|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
i tak zrobiłam raz krok większy, bo chciałam wejść do garderoby a były kartony pod nogami, a w tym czasie moje dziecko mnie tak ucisnęło na szyjkę, poczułam że mi mokro i że na 99% strzelił pęcherz. tak się wystraszyłam jak nigdy. na szczęście to był śluz ale dosłownie zamarłam w miejscu :/
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz u mnie też zgaga,zresztą jak co wieczór... Chyba już się do niej przyzwyczaiłam
![]() Karoo wcale Ci się nie dziwie że zamarłaś Ja ostatnio jak wyszlam z wanny dostałam takiego skurczu że aż musiałam usiąść i sobie myśle "szlak jak to boli a Ja sama w domu,urodze tu sama samiusieńka "
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia Listeria to bakteria, ktora powoduje listeriozę. Często w produktach z mleka niepasteryzowanego. A czemu masz zlecone to badanie?
|
|
|
|
#574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podlinkuj prosze te swoje witaminy, obadam co to ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Inka ja tez niby sie przyzwyczailam ale teraz to przesada z ta zgaga.
Jeszcze denerwoje mnie ten moj facet. Prosic go zeby cos posprzatal eh. Fakt ze zrobi ale musze truc mu pol dnia zeby np odkurzyl a i tak odkurzyl wszystko poza pokojem bo stwierdzil ze zaraz i do teraz tego nie zrobil.
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to jakiś standard u mojego ginekologa? Wolę nawet nie czytać co to jest, bo internet mnie zaraz powoli na kolana , a to jakaś częsta choroba czy co ? nie znam nikogo z taką chorobą
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-10-16 o 23:04 |
|
|
|
|
#577 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi tylko o mleko ale tez nabiał, poza tym mięso, warzywa.. choroba grozna dla kobiet w ciąży. Ciekawi mnie dlaczego zalecono Ci to badanie ale może lepiej sprawdzić
|
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Alekaz a w którym ty tyg jesteś? ja na świeżo z sr o porodzie miałam wykład to masz typowe objawy przygotowujące... podobno 3-4tyg przed porodem to normalne...
jutro zaczynam specjalizacje pora więc chyba spać:P |
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja już od ok 5.20 spać nie mogę, byłam siku i już zasnąć się nie da. Mały dostał czkawki później się wiercil i ja razem z nim na łóżku ![]() Tak sobie teraz myślę i zastanawiam się..prać kocyki które kupiłam nowe? ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Aa i tak jeszcze przegladnelam listę wyprawkowa naszą wątka i mam wszystko oprócz czegoś na gorączkę ( mm , butelek i smoczkow nie kupuje). I kurde.ja.planowalam wziąć co najmniej 4 koszule jak nie więcej a tu piszę 2 Koleżanka mi mówiła że pocila się okropnie bo hormony wiadomo itp i że mleko i musiała zmieniać często dla komfortu własnego..a tu zima zanim Tz wypierze zanim wyschnie to sobie myślę wezmę z 4 - 5 szt niech będzie :-D od teściowej 1 dostalam nowa, bratowa męża mi 2 pożyczy i po siostrze mam 1, 1 kupiłam ale nie nadaje się do karmienia za bardzo a jest na teraz. Więc kupie 1 i pewnie wystarczy.. [COLOR="Silver"]
13 września 2008 15 września 2012 04.04.2014 II Edytowane przez Trusiulandia Czas edycji: 2014-10-17 o 08:25 |
|
|
|
#580 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
moja noc koszmar.. Do 3 nie mogłam zasnąć.. Później jakoś się udało to o 7 się przebudzilam odprawić męża do pracy i tak godzinę teraz się przewracam z boku na bok i nie mogę usunąć :-( o 10 ma wpaść moja mama wiec tez trochę się obawiam chyba ze jak teraz usne to jak kamień.. Ale jak mama sobie pójdzie to z powiem zamierzam wrócić do łóżka. Głowa z niewyspania juz mnie boli wiec musze swoje odespać. Wczoraj już się się chwalilam ale udało mi się zlicytowac ten wózek na który polowalam. Przyznam że walka była zacięta na dam koniec ale walczyłam jak lwica :-D jak będę już na kompie to wrzucę zdjęcie dziś ma mi mąż wpłacić pieniądze na konto to od razu zapłacę i w przyszłym tyg oczekuje kuriera
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Jestem tak wykończona poniedziałkowym egzaminem i wcześniejszymi przygotowaniami do niego, że wciąż nie mogę dojść do siebie w pracy nadganiam teraz zaległości i zdążę nieraz tylko na szybko podczytać co tu się dzieje...Cytat:
) Ale wczoraj miałam przymusowy spacer, bo się wykoleił tramwaj i byłam padnięta.Swoją drogą chętnie bym do łóżka jeszcze wróciła ![]() Gratuluję wygranej licytacji
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nastawilam pranie i już nie ma szans żebym zasnela ech tyle że ja spalam od 23 do 5 więc więcej niż Ty
|
|
#583 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam hemoglobine 10,1 i nic mi nie dał teraz "skoczyło" do 10,4 i powiedział że całkiem ok, nie biorę żelaza ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Mnie tak ostatnio brzuch pobolewa jak na okres, mam nadzieję, że jeśli to przepowiadacz to baaaardzo wczesny ![]() Dziś mąż mnie zaskoczył zaproszeniem na randkę - teatr+kolacja okazja ogromna - jego pierwszy weekend w domu od nie wiem kiedy
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap gratuluję wygranej
![]() ja wczoraj sprzedałam swój, i stwierdziłam, że faktycznie kobiety w ciąży nie są zbyt bystre Babka która go brała ma termin dopiero na połowę marca a brzuch miała prawie jak ja i tak sobie pomyślałam, że na bank bliźniaki będzie miała...i dopiero po chwili dotarło do mnie, że przecież ona dla siebie ten wózek kupuje więc jakie bliźniaki
|
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochana
Wspolczuje problemow ze spaniem Ja od 23 spalam do 8 z krotka przerwa o 4.30 na siku ![]() Ogolnie mielismy wczoraj obejrzec Sin city 2 juz w lozku,ale co ?! zepsul sie komputer i to nie nasz tylko firmowy Macbook tz ehh... a teraz siedze jak na szpilkach co szef na to powie bo jakby nie bylo to 5 tys I teraz tak na grupie "Mamy z Opola" pojawil sie pewien link ktorym chcialabym sie z wami podzielic,tylko od razu mowie !!!! Bron boze nie chce tym siac zadnej paniki...Tylko mnie to bardzo....przerazilo ?? I dlatego chcialabym wiedziec jak sie na to odnosicie Wy ? I oczywiscie doswiadczone mamy,co o tym myslicie ? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6397751394 72756&set=a.2879594679876 60.67560.100003208266330& type=1&theater
Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-10-17 o 09:35 |
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
Inka nie mogę tego otworzyc... :P
|
|
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
Inka nie chce wczytać linka
|
|
|
|
#589 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka mamuski. My z tz przez ostatnie 2 dni mielismy tyle nerwow przez ten dom (cena -pomimo naszej zaliczki- wzrosła o kilka tys euro) , ze nawet się tu zbytnio nie odzywam. Teraz juz na pewno nie będzie świątecznych prezentow
My dziś wieczorem jedziemy ze znajomymi na kolację (napisałabym, że na kulturalne alkoholowe spotkanie, ale same wiecie, ja jestem tylko kierowcą A i jeszcze teraz tak myślę, że ja nie mam pojęcia jakie badania krwi robią mi w szpitalu Ostatnio jak byłam, to babeczka coś powpisywała mi do szpitalnych dokumentow, kazała iść na pobranie krwi i już W poniedziałek jak będę czekać z numerkiem, to sobie popatrze co tam mam w tej teczce (u mnie dają w recepcji i z nią łazi się na pobranie krwi, do lekarza i na koniec oddaje się ją znow w recepcji, gdzie też mówi się kiedy lekarz kazał przyjść nast razem czyli chyba można skłamać i zamiast np 3 tyg, powiedziec, że 2 jak chce się czesciej wizyty )Cytat:
Ehh a ja teraz rozkminiam co masz na myśli, że ona kupuje dla siebie wózek, a nie dla blizniakow jak sugeruje jej duzy brzuch
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co sie tam stalo,ale juz dziala
|
#592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj chyba musze jeszcze dospac
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Inka czytałam o tym wczoraj i mam mieszane uczucia, w ogóle im więcej czytam to tym większy mętlik w głowie |
|
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
hmmm nie spotkałam się nigdy z taki przypadkiem wśród znajomych a sporo porodów już miało miejsce... ma to jakis sens, bo faktycznie oksytocyna przyspiesza skurcze i poród przebiega szybciej ale zeby aż tak to nie umiem powiedziec... oby żadnej z nas to nie spotkało bo widok nie jest przyjemny...
|
|
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co beda dalej czekac ?? To chyba niebezpieczne dla dziecka jeszcze bardziej :/
|
|
#596 |
|
Rozeznanie
|
z niektórych opisów moich znajomych to oksy bardzo im pomogła, odpowiednio podkręcona przyspiesza poród (może nie wypluwa dziecka z macicy) i wzmaga skurcze, pooród trwa krócej. no i w przypadku przenoszenia w sumie tez bym chyba wolała dostac oksy niz cc... moja siostra tak miała włąsnie, była po terminie dostała kroplówkę i urodziła bardzo szybko, aż mąż nie zdążył na porodówkę :P wszystko ok, nic sie nie działo...
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstalam przed 7 pojechalam na pobranie krwi i odebrac wynik gbs. Zaraz sie podlacze pod kompa to poszukam tego albumu co kupilam
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Inka widziałam to na innej grupie. Nawet ta dziewczyna co to pokazała miała 3 porody z oksy i czegoś takiego nie miała. Nie chce mi się zbytnio w to wierzyć....
Maćka też rodziłam z oksy. Miałam skurcze od 12 w nocy i do 8 robiły się coraz bardziej słabsze. O 8 podpięli mi oksy i o 11.55 miałam Maćka w ramionach. To nie było tak, że ta kroplówka leciała jak szalona, żeby tylko przyśpieszyć, nie.... jak już zaczęły się moje skurcze robić regularne to zmniejszono mi do minimum, a z godzinę przed partymi to całkiem zakręcili mi tą kroplówkę i dopiero po wszystkim puścili na obkurczanie macicy, bo miałam jakiś niewielki krwotok, którego nie mogli zlokalizować i miałam lód na brzuchu. Oksytocyna przecież go nie wypchała na świat, tylko skurcze miałam regularne że rozwarcie było a wypchać na świat to musiałam swoimi siłami. To dziecko raczej mi wygląda jak by je wyciągali próżnociągiem czy w zamartwicy było... I moje dziecko się rodziło po terminie więc jakoś trzeba było ten poród sprowokować. Często akja zaczyna się i przebiega sama, a są takie kobiety, że akcja za nic nie chce się zacząć sama i trzeba pomóc naturze. Widziałam też dzieci urodzone z wywoływania na siłę, bo mamy źle terminy miały obliczone, albo same nie pamiętały kiedy ostatnia @ była i niby po terminie, a wcale tak nie było i dzieci tak nie wyglądały.
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.empik.com/moj-pierwszy-al...5211,ksiazka-p
ze strony empiku taki album jak kupiłam w smyku
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
Alekaz, bardzo fajny ten album
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

tak się wystraszyłam jak nigdy. na szczęście to był śluz ale dosłownie zamarłam w miejscu :/

) Ale wczoraj miałam przymusowy spacer, bo się wykoleił tramwaj i byłam padnięta.
okazja ogromna - jego pierwszy weekend w domu od nie wiem kiedy
Ostatnio jak byłam, to babeczka coś powpisywała mi do szpitalnych dokumentow, kazała iść na pobranie krwi i już