakopca i dzi¶ muszê przygotowaæ zdecydowan± wiêkszo¶æ jedzenia. Sama. Z 3latk± u nogi, która wsta³a dzi¶ lew± nog± na dok³adkê :/

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 12:40   #4460
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

hey a u mnie 79.8 KG uff
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:50   #4461
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
I ja chyba w³asnie tak zacznê æwiczyæ jak ju¿ doczekam siê sprzêtu - a jak± dietê wtedy stosowa³a¶, co jad³a¶ przed treningiem?
Wstyd siê przyznaæ, ale ¿adnej...
Naprawdê, jad³am to co zawsze, tylko tylko nie tyle co zawsze. Przede wszystkim mocno ograniczy³am s³odycze, ale nie powiem, ¿e ca³kiem z nich zrezygnowa³am. Tyle, ¿e zamiast 1 tabliczki czekolady + 2 Prince Polo + paczka Delicji na kolacjê zjada³am 2 kostki raz w tyg i wiêcej ju¿ mi siê nie chcia³o. Czêsto muesli na ¶niadanie, sporo owoców i warzyw. Teraz te¿ nie stosujê ¿adnej diety, poza M¯
Efekty utrzyma³y mi siê jakie¶ 2 lata, potem by³a ci±¿a, potem.... Potem wiecie co by³o, i w zwi±zku z tym ca³kowity brak motywacji do ¿ycia, a co dopiero do odchudzania. No i dobi³am prawie do 100

Cytat:
Wczoraj tak siê napali³am na ten rowerek, a pojawi³ siê problem o którym kompletnie nie pomy¶la³am. Po 15 minutach ju¿ nie mog³am na nim usuedzieæ tak mnie bola³ ty³ek... No có¿ ma³e siode³ko vs. wielkie doopsko 1:0
To frycowe, które ka¿dy musi zap³aciæ za wej¶cie do klubu rowerowicza
Stan przej¶ciowy, ale trochê trwa - nawet do miesi±ca.
Ale co tam, doopa nie szklanka

Cytat:
Jednak ja nienawidzê tych frazesów typu 'kocham Ciê tak± jaka jeste¶' to tak jakby powiedzieæ 'no trudno taka jeste¶, co zrobiæ' albo 'spoko, jeste¶ gruba ale jako¶ to prze¿yje'
Absolutnie siê z Tob± nie zgadzam. To jest nadinterpretacja
Mê¿czyzna jest prosty jak budowa cepa. Je¶li mówi - "kocham ciê tak±, jaka jeste¶" to znaczy ¿e kocha ciê tak± jaka jeste¶ i nie doszukuj siê drugiego dna.
Je¶li mówi - "chcia³bym, ¿eby¶ schud³a", to znaczy, ¿e chcia³by, ¿eby¶ schud³a. A je¶li mówi: "spas³a¶ siê i zrób co¶ z tym", to znaczy, ¿e jest cham do potêgi entej, i jak bêdziesz kiedy¶ stara lub chora to nie licz na jego wsparcie.
Mój m±¿ niegdy nie gustowa³ w chudzinkach. Wg niego kobieta ma czym oddychaæ i na czym usi±¶c. Kropka. Kiedy siê poznali¶my by³am prawie jedn± trzeci± l¿ejsza. Ale nie chuda. Kiedy mówiê, ¿e chcê schudn±æ, on ma tylko jedn± odpowied¼: "Ok, ale pamiêtaj, ¿e robisz to dla siebie, bo ja ciê kocham zawsze, niezale¿nie od tego, czy wa¿ysz 70 czy 100. Ty jeste¶ moj± kobiet±, moj± ¿on±, matk± moich dzieci, i z tob± chcê byæ." Po czym, ¿eby nie by³o zbyt pompatycznie, dodaje: tylko wiesz, tak, ¿eby moje zabawki zosta³y na miejscu
I wtedy wiem, ¿e mogê chudn±æ - z jego wsparciem, ale bez presji

ArcymoneQ - zawistnymi babami siê nie przejmuj
Ot, chêtnie dowal± Tobie, bo same nie mog± siê niczym pochwaliæ
Jak tam, wybra³a¶ ju¿ rowerek? Ja tam nadal radzi³abym poszukaæ czego¶ z szerok± kierownic±, na której mo¿na siê swobodnie wesprzeæ na ³okciach w trakcie jazdy I koniecznie z miêkkim siode³kiem

69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-10-17 o 12:56
Stary 2014-10-17, 12:58   #4462
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
Ja po wakacjach mia³am du¿y przestój, pod³ama³am siê trochê ale ju¿ jest ok. my¶lê, ¿e i Twoje cia³o lada moment ruszy
Dzi¶ po³ kg, tydzieñ temu i dwa te¿ i robi siê pó³tora kilo

Wiesz moja te¶ciowa 14kg w miesi±c schud³a a teraz jest dwa razy wiêksza. Tylko miêdzy ni± a Tob± jest jedna podstawowa ró¿nica - Ty ju¿ wiesz, ¿e efekt jo-jo by³ nieunikniony a te¶ciowa nadal chwali siê swoim wyczynem i nie uwa¿a, ¿eby to by³ b³±d.

