Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 11:33   #4291
meganka18
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Nad tą czapeczka się zastanawiam czy by się nadawała na wyjście ze szpitala ale musze iść do zary ja pomacac czy nie jest trochę za gruba i czy jest dostępny mikro rozmiar, bo nie wiem czy to nie jest przypadkiem z działu 3 msce-3 lata...

Tez właśnie myslalm nad ta czapka jezeli chodzi o wyjście ze szpitala . A masz juz na oku jakis kombinezonik czy coś cieplejszego ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:43   #4292
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Tez właśnie myslalm nad ta czapka jezeli chodzi o wyjście ze szpitala . A masz juz na oku jakis kombinezonik czy coś cieplejszego ?

Tak, kupię ten: http://m.hm.com/pl/product/10670?art...ILL_LIFE_FRONT biorę w kolorze czarnym, ale ten biały i beżowy tez fajnie wyglada. Myślę, że na marzec taki misiowy w zupełności wystarczy, tym bardziej, że planowo rodze w drugiej połowie miesiąca

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:52   #4293
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

u nas dziś na obiad ruskie pierogi
u nas tez miał byc ale nie mam masełka ,zrobiłam całosc Tz do kanapek a nie mam sił isc do sklepu i msle co zrobic

Cytat:
Dziewczyny, a mam pytanie z trochę inne beczki do tych, które planują ochrzcić swoje Maleństwo. Dziś już nie trzeba dziecka ubierać całkiem na biało, prawda?? Strój może być odświętny, co nie oznacza, że tylko i wyłącznie biały

Bo jak widzę ciuszki typowo chrzcielne z tych białych świecących materiałów, mnóstwem falban i koronek to mi się tak nie podobają... i na pewno takiego nie kupię, tylko muszę się szykować na przeprawę ze starszym pokoleniem

Moj synek był cały na biało...

zrobiłam sałatke warzywna taka staropolska mniami
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 11:56   #4294
nouvelle2
Zakorzenienie

My od rana latamy i zalatwiamy różne sprawy z samochodem, same nudyyyy. W kiku jest promocja -20% na wszystko ktoś miał do czynienia z ciuszkami z tamtąd? Bo wydaje mi się, że to takie trochę lepsze pepco a potrzebuje kilku welurowych pajacykow
Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
u nas tez miał byc ale nie mam masełka ,zrobiłam całosc Tz do kanapek a nie mam sił isc do sklepu i msle co zrobic

zrobiłam sałatke warzywna taka staropolska mniami
Ale bym zjadła taka warzywna!!!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:06   #4295
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
a próbowałaś octem?? jak mi nic nie skutkuje to tym zawsze doczyszczę
Jeszcze nie, ale dziś sobie daruję, bo coś brzuch mi dokucza i sobie leżę, bo wtedy nie boli. Dziś stawiam na odpoczynek
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:06   #4296
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

sałatka warzywna! Mniam, ale dawno nie jadłam!

A co do ubranka, to mój siostrzeniec też był na biało,
ale dla dziewczynek są takie sukienki zazwyczaj z takich materiałów jak prawie komunijne, nie chciałabym małej ubierać jak bombki, wiecie o co mi chodzi bardziej chodzi mi o te materiały typowo chrzcielne...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:13   #4297
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Tak, kupię ten: http://m.hm.com/pl/product/10670?art...ILL_LIFE_FRONT biorę w kolorze czarnym, ale ten biały i beżowy tez fajnie wyglada. Myślę, że na marzec taki misiowy w zupełności wystarczy, tym bardziej, że planowo rodze w drugiej połowie miesiąca
Też mam upatrzony , tylko zastanawiałam się czy czarny, czy biały no i najważniejsze pytanie czy będzie potrzebny, tylko to zależy od pogody, może wiosna szybko przyjdzie. Jak większość z Was będzie kupowała to i ja się zdecyduję:P

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a mam pytanie z trochę inne beczki do tych, które planują ochrzcić swoje Maleństwo. Dziś już nie trzeba dziecka ubierać całkiem na biało, prawda?? Strój może być odświętny, co nie oznacza, że tylko i wyłącznie biały

Bo jak widzę ciuszki typowo chrzcielne z tych białych świecących materiałów, mnóstwem falban i koronek to mi się tak nie podobają... i na pewno takiego nie kupię, tylko muszę się szykować na przeprawę ze starszym pokoleniem
Takie typowo do chrztu to moim zdaniem większość hmm no po prostu nie w moim guście, ale można znaleźć ładne rzeczy, np moja siostrzyczce wybrałyśmy z mama z zary sukieneczkę kremowo-szara do tego kremowy sweterek i opaska na głowę, rajstopki i buty- żadne atłasy itp mi się nie podobają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 12:13   #4298
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie sama nie wiem, jak to jest. Koleżanka mi mówiła, że ona się tak umówiła i zażyczyła sobie cc i jeśli zajdzie 2 raz w ciążę, to zrobi to samo. Ale nie wiem jak i czy tak można. Szczegółów nie znam.
I tak bez zadnych powodow? Jestem przeciwna decydowaniu przez pacjentke. Jednak, to operacja. A jak ktos bardzo sie boi, to wystarczy isc do psychologa i on wystawi opinie, podobo latwo to zalatwic.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nie moglam sie oprzec poszlismy po prezent dla corki TZ na urodziny, ale znalazlam przy okazji fajny dzial, fajny to znaczy maluszkowy zniklam TZ , a on sie pozniej ze mnie smial
Sliczne

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Halo kobiety alesta napisaly... Wiecie co moja była dyrektorka to chora baba. Napisała donosy na 4 nauczycieli że korepetycji udzielają i dziś dostali wezwania do urzędu skarbowego. Najgorsze jest to ze mnie też nienawidził bo glosowalam za tym żeby już dyr. Nie była i pewnie na dniach ja też dostanę wezwanie... I co kurde? Muszę sklamac. Jak ja mam ciążę spokojnie przechodzić jak przyszło mi z psycholem się uzerac;(
Niech jej mieszkanie myszy pogryza, za donos na kobiete w ciazy.

Cytat:
mój tż jest w Polsce!! ale mi zrobił niespodziankę gadamy sobie przez telefon, pytam się go jak się czuje, a on: "na polskiej ziemi zawsze świetnie!" Miał być dopiero pod koniec października, ale ze względu na tą jelitówkę zjechał do Polski na kilka dni, skoro i tak nie chodził do pracy Jutro jadę po niego do Bydgoszczy i przywożę na turnus leczniczy do mojej mamy
Ale super. To Ty tez w zyjesz w separacji z Tz? A co robicie po porodzie? Tz zjedzie na jakis czas na urlop? Ja do czasu ciazy bylam z Tz w De, ale teraz przyjezdzam do Pl na wizyty, a ze ciagle cos jest do zalatwienia, to juz 1,5 miesiaca jestem w Pl. My bierzemy slub 3 stycznia.

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja też w poprzedniej ciąży robiłam dwa razy,ale okazało się że zjadłam coś ciężko strawnego po godzinie 18-stej i dlatego wyszedł zły wynik i lekarz mi poradził aby ostatni posiłek zjeść do 18 a później już tylko woda i następny wynik wyszedł pięknie. Trzymam kciuki żeby u ciebie też drugi wyszedł dobry.
Mam nadzieje, ze u mnie tez tak bedzie. Wczoraj zjadlam po 18 troche jogurtu naturalnego i bialka jaj na twardzo, wiec lekko i o niskim iq (nie wytrzymalabym bez niczego), nie jadlam tez niczego slodkiego caly dzien. Przerwa miedzy ostatnim posilkiem, a pobraniem krwi prawie 10 h, wiec tak jak mi gin zalecal. Zobaczymy w poniedzialek.

Cytat:
Dziewczyny dziś sobie zdałam sprawę że wcale w 5mc nie jestem a ja myślałam że po 4tyg policze i wychodzi 5 miech. Na necie zerknelam i dopiero od jutra (18tc) to piąty miesiąc się zaczyna ale jestem glupol ;D
Hehe a ostatnio Ci pisalam, ze 5 miesiac jest od 18 tygodnia, a masz w podpisie nizszy tydzien. Musialas nie doczytac.

Cytat:
Ja do dziś wymiotuje co jakiś czas (jutro zaczynam 18tc) ale dużo osób dłużej w ciąży też tu rzygulca ma co jakiś czas więc chyba reguły nie ma.

A ja się wizyty doczekać nie mogę ;( jeszcze parę godzin =(
Ja dalej mam mdlosci i wymioty, tylko mniejsze.
Kciuki za wizyte.

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Do castoramy trochę za daleko, ale jakby on miał czyścić, to wolałby kupić nowy (tak powiedział:P) i ja mam się tylko nie przemęczać, ale pocieszył mnie mówiąc, że jest duża różnica, więc może jeszcze trochę i będzie wyglądał jak nowy;P i dał mi dobry pomysł pójdę do pralni pożyczyć taką specjalną maskę na całą twarz i wejdę do tego prysznica zamknę się i mam nadzieję pokonam osaaad
Tylko sie nie zatruj.

Cytat:

Chyba jest dowolnosc stojow, bo kuzynka chrzcila synka w garniturku.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:16   #4299
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
sałatka warzywna! Mniam, ale dawno nie jadłam!

A co do ubranka, to mój siostrzeniec też był na biało,
ale dla dziewczynek są takie sukienki zazwyczaj z takich materiałów jak prawie komunijne, nie chciałabym małej ubierać jak bombki, wiecie o co mi chodzi bardziej chodzi mi o te materiały typowo chrzcielne...
Pewnie, wiem o co Ci chodzi, dlatego ja raczej nie kupię kreacji a takim typowym sklepie do chrztu, chociaż są wyjątki np z firmy mariquita- u mnie jest ten sklep i są piękne rzeczy (nie falbany, nie atłasy itp.) tylko nie są tanie.
Stary 2014-10-17, 12:19   #4300
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
My od rana latamy i zalatwiamy różne sprawy z samochodem, same nudyyyy. W kiku jest promocja -20% na wszystko ktoś miał do czynienia z ciuszkami z tamtąd? Bo wydaje mi się, że to takie trochę lepsze pepco a potrzebuje kilku welurowych pajacykow

Ale bym zjadła taka warzywna!!!
Kupilam kilka rzeczy w kiku, ale nie wiem jak bedzie z jakoscia. Wizualnie wyglada, ze bedzie ok, ale zobaczymy po praniach i noszeniu. Nawet jak sie porwie, to nie bedzie szkoda, bo za kilka euro. Kiki sa w Pl?
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:25   #4301
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam dwa kombinezony juz od przyjaciółki także problem z głowy.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 12:37   #4302
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
I tak bez zadnych powodow? Jestem przeciwna decydowaniu przez pacjentke. Jednak, to operacja. A jak ktos bardzo sie boi, to wystarczy isc do psychologa i on wystawi opinie, podobo latwo to zalatwic.

Chyba jest dowolnosc stojow, bo kuzynka chrzcila synka w garniturku.
No właśnie ta koleżanka nie miała żadnych dolegliwości zdrowotnych, załatwiła sobie jakoś i mówi do mnie: zrób to samo, jedziesz sobie wygodnie bez stresu i w uzgodnionym terminie masz cesarkę i po wszystkim.
Ale ja jestem też przeciwna cc, co innego, jeżeli są przeciwwskazania do porodu naturalnego, to wtedy to oczywiste.

Cytat:
Pewnie, wiem o co Ci chodzi, dlatego ja raczej nie kupię kreacji a takim typowym sklepie do chrztu, chociaż są wyjątki np z firmy mariquita- u mnie jest ten sklep i są piękne rzeczy (nie falbany, nie atłasy itp.) tylko nie są tanie.
ostatnio teściowa przywiozła mi białe ubranko na chrzest, o co w ogóle nie prosiłam, ale jest nadgorliwa i chyba chciała już sobie porządzić ja patrzę, a tam bufiasta świecąca sukienka, do tego czapka z takim daszkiem ozdobiona falbanami, jak sprzed 30lat, i do kompletu wielka biała poduszka, też świecąca z falbanami do położenia dziecka. Powiedziałam, że dziękuję, ale mi się nie podoba i do chrztu takiego kompletu nie ubiorę. No i się obraziła, standardowo
wiem, że ona się cieszy i zrobiła to w dobrej wierze, ale niech się uczy czasem zapytać, jakie my z TŻ mamy zdanie.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
a mi się trafił w lumpku, za całe 2,80
Stary 2014-10-17, 12:38   #4303
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ta koleżanka nie miała żadnych dolegliwości zdrowotnych, załatwiła sobie jakoś i mówi do mnie: zrób to samo, jedziesz sobie wygodnie bez stresu i w uzgodnionym terminie masz cesarkę i po wszystkim.
Ale ja jestem też przeciwna cc, co innego, jeżeli są przeciwwskazania do porodu naturalnego, to wtedy to oczywiste.

ostatnio teściowa przywiozła mi białe ubranko na chrzest, o co w ogóle nie prosiłam, ale jest nadgorliwa i chyba chciała już sobie porządzić ja patrzę, a tam bufiasta świecąca sukienka, do tego czapka z takim daszkiem ozdobiona falbanami, jak sprzed 30lat, i do kompletu wielka biała poduszka, też świecąca z falbanami do położenia dziecka. Powiedziałam, że dziękuję, ale mi się nie podoba i do chrztu takiego kompletu nie ubiorę. No i się obraziła, standardowo
wiem, że ona się cieszy i zrobiła to w dobrej wierze, ale niech się uczy czasem zapytać, jakie my z TŻ mamy zdanie.
To najgorsze jak ktoś bliski narzuca nam to co mu się podoba. Nie mając świadomości ze mam się może nie spodobać.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:41   #4304
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Dobrze zrobiłaś też bym tak powiedziała, nawet jakby miał się cały świat obrazić Przejdzie jej, w ogóle się nią nie przejmuj, ach wyobraziłam sobie ten strój

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
A jak taki kombinezon to jaki rozmiar 56, czy jednak 62 luźniejszy? Bo z jednej strony większego nie ma sensu brać, bo wiosna będzie tuż tuż.
Stary 2014-10-17, 12:42   #4305
smv
Zakorzenienie

O rety jestem w poczekalni ale się stresuje Przede mną jedna osoba i goooo!
Stary 2014-10-17, 12:49   #4306
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie zaraz się upewnisz, że wszystko jest dobrze
Stary 2014-10-17, 12:50   #4307
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta24171
za wizytę. Super że bąbelki zdrowe, ale to musi być wrażenie oglądać dwa serca na ekranie moja szwagierka też jest w ciąży bliźniaczej, dopiero 2 miesiąc i na razie bardzo to przeżywa, jest płacz i zamartwianie a do tego strasznie wymiotuje
Słyszałam, że przy ciąży bliźniaczej można więcej wymiotować, bo jest poziom HCG podwyższony... aczkolwiek nie ma reguły, ja nie wymiotowałam w ogóle. Pytałam nawet gin czy to normalne... powiedział, że tak się zdarza i żeby się tym nie przejmować Większe wrażenie robi na mnie słuchanie dwóch serduszek ;-) to takie wzruszające jak najpierw słyszę jedno a za chwile lekarz przesuwa głowicę i już jest drugie

U mnie dziś na obiad placki ziemniaczane

Cytat:
Napisane przez smv
Trzymamy kciuki!

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2014-10-17 o 12:52
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:52   #4308
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

Widze ze mamy podobny gust bo tez o nim myślałam )

meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:57   #4309
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Będzie więcej takich miśków, bo mi też się podoba tylko nie chcę zbyt wcześnie kupować, bo nie wiadomo czy w moim przypadku czyli końcem marca to będzie jeszcze zima czy już wiosna.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 13:01   #4310
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie nie podobają typowo chrzcielne ciuchy. Ja miałam dla młodego kremowe spodnie, biała koszula i kremowa kamizelka (Miał prawie 6 miesięcy jak był chrzczony). Dla dziewczynek szybciej mozna znaleźć fajną sukienkę na chrzest, taką uniwersalną. Przynajmniej u nas.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:21   #4311
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Ja też a jaki rozmiar 56 czy 62?
Stary 2014-10-17, 13:39   #4312
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zdecyduję bliżej końca ciąży kiedy będzie można oszacować wielkość dziecka.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:53   #4313
olasia
Zadomowienie

Witam sie
Nie wiem kiedy zlecil prawie tydzien i dopiero do Was zagladam. Pewnie nie uda mi sie nadrobic zaleglosci... 30 stron
Mialam ostatnio strasznie duzo na glowie, synek znow przeziebiony, remont - juz kable klada, strasznie szybko to wszystko idzie i ciagle cos mnie sie ktos pyta, co gdzie jak... bardzo mnie to stresuje. Niby wiem co chce a jednak jest duzo takich drobiazgow o ktorych sie nie mysli.

Zajelam sie tez malowaniem lozeczka i chyba jestem jednak zadowolona ale od paru dnia pada i nie moge skonczyc bo robie to na zewnatrz.

Z dzidza chyba ok Coraz bardziej ruchliwa nie daje o sobie zapomniec. A wizyte mam dopiero 7 listopada.. Ja sama czuje sie mocno zmeczona. Po weekendzie konczymy 20 tygodni. Teraz juz z gorki

Jakies pierworodki juz zaczely czuc ruchy?

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-10-17 o 13:58
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:03   #4314
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Witam sie
Nie wiem kiedy zlecil prawie tydzien i dopiero do Was zagladam. Pewnie nie uda mi sie nadrobic zaleglosci... 30 stron
Mialam ostatnio strasznie duzo na glowie, synek znow przeziebiony, remont - juz kable klada, strasznie szybko to wszystko idzie i ciagle cos mnie sie ktos pyta, co gdzie jak... bardzo mnie to stresuje. Niby wiem co chce a jednak jest duzo takich drobiazgow o ktorych sie nie mysli.

ja czuję od 07.10 dokładnie:lov e:

a jeśli chodzi o remont, to dobrze Cię rozumiem. Dopóki nie remontowaliśmy całego mieszkania nie zdawałam sobie sprawy ile ważnych szczegółów trzeba wziąć pod uwagę. Ale na pewno efekt końcowy wynagrodzi Wam cały trud
Stary 2014-10-17, 14:11   #4315
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny zestawik prawda ? Załącznik 5817350

przesliczny
ja dzis chodzilam po centrum, i jak zwykle nie wytrzymalam i cos kupilam ale nie bede latac na koniec po sklepach z ubraniami wiec jest jakis plus mam tylko nadzieje ze chlopiec nie zmieni sie na dziewczynke bo bedzie trzeba troche rozowego dokupic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3197.jpg (77,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3201.jpg (92,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3203.jpg (93,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3205.jpg (63,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3206.jpg (77,7 KB, 21 załadowań)
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:12   #4316
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=Lila_17;48561901]
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Tz dzisiaj wstał bez budzika, przekonany ze zaspal do pracy. Ja w międzyczasie byłam w toalecie, sprawdzam godzinę a ten wyszedł z domu godzinę wcześniej zadzwoniłam do niego z pytaniem czy pracownikiem miesiąca chce zostać czy jak i tak nie mogłam spać wiec pierwszy raz od dłuższego czasu wypilismy razem herbatę w tygodniu

Łaskawy ten Twoj mąż, nie ma co zamiast sam wskoczyć i spróbować czyścić silnielszym proszkiem proponuje Tobie kombinezon ochronny?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Pierwsza propozycja była, że kupi się nowy prysznic, ale ja się uparłam, że go wyczyszczę, więc powiedział o tej masce no niestety nie domyślił się, żeby sam wyczyścić:P Jutro ma myć okna więc muszę go stopniowo uczyć
Moj by szorowal za mnie, ale do okien to nawet nie chcialabym go dopuscic... wole pomyc sama z przerwami, przynajmniej nigdzie rozmazane nie bedzie
Stary 2014-10-17, 14:14   #4317
rona1906
Raczkowanie

olasia ja juz czuje ;-)

Chwale sie czescia moich ubranek dla brzdacow. Mam tego juz tyle, ze sie powoli nie miesci. Te ktore wstawiam sa nowe, ale 3/4 wszystkich sa z lumpeksow. Niektore naprawde w swietnym stanie. :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141017_145908.jpg (88,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141017_144500.jpg (89,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141017_144433.jpg (80,8 KB, 26 załadowań)
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 14:20   #4318
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Nie koniecznie na bialo mi tez sie one nie podobaja.... takze cos bedziemy wymyslac innego z TZ

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
tez go kupie z hm. jesli okaze sie mojego kubusiowego nie bedzie w rozmiarze 0 - 3 msc.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
To najgorsze jak ktoś bliski narzuca nam to co mu się podoba. Nie mając świadomości ze mam się może nie spodobać.
Cale szczescie, moja mama zazwyczaj sie pyta czy nam sie podoba. Chociaz, dostalam od niej sukienke..... na wesele brata mojego TZ, a ja nie koniecznie chcialabym ja zalozyc bedac w 8 miesiacu ciazy, TZ juz powiedzial ze poszukam sobie nowej kurde.... nie chcialabym wygladac zwyczajnie..... zwlaszcza ze TZ chcialabym sie spodobac, a i tak bede wygladac jak podwojny paczek
Stary 2014-10-17, 14:20   #4319
bozena_87
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny , ja też już jakiś czas nie pisałam ale cały czas podczytuje was na telefonie , także jestem na bieżąco.

olasia - ja już czuję ruchy od jakichś 2 tygodni ale od tygodnia to są już takie porządne kopniaki Nawet mąż już poczuł , i to tak konkretnie
Z tym remontem to rozumiem jak się czujesz. My wprawdzie nie remontujemy a wykańczamy nowy domek ale jesteśmy na tym samym etapie. Kable i rurki położone, teraz tynkowanie. Troszkę mnie już to męczy bo roboty jest dużo a tak bardzo bym chciała zdążyć przez narodzinami dziecka, abym mogła na spokojnie wszystko poukładać. Nie wyobrażam sobie przeprowadzki z noworodkiem .

Jeśli chodzi o kombinezon dla dziecka to ja myślałam o tym http://pl.nextdirect.com/pl/g795422s4 - bardzo mi się podoba ale na stronie pisze że wszystkie rozmiary wyprzedane. Nie zamawiałam jeszcze nic od nich i za bardzo się nie orientuję jak to tam wygląda. Może jeszcze będę dostępne.

Ja wczoraj byłam u lekarza i z dzieckiem wszystko w porządku. Rośnie i już się powoli nie mieści w całości na tym monitorze z USG Ma 15 cm od główki do pupci i waży ok. 300 gram. A we wtorek mam połówkowe u innego lekarza - już się nie umiem doczekać bo on ma super sprzęt i wszystko ładnie u niego widać
Stary 2014-10-17, 14:23   #4320
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym obstawiala przy 62, bo zaklada sie pod ubranie a 56 moze sie okazac za male

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Witam sie

Zajelam sie tez malowaniem lozeczka i chyba jestem jednak zadowolona ale od paru dnia pada i nie moge skonczyc bo robie to na zewnatrz.

Z dzidza chyba ok Coraz bardziej ruchliwa nie daje o sobie zapomniec. A wizyte mam dopiero 7 listopada.. Ja sama czuje sie mocno zmeczona. Po weekendzie konczymy 20 tygodni. Teraz juz z gorki

pochwal sie swoim dzielem Mam wrazenie ze to malenstwo, ale nie moge byc pewna, ciezko powiedziec bo zazwyczaj czuje kiedy jestem najbardziej aktywna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości