Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 22:48   #3331
201609102148
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Szklana pułapka.

Szwedzka pompka (do penisa)
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:48   #3332
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
A to w ogóle bylo taaaaaaak bardzo potrzebne, że szok.
po co? jeszcze może pedofil? (chociaż Rita wskazywała na to )
lapida, czy mnie oczy nie mylą czy ty porównałaś Dumbledore'a-geja do Dumbledore'a-pedofila?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:49   #3333
201607111004
Konto usunięte

Dobra, kiedy nauczycie się dawać linki do wątków które was dziwią? Skąd mam wiedzieć o jakie Sz.P. chodzi? A po dzisiejszych nerwach naprawdę słabo kojarzę.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:49   #3334
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Mogę prosić o link?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:49   #3335
201607231707
Konto usunięte

Szlaczetna Paczka to jeden z najsławniejszych wątków wizazu przecież
Stary 2014-10-17, 22:51   #3336
201607111004
Konto usunięte

AAA, Szlachetna Myślałam, że jakiś wątek, który zawiera tylko dwa słowa w tytule jedno na Sz drugie na P. I szukam jak głupia
Stary 2014-10-17, 22:53   #3337
mary_poppins
sissy that walk

Właśnie zdziwiła mnie niefrasobliwość mojej rodziny Siedzę sama w domu na zadupiu, jest noc, mam tylko psa do obrony i dziki się kręcą wokoło. I z drugiego końca Polski dzwoni do mnie mama, bo jej mąż kazał, bo u babci się właśnie przewróciło moje zdjęcie na półce, a jak księdza Popiełuszkę mordowali to jego portrety spadały ze ścian, czy coś tam. I dzwonią do mnie czy wszystko w porządku Tak, w porządku, poza tym że oni się wyluzowali, a ja nie zasnę.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:10   #3338
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
chichram jak norka***

***zazdrosnemu tz tłumaczę, że tym razem też nie puszczam się wirtualnie, tylko znowu jestem na wizażu

ćwiczę barfa
Za nisko spojrzałaś Chodziło mi o wątek serialowy

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No wiem, jak ludzie do tego podchodzą, ale u nas w firmie się tak nie robi - praktycznie każdy jest zatrudniany. Chyba tylko jedna osoba, już na seniorskim stanowisku w obsłudze klienta, nie została po 3 miesiącach okresu próbnego (ale normalnie płatnego, po prostu pierwsza umowa jest zawsze na 3 miesiące), bo nie dogadywała się z "górą". I w zasadzie wspólnie podjęli decyzję, że nie chce zostać. W zasadzie każdy kto zostaje przyjęty na przeszkolenie zostaje, jeżeli tylko chce. I nie zaczyna, bynajmniej, od minimalnej krajowej. To naprawdę dobra kasa na start, tylko się trzeba przemęczyć ten miesiąc.
A zatrudniacie zdalnie?

Cytat:
A to w ogóle bylo taaaaaaak bardzo potrzebne, że szok.
po co? jeszcze może pedofil? (chociaż Rita wskazywała na to )
Słucham?
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:30   #3339
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
lapida, czy mnie oczy nie mylą czy ty porównałaś Dumbledore'a-geja do Dumbledore'a-pedofila?
Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość

Słucham?
joooj, chodziło o to, że wg mnie informacja, że Dumbledore był gejem była w ogóle niepotrzebna - w sensie takim, że tylko i wyłącznie na wymogi marketingu. Szał na ksiazki lekko opadł, więc trzeba rzucić jakąś informację, która "podrzuci" temat HP. Im bardziej szokująco, tym lepiej (dlatego ta wmianka o pedofilu, bo bardziej szokująca).
Dlatego boję się, że zacznie się rozdrapywanie każdego z bohaterów, przypisywanie im jakichś cech, o których nigdy w ksiązkach nie było wspomniane, żeby tylko potrzymać temat.

Gdyby gdzieś-kiedyś w ksiązce było nawiązanie do tego, że Dumbledore był homo, to ok, nie mam nic przeciwko, spoko. Ale takie podawanie info 'po' jest strasznie naciągane..

