Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 17:50   #1561
bajlaga
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Aaa co do kataru to nie wiem dlaczego nie pomaga Wam woda morska (podkreślam ze na zatkany nos jest hipertoniczna a nie izotoniczna!). Ostatnio katar w 3dni pozegnalam,ale bardzo czesto psikalam i oczyszczalam zaraz nos. W międzyczasie smarowałam pod nosem masc majerankowa
Sprawdziłam, mam izotoniczną
taką mi dała farmaceutka to się mogłam męczyć te 3 tygodnie...

Katerina ale to tym aspiratorem codziennie? bo mi chodzi o codzienną pielęgnację, nie znam się na tym w ogóle... wiem, że dziecko trzeba umyć, ale co dokładnie robi się z buzią, oczkami, noskiem, uszkami... to nie wiem...

AsiaW to ja mam bombę dla Was... sąsiedzi mojego byłego mają 3 dzieci i każde urodziło się W TEN SAM DZIEŃ. Nie są trojaczkami... każde w innym roku JAK?!!!!!!!

Montanka Eirene dzięki Wam za odpowiedź! już trochę mi w mózgu rozjaśniało

olena super, że wszystko ok z Waszą przyszłą modelką straszą tylko niepotrzebnie,ech

Szczeperka nigdy nie słyszałam, by kogoś uczulił Hipp... dość niezłe te kosmetyki mi się wydają, nie mają różnych dziwnych, niepotrzebnych świństw. Ja uwielbiam Hippa i moje dziecię też będzie musiało się zakolegować
chyba jednak Bepanthen wygrywa, dzięki swym 2 zastosowaniom

Ja chodziłam do podstawówki z różnymi dziećmi, niektóre to były niezła patologia i niestety dorobiłam się wesz (zaraziłam brata, a tata byl wysyłany do apteki i było mu wstyd ) mama przepisała mnie do innej klasy, dzięki Bogu
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:59   #1562
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

bajlaga póki kataru nie bylo to ja z nosem nic nie robiłam, bo i po co.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:01   #1563
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
bajlaga póki kataru nie bylo to ja z nosem nic nie robiłam, bo i po co.
No ja też się przestraszyłam używania codziennie tego aspiratora
Stary 2014-10-17, 18:09   #1564
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
No ja też się przestraszyłam używania codziennie tego aspiratora
to my sie dogodaly jak dwa kalafiory
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:09   #1565
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Wszy to nic nowego w pl tez;p ja na szczęście nigdy ich nie Miałam ani moje rodzeństwo,ale jest pełno przypadków teraz w szkołach,przedszkolach..
ja miałam wszy niestety złapałam od koleżanki, masakrę przeszłam z mamą bo ona mi je wyciągała.

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Na SR położna odradzała Nivea, J&J i Hipp bo to trzy firmy które najczęściej uczulają dziecko
a ja używałam wszystkich i żadne nie uczuliło. to zależy do dzidziusia

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ja polecam carmex, dobrze nawilża
mam i zero pomaga ;P

Cytat:
grają u nas w mieście film o Relidze
ooo już jest? chciałam na to iść ale mam uraz do kina po ostatnim wylądowaniu na ip z mężem haha

Cytat:
aaaa u nas była ciemieniucha, za nic tego sie pozbyć nie umiałam
u nas pomagał jakiś krem ale nie pamiętam jak sie nazywał...

Cytat:
Eirene a próbowałaś balsamu do ust z tisane? Fajnie natłuszcza. Pomadka z Alterry jest tez niczego sobie masełka z nivea w słoiczku tez fajnie natłuszczają
tisane nie pomógł ;/ pomadkę muszę wypróbować bo produkty z alterry bardzo lubię.

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Eirene, wyprobowałam mnóstwo, carmex nie jest zły ale najlepszy jest dla mnie blistex, ale tylko ten w tubce wciskamy chyba jako jedyny potrafi uratować mi usta jak są bardzo suche i popękane tylko jest ciężko dostępny chyba
ooo blistex widziałam w rosmanie

dzięki dziewczyny kupię sobie ten blistex i alterrę

Cytat:

Katerina ale to tym aspiratorem codziennie? bo mi chodzi o codzienną pielęgnację, nie znam się na tym w ogóle... wiem, że dziecko trzeba umyć, ale co dokładnie robi się z buzią, oczkami, noskiem, uszkami... to nie wiem...
ja psikałam codziennie chodzi mi o to http://beta.skandprojekt.pl//images/spray-zestaw.jpg
codziennie zapsikałam na noc a fridą tą do odciągania kóz to tylko jak coś było w nosie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:13   #1566
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
to my sie dogodaly jak dwa kalafiory
Mosz recht

Eirene aaa ten spray można od 1. dnia życia?

zjadłam lody czekoladowe i teraz Młody szaleje a wczoraj miał czkawkę w takich momentach myślę: kurczę, on tam jest! naprawdę!
Stary 2014-10-17, 18:16   #1567
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga narobiłas mi ochoty na lody czekoladowe !!
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:20   #1568
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Bajlaga narobiłas mi ochoty na lody czekoladowe !!
Ups

Za mną chodziły od tygodnia, aż je w końcu dorwałam
Stary 2014-10-17, 18:21   #1569
czarnadamaxd
Rozeznanie

Ja zaraziłam się wszami w gimnazjum i to nie od jakiejś patologii, ale od dziewczyny z dobrego domu

A na suche usta polecam masło shea
Stary 2014-10-17, 18:35   #1570
dusiolka
Zakorzenienie

Eirene a Sproboj zeobic sobie peeling z cukru na usta a potem wysmarować je miodem
Stary 2014-10-17, 18:37   #1571
Maritxell
Zadomowienie

Tak mnie to dzisiejsze usg nastroiło, że przed chwilą wyciągnęłam wszystko co mam dla małego i sobie układałam i rozkładałam i znowu układałam
Ja też myślę, że z racji okresu przedświątecznego i całego zamieszania to czas nam zleci niesamowicie szybko. Zresztą jak sobie wyobrażę jaką bombką będę na Wigilię to czuję, że zaraz poród

Biorę się na Przyjaciółki, bo wczoraj już padłam i nie obejrzałam nowego odcinka na ipli
Stary 2014-10-17, 18:37   #1572
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Eirene a Sproboj zeobic sobie peeling z cukru na usta a potem wysmarować je miodem
Przypomniałaś mi, że kiedyś tak robiłam i usta były cudowne!
Obecnie używam masełka z Nivei i nie wiem kiedy je zużyję, bo jest okropnie wydajne, choć aplikacja niezbyt higieniczna dodatkowo ma super zapach (wanilia i makadamia), slyszalam, że malinowe pachnie cudownie, ale nie chcę kupować kolejnego opakowania, bo te chyba wykończę w 2020 roku a po co mi dwa

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-17 o 18:38
Stary 2014-10-17, 18:43   #1573
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
ja też ja też mam dziś 100dnióweczkę

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
o ludzie już w snach straszę?
cóż Ci się śniło?
i za wizytę

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

no w końcu!
ale teja nie wiem kiedy ma czy dziś czy jutro i elvira?
Ja chyba przespałam swoją

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
A jak by się urodziło koło północy 2014/2015 to czy można poprosić żeby wpisali że jednak data narodzin to 2015?
Można
Stary 2014-10-17, 18:44   #1574
Montanka
Rozeznanie

Musze teraz sobie trochę podogadzać, bo jak się młody urodzi, to nie będzie ani chęci,m ani siły, ani pewnie czasu

Cytat:
Montanka ja regularnie maseczek nie używam;p jak mi sie przypomni to najczesciej tej z rossmana te takie po 10zl wyciskane (nowość) oczyszczająca a najbardziej lubie te w płatach co na twarz sie zakłada one sa z firmy dermo pharma. Krem miałam z wit c z ziaji,ale mi sie skończył to używam olejku z wit c ze starej mydlarni albo krem nawilżający z oillana

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

A najlepszym peelingiem i w pełno naturalnym do twarzy jest miód zmieszany z sola albo cukrem
No własnie ja wczoraj wieczorem zrobiłam porządek w szafce w łazience i znalazłam maseczki z rossa. Takie w saszetkach. Mam planet spa peeling, ale enzymatyczny i nie wiem, czy mogę. Mam też z bourjois pomarańczowy i tego teraz używam. Może ten miód spróbuję, bo mam go sporo, a do porodu sobie już nie pojem.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Wykupili mi owieczki chcialam kupic rozek... ktory mi sie mega podoba. Dzisiaj przysiadlam i nie ma musze do goscia napisac.
MOże doszyją?
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Montanka ja używam kremów z pharmaceris zazwyczaj, ostatnio odkryłam tez fajny z AA do cery atopowej, nie mam atopowej ale mam bardzo sucha i większość kremów nie daje rady. Peeling i maseczkę mam teraz z Lancome, ale raczej rozne kupuje. Uwielbiam tez płyny mincelarne, rożnych firm próbuje, teraz mam akurat z Garniera.
Ten z AA własnie mam od kilku dni. Kazałam go męzowi kupić zamiast ziaji azs i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, bo ma parafinę wysoko w składzie, jak się okazało.
Miceralny mam teraz mixę do suchej skóry. Ma niwelować suche powieki, co u mnie niestety jest częste, jak sie zimno zaczyna.
Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Ja używam płynu miceralnego z ziaji - ulga, krem to organic ( do naczyńkowej) na noc, na dzień yves rocher nagietkowyi w sumie tyle.
Z Yves sa fajne kosmetyki. Naturalne. Tylko, że ja w tej galerii, co jest yves będę chyba dopiero z młodym
Cytat:
Sprawdziłam, mam izotoniczną
taką mi dała farmaceutka to się mogłam męczyć te 3 tygodnie...

AsiaW to ja mam bombę dla Was... sąsiedzi mojego byłego mają 3 dzieci i każde urodziło się W TEN SAM DZIEŃ. Nie są trojaczkami... każde w innym roku JAK?!!!!!!!

Montanka Eirene dzięki Wam za odpowiedź! już trochę mi w mózgu rozjaśniało

olena super, że wszystko ok z Waszą przyszłą modelką straszą tylko niepotrzebnie,ech

Szczeperka nigdy nie słyszałam, by kogoś uczulił Hipp... dość niezłe te kosmetyki mi się wydają, nie mają różnych dziwnych, niepotrzebnych świństw. Ja uwielbiam Hippa i moje dziecię też będzie musiało się zakolegować
chyba jednak Bepanthen wygrywa, dzięki swym 2 zastosowaniom

Ja chodziłam do podstawówki z różnymi dziećmi, niektóre to były niezła patologia i niestety dorobiłam się wesz (zaraziłam brata, a tata byl wysyłany do apteki i było mu wstyd ) mama przepisała mnie do innej klasy, dzięki Bogu
Nie ma za co.
Ja codziennie używałam aspiratora po kąpieli. A i buziulki nie myłam w wodzie wanienkowej. Tzn, nie obeszło się bez pomoczenia, ale potem jeszcze wacikiem z wodą twarz przecierałam.
Cytat:
Mosz recht

Eirene aaa ten spray można od 1. dnia życia?

zjadłam lody czekoladowe i teraz Młody szaleje a wczoraj miał czkawkę w takich momentach myślę: kurczę, on tam jest! naprawdę!
Bajlaga, przestań Ja juz kilka dni słodyczy w ustach nie miałam! Tydzień!
Stary 2014-10-17, 18:51   #1575
Kinqaa
Zakorzenienie

Montanka pisalam do faceta jakos w poniedzialek to pisal,ze beda w srode maxymalnie ale nie sprawdzalam i dzisiaj przysiadlam do kupna na ebayu. I nie ma jeszcze raz napisalam Bo tylko ten rozek mi sie podoba, reszta w ogóle mi nie przypada do gustu uparlam sie. Juz sobie wyobrazilam malutkiego w nim w szpitalu.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:51   #1576
dusiolka
Zakorzenienie

Do fryzjera stwierdziłam ze pójdę pod koniec listopada bo w grudniu pewnie za bardzo czasu nie bedzie a tez juz gorzej bedzie z turlaniem sie ;p
Stary 2014-10-17, 18:53   #1577
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
To chyba wszystkie na glukozie juz byly ?
Ja chyba mam na 30.10
Ja mam 20.10 o 7 rano, bo później mam seminarkę dyplomową
Stary 2014-10-17, 19:00   #1578
dusiolka
Zakorzenienie

A do kosmetyczki na hennę brwi i rzęs pójdę zaraz przed świetami. Normalnie nie lubie henny bo sole sobie moja paletka do brwi je podkreślać ale z okazji porodu sobie zrobie:p

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

I napewno nie mozna miec pomalowanych paznokci u rak lub stop?;p
Stary 2014-10-17, 19:04   #1579
charliss
Zadomowienie

Ja jestem na 90% zdecydowana na bank krwi pepowinowej…

Montanka co do kosmetykow to jednym z niewielu kosmetykow jakim jestem wierna jest plyn micelarny Bioderma (rozowy) a tak poza tym to mam 3 kremy: clinique moisture surge, clinique moisture surge intense (te 2 to fajne zele, od razu sie wchlaniaja, nie znosze sie lepic i swiecic), poza tym estee lauder daywear i clinique uzywam tez na noc. Ale ogolnie na noc mam taki ciezszy krem z Sephory (firmy Sephora) mocno nawilzajacy w ciemnorozowym sloiczku. Bardzo wydajny.
a reszta kosmetykow w stylu peelingi, toniki to co mi w rece wpadnie i mam tego na kilogramy - nie mieszcza mi sie te kosmetyki i postanowilam ze wszystko wykoncze a potem bede kupowac.

Ja do rozkow i becikow jestem mega zle nastawiona, nie zamierzam tego stosowac. Wlasnie ze wzgledow ortopedycznych, poza tym jednak brzuch matki o brzuch matki a na swiecie juz sa inne warunki wiec nie ma co stwarzac dziecku jakichs pozorow bo i tak nie beda udane a moga tylko zaszkodzic.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

w ogole to dzisiaj bylam na manicure i taka mloda fajna babka przyszla na zastepstwo, matka dwojki dzieci opowiadala mi o swoich porodach, rodzila dwoch synkow, jeden mial chyba 3900 a drugi 4800 (!) i mowila zeby sie niczym nie stresowac. Po prostu trzeba miec pozytywne nastawienie w stylu ze "dzisiaj chce urodzic" i da rade.. A ten bol i to wszytsko, ze to sie szybko zapomina.
Mowila mi za to, ze jeszcze na sale porodowa jak nie byla pozaszywana wparowali jej tesciowie i szwagier i lekarze musieli ich wypraszac, a ona taka rozkraczona. A rodzinka ogolnie bez krepacji…
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 19:09   #1580
dusiolka
Zakorzenienie

Ogólnie nie lubie firmy clinique..nie wiem ..kiedyś kupiłam te 3kroki clinique i nie sprawdzało sie to i mnie..
Podoba mi sie olejek do twarzy z clarins głownie na noc w okresie zimowym moze byc super miałam próbkę i naprawdę był świetny.
Z nawilżających Lubie tez pharmaceris krem ratunek i z lrp

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Oglądam top chefa;p

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ogólnie wczoraj tz mnie rozwalił:d poperfumowalam sie "Angel" thierry Mugler bo mieliśmy gdzieś wyjsć. Przy wyjściu maz sie pyta czy myłam moze toaletę bo smierdzi mu takim środkiem a ja w śmiech i powiedziałam ze sie poperfumowalam;d hahaha a on tez jak zaczął sie śmiać to skończyć nie mógł;p tylko powiedział zebym wiecej sie nik nie perfumowala;d
Stary 2014-10-17, 19:19   #1581
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie nie lubie firmy clinique..nie wiem ..kiedyś kupiłam te 3kroki clinique i nie sprawdzało sie to i mnie..
Podoba mi sie olejek do twarzy z clarins głownie na noc w okresie zimowym moze byc super miałam próbkę i naprawdę był świetny.
Z nawilżających Lubie tez pharmaceris krem ratunek i z lrp

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Oglądam top chefa;p

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ogólnie wczoraj tz mnie rozwalił:d poperfumowalam sie "Angel" thierry Mugler bo mieliśmy gdzieś wyjsć. Przy wyjściu maz sie pyta czy myłam moze toaletę bo smierdzi mu takim środkiem a ja w śmiech i powiedziałam ze sie poperfumowalam;d hahaha a on tez jak zaczął sie śmiać to skończyć nie mógł;p tylko powiedział zebym wiecej sie nik nie perfumowala;d
a mi 3 kroki ostatecznie wyleczyly cere jak bylam nastolatka tylko musialam kupowac nr 1, ten najdelikatniejszy bo 3 czy 4 to prawie sam spiryt byl.

moj tz nie lubi zapachu szamponu aussie. Tez ma toaletowe skojarzenia z nim.
Stary 2014-10-17, 19:19   #1582
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
O tak, świetny efekt daje, ale chyba tylko dla osób które nie lubią miodu ja kocham no i zawsze go zlize
Stary 2014-10-17, 19:20   #1583
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka, co do pomalowanych pazurów na pewno nie można mieć haha dobry dobry ten Twój mąż

teja, myślę że jeszcze nie przegapiłas albo masz dziś albo jutro
jak tam wysiedziałas na uczelni?

kinqa, może Ci gość odpisze i bedziesz miała owieczkowy rożek

kurcze dziewczyny dzięki za rady odnośnie higieny dzidziusia! super że jesteście
dobrze że bajlaga zaczęła ten temat
Stary 2014-10-17, 19:25   #1584
dusiolka
Zakorzenienie

Charliss a ja uwielbiam zapach szamponu z aussie dla mnie to guma balonowa;p tz tez sie do niego przykolegowal;p
Stary 2014-10-17, 19:26   #1585
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniałaś mi, że kiedyś tak robiłam i usta były cudowne!
Obecnie używam masełka z Nivei i nie wiem kiedy je zużyję, bo jest okropnie wydajne, choć aplikacja niezbyt higieniczna dodatkowo ma super zapach (wanilia i makadamia), slyszalam, że malinowe pachnie cudownie, ale nie chcę kupować kolejnego opakowania, bo te chyba wykończę w 2020 roku a po co mi dwa
Ja dostałam pod choinkę malinowy i karmelowy, a teraz kupiłam jagodę wykończę je, jak moje dziecko pójdzie do szkoły ale pachną obłędnie! Bardzo je lubię

Edytowane przez teja1
Czas edycji: 2014-10-17 o 19:31
teja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 19:27   #1586
ellyunia
Wtajemniczenie

Dusiolka u mnie jak jedno to nie drugie (tzn jak ręce to nie nogi )
4 koleżanki juz rodziły z żelem na pazurach ja tez zamierzam :p wiec u stop nie maluje

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 19:29   #1587
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka, co do pomalowanych pazurów na pewno nie można mieć haha dobry dobry ten Twój mąż

teja, myślę że jeszcze nie przegapiłas albo masz dziś albo jutro
jak tam wysiedziałas na uczelni?

kinqa, może Ci gość odpisze i bedziesz miała owieczkowy rożek

kurcze dziewczyny dzięki za rady odnośnie higieny dzidziusia! super że jesteście
dobrze że bajlaga zaczęła ten temat
Ja mam termin na 25.01.15 na pierwszej stronie jest nie zmienione

Maluch szalał przez 40minut, a potem zasnął z nudów bo wykład był koszmarny! Nie wiem, jak można tak ciekawy przedmiot tak zmarnować...

Edytowane przez teja1
Czas edycji: 2014-10-17 o 19:33
teja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 19:30   #1588
smerfetka2808
Zakorzenienie

teja no to możliwe że miałaś wczoraj
Stary 2014-10-17, 19:31   #1589
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Dusiolka u mnie jak jedno to nie drugie (tzn jak ręce to nie nogi )
4 koleżanki juz rodziły z żelem na pazurach ja tez zamierzam :p wiec u stop nie maluje

Ja wole stopy umalować:p wiec zrobie je a najwyżej zmyją;p
Stary 2014-10-17, 19:32   #1590
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Charliss a ja uwielbiam zapach szamponu z aussie dla mnie to guma balonowa;p tz tez sie do niego przykolegowal;p
mi tez sie podobal ale jak tz mi zobrazowal jak to mu sie toaletowo kojarzy to nie uzywam :P zeby mi gadal ze jak kibel pachne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości