|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
Cytat:
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-10-17 o 13:23 |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Dzisiaj gadałam z dwoma dziewczynami o równouprawnieniu i feministkach. Otóż one nie chcą równouprawnienia,bo wtedy będą musiały pracować w kopalni (!) I według nich równouprawnienie=połowa kobiet,połowa facetów w tejże kopalni.
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja drogą argumenty za kopalnią i wnoszeniem lodówki zawsze na czasie
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Już teraz na chama szukają byle jakich kobiet do wyborów samorządowych, by tylko były, bo inaczej listy nie będą zarejestrowane. http://serwisy.gazetaprawna.pl/samor...amorzadow.html Skoro teraz kobiety są namawiane do polityki, na zasadzie "no chodź, co ci szkodzi, musimy mieć kobiety na liście, bo inaczej nic z tego", to cholera wie, na co inni "mondrzy" wpadną za 10 lat. |
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szafa Potem zeszło na aborcję. I było jak to można zabić płód,który ma już serce. Ale kurczak/świnka na obiad to smaczna była. I nie ważne,że w momencie opuszczenia naszego świata miała już mózg i czuła. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#3157 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Na pewno nie będzie tak, że wbiją do domu i każą gdzieś pracować, ale nie daj buk, zaczną dawać kary kopalniom za małą liczbę kobiet, a przedszkolom za małą liczbę mężczyzn. Ja tam parytety uważam za poroniony pomysł, w każdej kwestii, w każdej dziedzinie. |
|
|
|
|
#3158 |
|
zawsze mam racje
|
Od kiedy wittchen to luksusowa marka?
O jejku, teraz sie biedne zrownaja z plebsem? ![]() Moze jeszcze przestaly uzywac szmat z mikrofibry jak sie pojawily w biedronce? Bo nie beda sprzatac(czy raczej ich sluzba) tym co plebs!111 one one A co z torebkami kupionymi zagranico? One sa potem w outletach za np 1/4 ceny Czy zagraniczne blogerki tez wtedy wrzucaja do nich ziemniaki?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-10-17 o 13:55 |
|
|
|
#3159 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
![]() Chciałabym napisać jakiś mądry komentarz, ale nie mogę przestać się śmiać
|
|
|
#3160 |
|
Konto usunięte
|
To dlatego, że wszyscy nastoletni chłopcy chodzą ubrani jak losowe simsy, niezależnie od szkoły/profilu, więc żaden się nie wyróżnia *licealne flashbacki* brrrr...
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Parytety to tak beznadziejny pomysł na tak wielu poziomach, ze moje feministyczne serce wysiada po prostu. |
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
raczej do zabijania :d dla wielu katolików ludzie poddający się aborcji są mordercami, tak samo jak dla wielu wegetarian mięsożercy to mordercy albo przynajmniej ''kanibale'' :d
|
#3164 |
|
O RLY?
|
Zdziwiło mnie dzisiaj parę przedstawicieli gimbazjum.
Jadę sobie kulturalnie autobusem na szoping po bułki i mleko - obok grupka gimbów. W pewnym momencie jeden z nich mówi, że za autobusem jedzie jego ojciec no to się przesiądzie. Wyskoczył na przystanku, przesiadł się do samochodu. Reszta gimbów patrzy i zaczyna się. Chłopak wsiadł do Citroena Berlingo tego nowszego już. Gimby zaczęły się wyśmiewać, że Citroen Berlingo etc. że myślały, że jego ojciec wozi się czymś lepszym jak nowsze Audi, że tą wersję pewnie kupił zaraz po wyjściu na rynek (2008 rok) i jak można takim starym rzęchem jeździć. Jedna laska powiedziała, że nie wie czy będzie się teraz do tego chłopaka odzywać Oo. Także drogie Panie - już nie ajfony już nie air maxy - teraz liczy się to czym jeździ rodzic, a więc jeśli macie syna, córkę, brata, siostrę, psa, kota czy chomika w gimbazjum lepiej nie pokazujcie się tam Citroenem.
|
|
#3165 |
|
Konto usunięte
|
Moj tata jezdzi peugotem. Nie dość, że bjeda to jeszcze pewnie kryptogej.
|
|
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Parytety to głupota, złe rozumienie równouprawnienia. Gdzie tu sens, gdzie tu wolność, jeśli coś być MUSI? Przez takie posty boję się czasem wchodzić na ten wątek, bo wiem że zaraz będzie gunwoburza i wszystkich racja najwłaściwsza. |
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To też złe zrozumienie rozważań nad tym skąd biorą się duże dysproporcje w ilosci kobiet i mężczyzn w wielu dziedzinach i jak/czy można im zapobiec oraz pójście po linii najmniejszego oporu - zamiast eliminować seksizm w tych środowiskach i zachęcać kobiety, które chcą tam pracować zmuśmy jakieś totalne randomy z waginami yay seksizm wyeleminowany :/ |
|
|
|
|
#3169 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Śmieszne podejście. W taki sposób to wszystko można określić jako widzimisię. Absolutnie wszystko.