(jeśli gdziekolwiek w ksiązkach jest nawiązanie do tego, ze dyrektor był homoseksualistą, to widocznie nie umiem czytać )
Stary 2014-10-17, 23:32   #3340
201607111004
Konto usunięte

O, Lapido zgadzam się z Tobą. To tak jakby po czasie wyszło, że Ania z Zielonego Wzgórza jednak była skrycie biseksualna (co może mieć sens, te jej bliskie relacje z koleżankami, z dziecięcych lat..).
Stary 2014-10-17, 23:37   #3341
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Za nisko spojrzałaś Chodziło mi o wątek serialowy

A zatrudniacie zdalnie?

Słucham?
Nie. Ale bardzo dużo osób o to pyta, chociaż w ogłoszeniach wyraźnie zaznaczone, że praca na miejscu.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:38   #3342
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
O, Lapido zgadzam się z Tobą. To tak jakby po czasie wyszło, że Ania z Zielonego Wzgórza jednak była skrycie biseksualna (co może mieć sens, te jej bliskie relacje z koleżankami, z dziecięcych lat..).
no dokładnie

(gdyby ktoś pomyślal, że porównuję geja do pedofila - nawet przez mysl mi to nie przeszło)
Stary 2014-10-17, 23:43   #3343
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
joooj, chodziło o to, że wg mnie informacja, że Dumbledore był gejem była w ogóle niepotrzebna - w sensie takim, że tylko i wyłącznie na wymogi marketingu. Szał na ksiazki lekko opadł, więc trzeba rzucić jakąś informację, która "podrzuci" temat HP. Im bardziej szokująco, tym lepiej (dlatego ta wmianka o pedofilu, bo bardziej szokująca).
Dlatego boję się, że zacznie się rozdrapywanie każdego z bohaterów, przypisywanie im jakichś cech, o których nigdy w ksiązkach nie było wspomniane, żeby tylko potrzymać temat.

Gdyby gdzieś-kiedyś w ksiązce było nawiązanie do tego, że Dumbledore był homo, to ok, nie mam nic przeciwko, spoko. Ale takie podawanie info 'po' jest strasznie naciągane..

(jeśli gdziekolwiek w ksiązkach jest nawiązanie do tego, ze dyrektor był homoseksualistą, to widocznie nie umiem czytać )
Czy gdziekolwiek jest nawiązanie do tego, że był heteroseksualistą? Czy było nawiązanie do jego romantycznych relacji z kimkolwiek? Nie. Więc jakie miałyby być wzmianki o jego orientacji, jakie sugestie? "- powiedział Dumbledore przeginając się w pasie.", "Chodź, Minevro, faceci nie są tego warci.", "O, my, Goood, wyglądasz bajecznie!".
Właśnie w tym cały psikus. On jest gejem. Ron jest hetero. Minevra jest ...? Ron jest najprawdopodobniej hetero bo się całował z tą i ową a jedną nawet kochał. Albus? Nie mamy wzmianki o jego miłości do kogokolwiek, nie o tej romantycznej. Tak samo u McGonagall. Jakiej ona jest orientacji? Nie wiesz. Rowling zrobiła to dla marketingu, owszem. Ale też dla pokazania swojego wsparcia ludziom LGBT. Albus jest gejem - i wiesz co? Nie skapnęłaś się! Dlaczego? Bo ludzi różnicuje co innego, nie orientacja. Jego kochały miliony bo był takim człowiekiem jakim był, dobrym, rozsądnym, zdolnym do poświęceń, nie bez wad. To czy jest bi, homo czy hetero nie ma na to żadnego wpływu i nie powinno mieć wpływu na jego odbiór. Tak samo u każdego innego człowieka. Ludzie się różnią między sobą, ale nie jest to spowodowane tym, z kim sypiają i kogo kochają. Taki był przekaz.
Stary 2014-10-17, 23:45   #3344
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja się o tym dowiedziałam z wizażu, kilka lat po przeczytaniu książki.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:49   #3345
201607231707
Konto usunięte