Dagu¶ brakuje mi tu Twoich codziennych wysi³ków, zapoconych koszulek i fajnego menu, we¼ no siê rusz

Nudzê siê
Spoko maleñka jeszcze bedziecie mieli do¶c lektury mojego ciêtego jêzyka i foto mokrych koszulek zaczynam Kochana ju¿ od pon! Si³ka!!!!!! yeeeaaahhhh jestem szczesliwa
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:06   #4463
Melonade
Zadomowienie

Gratulujê wszystkim spadków
Fajnie tak wej¶æ na w±tek i zobaczyæ tyle danych do tabelki .
Pierwsza wersja dzisiejszej tabelki jest ju¿ tutaj

Ja ju¿ w ogóle nikomu nie mówiê, ¿e siê odchudzam, to jest bez sensu. Oczekuj± pó¼niej, ¿e po tygodniu bêdzie mnie 30kg mniej. To tak nie dzia³a. Robiê swoje, a oni niech siê tucz± i obijaj± dalej, do woli ...

Jakby mi kto¶ powiedzia³, ¿e w 5 miesiêcy schudnê 0,9kg to bym nie uwierzy³a, ¿e a¿ tak ¼le ze mn±, a tu proszê . Nie mogê za du¿o patrzeæ na t± tabelkê, bo mi g³upio. Mam nadziejê, ¿e za kolejne 5 miesiêcy to ju¿ bêdzie 20kg!

Gdyby tak chudn±æ 1kg na tydzieñ to akurat 24 tygodnie minê³y ...

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-17 o 13:09

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 14:36   #4464
pannaatopowa
Zakorzenienie

Tu nawet nie chodzi o odchudzanie, ale o zahartowanie siê, wyrobienie dobrych nawyków, wyæwiczenie silnej woli i tak dalej. Gdy oni bêd± mieli zadyszkê po wej¶ciu po schodach ty po nich wbiegniesz

Stary 2014-10-17, 15:20   #4465
MissTerrible
Raczkowanie

Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Absolutnie siê z Tob± nie zgadzam. To jest nadinterpretacja

Mê¿czyzna jest prosty jak budowa cepa. Je¶li mówi - "kocham ciê tak±, jaka jeste¶" to znaczy ¿e kocha ciê tak± jaka jeste¶ i nie doszukuj siê drugiego dna.

Je¶li mówi - "chcia³bym, ¿eby¶ schud³a", to znaczy, ¿e chcia³by, ¿eby¶ schud³a. A je¶li mówi: "spas³a¶ siê i zrób co¶ z tym", to znaczy, ¿e jest cham do potêgi entej, i jak bêdziesz kiedy¶ stara lub chora to nie licz na jego wsparcie.

Mo¿e to faktycznie nadinterpretacja ale piszesz, ¿e jak mówi 'kocham ciê tak± jaka jeste¶' to tak w³a¶nie my¶li, okey. Dla mnie na prawdê oznacza to ¿e kocha, choæ jest ze mn± co¶ nie tak... I nie ma w tym nic z³ego je¶li Tobie to nie przeszkadza ja bardzo nie lubiê tych s³ów...

Edytowane przez MissTerrible
Czas edycji: 2014-10-17 o 15:22
Stary 2014-10-17, 15:25   #4466
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Gratulujê wszystkim spadków
Fajnie tak wej¶æ na w±tek i zobaczyæ tyle danych do tabelki .
Pierwsza wersja dzisiejszej tabelki jest ju¿ tutaj

Ja ju¿ w ogóle nikomu nie mówiê, ¿e siê odchudzam, to jest bez sensu. Oczekuj± pó¼niej, ¿e po tygodniu bêdzie mnie 30kg mniej. To tak nie dzia³a. Robiê swoje, a oni niech siê tucz± i obijaj± dalej, do woli ...

Jakby mi kto¶ powiedzia³, ¿e w 5 miesiêcy schudnê 0,9kg to bym nie uwierzy³a, ¿e a¿ tak ¼le ze mn±, a tu proszê . Nie mogê za du¿o patrzeæ na t± tabelkê, bo mi g³upio. Mam nadziejê, ¿e za kolejne 5 miesiêcy to ju¿ bêdzie 20kg!

Gdyby tak chudn±æ 1kg na tydzieñ to akurat 24 tygodnie minê³y ...
u mnie dzi¶ 75,5kg i okres...
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:30   #4467
MissTerrible
Raczkowanie

Taraz wysz³o na to ¿e mam mê¿a chama bo mi powiedzia³ ¿e chcialby ¿ebym schud³a Ja tam mu siê nie dziwiê wcale... Bo wiem jaka kiedy¶ by³am nie tylko fizycznie ale przede wszystkim wewnêtrznie. Zmieni³am siê na pewno, zosta³am mam± i mam inne priorytety ale s± rzeczy które zmieni³y siê tylko przez dodatkowe kilogramy. I my¶lê sobie, ¿e on bardzo têskni za tamt± osob± Tego jednak nie ma odwagi ni powiedzieæ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 15:46   #4468
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Taraz wysz³o na to ¿e mam mê¿a chama bo mi powiedzia³ ¿e chcialby ¿ebym schud³a Ja tam mu siê nie dziwiê wcale... Bo wiem jaka kiedy¶ by³am nie tylko fizycznie ale przede wszystkim wewnêtrznie. Zmieni³am siê na pewno, zosta³am mam± i mam inne priorytety ale s± rzeczy które zmieni³y siê tylko przez dodatkowe kilogramy. I my¶lê sobie, ¿e on bardzo têskni za tamt± osob± Tego jednak nie ma odwagi ni powiedzieæ
Ka¿dy cz³owiek jest inny i ka¿dy zwi±zek jest inny.
Widaæ ka¿da z Was ma faceta, który Was dobrze zna, bo wie, co powiedzieæ i jak to odbierzecie .
A ju¿ na pewno nie ma co oceniaæ przez pryzmat jednego zdania zacytowanego na forum, czy facet jest chamem czy kogo¶ ok³amuje, czy jest kochany. Bo zaraz siê jakie¶ k³ótnie z tego zrobi± . Jedne potrzebuj± takiego podej¶cia, inne innego .
Amen.

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-17 o 15:48
Stary 2014-10-17, 15:47   #4469
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Taraz wysz³o na to ¿e mam mê¿a chama bo mi powiedzia³ ¿e chcialby ¿ebym schud³a
Ej,MissTerrible, bez przesady! Cham by³ w innym podpunkcie!
Gdyby Ci powiedzia³: "spas³a¶ siê, wygl±dasz jak gruba ¶winia", "wstydzê siê ciebie", "co powiedz± moi kumple" (moja przyjació³ka takie w³a¶nie teksty s³ysza³a w czasie studiów...), to tak, wtedy by³by chamem. A tak Ci nie powiedzia³ przecie¿

A ja naprawdê uwa¿am, ¿e w s³owach "kocham Ciê tak±, jaka jeste¶" nie czai siê ¿adne z³o
Mê¿czy¼ni nie postrzegaj± nas tak restrykcyjnie, jak my same to robimy. Wielu z nich naprawdê lubi wiêksze kobiety, a my tego nie potrafimy zrozumieæ...

Dlatego odchudzajmy siê, ale DLA SIEBIE! Dla zdrowia, dla samopoczucia, lepszych ciuchów. Ale nie dla kogo¶

69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-10-17 o 15:51
Stary 2014-10-17, 15:51   #4470
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Mo¿e to faktycznie nadinterpretacja ale piszesz, ¿e jak mówi 'kocham ciê tak± jaka jeste¶' to tak w³a¶nie my¶li, okey. Dla mnie na prawdê oznacza to ¿e kocha, choæ jest ze mn± co¶ nie tak... I nie ma w tym nic z³ego je¶li Tobie to nie przeszkadza ja bardzo nie lubiê tych s³ów...
Nie wiem o co chodzi, ale wiêkszo¶æ kobiet (w tym ja, niestety), zawsze siê doszukuje czego¶ z³ego w ka¿dej wypowiedzi innej osoby na nasz temat. Zauwa¿y³y¶cie to? W ¿yciu nie s³ysza³am od faceta "ojej, powiedzia³a mi , ¿e mam piêkne oczy, to na pewno znaczy, ¿e strasznie nie podoba jej siê mój nos, na pewno mnie przez to rzuci", a w¶ród kobiet to bardzo czêste podej¶cie .

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.