Mamusie lutowe 2015 - cz. 3 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 07:50   #211
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3

Witam się i ja z kotem masującym plecy i ciumkającym

co to ja chciałam.. a już wiem
że patrząc na aspekt zgagi to mój syn będzie łysy jak kolano
Buu ja też wczoraj czytałam opisy porodów październikówek

Magda też uważam, że te opisy wiele mi dają, mam ja przynajmniej jakieś teoretyczne pojęcie o porodzie i mam nadzieję, że jak wszystko się zacznie to dzięki temu będę mniej spanikowana

Aga naczytałam się wczoraj o kłuciu w pochwie i już jak leżałam w łóżku to tak kilka razy poczułam, ehh więc łączę się w bólu

Lui mam tak samo z połykaniem tabletek
Stary 2014-10-17, 08:08   #212
IncognitoNick
Zadomowienie

Witam piątkowo! Ja już po pobraniu krwi i śniadaniu. Mam nadzieję, że jak odbiorę w poniedziałek wyniki (kreatynina, TSH) to będą OK.

Tyle o tym DHA ostatnio pisałyście, że u mnie na obiad dziś będzie pieczona rybka, ale Ewek, jeśli Ci wyjdzie za dużo tych pierogów to możesz mi podesłać

Tak sobie jednak myślę, że teraz... się chwilkę prześpię

Aha, zrobiłam listę chłopięcych imion wchodzących w rachubę. Co myślicie o: Miron, Stanisław (Staszek), Jeremi, Witold (Witek)?
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:22   #213
maciejka1987
Zakorzenienie

ale mała mi szaleje w brzuszku, liczyłam ruchy i w 20 min spokojnie 10 ruchów już miałam (nie liczę codziennie, czasem tak wyrywkowo).

Zjadłam śniadanie i teraz odpoczywam, muszę ciut posprzątać, a potem warsztaty :d

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:23   #214
maladT
Zakorzenienie

witam i ja

dzis wracajac ze szkoły to najlepiej bym na krotkim rekawku szła bo mi tak goraco jest. ale z racji ze szłam z 2 kolezankami w grubych kurtkach(a ja w leciutkim płaszczu) to nie szalałam i nie robiłam z siebie debila.

wczoraj zaczełam składac szafke na buty i co? wkrety jedne okazały sie za krotkie i nie łapia drugiej czesci(albo fabrycznie gosciu za wysoko dziure zrobił) no i juz dzis byłam w jednym sklepie ale wiekszych wkretow nie ma... pojechałabym do innego sklepu ale miałam lenia i nie chciało mi sie meza zawiezc do pracy wiec dałam mu drugi samochod(obecnie oba sa juz poza domem) i teraz nie mam jak jechac. bede musiala przebolec sytuacje i przeczekac do jutra... jak ja to uwielbiam miec rozwalone płyty na srodku pokoju

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:32   #215
aggo_di
Wtajemniczenie

EMDZIK- ja też mam jedo fyn zobaczymy, jak się sprawdzą te bryki

MEIRE- jeśli lubisz liściaste herbaty to polecam spróbowanie robienia własnych smaków- wymieszać z kawałkami suszonych owoców, kryształkami cukru, cynamonem itd. Czasem mieszam na świeżo przy zaparzaniu, ale na święta robiłam w formie prezentu takie wymieszane wcześniej. Przesiąknęły aromatem i były przepyszne!

KAROLCIA- ja robiłam masło słonecznikowe! Przepis z jakiegoś bloga gluten free? Albo jakiegoś wegańskiego. Próbowałam kilka razy w różnych opcjach i za każdym razem mi smakowało

114, BUU- studia skrzywiają

EMDZIK, ASIA- dziękuję za kciuki, już jestem po usg.
Spędziłam godzinę razem z głowicą usg na brzuchu. Dzieć ustawił się główką pod żebrami i kręgosłupem w naszą stronę. Lekarzowi było ciężko zbadać komory serca i twarz. Z boku próbował i coś tam pomierzył, ale mam jeszcze przyjść za dwa tygodnie, żeby "poprawić".
Jakieś uparte to nasze Dziecko. Pomiarowe 11-14 tyg też miałam dwa razy. Rozmawiając w poczekalni z innymi pacjentkami u nich rachu ciachu i wszystko pomierzone. A ja siedzę długo i jeszcze powtarzam

ASIA- moja Teściowa ma z kolei dzisiaj imieniny, a na obiad jedziemy do niej w niedzielę. Zawsze gotuje coś smacznego i takiego wow, że uwielbiam obiadki u niej
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:36   #216
emdzik
Zakorzenienie

My juz w drodze do Gdanska. Prawdopodobnie w koncu podpiszemy umowe z bankiem...

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:39   #217
kano1003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
My juz w drodze do Gdanska. Prawdopodobnie w koncu podpiszemy umowe z bankiem...
Powodzenia i trzymam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 08:44   #218
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
EMDZIK- ja też mam jedo fyn zobaczymy, jak się sprawdzą te bryki

MEIRE- jeśli lubisz liściaste herbaty to polecam spróbowanie robienia własnych smaków- wymieszać z kawałkami suszonych owoców, kryształkami cukru, cynamonem itd. Czasem mieszam na świeżo przy zaparzaniu, ale na święta robiłam w formie prezentu takie wymieszane wcześniej. Przesiąknęły aromatem i były przepyszne!

KAROLCIA- ja robiłam masło słonecznikowe! Przepis z jakiegoś bloga gluten free? Albo jakiegoś wegańskiego. Próbowałam kilka razy w różnych opcjach i za każdym razem mi smakowało

114, BUU- studia skrzywiają

EMDZIK, ASIA- dziękuję za kciuki, już jestem po usg.
Spędziłam godzinę razem z głowicą usg na brzuchu. Dzieć ustawił się główką pod żebrami i kręgosłupem w naszą stronę. Lekarzowi było ciężko zbadać komory serca i twarz. Z boku próbował i coś tam pomierzył, ale mam jeszcze przyjść za dwa tygodnie, żeby "poprawić".
Jakieś uparte to nasze Dziecko. Pomiarowe 11-14 tyg też miałam dwa razy. Rozmawiając w poczekalni z innymi pacjentkami u nich rachu ciachu i wszystko pomierzone. A ja siedzę długo i jeszcze powtarzam

ASIA- moja Teściowa ma z kolei dzisiaj imieniny, a na obiad jedziemy do niej w niedzielę. Zawsze gotuje coś smacznego i takiego wow, że uwielbiam obiadki u niej
Moja Mama ma urodziny i imieniny - Małgorzata Wiem, wiem pisałyśmy już tu o tym imieniu :P

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Witam piątkowo! Ja już po pobraniu krwi i śniadaniu. Mam nadzieję, że jak odbiorę w poniedziałek wyniki (kreatynina, TSH) to będą OK.

Tyle o tym DHA ostatnio pisałyście, że u mnie na obiad dziś będzie pieczona rybka, ale Ewek, jeśli Ci wyjdzie za dużo tych pierogów to możesz mi podesłać

Tak sobie jednak myślę, że teraz... się chwilkę prześpię

Aha, zrobiłam listę chłopięcych imion wchodzących w rachubę. Co myślicie o: Miron, Stanisław (Staszek), Jeremi, Witold (Witek)?
Wow, oryginalne Witek mi się nie podoba, mam wujka więc z nim mi się kojarzy :P Z tych, które napisałaś to jak dla mnie Miron
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 08:47   #219
Asia1105
Wtajemniczenie

No a teraz chwalę się ciuszkami, które kupiła moja siostra

Te są z Lidla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (103,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-10-17, 08:47   #220
Asia1105
Wtajemniczenie

A te z ubranet.pl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (129,4 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez Asia1105
Czas edycji: 2014-10-17 o 08:49
Stary 2014-10-17, 08:55   #221
Asia1105
Wtajemniczenie

Zerknijcie sobie: www.otulacz.pl
Stary 2014-10-17, 08:56   #222
aggo_di
Wtajemniczenie

KANO- mam nadzieję, że to już ostatnia Twoja niemiła przygoda. Sobie też powtarzam, że limit nieszczęść już chyba wyczerpałam, więc może już teraz będzie wszystko w porządku

ad. kwasów DHA-
ja brałam wcześniej omega forte i dalej łykam. Mimo dużej kapsułki, łatwo przechodzą bo ja też akceptuję tylko takie wielkości rutinoscorbinu

ad. immunoglobuliny- ja mam na razie powtarzane przeciwciała rh co miesiąc. Lekarz powiedział, że będzie decydował o tym za tydzień na wizycie, co z podawaniem immunoglobuliny wcześniej. Bo tak, jak pisałyście standardowo podawane są po porodzie, ale czasem są zalecenia, żeby to zrobić wcześniej.
Nawet w tym pliku z zaleceniami PTG jest o tym informacja:
http://www.nucleagena.pl/files/rekom...edporodowa.pdf

ad. prognozowania płci na podstawie różnych rzeczy- to ja powinnam mieć bliźniaki chłopca i dziewczynę, bo i na jedno i na drugie mi pasują objawy
Dzisiaj lekarz podczas usg wypytywał, czy na pewno nie chcemy wiedzieć, bo jak coś to narządy są pięknie zaprezentowane

EWEK- ja "robię" pierogi ruskie od kilku dni; jednego dnia ugotowałam ziemniaki, drugiego i trzeciego zrobiliśmy farsz z Mężem, a dzisiaj zamierzamy je ulepić...
Stary 2014-10-17, 09:02   #223
wegielek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Maciejka ja właśnie w tym miesiącu mam zaplanowane kupić wszystko do szpitala i już spakować torbę, niech stoi i czeka
Witam w tym pochmurnym i ponurym dniu Ja też wczoraj robiłam listę potrzebnych rzeczy i większość mam zamiar naszykować...Bo znam siebie i najpierw mówię "mam mnóstwo czasu", a później na ostatnią chwilę będę biegać zakupów na razie nie robię - sporo ubranek jest po Starszym i po dwóch jeszcze siostrzeńcach, a skoro nadal nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka to się wstrzymuję. Wizyta we wtorek - może się w końcu pokaże uparciuch Młody liczy na braciszka, ale cała reszta rodzinki kibicuje dziewczynce, bo na razie mi i dwóm siostrom same "chłopy" się rodzą ostatni ma 1,5 m-ca. Dla mnie w sumie obojętne - byle zdrowe było
wegielek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:03   #224
Alunia79
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny aleście naprodukowały... nowy wątek- 1 dzień a tu już 8 stron... Nie wiem czy was nadrobię będę próbować, choć mam dziś trochę zajęć. Wczoraj prawie cały dzień przespałam wszystko przez to że w nocy spać nie mogłam męczyła mnie taka zgaga jakby mi dziecię cały czas na żołądek uciskało i cała zawartość wracała. Ale poszłam do apteki u uuulga pani mi poradziła tableteczki i jest super!!

Przede wszstkim witam nowe mamusie na wątku

Poza tym witam się w 22t 0 dc
Oglądałam wczoraj porodówkę... Była kobieta, która urodziła bliźniaczki w 23 tc... miały po 600g i niestety jedna nie przeżyła widziałam jakie to jeszcze maleństwo, jaki kolor, nie ma jeszcze wykształconej małżowiny usznej a rączka długości kciuka naszego...

Lecę was nadrabiać
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:03   #225
buu007
Zakorzenienie

hej wam

Asia1105 a ta szkola rodzenia jest prywatna?
sliczne ciuszki te sztruksy z lidla mi sie bardzo podobaja,sama je chcialam ale nie zaryzykowalam pojscia tam rano i bicie sie o nie

ewek to owocnego wybierania a potem sie pochwal,lubie ogladac wszystko do domu

karolcia ja w pierwszej ciazy mialam taka zgage ze szok,a mala miala wloskow jak na lekarstwo,a juz sie balam bo ponoc ja bylam jak malpka az sie lekarz ze mnie smial jak sie urodzilam

emdzik wiem wiem,ale dopadl mnie starch i moj spokoj zniknal
wiesz czytajac te lekkie opisy mysle sobie,jej,ale ktos mial fajnie,szybko,raz dwa,potem przy tych gorszych troche mi sie caly moj porod przypomnial,a chcialam wierzyc ze teraz bedzie inaczej
a no i dla mnie tez tam sa nadal wazne informacje,np zaden porod nie zaczal sie tak jak moj,zawsze sobie wyobrazalam to chlusniecie wod,niestety nic takiego nie nastapilo
no i za umowe wasza zeby poszlo sprawnie

MaamaaZuzi ta czapeczka to jakas specjalna?na chrzest czy cos? obys znalazla i sie nie umeczyla milego dnia

kano1003 ambitny plan,i oby tak bylo
w koncu bedziesz sie bronic w ciazy czy juz po porodzie?

IncognitoNick a mi sie podoba Staś-sama mialam takie imie dla synka,i Witek tez mi sie podoba
sprawdzilam tez w moich tabsach ile jest dha i jest 200 czegos tam,to malo duzo?

maladT oo mnie najbardziej wkurza jak wlasnie zabieram sie za cos i czegos brakuje,albo cos nie pasuje raz kupilismy polki,i dostalismy do nich takie wkrety,tylko w domu popatrzylismy,i moj maz jak je zobaczyl powiedzial ze przeciez na tym to sie nic trzymac nie bedzie i trzeba bylo na nowo do sklepu jechac

aggo_di ale uparciuszek w Twoim brzuszku siedzi a moze nie lubi sie pokazywac i juz hehe,czyli bedziesz i tak jeszcze raz powtarzac usg?

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:04   #226
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Zerknijcie sobie: www.otulacz.pl
oo matko..jakie ceny...jak dla mnie to samo można uzyskać korzystając z rożków

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:06   #227
buu007
Zakorzenienie

wegielek tez we wtorek wizytuje

Alunia79 co ci poradzila?pochwal sie,bo ja tez od wczoraj mam taka zgage ze mi sie wszystko cofa,bleee

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-10-17, 09:07   #228
kano1003
Raczkowanie

Buu plan jest taki:
Do końca grudnia oddać prace (taki mam termin) i na początku stycznia się bronić. A co z tego wyjdzie to czas pokaże... Na razie to pisanie pracy mi nie idzie

Edytowane przez kano1003
Czas edycji: 2014-10-17 o 09:10
kano1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:08   #229
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja będę szczepić na te wszystkie obowiązkowe takie plus pneumokoki i rota
Ja też mam zamiar normalnie szczepić
Z tc oczywiście popierdzieliłam ja dziś zaczynam 22 a kończę 21
Stary 2014-10-17, 09:11   #230
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Magda kciuki za umowę

Aggo haha masz wstydnisia w brzuchu Ja już będę trzeci raz teraz próbowała skończyć w końcu połówkowe, bo tez nie chce buzi pokazać
Stary 2014-10-17, 09:12   #231
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
aggo_di ale uparciuszek w Twoim brzuszku siedzi a moze nie lubi sie pokazywac i juz hehe,czyli bedziesz i tak jeszcze raz powtarzac usg?
płci niech lepiej nie pokazuję jakoś taka niespodzianka bardzo nam się podoba

Będę powtarzać za dwa tygodnie, mam w opisie w zaleceniach nawet: brak możliwości dokładnej anatomii serca i twarzoczaszki ze względu na wybitnie niekorzystne ułożenie płodu
Ale za to kręgosłup i główkę można było obejrzeć bardzo dokładnie

U mnie w lidlu podobno też są wielkie tłumy o poranku, jak coś jest fajnego w promocji. Ja zazwyczaj po pracy zachodziłam, to widziałam tylko puste kosze.

A jeszcze odnośnie porodu, to moja Mama miała skurcze przez cały dzień, ale czekała na takie bóle, jak na filmach i właśnie chluśnięcie wód. Skoro tak nie było, to uznała, że jeszcze nie rodzi
Stary 2014-10-17, 09:13   #232
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
wegielek tez we wtorek wizytuje

Alunia79 co ci poradzila?pochwal sie,bo ja tez od wczoraj mam taka zgage ze mi sie wszystko cofa,bleee
Ranigast MAX bierzesz 1 tabletkę i masz spokój 12h ja mam już dłużej spokój nawet się skusiłam na soczek pomarańczowy Ja wcześniej unikałam większości jedzenia, żeby się nie męczyć ale i tak g...o to dawało, bo ostatnio nawet po serku wiejskim miałam zgagę a wczoraj to już bez niczego nic tylko się pociąć... Tylko BUU skonsultuj ze swoim lekarzem... Mimo iż to pani z apteki, wolałam się upewnić u lekarza, bo nawet na opakowaniu jest napisane że dzieci do 16 roku nie moga brać... Ale mój lekarz powiedział, że moge brać wszystko co jest na zgagę więc wziełam bo juz nie dawałam rady. A mnie zgaga męczy od samego początku ciąży na zmianę z wymiotami...
Stary 2014-10-17, 09:16   #233
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Magda kciuki za umowę

Aggo haha masz wstydnisia w brzuchu Ja już będę trzeci raz teraz próbowała skończyć w końcu połówkowe, bo tez nie chce buzi pokazać
uf nie jestem jedyna powtarzająca
Oby na następnym usg zaprezentowały swe twarzoczaszki do pomiarów
Stary 2014-10-17, 09:19   #234
buu007
Zakorzenienie

Alunia dzieki,na pewno skonsultuje bo tez raczej nospy nie wezme od tak ...
a teraz,odpukac zgage mam mniejsza niz w pierwszej ciazy,wtedy to co mi lekarz polecil nie przynosilo ulgi,wrecz mialam odruch wymiotny,to byl syrop chyba gastrossus czy cos takiego,rozowy o konsysnetcji kisielu moze rzadszej,w kazdym razie jak sobie nawet dzis przypomne to

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-10-17, 09:20   #235
wegielek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kano1003 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Nie ogarniam waszego tempa Zarówno pisania na forum jak i przygotowań do porodu Ja oprócz już wszystkich ciuszków dla Maksa to nie mam kompletnie nic... No tylko śpiworek do spania z Kłapouchym
Torbę do szpitala to chcę pakować w okolicach Świąt. Ja nie przyjmuję do wiadomości, że wcześniej urodzę, bo musze zdążyć jeszcze napisać i obronić magisterkę
Ja ze Starszym w brzuchu też pisałam koniec końców pisałam ją jeszcze 3 miesiące po porodzie i ledwie mi się udało zdążyć na czerwcową obronę. Powodzenia
wegielek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:21   #236
karolcia8828
Raczkowanie

IncognitoNick Staś! stawiam na Stanisława super imię.

aggo_di wczoraj pokombinowałam z tym masełkiem, całkiem smaczne wyszło tylko troche twarde w smarowaniu) no ale tłuszczyk słonecznikowy jest też ponoć źródłem DHA

buu007
W tym przesądzie u mnie może być trochę racji.....ale tylko ze względu, że zarówno ja jak i TŻ jesteśmy właścicielami dość gęstych włosów.

Kochane dziś doszła do mnie paczuszka z otulaczami Bobolider. Śmiem powiedzieć, że jakość wykonania wcale nie gorsza niż Pupusy. Dodatkowa zakładka na wkład pod gumeczką z tyłu pieluszki, nieco szerszy rostaw między nóżkami (ale dosłownie 0,5 cm), chyba lepiej rozstawione napy, i łatwiej mi się je rozpina. AA... i zakładki na wkład są wykończone overlockiem, a w Pupusie nie są wykończone. Jedyny minus jaki narazie widzę (bo o użytkowaniu przekonam się pewnie w marcu) Bobolider niby produkowane dla PL, ale w Chinach;] W Pupusie cieszą oczy wzorki, i plusem ogromnym są te podwójne gumeczki przy nóżkach.
Poniżej zdjęcia otulaczy Bobolider (niebieski i łososiowy) i Pupusa (te we wzorki) z wkładami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000711.jpg (23,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000708.jpg (21,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000709.jpg (17,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000710.jpg (20,7 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-10-17, 09:29   #237
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenstwo6 Pokaż wiadomość

Ide na pomidorówke
Uwielbiam pomidorówkę, mogłabym ją jeść non stop i w ogóle w tej ciąży mam jakiś nakręt na pomidory i wszystko co pomidorowe

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Lubcia oooooo takiego miałaś rakietowca , co szybko sunął na nogach ? ja jednak wolałabym raczkującego malucha, bo wiem, że to bardzo ważne w rozwoju dziecka- ale to moje skrzywienie zawodowe też poniekąd :P

I też myślę, że glukozę wypiję ze smakiem

Maleństwo - ja też za dużo różu nie lubię, ale gdybym miała mieć córcie, to pomimo niechęci ciuszki i różowe by i w szufladzie były hehehe
Może też bym chciała raczkujące dziecię, ale moja córa niestety nie chciała. Miała 10 m-cy jak poszła sama na nóżkach..

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie lutowe mamusie. Podczytuję Was od dłuższego czasu i nigdy nie mogłam się odważyć, aby się przyłączyć do Was . Jesteście już mi tak bliskie...

Także jestem mamusią lutową, jestem w 21 tc, jutro już będzie 22 tc. Termin porodu mam na 27 luty. Mój lekarz trzy raz potwierdził, że będzie chłopczyk... więc chyba będę miała chłopczyka . Ostatecznie zobaczymy na USG połówkowym, które będzie za dwa tygodnie.

Wcześniej pisałyście o kombinezonach. Nie wiem za jakimi się rozglądać. Czy za kombinezonami z ciepłego, grubego polaru, czy może za normalnymi alla zima czy jesień. Odnośnie do kwasów DHA ja łykam także Pregna, ale 250 mg. I chyba za mało, ryby jem rzadko. Nie przepadam za nimi
Dwa tygodnie temu miałam kłucie w szyjce macicy, właśnie takie jak opisujecie. Później zobaczyłam trochę krwi na bieliźnie. Spanikowałam i pojechałam odrazu do mojego ginekologa, który pobrał wymaz i co się okazało rozwinęła się paskudna bakteria w szyjce . Właśnie skończyłam przyjmować antybiotyki.

Na początek trochę się rozpisałam Witam Was jeszcze raz i także chcę dołączyć do Waszego grona
Witam koleżankę z terminem dzień przede mną

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Tak pamiętam - Klebsiella pneumoniae. Mój lekarz zobaczył co z dzieciaczkiem. Później zbadał mi szyjkę. Niby szyjka była w porządku, ale jak to w karcie ciąży napisał: Wydzielina śluzowo - biała zapalna, tarcza kanału szyjki krwawiąca przy dotyku. Pobrał wymaz i okazało się, że mam bakterię. Odpukać, mam nadzieję, ze już jest ok

1141655, czyli mamy podobny termin, ja cały luty już będę "gotowa" i jeszcze rozważam początek marca
O jej co to za dziadostwo jakies sę przypałętało?? Ja kochana tez się zastanawiałam czy ten rok nie ma raczej 29 lutego, bo znając moje szczęście akurat w tedy bym rodziła bo ja mam drugi termin na 2 marzec także....
Stary 2014-10-17, 09:29   #238
buu007
Zakorzenienie

karolcia wlasnie,juz wiem ze chcialam cos od Ciebie zwiazengo z wielorazowkami
wiem ze juz chyba wklejalas strony,ale mogla bys mi jeszcze raz podelac np na pw skad zamawialas?
i jak cenowo wychodza?
nie bralas pod uwage allegro?

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-10-17, 09:33   #239
meire
Zakorzenienie

Hej Kochane..

Aggo, ja Cię podziwiam, że wytrzymujesz z niewiedzą, kogo tam nosisz w brzuszku... ja to bym nie wytrzymała z ciekawości..
Co do herbat, to ja kupuję gotowe mieszanki w sklepie z herbatami.. nie mam jakoś teraz weny do niczego, żeby robić samemu.. ale wierzę, że takie samodzielnie przygotowane mieszanki są pyszne... aż zazdroszczę tym, którym robiłaś takie prezenty..

emdzik
, trzymam kciuki za pozytywne podpisanie umowy..

Incognito, mi się podoba Staś i Miron..

maciejka, ja o tym samym właśnie myślę, jeśli chodzi o pakowanie torby... nie daj Boże coś by się nagle wydarzyło, to nie mam nawet piżamy.. ani koszuli nocnej.. w t-shircie męża chyba nie wypada położyć się do szpitala... więc chcę mieć spakowaną taką torbę "w razie w".. bo mąż w stresie to nie ogarnie ani ręczników, ani tym bardziej moich kosmetyków, klapków, itp.. rzeczy typowo porodowe dopakuję sobie miesiąc przed planowanym terminem...

A tutaj moje typy pościeli i wózków.. waham się między tymi dwoma..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18419263007.jpg (116,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Alive Art - 03 - gon + spac - 500.jpg (61,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wozek-4w1-tako-alive-tp_1761276428501657679f.jpg (70,2 KB, 20 załadowań)

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 09:35   #240
maladT
Zakorzenienie

2 pralka wstawiona, jedna wywieszona, zmywarka suszy naczynia, ide walczyc z oknem/oknami? jeszcze nie wiem ile zrobie ale cos napewno. Juz czeka na mnie w pokoju młodej cała armia specyfikow i wreszcie chce sie z tym cholerstem uporac

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości