![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Witam się i ja
![]() ![]() co to ja chciałam.. a już wiem że patrząc na aspekt zgagi to mój syn będzie łysy jak kolano ![]() Buu ja też wczoraj czytałam opisy porodów październikówek ![]() Magda też uważam, że te opisy wiele mi dają, mam ja przynajmniej jakieś teoretyczne pojęcie o porodzie i mam nadzieję, że jak wszystko się zacznie to dzięki temu będę mniej spanikowana Aga naczytałam się wczoraj o kłuciu w pochwie i już jak leżałam w łóżku to tak kilka razy poczułam, ehh więc łączę się w bólu Lui mam tak samo z połykaniem tabletek ![]()
#212 |
Zadomowienie
|
Witam piątkowo! Ja już po pobraniu krwi i śniadaniu. Mam nadzieję, że jak odbiorę w poniedziałek wyniki (kreatynina, TSH) to będą OK.
Tyle o tym DHA ostatnio pisałyście, że u mnie na obiad dziś będzie pieczona rybka, ale Ewek, jeśli Ci wyjdzie za dużo tych pierogów to możesz mi podesłać ![]() Tak sobie jednak myślę, że teraz... się chwilkę prześpię ![]() Aha, zrobiłam listę chłopięcych imion wchodzących w rachubę. Co myślicie o: Miron, Stanisław (Staszek), Jeremi, Witold (Witek)? |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
ale mała mi szaleje w brzuszku, liczyłam ruchy i w 20 min spokojnie 10 ruchów już miałam (nie liczę codziennie, czasem tak wyrywkowo).
Zjadłam śniadanie i teraz odpoczywam, muszę ciut posprzątać, a potem warsztaty :d
#214 |
Zakorzenienie
|
witam i ja
dzis wracajac ze szkoły to najlepiej bym na krotkim rekawku szła bo mi tak goraco jest. ale z racji ze szłam z 2 kolezankami w grubych kurtkach(a ja w leciutkim płaszczu) to nie szalałam i nie robiłam z siebie debila. wczoraj zaczełam składac szafke na buty i co? wkrety jedne okazały sie za krotkie i nie łapia drugiej czesci(albo fabrycznie gosciu za wysoko dziure zrobił) no i juz dzis byłam w jednym sklepie ale wiekszych wkretow nie ma... pojechałabym do innego sklepu ale miałam lenia i nie chciało mi sie meza zawiezc do pracy wiec dałam mu drugi samochod(obecnie oba sa juz poza domem) i teraz nie mam jak jechac. bede musiala przebolec sytuacje i przeczekac do jutra... jak ja to uwielbiam miec rozwalone płyty na srodku pokoju
#215 |
Wtajemniczenie
|
EMDZIK- ja też mam jedo fyn
![]() ![]() MEIRE- jeśli lubisz liściaste herbaty to polecam spróbowanie robienia własnych smaków- wymieszać z kawałkami suszonych owoców, kryształkami cukru, cynamonem itd. Czasem mieszam na świeżo przy zaparzaniu, ale na święta robiłam w formie prezentu takie wymieszane wcześniej. Przesiąknęły aromatem i były przepyszne! KAROLCIA- ja robiłam masło słonecznikowe! Przepis z jakiegoś bloga gluten free? Albo jakiegoś wegańskiego. Próbowałam kilka razy w różnych opcjach i za każdym razem mi smakowało ![]() 114, BUU- studia skrzywiają ![]() EMDZIK, ASIA- dziękuję za kciuki, już jestem po usg. Spędziłam godzinę razem z głowicą usg na brzuchu. Dzieć ustawił się główką pod żebrami i kręgosłupem w naszą stronę. Lekarzowi było ciężko zbadać komory serca i twarz. Z boku próbował i coś tam pomierzył, ale mam jeszcze przyjść za dwa tygodnie, żeby "poprawić". Jakieś uparte to nasze Dziecko. Pomiarowe 11-14 tyg też miałam dwa razy. Rozmawiając w poczekalni z innymi pacjentkami u nich rachu ciachu i wszystko pomierzone. A ja siedzę długo i jeszcze powtarzam ![]() ASIA- moja Teściowa ma z kolei dzisiaj imieniny, a na obiad jedziemy do niej w niedzielę. Zawsze gotuje coś smacznego i takiego wow, że uwielbiam obiadki u niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
My juz w drodze do Gdanska. Prawdopodobnie w koncu podpiszemy umowe z bankiem...
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
No a teraz chwalę się ciuszkami, które kupiła moja siostra
![]() Te są z Lidla |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
A te z ubranet.pl
Edytowane przez Asia1105 Czas edycji: 2014-10-17 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Zerknijcie sobie: www.otulacz.pl
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
KANO- mam nadzieję, że to już ostatnia Twoja niemiła przygoda. Sobie też powtarzam, że limit nieszczęść już chyba wyczerpałam, więc może już teraz będzie wszystko w porządku
![]() ad. kwasów DHA- ja brałam wcześniej omega forte i dalej łykam. Mimo dużej kapsułki, łatwo przechodzą ![]() ![]() ad. immunoglobuliny- ja mam na razie powtarzane przeciwciała rh co miesiąc. Lekarz powiedział, że będzie decydował o tym za tydzień na wizycie, co z podawaniem immunoglobuliny wcześniej. Bo tak, jak pisałyście standardowo podawane są po porodzie, ale czasem są zalecenia, żeby to zrobić wcześniej. Nawet w tym pliku z zaleceniami PTG jest o tym informacja: http://www.nucleagena.pl/files/rekom...edporodowa.pdf ad. prognozowania płci na podstawie różnych rzeczy- to ja powinnam mieć bliźniaki chłopca i dziewczynę, bo i na jedno i na drugie mi pasują objawy ![]() Dzisiaj lekarz podczas usg wypytywał, czy na pewno nie chcemy wiedzieć, bo jak coś to narządy są pięknie zaprezentowane ![]() EWEK- ja "robię" pierogi ruskie od kilku dni; jednego dnia ugotowałam ziemniaki, drugiego i trzeciego zrobiliśmy farsz z Mężem, a dzisiaj zamierzamy je ulepić... |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przede wszstkim witam nowe mamusie ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym witam się w 22t 0 dc ![]() Oglądałam wczoraj porodówkę... Była kobieta, która urodziła bliźniaczki w 23 tc... miały po 600g i niestety jedna nie przeżyła ![]() Lecę was nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
hej wam
Asia1105 a ta szkola rodzenia jest prywatna? sliczne ciuszki ![]() ewek to owocnego wybierania ![]() ![]() karolcia ja w pierwszej ciazy mialam taka zgage ze szok,a mala miala wloskow jak na lekarstwo,a juz sie balam bo ponoc ja bylam jak malpka az sie lekarz ze mnie smial jak sie urodzilam ![]() emdzik wiem wiem,ale dopadl mnie starch i moj spokoj zniknal ![]() wiesz czytajac te lekkie opisy mysle sobie,jej,ale ktos mial fajnie,szybko,raz dwa,potem przy tych gorszych troche mi sie caly moj porod przypomnial,a chcialam wierzyc ze teraz bedzie inaczej a no i dla mnie tez tam sa nadal wazne informacje,np zaden porod nie zaczal sie tak jak moj,zawsze sobie wyobrazalam to chlusniecie wod,niestety nic takiego nie nastapilo ![]() no i ![]() ![]() MaamaaZuzi ta czapeczka to jakas specjalna?na chrzest czy cos? obys znalazla i sie nie umeczyla ![]() kano1003 ambitny plan,i oby tak bylo ![]() w koncu bedziesz sie bronic w ciazy czy juz po porodzie? IncognitoNick a mi sie podoba Staś-sama mialam takie imie dla synka,i Witek tez mi sie podoba ![]() sprawdzilam tez w moich tabsach ile jest dha i jest 200 czegos tam,to malo duzo? maladT oo mnie najbardziej wkurza jak wlasnie zabieram sie za cos i czegos brakuje,albo cos nie pasuje ![]() ![]() aggo_di ale uparciuszek w Twoim brzuszku siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
wegielek tez we wtorek wizytuje
![]() Alunia79 co ci poradzila?pochwal sie,bo ja tez od wczoraj mam taka zgage ze mi sie wszystko cofa,bleee |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Buu plan jest taki:
Do końca grudnia oddać prace (taki mam termin) i na początku stycznia się bronić. A co z tego wyjdzie to czas pokaże... Na razie to pisanie pracy mi nie idzie ![]()
09.06.14 II kreseczki ![]() 14.02.15 Maksiu ![]() Edytowane przez kano1003 Czas edycji: 2014-10-17 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Magda kciuki za umowę
![]() Aggo haha masz wstydnisia w brzuchu ![]()
#231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Będę powtarzać za dwa tygodnie, mam w opisie w zaleceniach nawet: brak możliwości dokładnej anatomii serca i twarzoczaszki ze względu na wybitnie niekorzystne ułożenie płodu ![]() Ale za to kręgosłup i główkę można było obejrzeć bardzo dokładnie ![]() U mnie w lidlu podobno też są wielkie tłumy o poranku, jak coś jest fajnego w promocji. Ja zazwyczaj po pracy zachodziłam, to widziałam tylko puste kosze. A jeszcze odnośnie porodu, to moja Mama miała skurcze przez cały dzień, ale czekała na takie bóle, jak na filmach i właśnie chluśnięcie wód. Skoro tak nie było, to uznała, że jeszcze nie rodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Alunia dzieki,na pewno skonsultuje bo tez raczej nospy nie wezme od tak ...
a teraz,odpukac zgage mam mniejsza niz w pierwszej ciazy,wtedy to co mi lekarz polecil nie przynosilo ulgi,wrecz mialam odruch wymiotny,to byl syrop chyba gastrossus czy cos takiego,rozowy o konsysnetcji kisielu moze rzadszej,w kazdym razie jak sobie nawet dzis przypomne to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
IncognitoNick Staś! stawiam na Stanisława
![]() aggo_di wczoraj pokombinowałam z tym masełkiem, całkiem smaczne wyszło tylko troche twarde w smarowaniu ![]() ![]() buu007 W tym przesądzie u mnie może być trochę racji.....ale tylko ze względu, że zarówno ja jak i TŻ jesteśmy właścicielami dość gęstych włosów. ![]() Kochane dziś doszła do mnie paczuszka z otulaczami Bobolider. Śmiem powiedzieć, że jakość wykonania wcale nie gorsza niż Pupusy. Dodatkowa zakładka na wkład pod gumeczką z tyłu pieluszki, nieco szerszy rostaw między nóżkami (ale dosłownie 0,5 cm), chyba lepiej rozstawione napy, i łatwiej mi się je rozpina. AA... i zakładki na wkład są wykończone overlockiem, a w Pupusie nie są wykończone. Jedyny minus jaki narazie widzę (bo o użytkowaniu przekonam się pewnie w marcu) Bobolider niby produkowane dla PL, ale w Chinach;] W Pupusie cieszą oczy wzorki, i plusem ogromnym są te podwójne gumeczki przy nóżkach. Poniżej zdjęcia otulaczy Bobolider (niebieski i łososiowy) i Pupusa (te we wzorki) z wkładami.
#237 | |||
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam pomidorówkę, mogłabym ją jeść non stop i w ogóle w tej ciąży mam jakiś nakręt na pomidory i wszystko co pomidorowe
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
karolcia wlasnie,juz wiem ze chcialam cos od Ciebie zwiazengo z wielorazowkami
![]() wiem ze juz chyba wklejalas strony,ale mogla bys mi jeszcze raz podelac np na pw skad zamawialas? i jak cenowo wychodza? nie bralas pod uwage allegro? |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane..
![]() Aggo, ja Cię podziwiam, że wytrzymujesz z niewiedzą, kogo tam nosisz w brzuszku... ![]() ![]() Co do herbat, to ja kupuję gotowe mieszanki w sklepie z herbatami.. nie mam jakoś teraz weny do niczego, żeby robić samemu.. ale wierzę, że takie samodzielnie przygotowane mieszanki są pyszne... ![]() ![]() emdzik, trzymam kciuki za pozytywne podpisanie umowy.. ![]() Incognito, mi się podoba Staś i Miron.. ![]() ![]() maciejka, ja o tym samym właśnie myślę, jeśli chodzi o pakowanie torby... nie daj Boże coś by się nagle wydarzyło, to nie mam nawet piżamy.. ani koszuli nocnej.. ![]() ![]() ![]() ![]() A tutaj moje typy pościeli i wózków.. waham się między tymi dwoma.. ![]()
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
2 pralka wstawiona, jedna wywieszona, zmywarka suszy naczynia, ide walczyc z oknem/oknami? jeszcze nie wiem ile zrobie ale cos napewno. Juz czeka na mnie w pokoju młodej cała armia specyfikow i wreszcie chce sie z tym cholerstem uporac
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.