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy takie smieszne, bo chyba jednak jest roznica miedzy zabiciem zwierzecia, a zabiciem czlowieka.. zwlaszcza kiedy dziecko po prostu mozna urodzic i oddac do adopcji. Ale po co skoro figura po ciazy juz nie taka..
|
|
|
|
#3171 |
|
Konto usunięte
|
Wiele gatunków zwierząt także czasem zabija swoje młode żeby przetrwać (właściciele chomików pewnie wiedzą o czym mówię XD), więc metafora się broni :P
Ja pitolę, zaczęło się XD Nie wiem skąd bierze się przekonanie, że zmuszenie kogoś do porodu jest ok, jeśli nie zmuszamy go do zajmowania się tym dzieckiem. No i to nie tak, że Domy Dziecka są oazą spokoju i radości, w której wesołe dzieciaczki tylko wypatrują swych rodzin. Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-10-17 o 16:19 |
|
|
|
#3172 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Jest pani A i pan B. Chcą w pracować w przedszkolu. Pani A ma dwa doktoraty z pedagogiki i angielskiego, 5 lat doświadczenia jako niania i 2 lata w innym przedszkolu. Pan B ma licencjat z pedagogiki i żadnego doświadczenia z dziećmi. Ta da. Pracę dostaję pan B, bo ma penisa, żadne kompetencje nie są ważne, jedynie to, co ma w majtach. Pani została skreślona wyłącznie dlatego, że jest panią, pan został wybrany wyłącznie dlatego, że jest panem. Ehe, równouprawnienie, walka z seksizmem, ehe. Oby nie doszło do wprowadzenia parytetów wszędzie. Oby. |
|
|
|
|
#3173 |
|
Konto usunięte
|
Jezu jak mnie parytety denerwujo. Jezu słodki. Mnie interesuja czyjes kwalifikacje i kompetencje i chce byc obslugiwana przez jak najlepszego specjalistę a nie takiego wybranego/zatrudnionego na podstawie kryterium co nosi w majtach.
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że mój chłop ze mną wytrzymuje, skoro podniecam się takimi programami jak 'chłopaki do wzięcia' albo 'szkoła'
Usprawiedliwia mnie tylko temat odcinka-dziewczynka z 1 kl. gimnazjum przykleja sobie odstające uszy na klej modelarski żeby przypodobać się policjantowi, który przychodzi do szkoły na pogadankę o narkotykach. Policjant natomiast wymienia skutki uboczne palenia marihuany-halucynacje, trądzik, matowe włosy..... |
|
|
|
#3175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie. Jestem bardzo daleka od tego porównania.
Porównuję sam argument z sercem. To nie był argument,że one są przeciw z powodów ogólnoświatopoglądowych,b o to bym zrozumiała i skończyła dyskusję,ale powiedziały,że chodzi o to,że ten płód już ma serce. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Kiedyś chomiczka zaczęła jeść swoje dziecko od głowy zaczynając,te dźwięki.Co do drugiego się zgadzam. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3177 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
candycotton - a w ogóle jak odwiedzałaś babcię i ona chciała Ci dawać mięso to rodzice też zakazywali, czy Ty po prostu nie miałaś ochoty? Według mnie to normalne, że karmili Cię tak, jak sami jedli, no chyba że miałaś jakiś zakaz na mięso zawsze i wszędzie.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-10-17 o 17:10 |
|
|
|
|
#3178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do inteligencji, to chodziło o post o ubranych tak a nie inaczej dziewczynach. Słabo oceniać je po tym, jak się ubierają, i twierdzić, że "faceci są normalniejsi".Cytat:
|
||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wyjsc ze zdziwienia nie moge jak widze nowych moderatorow.
Zamykaja oczy i je losuja, czy jak? Owszem, rozumiem, ze wybiera je administracja, bo wybory powszechne skonczylyby sie krwawo ![]() Ale chcialbym, by wybor byl jawny i poparty argumentami (i to nie takimi, ktore by wypisywali kazdej na zasadzie "kopiuj wklej"
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-10-17 o 17:14 |
|
|
|
#3180 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- [1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;48559755] Może dla niej ta praca jest "wstydliwa"? "Cześć, gdzie pracujesz?" "Sprząta groby!".[/QUOTE] Takie to trochę mrrrrooczne .
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Kiedyś chomiczka zaczęła jeść swoje dziecko od głowy zaczynając,te dźwięki.