Ja się zgadzam z lapidą, Rowling dała dupy po całej linii, że nigdzie w książkach nie jest to wspomniane wprost (bo ludziom naprawdę trzeba walnąć brokatowym tęczowym "UWAGA GEJOSTWO" żeby załapali, nigdy nie zapomnę jak niektorzy byli zdziwieni kiedy w Orphan Black Delphine i Cosima się cmoknęły, no przecież to bliskie przyjaciółki, a u Dumbla na podstawie tekstu można jedynie kwestionować jego bliską relację z Grindelwaldem), to nie jest reprezentacja, to wygląda bardziej jak żerowanie na nie-hetero fanach (przecież wiele osob i tak nie wie, że on był gejem, co chwilę spotykam kogoś kto dopiero to odkrywa).
Jest różnica między postacią, ktorej wątek nie kręci się tylko wokół jej orientacji (jak Cosima, jak Jack Harkness), a postacią, której orientacja została kompletnie wymazana.
*hejt na heteroseksistowskie spoleczeństwo mode on*
Stary 2014-10-17, 23:49   #3346
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy gdziekolwiek jest nawiązanie do tego, że był heteroseksualistą? Czy było nawiązanie do jego romantycznych relacji z kimkolwiek? Nie. Więc jakie miałyby być wzmianki o jego orientacji, jakie sugestie? "- powiedział Dumbledore przeginając się w pasie.", "Chodź, Minevro, faceci nie są tego warci.", "O, my, Goood, wyglądasz bajecznie!".
Właśnie w tym cały psikus. On jest gejem. Ron jest hetero. Minevra jest ...? Ron jest najprawdopodobniej hetero bo się całował z tą i ową a jedną nawet kochał. Albus? Nie mamy wzmianki o jego miłości do kogokolwiek, nie o tej romantycznej. Tak samo u McGonagall. Jakiej ona jest orientacji? Nie wiesz. Rowling zrobiła to dla marketingu, owszem. Ale też dla pokazania swojego wsparcia ludziom LGBT. Albus jest gejem - i wiesz co? Nie skapnęłaś się! Dlaczego? Bo ludzi różnicuje co innego, nie orientacja. Jego kochały miliony bo był takim człowiekiem jakim był, dobrym, rozsądnym, zdolnym do poświęceń, nie bez wad. To czy jest bi, homo czy hetero nie ma na to żadnego wpływu i nie powinno mieć wpływu na jego odbiór. Tak samo u każdego innego człowieka. Ludzie się różnią między sobą, ale nie jest to spowodowane tym, z kim sypiają i kogo kochają. Taki był przekaz.
ale u mnie w żaden sposob ta informacja nie zmieniła odbioru - absolutnie nie.
Nie spodobało mi się tylko to, że użyto tej informacji w celach marketingowych, żeby znowu temat HP wrócil.
Ja się nie zastanawiałam nad sprawą "gej - dobrze, czy nie?", bo do łózka nikomu nie zaglądam i generalnie mi to tito, czy ktoś jest homo, hetero, bi.
Po prostu ogolny mój odbiór byl taki, że puściła tę informację tylko dla rozgłosu.
Stary 2014-10-17, 23:49   #3347
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja modem mogłabym zostać jedynie za karę, serio nie wiem jak ktoś z własnej, nieprzymuszonej woli chciałby nim zostać ^^
Ja moje moderowanie bardzo lubię .

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
jak nie są jak są...ślepe jesteśmy..wiek robi swoje
No mi się też te dwa avy kojarzą ze sobą .

[QUOTE=SweetHusky;48572218]To tak jakby po czasie wyszło, że Ania z Zielonego Wzgórza jednak była skrycie biseksualna (co może mieć sens, te jej bliskie relacje z koleżankami, z dziecięcych lat..).
[/QUOTE]
Gdyby dzisiaj zekranizować tę powieść, Ania na pewno miałaby epizod z Dianą.

EDIT nie chce mi się zrobić cytat :/.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2014-10-17 o 23:51
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:49   #3348
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Podoba mi się to co piszesz, ale czy to nie jest dorabianie do tego ideologii?
Stary 2014-10-17, 23:50   #3349
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

Uwaga, leci OT.

Przypomniałaś mi swoim postem rozkminy z czasów, kiedy Pottera czytałam (czyli sprzed miesiąca, roku. dwóch itd ). O co chodzi z nauczycielami z Hogwartu? Siedzą w szkole niemal cały rok, sypiają praktycznie w gabinetach (Lockhart miał sypialnię nad czy tam obok gabinetu, McGonagall też w pobliżu). Czy oni nie mają rodzin? Żon, mężów, dzieci?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:52   #3350
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Ja się zgadzam z lapidą, Rowling dała dupy po całej linii, że nigdzie w książkach nie jest to wspomniane wprost (bo ludziom naprawdę trzeba walnąć brokatowym tęczowym "UWAGA GEJOSTWO" żeby załapali, nigdy nie zapomnę jak niektorzy byli zdziwieni kiedy w Orphan Black Delphine i Cosima się cmoknęły, no przecież to bliskie przyjaciółki, a u Dumbla na podstawie tekstu można jedynie kwestionować jego bliską relację z Grindelwaldem), to nie jest reprezentacja, to wygląda bardziej jak żerowanie na nie-hetero fanach (przecież wiele osob i tak nie wie, że on był gejem, co chwilę spotykam kogoś kto dopiero to odkrywa).
Jest różnica między postacią, ktorej wątek nie kręci się tylko wokół jej orientacji (jak Cosima, jak Jack Harkness), a postacią, której orientacja została kompletnie wymazana.
*hejt na heteroseksistowskie spoleczeństwo mode on*
I z tobą też się zgadzam, choć podoba mi się wizja przedstawiona przez Jud. Ale to takie dla mnie trochę dorobianie ideologii przez środowisko LGBT.
Stary 2014-10-17, 23:58   #3351
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Uwaga, leci OT.

Przypomniałaś mi swoim postem rozkminy z czasów, kiedy Pottera czytałam (czyli sprzed miesiąca, roku. dwóch itd ). O co chodzi z nauczycielami z Hogwartu? Siedzą w szkole niemal cały rok, sypiają praktycznie w gabinetach (Lockhart miał sypialnię nad czy tam obok gabinetu, McGonagall też w pobliżu). Czy oni nie mają rodzin? Żon, mężów, dzieci?
ja to sobie zawsze tłumaczyłam, że kadra nauczycielska Hogwartu to taki zlepek "wyrzutków" - Hagrid nie miał się gdzie podziać - do szkoły. McGonagall - kto by wytrzymał z taką sztywną babką - do szkoły. Sprout - gdzie ona znajdzie więcej roślin, jak nie w swoich szklarniach? Do szkoły
itp itp
Stary 2014-10-18, 00:08   #3352
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
I z tobą też się zgadzam, choć podoba mi się wizja przedstawiona przez Jud. Ale to takie dla mnie trochę dorobianie ideologii przez środowisko LGBT.
Raczej przez tych, którzy mają wiarę w Rowling, też jestem środowiskiem LGBT, wśród LGBT fanów HP od dawna są wojenki o Dumbledore'a i czy Rowling zrobiła dobrze czy źle i jak mogła inaczej.
To co pisze Judith:
Cytat:
Bo ludzi różnicuje co innego, nie orientacja. Jego kochały miliony bo był takim człowiekiem jakim był, dobrym, rozsądnym, zdolnym do poświęceń, nie bez wad. To czy jest bi, homo czy hetero nie ma na to żadnego wpływu i nie powinno mieć wpływu na jego odbiór. Tak samo u każdego innego człowieka. Ludzie się różnią między sobą, ale nie jest to spowodowane tym, z kim sypiają i kogo kochają. Taki był przekaz.
to właśnie mamy wtedy kiedy postać nie jest hetero (czy cis/biała czy cokolwiek innego co ludzie uznają za "normę" i default). Bo jest 2014, a ludzie nie-hetero są wciąż postrzegani jako chodzące poglądy polityczne, nie jako ludzie, który żyją inaczej, są inni niż ty, ale są ludźmi i nie są jednowymiarowi.
Czy Cosima jest lesbijką wciśniętą do OB dla poprawności politycznej jak często bywa w serialach? Albo czy Felix istnieje tylko dla lolcontentu, bo spójrzmy prawdzie w oczy jest chodzącym stereotypem? Jack Harkness to samo, podpada pod stereotyp zdzirowatego biseksualisty. Czy gdyby Cas był aseksualny* ujęłoby mu to jako wielowymiarowej postaci, zaczęloby definiować jego historię, zabrałoby głębię jego relacjom z innymi postaciami? Nie, to są wciąż wielowymiarowe postacie, których charakter i wątek nie toczą się wokół ich orientacji, nie są tylko przez nią definiowane, ale są reprezentacją mniejszości**, która praktycznie nie istnieje w mainstreamowych mediach.

*Team Forever Bitter About 9x03, Cas jest na spektrum aeksualizmu i SPN moze mi obciągnąć
** oprócz Casa, bo trafił na najgorszy serial na jaki mógł, chlip
Stary 2014-10-18, 00:09   #3353
201604191001
Konto usunięte

Nie mogę teraz znaleźć wywiadu, to nie był wywiad prowadzony przez Radcliffe'a ani przez Oprah, ale to sama Rowling "dorobiła". Imo postać jest jej, ona wie wszystko o postaci i jeśli mówi, że coś jest to coś jest.

Co do Minevry to ona miała romans z mugolem, poszło źle, nigdy się po tym nie podniosła i dlatego żyła samotnie, poświęcając się szkole. Oh, wait, tego też nie było w książce.

Demi, no tak, trzeba ludziom po oczach walić homoseksualizmem, bo heteroseksualizm jest taki oczywisty. Błagam cię.
Stary 2014-10-18, 00:26   #3354
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Demi, no tak, trzeba ludziom po oczach walić homoseksualizmem, bo heteroseksualizm jest taki oczywisty. Błagam cię.
No ale tak jest. W fikcji postać jest postrzegana jako hetero dopóki jawnie nie udowodni inaczej (czy to czynami czy słownie). Ja cię rozumiem, to obrzydliwe i absolutnie nie powinno znajdować odniesienia w rzeczywistości, ale tak jest. Dopóki jawnie w tekście w czynach/slownie nie ma potwierdzenia, co liberalniejsi uznają to za otwarte do interpretacji, ale przeciętnie ludzie uznają, że tego po prostu nie ma.
No nawet wśród fanów non stop są wojny o nieokreślone orientacje postaci, a to są często ci, którzy to co w tekście i poza nim znają na pamięć. Dopóki orientacja nie jest okreslona wprost nie można niczego wyrokować (ani hetero ani homo ani bi ani as no nic), ale wszystko będzie tylko interpretacją, a kiedy zapytasz przeciętnego czytelnika i tak wskaże na hetero, bo tak działa nasze społeczeństwo, niestety.
Poza tym ja osobiście też dziekuję za reprezentację kiedy z książki nie wynika, że ktoś daje dwa fucki o moje istnienie, tylko musze dogrzebywać się do wywiadów, to pójście po linii najmniejszego oporu i strach przed backlashem, taka prawda.
(Minerva i jej mąż to jeszcze inna sytuacja, bez kontekstu tego jak społęczeństwo widzi ich związek, ale tak, o tym też malo kto wie i praktycznie nikt nie uznaje za ścisły kanon)

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

I ja akurat też uznaję za kanon, że Dumbel jest gejem, bo ma to sens, ale w kontekście słów Rowling, bez kontekstu mam tylko swoje przeczucia (oparte na doświadczeniach i ogólnie punkcie siedzenia) i interpretacje.
Stary 2014-10-18, 00:26   #3355
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Raczej przez tych, którzy mają wiarę w Rowling, też jestem środowiskiem LGBT, wśród LGBT fanów HP od dawna są wojenki o Dumbledore'a i czy Rowling zrobiła dobrze czy źle i jak mogła inaczej.
To co pisze Judith:

to właśnie mamy wtedy kiedy postać nie jest hetero (czy cis/biała czy cokolwiek innego co ludzie uznają za "normę" i default). Bo jest 2014, a ludzie nie-hetero są wciąż postrzegani jako chodzące poglądy polityczne, nie jako ludzie, który żyją inaczej, są inni niż ty, ale są ludźmi i nie są jednowymiarowi.
Czy Cosima jest lesbijką wciśniętą do OB dla poprawności politycznej jak często bywa w serialach? Albo czy Felix istnieje tylko dla lolcontentu, bo spójrzmy prawdzie w oczy jest chodzącym stereotypem? Jack Harkness to samo, podpada pod stereotyp zdzirowatego biseksualisty. Czy gdybyCasbył aseksualny* ujęłoby mu to jako wielowymiarowej postaci, zaczęloby definiować jego historię, zabrałoby głębię jego relacjom z innymi postaciami? Nie, to są wciąż wielowymiarowe postacie, których charakter i wątek nie toczą się wokół ich orientacji, nie są tylko przez nią definiowane, ale są reprezentacją mniejszości**, która praktycznie nie istnieje w mainstreamowych mediach.

*Team Forever Bitter About 9x03, Cas jest na spektrum aeksualizmu i SPN moze mi obciągnąć
** oprócz Casa, bo trafił na najgorszy serial na jaki mógł, chlip
Doceniam Twój wysiłek i wiedze i mądrość, ale ja czasami naprawdę nie rozumiem o czym mówicie. Głównie chodzi o momenty gdy mówicie o kimś lub o czymś czego nie czytam/nie oglądam. Nie wiem co to OB (pewnie serial), nie wiem kim są niektóre wymienione osoby. Ale chyba ogólny zamysł Twojej wypowiedzi zrozumiałam tak jak chciałaś by to zostało odebrane. No ale pamiętajcie, że nie każdy ogarnia tak dobrze niektóre tematy, czasami niektórym potrzebne są przypisy Tak więc pogrubione - nic nie zrozumiałam, nawet jednego przypisu

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2014-10-18 o 00:28
Stary 2014-10-18, 00:29   #3356
201604191001
Konto usunięte

Ja też bym wolała, żeby Parvati przyszła na imprezę z dziewczyną i żeby zostało to co najwyżej skwitowane przez Harry'ego zwykłym "Oh.", ale już widzę wtedy te uberprawicowe ugrupowania, które rzucałyby się o książkę jeszcze bardziej. Widzę tych rodziców, niby tolerancyjnych, ale tylko kiedy gejostwo nie przekracza ich ulicy, jak dostają piany na pysku dowiadując się, że ich dziecko (kij z tym, że już prawie dorosłe) czyta o dwóch laskach trzymających się za ręce.
Mi się podoba co zrobiła, jak i kiedy. Że marketing to jestem w stanie jej wybaczyć.
Stary 2014-10-18, 00:31   #3357
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Doceniam Twój wysiłek i wiedze i mądrość, ale ja czasami naprawdę nie rozumiem o czym mówicie. Głównie chodzi o momenty gdy mówicie o kimś lub o czymś czego nie czytam/nie oglądam. Nie wiem co to OB (pewnie serial), nie wiem kim są niektóre wymienione osoby. Ale chyba ogólny zamysł Twojej wypowiedzi zrozumiałam tak jak chciałaś by to zostało odebrane. No ale pamiętajcie, że nie każdy ogarnia tak dobrze niektóre tematy, czasami niektórym potrzebne są przypisy Tak więc pogrubione - nic nie zrozumiałam
Tak mi do głowy przyszly konkretne przykłady, a na takie tematy akurat rozmawiam najczęściej w kręgach fandomowych, więc wiem jak się odnieść żeby ktoś zrozumiał i robię to automatycznie, wybaczcie Nie wiem czy wyjaśniach o co mi chodzi w sumie, bo wiem, ze Judith pewnie łapie, a nie wiem kto inny czyta moje posty

lolcontent to już w ogóle twór ze slangu internetowego raczej http://www.borbis.pl/blog/lolcontent...-spolecznosci/
Stary 2014-10-18, 00:34   #3358
201604191001
Konto usunięte

Łapie Z Harknessem miałam chwilowy fakap, ale gugiel, jutub i mam.
Stary 2014-10-18, 00:36   #3359
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Tak mi do głowy przyszly konkretne przykłady, a na takie tematy akurat rozmawiam najczęściej w kręgach fandomowych, więc wiem jak się odnieść żeby ktoś zrozumiał i robię to automatycznie, wybaczcie Nie wiem czy wyjaśniach o co mi chodzi w sumie, bo wiem, ze Judith pewnie łapie, a nie wiem kto inny czyta moje posty

lolcontent to już w ogóle twór ze slangu internetowego raczej http://www.borbis.pl/blog/lolcontent...-spolecznosci/
No rozumiem, dlatego nie mam ci jakoś za złe. Ale też daję sygnał, że nie każdy a już na pewno ja zrozumie pewne odniesienia i skróty i słówka.
Stary 2014-10-18, 00:36   #3360
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Łapie Z Harknessem miałam chwilowy fakap, ale gugiel, jutub i mam.
A jo, bo ty nie doszłaś jeszcze do końca pierwszego sezonu pewnie, no nic, kiedyś byś najwyżej załapała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości