Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-16, 22:44   #571
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Kolejny wieczor zly. Coraz gorzej sie lezy dalej meczy zgaga i w ciagu 40 minut bylam 4 w wc. Wogle to dzis dochodzi do tego uczucie jak bym miala zaraz okres dostac ze co chwile majtki sprawdzam. W sobote kolezanka przyjerzdza we wtorek wizyta a potem niech sie dzieje.
ja miałam nie dawno taką sytuację, że miałam wrażenie, że wody mi ciekną :/

i tak zrobiłam raz krok większy, bo chciałam wejść do garderoby a były kartony pod nogami, a w tym czasie moje dziecko mnie tak ucisnęło na szyjkę, poczułam że mi mokro i że na 99% strzelił pęcherz.
tak się wystraszyłam jak nigdy. na szczęście to był śluz ale dosłownie zamarłam w miejscu :/

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 22:49   #572
19Inka90
Wtajemniczenie

Alekaz u mnie też zgaga,zresztą jak co wieczór... Chyba już się do niej przyzwyczaiłam
Karoo wcale Ci się nie dziwie że zamarłaś Ja ostatnio jak wyszlam z wanny dostałam takiego skurczu że aż musiałam usiąść i sobie myśle "szlak jak to boli a Ja sama w domu,urodze tu sama samiusieńka "

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 22:55   #573
karooka
Raczkowanie

Lolcia Listeria to bakteria, ktora powoduje listeriozę. Często w produktach z mleka niepasteryzowanego. A czemu masz zlecone to badanie?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 22:58   #574
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a co masz w morfologii nie tak? ja codziennie piję zakwas z buraków, ale hemoglobina mi znów spadła. Żelazo mam w normie, ale boję się dalej nic nie brać. Dalej piję te buraki, kaszę jadlaną, piję pokrzywę, ale kupiłam Witaminy i Minerały z Solgaru i zobaczymy.

Co się u ciebie dzieje?
a nic wielkiego, hemoglobina 10, 7 i myśle, że mogłoby być lepiej, buraki i pokrzywe też piję, zastanawiam się nad dokupieniem takiego ustrojstwa http://www.evera.pl/p,pola-zieleni-s...-diety,19.html
podlinkuj prosze te swoje witaminy, obadam co to
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Ładny ten śpiworek, ale zastanawiam się czy warto. W takim śpiworku nie włożysz dziecka w kombinezonie bo będzie za gorąco. W foteliku zawsze możesz dziecko przykryć kocykiem. Ewentualnie do wózka ale też jak ubrać aby nie przegrzać, ani żeby nie zmarzło dziecko. Wydaje mi się że niezbędny ten śpiworek nie jest, ale jeśli komuś się podoba to czemu nie.
no to taki śpiworek na szybkie przejścia rach cich do samochodu i rach ciach do sklepu / mamy itp., oczywiście bez pakowania w dodatkowy kombinezon, poza tym "pan strażak od fotelików" bardzo odradzał przewożenie dzieci ubranych w kombinezon , argumentował to tym, że wtedy pasy nie trzymają dziecka tylko kombinezon, który jest często śliski i z racji oszczędności kupiony w zbyt duzym rozmiarze co "w razie w" znacznie pogarsza bezpieczeństwo, ale wiadomo...co człowiek to opinia
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 23:03   #575
alekaz1
Zakorzenienie

Inka ja tez niby sie przyzwyczailam ale teraz to przesada z ta zgaga.

Jeszcze denerwoje mnie ten moj facet. Prosic go zeby cos posprzatal eh. Fakt ze zrobi ale musze truc mu pol dnia zeby np odkurzyl a i tak odkurzyl wszystko poza pokojem bo stwierdzil ze zaraz i do teraz tego nie zrobil.
Stary 2014-10-16, 23:03   #576
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Lolcia Listeria to bakteria, ktora powoduje listeriozę. Często w produktach z mleka niepasteryzowanego. A czemu masz zlecone to badanie?
A nie wiem czemu? ja nie pije takiego mleka
Może to jakiś standard u mojego ginekologa?
Wolę nawet nie czytać co to jest, bo internet mnie zaraz powoli na kolana , a to jakaś częsta choroba czy co ? nie znam nikogo z taką chorobą

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-10-16 o 23:04
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 23:08   #577
karooka
Raczkowanie

Nie chodzi tylko o mleko ale tez nabiał, poza tym mięso, warzywa.. choroba grozna dla kobiet w ciąży. Ciekawi mnie dlaczego zalecono Ci to badanie ale może lepiej sprawdzić
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-16, 23:13   #578
Basjenia
Zadomowienie

Alekaz a w którym ty tyg jesteś? ja na świeżo z sr o porodzie miałam wykład to masz typowe objawy przygotowujące... podobno 3-4tyg przed porodem to normalne...
jutro zaczynam specjalizacje ciekawa jestem jak dam radę jeździć na drugi koniec miasta....w sobotę już sobie zatrudniłam TŻa ale jutro...wyprawa
pora więc chyba spać:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 07:01   #579
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja już od ok 5.20 spać nie mogę, byłam siku i już zasnąć się nie da. Mały dostał czkawki później się wiercil i ja razem z nim na łóżku
Tak sobie teraz myślę i zastanawiam się..prać kocyki które kupiłam nowe?

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Aa i tak jeszcze przegladnelam listę wyprawkowa naszą wątka i mam wszystko oprócz czegoś na gorączkę ( mm , butelek i smoczkow nie kupuje). I kurde.ja.planowalam wziąć co najmniej 4 koszule jak nie więcej a tu piszę 2
Koleżanka mi mówiła że pocila się okropnie bo hormony wiadomo itp i że mleko i musiała zmieniać często dla komfortu własnego..a tu zima zanim Tz wypierze zanim wyschnie to sobie myślę wezmę z 4 - 5 szt niech będzie :-D od teściowej 1 dostalam nowa, bratowa męża mi 2 pożyczy i po siostrze mam 1, 1 kupiłam ale nie nadaje się do karmienia za bardzo a jest na teraz. Więc kupie 1 i pewnie wystarczy.. [COLOR="Silver"]

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!

Edytowane przez Trusiulandia
Czas edycji: 2014-10-17 o 08:25
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:04   #580
Hasiap
Rozeznanie

Witam się z rana moja noc koszmar.. Do 3 nie mogłam zasnąć.. Później jakoś się udało to o 7 się przebudzilam odprawić męża do pracy i tak godzinę teraz się przewracam z boku na bok i nie mogę usunąć :-( o 10 ma wpaść moja mama wiec tez trochę się obawiam chyba ze jak teraz usne to jak kamień.. Ale jak mama sobie pójdzie to z powiem zamierzam wrócić do łóżka. Głowa z niewyspania juz mnie boli wiec musze swoje odespać.

Wczoraj już się się chwalilam ale udało mi się zlicytowac ten wózek na który polowalam. Przyznam że walka była zacięta na dam koniec ale walczyłam jak lwica :-D jak będę już na kompie to wrzucę zdjęcie dziś ma mi mąż wpłacić pieniądze na konto to od razu zapłacę i w przyszłym tyg oczekuje kuriera
Stary 2014-10-17, 08:25   #581
jojla
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Jestem tak wykończona poniedziałkowym egzaminem i wcześniejszymi przygotowaniami do niego, że wciąż nie mogę dojść do siebie w pracy nadganiam teraz zaległości i zdążę nieraz tylko na szybko podczytać co tu się dzieje...

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Witam się z rana moja noc koszmar.. Do 3 nie mogłam zasnąć.. Później jakoś się udało to o 7 się przebudzilam odprawić męża do pracy i tak godzinę teraz się przewracam z boku na bok i nie mogę usunąć :-( o 10 ma wpaść moja mama wiec tez trochę się obawiam chyba ze jak teraz usne to jak kamień.. Ale jak mama sobie pójdzie to z powiem zamierzam wrócić do łóżka. Głowa z niewyspania juz mnie boli wiec musze swoje odespać.

Wczoraj już się się chwalilam ale udało mi się zlicytowac ten wózek na który polowalam. Przyznam że walka była zacięta na dam koniec ale walczyłam jak lwica :-D jak będę już na kompie to wrzucę zdjęcie dziś ma mi mąż wpłacić pieniądze na konto to od razu zapłacę i w przyszłym tyg oczekuje kuriera
ja za to dziś miałam noc prawie marzenie - tylko jedna pobudka na wizytę w wc i nawet kotka dziś wyjątkowo spała ze mną dopóki nie zadzwonił rano budzik (ostatnio chyba postanowiła mnie przyzwyczajać do nocnego wstawania i szaleństwa odstawia, w efekcie latam za nią i się wkurzam ) Ale wczoraj miałam przymusowy spacer, bo się wykoleił tramwaj i byłam padnięta.

Swoją drogą chętnie bym do łóżka jeszcze wróciła

Gratuluję wygranej licytacji

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:27   #582
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość

To gratulacje ja nastawilam pranie i już nie ma szans żebym zasnela ech tyle że ja spalam od 23 do 5 więc więcej niż Ty

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:44   #583
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
a nic wielkiego, hemoglobina 10, 7 i myśle, że mogłoby być lepiej, buraki i pokrzywe też piję, zastanawiam się nad dokupieniem takiego ustrojstwa http://www.evera.pl/p,pola-zieleni-s...-diety,19.html
podlinkuj prosze te swoje witaminy, obadam co to
o to mój lekarz widzę wyluzowany jest miałam hemoglobine 10,1 i nic mi nie dał teraz "skoczyło" do 10,4 i powiedział że całkiem ok, nie biorę żelaza

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Alekaz a w którym ty tyg jesteś? ja na świeżo z sr o porodzie miałam wykład to masz typowe objawy przygotowujące... podobno 3-4tyg przed porodem to normalne...
jutro zaczynam specjalizacje ciekawa jestem jak dam radę jeździć na drugi koniec miasta....w sobotę już sobie zatrudniłam TŻa ale jutro...wyprawa
oo no ciepło mi się teraz zrobiło, u mnie chyba za wczesnie w takim razie na takie rewelacje z bólami jak na okres, a mam codziennie kilka razy dziennie
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:50   #584
maczuma
Rozeznanie

Dzień dobry!

Mnie tak ostatnio brzuch pobolewa jak na okres, mam nadzieję, że jeśli to przepowiadacz to baaaardzo wczesny

Dziś mąż mnie zaskoczył zaproszeniem na randkę - teatr+kolacja okazja ogromna - jego pierwszy weekend w domu od nie wiem kiedy
Stary 2014-10-17, 08:58   #585
madziqqq
Rozeznanie

Hasiap gratuluję wygranej
ja wczoraj sprzedałam swój, i stwierdziłam, że faktycznie kobiety w ciąży nie są zbyt bystre Babka która go brała ma termin dopiero na połowę marca a brzuch miała prawie jak ja i tak sobie pomyślałam, że na bank bliźniaki będzie miała...i dopiero po chwili dotarło do mnie, że przecież ona dla siebie ten wózek kupuje więc jakie bliźniaki
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:15   #586
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej Kochana

Wspolczuje problemow ze spaniem Ja od 23 spalam do 8 z krotka przerwa o 4.30 na siku

Ogolnie mielismy wczoraj obejrzec Sin city 2 juz w lozku,ale co ?! zepsul sie komputer i to nie nasz tylko firmowy Macbook tz
ehh... a teraz siedze jak na szpilkach co szef na to powie bo jakby nie bylo to 5 tys

I teraz tak na grupie "Mamy z Opola" pojawil sie pewien link ktorym chcialabym sie z wami podzielic,tylko od razu mowie !!!! Bron boze nie chce tym siac zadnej paniki...Tylko mnie to bardzo....przerazilo ?? I dlatego chcialabym wiedziec jak sie na to odnosicie Wy ? I oczywiscie doswiadczone mamy,co o tym myslicie ?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6397751394 72756&set=a.2879594679876 60.67560.100003208266330& type=1&theater

Emilka

Edytowane przez 19Inka90
Czas edycji: 2014-10-17 o 09:35
Stary 2014-10-17, 09:22   #587
mysza88
Rozeznanie

Inka nie mogę tego otworzyc... :P
Stary 2014-10-17, 09:22   #588
madziqqq
Rozeznanie

Inka nie chce wczytać linka
Stary 2014-10-17, 09:27   #589
sasia25
Rozeznanie

Hejka mamuski. My z tz przez ostatnie 2 dni mielismy tyle nerwow przez ten dom (cena -pomimo naszej zaliczki- wzrosła o kilka tys euro) , ze nawet się tu zbytnio nie odzywam. Teraz juz na pewno nie będzie świątecznych prezentow

My dziś wieczorem jedziemy ze znajomymi na kolację (napisałabym, że na kulturalne alkoholowe spotkanie, ale same wiecie, ja jestem tylko kierowcą ).

A i jeszcze teraz tak myślę, że ja nie mam pojęcia jakie badania krwi robią mi w szpitalu Ostatnio jak byłam, to babeczka coś powpisywała mi do szpitalnych dokumentow, kazała iść na pobranie krwi i już
W poniedziałek jak będę czekać z numerkiem, to sobie popatrze co tam mam w tej teczce (u mnie dają w recepcji i z nią łazi się na pobranie krwi, do lekarza i na koniec oddaje się ją znow w recepcji, gdzie też mówi się kiedy lekarz kazał przyjść nast razem czyli chyba można skłamać i zamiast np 3 tyg, powiedziec, że 2 jak chce się czesciej wizyty )

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Hasiap gratuluję wygranej
ja wczoraj sprzedałam swój, i stwierdziłam, że faktycznie kobiety w ciąży nie są zbyt bystre Babka która go brała ma termin dopiero na połowę marca a brzuch miała prawie jak ja i tak sobie pomyślałam, że na bank bliźniaki będzie miała...i dopiero po chwili dotarło do mnie, że przecież ona dla siebie ten wózek kupuje więc jakie bliźniaki

Ehh a ja teraz rozkminiam co masz na myśli, że ona kupuje dla siebie wózek, a nie dla blizniakow jak sugeruje jej duzy brzuch
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:35   #590
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ehh a ja teraz rozkminiam co masz na myśli, że ona kupuje dla siebie wózek, a nie dla blizniakow jak sugeruje jej duzy brzuch
no cóż czasem ciężko mnie zrozumieć, dla siebie w sensie dla swojego dziecka które będzie rodzić dopiero w marcu, a brzuch miała już teraz miała wielki a przed nią jeszcze 5 miesięcy
Stary 2014-10-17, 09:36   #591
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
Inka nie mogę tego otworzyc... :P
Nie wiem co sie tam stalo,ale juz dziala

Emilka
Stary 2014-10-17, 09:37   #592
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
no cóż czasem ciężko mnie zrozumieć, dla siebie w sensie dla swojego dziecka które będzie rodzić dopiero w marcu, a brzuch miała już teraz miała wielki a przed nią jeszcze 5 miesięcy
w sensie, ze jesli spodziewałaby się blizniakow, to nie kupowałaby pojedynczego wozka? oj chyba musze jeszcze dospac
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:42   #593
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
w sensie, ze jesli spodziewałaby się blizniakow, to nie kupowałaby pojedynczego wozka? oj chyba musze jeszcze dospac
dokładnie w tym sensie bo po co jej pojedynczy wózek dla 2 dzieciaczków

Inka czytałam o tym wczoraj i mam mieszane uczucia, w ogóle im więcej czytam to tym większy mętlik w głowie
Stary 2014-10-17, 09:47   #594
mysza88
Rozeznanie

hmmm nie spotkałam się nigdy z taki przypadkiem wśród znajomych a sporo porodów już miało miejsce... ma to jakis sens, bo faktycznie oksytocyna przyspiesza skurcze i poród przebiega szybciej ale zeby aż tak to nie umiem powiedziec... oby żadnej z nas to nie spotkało bo widok nie jest przyjemny...
Stary 2014-10-17, 09:51   #595
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
hmmm nie spotkałam się nigdy z taki przypadkiem wśród znajomych a sporo porodów już miało miejsce... ma to jakis sens, bo faktycznie oksytocyna przyspiesza skurcze i poród przebiega szybciej ale zeby aż tak to nie umiem powiedziec... oby żadnej z nas to nie spotkało bo widok nie jest przyjemny...
No Ja bym sie chyba zaplakala nad Mila gdyby byla tak poobijana po porodzie...Ztego co pamietam doswiadczone mamusie juz cos mowily na temat oksy. Tylko teraz chcialabym wiedziec jaka jest alternatywa ?? Bo co ?? Ja odmowie przyjecia oksy.
To co beda dalej czekac ?? To chyba niebezpieczne dla dziecka jeszcze bardziej :/

Emilka
Stary 2014-10-17, 09:54   #596
mysza88
Rozeznanie

z niektórych opisów moich znajomych to oksy bardzo im pomogła, odpowiednio podkręcona przyspiesza poród (może nie wypluwa dziecka z macicy) i wzmaga skurcze, pooród trwa krócej. no i w przypadku przenoszenia w sumie tez bym chyba wolała dostac oksy niz cc... moja siostra tak miała włąsnie, była po terminie dostała kroplówkę i urodziła bardzo szybko, aż mąż nie zdążył na porodówkę :P wszystko ok, nic sie nie działo...
Stary 2014-10-17, 10:01   #597
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
no ja mam termin za miesiac

wstalam przed 7 pojechalam na pobranie krwi i odebrac wynik gbs. Zaraz sie podlacze pod kompa to poszukam tego albumu co kupilam
Stary 2014-10-17, 10:02   #598
Roksape
Zadomowienie

Inka widziałam to na innej grupie. Nawet ta dziewczyna co to pokazała miała 3 porody z oksy i czegoś takiego nie miała. Nie chce mi się zbytnio w to wierzyć....
Maćka też rodziłam z oksy. Miałam skurcze od 12 w nocy i do 8 robiły się coraz bardziej słabsze. O 8 podpięli mi oksy i o 11.55 miałam Maćka w ramionach. To nie było tak, że ta kroplówka leciała jak szalona, żeby tylko przyśpieszyć, nie.... jak już zaczęły się moje skurcze robić regularne to zmniejszono mi do minimum, a z godzinę przed partymi to całkiem zakręcili mi tą kroplówkę i dopiero po wszystkim puścili na obkurczanie macicy, bo miałam jakiś niewielki krwotok, którego nie mogli zlokalizować i miałam lód na brzuchu. Oksytocyna przecież go nie wypchała na świat, tylko skurcze miałam regularne że rozwarcie było a wypchać na świat to musiałam swoimi siłami. To dziecko raczej mi wygląda jak by je wyciągali próżnociągiem czy w zamartwicy było...
I moje dziecko się rodziło po terminie więc jakoś trzeba było ten poród sprowokować. Często akja zaczyna się i przebiega sama, a są takie kobiety, że akcja za nic nie chce się zacząć sama i trzeba pomóc naturze. Widziałam też dzieci urodzone z wywoływania na siłę, bo mamy źle terminy miały obliczone, albo same nie pamiętały kiedy ostatnia @ była i niby po terminie, a wcale tak nie było i dzieci tak nie wyglądały.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 10:06   #599
alekaz1
Zakorzenienie

http://www.empik.com/moj-pierwszy-al...5211,ksiazka-p

ze strony empiku taki album jak kupiłam w smyku
Stary 2014-10-17, 10:39   #600
maczuma
Rozeznanie

Alekaz, bardzo fajny ten album

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości