|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
|
|
|
|
#3332 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, kiedy nauczycie się dawać linki do wątków które was dziwią? Skąd mam wiedzieć o jakie Sz.P. chodzi? A po dzisiejszych nerwach naprawdę słabo kojarzę.
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę prosić o link?
|
|
#3335 |
|
Konto usunięte
|
Szlaczetna Paczka to jeden z najsławniejszych wątków wizazu przecież
|
|
|
|
#3336 |
|
Konto usunięte
|
AAA, Szlachetna
Myślałam, że jakiś wątek, który zawiera tylko dwa słowa w tytule jedno na Sz drugie na P. I szukam jak głupia
|
|
|
|
#3337 | |
|
sissy that walk
|
Właśnie zdziwiła mnie niefrasobliwość mojej rodziny
Tak, w porządku, poza tym że oni się wyluzowali, a ja nie zasnę.
|
|
|
#3338 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodziło mi o wątek serialowy Cytat:
Słucham? |
||
|
|
|
#3339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego boję się, że zacznie się rozdrapywanie każdego z bohaterów, przypisywanie im jakichś cech, o których nigdy w ksiązkach nie było wspomniane, żeby tylko potrzymać temat. Gdyby gdzieś-kiedyś w ksiązce było nawiązanie do tego, że Dumbledore był homo, to ok, nie mam nic przeciwko, spoko. Ale takie podawanie info 'po' jest strasznie naciągane.. (jeśli gdziekolwiek w ksiązkach jest nawiązanie do tego, ze dyrektor był homoseksualistą, to widocznie nie umiem czytać )
|
|
#3340 |
|
Konto usunięte
|
O, Lapido zgadzam się z Tobą. To tak jakby po czasie wyszło, że Ania z Zielonego Wzgórza jednak była skrycie biseksualna (co może mieć sens, te jej bliskie relacje z koleżankami, z dziecięcych lat..).
|
|
|
|
#3341 |
|
Copyraptor
|
Nie. Ale bardzo dużo osób o to pyta, chociaż w ogłoszeniach wyraźnie zaznaczone, że praca na miejscu.
|
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(gdyby ktoś pomyślal, że porównuję geja do pedofila - nawet przez mysl mi to nie przeszło)
|
|
#3343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie w tym cały psikus. On jest gejem. Ron jest hetero. Minevra jest ...? Ron jest najprawdopodobniej hetero bo się całował z tą i ową a jedną nawet kochał. Albus? Nie mamy wzmianki o jego miłości do kogokolwiek, nie o tej romantycznej. Tak samo u McGonagall. Jakiej ona jest orientacji? Nie wiesz. Rowling zrobiła to dla marketingu, owszem. Ale też dla pokazania swojego wsparcia ludziom LGBT. Albus jest gejem - i wiesz co? Nie skapnęłaś się! Dlaczego? Bo ludzi różnicuje co innego, nie orientacja. Jego kochały miliony bo był takim człowiekiem jakim był, dobrym, rozsądnym, zdolnym do poświęceń, nie bez wad. To czy jest bi, homo czy hetero nie ma na to żadnego wpływu i nie powinno mieć wpływu na jego odbiór. Tak samo u każdego innego człowieka. Ludzie się różnią między sobą, ale nie jest to spowodowane tym, z kim sypiają i kogo kochają. Taki był przekaz. |
|
|
|
|
#3344 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja się o tym dowiedziałam z wizażu, kilka lat po przeczytaniu książki.
|
#3345 |
|
Konto usunięte
|
Ja się zgadzam z lapidą, Rowling dała dupy po całej linii, że nigdzie w książkach nie jest to wspomniane wprost (bo ludziom naprawdę trzeba walnąć brokatowym tęczowym "UWAGA GEJOSTWO" żeby załapali, nigdy nie zapomnę jak niektorzy byli zdziwieni kiedy w Orphan Black Delphine i Cosima się cmoknęły, no przecież to bliskie przyjaciółki, a u Dumbla na podstawie tekstu można jedynie kwestionować jego bliską relację z Grindelwaldem), to nie jest reprezentacja, to wygląda bardziej jak żerowanie na nie-hetero fanach (przecież wiele osob i tak nie wie, że on był gejem, co chwilę spotykam kogoś kto dopiero to odkrywa).
Jest różnica między postacią, ktorej wątek nie kręci się tylko wokół jej orientacji (jak Cosima, jak Jack Harkness), a postacią, której orientacja została kompletnie wymazana. *hejt na heteroseksistowskie spoleczeństwo mode on* |
|
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie spodobało mi się tylko to, że użyto tej informacji w celach marketingowych, żeby znowu temat HP wrócil. Ja się nie zastanawiałam nad sprawą "gej - dobrze, czy nie?", bo do łózka nikomu nie zaglądam i generalnie mi to tito, czy ktoś jest homo, hetero, bi. Po prostu ogolny mój odbiór byl taki, że puściła tę informację tylko dla rozgłosu.
|
|
#3347 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.No mi się też te dwa avy kojarzą ze sobą .[QUOTE=SweetHusky;48572218]To tak jakby po czasie wyszło, że Ania z Zielonego Wzgórza jednak była skrycie biseksualna (co może mieć sens, te jej bliskie relacje z koleżankami, z dziecięcych lat..). [/QUOTE] Gdyby dzisiaj zekranizować tę powieść, Ania na pewno miałaby epizod z Dianą .EDIT nie chce mi się zrobić cytat :/.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2014-10-17 o 23:51 |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uwaga, leci OT. Przypomniałaś mi swoim postem rozkminy z czasów, kiedy Pottera czytałam (czyli sprzed miesiąca, roku. dwóch itd |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
itp itp
|
|
#3352 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To co pisze Judith: Cytat:
Czy Cosima jest lesbijką wciśniętą do OB dla poprawności politycznej jak często bywa w serialach? Albo czy Felix istnieje tylko dla lolcontentu, bo spójrzmy prawdzie w oczy jest chodzącym stereotypem? Jack Harkness to samo, podpada pod stereotyp zdzirowatego biseksualisty. Czy gdyby Cas był aseksualny* ujęłoby mu to jako wielowymiarowej postaci, zaczęloby definiować jego historię, zabrałoby głębię jego relacjom z innymi postaciami? Nie, to są wciąż wielowymiarowe postacie, których charakter i wątek nie toczą się wokół ich orientacji, nie są tylko przez nią definiowane, ale są reprezentacją mniejszości**, która praktycznie nie istnieje w mainstreamowych mediach. *Team Forever Bitter About 9x03, Cas jest na spektrum aeksualizmu i SPN moze mi obciągnąć ** oprócz Casa, bo trafił na najgorszy serial na jaki mógł, chlip |
||
|
|
|
#3353 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogę teraz znaleźć wywiadu, to nie był wywiad prowadzony przez Radcliffe'a ani przez Oprah, ale to sama Rowling "dorobiła". Imo postać jest jej, ona wie wszystko o postaci i jeśli mówi, że coś jest to coś jest.
Co do Minevry to ona miała romans z mugolem, poszło źle, nigdy się po tym nie podniosła i dlatego żyła samotnie, poświęcając się szkole. Oh, wait, tego też nie było w książce. Demi, no tak, trzeba ludziom po oczach walić homoseksualizmem, bo heteroseksualizm jest taki oczywisty. Błagam cię. |
|
|
|
#3354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No nawet wśród fanów non stop są wojny o nieokreślone orientacje postaci, a to są często ci, którzy to co w tekście i poza nim znają na pamięć. Dopóki orientacja nie jest okreslona wprost nie można niczego wyrokować (ani hetero ani homo ani bi ani as no nic), ale wszystko będzie tylko interpretacją, a kiedy zapytasz przeciętnego czytelnika i tak wskaże na hetero, bo tak działa nasze społeczeństwo, niestety. Poza tym ja osobiście też dziekuję za reprezentację kiedy z książki nie wynika, że ktoś daje dwa fucki o moje istnienie, tylko musze dogrzebywać się do wywiadów, to pójście po linii najmniejszego oporu i strach przed backlashem, taka prawda. (Minerva i jej mąż to jeszcze inna sytuacja, bez kontekstu tego jak społęczeństwo widzi ich związek, ale tak, o tym też malo kto wie i praktycznie nikt nie uznaje za ścisły kanon) ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- I ja akurat też uznaję za kanon, że Dumbel jest gejem, bo ma to sens, ale w kontekście słów Rowling, bez kontekstu mam tylko swoje przeczucia (oparte na doświadczeniach i ogólnie punkcie siedzenia) i interpretacje. |
|
|
|
|
#3355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak więc pogrubione - nic nie zrozumiałam, nawet jednego przypisu
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-18 o 00:28 |
|
|
|
|
#3356 |
|
Konto usunięte
|
Ja też bym wolała, żeby Parvati przyszła na imprezę z dziewczyną i żeby zostało to co najwyżej skwitowane przez Harry'ego zwykłym "Oh.", ale już widzę wtedy te uberprawicowe ugrupowania, które rzucałyby się o książkę jeszcze bardziej. Widzę tych rodziców, niby tolerancyjnych, ale tylko kiedy gejostwo nie przekracza ich ulicy, jak dostają piany na pysku dowiadując się, że ich dziecko (kij z tym, że już prawie dorosłe) czyta o dwóch laskach trzymających się za ręce.
Mi się podoba co zrobiła, jak i kiedy. Że marketing to jestem w stanie jej wybaczyć. |
|
|
|
#3357 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy wyjaśniach o co mi chodzi w sumie, bo wiem, ze Judith pewnie łapie, a nie wiem kto inny czyta moje posty lolcontent to już w ogóle twór ze slangu internetowego raczej http://www.borbis.pl/blog/lolcontent...-spolecznosci/ |
|
|
|
|
#3358 |
|
Konto usunięte
|
Łapie
Z Harknessem miałam chwilowy fakap, ale gugiel, jutub i mam.
|
|
|
|
#3359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

)
Myślałam, że jakiś wątek, który zawiera tylko dwa słowa w tytule jedno na Sz drugie na P. I szukam jak głupia 

)

.
.